Mazda 626 ABS-ongelmia

Jonne626

Eli ostin nykyisen Mazda 626:n Vuosi sitten heinäkuussa, ja siitä lähtien ABS-valo palanut autossa. Kävin huollossa aikeena lukea vikakoodit, mutta kyseisellä liikkeellä ei kuitenkaan ollut sopivaa mittaria autooni ja koodit jäi tällä kertaa lukematta. Valo kuitenkin sammui, ja pääsin katsastuksesta läpi. Valo syttyi pari päivää katsastuksen jälkeen uudestaan, ja tällä kertaa paloi vuoden päivät, kunnes kävin toisella korjaamolla ja sainkin luettua vikakoodit. Vika koski oikeaa taka-anturia, jonka sitten vaihdoin uuteen, ja valo sammui taas pariksi päiväksi. Nyt valo kuitenkin palaa aina satunnaisesti, ja se saattaa syttyä ilman tietyä syytä, kesken ajon tai heti käynnistäessä. Valo sitten palaa hetken tai koko loppupäivän. Missä Syy?

15

5914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jonne626

      Ja Auto on siis Vm. -98 1.8 GF

      • kallista tai halpaa

        Mullakin kokemusta tuosta anturiviasta. Mutta missä pyörässä on ?Hyväkään harrastaja ei osannut sitä mittareillaan selvittää. Merkkihuolto peri 40 euroa diagnoosista. Merkkihuollon hinnat anturille 250-400euroa työt, tarvikeliikkeestä jopa alle satasella. Tilasin Saksasta, postikuluineen 28 euroa, hyvin toimii.


      • kerro muillekkin
        kallista tai halpaa kirjoitti:

        Mullakin kokemusta tuosta anturiviasta. Mutta missä pyörässä on ?Hyväkään harrastaja ei osannut sitä mittareillaan selvittää. Merkkihuolto peri 40 euroa diagnoosista. Merkkihuollon hinnat anturille 250-400euroa työt, tarvikeliikkeestä jopa alle satasella. Tilasin Saksasta, postikuluineen 28 euroa, hyvin toimii.

        Mistä lafkasta tilasit?


      • tilaaja
        kerro muillekkin kirjoitti:

        Mistä lafkasta tilasit?

        eBay.de sivuilta löytyi myyjiä mazda 626 abs haulla. löytynee edelleen.


    • Antura

      Olisikoon tuosta sitten samaan aikaan mennyt toinenkin anturi. Meneekö noita yleensä tuolla takapäässä enemmän kun itelle on sellainen kutina muodostunut.

    • kekekkkekek

      Oli sama vika pidemmän aikaa, vuosi sitten ei onneksi palanu valo katsastuksessa. laitoin kuntoon, merkkiliike rokotti aika suolasesti pelkästä koodin lukemisesta, anturi löytyi vajaalla satasella netistä. Ainahan vanhaan autoon jotain vikaa tulee. Sinänsä ärsyttää tuo vika itseäni, kun olen tottunut ajamaan ABS:ittomalla autolla. Turhakehan tuo koko systeemi on, jo on tottunut ajamaan autolla jossa niitä ei ole.

      Aika vaikea tuota vikaa on selvittää lukematta koodeja.

    • 17+19

      äh en lukenut tarkkaan, toivottavasti ei ole ohjausyksikkö rikki. kuulemma kalllis. on tietty voinut mennä toinenkin anturi rikki. tai uusi anturi valmiiksi rikki.

    • aapelisti1

      Anturithan on helppo tarkistaa yleismittarilla ohmipuolella. Etupyörien anturien liittimet on konehuoneessa iskunvaimenninkoteloissa sisäpuolella ja takapyörien anturien liitokset on takapenkin istuinosan päissä olevien tukityynyjen alla,eli ne tyynyt kun ottaa yhellä pultilla alhaalta irti ja nostaa sitä tukityynyä kattoonpäin pari senttiä,niin se lähtee liitoksen edestä pois. Yleensä taka-anturien viottumisen syynä on kivenisku..joka taas johtuu monesti rikkinäisistä jarrukilvistä.

    • Jonne626

      Päivitystä: ABS-valo palaa satunnaisesti edelleen. Jarruttaessa abs lyö vastaan ihan kuten sen kuuluisikin toimia, mutta ongelmana on se että tie on täysin kuiva eikä sen kuuluisi lainkaan iskeä vastaan. Paha mennä luetuttamaan vikakoodeja, koska valo ei pala koko ajan joten pelkona on ettei ongelmaa löytyisi sitä kautta.
      Kaikki anturit ja kehät tarkistettiin ja putsattiin eikä niissä ollut ainakaan ulkoisesti mitään vikaa. kehät täysin ehjiä. Valo oli putsauksen jälkeen päivän pimeänä ja syttyi heti seuraavan sateen jälkeen uudestaan. Voiko kyseessä millään tavalla olla kosteuteen liittyvä vika? Onneksi saatiin Leima kuitenkin valon pysyessä tälläkin kertaa sopivasti katsastaessa pimeänä.

      • sampo3

        Saitko kuntoon tuon vian. saman tyyppistä vikaa pukkaa. Tosin ABS valo ei pala, mutta ABS lyö päälle joka pysähdyksellä, juuri enne pysähtymistä. vikakoodi herjaa vas. takapyörön anturia, mutta abs valo ei kuitenkaan pala. Taustaa: ABS ohjausyksikkö piti vaihtaa (purkuosa) kun ABS pimeni kokonaan. valo ei sammunut tuolla vaihdolla vaan piti vielä vaihtaa tuo vas. takapyötän anturi. valo sammui, mutta vielä jäi ongelmaksi uo ABS aktivoituminen juuri ennen pysähdytä. Vaiva alkoi sii tuon hjausyksikön vaihdon jälkeen.


    • fjweiogjerior

      Tarkista pyörille menevien johtojen kunto. Saattavat kulkea jonkinmatkaa melko suojattomana ja ikää myöten saattavat olla jo katkeamaisillaan varsinkin jos joutuvat liikkeelle alttiiksi jossain kohti. Liittimien kunto myös kannattaa tarkistaa, hapettuneet liittimet voi tehdä tuota että satunnaisesti palaa se valo kun sähkö ei kulje.
      ABS:n sulakkeen kunto kannattaa myös tarkistaa, mulla eräässä autossa oli muun sähkölaitteen arpomisen syynä hapettunut sulake.

      • aapelisti1

        Ja pumpulle ja boxille menevät johtoliitokset kans kannattaa kattoa..joskus pienestä kiinni nuo merkkivalojen palamiset..mutta vika töisevä löytää.
        Minkävuotinen mazda se muuten on?


    • matsra626-2001

      pikkasen offtopiccia, mutta osaako kukaan sanoa miksi käsijarruvalo syttyy kun jarruttaa voimakkaasti? nesteet ok, ei vuotoja, jarruttaa hyvin, palat ok.

      • aapelisti1

        Oisko kuitenkin jossain ilmaa jarrujärjestelmässä?


      • Mazda 01
        aapelisti1 kirjoitti:

        Oisko kuitenkin jossain ilmaa jarrujärjestelmässä?

        En muista syttyykö käsijarruvalo jos on liian vähän jarrunestettä. ABS-anturi on todennäköisesti rikki pyörän navan kohdalta. Se kun ruostuu siinä reiässä ja ruoste puristaa anturin holkin ja piuhat poikki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe