En halua töihin, tai en pysty

Uupunut100%

Olen reilusti yli kolmekymppinen, koulutustasoni ja työurani on aika surullinen lista. Yksi syy koulutuksen puutteeseen on sos.tilanteiden pelko. Toinen on se, etten keksi lainkaan mikä työ voisi edes mahdollisesti olla siedettävä. Nuorempana tein varastohommia ja vähän vanhempana olen ollut vahtimestarina useissa paikoissa. Vahtimestarina ei tarvitse koko ajan istua paikoillaan, mutta silti se on enimmäkseen siistiä sisätyötä, eli se on ollut jonkinlainen kompromissi.

Ongelmani on se, että vaikka tämä kotona möllöttäminenkin on ikävää, niin työnteko on vielä ahdistavampaa. En ole periaatteessa laiska enkä saamaton, mutta en vain jotenkin kestä olla toisten ihmisten seurassa joka päivä kahdeksan tuntia. En siis jaksa olla koko ajan sosiaalinen ja sen lisäksi työpaikat ovat täynnä naurettavia hierarkioita ja kaiken näköistä vehkeilyä mille olen lähes allerginen. Samat naamat päivästä toiseen tekevät siis minut hulluksi. Enkä kyllä ole niin energinenkään, että jaksaisin jotain raskasta duunariammattia, vaikka siinä saisikin olla yksin. Enkä oikein tykkää korjailla mitään, eli joku asentaja, sähkö- tai putkimies ei oikein sovi.

Ja muutenkin se, että olen pakotettu olemaan puolet päivästä jossain vieraassa ympäristössä tuntuu aivan hirveältä. Koen työnteon kuin vankilaksi. Minulla ei edes ole suurta halua tienata paljon rahaa, minulle riittää että tulen toimeen. Kaikki tuttavat pitävät minua vain saamattomana, mutta taustalla on suuri ahdistus, joka pahenee mitä kauemmin olen samassa paikassa töissä. Se taas johtaa jopa fyysisiin oireisiin (ruokahalu katoaa, yöunet kärsivät jne) pidemmän päälle.

Olen kymmenen vuotta pähkäillyt sopivaa ammattia, käynyt monella eri ammatinvalintapsykologilla. En keksi mitään, mikä sopisi minulle. Tämä on oikeasti aivan kauheaa. Muut vain tekevät jotain ja jos keksivät jotain parempaa,niin vaihtavat. Jos minä kerron ongelmistani, vastaus on vain: ei työnteon kuulukaan olla hauskaa. Kyllähän minä sen tiedän, mutta ei kai työnteko saa ihmistä itsemurhan partaalle ajaa. Olen jopa sitäkin miettinyt tämän ongelman takia. Eli turha moralisoida, osaan sen homman itsekin.

113

22643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ldfjlskjgblskjlkfg

      mulla on vähän samanlainen ongelma kuin sulla,olin jo kolmenkymmen kun vasta sain ammatin,pelkäsin kouluun ja töihin menoa,tunsin itseni ulkopuoliseksi(tunnen vielä tänäänkin).Töihin olen aina mennyt hyvällä asenteella,ja kuvitellut että tästä se kunnon elämä sitten alkaa!!Mutta parin kuukauden jälkeen alkaa ahdistaa ja toivon salaa ettei työsuhde jatkuisi pidempään.Tulen kyllä ihmisten kanssa hyvin toimeen ja minusta pidetään tosi paljon,mutta mikä työssä ahdistaa on se,että olen todella epävarma omasta osaamisestani,pelkään kokoajan ryssiväni hommat ja tulen pomolle kalliiksi,ahdistun kaikenlaisesta kritiikistä,olivat ne kuinka asiallisia tahansa.Pitäsi etsiä joku suojatyöpaikka jossa porataan vaikka p**sereikiä puuhevoiselle,niin ettei tarvitsisi ottaa paineita epäonnistumisesta.Nyt on alanvaihto edessä ja odottelen päätöstä koulupaikasta,ehkä mä olen ikuinen opiskelija.Itse kyllä tiedän montakin työtä missä olisin hyvä,jos vain uskoisin itseeni.Normielämä tuntuu vain niin ahdistavalta.

      • Anonyymi

        vituttaaaaaaaa!


    • ,,..--

      En ole minäkään ollut kuin muutaman kuukauden ajan elämästäni töissä. Ei vain kykene kun minuakin vaivaa paha sosiaalisten tilanteiden pelko ja töissä oleminen aiheuttaa ahdistusta ja uniongelmia. Muutenkin kaikki sosiaaliset tilanteet tuntuu liian haastavilta ja tuottaa suuria vaikeuksia selvitä niistä. Tällaisia ongelmia minulla on ollut jo kohta ainakin 6-vuotta tai niin kauan olen ainakin tiedostanut ongelmani.

      Eikai sekään sentään normaalia ole että nukkuu huonosti, on kokoajan aivan super ahdistunut ja kun syö aamupalaa meinaa oksentaa ja joutuu ripuloimaan. Sen lisäksi aikaisin aamulla herääminen on todella vaikeaa. Ikää on jo reilusti yli 20 vuotta ja tällainen tilanne minulla. Ärsyttävintä on kun ihmiset kyselee opiskelenko mitään tai olenko missään töissä. Kukaan ei kykene ajattelemaan kuinka paha olo minulle siitä tulee jos joudun menemään töihin. Varmaan pitävät minuakin vain laiskana lusmuna joka ei vain jaksa tehdä töitä.

      • IUO098

        SULLA-TEILLÄ ON MIELENTERVEYSONGELMIA. TEILLÄ ON OIKEUS HOITOON KÄYTÄKÄÄ SITÄ.


      • Anonyymi

        Ihminen on keskimäärin tunnevammainen paska.

        Valitettavasti.


      • Anonyymi

        Tämä on juuri todella hälyttävää Aina virkamiestasolla ei ymmärretä muuta kuin että oletko töissä tai teetkö jotain ketään ei kiinnosta Voitko hyvin Ihan sairasta


      • Anonyymi

        Tavallisesti noihin ongelmiin saa apua , jos ihminen antaa vaan periksi niin menee aina vaan huonompaan kuntoon. Pitää laittaa itselleen alussa pieniä päämääriä mitä tekee vaikka voisi kuinka huonosti, sillä ei niihin paniikki tiloihin kuole ne vaan ovat kerta kaikkiaan todella kamalia .
        Ensin postilaatikolle, tai sata metriä kävelyä vaikka miten vastustaa. Ja sanoa itselleen että kyllä tämän pärjään, sitten voi mennä vaikka loppu päiväksi lepäämään jos siltä tuntuu.

        Kukaan jolla ei ole tätä vaivaa ei tiedä miten vaikeaa se on. Vaikka moni sanoo että ennemmin menettäisi kätensä se kun että pitää olla niin kamala sosiaalinen pelko ihmisessä. Mutta yrittää täytyy ja aina ajatella että siihen ei kuole vaan eräänä päivänä huomaa että haluaakin tehdä asioita ihan normaalisti.
        Puhe terapia olisi sinullekin tarpeellista, joten hakeudu jonkun psykologin puheille ja kerro asiasi .
        Et tiedäkkään miten ihanaa se on kun pääsee erooon noista jutuista . Etkä tule koskaan tietämäänkään jos annat periksi sairaudelle . Onko sinulla mitään lääkettä vaivaasi ?

        Yksintyttö kertoi että hän alkoi aina sanomaan itselleen että voisin kyllä tänään lähteä vaikka tavarataloon vaan juuri nyt en halua , ehkä huomenna ja hän sanoi niin joka päivä kunnes kahden viikon päästä sanoi että nyt menen ja pyörryn sinne jos niin on, mutta menen. Hän meni ja tuli takaisin ylen onnellisena kun oli voinut käydä tavaratalossa vaikka ei mitään ostanutkaan . Joten on monia pikku asioita jota voi Itsekkin kokeilla jotka auttavat. Jotkut tekee niitä hengitys ohjeiden hengittämistä ja sekin auttaa monelle


      • Anonyymi

        Minä jännitin aikoinani niin kovasti, että en pystynyt poistumaan kotoani kuin bentsodiatsepiinilääkityksellä. Otin aamulla ennen opiskelupaikkaani lähtemistä pienen annoksen Diapamia tai Rivatrilia. Väliajoilla vessassa otin pieniä murusia mm. Halcionia ja Dormicumia. Sillä tavalla meni vuosia. Iän mukana jännittäminen väheni, valmistuin ammattiin enkä ole enää vuosiin käyttänyt bentsoja.

        En kadu sitä, että käytin opiskeluaikoinani bentsoja. Niiden avulla pysyin elämässä kiinni. Aika lääkekielteinen olen ollut koko ikäni. Bentsoja käytin noin 10 vuoden ajan. Ilman niitä en olisi koskaan pystynyt opiskelemaan itselleni ammattia.


    • m24vv

      Sama vika täällä. En uskalla hakea töitä, kun ahdistus on niin suuri. Työttömänä ollut nyt pari vuotta. Sitä ennen olin puolivuotta töissä. Nukun huonosti. Lääkinnyt olen alkoholilla itseäni ja se ei pidemmän päälle ole hyväksi. Tiedostan sen itsekkin. Lääkäri määräsi aiemmin ssri lääkkeitä, mutta niistä ei ollut mitään apua. Puolivuotta meni kuin sumussa, enkä muista siitä ajasta oikein mitään. Mikä olisi ratkaisu? Kertokaa te viisammat. Rauhoittavat lääkkeetkö? Niitä ei tunnetusti kunnanlääkäri määrää.. Kaupassa käyntikin on joskus paha paikka.

      • Anonyymi

        Itsellä on 20 vuotta työelämää takana. Olen opiskellut ja ollut ihan hyvin palkatuissa töissä.
        Opiskeluaika meni esim. niin että tunnin yöunilla suoritin opintoja ja viikonloppuina paikkasin univelkaa.
        Työ ja virheiden tekeminen aiheuttaa hirveää stressiä ja ahdistusta. En saa nukuttua ja arki vie kaikki voimat. Käyn töissä, kaupassa ja nukun, jos nukun. Viikonloput yritän kerätä voimia ja nautin kotona omasta rauhasta.
        Nyt parinkymmenen vuoden jälkeen tuntuu, että en enää jaksa. Polin lääkärin ohje on syödä mm. skitsofrenia ja psykoosilääkkeitä unen saamiseksi, mutta ne aiheuttaa aivojumin ja saa tekemään virheitä, jolloin ahdistuskierre vahvistuu.
        Nyt olen minilääkityksellä yksityisen lääkärin ohjeiden mukaan, mutta tämäkin viikonloppu on mennyt työasioista ahdistuen. Suren myös muiden virheitä ja mietin miten omalta osaltani olisin voinut ne estää tekemällä itse osuuteni tarkemmin jne.
        Rauhoittavia ei tosiaan saa kuin 30 tablettia puoleksi vuodeksi.


      • Anonyymi

        Työnteko voi olla myös kuntouttava asia, joka lisää itseluottamusta. Menin itse töihin vakavasta ahdistuneisuushäiriöstä huolimatta. Se meni ihan hyvin läpi, tuntui että niillä toisilla oli ahdistavampi arki kun vuosia olivat samaa tehneet joka arkipäivä -minulle työ oli mukavaa vaihtelua. Nyt latasin vuoden voimia työttömänä ja valmis taas uusiin haasteisiin. Eniten ahdistaa se jos kukaan ei vaadi mitään, haasteiden määrän oikea suhde oli minulle avain ahdistuneisuuden vähentämiseen, ei kaikkien haasteiden välttäminen (jota pitkään tein suojatakseni itseäni).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsellä on 20 vuotta työelämää takana. Olen opiskellut ja ollut ihan hyvin palkatuissa töissä.
        Opiskeluaika meni esim. niin että tunnin yöunilla suoritin opintoja ja viikonloppuina paikkasin univelkaa.
        Työ ja virheiden tekeminen aiheuttaa hirveää stressiä ja ahdistusta. En saa nukuttua ja arki vie kaikki voimat. Käyn töissä, kaupassa ja nukun, jos nukun. Viikonloput yritän kerätä voimia ja nautin kotona omasta rauhasta.
        Nyt parinkymmenen vuoden jälkeen tuntuu, että en enää jaksa. Polin lääkärin ohje on syödä mm. skitsofrenia ja psykoosilääkkeitä unen saamiseksi, mutta ne aiheuttaa aivojumin ja saa tekemään virheitä, jolloin ahdistuskierre vahvistuu.
        Nyt olen minilääkityksellä yksityisen lääkärin ohjeiden mukaan, mutta tämäkin viikonloppu on mennyt työasioista ahdistuen. Suren myös muiden virheitä ja mietin miten omalta osaltani olisin voinut ne estää tekemällä itse osuuteni tarkemmin jne.
        Rauhoittavia ei tosiaan saa kuin 30 tablettia puoleksi vuodeksi.

        Minä olen normaali ja niin olen minäkin.


      • Anonyymi

        Viina si ole herkälle ihmiselle koskaan hyväksi se turmelee aivokoneistoa tavattomasti. Jotense on yksi asia mikä on jätettävä pois jos aikoo tulla terveeksi . Sillä alkoholi vaan vaurioittaa ennen niin herkkää systeemillä ihmisellä ei edes olutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsellä on 20 vuotta työelämää takana. Olen opiskellut ja ollut ihan hyvin palkatuissa töissä.
        Opiskeluaika meni esim. niin että tunnin yöunilla suoritin opintoja ja viikonloppuina paikkasin univelkaa.
        Työ ja virheiden tekeminen aiheuttaa hirveää stressiä ja ahdistusta. En saa nukuttua ja arki vie kaikki voimat. Käyn töissä, kaupassa ja nukun, jos nukun. Viikonloput yritän kerätä voimia ja nautin kotona omasta rauhasta.
        Nyt parinkymmenen vuoden jälkeen tuntuu, että en enää jaksa. Polin lääkärin ohje on syödä mm. skitsofrenia ja psykoosilääkkeitä unen saamiseksi, mutta ne aiheuttaa aivojumin ja saa tekemään virheitä, jolloin ahdistuskierre vahvistuu.
        Nyt olen minilääkityksellä yksityisen lääkärin ohjeiden mukaan, mutta tämäkin viikonloppu on mennyt työasioista ahdistuen. Suren myös muiden virheitä ja mietin miten omalta osaltani olisin voinut ne estää tekemällä itse osuuteni tarkemmin jne.
        Rauhoittavia ei tosiaan saa kuin 30 tablettia puoleksi vuodeksi.

        Jokainen tekee väärin joskus työssään , ja osaavat ottaa sen opetuksena itselleen , ei sellaista olekkaan joka aina tekee oikein asiat.
        Älä ota sellaisesta stressiä itsellesi , sitten tulee ajatukset että työkaverit varmaan puhuu itsestä selän takana. Nekin ajatukset pitää jättää, sillä ainahan ihmiset ovat puhuneet, mitä sylki suuhun tuo, joten ei mitään uutta alla auringon . Usein huonomitseluottamus aiheuttaa ahdistusta , mutta silloin on sanottava itsellee että kelpaa ihan sellaisena kun on. Elämä on itsensä kasvattamista koko ajan joten ei saa päästää irti .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnteko voi olla myös kuntouttava asia, joka lisää itseluottamusta. Menin itse töihin vakavasta ahdistuneisuushäiriöstä huolimatta. Se meni ihan hyvin läpi, tuntui että niillä toisilla oli ahdistavampi arki kun vuosia olivat samaa tehneet joka arkipäivä -minulle työ oli mukavaa vaihtelua. Nyt latasin vuoden voimia työttömänä ja valmis taas uusiin haasteisiin. Eniten ahdistaa se jos kukaan ei vaadi mitään, haasteiden määrän oikea suhde oli minulle avain ahdistuneisuuden vähentämiseen, ei kaikkien haasteiden välttäminen (jota pitkään tein suojatakseni itseäni).

        Ihan niin silloin kun vaan menee ja pelkää kaikenlaisia asioita niin huomaa kun pääsee töihin ettei mitään ole tapahtunutkaan siis turhaa on pelännyt.
        Niin se on usein kaikkien muidenkin pelkojen kanssa sillä 99% siitä mitä pelkäät ei tule koskaan tapahtumaan


    • jospa löytyy jotain

      Kumpa teillä olisi mahdollista saada terapiaa ja vaikka keskustella. Eiköhän siten vielä löytyis jokin duuni, jota voisi tehdä yksin ja itsenäisesti. Noista sosiaalisista peloista voi vapautua.

      • raksamies sss

        Pitäkää työnne ei kiinnosta turhaa ajan haaskausta ja liksat on perseestä pitäis muka ilmatteeks tehdä duunii liksat menee kuiteskin kuluihin eiiiiii kiiiitoooooossss nouuuu nouuu


    • Siemenkotainen

      Jos on halu toipua, on mahdollisuus parantua. Jostainhan ne pelot on saaneet alkunsa, jokin alkujuuri on joka pitäisi tunnistaa ja parantaa. Itsetuntoa voisi yrittää tksinkertaisilla itsesuggestio harjoitteilla vaikka parantaa, sanoo itselleen peilin edessä joka päivä useamman k erran "minä olen hyvä ihminen, minä kelpaan, minä riitän, minussa on lahjakkuutta, olen hyvännäköinen jne..." Lopulta mieli uskoo mitä sille toistaa. Tai visualisoi itsensä päivän aluksi silmät kiinni suojaavan kuplan sisään mihin mikään kritiikki ei tartu ja missä muutenkin on turvassa. Halaus teille kaikille :)

      • Anonyymi

        Ihan niin jostainhan pelot aina alkaa , ja voi olla että joku on loppuunpalaminen työstään tai katkenneesta ihmissuhteesta jne syitä on monia . Joskus on lepo hyvää mutta sen ei saa tulla elämän sisällöksi silloin se on vaarallista ihmiselle. Joskus on helppo tehdä asioita vaikka jonkun luotettavan kaverin kanssa ja mee ihan hyvin , joten teitä paranemiseen on monia kun ai anna periksi omalle itselleen


    • Vanhat pelot

      Mulla olisi pitänyt alkaa opinnot opistossa pari päivää sitten, mutta kun menin sitten ekana päivänä paikalle, iski niin helvetinmoinen paniikki että oli pakko kääntyä takaisin... En tiedä mitä tehdä. Pitäisi kai huomenna sitten yrittää uudelleen, mutta ahdistaa niin paljon ja se lamauttaa täysin! En oikein pysty tekemään yhtään mitään muuta kuin istumaan paikallani tai sulkeutumaan huoneeseeni!

      Mulla on varmaan jäänyt niin paljon huonoja muistoja peruskoulusta ja lukiosta että ne kaikki iskee päälle kun pitäisi aloittaa taas opinnot. Koitan sanoa itselleni että "tämä on uusi alku, ei täydy pelätä", mutta se ääni vaan katoaa pelon sekaan!

      En tiedä minne mennä ja mitä tehdä?

    • turhia opintoja

      Esitän (voi olla huono ratkaisisu, mutta toimi minulla aikoinaan), että jonnekin siitä töihin vain. Ei väliä minne.

      Itse olin opiskelevinani eikä siitä mitään tullut. Olin opiskelevinani, kävin töissä silloin tällöin kun en enää saanut opintotukea. Eikä minusta ollut töihin, koska pelkäsin työntekoa ja siihen saakka olin epäonnistunut kaikissa työtehtävissä, koska olin niin helkkarin yksinkertainen.

      No se oli sitten taloudellisista syistä pakko lopettaa se oleminen ja pelkääminen ja ottaa pitempi sijaisuus. Olla töissä päivittäin. Ja se toimi! Siitä saakka kokemukseni työelämästä ovat olleet hyviä. Harmittelen vain hukkaan menneitä vuosia muka opiskellessa. ja harmittelen, ettei YTHS:n psykologi, jonka luona olin käynyt vuosia, ollut moista ehdottanut.

      Kyseinen ratkaisu vaikutti positiivisesti minuun ihmisenä ja muillekin elämänalueille ja se kai siinä oli tärkeintä.

      Kannattaa kuitenkin olla ottamatta mitään liian vaikeaa eli olla haukkaamatta liian suusta palaa.

      • Jos on pakko

        Pakko on voimakas asia. Jos löytää itsensä tilanteesta missä ei voi maksaa vuokraansa tai muita olennaisia asioita, niin siinä on vaan pakko hankkia rahaa jostakin! Ja työ on luontevin tapa. Tai voihan sitä varastaakin, mutta itse en siihen kannusta!


      • turhia opintoja
        Jos on pakko kirjoitti:

        Pakko on voimakas asia. Jos löytää itsensä tilanteesta missä ei voi maksaa vuokraansa tai muita olennaisia asioita, niin siinä on vaan pakko hankkia rahaa jostakin! Ja työ on luontevin tapa. Tai voihan sitä varastaakin, mutta itse en siihen kannusta!

        Ei siihen aikaan annettu toimeentulotukea (joka oli silloin huoltoapua) opiskelijoille.

        Olen ollut niiden sujumattomien opintojen ohessa monenlaisissa tilapäistöissä aikanaan. Myös sossussa, jossa annoin huoltoapua ihmisille, joilla oli joitain tuloja, siis paremmat tulot kuin minulla.

        Elämässä on pakkotilanteita silloin tällöin, on tullut sen jälkeenkin. Niistä on vain mentävä yli.


    • erlnn

      Heippa, minäpä kerron oman tarinani, olen tehnyt sen kyllä ennenkin näillä palstoilla.

      Olen kärsinyt masennuksesta ja ahdistuksesta varmaan koko ikäni, jo lapsena koin suurta ahdistusta tarhaan mennessäni, puhumattakaan koulusta. Kerran valehtelin jopa vatsakivusta ja umpisuoleni leikattiin, turhaan, mutta saipahan olla pois koulusta, sairaalassa olokin oli parempi vaihtoehto,

      Lukion viimeisellä luokalla tilanne kärjistyi, hädin tuskin kävin koulua, mutta ei siitä mitään seuraksia tullut tuohon aikaan. Yritin mennä kouluun, mutta ovella käännyin pois ahdistuksen vuoksi.

      Lukion jälkeen pääsykokeet meni peiseelleen, osaksi jännityksen vuoksi, osaksi neuroottisten ajatusten vuoksi: en ole lukenut kaikkia alan 7 paksua tietokirjaa ulkoa, en saanut kirjoituksista 7 ällää, siispä en voi päästä jatko-opiskelemaan ja turha edes yrittää.

      Jotain 22-vuotiaana kokeilin työharjoittelua, mutta kestin kuukauden, sitten oli pakko lopettaa. Menetin työkkärintuenkin. Mistään en saanut apua, enkä osannut sitä hakeakaan.

      Sitten menin työharjoitteluun jostain syystä lasten pariin. Lasten kanssa tulin toimeen paremmin kuin aikuisten, ja tunsin olevani hyödyksi ja lapset aidosti välittivät minusta. Koin että minäkin olen arvokas.

      Tämä kokemus muutti minua, aloin opiskelemaan ja vähitellen pääsin työelämään. Tosi vähitellen. Työni on nykyisin iltatyötä, aamutyöhön en kykenisi, sillä yöt voivat joskus mennä valvoessa. Työskentelen edelleen pääasiassa lasten kanssa. Tosiaan en mitään muiden työpaikkojen juttuja jaksaisi. Tämän työn aloitin tosi vähästä, aluksi sijaistin, mutta nyt teen sitä 4 päivää viikossa. Suosittelen muillekin aluksi osa-aikatyötä tai että osan voisi tehdä etänä. Itseään voi siedättää. Esimerkiksi itse olen oppinut asioimaan puhelimessa mikä ennen oli minulle ihan hirvittävän ahdistava tilanne.

      Töihin lähtö usein ahdistaa niin että ihan itken, mutta toisaalta työpäivän jälkeen on tyytyväinen olo ja huomaa että onkin ollut hyvä olla kotoa pois.

      Teen myös keikkatyötä, sen verran kuin itse haluan ja jaksan. Eli olen saanut muokattua elämästäni ja työstäni sellaisen että pystyn tämän sairauden kanssa sitä elämään. Mitään rikkauksia en kyllä tällä työllä kerää.

      Ai niin, ja pääsin myös 12 vuotta sitten opiskelemaan, lopputyö on kesken mutta ehkä kykenen siihen tässä pikkuhiljaa, aloitin terapiankin hiljattain. Lähdin hakemaan apua vasta vuosi sitten 37-vuotiaana.

      Eli haluan vain kertoa, että elämää voi yrittää muokata itsensä näköiseksi. Sen ei tarvitse mennä samoja latuja kuin muilla perinteiset koulu-työ-auto-perhe-talo jne.

      • tavallaan onnellinen

        Todella mukavaa lukea tuollaisia rohkaisevia tarinoita. Itselläkin vähän samanlainen tilanne, eli lukiosta selvisin joten kuten ja yliopistonkin kävin loppututkielmaan asti, mutta sitten kaikki pysähtyi. Yritin päästä töihin, mutta turhaan. Sitten yritin freelancerin uraa, mutta huomasin, että en osaa organisoida asioita itsenäisesti.

        Tässä välissä pitää mainita, että elämä lähti alamäkeen kyllä jo peruskoulussa, kun olin vakavasti koulukiusattu viimeiset neljä vuotta. Itsetunnon mureneminen ja sosiaalisen arkuuden kehittyminen on heijastunut kaikkeen myöhempään elämään, mutta en antanut itseni tiedostaa sitä kuin vasta noin kolmekymppisenä. Aiemmin selvisin henkisesti kieltämällä itseltäni sen ajatuksen, että kiusaaminen olisi vaikuttanut minuun kielteisesti.

        Olen ollut nyt vuosia ihan sormi suussa kaiken suhteen. Jossain vaiheessa jouduin muuttamaan takaisin kotiin ja elin siellä ihan nollatuloilla, kun nolotti hakea työttömyystukea tai edes toimeentulotukea sen epämääräisen työhistorian jälkeen. Hoitelin vain kodin asioita ja sain ruokaa kaapista ja nukkumapaikan.

        Lopulta menin te-toimistoon ja ajattelin, että ihmetelkööt huvikseen sitä minun tilannetta, jos se niin ihmetyttää. Ei ollut enää mitään menetettävää. Muistan, miten te-toimiston odotushuoneessa ahdisti niin, että käsiä ja jalkoja puudutti. Lattia tuntui keinuvan jalkojen alla. Kertonee jotain siitä, miten vaikea minun on olla tekemisissä viranomaisten kanssa kaikkien näitten "piilossa" vietettyjen vuosien jälkeen.

        Olen edelleen vailla pysyvää työpaikkaa, mutta yritän tehdä ainakin niitä pieniä hanttihommia, joita löytyy. Mietin jonkin käytännön työn opiskelemista, mutta en tiedä vielä, mikä se voisi olla. En nimittäin saanut nuorempana oikein mitään virikkeitä kotoa, ainoastaan sen neuvon, että pitää yrittää tehdä niin kuin muutkin ja olla mahdollisimman samanlainen. Se ei paljon luonnetta kehittänyt.

        Väliinputoajan kohtalossa on ainakin se hyvä puoli, että saa olla rauhassa pihalla normaaleista kuvioista. Tiedän, että ihmiset pitävät minua vähän hassuna, mutta se ei enää häiritse minua niin kuin ennen. Eikä minulla ole koskaan ollutkaan erityistä hinkua siihen tavallisten ihmisten elämäntapaan.


      • Anonyymi
        tavallaan onnellinen kirjoitti:

        Todella mukavaa lukea tuollaisia rohkaisevia tarinoita. Itselläkin vähän samanlainen tilanne, eli lukiosta selvisin joten kuten ja yliopistonkin kävin loppututkielmaan asti, mutta sitten kaikki pysähtyi. Yritin päästä töihin, mutta turhaan. Sitten yritin freelancerin uraa, mutta huomasin, että en osaa organisoida asioita itsenäisesti.

        Tässä välissä pitää mainita, että elämä lähti alamäkeen kyllä jo peruskoulussa, kun olin vakavasti koulukiusattu viimeiset neljä vuotta. Itsetunnon mureneminen ja sosiaalisen arkuuden kehittyminen on heijastunut kaikkeen myöhempään elämään, mutta en antanut itseni tiedostaa sitä kuin vasta noin kolmekymppisenä. Aiemmin selvisin henkisesti kieltämällä itseltäni sen ajatuksen, että kiusaaminen olisi vaikuttanut minuun kielteisesti.

        Olen ollut nyt vuosia ihan sormi suussa kaiken suhteen. Jossain vaiheessa jouduin muuttamaan takaisin kotiin ja elin siellä ihan nollatuloilla, kun nolotti hakea työttömyystukea tai edes toimeentulotukea sen epämääräisen työhistorian jälkeen. Hoitelin vain kodin asioita ja sain ruokaa kaapista ja nukkumapaikan.

        Lopulta menin te-toimistoon ja ajattelin, että ihmetelkööt huvikseen sitä minun tilannetta, jos se niin ihmetyttää. Ei ollut enää mitään menetettävää. Muistan, miten te-toimiston odotushuoneessa ahdisti niin, että käsiä ja jalkoja puudutti. Lattia tuntui keinuvan jalkojen alla. Kertonee jotain siitä, miten vaikea minun on olla tekemisissä viranomaisten kanssa kaikkien näitten "piilossa" vietettyjen vuosien jälkeen.

        Olen edelleen vailla pysyvää työpaikkaa, mutta yritän tehdä ainakin niitä pieniä hanttihommia, joita löytyy. Mietin jonkin käytännön työn opiskelemista, mutta en tiedä vielä, mikä se voisi olla. En nimittäin saanut nuorempana oikein mitään virikkeitä kotoa, ainoastaan sen neuvon, että pitää yrittää tehdä niin kuin muutkin ja olla mahdollisimman samanlainen. Se ei paljon luonnetta kehittänyt.

        Väliinputoajan kohtalossa on ainakin se hyvä puoli, että saa olla rauhassa pihalla normaaleista kuvioista. Tiedän, että ihmiset pitävät minua vähän hassuna, mutta se ei enää häiritse minua niin kuin ennen. Eikä minulla ole koskaan ollutkaan erityistä hinkua siihen tavallisten ihmisten elämäntapaan.

        Antaa ihmisten ihmetellä.

        Suurin osa ihmisistä on ihan vitun kujalla muutenkin syrjäytyneen elämästä.

        Nautitaan kaikki elämästä miten ikinä voidaankaan.

        Ihanaa uutta vuotta kaikille ❤🌞🌹


    • Ah-distus

      En kykenisi työskentelemään lastenkaan parissa koska pelkään lapsiakin. Valoisaa tulevaisuutta ei ole näkyvillä, ei niin millään muotoa ainakaan minulla.

      • Anonyymi

        Lasten kanssa työskennellesä on sekin, että pitää päivittäin olla aktiivisesti vuorovaikutuksessa lasten vanhempienkin kanssa. Ja kyllä, lapset voivat olla ilkeitä, tuomitsevia ja pelottaviakin. Yksilöitähän lapsetkin ovat, kukin erilaisia.

        Mutta entäs eläimet? Työ eläinpuistossa, eläintarhassa, eläinhoitoklinikalla? Eläintyössä on toki se huono puoli, että työpaikat ovat todella tiukassa, kun kaikki sellaisetkin, jotka pystyisivät tekemään vaikka mitä muuta työtä, esim. sosiaaliset ja ulospäinsuuntautuneet nuoret, hakevat eläintyöhön.

        Viimeksi mainitulle ongelmalle yhteiskunta voisi tehdä jotain. Esim. voisi työllistämistoimissa kunkin alan kohdalla ensisijaistaa ne hakijat, jotka eivät pysty esim. diagnosoidun sos. ahdistuksen takia muuta työtä tekemään. Uskon ja toivon, että tuohon suuntaan työttömyyden ratkaisut tulevat menemäänkin, kun mt-ongelmaisten työttömien määrä vain kasvaa.


    • 43rwefdgfdgfdfdgf

      Mulla on aika pitkälti tota samaa. Rupean jostain syystä aina jännittämään lähtöä, joko kouluun tai työharjoitteluun. Vaikea nukkua, ummetus, jännitys hikoilu etc.

      Pahin ongelma on varmaan vatsavaivat ja hikoilu. Siinä hikoilussa on myös se ongelma että hikoilen takapuolesta ihan helvetisti jos käy jännittämään. Perhosia vatsassa koko ajan ja ajatukset prosessoi kaikkea negatiivistä hirveällä vauhdilla. Yritä siinä nyt istua kovalla puupenkillä koulussa kun takapuoli kastuu ja kainaloista menee kylkiin asti hikinorot. Mun on aina pakko päästä lähtemään n. 1 päästä herättyäni tai alan jännittämään niin paljon etten sitten enää pystykkään lähteä. Myös kaikki menot pitää jostain syystä suunnitella. Jos olen vaikka päättänyt, että tänään käyn kaupassa täytyy minun lähteä sinne heti.

      8 vuotta terapiaa takana ja eri lääkkeitä kokeiltu. Mun elämän täytyy olla mahdollisimman stressi vapaata, enkä voi sitä liikaa painottaa. Mulla stressi lähtee helposti käpälästä, hallitsemattomaksi mössöksi, joka estää mistään nauttimisen. Kukaan ei oikein ymmärrä tosissaan mun ongelmaa.

      Yritin mennä aloittaa nyt syksynä koulun mutta aloin jännittämään sitä jo kesäkuun alussa, eli kaksi kuukautta aikaisemmin. Siinä vaiheessa kun olin heräänyt yöllä monta kertaa hiestä märkänä, n. 2 viikkoa putkeen ja menetin ruokahaluni ja aloin polttamaan 15 minuutin välein tupakkaa, päätin etten todellakaan mene kouluun.

      Ainoa tapa saada minusta enää työkykyinen on aivopestä minut. Mitään muuta keinoa ei taida olla. Olen vasta 24 vuotias ja tälläistä mulla on jo tässä vaiheessa elämää. Mahtaa vanhemmat olla ylpeitä...

      • 4+10

        Olen myös 24-vuotias ja minulla on täysin samat ongelmat joten minä ainakin ymmärrän täysin. Tuntuu vain että lääkärit ja terapeutit ei oikein ymmärrä minun ongelmaani sillä tavalla kuin heidän kuuluisi ymmärtää. Parhaiten ymmärtää ne joilla on itsellään sama ongelma.


    • turhia opintoja

      Minä herään aamulla puoli viisi, jotta pystyn parin kolmen tunnin päästä lähtemään työhön. Jää yöunet aika vähiin ja loppuviikosta ovat aamut tosi hankalia. Aamuahdistus on paha.

      Mutta tässäkin: vain itseäni pakottamalla, muutoin se ei suju. Töissä ei välttämättä ahdista sitten enää lainkaan.

    • miukkinen

      tällä kans yks... ammatti hankittu mutta se työ on ihan mahdotonta mulle... 3 kk työttömänä.. ahdistaa kaikki työhön liittyvä ja työnhaku, hakemusten lähettely... täytyy aina valehdella hakemuksissa kaikenlaista, että pystyy ja kykenee työhön..

      kotiinkaan jääminen ei oo vaihtoehto. :(

    • aasdsd

      oma este työntekemiselle on epäonnitumisen pelko,olen ammatissani hyvä,ainakin paperilla ja tiedän useimmiten tasan tarkkaan kuinka työt tehdään,mutta kun kun työssä tulee eteen ongelma joka vaatii pähkäilyä ja soveltamista,iskee epävarmuus ja homma tyssää siihen.Alkaa ahdstus ja itsensä soimaaminen mielessä"no ethän sä tietenkään tähän pysty" ja se vasta ahdistaa.terauttini on sanonut että asennnan itselleni liian suuria paineita onnistumisesta ja se tuottaa vaikeuksia työelämässä.Virheitä en siedä ja kaikesta tekemisestä ensiksi näen ne virheet jotka muistuttavat omasta tarpeetomasta itsekritiikistä.Kaikesta pitää aina kysyä jonkun toisen mielipidettä ennen kun uskallan tehdä mitään,kartan vastuuta työstä ja tovonkin että joku muu ottaisi työtehtäväni omalle kontoilleen.haluaisn olla vain se apumies jonka ei tarvitse ottaa vastuuta työn onnistumisesta,pahinta on se että en koskaan tiedä mihin kykenen vaan epävarmuus painaa päälle kokoajan.Töitä haluaisin tehdä ja ihannoin ihmisiä ketkä luottavat itseensä ja omaan tekemiseen.Ahdistaa olla mitään saamaton turha ja tuottamaton yksilö.

      • Ah-distus

        Minulla on nyt menossa taas sellainen vaihe että olen aivan hermorauniona pienimmistäkin asioista. Otan paineita ihan mitättömistäkin asioista enkä usein saa oikein nukuttuakaan. Saa nähdä romahdanko jossain vaiheessa lopullisesti.


      • M3l15a5
        Ah-distus kirjoitti:

        Minulla on nyt menossa taas sellainen vaihe että olen aivan hermorauniona pienimmistäkin asioista. Otan paineita ihan mitättömistäkin asioista enkä usein saa oikein nukuttuakaan. Saa nähdä romahdanko jossain vaiheessa lopullisesti.

        Joksenkin luen kuin itseäni. Viimeiset 3pvää ollut niin kamalaa etten tiedä sekoaako pää vai pettääkö pumppu. Illalla alkaa pahoinvointi, jatkuu yön yli jolloin en edes nuku. Aamulla 5 ylös ja töihin. Töissä päässä soi, pyörryttää sun muuta ja tuntuu ettei tästä tule mitään.kukaan ei ymmärrä. Mulla kaikki paremmin kuin hyvin. Mutta nyt tuntuu että itse romahtaa kerrankin kun kaikki ympärillä hyvin. AUTTAKAA! Millä saan taas itsestäni niskasta kiinni ja jatkan niin kuin ennen?


      • KOTONA VAAN
        M3l15a5 kirjoitti:

        Joksenkin luen kuin itseäni. Viimeiset 3pvää ollut niin kamalaa etten tiedä sekoaako pää vai pettääkö pumppu. Illalla alkaa pahoinvointi, jatkuu yön yli jolloin en edes nuku. Aamulla 5 ylös ja töihin. Töissä päässä soi, pyörryttää sun muuta ja tuntuu ettei tästä tule mitään.kukaan ei ymmärrä. Mulla kaikki paremmin kuin hyvin. Mutta nyt tuntuu että itse romahtaa kerrankin kun kaikki ympärillä hyvin. AUTTAKAA! Millä saan taas itsestäni niskasta kiinni ja jatkan niin kuin ennen?

        Voimia...mulla niin samanlainen olo..olen ollut työttömänä jo kohta vuoden,osin juuri etteen halua mennä töihin. Mulla ei edes odota mikään työ koska aina tehnyt pätkiä eri paikoissa.Tuntuu etten kuulu mihinkään vaikka kyllähän kotona arvostetaan kun ruuat teen ja siivoa ja olen paikalla. Kynnys että pitäisi taas lähteä etsimään ...on kamala.Itsetunto nollassa täysin.


    • ahdistunut vanha

      Luin tämän ketjun ja siinä oli paljon samoja ongelmia kuin minullakin. Olen tosin jo 52-vuotias ja olen yrittänyt työelämässä roikkua mukana. Työhistoriani on repaleinen ja hyvää ansioluetteloa on hankala tehdä. Tosin en ole muutenkaan kovin haluttu työntekijä kun olen jo näin vanha.

      Olen hyvilläni että elän yksin, sillä aikoinaan parisuhteessa ollessani mieheni ei ymmärtänyt lyhyiksi jääneitä työsuhteitani. Minua pelotti ja ahdisti ja pelkäsin tekeväni virheitä. Jonkin aikaa työpaikassa oltuani oli kuin tuli jalkojen alla - pakko päästä pois.

      Kävin joskus vuosien varrella psykologin juttusilla työongelmistani. Hän totesi että olen vain liian herkkä ihminen. En pystynyt rahoittamaan terapiaa enkä saanut siihen Kelan tukea. Koska työsuhteet ovat olleet lyhyitä niin eipä tässä ole paljon päässyt ansaitsemaan. Työvoimatoimistoon en ole mielelläni mennyt, koska siellä koin joskus hyvin syyllistävää kohtelua. Enkä halua että minut pakotetaan menemään johonkin työhön johon todennäköisesti en pysty.

      Tällä hetkellä olen ollut viikon kokopäivätöissä (johon ihmeekseni pääsin ja iloitsin jo uudesta työpaikasta). Viime viikko osoittautui järkyttävän raskaaksi - vaikka ei ole kyseessä fyysisesti raskas työ. En jaksanut kotona kuin levätä ja viikon työssäolo tuntui kuin olisin ollut siellä pitkän aikaa. Olen ihan ahdistunut kun aamulla sinne töihin täytyy taas mennä. Onhan minulla koeaika, mutta taloudellisesti ei kannattaisi poiskaan sieltä töistä lähteä. Asumistukikin lakkasi tulemasta kun kerroin uudesta työpaikasta. Vaikkakin seuraavaan tiliin saan vain viikon palkan niin asumistukea ei enää tule. Mitenkähän pärjään niin vähällä rahalla? Olen tottunut sinnittelemään huonoilla palkoilla ja kehnoilla sapuskoilla. Voi kun keksisin vaikka jotakin etätyötä mitä voisin tehdä kotona että ei tarvitsisi olla 8 tuntia päivässä työpaikalla!!!

    • pähkäilijäpää

      Miltä tuntuisi ajatus kuljettajan ammatista? Rekkakuski, joku muu kuski, postikuski? -Ei liikaa ihmisten kanssa olemista, sopivasti yksinään, mutta kuitenkin tärkeää työtä.

    • Luonnon helmaan

      Mullakin meinaa ajatus leikata kiinni harjoittelupaikassa mutta psyykaan itseni rauhallisesti sisään-ulos hengitelyllä että hengissä selvisin tänne asti ja varmasti rauhaisesti selviä kotiin takaisinkin. Välillä saatan piirtääkin vain jotain jotta pakokauhu katoaa eli siirrän sen toiminnan muuhun. Jos kotona iskee kauhu niin itsekseen voi asettua mieluisaan asentoon, sulkea silmät ja nostaa vaikka jalat seinää vasten siinä hitaasti hengitelleen sisään ulos.

      Toinen on oikein pahoilla kilinöille: juoksu. Painaa mielen tyhjäksi juoksemalla ja palaa kotiin väsyneenä vaan usein raukeana. Mulla lääkitys jostain syystä on alkanut aiheuttaa enemmän kilinää päässä ja ilman sitä olen suht normaali vaikkakin ahdistunut. Tutkin asiaa netistä onko lääkkeille luontaista vaihtoehtoa ja jopa tuli yrttejä vastaan josta omaksi suosiksi nousi valeriaana (ei sovi raskaana oleville) mutta kuitenkin.

      Kannatta tuolta selailla meinaa ja tutkia googlella kyseisten yrttien vaikutusta sekä voimakkuutta:
      http://www.lootuskauppa.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/27052009-143228/Categories/Yrtit
      Useimmat maksaa saman verran kuin rauhottavat joten teho voi olla vain parempi. Tietenkin jos lääkitys toimii en suosita vaihtamaan itellä ei vain ottanut toimiakseen.
      Pari vaihtoehtoa työlle on työkokeilua työvoimatoimiston kautta tai:
      http://www.edu.fi/etalukioetusivu/etalukiot
      http://www.avoinyliopisto.fi/

      • OmaaTietäKulkemassa

        Hei kaikille!

        Voi olla, että minulla on joillekin teille jotain erilaista tarjottavaa.

        Jos teitä kiinnostaa vapaampi elämäntyyli, jossa saatte mahdollisuuden rakentaa enemmän teidän näköisen elämän, niin ottakaa yhteyttä minuun: [email protected]


    • sopimaton__

      "En vain jotenkin kestä olla toisten ihmisten seurassa joka päivä kahdeksan tuntia."

      Mulla IHAN SAMA JUTTU! kuvittelin jo olevani ainoa.. on hyvä, että on muitakin.

      Itse olen korkeasti koulutettu ihminen, mutta koulutukseni on alalta, joka ei työllistä. Nyt olen miettinyt alanvaihtoa, mutta suurin osa työllistävistä töistä ovat sellaisia, että ne vaativat sosiaalista luonnetta (esimerkiksi hoitoala). SOTE-alat kuitenkin ovat minulle ihan mahdottomuus, jo opiskelu alituisine "ole sosiaalinen, ole jutusteleva"-vaatimuksineen on liikaa. :(

      Tuntuu oudolta, että "yksinäisiä" töitä ei oikein taida ollakaan. Koulutukseni perusteella minun pitäisi hakeutua johonkin arkistoon tms. töihin, ja se sopisikin minulle - mutta niitä töitä ei vain enää taida olla.

      • handels

        Mut entä minä? Löysin joulukuussa alan jota rakastan ja jota haluan tehdä loppuelämäni. Mutta ma ja tänään to sain vuoden takaisia panikkihäiriö oireita. En päässyt töihin. Saan pian potkut ja niinkun tapahtuu alan taas juomaan kuten ennenkin enkä halua pilata elämääni 23 vuotiaana. Mikä minua ahistaa ja masentaa kun kuvittelin vielä viikko sitten eläväni elämäni parasta aikaa?


      • sfjseor8923

        SOTE ala ei vaadi sosiaalista luonnetta... se auttaa, mutta ei ole pakollinen. Pärjää myös ujot ja epäsosiaaliset, kunhan pystyy tavallaan työpäivän ajaksi asennoitumaan niin, että hoitaa asiat mitä pyydetään ujostelematta ja kysymään ihmisiltä tarvittavat tiedot ja kertomaan asiat, jotka heidän tarvii tietää. Tuntuu ehkä karulta, mutta jos pystyy leikkimään robottia, niin pystyy saikun hommiin.
        Sitä paitsi, nykyään ei ees ehdi juttelemaan asiakkaiden kanssa vaikka haluaisi, niin tiukoille on pistetty aikataulut...


      • jasktpw485023
        handels kirjoitti:

        Mut entä minä? Löysin joulukuussa alan jota rakastan ja jota haluan tehdä loppuelämäni. Mutta ma ja tänään to sain vuoden takaisia panikkihäiriö oireita. En päässyt töihin. Saan pian potkut ja niinkun tapahtuu alan taas juomaan kuten ennenkin enkä halua pilata elämääni 23 vuotiaana. Mikä minua ahistaa ja masentaa kun kuvittelin vielä viikko sitten eläväni elämäni parasta aikaa?

        HANDELS jaksamista, oot jo plussan puolella kun oot löytänyt alan jota haluat tehdä, vaikka tuolta saisitkin potkut, niin ainakin tiedät, mille alalle haet jatkossa... mut et ees välttämättä saa potkuja!!! tuo on vaan pieni takaistu, luultavasti ihan vaan sen takia, ettei sais olla liian onnellinen...


    • ahistaaaaa

      kuulostaa niin tutulta.

      Ja mua vielä harmittaa tää nykyinen tyyli, että enää ei riitä, että teet työsi hyvin, sinun pitää myös osata markkinoida se. Eli, nykyään vaikkapa sen putkimieshomman ei välttämättä saa se, joka oikeasti osaa tehdä sen hyvin, vaan se, joka osaa markkinoida työnsä hyvin! Vaikka laatu sitten lopulta olisi mitä...

      Ja tosiaan, työnteon ei tarttekaan aina olla hauskaa (mutta ei todellakaan 100% ahdistavaakaan!)... mutta pitää löytää joku motivaatio siihen. Toiset tekee rahan vuoksi, lasten elättämisen vuoksi, että on varaa siihen omaan harrastukseen jne. Ja ne jotkut harvat onnelliset onnistuu tekemään harrastuksestaan työn, ja saa rahaa siitä että nauttii mitä tekee. Siihen pitäiskin pyrkiä, mut välillä pitää vähän kärsiäkin, mutta ei sentään ihan kuolemaksi asti...

    • no work, no nothing

      Ikävä kyllä sitä joutuu vaan tekemään jotain itselle sopimatonta, loppuunkuluttavaa p*skaduunia jos haluaa muutakin kuin sossun tuet (jotka ei edes ole isot, vaikka jotkut niin väittävätkin). Etenkin jos ei ole paljoa kokemusta ja koulutusta, niin aika heikosti mitään työtä edes saa. Itse olen ollut työtön kolme vuotta putkeen. Ei vaan löydy mitään duunia mitä edes voisin saada.

      Alkaa vituttaa kyllä tää tilanne. Kaipa olen vaan tehnyt elämässä huonoja valintoja, mutta nyt en ilmeisesti saa edes yrittää uudestaan. On aika helvetin turhauttavaa kun 22-vuotiaana joutuu elämään kuin helvetin eläkeläinen... Mutta kaipa mulla oli vaan liian korkeat odotukset elämän suhteen!

      Joo, enpähän joudu juoksemaan "oravanpyörässä", mutta kun rahat riittää just ja just vuokraan ja joudun seisoskelemaan leipäjonossa, niin alkaa sitä kaivata jotain muuta.

    • Toivoton tapaus

      Kyllä tässä näin 25-vuotiaana ja lähes 10 vuotta erittäin rajun sosiaalisten tilanteiden pelon ja ahdistuneisuushäiriön kanssa taistelleena alkaa toivo olla täysin lopussa. En enää jaksa uskoa lääkkeisiin, terapioihin ja tilanteille itsensä altistaminen tuntuu vain tekevän olon entistä tukalammaksi. Jos olisi ase ja riittävästi rohkeutta enkä enää välittäisi toisten ihmisten tunteista niin ampuisin kyllä heti välittömästi reiän päähäni.

    • Poju30w

      Mulla on viimeksi "diagnosoitu" estynyt persoonallisuus ja omasta mielestä se voisi hyvin sopia itseeni:

      Estyneestä persoonallisuudesta kärsivä on ja ihmissuhteissaan voimakkaan estoinen. Hän kärsii jatkuvista riittämättömyyden, jännityksen ja epävarmuuden tunteista ja on herkkä arvostelulle ja hylkäämiselle. Sosiaaliset tilanteet ovat vaikeita, koska estynyt ajattelee muiden olevan häntä kohtaan kriittisiä tai väheksyviä. Estyneestä persoonallisuudesta kärsivän läheinen tuttavapiiri on usein suppea, hän kaipaa korostuneesti kiintymystä ja hyväksyntää. Hän on vastahakoinen osallistumaan uusiin toimintoihin, joissa voisi joutua noloihin tilanteisiin. Hän ei halua olla tekemisissä uusien ihmisten kanssa, joiden myötämielisyydestä hän ei ole varma.

      Töihin hakeutuminen on vaikeaa ja omaa mieluista alaa on hankala myöskään saada (ammatti jossa voisi työskennellä mahd. omatoimisesti).

      Jumalauta jos edessä on ollut meno uuteen työpaikkaan tai koulutukseen niin jännitys ja stressi aina päällä ja mitä sosiaalisempi ja tiiviimpi työ/opiskelu ollut niin sitä hankalampaa ja kitkaisempaa se on ollut. Aamuisin on yleensä yököttänyt, mutta välissä ja nykyään tilanteet olleet tosin parempia. Ulos ihmisten ilmoille lähtiessä aina enemmän tai vähemmän varautunut varsinkin aamuisin jos lähtenyt liikenteeseen töihin yms.

      Saa nähdä jospa tästä sais ainakin kesäksi jtn mieluista tekemistä :)

      Tsemppiä kaikille itsensä kanssa painiville!

    • joku25

      Mulla on kanssa aika huono tilanne. Oon 25 eikä työkokemusta ole kuin ilmaislehden jaosta ja koulun työharjoitteluista. Opiskelin tyhmänä asiakaspalvelun ja myynnin alalle kun lukiopohjaisena kesti vain kaksi vuotta ja joku ammatti oli opiskeltava.

      Työharjoittelut oli h*lvettiä, pelkäsin ja ahdistuin mitä typerimmistä asioista. Iltaisin mietin kaikkia uhkakuvia mitä seuraavana päivänä voi tapahtua. Työpaikalla vaadin itseltäni liikaa, vaikka olinkin vain harjoittelija. Kaikista järjettömintä oli se, että vaikka koin nuo harjoittelut yhdeksi tuskaksi sain pääasiassa kehuja ja koulultakin vielä stipendin.

      Valmistumisesta asti olen ollut työttömänä ja pelottaa, milloin työkkäri laittaa väkisin jonnekin. Kävin mielenterveystoimistossa hoitajan kanssa juttusilla ja hänen kommenttinsa oli, että jokainen hetki voi kuulemma tehdä uuden valinnan ja olla murehtimatta ja pelkäämättä! Kukaan joka oikeasti tietää, mitä ahdistuneisuus eri asioista on, ei noin voisi sanoa.

      En tiedä, mitä pitäisi tehdä mutta tavallaan huojentavaa, että muillakin on samoja ongelmia...

    • Koittakaa nyt...

      Masennus=vitutus, ja uskokaa tai älkää, kaikki vituttaa joskus. Mut eihän se nykyihmiselle käy kun aina pitäis olla pitämässä hauskaa ja kaikki tommoset velvollisuudet kuten työssäkäynti, on ihan ylitsepääsemättömiä. Kun ärsyttää ku ei voi näppäillä sitä pirun älypuhelinta kokoajan vaan pitäis keskittyä johonkin muuhunkin, nyyh nyyh... itkua tähän väliin... Ja seuraavaks ulistaan siitä kun työt viedään kiinaan, no voi helvatta, mitä muuta kuvittelitte jos ette edes viitti töitä tehdä? Kaikkein "hauskin" tässä jutussa on vielä se kun ihmiset vetää noita ahdistus/masennus/muu tekosyy kortteja tähän että niillä päästään siitä vastuusta mikä muuten olis itsellään koska se on "sairaus". Mut hei, onneksi kaikki muut maksaa teijän lusmuilut ja voitte valittaa kun kelan hommat ei toimi.

      • vaivainen todella

        Minkäs ikäinen ihmeinen sieltä huutelee?Masennus tappaa jos
        et tiennyt ja siihen lisää kaikki muut vaivat on elo kehnoa.


      • Anonyymi

        kyllä nämä kaikki tässä ketjussa olevien asiat ovat olleet koskettavia. Olin itse sijoitettuna kahdessa eri perheessä, hylätty, suunnittelin itsemurhaa toisella kymmenellä, kun ei kukaan välittänyt. Sitten aikuisena tämä ajattelumalli oli voimassa. Itsetuntoa ei ollut. kävin ammattikoulun . Työpaikoilla sain hyviä esimiehiä( oli niitä huonojakin ) He rohkaisivat minua, opettajat olivat olleet pää-asiassa hyviä. Sitten Jumala antoi viimeisen, hyvän esimiehen. " Mitä sinä siinä kyselet, että onko hyvää1 Meillä ei ole muuta kuin hyvää tai sitten H......n hyvää!"parissa viikossa työasenteeni muuttui. Uskoin itseeni ja sen jälkeen kaikki muuttui. Tulin sitten samana vuonna uskoon. Jumala on johdattanut, että tein työtä 40 vuotta. En voi muuta sanoa, kuin sen, että Herra auttaa heikkoja.


    • Toivoton tapaus

      Et tiedä asiasta yhtikäs mitään joten ole kiltti ja älä kommentoi enempää. Mene jonnekkin toiselle palstalle ja lopeta sairaiden ihmisten kiusaaminen!

      • Toivoton tapaus

        Toivon ja uskon niin, että olet kuitenkin vain joku surkea trolli.


    • Minä vain

      I feel you, bro. Sama juttu minullakin, eli ahdistuneisuuden ja masennuksen joku multihuippu.. En tiedä, miksi kutsuisin neuroosiani.

      Liikaa töitä jo kaksi pv ollut työssäoppimassa siivoamassa, seitsemän tuntisia päiviä ja voin sanoa olevani aivan loppu. Enhän nukkunutkaan ole viimepäivinä lähes ollenkaan. Ensimmäisenä duunipäivänä noin kolme tuntia ja nyt edellinen yö meni jollakin neljällä tunnilla.

      Väsyttää kroppaa, mutta ei vain nukahda. Kai sitä jotenkin tässä on varautunut ja jokin ihmeen suojeluvietti tullut päälle kun on tottunut taistelemaan olojaan vastaan niin nyt sitä taistellaan väsymystä vastaan. Tiedä mitä kroppani tekee.

      Toisaalta tunnen olevani eläväisimmilläni illalla/yöllä. Töissä/koulussa olen apaattinen kyynikko.

      • Anonyymi

        Uupumus voi olla aika pitkällä jos unta ei saa. Keho voi lopulta pysäyttää sinut jos et itse pysäytä.


    • Työ auttaa

      Työ on parasta lääkettä ahdistuneisuuteen.

      Kokeilkaa, jos ette usko.

      • vanhaväsyi

        Tehoaa joillekin toisille ei ollenkaan ja riippuu työtehtävistä.


    • onneton

      minulla on töissä paha olla. Ahdistun valtavasti ja uuvun kun pitää näytellä kiinnostunutta kun työkaverit juttelee mulle, kun mua ei vähääkään kiinnosta ne ihmiset. Saisimpa olla yksin. Kuin muita ihmisiä ei olis olemassakaan.
      Ehkä jos erakoksi alkais, ehkä silloin sais olla rauhassa. Joudun olemaan vähän väliä sairaslomalla töistä kun masennun ja ahdistun ja fyysiset voimat loppuvat. En taida kuulua tähän maailmaan.

      • Anonyymi

        Autismia?


    • m49-vuotta

      Täällä työkyvyttömyyseläkkeellä oleva erakko, ei se ahdistus ja masennus siitä ole helpottanut, mutta saanpa ainakin erakoida rauhassa.

    • enhaluatöihinn

      Mulla on vähän sama ongelma että töihin meno pelottaa....

      Koulussa olo ei ole koskaan tuntunut ahdistavalta ja tämän takia olenkin ns. ikuinen opiskelija mikä alkaakin jo hävettää. Olen opiskellut muutaman ammatin ja lisäksi muutama koulu on jäänyt kesken ahdistuksen takia. Osaamista mulla on enkä ole tyhmä mutta niin helvetin epävarma omasta osaamisesta. En uskalla ottaa mitään vastuuta ja sitä juuri työelämässä pitää ottaa.

      Kävin useamman vuoden terapiassa mutta siitä ei ollut mitään hyötyä. Mä olen yrittänyt ja pakottanut itseäni ties mihin... ahdistus vie aina voiton joka menee tosi pahaksi.

      Nyt olen taas havahtunut ajatukseen että mitä helvettiä sä teet, ei susta kuitenkaan mihinkään ole. Pelkkä ajatuskin jo siitä että menen töihin saa oksennusrefleksin laulamaan.

      Ajatukset menevät välillä tosi synkiksi. Olen muutaman koulun lopettamisen jälkeeen maannut kotona puolisen vuotta ja sitäkään en kestä, pakko jotain on tehdä. Mutta mitä voi tehdä kun ei uskalla tehdä mitään.... siivoustöistäkin saan päässäni kehiteltyä vaikka mitä....

      Ihmisten kommentit sekä ns. omassa päässä oleva pakote työntekoon saavat mut välillä harkitsemaan jopa itseni tappamista, se olis ratkaisu kaikkeen. En jaksa enää tapella tän asian kanssa, en jaksa enää vastailla ihmisten kysymyksiin että mitä sä tällä kertaa sit opiskelet, en jaksa enää vastailla kysymyksiin miksi et mene töihin, en jaksa enää mitään.

    • KrooninenL

      Minä 32 v. Pisin työpätkä 8kk. Neljään vuoteen tehnyt mtn. Olen luovuttanut, en kykene ongelmieni kanssa työntekoon, piste.

    • Ooooooooouuuuyyyiii

      Kyllä se on ihan pakottamalla mentävä joka aamu. Minusta kaikkien pitäisi tehdä jotain leipänsä eteen. Ja kyllä, se voi olla sietämätöntä mutta silti.

      • ei onnistu

        Oikeus mielipiteeseen sullakin,mutta mitäs teet jos tehtävät jotka teet tekee sut kipeeksi
        rasitusvammat kun iskee niin siinähän et tee mitään et siis suorastaan mitään särkylääke ei auta ja vaiva uusii aina useammin ja useammin noidankehä on valmis.


    • muumimummu

      Ompa ihana huomata ettei ole ahdistuksensa kanssa yksin!! Vaikka mukavaahan tämä ei ole meille kenellekkään :( Olen ollut pitkiä jaksoja pois työelämästä ja sen jälkeen palannut työhön...joskus palaaminen sujuu hyvin,mutta sitten on niitä toisia kertoja...Tällä hetkellä en ole pystynyt työssä olemaan.Teen sosiaalista työtä jossa oltava koko ajan muiden kanssa tekemisissä--olen aina ollut hyvin sosiaalinen ihminen,ja ulosanti sekä vuorovaikutus taidot olleet vahvuuksiani.Nyt tuntuu että yrittäessäni työhön paluuta menen täysin lukkoon...menetän toimintakykyni ja alan voida pahoin..tuntuu että on päästävä pois ja äkkiä :( Hirvittää jos joku tarvitsee minua enkä uskalla ottaa vastuuta mistään...Olen niin harmistunut taas tilanteesta.Rakastan työtäni ja todellakin haluan sitä tehdä.Sairaslomalle jääminen tuntuu ahdistavalle ja arvotan itseäni liiaksi työn kautta...kohtelen itseäni huonosti ollessa sairaana...Kumpa tästä taas nousisi.olisi mukava kuulla onko muilla samankailtaisia tilanteita ollut ja kuinka siitä olette selvinnet.

    • rtehh

      Olen ollut kohta vuoden työkyvyttömyyseläkkeellä, pahimmat ahdistukset ovat helpottaneet ja syksyllä aion aloittaa lääkityksen alasajon.
      Jo pienenä tiesin ettei se normi: työssä päivät, lopun aikaa toipumiseen, ole mua varten.
      Nyt viisikymppisenä olen eläkkeellä eli aika pitkään sinnittelin.

      • tuulimyllyjävastaan

        Eläke on hyvä vaihtoehto. Jos tulee välillä hylkyjä niin itsari yritykset ja muut keinot vaan raakasti käyttöön eiköhän se eläke jossain vaiheessa irtoa. Pitää ajatella niin, ettei ole muuta päämäärää kuin eläke ja vain mielikuvitus on rajana...tämähän on vain elämää ja kaikki kuolee joskus, jos jotenkin epäonnistuu. Eläke on hyvä asia ja pois pääsy on hyvä asia. Ei voi epäonnistua.


    • ikuinentyötön

      Itsekkin olen viimeiseen 10 vuoteen ollut töissä reilut kaksi vuotta. Ei ole ammatillista koulutusta ja muutenkin peli tuntuu menetetyltä. Työhaastattelutkin tuntuu mahdottomilta.

    • ahdistu5

      Onneksi täällä on muitakin. Luulin olevani ainut omituinen tapaus. Olen viihtynyt vain parissa työpaikassa elämäni aikana. Yleensä työ ja ne ihmiset siellä tuntuu kidutukselta. Kotona voi aika käydä pitkäksi, mutta parempi sekin kuin haluta tehdä itsemurha työn takia. En ole työkykyinen enää. Olenkin ollut sairaslomalla nyt pari vuotta putkeen mt-ongelmien takia. Tämä sopii minulle. Ikinä en tule rikastumaan mutta tämä riittää.

    • lahja.kas

      Mitä jos kaikki ihmiset eivät sittenkään ole yhtä lahjakkaita?

      Mitä jos sosiaalisuuteenkin vaikuttavat synnynnäiset kyvyt?

      ----

      Kyllä kaikki ovat yhtä musikaalisia, kyse on vain viitsimisestä.

      Suomalaiset vain metsäläisyyttään tuijottelevat hississäkin kenkiinsä, siinä missä TÄÄLLÄ RANSKASSA, HUOM ASUN ULKOMAILLA, OLEN VOITTAJA, Pierre jäå viheltelemään perääni vaikka asuu kolme kerrosta alempana

      • fsdxz

        Älä vaa mee panee niitä raskalaisia miehiä. Tulee epäsuotuisia geneettisiä mutaatioita.


    • työttömänäaina

      Itsehän haluaisin johonkin töihin, en vaan pysty hakemaan töitä ja selittämään vuosien aukkoja työhistoriassa. Ongelmana ei siis ole itse työt vaan töiden haku. Toki työnkin pitää olla sopivaa.

      Onko ketään onnistanut pitkän työttömyyden/onnettoman työhistorian jälkeen työpaikan saannissa ja miten? En nyt tarkoita jotain 20-vuotiaita vaan sellaisia kolmekymppisiä tai vanhempia.

    • hujikolö

      Neuvoni teille ketkä ei pysty työntekoon, TE-toimisto kun pakottaa työhaastatteluihin joihin ette selvinpäin pysty eikä ole lääkitystä, ottakaa sopivasti alkoholia, tunkekaa suunne täyteen suunraikastus-pastilleja ja käykää vastailemassa lyhyesti haastattelussa, kehonkielenne ym kyllä kertoo ettette paikkaa halua (eikä kukaan teitä muutenkaan ottaisi), joten pysytte työttömystuen piirissä. Menot minimiin jne. Tai sitten koitatte saada sellaisen lääkityksen (PITKÄVAIKUTTEISET bentsot yksityiseltä), ettei hermosto käy ylikierroksilla jatkuvasti (kuten itsellänikin), niin pystytte työntekoon. SSRI/masennuslääkkeet ei auta yleensä ainakaan kauan, ja ne vasta saakin aivokemiat sekaisin.

    • Työnilo

      Pitkään tehnyt hoitotyötä kädet menneet huonoksi raskaassa työssä. Työkykyneuvottelu ei. Ratkaisua tuonut kun en pysty työhön jota tarjottiin. Taas sairaslomaa en ymmärrä miksei meitä vanhoja lasketa pois työelämästä . Saisivat nuoret töitä tehdä!

    • yekht

      Olen yli 40v.
      Muisto on kun muutin ja olin 1v . Itkin ja sanoin kaukana, kaukana.
      Eskarin aloitin ja olin paikkakunnalla uusi johon ei niin vain hyväksytä uusia joten olin kiusattu. Ala-aste jatkui paljon pahempana minun syyksi rikottiin ikkunoita koulussa ja useimat tunnit jouduin seisomaan luokan edessä , nurkassa. Opettaja kysyi kuka teki ja minut syyllistettiin joka ikinen päivä vaikka sanoin kuka oikeasti teki olin koulukiusattu oppilaiden ja opettajan kautta . Totuuden kerroin aina, olin syntipukki, jonka niskaan muut oppilaat rikkoivat ja kiusasivat. Naapurin poika joka oli yksi näistä kiusanhengistäni, rikkoi naapuritalon aulan ikkunan , vanhemmilleni maksatettiin se koska ns. Näkijöitä olivat juuri samat lapset jotka kiusasivat koulussani. Lopulta vanhempani päättivät että tämä on loppu muutimme maalle.
      Ala-aste meni hyvin kun kykenin opiskelemaan enkä ollut kiusattu enää. Yläasteella kohtasin samat kiusaajat ja masennuin , lähes kaikki välitunnit 7 luokalla olin yksin. En halunnut olla kenenkään kanssa, 7 loppvuosi -9 luokkaan lopulta lintsasin usein ja pysyin poissa. Pääsin juuri ja juuri koulun läpi.

      Ensimmäinen työ alkoi syksyllä. Kunnan työohjelma 6kk metsurin apulaisena, nautin kovasti tuosta. Vanhempi mies toimi metsurina ja vanhempi nainen keräsi oksat ja karsi pienet puut kasoihin. Olin apuna kaatamassa puut ja kannoin, käänsin tukit ja puut helpommin kerättäviin kasoihin. Työt loppuivat hakeuduin ammatti kouluun. Pääsin sinne, en kumminkaan kyennyt opiskelemaan masennuin ja 2kk jälkeen lopetin. Aloitin armeijan 17v aika josta nautin 10kk tuntui niin lyhyeltä. Krhk alokas aika oli kova treniä myöhään syksyllä, jonka jälkeen sain mahdollisuuden asentaja koulutukseen. Koulutus aika meni nopeasti jonka jälkeen alkoivat 8h työpäivät. Tämä oli toinen nautinnollinen kokemus jonka olisin toivonut jatkuvan pidempään. Kolmas työpaikkani ja löysin naisen jonka kanssa meni 19v.
      Olin apumiehenä rakennustyömaalla, ehdin olla 5kk tuolla työmaalla ja isäni sairastui joutui luopumaan työstään, hänen yrityksensä vallattiin ja hankinnat muutettiin rahaksi. 1 kkden kituutin vielä työssäni, isoisäni kuoli ennen kuin pääsin kotiin naiseni kanssa. 1,5 vk hautajaisten jälkeen tulin kotiin. 21 v menin naimisiin jonka jälkeen aloitin työt asentajana taas 6kk työ, en kyennyt olemaan töissä lopulta aina sosiaalisten tilanteiden ja itseluottamuksen kanssa tulee ongelmani. 2 kk työ ja sama. 4 kk kunnan työntekijänä lyhytaikainen työ kokonaan. Jokaisen työsuhteen välissä 3-6kk tauko en kyennyt muuten sosiaalisten tilanteiden pelko jatkui enkä luota itseeni. Tämän jälkeen muutto etelään tuolloin oli jo 2 lasta perheessämme. Työ suhteni olivat 2vk-6kk suurin osa 6vk. Pätkiä masennus päällä kokoajan ja käytin aikaani pelaamiseen lopulta suljin kaikkea pois ympäriltäni sulkeuduin , lopulta erosimme. Pisin työsuhde 2v mikä tuli seuraavaksi jos en olisi sairastunut vakavasti ja ollut sairaslomalla en olisi mahdollisesti kyennyt siihen. Tein työt ja tulin kotiin treenasin ja tein töitä kotimetsässä kaadoin puita ja tein polttopuita. Tämän jälkeen lähdin aikuiskoulutukseen 1,5v. kävin koulun loppuun hyvin arvosanoin kuvittelin tekeväni kirvesmiehen töitä paljon. Yritin uutta suhdetta rakastin häntä kumminkaan ei toiminut, lopulta totesin elämästäni samalla paras elää yksin. Omat pelkoni ja elämäni on hajallaan miten koskaan voisin antaa toiselle onnellisen kun tunnen olevani rikki. 2-4 kk menee työsuhteessa ihan ok, mutta sen jälkeen alkaa ahdistaa, pelkään tekeväni väärin työtäni ja asioita sekä sanovani väärin. Sulkeudun loppua kohti en kykene sanomaan mitään lopulta. Masennun, itken, en kykene toimimaan.

      • Anonyymi

        "2-4 kk menee työsuhteessa ihan ok, mutta sen jälkeen alkaa ahdistaa, pelkään tekeväni väärin työtäni ja asioita sekä sanovani väärin. Sulkeudun loppua kohti en kykene sanomaan mitään lopulta."

        Tämä on mielenkiintoista, että alussa työpaikoissa menee ok, mutta loppua kohti alkaa ahdistaa ja sulkeudut, et lopulta enää edes kykene puhumaan.

        Miksi? Kai tuohon joku syy on? Mitä alat kokea? Mitä alat ajatella, kun noin alkaa tapahtua? Tarkenna.


    • Kalervo-K

      Ahdistuneena tai masentuneena ei kannat töitä tehdä jos se ei tunnu kivalta ja yutältä. Aikaa kannattaa antaa itselle itsensä parantamiseen ja muuhun mielekkääseen tekemiseeen. Kyllä Suomessa aina saa katon pään päälle eikä kukaan kuole nälkään. Terveyttään ei kannata pilata kokonaan pakolla jotain vastenmielistä työtä tekemällä. Liikaa työntekoa jossain vastenmielisessä paikassa katuu kyllä viimeistään elämän loppuvaiheessa.

      • VELLUOHIKIITÄJÄ

        Osalla aika parantaa haavat, osalla ei koskaan. Joskua aika parantaa mtyös masennuksen. Tosin kiusaaminen on paska homma, ihan kaikki kiusatut ei tule koskaan työelämään integroitumaan, aina ollu näin ja sitte työssäkäyvät aukoo päätä meille "olette vain laiskoja" "olette luusereita" No antaa koirien haukkua XD LOL =)


      • MIELIPUOLIKUU

        Jos hermosto on ihan pihalla/heikko, niin ei paljoa mahdollisuuksia ellei aika paranna sitte aivot parempaan jamaan.
        Kirjoitan tässä itsestäni ja samalla muista, jotka potee samanlaisia ongelmia.
        Oon myös kiusattu. Useinkin kiusattu.
        Oon myös ihmisarka, en uskalla mennä tapaileen ihmisiä saatikka töihin, jossa ihmisiä.


      • HINKUTIHINKUTIVOIRASIAA

        Plus muylla ei oo myöskään koulutusta. Jätin koulut kesken kiusaamisten takia.


    • Tounyman_1

      Tunnen niin paljon samaa itsekkin, olen tällä hetkeltä 35v mies ja tuntuu että vaikka kuinka haluaisin ja yritänkin tosi paljon olla niin sanottu "normaali" mutta vaikka kuinka yritän niin tuntuu että en vain pysty siihen pitkään, töitä tehnyt tähän ikään mennessä hyvin paljon erillaisa hommia, vartijana, myyjänä, varastossa, rakennuksilla. Ja joka työtä aloitaessa koen että nyt ryhdistäydyn ja alan elämään niinkuin kaikki muutkin niin pää vain tuntuu vähintään puolen vuoden jälkeen hajoamaan paineista, stressistä, odotuksista. :( Ja vielä itsellänikin se että ympäriltä tulee lisää paineita, yritä pysyä nyt töissä, niinkuin me kaikki tai eikö susta nyt tohonkaan taaskaan ollut, joten sekin kaiken lisäksi aina painaa :( Enkä osaa/kehtaa apuakaan hakea koska epäilen ja pelkään mitä lähiset ajattelevat ja jotka juuri myös valittaa kokon ajan sen jälkeen sanoisi...... :(

    • RITARIPULLISTELIJAHASSEL

      Täällä voit jakaa kokemuksia meijä mukavimpien kaa. Älä välitä trolleista. Ne on tyhmiä.
      Ei kaikki jaksa tehä duunia. Myös koulutustaso merkkaa paljon. Jos ei koulutusta, on vaara pudota ja hyvinki pian.
      Se lisää myös huononarvontunnetta.
      Ei välttämättä kaikilla näin, mutta kuitenki työttömyys tutumpaa, jos ei koulutusta tai kehno koulutus.
      Itte osasin kyllä koulussa hyvin oppiaineet, mut kiusaamisen takia jätin kaikki koulut kesken.
      Pian sitä sitte mökittyidyin, jäin kotiin makaamaan, sormia pyöritteleen, nettikommentoimaan ja jotain kävelylenkkejä tekeen pakollinen ruoanlaitto.
      Siinäpä se elämäni pähkinänkuoressa.
      Tsemppiä sulle!
      Me oomme yhtä hyviä kuin muutki.
      Muista tämä sana.
      Jooko?

    • SetäHenkrikssån

      Toivon teille jaksuhaleja ja issoo sydäntä tulevissa tehtävissänne. Oikein hyvää ja rauhallista joulua ja uutta vuotta.

    • Tounyman_1

      Itelläni koulutus taustaa jonkin verran, jopa nuoriso-ohjaajaksi tullut opiskeltua, mutta koulu-kiusaamis menneisyys itelläkin koko koulu ajalta. Jättänyt jäljet vaikka eteen päin vähän päässytkin mutta silti... :( hankala joskus luottaa ihmisiin... Sitä kautta sitten kaikki muutkin stressi työstä yms, vain kertyy vielä herkemmin päälle. :(

      Pakko laittaa viel loppuun pari niin kulunutta fraasia.... "eteen päin sano mummo lumessa, kun silmä puhkes ja ukko kuoli" Ja "mikä ei tapa, ni vahvistaa" En tiedä muiden mielipiteitä tästä, mut kun riittävästä mukamas "vahvisttaa" tai jotian paskaa, ni alkaa kyllä vaan sattumaan ihan vitusti....

    • eikukaanjoopajoo_

      Samahan se tilanne täälläkin. Sos tilanteiden pelkoa, ahdistusta,unettomuutta, fyysisiä kipuja jne perussettiä siis.
      Kouluja käynyt yhteensä 19v, mutta ammatti jäänyt saamatta, oireet kussu aina kaiken. Työelämän jätin taakse 12v sitten.
      Oireet aaltoillen ja välillä ei kauppaan kykene tai esim kävelemään bussipysäkillä olevien ihmisten ohitse.
      Hoitoa yrittänyt saada lukemattomia kertoja homma aina sama. Masis lääkkeitä kokeillaan sit nostetaan määrää ja otetaan toinen rinnalle. Ikinä niistä ei ole hyötyä ollut, valtavaa tuskaisuutta ja kerran mikälie agressiivinen hypomania.
      Silti niitä samoja pillereitä aletaan aina vaan uudestaan tuputtamaan, voi kuulemma nyt toimia vaikka ei ole aikaisemmin toiminut.
      Fyysisiin kipuihin joiden aiheuttaja täysin selvillä ja kipu tyypillinen vammaan nähden ei tahdo saada mitään kivunhoitoa. Kuulemma henkistä ja ensin pitäisi hoitaa ahdistus niin fyysisetkin kivut hellittäisi.
      Yritä siinä sitten kuntoutua kun kivuilta ei juuri saa nukuttua, ilman syvää unta ahdistus ja mielialanvaihtelu on taattua. Kuulemma kipua tai unettomuutta ei pidä lähteä hoitamaan, vaan pälliryyniä naamaan siitä taivas aukeaa.

      Potilastiedoissa vääriä merkintöjä esim oireiden alkamisjankohta merkitty 10v väärin, niitä ei saa muutettua, koska kuka syrjäytynyttä työtöntä kuuntelisi.

      Mutta juu tunteepahan lääkärit itsensä paremmiksi ihmisiksi kun välillä pääsevät sanomaan ota itseäsi niskasta kiinni, tai eihän se ole hyvä olla tekemättä mitään.

      Oireitahan ei voi hyväksyä työttömyyden syyksi! Pitää syyllistää ja sanoa että työttömyys aiheuttaa oireet. Omaa näkökantaansa voi tohtori näppärästi tukea kirjaamalla vääriä tietoa oireista ja alkamisajasta.

      Onneksi sentään jotku kykenee töihin ja maksamaan veroja, jolloin kaltaisenikin saa kaurapuuronsa aamuisin.

      • Kaikonmänt

        Kauanpa olet ollut työttömänä. Ei sinusta enää työelämään kyllä ole


      • Anonyymi
        Kaikonmänt kirjoitti:

        Kauanpa olet ollut työttömänä. Ei sinusta enää työelämään kyllä ole

        Nyt on 2020.. on jopa yli 30 vuotta työttömänä olleita yli viisikymppisiä joilla ei mitään koulutusta eikä yhtään työkokemusta, eli mitään työkykyä ei ole enää jäljellä ja ei minkäänlaista mahdollisuutta työllistyä ikinä yhtään minnekkään, silti heidätkin pakotetaan työtoimintaan yms toimenpiteisiin eikä päästetä eläkkeelle, nämä työkkärin "toimenpiteet" maksaa monta kertaa enemmän kuukaudessa/työtön kuin esim jos päästettäis 500e/kk eläkkeelle.
        Ja kun joku nuori joka vasta aloittamassa elämäänsä, sitten tulee kysymään että oisko teillä vaikkapa työtoiminta paikkaa mulle, niin ei voi ottaa koska meillä on jo tuo yli viisikymppinen joka ei edes halua olla täällä eikä halua työllistyä enää
        Eli jostain kumman syystä työttömyyskoneistoa vain kasvatetaan suuremmaksi ja suuremmaksi, esim laitetaan verorahoista kymmeniä miljoonia rahoitusta siihen että palkataan työttömien kyttääjiä yms


    • Kerroppas

      Ensimmäinen koulutus kohta saatu, oikeastaan kyseenalaisin keinoin.
      Opettajat luulevat, että ei kiinnosta yms. Vaikka opinahjoon näin melkein 29v pääsee, opetustilojen oven edessä iskee niin kauhea ahdistus, että pakko on lähteä pois.
      Halu töihin on aina ollut, mut sos.fob. on niin paha, että ihan perus elämään liittyvät vuorovaikutustilanteet on aivan karmivia ja aiheuttaa tuskaa. Linja-auton odottaminen tuntemattomien kanssa on saanut hiukset tippumaan(pakko-oireet lievittää). Lääkkeitä syöty hemmetisti, ja oikeastaan täysi koomalääkitys helpottaa. Siispä ne on pois.
      Ahdistaa sairaasti. Ja ihmiset ei vaan jotenkin pysty ymmärtämään. Tutuille ihmisille pystyn puhumaan( paitsi jos en oo nähnyt useesti), muutenki tietenkin jotain sössöttää ja saa sen saatanan pakokauhun tunteen( miksi minun piti puhua). Vmp, elämä on.

    • Ensinvittumaiseksi

      Pitää olla vittumainen luonne, että jaksaa töissä vittumaisten ihmisten kanssa.

    • Anonyymi

      Sama homma, ahdistusta potenut lapsuudesta asti, syynä mm. vuosien koulukiusaaminen ja päihdeongelmat perheessä. Väkisin tehnyt töitä tähän kolmenkympin ikään asti, viimeiset vuodet osa-aikaisesti. Nyt jäin työttömäksi eikä minkäänlaisia haluja työhön palaamiseen ole. Paniikkioireet aiheuttavat unettomuutta, mikä lisää ahdistusta, masennusta ja unettomuutta. Kierre on valmis. Viimeiset 10 vuotta nukkunut lääkkeillä, jotka nekään eivät toimi jos elimistö käy ylikierroksilla. Takana pitkä lista sairauslomia. Julkisen puolen terveydenhoitoa ei ahdistuksen hoito kiinnosta. Työkkäri pakottaa hakemaan töitä, jotka johtavat terveyden romahtamiseen. En käytä päihteitä lainkaan, mutta nyt alan polttamaan kannabista, että selviän tästä hengissä.

    • Anonyymi

      Saattaa olla työuupumustakin, mullakin ahdistaa töihin meno joku työpelko kai ite haluisin kotoakäsin tehtävän työn .

    • Anonyymi

      olen skitsofreenikko (erilaitumaton on diagnoosi) ja tulen kun hoidot kehittyvät pikku hiljaa parempaan kuntoon.

      tarkoitan sitä että minulla menee taloudellisesti ihan kohtalaisen hyvin ja on oma hyvä kämppä.
      se, vain että täytyy olla kärsivällinen, olen 40 vuotias, että tulee kuntoon ja hoidot kehittyvät, tarkoitan sitä että vaikka on sairas voi silti mennä ihan hyvin.

      toivon vain että tekin pääisisitte eläkkeelle kuten minäkin aikoinaan että elämä olisi paljon helpompaa.

      olen ollut koko ajan ilman parisuhdetta, sillä koitan kerätä sekä taloudellista, että fyysistä (terveyttä) ja henkistä (aivojen toiminnan parantamista) asiaa koko ajan.

      mutta onhan tämä silti karua, mutta silti helpompaa kun on eläkkeellä.

    • Anonyymi

      Heh, meidän kaikkien pitäisi varmaan käydä ensin psykologilla hoitamassa ahdistus pois. Jokaisella täällä näyttää olevan itsevarmuus matala ja minäkuva vääristynyt :D Sama homma täällä, inhottaa kun normaalit asiat ahdistaa tosi paljon ja ylimietin niitä.

      • Anonyymi

        Minusta piti tulla merenkulkija mutta jouduin lukioon jossa en viihtynyt ollenkaan.

        Elämä maissa on ollut vain olemista, ei täällä ole mitään minulle.


    • Anonyymi

      Samaa rataa meni mullakin, kunnes menin Ananda Margan meditaatiojuttuihin mukaan ja opin tanssimaan kiirtania, sen jälkeen alkoi ongelmat kutistua ja uskaltauduin viimein kotoa ulos ja lopulta maailmalle. Henkisyyttä ei saa laiminlyödä sen olen oppinut ja sen avulla pääsee aina tavalla tai toisella eteenpäin. Kiirtanista on hyvä aloittaa, https://www.youtube.com/watch?v=5j7cPuwvUrQ&t=180s

      Ison varpaan koskettelu lattiaan toimii vyöhyketerapian tavoin rauhoittaen aivotoimintaa, mantran laulaminen kohentaa mielialaa ja sen merkityksen ajatteleminen auttaa saamaan yhteyden korkeimpaan tietoisuuteen joka on myös osa meitä.

    • Anonyymi

      Olen ammattikoulun vikalla ja haluisin kuvata asuntoja työkseni mutta ahistaa hirveästi ajatus hakea töihin ja sana asiakaspalvelu hirvittää. En tykkää siitä kun minua arvostellaan. Vähän huono itsetunto ja ahistanu vuosia erilaiset asiat. Pitäs kai saada itsetunto kuntoon ja paljon rohkeutta ja varmaan vähän koulutusta että pystyisin. Pahinta on kun en halua tehdä mitään muuta. En pysty mihinkää muuhun... Mikää muu asia ei kiinnosta enkä aio tehdä työtä joka ahistaa. Ja se että ihmiset ympärillä painostaa että jotain pitää tehdä niin vituttaa vielä enemmän.

    • Anonyymi

      Samalaisia ongelmia kuin monella jotka täällä kuvaavat ahdistusta , itsekin töitä koitin tehdä mutta tunnollisena ihmisenä se vain pahensi terveyttä ja päätin sitten siirtyä eläkkeelle ja näin on tosi hyvä , suosittelen , terveys on liian kova hinta työnteosta , itselle tuli jo loppuiän vaivat ja kärsimykset valitettavasti , kaikkien ei kannata toistaa samaa virhettä , kuuntele itseäsi , muut valitettavasti tarjoavat vain arveluitaan ja tietysty kannustavat eteenpäin kuten pitää mutta usein itsekin vaivoihin havahtuu valitettavan myöhään , sitten kun tervehtyminen meneekin jo vaikeaksi ja terveys pistää loppujen lopuksi sitten pisteen ponnisteluille.

    • Anonyymi

      Minä loisin täysin hävyttömästi muiden rahoilla, koska olen tajunnut saman asian jo aiemmin. Ei paljoa kiinnosta muiden mielipiteet, koska olen sairas.

      Ymmärrättekö vittu sairas!

    • Anonyymi

      Olipas samaistuttavia kommentteja paljon, sekä aloitus että moni muu kirjoittaja. itsellä aikalailla vastaava tilanne, alle 35v mieshenkilö jolla ei oikeastaan mitään työkokemusta, ei peruskoulua pidemmälle vietyä koulutusta. olin jo valmiiksi täysi-ikäistyessäni veloissa vanhempieni typerien ja ilmeisesti jopa rikollisten talouspäätösten takia, tämä tuli mulle itelle yllätyksenä kun täytin 18 ja koitin ottaa enemmän omia asioitani hoitaakseni. on käyty läpi asunnottomuutta, hälläväliä-tyylistä aika rankkaa päihteidenkäyttöä (no ei tullut narkattua neulojen kanssa mutta olihan siinä muutakin ku keskikaljaa ja pilveä) ja yleistä asennevammaa taikka jopa suoranaista vihaa maailmaa kohtaan. ei kiinnostanut pistää tikkua ristiin kun velkojen laajuus selvisi (noin 10kiloeuroa. jonkun mielestä vähän, itselle nuorena tuntui aika game overilta). tuohon päälle vuosikausien hälläväliä-asenteesta johtuneet "pikkuvelat", kaikenmaailman laskut paitsi pakolliset sähkö vuokra jos asunto oli meni suoraan paperinkeräykseen. on sanomattakin selvää ettei tuossa jatkuvassa kierteessä paljoa opiskella tai tehdä hommia jotka näyttäisi hyvältä ceeveessä. yli kymmenen vuotta tyhjää, uskon että ois helpompi mahdollisessa työhaastattelussa kertoa vaikka istuneensa vankilassa kuin totuus siitä että ei ole välittänyt mistään. olen myös perus suomalainen mies siinä mielessä että en koskaan ole kertonut näistä ongelmista johtuneista ongelmista oikein millekään instanssille, ja jos olen, niin olen kyllä pitänyt huolen että olen asian esittänyt parhain päin. viiden vuoden päivittäinen rankka dokaaminen oli sossutapaamisissa muutaman bissen tissuttelua iltaisin. nykyään vaivaa sitten kaikki uniongelmista, ahdistuksesta, sosiaalisten tilanteiden peloista, paniikkikohtauksista, heikosta fyysisestä kunnosta liittyvistä vaivoista paskana oleviin hampaisiin ja luultavasti kaljaa kittaamalla puhjenneeseen kihtiin ja yleiseen todellisuuspakoisuuteen johtuen tästä koko hässäkästä. on tullut istuttua erilaisissa kuntoutuksissa/aktivointipalavereissa/työtoiminnoissa niin paljon että olisin varmasti pätevämpi kokemuksen puolesta hoitamaan noita omavalmentajien jne hommia, sen verran tutuksi tullu kaikki erilaiset systeemit joihin meitä ulkoisesti ihan ok-oloisia mutta sisältä täysin riekaleina olevia ihmisiä sysätään. edellinen kuntouttavan työtoiminnan jakso päättyi tavallaan heti kun mahdollisuus "etäpalveluun" poistui, ja nyt voikin ottaa kesän aika iisisti, uskoisin kun on pidempi pätkä te-lusimista takana. tässä tilanteessa on aika huvittavaa lukea uudesta työnhaun mallista jossa jokainen työtön joutuu lähettelemään jotain nelisen hakemusta työpaikoille kuukaudessa/jonkun jakson aikana. mitähän sinne hakemukseen kirjataan? ei työkokemusta, ei koulutusta ja itse jätkäkin ihan tyhjä arpa ja luultavasti menoerä työnantajalle. en todellakaan usko että ikinä tulen työllistymään vaikka haluaisinkin, viimeiset viisi vuotta on todellakin yritetty. moro tutuille jos joku tunnistaa.

      • Anonyymi

        suht nuori olet vielä, niin vaikka olisi vaikeaa historiaa, vaivaa yms, niin ei ne päästä helpolla irti, esim työkyvyttömyys eläkkeelle, vaan joutuu olemaan "toimenpiteissä" vuosikausia, jostain blogista luin et on yli parituhatta sellaista työtöntä jotka ovat jo lähempänä 6 kymppiä, ei mitään koulutusta ja jopa peruskoulukin jäänyt kesken ja olleet kokonaan työttöminä koko ikänsä ja silti joutuvat olemaan työttöminä työnhakijoina


    • Anonyymi

      Koulutus ei takaa työkykyä.Itselläni kaksi tutkintoa ja työhistoriaa ei ole koska sairastuin kun opiskelut oli menossa.Olen työkyvyttömyyseläkkeellä ollut 11 vuotta.Tutkintotodeistukset tallessa.Eli ei se koulutus takaa sitä että olet työkykyinen.

    • Anonyymi

      Täällä yksi. Ahdistaa myös potkut vaikka olenkin tunnollinen työntekijä. Ehkä siinä on sellainen henkinen suojamuuri että jos ei mene niin ei tarvitse ottaa riskiä että tulee taas iso isku omaan jo rippeeseen olevaan itsetuntoon.

      Kiusattu paljon koulussa. Hyvin tiukka ja tahalteen itsetuntoa lähes päivittäin rikkova isä joka on myös saanut äitini itsetunnon rikki aikuisena. Sain itseäni edes jotenkin kasaan ja lähdin tekemään tutkintoa. Eka tutkinto jäi kesken ahdistuksen yms takia. Seuraavassa tutkinnossa aikuisiällä: harjoittelupaikoisssa ja koulussa sain kehua mutta viimeisessä olikin sellainen ohjaaja joka huijasi minusta täyttä valetta opettajalle arvioon ja jäi ainoaksi 1numeroksi (eli huonoimmaksi). Muut numerot olikin 3:sta ylöspäin. Kuulemma en osannut mitään, käyttäydyin huonosti ja olin aina myöhässä (olin aina 10min etuajassa) vaikka itse ohjaajaa ei usein edes näkynyt ja sen verran luottoa oli että tekstarilla sain viestit mitä piti tehdä ilman erillistä ohjausta ja silloin kyllä naamatusten kehuttiin kun nähtiin. Vaikka tiesin että kyseinen ihminen haluaa vaan pahaa (puhui todella alentavaan sävyyn jopa ystävistään minun kuullen) se silti rikkoi itsetunnosta loputkin sillä se oli minulle harjoittelu jossa halusin harjoittaa myös pääkoppaani ja tehdä todella hyvän numeron . Kyseinen harjoittelupaikka oli alaltaan harrastuslaji mitä olin tehnyt ennenkuin opin edes kävelemään. Olin jopa kilpaillut paljon siinä. Noh, se ohjaaja sai potkut myöhemmin sieltä käytöksensä takia mutta se ei ole auttanut minun itsetuntoon sillä se on jo sortunut. Se ainoa jossa tiesin olevani hyvä oli nyt tuhottu silmieni edessä.

      Nyt muutin ulkomaille miehen työn perässä ja pitäisi täältä ponnistaa työelämään itsekkin. Ahdistaa ja pelottaa eikä paljon vaihtoehtoja ole. Kela ei anna tänne tukea eikä täältäkään tule eli vaihtoehtoja ei ole. Haluaisin kovasti perustaa oman yrityksen tai opiskella oikeasti unelmieni ammattiin mutta täällä se ei ole mahdollista sillä unelmien ammattini vaatii oman maan kansallisuuden. Hyppään varastolle todennäköisesti jälleen ja toivon että pomot eivät ole ilkeitä sillä hyvät pomot saavat minutkin rahoittumaan ja panostamaan työhön stressin sijaan. Potkujen pelko ei taida koskaan lähteä, pelkään niin paljon sitä mitä se tekisi itsetunnolle. Toivotan kaikille nyt tsemppiä. Emme ole syntyneet töihin vaan elämään ja jos työ on oikeasti mahdotonta pääkopan takia ymmärrän täysin.

    • Anonyymi

      Minä etenin alkoholistiperheen kasvattina mainostenjakajasta ja vessojen putsarista korkeakoulutetuksi asiantuntijaksi kansainvälisiin tehtäviin. Olen saanut osakseni vaikka minkälaisia vakavia traumoja ja kaltoinkohtelua. Lisäksi on iso liuta mt-diagnooseja. En valita pienistä. Tee AP perässä jos kantti riittää.

    • Anonyymi

      mua kokeiltiin eri jutuissa kokeiluis mut kaikki meni puihin, sil mm vanhusten hoidossa mut ei onnistunut ja työpäivän jäläkeen meikä itki kuin pikkuvauva kun itkin ahdistustani ulos. Sama homma että ihmisten kanssa toiminta aiheuttaa ongelmia ja hermot ovat heikot eli uuvun kuormitun nopeasti työstä koska hgermostorakenne on niin heikko. kun hermot on heikot niin hermot on heikot , piste.

      • Anonyymi

        Se on yksilöllistä. Nykytyöelämä itsessään on äärettömän kuormittavaa kenelle tahansa. Usein jopa epäinhimillistä. Rajansa kaikella, kukaan ei pysty tekemään määräänsä enempää. Ei kukaan.

        Älä tunne tuon takia huonoa omaatuntoa. Ole armollinen itsellesi ja hyväksy itsesi sellaisena kuin olet.

        Rauhaa ja valoa sinulle.


    • Anonyymi

      Aina voi työntää muita junan alle

    • Anonyymi

      Suomessa olisi asiat paljon paremmin, jos ADHD:sta eli aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriöstä puhuttaisiin enemmän. Tässä keskustelussa käydyt ahdistuksen, masennuksen, uupumuksen ja erilaisuuden tunteet voidaan selittää monessa tapauksessa diagnosoimattomasta ADHD:sta johtuviksi oireiksi. Nyt ei puhuta ns. ylivilkkaudesta mitä esiintyy vain osalla.

      Diagnosoimaton ADHD aiheuttaa uupumista ja monesti epäonnistumiset ovat elämässä läsnä. Nämä heikentävät itsetuntoa ja jatkuvat epäonnistumiset altistavat masennukselle. Varsinkin korkeakoulun käyminen keskeytyy helposti, kun uutuuden viehätyksen loppuminen ja epäonnistumiset ajavat masennukseen.

      ADHD:ssa aivoissa neurologinen toiminta on poikkeavaa, josta seuraa ongelmia mielihyvään ja sitä kautta motivaatioon ja palkitsemiseen liittyvissä toiminnoissa. Motivoituminen on hankalaa ja itseohjautuvuus tehtäviin ei toimi, koska aivot joko eivät saa tehtävistä palkintoa tai sen kesto on lyhyempää. Sosiaaliset tilanteet voivat kuormittaa enemmän ja myöhästynyt unirytmi ja uniongelmat ovat yleisempiä.

      Hommia on mahdoton tehdä jos ei ole joku pomona käskemässä tai vahtimassa. Tarvitaan ns. Vanhempi kaitsemaan tekemistä, koska muuten ei saa tehtyä mitään jos mikään ei motivoi.

    • Anonyymi

      No en usko että tilanne paranee kotona olemisella .
      Etkö ole saanut lääkkeitä, ahdistukseesi , joten kyllä se niin on että jokaisen olisi saatava olla työssä ja tienata itse elantonsa , joten kai sitä nyt luulisi jotain työtä löytyvän.
      Tunnen pojan joka makaili vaan kämpässään yhteiskunnan kustannuksella 30 vuotias mies, lopulta hän hommasi itselleen kuorma-auton ajoluvan, ja tänään ajelee rekkaa ja on saanut omien sanojensa mukaan uuden elämän. Ja ihmetteli miten hyvää palkkaa hän saa .
      Ei tarvitse olla pahemmasti tekemisissä ihmisten kanssa muulloin kunnasta tavarat autoon ja sitten kun purkaa ne siellä minne ne on viety
      Joten jokainen löytää varmaan oman paikkansa kun vaan haluaa .
      Ja ahdistukeåseen on lääkkeitä joita voi alussa käyttää .

    • Anonyymi

      Pitäisi päästä aiheuttajan jäljille, että vanha kuolee, sikäli itseltään piilossa. Psykoterapia, LSD.

    • Anonyymi

      Otat asian liian vakavasti. Kyse on pelkästä työstä. Ei sen vuoksi tarvitse itseään tappaa.
      Muista, että siellä käy suurin osa ihmisistä juurikin siksi, että tienaa elantonsa. Ei siellä muutkaan tykkää samoja naamoja nähdä, mutta vääntävät sitä vitsiä ja muuta juuri sen vuoksi, että se töissä käyminen olisi edes vähän siedettävämpää ja kestäisi niitä naamoja. Siellä kun pahimmassa tapauksessa joutuu käymään sen 30 vuotta samassa paikassa. Olisi vähän koomista, jos ei koskaan tuona aikana sanoisi kellekään yhtään mitään. Toki niinkin voi olla, eikä siinä mitään. Työpaikka ei varmaan suurimmalle osalle meistä ole paikka, jossa ollaan aitoja itsejämme. Siksi siellä kannattaa vaan yrittää hyväksyä talon tavat ja yrittää jotenkin sulautua massaan. Ainakin tällä tavoin voisi luulla tulevansa toimeen ihmisten kanssa.

      Ihmiset kun on muutenkin erilaisia. Joillakin hermostuneisuus purkautuu työpaikalla jonninjoutavana puhumisena, joillakin jatkuvana läpän heittona, jotkut ovat vain hiljaa ja joitakin ei kiinnosta. Ja se on ihan ok. Siellä ollaan tekemässä töitä. ´
      Ja tarpeeksi kauan kun jaksat töissä käydä niin ei siinä enää itsemurha käy mielessä. Mieli karaistuu ja tylsistyy aikka äkkiä.

    • Anonyymi

      Olet asennoitunut väärin juuri työntekoon , sinun tulisi päästä puheterapiaan että oppinut asennoitumaan siihen että työ on jokaiselle osa elämää . Moni joka on käynyt terapiassa on oppinut uuden tavan käsitellä asioita . Älä anna sairauden ottaa nuorta elämääsi vaan yritä taistella että jonain päivänä tunnet että kiva mennä töihin.äolen keskustellut tälläisistä asioista monen ihmisen kanssa ja yksi ihminen sanoi humoristisesti että hän aina töihin lähtiessään kuvittelee olevansa ihan joku toinen ihminen , niin tuntuu helpolta , tänään hänellä on elämän iloa ja ei tartte enää kuvitella olevansa joku muu. Sehän on ihan sama kun näyttelijät jotka jännittää kamalasti niin että oksentelevat ensi illan ,mutta kuun saavat esittää jotain muuta niin sanovat että menee hyvin, aiis rooli on heidänkin ahdistukseensa pelastus . Sillä heissä on paljon herkkiä ihmisiä ja ahdistus on kamalaa ennen esiintymistä , vaan kun ohjaavat pelkonsa niin usein menee ihan hyvin .
      Joten sinunkin on eroiteltava hieman niin että sinulla on sairaus mutta et ole sairautesi .

    • Anonyymi

      Olen miettinyt työkyvyttömyyseläkettä vaihtoehtona. En tiedä onko tämä minun ahdistus ja paniikki mitä töihin tulee normaalia enää. Se on kauhua. Mieleni taitaa välillä seota stressistä, niin sanottu jakomielitauti, aivan kuin havahdun siihen että joku katsoo tai aivan kuin olisin tehnyt jotain mutta en itse ole ollut tietoinen siitä. Tai sitten se voisi olla psykoosi. Eihän sellaisena ole työkykyinen.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1173
    Aihe