Pietarin ilmestys kumoaa adventismin opin.

Adventismi kumottu

Adventismin mukaan jumalattomat hävitetään tuhatvuotiskauden jälkeen tulisessa järvessä. Raamattuun kuuluvien kirjojen perusteella on tulkinnanvaraista sanoa onko tulinen järvi ikuinen kärsimys vai hävitys olemassaolosta. Esimerkiksi ikuisuus-sanan "aion" vaivan savun noususta voi ajatella tarkoittavan joko ikuisuutta tai tiettyä ajanjaksoa joka ei ole ikuisuus. Myös sekin että jokainen tuomitaan tekojensa mukaan, on hyvin tulkinnanvarainen asia. Sen voi ajatella tarkoittavan sitä että kärsimykselle määrätään tietty aika tekojen mukaan. Mutta sen voi myös ajatella tarkoittavan sitä että tekojen perusteella määrätään erilainen rangaistus jota on kärsittävä ikuisesti. Myös toinen kuolema on hyvin tulkinnavarainen. Sen voi ajatella tarkoittavan kirjaimellisesti toista kuolemaa, mutta sen voi myös ajatella tarkoittavan lopullista eroa Jumalasta.

Apokryfikirjoihin kuuluva Pietarin ilmestys selvittää meille että mistä on todella kyse, eikä tulkinnalle jää nyt enää mitään sijaa. Adventismin käsitys osoittautuu yksinkertaisesti vääräksi: jumalattomille nimittäin määrätään tekojensa perusteella erilainen rangaistus jota heidän on kärsittävä IKUISESTI.

Pietarin ilmestys oli alkuseurakunnilla samassa asemassa kuin Johanneksenkin ilmestys, ja useat kirjaluettelot mainitsevat sen Johanneksen ilmestyksen rinnalla. Esimerkiksi 400-luvun historioitsija Sozomen kertoo, että kirjaa luetaan vuosittain pitkänäperjantaina joissakin Palestiinan seurakunnissa.

Tästä linkistä voitte lukea apokryfikirjoihin kuuluvaa Pietarin ilmestystä:

http://www.apokryfikirjat.com/pietari.htm

11

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • outoa..

      Ei liity palstan aiheeseen. Miksi tuollaista tänne kirjoitat?

      • what?

        Yleistä uskonnosta. Eikö tänne mikään kuulu?


    • Skientologia kumoaa puskalogian! Puskalogian mukaan ihmisen paha olo johtuu ulkona koetuista kohtaamisista pahojen kasvien kanssa, mutta skientologia osoittaa, että sielumme ovat oikeasti miljoonia vuosia vanhoja alieeneja, jotka ovat vangittuina kehoihimme aiheuttaen pahan olon!


      ...tämä aloitus on sisällöltään jaarittelua.

    • Bill Wiesen todistus

      Juud.1:6 "Ja niitä enkeleitä, jotka eivät pitäneet kiinni korkeasta asemastaan vaan hylkäsivät omat asuinsijansa, hän pitää pimeydessä ikuisissa kahleissa suurta tuomion päivää varten."

      Osa langenneista enkeleistä, demoneista on tuonelassa eli helvetissä kahlittuina odottamassa tuomiopäivää. Vaikka lopullinen olinpaikka päätetään ihmisille vasta tuomiopäivänä, niin välittömästi kuoleman jälkeen ihminen menee joko taivaaseen tai tuonelaan, riippuen että uskooko hän Jeesukseen Kristukseen, vai ei.

      Tuomiopävänä taivaaseen päässeet saavat paikakseen uuden taivaan ja uuden maan, siis täydellisen paratiisin. Tuonelaan eli helvettiin joutuneet saavat paikakseen tulisen järven.

      Eli siis taivas ja tuonela ovat väliaikaisia paikkoja ennen tuomiopäivää, mutta vastaavat silti lopullisia kohtaloita.

      Luuk.16:19-31 "Oli rikas mies. Hänen vaatteensa olivat purppuraa ja hienointa pellavaa, ja päivästä päivään hänen elämänsä oli pelkkää ylellisyyttä ja juhlaa. Mutta hänen porttinsa pielessä virui köyhä Lasarus, täynnä paiseita. Köyhä olisi nälkäänsä halunnut syödä niitä ruokapaloja, joita rikkaan pöydältä putoili. Koiratkin tulivat siihen ja nuolivat hänen paiseitaan. "Sitten köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Abrahamin huomaan. Rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Kun hän tuonelan tuskissa kohotti katseensa, hän näki kaukana Abrahamin ja Lasaruksen hänen rintaansa vasten. Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.' Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.' Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.' Abraham vastasi: 'Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä.' 'Ei, isä Abraham', mies sanoi, 'mutta jos joku kuolleiden joukosta menisi heidän luokseen, he kääntyisivät.' Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"

      Tuonela sijaitsee maapallon keskustassa.

      Matt.12:40. "Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä."

      Raamatussa useampikin jae kertoo tuonelan sijaitsevan maan alla. Äskeinen jae puhuu maan povesta eli siis maan keskustasta tai sydämestä.

      http://www.youtube.com/watch?v=Gw2qOLprNrk

    • onko oikea teksti

      Etiopialainen teksti, kääntänyt H.Duensing, julkaistu 1913.

      Kristuksen toinen tuleminen ja kuolleiden ylösnousemus, jotka Kristus paljasti Pietarille. Kristuksen, joka kuoli heidän syntiensä puolesta, koska he eivät pitäneet Jumalan, heidän Luojansa käskyä.

      Ja hän mietti, että hän voi nähdä Jumalan Pojan, armollisen ja armoa rakastavan, salaisuuden. Ja kun Herra oli asettunut Öljymäelle, hänen opetuslapsensa tulivat hänen luokseen. Ja me pyysimme ja vaadimme häntä vakavissamme ja rukoilimme häntä, sanoen hänelle: "Julista meille, mitkä ovat tulemisesi merkit, ja maailman lopun merkit, että me havaitsisimme ja merkitsisimme tulemisesi ajan ja opastaisimme niitä, jotka tulevat meidän jälkeemme, niitä, joille me saarnaamme sinun evankeliumisi sanaa, ja jotka me asetamme seurakuntaasi, että he, kun he kuulevat sen, he kiinnittäisivät huomiota itseensä ja merkitsisivät tulemisesi ajan."

      Ja Herramme vastasi meille sanoen: "Pitäkää huoli, että yksikään ihminen ei petä teitä, ja että te ette ole epäilijöitä ja palvele muita jumalia. Monet tulevat minun nimessäni sanoen ‘minä olen kristus’. Älkää uskoko heitä, älkääkä lähestykö heitä. Sillä Jumalan Pojan tuleminen ei ole ennalta nähtävissä, vaan niin kuin salama, joka loistaa idästä länteen, niin minä tulen taivaan pilvillä valtakuntani suuren sotajoukon kanssa, minun ristini kasvojeni edessä minä tulen, loistaen seitsemän kertaa enemmän kuin aurinko, minä tulen kaikkien pyhieni kanssa, minun enkelieni kanssa. Ja minun Isäni asettaa kruunun päähäni, että minä tuomitsen elävät ja kuolleet ja maksan jokaiselle ihmiselle tekojensa mukaan.

      Ja te, oppikaa vertaus viikunapuusta. Niin pian kuin sen verso on tulee esiin ja viikunat ovat kasvaneet, tämän maailman loppu tulee." Ja minä, Pietari, vastasin ja sanoin hänelle: "Tulkitse minulle liittyen tuohon viikunapuuhun, minkä kautta me havaitsemme sen, sillä läpi kaikkien päiviensä viikunapuu lähettää versoja, ja joka vuosi se tuo hedelmäänsä herralleen. Mitä siis tarkoittaa vertaus viikunapuusta. Me emme tiedä."

    • onko oikea teksti

      Ja Herra vastasi ja sanoi minulle: "Ettekö ymmärrä, että tuo viikunapuu on Israelin huone? Aivan kuten mies, joka istutti viikunapuun puutarhaansa, ja se ei tuottanut hedelmää. Ja hän etsi siitä hedelmiä monia vuosia ja kun hän ei löytänyt, hän sanoi puutarhansa hoitajalle: ‘Revi tämä viikunapuu juurineen pois, ettei se tee maatamme hedelmättömäksi.’ Ja puutarhuri sanoi Jumalalle: ‘Anna meidän repiä rikkaruohot ja kaivaa maata sen ympäriltä ja kastella sitä. Jos se ei sittenkään kanna hedelmää, me poistamme heti sen juuret puutarhasta ja istutamme toisen sen paikalle.’ Ettekö ole ymmärtäneet, että tuo viikunapuu on Israelin huone? Todella minä sanon teille, kun sen oksat ovat levittäytyneet viimeisinä päivinä, silloin tulee vääriä kristuksia ja he herättävät odotuksia sanoen ‘minä olen se kristus, joka olen nyt tullut maailmaan’. Ja kun Israel tajuaa heidän tekojensa pahuuden, he kääntyvät pois heidän peräänsä ja kieltävät hänet, jopa sen ensimmäisen Kristuksen, jonka he ristiinnaulitsivat ja tekivät siinä suuren synnin. Mutta tämä pettäjä ei ole Kristus. (Tähän väliin James on kirjoittanut: "Jotain on tässä väärin. Lauseen ajatus on, että Israel havaitsee antikristuksen pahuuden eikä seuraa häntä.") Ja kun he hylkäävät hänet, hän tappaa miekalla ja tulee monia marttyyreja. Silloin viikunapuun, se on Israelin huone, oksat versovat. Monet tulevat marttyyreiksi hänen kädessään. Eenok ja Elia lähetetään opettamaan heille, että tämä on se pettäjä, jonka täytyy tulla maailmaan ja tehdä merkkejä ja ihmeitä pettääkseen, Ja siksi ne, jotka tulevat kuolemaan hänen kätensä kautta, ovat marttyyreja, ja heidät luetaan niiden hyvien ja vanhurskaiden marttyyrien joukkoon, jotka ovat jo valmiiksi olleet Jumalalle otollisia ja ovat kärsineet Hänen nimensä puolesta."

      Ja Hän näytti minulle oikeassa kädessään kaikkien ihmisten sielut, ja oikean kätensä kämmenessä kuvan tuosta, mikä tulee tapahtumaan viimeisenä päivänä, ja kuinka vanhurskaat ja synnintekijät eritellään, ja mitä niille tehdään, jotka ovat sydämessään oikeamielisiä, ja kuinka pahantekijät revitään juurineen pois ikuisiksi ajoiksi. Me katselimme, kuinka synnintekijät itkivät suuressa murheessa ja surussa, kunnes kaikki, jotka näkivät sen silmillään, itkivät, olivatpa he vanhurskaita tai enkeleitä, ja Hän myös itse.

      Ja minä kysyin Häneltä ja sanoin Hänelle: "Herra, anna minun puhua sanasi liittyen noihin synnintekijöihin. Olisi parempi heille, jos heitä ei olisi luotu." Ja Pelastaja vastasi ja sanoi minulle: "Pietari, miksi puhut näin, että jos heitä ei olisi luotu, se olisi heille parempi? Sinä vastustat Jumalaa. Ei sinulla ole enempää sääliä kuin Hänellä Hänen kuvansa puolesta, sillä Hän on luonut heidät ja tuonut heidät olemattomuudesta. Koska olet nyt nähnyt sen valituksen, joka tulee synnintekijöiden ylle viimeisinä päivinä, siksi on sydämesi murheellinen, mutta minä näytän sinulle heidän tekonsa, joiden kautta he ovat tehneet syntiä Korkeinta vastaan.

      Katsele nyt, mitä tulee heidän ylleen viimeisinä päivinä, kun Jumalan päivä ja Jumalan tuomion päätöksen päivä tulee. Idästä länteen kootaan yhteen kaikki ihmisten lapset minun Isäni eteen, joka elää ikuisesti. Ja Hän tulee käskemään helvettiä avaamaan sen järkkymättömät puomit ja luovuttamaan kaikki, jotka siinä ovat. Ja Hän tulee käskemään villipetoja ja lintuja palauttamaan kaiken sen lihan, jonka ne ovat tuhonneet, koska Hän tahtoo, että ihmiset ilmestyvät, sillä mikään ei katoa Jumalan edessä, eikä mikään ole Hänelle mahdotonta, koska kaikki on Hänen.

      Sillä kaikki tulee tapahtumaan päätöksen päivänä, tuomion päivänä, Jumalan Sanalla. Ja niin kuin kaikki tehtiin, kun Hän loi maailman ja käski kaikkea, mitä siinä on, ja se tapahtui, aivan niin tulee olemaan viimeisinä päivinä, sillä kaikki on mahdollista Jumalalle. Ja siksi on kirjoitettu: ‘Ihmisen poika, profetoi näistä luista ja sano luille: luu luuhun liittyköön, jänteet, hermot, liha, iho ja karvoitus siihen’. (Hes.37) Ja sielun ja hengen antaa heille suuri Uriel, Jumalan käskystä, sillä hänet Jumala on asettanut kuolleiden uudelleen nousemisen ylle tuomion päivänä.

      Katselkaa ja miettikää vehnää, jota kylvetään maahan. Kuin kuivina ja sieluttomina ihmiset kylvävät ne maahan, ja ne elävät uudelleen ja kantavat hedelmää, ja maa palauttaa ne kuin sille uskotun pantin. Kuinka paljon ennemmin Jumala herättää päätöksen päivänä ne, jotka uskovat Häneen ja ovat Hänen valittujaan, joiden tähden Hän teki maailman? Ja maa palauttaa kaiken päätöksen päivänä, sillä myös se tuomitaan heidän kanssaan, ja taivas sen kanssa.

      • onko oikea teksti

        Ja tämä tulee tuomion päivänä niiden ylle, jotka ovat langenneet pois uskosta Jumalassa, ja jotka ovat tehneet syntiä: kaatosateittain tulta päästetään irti, ja pimeys ja hämäryys tulevat ja vaatettavat ja verhoavat koko maailman, ja vedet muuttuvat, ja muuttuvat tulisiksi hiiliksi, ja kaikki se, mitä niissä on, tulee palamaan, ja meri tulee tuleksi. Taivaan alla tulee olemaan terävä tuli, jota ei voi sammuttaa, ja se virtaa täyttämään vihan tuomion. Ja tähdet tulevat lentämään palasina tulen liekeillä, niin kuin niitä ei olisi luotu, ja taivaan perustukset katoavat veden puutteesta, ja ovat, niin kuin niitä ei olisi ollutkaan. Taivas muuttuu salamaksi, ja sen salamat kauhistuttavat maailmaa. Myös kuolleiden ruumiiden henget tulevat olemaan niiden kaltaisia, ja muuttuvat tuleksi Jumalan käskystä.

        Ja heti, kun koko luomakunta hajoaa, ne ihmiset, jotka ovat idässä, pakenevat länteen, ja siellä olevat itään, ne, jotka ovat etelässä, pakenevat pohjoiseen, ja siellä olevat etelään. Ja kaikissa paikoissa pelottavan tulen viha voittaa heidät, ja sammumaton tuli heitä ajaen tuo heidät vihan tuomiolle, sammumattomalle tulivirralle, joka virtaa liekehtien tulella, ja kun sen aallot hajoavat yksi toisestaan, palaen, on suuri hampaiden kiristely ihmisten lasten keskuudessa.

        Sitten he kaikki tulevat katselemaan minun tulemistani ikuisella kirkkauden pilvellä, ja niitä Jumalan enkeleitä, jotka ovat kanssani. Minä istun kunniani valtaistuimelle Taivaallisen Isäni oikealle puolelle, ja Hän asettaa kruunun minun pääni ylle. Ja kun kansakunnat katselevat sitä, he itkevät, joka ainoa kansa.

        Sitten Hän käskee heitä menemään tuohon tulijokeen, kun heistä jokaisen teot seisovat heidän edessään, tuomio luetaan jokaiselle ihmiselle tekojensa mukaan. Mitä tulee niihin valittuihin, jotka ovat tehneet hyvää, he tulevat minun luokseni, eivätkä näe kuolemaa tuhoavan tulen kautta. Mutta väärät, synnintekijät ja tekopyhät saavat seisoa sen pimeyden syvyyksissä, joka ei katoa, ja heidän rangaistuksensa on tuli, ja enkelit tuovat eteenpäin heidän syntejään, ja valmistavat heitä sitä paikkaa varten, jossa heitä tullaan rankaisemaan ikuisesti, jokaista rikkomustensa mukaan. Jumalan enkeli Uriel tuo esiin niiden synnintekijöiden sielut, jotka menehtyivät vedenpaisumuksessa, ja kaikkien, jotka kulkivat kaikissa patsaissa, jokaisessa sulatetussa kuvassa, jokaisessa rakkaassa esineessä ja kuvissa, ja niiden sielut, jotka kulkivat kaikilla kukkuloilla ja kivissä ja tienvarsilla, joita ihmiset kutsuivat jumaliksi, heidät poltetaan heidän kanssaan ikuisessa tulessa, ja sen jälkeen, kun kaikki heistä ja heidän paikoistaan on tuhottu, heitä rangaistaan ikuisesti. (Osittain sama kuin Akhmimic alkaa tästä:)

        Sitten miehet ja naiset tulevat heille valmistettuun paikkaan. Heidän kielistään, joilla he ovat pilkanneet vanhurskauden tietä, heidät ripustetaan roikkumaan. Heidän alleen on levitetty sammumaton tuli, jota he eivät pakene. Katso, toinen paikka! Siellä on kuoppa, suuri ja täynnä ... ! Siinä ovat ne, jotka ovat kieltäneet vanhurskauden, ja rangaistuksen enkelit rankaisevat heitä ja siellä he sytyttävät heidän ylleen heidän kidutuksensa tulen. Ja taas, katso, naisia! Heidät ripustetaan niskastaan ja hiuksistaan, heitä heitetään tuohon kuoppaan. Nämä ovat niitä, jotka palmikoivat hiuksiaan, ei tehdäkseen niitä kauniiksi, vaan kääntyäkseen haureuteen, että he saisivat miesten sielut ansaan ja kadotukseen. Ja ne miehet, jotka makasivat heidän kanssaan haureudessa, ripustetaan kupeistaan tuohon tulen paikkaan, ja he sanovat toisilleen: ’Me emme tienneet, että tulisimme ikuiseen rangaistukseen.’

        Ja murhaajat ja ne, jotka ovat olleet yhtä mieltä heidän kanssaan, heidät heitetään tuleen, paikkaan täynnä myrkyllisiä petoja, ja heitä kidutetaan ilman lepoa, tuntien tuskansa, ja heidän matojaan on synkkä pilvi. Ja enkeli Ezrael tuo niiden sielut, jotka on tapettu, ja he katselevat niiden kidutusta, jotka tappoivat heidät, ja sanovat toisilleen: ’Vanhurskas ja oikea on Jumalan tuomio. Sillä me kuulimme, mutta emme uskoneet, että me tulisimme tähän ikuisen tuomion paikkaan.’

        Ja lähellä tätä liekkiä on kuoppa, suuri ja hyvin syvä, ja siihen virtaa yläpuolelta kaikenlaista kidutusta, saastaa ja kuukautisverta. Ja naisia on nielaistu siihen kaulaansa myöten ja kidutettu suurella tuskalla. Nämä ovat niitä, jotka laittoivat lapsensa syntymään väärällä ajalla, ja ovat turmelleet Jumalan, joka loi heidät, teon. Toisella puolella, heitä vastapäätä on toinen paikka, jossa istuvat heidän lapsensa elävänä ja he huutavat Jumalalle. Ja noista lapsista lähtee välähdyksiä ja ne lävistävät niiden silmät, jotka haureuden tähden ovat aiheuttaneet heidän tuhonsa.


    • 23rfvfv

      Adventismin tai minkä tahansa uskonsuuntauksen dogmien kumoamiseen kyllä riittää ihan terve järkikin.

    • Ja Pakit tuli

      Hullu vapaalla Minä näin tansseissa ilmestyksen, siksi kaverit sitä seitenkymppistä puumaa sanoivat että onpa ilmestys.

    • ttkkl

      "Vuohet vasemmalle puolen!" Vasemmistolaiset ovat julistautuneet jumalattomiksi!
      Pietarin Ilmestyksen kohta tarkoittanee heitäkin:"Mutta väärät, synnintekijät ja tekopyhät saavat seisoa sen pimeyden syvyyksissä, joka ei katoa, ja heidän rangaistuksensa on tuli, ja enkelit tuovat eteenpäin heidän syntejään, ja valmistavat heitä sitä paikkaa varten, jossa heitä tullaan rankaisemaan ikuisesti, jokaista rikkomustensa mukaan. "

      • Lässyttäjä

        Parempi kun et tutki noita Pietarin evankeliumia ja ilmestyskirjaa. Niitähän ei nykyraamatussa ole.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe