tulkkaajat tänne!!!

hmmm...

Näin yöllä unta jonka tulkkaamiseen haluaisin hieman apua :-) uni meni näin: Olin isän äidin ja kahden veljeni kanssa kreetalla jossain vesipuistossa, ja kun aikamme olimme laskeneet niin perheeni ilmoitti lähtevänsä syömään. Sanoin että jään vielä altaalle. Yht äkkiä huomasin olevani rannalla ja oli pimeää. Isä istui hiekalla nuotion ääressä puku päällä ja paistoi nuotiolla pussieläintä. Sitten olin taas mökkimme saunassa ja äiti oli siellä. Kysyin saanko tulla mukaan mutta en saanut. Seuraavaksi olin juossut pimessä ja lumisella säällä sukkasilleni mummolaa ja soitin ovikelloa. Kysyin saanko tulla sisään mutta mummoni vastasi että ei nyt kun täällä on kouluriita ja haluan että se jää näiden seinien sisälle. Sisällä oli koiramme veljeni sekä joku tyttö. Kysyin mummilta söikö hän kalaa koska se oli myrkytetty. Tosi sekava uni ja unessa olin pelokas, hylätty, ahdistunut... kiitos jo vastauksistanne ja anteeksi kirjoitusvirheet:-)

6

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos unta ajattelisi tavanomaisena tarinana, olisi tämä hyvin sekava ja seuraajalla olisi vaikeuksia pysyä kertomuksen mukana. Unet kuvittavat aistihavaintojamme taikka sisäisiä tuntojamme, niin kehollisia kuin mielessämme olevia tunteitakin.

      Monesti unet ovat seikkailukertomuksia ja tuntuvat kokijastaan miellyttäviltä, toisinaan ahdistus on ainoa tunne joka unen ilmapiiristä muistuu mieleen. Olemme saattaneet herätä tähän ahdistavaan tunteeseen, mikä on jopa tavallista.

      Tämän unen kanssa tarvitsisi hieman lisätietoja, kuten minkä ikäinen olet ja vietätkö paljon aikaa perheesi kanssa. Tulkintaa varten minun tulee nyt olettaa asioita. Iästäsi en haluaisi olettaa mitään, kuten en naisten i'istä yleensäkään. Huomaa, että oletin sinut naiseksi, saatan erehtyäkin. Sukkupuolella on suurtakin merkitystä tulkinnan kannalta. Älä pelästy, että mielsin sinut naispuoliseksi. Eri iässä ihmiset vaikuttavat erilaisilta. Kirjoituksesi perusteella arvioisin sinut yläasteikäiseksi. Saatat tosin olla lukiossakin ensimmäisellä, jos tykkäät kirjoittaa "vapaalla kädellä".

      En halua vaikuttaa tungettelevalta tai muultakaan pervolta. Unen tulkinnan kannalta on kuitenkin oleellista, kuka sen on nähnyt.

      Arvaamieni lähtökohtien perusteella alkaisin avaamaan arvoitusta seuraavasti:

      Uni muodostuu ajatuksista ja tunteista sekä aistihavainnoista, joita unennäkijä kokee nukkumisen aikana. Ulkoisia aistihavaintoja kuten lämpö, ilmavirta, äänet ei tässä tapauksessa oteta huomioon, vaan uni lienee muodostunut pääasiassa ajatusten ja tunteiden pohjalta. Nämä ajatukset ja tunteet on mielikuvitus pukenut kuviksi ja tapahtumiksi, jotka näihin tuntemuksiiin sopivat kokijan kannalta parhaiten.

      Ilmeisesti sinulla on kaksi veljeä, et ilmoittanut kenenkään puuttuvan, joten ensimmäisessä kohtauksessa oli perheesi läsnä. Vietitte siis hauskaa aikaa koko perheen kanssa. Mainitsit paikan, joten tällaista lienee oikeastikin tapahtunut. Siis perheen yhteinen etelänmatka.

      Muu perhe lähti syömään ja sinä jäit. Tuskin koit unessa olleesi kovinkaan onnellinen jäädessäsi yksin. Pimeys viittaa turvattomuuteen jota koetaan ilman läheisten läsnäoloa. Pimeässä arkisetkin asiat pelottavat ja ahdistavat. Näit isäsi nuotion ääressä. Isäsi laittoi ruokaa. Omituista ruokaa. Et liittynyt hänen seuraansa, vaikka nuotio tarjoaisikin lohtua ja lämpöä pimeällä rannalla.

      Isäsi sijaan liityit äitisi seuraan saunaan, missä on myös lämmin. Mökki yleensäkin viittaa perheen yhteiseen aikaan. Isäsi ei ole siellä. Nyt jäi epäselväksi, äitisi oli siis saunassa ja hän ei halunnut sinun tulevan hänen kanssaan saunaan? Tulkitsen tältä kannalta.

      Vaikuttaa, että vanhempiesi suhde ei ole niin vankalla pohjalla kuin haluaisit sen olevan. Joko he ovat eronneet taikka epäilet/pelkäät heidän tekevän niin. Unessasi seuraa lisää turvattomuuden kokemusta.

      Juokset pimeässä ja kylmässä, ilman kenkiä, mummolaan. Mummola merkitsee, niin minulle kuin kenelle tahansa muullekin, ihmistä joka kuuntelee ja haluaa ymmärtää. Etsit hädässäsi ymmärrystä ja tukea, mutta edes läheisinkään voi sitä sinulle antaa.

      Kouluriita. Kuvittelisin, että tässä alkaa näkyä muiden ajatusten vaikutus uneen. Koulussa on ehkä sattunut riita oikeasti ja koet huonoa omatuntoa sen vuoksi. Joka tapauksessa et haluaisi käsitellä kouluriitaa ja vanhempiasi samassa yhteydessä.

      Joku tyttö? Mummolassa. Tämä voisi olla tärkeää, liittyy luultavasti kouluriitaan. Sisällä mummolassa on myös veljesi ja koiranne. Koet ehkä, että kouluriita jakaa jopa läheisiäsi, mutta luultavasti koet sen vain jakavan kavereitasi. Riita vain ilmenee unessasi jopa läheisiäsi jakavana. Läheisiä ne kaveritkin voivat olla.

      Pelko, että mummosi myrkytetään on erikoinen. Kenties se viittaa siihen, että vanhempiesi välillä on erimielisyyksiä ja läheisten on otettava kantaa riitaan.

      Vain unennäkijä itse voi tietää unensa lähteen ja merkityksen. Miettimällä yksityiskohtia ja kaikkea mitä ne tuovat mieleen, voi unen takana olleet ajatukset selvitä.

      Mielenkiintoinen uni. Kiitos, että jaoit sen kanssamme.

      Kauniita unia

      • hmm...

        Hetkonen... Miten sinä tiesit että oon nainen ja lukiossa?? Ja kyllä, kirjoitukseni on melko sekava kun istuin bussissa. Ja vanhemmillani tosiaan oli iso riita. Ihan kuin sä tietäisit kuka olen :D


      • hmm... kirjoitti:

        Hetkonen... Miten sinä tiesit että oon nainen ja lukiossa?? Ja kyllä, kirjoitukseni on melko sekava kun istuin bussissa. Ja vanhemmillani tosiaan oli iso riita. Ihan kuin sä tietäisit kuka olen :D

        Täsmennetään. En tiedä kuka tai missä olet. Voit olla aivan huoleti.

        Unen tulkitsemiseksi täytyi tehdä tiettyjä oletuksia sen nähneen henkilön iästä ja sukupuolesta. Kirjoitustyylisi perusteella päättelin sinut yläaste-ikäiseksi taikka lukiolaiseksi. Tällä oli merkitystä, on eri asia jos keski-ikäinen uneksuu vanhemmistaan kuin nuori henkilö.

        Uni vaikutti naispuolisen näkemältä ja suurin osa tämän palstan unista taitaa olla naisten kertomia. Miehet ja naiset näkevät hieman erilaisia unia. Erot eivät ole täsmällisiä. Mies voi nähdä unta, joka vaikuttaa naisen näkemältä ja toisin päin. Unesi sisällön merkitys on erilainen naisen näkemänä kuin miehen. Tämän vuoksi tein valistuneen arvauksen unennäkijän sukupuolesta.

        Tarkoitukseni ei ollut pelästyttää.

        En myöskään ole mikään selvännäkijä. Unilla on oma logiikkansa, jota seuraamalla voi yrittää selvittää ajatuksia ja tunteita unien taustalla. Loppujen lopuksi vain unennäkijä itse tietää nämä ajatukset, muistot ja tunteet.


    • erikoisia unia

      Myös itselläni olisi melko erikoislaatuinen uni tarjolla. En nähnyt sitä viime yönä, vaan toissa yönä. Uni oli ikään kuin kooste jostain pidemmästä tarinasta, jossa tarina näytettiin pätkissä. Samalla se on kenties sellainen, joka ei välttämättä sovi pienten luettavaksi.

      Olen siis 21-vuotias poikamies, ja olin kyseisessä unessa erään 29-vuotiaan näyttelijättären kanssa jossain kerrostalokämpässä. Näyttelijättären nimeä en tahdo kertoa, toivottavasti ymmärrätte. Kerroin hänelle unessani kaikenlaisista vaivoista, joita minulla oli elämäni aikana ollut. Näyttelijätär oli niiden suhteen ymmärtäväinen. Keskustelumme jälkeen koimme tarvetta suudella toisiamme, jolloin myös aloimme toisiamme suudella.

      Seuraavassa vaiheessa olimmekin jo parisängyssä. Näyttelijätär makasi sängyllä selällään täysin alasti. Itse taas olin täysin alastomana hänen yläpuolella niin, että olimme kasvotusten. Siinä värkkäilessämme näyttelijätär oli vienyt kätensä takaraivolleni. Hän oli vienyt ne käsieni alta. Seuraavassa vaiheessa hän pitikin käsiään jo alaselkäni tietämillä, jonka jälkeen kädet olivatkin jo istumalihaksillani. Näyttelijätär hyväili niitä puristaen, hieroen ja tehden muitakin liikkeitä, joita hänelle tuli mieleen. Tämä tuntui taivaalliselta. Istumalihakseni olivat siinä tilanteessa todella rentoina. Kun näyttelijätär puristi niitä, hänen kätensä ja nimenomaan sormensa upposivat niihin aika syvästi. Niiden hyväily varmasti kuului muutenkin kyseiseen tilanteeseen. Hän kuitenkin saattoi vaistota, että hänen on niitä hyväilemällä helppo tehdä mulle lohdullinen ja turvallinen tunne. Tosin en tiedä, kokiko hän jonkinlaista muutakin vetoa istumalihasteni kosketteluun.

      Uni oli siis melko erikoislaatuinen. Kyseinen näyttelijätär on toki kaunis ja olen saanut hänestä ymmärtäväisen kuvan. Toisaalta en ole kuitenkaan ajatellut häntä pitkään aikaan. Näin ollen on yllättävää, että hän oli uneeni päätynyt. Osaisiko joku antaa jonkinlaista tulkintaa tähän uneen? Pystyisikö joku myös antamaan jonkinlaista teoriaa siihen, mistä tämmönen uni on saattanut kummuta?

      • Eroottiset unet ovat miehillä tavallisia. Mies yleensä kiihottuu unensa aikana seksuaalisesti. Tämän vuoksi mielikuvituksen on pakko selittää tuo fyysinen tunne jotenkin, muuten miehet heräisivät siihen jatkuvasti. Eroottiset unet lienevät miehillä niin tavallisia, etteivät he yleensä niitä edes muista.

        Pohjustuksessasi kerrot merkittävästi sinua vanhemmasta näyttelijättärestä.
        Kerrot hänestä tavalla joka saa lukijan olettamaan, että olet hänen kanssaan tekemisissä muutoinkin kuin unissasi, ehket eroottisessa mielessä kuitenkaan. Tällä ei oikeastaan ole väliä, mielikuvat ratkaisevat.

        Unessasi kerrot näyttelijätterelle vaivoistasi ja hankaluuksista elämäsi varrella. Hän oli siis ymmärtäväinen sinua kohtaan ja koit turvallisuuden tunnetta hänen seurassaan. Tämä turvallisuus jatkui kanssakäymisenne siirryttyä fyysiselle asteelle.

        Unen jatkuessa intiimisyys lisääntyy. Koit, että selkäpuolesi hyväileminen kuului asiaan ja saattoipa osapuolesi tuntea siihen erityistä vetoakin. Selkäpuolesi hyväileminen tuntui lohdulliselta ja turvalliselta.

        Näyttelijätär on sinua vanhempi naishenkilö, ilmeisesti oikeastikin. Unissaan ihminen sekoittaa usein yhteen hahmoon useita hahmoja. Käsittelemme monenlaisia asioita mielessämme samaan aikaan. Unessa tiivistämme asioita. Ei tarvitse katsoa neljää tai viittä hahmoa kun tarina ei vaadi kuin yhden.

        Ennen kuin menemme pidemmälle unen intiimeihimpiin elementteihin, on syytä mainita, etteivät homoeroottiset ajatukset ole mitenkään poikkeuksellisia heteromiehilläkään, varsinkaan unien aikana.

        Kerroit, että et ole pitkään aikaan ajatellut näyttelijätärtä ja nyt hän kuitenkin on unissasi. Voisimme ajatella, että tässä on tapahtunut kuvaamaani tiivistymistä. Vanhempi nainen voisi viitata ajatuksiin äidistäsi, ei eroottisiin, mutta äitisi on voinut käydä mielessäsi ja hän sekoittuu silloin hahmoon.

        Turvallisuus ja lohdutus liittyy erityisesti juuri äitiin. Kenties äitisi ei ole sellaista sinulle suonut tai ehkä koet ettei ainakaan tarpeeksi. Äitisi ei sinänsä liity unen eroottiseen luonteeseen.

        Kertomuksessasi eroottisuus korostuu kehon alueilla, jotka eivät ole tavanomaisia miehen ja naisen välillä, vaan pikemminkin miesten välillä. Vaikeudet elämässäsi, joista kerroit näyttelijättärelle, ovat saattaneet liittyä näihin seikkoihin. Kaipaat lohdutusta ja turvallisuutta kenties juuri eroottisiin mielihaluihisi liittyen. Olet kokenut vaikeuksia elämässäsi niiden vuoksi tai ajattelet voivasi kohdata. Vaikeudet voivat liittyä toki moniin muihinkin seikkoihin ihmisen elämässä.

        Näyttelijätär saattaa merkitä sinulle:

        kaikkein haluttavinta naista, mitä olet ikinä kuvitellut;

        parasta ystävää, jolle voi uskoutua;

        kaikkein turvallisinta ihmistä, joka on sinua lohduttanut ja

        kehollista nautintoa, jota ei naisen kanssa voi edes kokea.

        Luultavasti näyttelijätär on edustanut kaikkea näitä. Mielikuvitus on erikoinen.

        Kukaan ei voi tietää, paitsi sinä itse, mitä olet unesi aikana ajatellut.

        Nähdäkseni olet ajatellut monia asioita päällekäin. Missään ajatuksessa ei ole mitään huolestuttavaa.

        Kaiken kaikkiaan kaunis uni. Kiitos, että jaoit sen.


      • erikoisia unia
        rytmimunat kirjoitti:

        Eroottiset unet ovat miehillä tavallisia. Mies yleensä kiihottuu unensa aikana seksuaalisesti. Tämän vuoksi mielikuvituksen on pakko selittää tuo fyysinen tunne jotenkin, muuten miehet heräisivät siihen jatkuvasti. Eroottiset unet lienevät miehillä niin tavallisia, etteivät he yleensä niitä edes muista.

        Pohjustuksessasi kerrot merkittävästi sinua vanhemmasta näyttelijättärestä.
        Kerrot hänestä tavalla joka saa lukijan olettamaan, että olet hänen kanssaan tekemisissä muutoinkin kuin unissasi, ehket eroottisessa mielessä kuitenkaan. Tällä ei oikeastaan ole väliä, mielikuvat ratkaisevat.

        Unessasi kerrot näyttelijätterelle vaivoistasi ja hankaluuksista elämäsi varrella. Hän oli siis ymmärtäväinen sinua kohtaan ja koit turvallisuuden tunnetta hänen seurassaan. Tämä turvallisuus jatkui kanssakäymisenne siirryttyä fyysiselle asteelle.

        Unen jatkuessa intiimisyys lisääntyy. Koit, että selkäpuolesi hyväileminen kuului asiaan ja saattoipa osapuolesi tuntea siihen erityistä vetoakin. Selkäpuolesi hyväileminen tuntui lohdulliselta ja turvalliselta.

        Näyttelijätär on sinua vanhempi naishenkilö, ilmeisesti oikeastikin. Unissaan ihminen sekoittaa usein yhteen hahmoon useita hahmoja. Käsittelemme monenlaisia asioita mielessämme samaan aikaan. Unessa tiivistämme asioita. Ei tarvitse katsoa neljää tai viittä hahmoa kun tarina ei vaadi kuin yhden.

        Ennen kuin menemme pidemmälle unen intiimeihimpiin elementteihin, on syytä mainita, etteivät homoeroottiset ajatukset ole mitenkään poikkeuksellisia heteromiehilläkään, varsinkaan unien aikana.

        Kerroit, että et ole pitkään aikaan ajatellut näyttelijätärtä ja nyt hän kuitenkin on unissasi. Voisimme ajatella, että tässä on tapahtunut kuvaamaani tiivistymistä. Vanhempi nainen voisi viitata ajatuksiin äidistäsi, ei eroottisiin, mutta äitisi on voinut käydä mielessäsi ja hän sekoittuu silloin hahmoon.

        Turvallisuus ja lohdutus liittyy erityisesti juuri äitiin. Kenties äitisi ei ole sellaista sinulle suonut tai ehkä koet ettei ainakaan tarpeeksi. Äitisi ei sinänsä liity unen eroottiseen luonteeseen.

        Kertomuksessasi eroottisuus korostuu kehon alueilla, jotka eivät ole tavanomaisia miehen ja naisen välillä, vaan pikemminkin miesten välillä. Vaikeudet elämässäsi, joista kerroit näyttelijättärelle, ovat saattaneet liittyä näihin seikkoihin. Kaipaat lohdutusta ja turvallisuutta kenties juuri eroottisiin mielihaluihisi liittyen. Olet kokenut vaikeuksia elämässäsi niiden vuoksi tai ajattelet voivasi kohdata. Vaikeudet voivat liittyä toki moniin muihinkin seikkoihin ihmisen elämässä.

        Näyttelijätär saattaa merkitä sinulle:

        kaikkein haluttavinta naista, mitä olet ikinä kuvitellut;

        parasta ystävää, jolle voi uskoutua;

        kaikkein turvallisinta ihmistä, joka on sinua lohduttanut ja

        kehollista nautintoa, jota ei naisen kanssa voi edes kokea.

        Luultavasti näyttelijätär on edustanut kaikkea näitä. Mielikuvitus on erikoinen.

        Kukaan ei voi tietää, paitsi sinä itse, mitä olet unesi aikana ajatellut.

        Nähdäkseni olet ajatellut monia asioita päällekäin. Missään ajatuksessa ei ole mitään huolestuttavaa.

        Kaiken kaikkiaan kaunis uni. Kiitos, että jaoit sen.

        Huomaa, että olet perehtynyt unien mytologiaan. Toki olisi hyvä kenties huomauttaa, ettemme ole tämän näyttelijättären kanssa henkilökohtaisia tuttuja. Hän tuskin tietää olemassaolostani. Tosin mainitsit, ettei tämä seikka ole niin olennainen. Hyviä teorioita, sanoisin minä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe