Kuriton 13-vuotias

Heikki2

Meillä 13-vuotias poika tuli kotiin humalassa ja kaljalle lemuten. Kotiarestia annettu ja puhelin sekä netti otettu viikoksi pois. Päätti sitten ''karata'', eli ei tullut koulun jälkeen kotiin ja saatiin etsiä pitkin kyliä, tuli kotiin puolenyön aikaan.
Vanhemmalle pojalle olen kerran antanut piiskaa tämän ollessa nuorempi. Selkäsaunalla ei todellakaan ole tarkoitus satuttaa, pikemminkin nöyryyttää. Asiasta keskusteltiin ja pyysin pojan menemään huoneeseensa jossa piiska annettiin, ja ei muutamaa läpsäisyä enempää. Kumma kyllä poika otti onkeensa ja selvästi katui tekoaan.
Jälkeenpäin olen saattanut hieman jopa katua, että turvauduin näinkin ''fyysiseen'' keinoon. Nyt kuitenkin ajattelin keskustella nuoremman kanssa ja ilmoittaa, että jossei muu auta ja käytös on vielä tuota luokkaa selkäsauna on taattu. Miten muut vanhemmat, oletteko antaneet piiskaa lapsillenne?

34

671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • idiootti olet!

      Mikä ongelma sinulla on?? Juuri tuon takia vihaan sitä kun lapsi joutuu syntymään tuollaisille vanhemmille jotka eivät osaa kasvattaa lapsiaan ja ovat ilkeitä. Väkävalta lasta kohtaan on rikos ja jos siihen kajoat niin menetät poikasi.

      Menkää perheneuvolaan, siltä saa apua

      • ajattele ensin

        Fyysinen kuri on viimeinen keino jos mikään muu ei auta mutta kasvatus ei ole musta valkoista ja jos sinulla olisi lapsia et ikinä sanoisi noin niinkuin nyt. Tottakai rakastavat vanhemmat yrittävät ensin hyvällä mutta kun ei ole muuta vaihtoehtoa niin lähetämmekö sinulle kaikki jotka eivät oikeasti rakkaudella usko vaan kaipaavat kuria


      • Ajattele itte
        ajattele ensin kirjoitti:

        Fyysinen kuri on viimeinen keino jos mikään muu ei auta mutta kasvatus ei ole musta valkoista ja jos sinulla olisi lapsia et ikinä sanoisi noin niinkuin nyt. Tottakai rakastavat vanhemmat yrittävät ensin hyvällä mutta kun ei ole muuta vaihtoehtoa niin lähetämmekö sinulle kaikki jotka eivät oikeasti rakkaudella usko vaan kaipaavat kuria

        Mutta kun kuri ja väkivalta eivät ole synonyymejä.


    • Insinööri-Antti

      Hyvä Heikki2!. Ikävä, että joku näistä asioista ymmärtämätön ennätti "vastata" sinulle. Toivon, että ymmärrät em. kirjoittajan kirjallisen ilmaisun tasosta, että hän ei ole vakavasti otettava.

      Itse annan tai olen valmis antamaan selkään pojilleni. Se on jännä juttu, että kun perinteellisen selkäsaunan uhka on olemassa, sitä ei (useinkaan) tarvita. Selkäsauna onkin se viimeinen keino meidän perheessämme. Kuitenkin keskustelut, sanallinen ihjaus ja toruminen saa aivan erilaisen painoarvon lapsen elämässä kun on tiedossa selkäsaunan uhka ehdolla, että em. keinot eivät toimi.

      • Styränki

        Siinäpä vasta kunnon isä,pelolla ja vihalla kasvattaa. Selkäsauna on rikos. Entäs jos akkas piiskais sua jo oisit polliisia apuun huutamassa! Pienempääsi kuriotat, iso mies, ettes häpee!


    • Se riittää jos te uhkatte annaa piiskaa,minun vanhemmat uhkasivat aina minua,esim.jos et tule kotiin klo 21:00 sinä saat piiskaa ja minä tottelin aina!

    • Osaatko osoittaa ?

      Ota lastasi kädestä kiinni ja vie katsomaan dokuja siltojen alle. Kerro ja selvitä myös, millainen on se tie, joka sinne johtaa. Lapset ovat viisaita pikkuihmisiä, jotka ymmärtävät hyvin, kun heille selitetään ja vielä paremmin, kun näytetään esimerkki.

      Yleensä lahjakkaat lapset lähtevät väärälle tielle, kun oikeaa, kiinnostavaa ja innostavaa muuta tekemistä ei ole. Joten kannattaisi ehkä selvittää, mikä 13-vuotiastasi kiinnostaisi ja saisi ajan kulumaan ilman, että sottaa elämänsä ennen kuin se on alkanutkaan.

      Rajojen koettelua, tekemisen puutetta, välittämisen mittaamista, rakastetuksi tulemisen hakemista kaikki tyynni.

    • mutsi viiskytneljä v

      Olen antanut lapsilleni pienenä (uhmaikäisenä, 2-4 -vuotiaana) tukkapöllyä ja joskus läimäyksen pepulle. Piiskaa en ole antanut mutta hyväksyn sen kyllä jos muu ei auta.

      Kummallakaan pojistani ei ollut kummempaa murkkuikää. Joskus olivat liian myöhään ulkona, sanoin että minulle pitää ilmoittaa jos myöhästyy tai huolestun ja soitan sairaalat läpi ja poliisit etsimään. Esitin asian kuten se on, pelkään että jotain on tapahtunut ellen saa yhteyttä. Uskoivat kyllä puhetta ja sen jälkeen tuli vielä aikuisenakin viesti (kun asuivat vielä kotona), että jään kaverille yöksi tai että olen ihan kunnossa ja turvassa, tulen huomenissa.

      Itse sain selkääni muksuna ja kouluikäisenä eikä se tuntunut pahalta paitsi silloin kun ei ymmärtänyt että minkä takia nyt tuli risusta. Joskus tuntui ettei se ollut ihan oikeudenmukaista ja ne on jääneet kaivelemaan ;)

    • vitsakuri

      Ankarasti vain vitsaa paljaalle pyllylle mutta pajon aikaisemmin kun 13v. Nyt on tämän pojan kanssa peli menetetty jo.
      Vitsa tekee hyvää ja siitä tulee iloinen turvamieli kun on saanut anteeksi pahan teon eikä synti enää kalva ajatusta.

      • frytkiuyf

        Se on RIKOS!


    • risama

      Kannattaa ehdottomasti jutella tuosta 13-vuotiaan juomisesta. Ei se ole hyväksyttävää.
      Ensin kannattaa jutella ihan asiallisesti ja rohkaista lasta tekemään oikein, eli olemaan juomatta. Älä huuda, älä kinaa. Kerro vain, että olet pettynyt hänen käytökseensä. Muista kuitenkin kertoa, ettet ole vihainen, vain pettynyt. Pysy ehdottoman rauhallisena.
      Kannattaa myös todeta lapselle, ettei juominen kylillä tee hänestä yhtään aikuisempaa kuin hän on, päinvastoin, oikeat aikuiset nauravat tyhmästi käyttäytyville teineille.
      Jos käyttäytyminen jatkuu, silloin kannattaa ottaa käyttöön fyysinen kuritus. Tehoaa paljon paremmin kuin asiasta huutaminen.
      Turhat kotiarestit eivät myös auta ollenkaan. Pahentavat vain oloa ja saavat lapsen kapinoimaan.

    • Hah !

      Mikäs logiikka siinä on, että ääntä ei saa ehdottomasti korottaa, mutta fyysistä väkivaltaa saa sitten loppujen lopuksi käyttää, jos muu ei auta?

      • risama

        Lapsi harvemmin kuuntelee huutamista.


    • moi vaan

      .Tai ylipäätään alkoholi ei ole hyväksi. Voisit vaikka kertoa pojallesi että mitä vaaroja alkoholin käytöstä voi seurata. Esim. sairauksia. Luulen kyllä että poikasi ymmärtää.

    • Mitäihmettä

      Ei ole kuin 5 vuotta siitä, kun minä olin 13-vuotias. En kyllä tuolloin röökiä polttanut enkä kaljaa kitannut, mutta olisi ollut aivan hirveää elää koko ajan tiedostaen selkäsaunan uhka. Semmoinen pieni pelko piilemässä, että koska se mutsi tai faija pimahtaa ja tulee ja lyö. Minusta on oiken hyvä, että nykyään lapsen fyysinen kuritus on rikos. Huhhuh, onneksi omat vanhempani eivät ikinä tuommoiseen ryhtyneet.

    • jälkipolville......

      Vaikka omat lapsensa olisikin osannut kasvatta oikein on aina vaarana että lapsen poikaystävä, tyttöystävä tai kaverit ovat saaneet huonon kotikasvatuksen. Lasten kasvatukseen ei ole yhtä ja ainoaa punaista lankaa. Jos lapsen omat vanhemmat polttavat tupakkaa, juovat säännöllisesti viinaa, niin kyllä nämä tavat polveutuvat aika usein lapsillensa. Miettikää vanhemmat omaa käytöstä kotona, se periytyy lapsillenne huomaamatta.

    • 8+12

      Työkaverini otti 14-vuotiasta poikaansa niskasta kiinni ja työnsi toiseen huoneeseen. jPoika teki ilmoituksen poliisille. Nyt isää odottaa poliisin haastattelu ja ehkä menee työpaikka alta kun on syytteessä pahoinpitellystä. Sellainen ammatti.

      • fgk756t5fffg

        SE nyt on sitten voivoi! Olisi ajatellut ensin.
        Pahoinpitely ON rikos! Voi olla että ei ihan täytä merkkejä mutta pitääpä näppinsä erossa seuraavan kerran!
        N.


      • Kakarat kuriin

        Työkaverin poika on justiin niitä tyyppejä, jolle olisi pitänyt antaa kunnolla risua jo ajat sitten. Oikea paskiainen.

        Minulla on kolme aikuista lasta, joita en ole koskaan fyysisesti kurittanut, mutta he olivatkin normaaleja lapsia.

        Työkaverin poika yhteiskunnan huostaan muutamaksi kuukaudeksi ja kunnolla selkään.

        Työkaverin viimeinen virhe on, jos antaa tuollaisen räkänokan silmilleen hyppiä, peli on menetetty silloin.


      • elämä.pelissä
        Kakarat kuriin kirjoitti:

        Työkaverin poika on justiin niitä tyyppejä, jolle olisi pitänyt antaa kunnolla risua jo ajat sitten. Oikea paskiainen.

        Minulla on kolme aikuista lasta, joita en ole koskaan fyysisesti kurittanut, mutta he olivatkin normaaleja lapsia.

        Työkaverin poika yhteiskunnan huostaan muutamaksi kuukaudeksi ja kunnolla selkään.

        Työkaverin viimeinen virhe on, jos antaa tuollaisen räkänokan silmilleen hyppiä, peli on menetetty silloin.

        Tällainen oireilu on syytä lopettaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Rankat lääkkeet vakaviin oireisiin. Jos sossu puuttuu asiaan, korjatkoot pois omansa. Juoppo nuori on pian narkki ja saastuttaa kaiken lähiympäristönsä, myös sisaruksensa.


      • Kerrasta.oppii

        Kannattaa vanhempien ottaa se asenne, että eivät enää voi pitää poikaa vastuullaan, kun se huutaa jo poliisia apuun. Otettakoon huostaan. Vanhempien tulee valmistella huostaanotto pikaisesti. Pojan kuullen.
        Muuttuuko ääni kellossa?
        Itse ainakin saatte rauhallisemman ajan siksi aikaa, kun poika on poissa. Itsehän hän on oman tulevaisuutensa pedannut.

        Nykyisin alle 15-vuotias on turvassa lain kouralta, ja siksi he osaavat käyttää tilannetta hyväkseen. Poliisi on voimaton, kun ottaa kiinni pikkunilkkejä, jotka ovat vielä alle iän. On parasta, että poika otetaan huostaan, kun hän on nyt oppinut hakemaan lain turvaa aikuisten käytöksen vuoksi. Taistelkoot viranomaistahot tämän jälkeen, sillä näin hyvin onnistunut tempaus ei jää yhteen kertaan.


    • urpo2

      Lapsesi varmaan käyttäytyy tuolla tavalla koska käytät häneen väkivaltaa... järkeä saa käyttää

    • Onhan noita nähty

      Antaa se poliisikin pamppua, sähköä ja kaasua, jollei viesti mene muuten perille. 13-vuotias juopottelija on ehdottomasti selkäsaunansa ansainnut.

      Tiedän tarkaan millainen vastenmielinen pas kiainen teillä on kasvamassa. Kyllä pitäisi kiireesti tehdä jotakin.

    • neuvo

      Jos muu ei auta niin voi läppästä. Ja karjua että sellanen ei käy. Lapsi pitää fyysisesti hakea kotiin ajoissa, jos ei saavu kotiin. Tietty sitä vihaa aikansa kalkkis-vanhempia mutta myöhemmin tajuaa, että se oli palvelus. Kukaan ei halua alkkariksi eikä huonoon seuraan.Kaverit kannattaa tsekata, että minkalaisia hyypiöitä siellä on. Muista myös, että vanhempien oma esimerkki vaikuttaa eniten. Eli jos ite olet huomalassa viikonloppusin, niin älä ihmettele että poika matkii.

    • fyysine

      Saatanan sairaat vanhukset! Just teidän takia lapset karkaa ja kasvaa huonoiksi ihmisiksi! Ajatelkaa, minkälaista olisi olla heidän asemassaan! Vittu että pistää vihaks! TSUNAMI

    • aadd

      Rkollist toimintaa... Ei missään tapaukses ole hyväksyttävää käyttää väkivaltaa kasvattamiseen. Väkivalta ei ole koskaan ratkaisu.

      • Minkä.nuorena.oppii

        Onko se Rautatientorilla potkaissut kaveri kasvanut väkivaltaisessa kodissa? Vai missä se on oppinut väkivaltaiseksi? Nykypäivän lapsiahan ei kasvateta väkivallalla.
        Millainen isä tulee väkivaltaisesta pojasta? Loppuuko väkivallan tarve sillä hetkellä, kun lapsi syntyy?
        Miten on mahdollista, että alle 15-vuotiaat saavat kiusata ja pahoinpidellä toisiaan, eikä siihen lain koura puutu, mutta jos lyöjä on 15 täyttänyt, on poliisilla oikeus tarttua tilanteeseen.
        Jos aikuiset miehet potkivat toisiaan tai varastavat toistensa salkut tai iskevät kulkuneuvot lyttyyn tai varastavat talvisaappaat, ei ole epäilystäkään, etteikö poliisi tarttuisi asiaan. Mutta jos ollaan alle 15-vuotiaita, ei voi kukaan mitään, ei koti. ei koulu, ei poliisi.


    • KuinkaOnNyt

      Ja mitähän kuuluu tälle kakaralle nykyisin ja millaista kasvatusmenetelmää on käytetty?

    • suomi.poistuu

      Vanhemmilla on kaikki vastuut jokaisesta asiasta, mutta ei mitään oikeuksia. Sietämättömintä olisi sosiaalikorppien tunkeutuminen kotiin järjettömine valtuuksineen. Ei näissä oloissa ole mahdollista hankkia lapsia ollenkaan.

    • Ehdotonta-menoa

      Turha huoltajan on puhua tupakasta ja viinasta, jos itse juo. Jos kasvatus ei miellytä murkkua, niin pitää altaa mukula kuukaudeksi sosiaalitoimen hoitoon, kodin arvostus nousee.

      Jos itse olet raisis ja murkku juopottelee, niin vetele korville. Jos menee poliisiasiaksi penska huostaanottoon. Minun matkassa ei ainakaan juopottelevat penskat kulje.

      • tasaraha.minulle

        Korjatkoon yhteiskunta omansa pois. Lainsäätäjä on vienyt vanhemmilta oikeudet. Vieköön vastuutkin.


      • omakin.elämä

        Ne on eri asiat, joita lapset ja aikuiset maailmassa tekevät. Etkö ole huomannut? Ihailun kohde saattaa tulla naapurin retkusta, joka elää jännittävästi eikä omasta raittiista isästä joka viettää tylsää raittiin elämää ja on vähän tylsä muutenkin. Täytyy vanhempien itselleenkin elämä suoda.

        Ja nyt lapsenetufanaatikot voivat vapaasti iskeä kimppuun


    • Rotiaollapitää

      Oikein teit. Pikku selkäsauna opettaa kovasti, kuten teilläkin kävi. Nämä muuta hössöttävät varmasti omaavat juuri ne kaikki saastaisimmat ja rikollisimmat kakarat, joilla ei kotona mitään kuria ole ikään ollut. Ei se mitään pahoinpitelyä ole, jos vähän piiskalla napauttaa teiniä! Siitäpä oppii, että säännöt on elämässä noudatettava. Toisin tajuu nuo vastoin mussuttajat.

      • juna.meni.jo

        Lasten hankkiminen loppuu. Se on jo tehty vanhemmille hyvin raskaaksi. Saavat tulokkaat hoitaa lisääntymisen. Heidän kulttuuriinsa ei paskapuheista huolimatta puututa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe