Muutos hirvenmetsästykseen

MehtäJussi

Tänään seurasin erään hirviporukan touhua Keski-Suomessa. Porukka kokoontui lahtivajalleen ja siitä sitten lähdettiin ajeleen autoilla pitkin metsäteitä etsimään hirvenjälikiä ja aiemmin laitettuja lankoja, josko hirvet olisivat niitä katkoneet mennessään. Sitten siirryttiin passipaikoille, autoilla tietysti ja passipaikat ovat tienvieressä. Osa porukkaa lähtee ajamaan hirvet passimiesten eteen, jotka sitten ampuvat jos kohdalle osuu. Sen jälkeen taas mennään autoilla paikalle. Missä kohtaa tässä on se metsästys? Ei missään!

Hirvenmetsästys vaatisi päivitystä lakiin. Ehdottomasti tienvarsimetsästys on kiellettävä. Tai lopetettava puhuminen metsästyksestä.

11

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaaaaaa

      Heitä helevettiin noi jatkuvat provoilus. Itselle on ykshailee miten ne valtion lupahirvet ammutaan kunhan kanta pidetään aisoissa. Vaikka ne keihästettäisiin kun kivikaudella sinä et siinä mitään hyvää näe joten mitään hyötyä sinä et näistä provoistasi saa muutakun ajan psykiatrille.

    • Autoilu on kivaa

      Täällä myös hirvenmetsästäjät ajelevat autoillaan pitkin metsäteitä jälkiä etsimässä. Sitten laitetaan koira hirven perään, seurataan sitä kännykän kartalta gps:n avulla ja viedään miehet sopiville paikoille. Sitten alkaa radiopuhelin ja soittelurumba. Miehet seuraavat koiran ja hirven kulkemista ja siirtyvät paikasta toiseen. Tietysti autolla.

    • jalkamies

      Nyt otit hyvän asian puheeksi!
      Tarvittaisiin nopeita toimia, asiaan täytyisi puuttua kovalla kädellä! Metsästysysporukoiden keski-ikä on hurjassa nousussa ja tätämyötä laiskuus ja kunnon huonominen aiheuttaa sen että enää ei nähdä yhtään vaivaa saaliin eteen vaan ajetaan juurikin autoilla kaikkialle minne vainkin mahdollista ja autosta pyytäminen/koira gps seuraaminen on lähes ainoa tapa.

      Valitettavaa on että uudet metsästäjät oppivat juurikin tämän laitoman laiskan tavan.

      Ja mitä tulee siihen vahinkokantojen pienentämiseen on ne hirvet saatu pyydettyä sukupuutonpartaalle ennenaikaan ilman gps ja autojakin. Eli käytöstä ei voi puolustella muulla kun laiskuudella ja valvonnan vähäisyydellä.

      • aloiteleva metsästäjä

        Olen ollut vuosia ajo miehenä ja voin sanoa ettei se mitään helppoa ole =D jos joku sanoo että on niin laitetaan kävelemään viikonlopussa 15 km mäkiä pitkin =) ja itse olen 16 v ja vuosia on tullut käveltyä metsässä=D että pitäkää turpanne kiinni että se on helppoa !!


    • ooppimavaa

      Tai vaikkapa petotkiutkijat, jotka haluavat vaikeuttaa entisestään hirvestystä,jottta pääsisivät petojensa kimppuun!"! !!!

    • Hirvilangoja

      vedellään tyhjille seuduille.

    • nykyaikainen

      Mehtäjussi pysyhän netissä muissa aiheissa,sillä aika muuttuu myös metsästyksessä olet 50 luvulla.nimittäin kehitys kulkee myös metsästyksessäkin.Et ole mielestäni oikea metsästäjäjä?ps.ei ole oikein soittaa metsästäkään.

    • hirvimies

      elä kehtaa tuollaisia kirjoittaa kehitys kulkee myös metsästyksessäkin.ei sais puhelimellakaan soittaa metsästä.

    • päävouti

      Meidän hirviseurueessa on aina pyritty siihen että autonkuljettaja on selvinpäin. Viranomaiset on muutaman kerran puhalluttaneetkin mutta mitään ei ole kuljettajalta löytynyt. Vain kuski on viranomaisten valvonnasta muusta vastaa jahtivouti.

    • hirventappaja

      joo kyllä se on täälä ranuallakin karannut käsistä tuo hirven pyynti...seuroissa ei ole montakaan miestä jotka saavat hirven muuten kuin lähinnä ajavalla etupäässä norjanharmaalla koiralla...näilä koirilla ajatetaan hirveä jopa yli 100 km ja tutkalla seurataan mistä se menis tien yli ja eikun autolla kiireesti passiin, nythän syyllistytään ajavan koiran käyttöön metsästyksessä jonka säkäkorkeus on liian suuri. lisäksi ajatetun hirven liha on tosi huonoa verrattuna esim hiippailemalla saatuun hirveen.nämä koirat myös pilaavat muitten koirien työskentelyn,koska hirvi oppii pakenemaan koiraa heti nähtyään sen.ko hurtat haukkuvat pakenevaa hirveä ja vain harvoin niille ammutaan seisontahaukkuun. ELÄINSUOJELIJAT ,missä te olette,kun ette ole puuttuneet tähän ns. videopeli jahtiin,jossa hirven perässä on monesti päivästä toiseen jonkun hurtta. lisäksi hirvet ajetaan pois suosituilta paikoilta ja myös hirven kiima häiriintyy. osasyy vasojen koon pienenemiseen on viikkokausia jatkuva ralli josta emät ja vasat kärsivät stressin ja maidontuotannon häiriintyessä......kyllähän se koira oppii että ei tarvi isännän luona käydä kun kyyti odottaa vaikka naapuri pitäjässä, isännän seuratessa kiitävää ohjusta gps kädessä.lisäksi liikenne vaaraantuu kun hirven perässä on suuri ajava koira....LAINSÄÄTÄJÄ,jos luet tämän ,niin puutu asiaan ja tehkää kysely seuroihin ,miten se voitaisiin lopettaa---ajokoirien käyttö hirvenpyynnissä. 1.haukkukoe 2. gps paikantimen kielto, vai hirvikoe jossa hyväksytään vain pysäyttävä koira joka käy välillä isännän luona ja ei seuraa hirveää satoja kilometrejä tai nämä kaikki yhdessä.

      • hiippaillaan

        tarkoitin siis haukkukoetta enkä hirvikoetta...kyllä tässä jo itsekin lämpenee kunnon hirvijahteja muistellessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe