Monta tapaa saada synnit anteeksi.

Pilvi Vartiainen

Kun lukee Raamattua, niin siellä on monta tapaa saada synnit anteeksi:


Joh. 20:23

Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."


Ap. t. 10:43

Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."


Ap. t. 26:18

avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö ja saisivat uskomalla minuun synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa.'


1. Joh. 1:9

Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.


Matt. 26:28

sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.


Ap. t. 22:16

Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'

23

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 54-22

      Niinpä niin. Ei se aina ole puhujaveljestä kiinni!

    • pyytääkään niitä

      Meikäläinen vaikka ei kuulu mihkään uskonliikkeeseen tekee kai sitten vähän syntiä kun ei ole iknä tarvinnut anteeksi

    • 58-44

      Nopeasti luettuna ihminen voi saada syntinsä anteeksi:

      1.) Kun joku toinen ihminen antaa synnit anteeksi.
      2.) Kun uskoo Jeesukseen Kristukseen, niin saa synnit anteeksi.
      3.) Kun tunnustaa nöyrästi Jumalalle syntinsä rukouksessa, niin saa Jeesuksen Kristuksen tähden synnit anteeksi.
      4.) Kun on ehtoollisella, niin saa syntinsä anteeksi
      5.) Kun antaa kastaa itsensä Jeesukseen Kristukseen.

    • 98-39

      Sinulla on nuo viisi tapaa! On vain yksi oikea tapa: "Jumalan valtakunnasta Pyhän Hengen omaavan ihmisen julistama äänellinen synninpäästö."

      • ???

        Missä Raamatun kohdassa se nyt olikaan ?


      • Niin teki

        Nimimerkki 98-39 väänsi palstalle haisevaa vl-PAS*KAA!


    • Apt...

      "Ottakaa kaste syntien anteeksisaamiseksi"

      • 7 ja 12

        Jumalalla vain yksi armojärjestys: Jumalan valtakunta paikalla, parannus, evankeliumin uskominen ja kaste aikaisemmin kastamattomille.

        Niin tässäkin lainaamassasi paikassa, jos luet kokonaisuuden, näet mitä tapahtui.

        38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        ---
        41. Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.

        Jumalan valtakunta Pietarin mukana paikalla, parannuskehoitus ja ne, jotka uskoivat mielellään evankeliumin, sanan, ne kastettiin.

        Sakramentti ei ole evankeliumi, vaan evankeliumin uskoneet ottavat sakramentin uskolla vastaan, niin tässäkin paikassa Raamattua.


    • Sirpa Kyyjärvi

      ## Jumalalla vain yksi armojärjestys: Jumalan valtakunta paikalla, parannus, evankeliumin uskominen ja kaste aikaisemmin kastamattomille. ##

      Jumalan valtakunta on vasta tulossa. Me odotamme sitä. Sitä odottaessa ihmisten tulee etsiä Jumalaa ja Hänen vanhurskauttaan, joka on Jeesuksessa Kristuksessa. Kun ihminen kuulee Jeesuksen Kristuksen koputtavan sydämensä ovelle ja päästää Hänet sydämeensä asumaan, niin ihminen saa kokea sydämessään, mitä on Jumalan valtakunta.

      Jumalan valtakunta ei ole "ulkonaisissa kuorissa", eikä mikään uskonjärjestö voi sanoa olevansa Jumalan valtakunta ja pitää sen lähestymistä välttämättömänä uskon syntymiselle. Voima on Kristuksen sanassa, ei liikkeessä tai sen pyhyydessä, yhtenäisyydessä tai yhteisessä rakkaudessa. Voima on Kristuksen sanassa, ei saarnaajan saarnassa, sanoissa tai opinnäkemyksissä. Sen tähden on tärkeää, että viljellään aitoa Kristuksen sanaa ja koroitetaan Kristusta, niin että saarnan jälkeen jää tuntematta minkäänlainen seurakunnan osuus syntien anteeksisaamiseksi, vaan kaikki se armo ja osa syntien anteeksisaamisesta tulee kokonaan Herrallemme Jeesukselle Kristukselle!

      • 7 ja 12

        Luther Jumalan valtakunnasta, kristillisestä seurakunnasta ja sen olemuksesta:

        " Taivaallinen Jerusalem, joka "ylhäällä on", on kristillinen seurakunta, s. o. uskovaiset, jotka ovat hajoitetut yli maailman, joilla on sama evankeliumi, sama usko Kristukseen, sama Pyhä Henki ja samat sakramentit. Älä ymmärrä sanaa "ylhäällä" yliluonnollisesti, kuten järkeilijät selittävät sen tarkoittavan riemuitsevaa seurakuntaa taivaassa, vaan sinun on ymmärrettävä sillä maan päällä olevaa, sotivaa seurakuntaa

        Taivaallinen siunaus on vapahdus laista, synnistä ja kuolemasta, vanhurskaaksi ja eläväksi tekeminen, sovitetun Jumalan, rohkean ja uskaltavan sydämen, iloisen omantunnon, hengellisen lohdutuksen omistaminen, Kristuksen tunteminen, Pyhän Hengen lahjojen omistaminen, ilo Jumalassa y.m. Nämä ovat Kristuksen seurakunnalleen lahjoittamia taivaallisia siunauksia.

        Sentähden on taivaallinen Jerusalem, joka »ylhäällä» on, täällä ajassa elävä seurakunta eikä tuo näkymätön isänmaa tulevassa elämässä tai riemuitseva seurakunta.

        Mutta ei seurakunta olekaan ainoastaan ulkonaisten asiain ja tapain yhdyskunta, niinkuin muut valtion laitokset, vaan pääasiallisesti se on uskon ja Pyhän Hengen osallisuus sydämessä, jolla kuitenkin on ulkonaiset tunnusmerkkinsä, nimittäin puhdas evankeliumin oppi ja sakramenttein Kristuksen evankeliumin mukainen hoidanto. Ja tämä seurakunta yksistään sanotaan Kristuksen ruumiiksi, jonka Kristus hengellänsä uudistaa, pyhittää ja hallitsee niinkuin Paavali todistaa sanoen: Ja on hänet myös pannut pääksi kaikkien yli seurakunnalle, joka on hänen ruumiinsa, se on, koko hänen yhteytensä, joka kaikki kaikessa täyttää. Jonka tähden ne, joissa ei Kristus mitään vaikuta, eivät ole Kristuksen jäseniä. Ja vastustajatkin tunnustavat, että jumalattomat ovat seurakunnan kuolleet jäsenet. Sentähden ihmettelemme, miksi moittivat selitystämme seurakunnan elävistä jäsenistä. T.K.

        Saarnaviran varsinainen tehtävä on saarnata evankeliumia Kristuksesta ja antaa särjetyille, murheellisille sydämille synnit anteeksi, mutta pidättää ja sitoa katumattomat ja suruttomat heidän synteihinsä.

        Älköön kukaan Jumalan seurakuntaa rasittako jollakulla omilla säännöillä. Sillä tässä asiassa on lujasti pysyttävä, ettei yhdenkään ihmisen valta eli mahti ole arvattava Jumalan sanaa korkeammaksi.

        Jolla on Jumalan seurakunta äitinä maan päällä, hänellä on Jumala Isänä taivaassa. Mutta jolla ei ole Jumalan valtakunta äitinä maan päällä, niin hänellä ei ole Jumala Isänä taivaassa.

        Ihmisoppi perustuu inhimilliseen eikä Jumalalliseen järjestykseen. Todellinen kirkko sitä vastoin on jotakin kokonaan hengellistä eikä ulkonaista. Se on uskovaisten näkymätön yhteys hengessä.

        Vapaa saarna toisin sanoen, tosi seurakunta, sitä vastoin näyttää hedelmättömältä, kuin evankeliumi, joka on se ristin sana, jota seurakunta opettaa, ei häikäise niinkuin lain ja tekojen oppi, siksipä sillä on harvoja oppilaita, jotka siihen pitäytyvät.

        Sillä kristillisen kirkon ulkopuolella ei ole totuutta, ei Kristusta eikä pelastusta."


    • mahlat jeesukselle

      Eikö se lestaadiolais pappinne anna synnit aina anteeksi kun pyllistätte papille ja annatte naida kumpaakiin reikään..eikö se ole teillä tapana kun naitte pikkulapsenekin.

    • 88+55

      ##Sillä kristillisen kirkon ulkopuolella ei ole totuutta, ei Kristusta eikä pelastusta."##

      Tätä lausetta vanhoilliset käyttävät määrätietoisesti ja tietyssä tarkoituksessa: "Ei ole pelastusta vanhoillislestadiolaisuuden ulkopuolella". Jos sitten joku näin väittää, niin heti perään ollaan sanomassa: "Enhän minä niin väittänytkään vanhoillislestadiolaisuudesta." Tästä on yli neljänkymmenen vuoden kokemukset.88 55

    • 80+35

      Kaikkialla siellä, missä on saatavissa aitoa Kristuksen sanaa, niin siellä Pyhä Henki tekee työtään ja kirkastaa Kristusta. Siksi Jeesuksen Kristuksen omat levittävät Kristuksen sanaa joko saarnaamalla tai jakamalla kirjallisia tuotteita, Raamattuja. On käynyt Afrikassa niinkin, että jossakin heimossa oli syntynyt herätystä, kun olivat saaneet jostain käsiinsä Uuden Testamentin. Jumalan sana on väkevä ja voimallinen ja se itsessään voi toimia Pyhän Hengen kautta opastajana uskoon, vaikka monet vanhoilliset eivät tällaista uskokaan ja jopa kieltävät sen.

    • nimesä ja veresä

      Vain YKSI tapa on: Synnit USKOTAAN anteeksi, Jeesuksen nimessä ja veressä.

      Eriraakantunpaikat sanassa ja Pyhissä Sakramenteissa vahvistavat meitä tässä uskossa. Mutta Jeesuksen nimi ja Jeesuksen veri on ne elementit joiden KAUTTA
      synnit uskotaan anteeksi.

      Nimi:

      Ap. t. 3:16 Ja uskon kautta hänen nimeensä on hänen nimensä vahvistanut tämän miehen, jonka te näette ja tunnette, ja usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on hänelle antanut hänen jäsentensä terveyden kaikkien teidän nähtenne.
      Ap. t. 3:17 Ja nyt, veljet, minä tiedän, että te olette tietämättömyydestä sen tehneet, te niinkuin teidän hallitusmiehennekin.
      Ap. t. 3:18 Mutta näin on Jumala täyttänyt sen, minkä hän oli edeltä ilmoittanut kaikkien profeettain suun kautta, että nimittäin hänen Voideltunsa piti kärsimän.
      Ap. t. 3:19 Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,


      Ilm. 7:14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen." Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.
      _______________

      Veri:

      1. Piet. 1:17 Ja jos te Isänänne huudatte avuksi häntä, joka henkilöön katsomatta tuomitsee kunkin hänen tekojensa mukaan, niin vaeltakaa pelossa tämä muukalaisuutenne aika,
      ***) 1. Piet. 1:18 tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne,
      1. Piet. 1:19 vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan,

    • pääkaupungin vl-mies

      Sinulle avaaja:

      Sinä päätät, mikä on oikein ja väärin, koska sinä itse tiedät parhaiten.
      Kuljet omaa tietäsi, koska se on oikea elämän tie, koska sinä itse niin sanot.
      Sinä et tarvitse lähimmäistä, koska sinussa itsessäsi on kaikki.
      Sinä et tarvitse seurakuntaa, koska itse olet ruumis, jossa on kaikki.
      Sinulla on henki, et tarvitse asioista muiden arvioita, koska heillä ei ole henkeä, millä arvioida.
      Sinulle ei voi kukaan sanoa "otapa roska silmästäsi", koska sinä näet. Sen sijaan voit sanoa muille "ota roska silmästäsi", koska he eivät näe.
      Sinä olet armahdettu, koska sinä itse itsellesi näin sanot.
      Pyhä henki humisee, missä tahtoo, eikä sen liikkeitä tiedä, paitsi että se humisi ehdottomasti sinulle.
      Sinä et tarvitse kenenkään rukousapua, koska sinä ja henkesi rukoilevat, se riittää.
      Sinulle riittää Jeesuksen hankkima yleinen vanhurskautus, anteeksiantamus
      Se ei sinua haittaa, että anteeksiantamuksesta julistavaa uskovaista vihaat, vaikka viha on syntiä.
      Sinä et tarvitse ketään uskovaista kertomaan Jumalan armosta, koska päätit itse, että nyt Jumala minut armahti.
      Raamatun apostolit vain saarnasivat yleistä pelastuksen mahdollisuutta Jeesuksessa ja jättivät sitten ihmiset omiin nurkkiinsa miettimään pelastusta?
      Kiusauksia sinun ei tarvitse toiselle uskovalle tilitellä, nakkaat ne naps tuosta vain Raamatun sanalla olan ylitse, kiusaukset eivät sinuun tartu eivätkä ne ole syntiä.
      Sinulla on rauha sielussa, vaikka olisi kuinka rauhatonta?
      Rauhattomuutta on vain itsesi ulkopuolella, ei sisällä.
      Pahin asia mitä maa päällään kantaa, on vanhoillislestadiolainen ihminen, eikö totta?

      • Sirpa Kyyjärvi

        Rakas pääkaupungin vl-mies! Et kai nyt sano avaajalle ja tarkoita, että hänellä on nuo kaikki ajatukset sisällään ja kaikkein pahinta, mitä maa päällään kantaa, niin hänelle on vanhoillislestadiolainen ihminen. Näkyykö se viha tuossa aloittajan kirjoituksessa? Minä näin aloittajan, joka on minulle ihan vieras ja varmasti ensi kertaa täällä, näin hänen kirjoituksessaan pikemminkin vaivannäön, että hän oli etsinyt Raamatusta kohtia, jossa luvataan syntejä anteeksi. Pelkkiä Raamatun jakeita ilman omia tulkintoja tai ajatuksia. Miten tuosta aloittajan kirjoittelusta tuli sinulle pääkaupungin vl-mies noin paljon ajatuksia, joita luulet hänen pitävän sisällään. Olen vähän hämilläni!


      • fundamental problem
        Sirpa Kyyjärvi kirjoitti:

        Rakas pääkaupungin vl-mies! Et kai nyt sano avaajalle ja tarkoita, että hänellä on nuo kaikki ajatukset sisällään ja kaikkein pahinta, mitä maa päällään kantaa, niin hänelle on vanhoillislestadiolainen ihminen. Näkyykö se viha tuossa aloittajan kirjoituksessa? Minä näin aloittajan, joka on minulle ihan vieras ja varmasti ensi kertaa täällä, näin hänen kirjoituksessaan pikemminkin vaivannäön, että hän oli etsinyt Raamatusta kohtia, jossa luvataan syntejä anteeksi. Pelkkiä Raamatun jakeita ilman omia tulkintoja tai ajatuksia. Miten tuosta aloittajan kirjoittelusta tuli sinulle pääkaupungin vl-mies noin paljon ajatuksia, joita luulet hänen pitävän sisällään. Olen vähän hämilläni!

        Sirpalle.

        Pääkaupungin vl-mies käyttää ainakin seuraavia retoriikan keinoja:

        - anafora eli toisto
        - antiteesi eli vastakohta-asettelu
        - ironia
        - imperatiivi eli ohjailu
        - eufemismi eli kiertoilmaus
        - retorinen kysymys
        - hyperbola eli liioittelu
        - luettelointi
        - paradoksi eli näennäisesti järjenvastainen väite
        - passiivi eli etäännytys
        - superlatiivi eli vahvistus, korostus
        - allegoria eli vertaus
        - kliimaksi

        Nämä huomioon ottaen viesti ei varmaan ollut henkilökohtaisesti ja erityisesti avaajalle, kuka hän edes on? Luen, että viesti oli tarkoitettu niille, jotka etsivät Raamatusta useita pelastumisen tapoja. Ehkäpä sinä vastauksellasi ja viestin tähtäintä ihmettelemällä olet yksi näistä, joille viesti oli laadittu. En tiedä.


    • Sirpa Kyyjärvi

      Kiitos sinulle nim. "fundamental problem" vastauksestasi, mutta ei se minulle avannut sitä ydinajatusta, että miten pääkaupungin vl-mies näki pelkästään luetteloimalla Raamatunkohtia, joissa saadaan synnit anteeksi. Löysin kyllä tekstistä mm.ironiaa. paradokseja ja kiertoilmaisuja, mutta jäi jotenkin tunne, että asia kääntyi päälaelleen pääkaupungin vl-miehen kohdalla, että viha projisoituikin häneen, hänen kirjoituksensa johdosta, vaikka sen piti herättää vihan aavistuksen ja nöyrtymisen siitä AVAAJAN KOHDALLA.

      • Lauri Lappajärvi

        Sirpa miksi kirjoitat täällä omalla nimellä?


      • Aune Alajärvi
        Lauri Lappajärvi kirjoitti:

        Sirpa miksi kirjoitat täällä omalla nimellä?

        Sama tuli
        mieleen?


      • Keijo Kemijärvi
        Aune Alajärvi kirjoitti:

        Sama tuli
        mieleen?

        Itsekin asun järvellä.


      • Jes. 35:8

        Voiko syntien anteeksi antaminen ja saaminen olla noin vaikeaselkoista?

        Katekismuksen tapaan, mitä se on?


    • 71-25

      On pääkaupungin vl-miehellä ihmeellinen kyky nähdä avaajan pääkopan sisään, mitä hän ajattelee ja mitä hän vihaa pelkästään siitä, että tämä laittaa muutamia Raamatun jakeita keskustelupalstalle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe