Tuulivoimaa Suomussalmelle

Lastmanagainst

Pian saadaan tätä kauan kaivattua ja veronmaksajien kustantamaa vihreätä sähköä myös Suomussalmelle, kunhan Kivivaara-Peuravaara -tuulivoimapuisto etenee, kaava on jo kovaa vauhtia etenemässä päättävissä elimissä. Ei vaan taida kunta tietää, mihin kermankuorintabisnekseen on lähdössä mukaan, vaan kumartamalla ulkomaisille toimittajille pyllistää syvään alueen asukkaille ja mökkiläisille melu-, valo-, ja maisemahaittoineen luullen, että myllyt tuovat alueelle työpaikkoja.

Kohta voi esim. Sakaranjärveltä ihailla näitä komeita rupeleita, joilla yhdellä lämmittää parisensataa mökkiä, talvella ei sitäkään kun ei tuule juuri kovien pakkasten aikana. Mutta pääasia, että valtio takaa korkeamman syöttötariffin ja veronmaksajien kukkaro ohenee! Hyvä Suomussalmi!

10

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dilledong699

      http://www.ylakainuu.fi/Uutiset/1194857127315/artikkeli/kivivaara-peuravaaran osayleiskaavoitus kaynnissa.html

      Ei voi kuin ihmetellä, että Suomen pinta-alaltaan yhdeksänneksi suurin kunta antaa kaavoittaa myllyjä kuuloetäisyydelle ihmisasutuksesta. Kuka on aivopessyt päättäjät, tuulivoiman edustajatko kauniine markkinointipuheineen ja lupauksineen verotuloista? Onkohan päättäjien kokonaiskuvassa tarkistamisen varaa siltä osin, että juuri samaiset veronmaksajat maksavat tämän ulkomailta masinoidun kermankuorintabisneksen korkeine syöttötariffeineen?

      Ja vielä, miten lujaa luulette rupelin pyörivän kovien pakkasten aikana, kun sähköntarve on suurimmillaan?

    • kaksinkertainen

      Älkäähän hättäilkö. Kunhan saavat joskus pari atomivoimalaa valmiiksi niin niiden sähköllä pyöritetään rupeleita sitten tyyynellä ilmalla, yksinkertaista.

    • aina tuulee

      Atomi on voimaa. mutta voi tehdä pahaakin. Kyllä tuulivoimaakin tarvitaan.

      • A. Tom

        Aina tuulee, niinpä niin..
        Taisi taannoin ulkomailla käydä niinkin, että ihan tyveneen joutuivat maan tuulimyllyt. Jotta ei se mikään maailman ihme ole jos suurin osa ropelista vaan lepää..

        Ja sitten se juttu kun tuulivoimalle täytyy olla varavoimaa suurin piirtein saman verran kuin niiden myllyjen kapasiteetti on.
        Kaksinkertaiset systeemit ja mitekäpä se vaikuttaa hintoihin..
        Ja entäpä nämä atomimiilut, hiilivoimalat sun muut "jäykempisäätöiset" energialähteet, miten niiden ylös/alas ajot ? Tuulien mukaan noita voimaloita sammutellaan ja käynnistetään,,? Vai alistutaanko muiden maiden tuotannon, ostosähkön armoille?
        Ei voi oikein tehokasta ja tuottavaa aikakautta ennustaa, kun ruvetaan tosissaan tuulien mukaan elelemään.
        Siinä voipi mökin ukoilla ja akoilla tulla jossain vaiheessa ikävä entisiä, vakaan sähkön aikoja.
        Mutta saahan sitä unelmoida "puhtaasta ja tuottavasta" tuulivoimasta, toki saa


    • WinPo

      Tuulivoimalan melu on käytännössä olematonta. Roottorit pyörivät vakionopeudella, aika hitaasti. Ainakin kymmenen kertaa on tullut käytyä tuulivoimalan vieressä, ei sieltä ole löytynyt yhtään kuollutta lintua koskaan.
      Kustannuksia tuulivoimasta syntyy vain rakennusvaiheessa, sen ei jälkeen ei juuri mitään. Siitä saattaa tulla ajan mittaan kohtuullisen hintaista sähköä. Niitä voi huoltamalla pitää käynnissä hyvinkin kauan. Kyllä se niin on, että sähköä varmasti tulevaisuudessa tarvitaan vielä enemmän kuin nykyään. Viimeistään siinä vaiheessa, kun sähköautot yleistyvät.
      Maisemia tuulimyllyt eivät pilaa sen enempää kuin hakkuuaukeat tai ruopatut, rakennetut, entiset joetkaan. Tuulimyllyja on ollut Kainuun vaaroilla ennenkin. Tuuli on ilmaista, sitä kannattaa käyttää. Tuulivoimaa voi nimittäin käyttää hyvin vesivoiman kanssa: silloin kun tuulee, laitetaan pato kiinni voimalaitoksella... Tyynellä käytetään vesivoimaa. Varmasti kannattaa.

      • Mutu-tieteen ylimetsuri

        Onnittelut!!!! Vain todellinen super-hero-besserwisser saa noin monta asiavirhettä noin lyhyeen tekstiin. Olen mykistynyt.


      • WinPo
        Mutu-tieteen ylimetsuri kirjoitti:

        Onnittelut!!!! Vain todellinen super-hero-besserwisser saa noin monta asiavirhettä noin lyhyeen tekstiin. Olen mykistynyt.

        Tuulivoimaloiden pelkääjille: olen asunut viiden minuutin kävelymatkan päässä tuulivoimaloista, ja voin vakuuttaa: mitään meluhaittoja ei ollut! Asuinpaikka oli Hailuodon Marjaniemi. Siinä oli matkaa n.400 metriä pihalta tuulivoimaloihin. En muista että koskaan olisi kuulunut mitään ääntä tuulivoimaloista. Siellä niemellä on yleensä kova tuuli, ja tuulen suhina ja aaltojen äänet peittivät kaikki tuulivoimaloista tulevat äänet. Hämmästyin aika tavalla, kun huomasin että niitä jopa pelätään... Pelko on täysin turhaa. Paikallinen kalastaja sanoi, että tuulivoimalat olivat parasta mitä sinne oli koskaan rakennettu. Kaikki paikalliset asukkaat tykkäsivät niistä. Ja tämä on totta, ei minulla mitään muuta erityistä syytä ole tuulivoimaloita puolustaa. Minä nimittäin kannatan myös ydinvoimaa. Mielestäni ydinvoima sopii erittäin hyvin Perämeren rannikolle. Se tuottaa halvalla paljon sähköä sinne missä sitä eniten kulutetaankin: paperitehtaisiin ja terästehtaalle. Se on nimittäin niin, että pakko sitä sähköä on jotenkin tuottaa... Tämä hajautettu sähköntuotanto on hyvä asia. Pienet voimalat sinne missä on vähän ihmisiä, ja suuri laitos isojen tehtaiden viereen. Tuulivoimalla tuotettu sähkö on varmasti kalliimpaa kuin ydinsähkö. Mutta mitä maksaisi vesivoimalla tuotettu sähkö, jos vesivoiman tuhot olisi jouduttu korvaamaan? Sillä eihän niitä ole korvattu. Eihän tuhottuja jokia voi korvata. Entäs järvien säännöstely? No, kaikkeen tottuu... parasta tottua. Mutta maisemahaitta, ..? Kesämökkiläisetkö maisemahaitasta valittaa? Kumma kun Tanskaan on mahtunut tuhansia tuulivoimaloita, ja maa on puuton ja noin reilut kymmenesosa Suomen pinta-alasta... Mutta tanskalaiset eivät tuulimyllyjä pelkää... Eivätkä paljon muutakaan. Mutta: sähköntuotantoon minä kannatan: ydinvoimaa, tuulivoimaa, (pitkin hampain: vanhoja vesivoimaloita), hake- ja pellettivoimaloita, mutta EN hiilivoimaloita. Piste.


    • candleinthewind

      Joo, kannattaa katsoa tästä linkistä, missä Suomessa eniten tuulee:

      http://www.tuuliatlas.fi/fi/index.html

      Vinkiksi että Kainuu ei ole tällä listalla kovin korkealla.

      Milloin saadaan lukea massiivisista tuulihankkeista pääkaupunkiseudulla ja Oulun seudulla?

    • muuttakaa pois

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe