Sora-auton kuljettajille kysymys.

Koneenkuljettaja

Työskentelen maansiirtoalalla koneenkuljettajana ja olen aina (vuosia) ihmetellyt autokuskien ylimielisyyttä koneenkuljettajia kohtaan. Esim Dumpperi/Traktorikuskit jotka tekevät samaa työtä mutta monesti huomattavasti hankalemmissa olosuhteissa eivät saa Autokuskeilta minkäänlaista arvostusta. Mistä tämä mahtaa johtua? Tuskin autokuskit ovat kovin riemuissaan jos he joutuvat ajamaan esim napoja myöden jossain savivellissä missä nämä Dumpperit/Traktorit joutuvat rypemään. Autokuskit vaatii jopa kunnolliset tiet työmaille ettei sieltä kaanista vain mene jousi poikki tms.. Konekuskit joutuvat ajamaan ties missä mutta kunnollisia teitä meille ei tehdä ikinä! Kertokaa Arvon autokuskit miksi näin on, mikä teistä tekee "parempia" ?

17

3155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soraakin ajanut

      Jotenkin omasta tekstistäsi paistaa läpi arvostuksen puute ihan toiseen suuntaan. Koita nyt ymmärtää, että ne dumpperit ja pyöräkoneet on tehty siihen rypemiseen, kun autot joudutaan tekemään enemmän tai vähemmän kompromissina myös maantieajoon. Dumpperissa on hiukan isommat pyörät ja ne kaikki vetää. Sora-autossa taas veto löytyy yleensä yhdeltä tai kahdelta akselilta ja usein sinne työmaalle täytyy vielä perässä kiskoa kärryä, jossa ei vedä yksikään pyörä.

    • Vanha tekijä

      Kannattaa vertailla naapuripihan poikien kanssa sitä hiekkalaatikkokalustoa. Monesti niissä ei oikeasti ole suuriakaan eroja vaikka jollain rikkaammaan perheen pojalla saattaakin olla enenmpi kalustoa käytössä tai suurempi hiekkalapio millä mättää santaa kyytiin.

      Äiskältä vaan rohkeesti pyytämään päivitystä omiin leluihin, jos tuntuu, että kaikilla muilla on, muttei sulla. Ja ainahan voi siltä naapurin Pikku-Villelta pyytää lainaksi ja tarjota omiaan vaihdossa.

      Näin syksyllähän siinä hiekkalaatikolla on tosi kiva temmeltää, kun hiekka ei pöllyä ja märästä hiekasta saa tiet, kuopat ja kasat kivasti väkerrettyä. Talvella sitten on kurjempaa, kun hiekkalaatikko jäätyy. Vinkkinä kyllä semmonen, että lumen kanssakin voi kuormia rakennella. Tosin talvipakkasilla kannattaa kiinnittää erityishuomiota siihen kaluston käsittelyyn, ettei jäinen muovi napsahtele ikävästi rikki ja tule pikku rekkamiehelle suru puseroon.

      Hauskoja ajohetkiä vaan sinne kotipihaan! :)

    • maamies

      Itse nähnyt lukemattomia kertoja kun dumpperikuski vaatii auton mahdottomaan paikkaan ja sit ollaan jumissa. Ja sit hinataan.
      Ja hyvin tärkeetä että sentilleen oikeaan paikkaan kipataan.
      Näin myös kerran kun konemies halusi välttämättä tiettyyn paikkaan kuorman, "vielä vaa!!kyl se kestää.."
      siinä kävi niin että maa sortui alta. Siinä sit auto oli keula pari metriä koholla ojan pohjalla.
      Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
      Itse laitan usein radion kiinni, en jaksa pilata päivääni kuuntelemalla jonkun konemiehen kiukutteluja.

    • Rolle

      voi kuski parkaa jos ajaa autonsa sellaiseen paikkaan ettei maa alla kestä tms.. turha siitä muita on syyttää kun auton kuljettajaa.. =D

      • Tarhan täti

        Isi kyllä nostaa sen auton sieltä hiekkalaatikon nurkan kuopasta.

        HUOM! Muistakaa, ettei hiekkaisilla käsillä kannata pyyhkiä kyyneiliä silmistä, menee hiekkaa pikku simmuihin.


    • e183

      Norra ku napsahtaa se o äkkiä paritonnia ja rapiat sileenä ku pistää kummallekkin puolelle tasalaatuset pakat. pari raudetankoa ku kolhii kiviin se on taas paritonnia sileenä.

      Ei oo halpaa ei. Siksi ehkä niillä ei mielellään kukaan ryve kenellä on oma kalusto tai kunnioitusta toisen kalustoa kohtaan.

    • Dumpperi/auto kuski

      Penkkakoneen kuljettaja kun vaihtuu niin saattaa auto upota akseleita myöden, toinen konemies sotkee maan niin tiiviiksi ettei mitään ongelmaa autolla ajaa ja pehmeässä moreenissa aika v mäistä ajella kun paripyörin väliin jää kiviä ja sitten menee renkaita, meillä on viisi sora-autoa, kaks 30t telakaivuria ja yks A25 dumpperi ja siittä ei mene renkaita, jousia eikä lava kärsi vaikka olisi vähän huonompi kaivinkonekuski, ei dumpperilla voi ajaa soraa maakuntaan eikä sora-atolla voi tehdä dumpperin töitä!

    • Naispuoleinen sorakuski

      Kyllä se on se konekuski joka murahtelee siellä hytissään lälläriin eikä edes viitsi antaa kunnon ohjeita, suuttuu ihan punaiseksi ellei jotain heti kuule, vetää palkokasvit nenään ellet halua jäädä jumiin siihen upottavaan mutaan, kysyt jotain neuvoa tai uudelleen samaa asiaa ellei lälläri jossain montuilla toimi hyvin. Kyllä se on niin päin, että konekuskit ovat juuri sitä ylpeätä sakkia: maankaatomestan ja sorakuopan kuninkaita. Onneksi eivät kaikki, mutta suurin osa.

      Yksi hyvä esimerkki: Todella laaja metrotyömaa, monta louhetta lastaavaa konetta, paljon autoja jonossa, myös siellä koneiden luona. Käin odottamaan ylös etten ole kenekään tiellä kun kömpivät kuorma päällä ylös. Alhaalla yksi auto odottaa lastausta, muita lastataan.

      Konekuski lähtee tulemaan ylös ihan punaisena ja vihaisen näköisen kallioleikkauksen takaa. Viittoo minulle. Ajan lähelle ja avaan ikkunan. "Onksulla lälläriä?", se aloittaa huohottaen raivosta matalalla äänellä. "On joo", vastaan. "Millä kanavalla olet", se jatkaa. "Samalla kuin muutkin", vastaan rauhallisesti. Sitten helevetinmoista sadattelua ja huutoa että "minkä helvetin takia et tullu alas!!??? Oon odottanu ties kuinka kaua, blaa blaa blaah" voi vitalis oikeasti.

      Miten voin kuulla jos siinä on kallio välissä plus se että tämä on ainoa oikea paikka odottaa ja alhaalla on yksi tyhjä auto odottamassa pääsyä koneen alle. Voi perse ihan oikeasti! Tuollaisia ne suurimmalta osin ovat. Aina ei lällärin kantavuus riitä eli ei voi ruveta huutamaan pää punaisena kuskille, kun vika voi olla missä vaan, myös siellä omassa perseessä prkl!
      Hohhoijjaa.

    • Mä oon kasetti mies

      Yleensä ne dumpperikuskit ja kaivinkonemiehet ovat kuin vasempia pakkeja. Muualle kun ei kyvyt ole riittäneet ja kaljallakin voi lotrata enemmän.

      • Naispuoleinen sorakuski

        Niinhän se vähän on. Kortti viety tms, niin mennään konemieheksi, kun ei voi enää autoa ajaa. Kovasti ne aina neuvoo, vaikka niitä ei kannatakkaan aina seurata. Niin ja kukaan ei valvo sitä kuinka paljon brenkkua punanenät vetää.


    • konemies66

      Aloittajalle kiitokset hyvästä kysymyksestä. Kommenteista voi päätellä kuinka katkeraa porukkaa automiehet on konekuskia kohtaan..

      • kansalainen

        Olen samaa mieltä autokuskeja kateempaa ammattikuntaa ei olekaan.
        Traktori kuskit ja yleensäkin isännät ovat kuin punainen vaate että heitä nähdessään
        pitää melkein nitro ottaa.
        Olen tämän huomannut monta kertaa esim. viljan vastaanottopaikoissa joissa
        jotkut automiehet esiintyvät niinkuin hallitsisivat koko maailmaa ja silti hekin saavat
        olla
        siinä maajussilla töissä.
        No räikeimpiä pullovattoja toki on täytynyt hiukan opettaa tavoille.


    • ylikuorma oy

      Lakikuorma on vaikee. Kuskin pitäisi huolehtia että lastari lastaa nuppiin 16t, ppv 24t, mutta kun on aina 10... 30% ylikuormaa sen sallitun 5% sijasta. Asian kun ottaa esille niin heilahtaa 5tonnia lisää kyytiin. Ei oo koskaan näkyny lastaria eikä isäntää vaakalla. Se siitä suoraselkäisyydestä.
      Joku tienaa, autokuski ei.

      • soraakin ajanut

        Kippaa takas kasaan ja käske tehdä uudestaan. Kyllä ne pienellä harjoittelulla oppii lain sallimatkin kuormat laittamaan. ;)


    • Monttukone

      Kannattaasko teherä itte ne kuormat jos ei monttumieheltä onnistu?

    • TÄMMÖNE TAPPAUS

      Eräs yrittäjä tuli muualta kaivinkoneensa kanssa kylällemme kaivamaan vesijohto linjoja ja hän olisi tuonut myös oman autonsa ajoon, mutta ei pärjännyt minun tarjoukselleni. Kun saavuin työmaalle hän pottuili koko ajan minulle ja jo ensimmäistä kuormaa tehdessään pudotti autoni lavalle ylhäältä n. puolentoista kuution kiven suoraan lavan pohjalle. Hiivatinmoinen täräys ja melkein heitin hytissä voltin kun kivi tärähti lavalle rikkoen lavan pohjan ja sain niskani siinä pirullisen kipeäksi. Kivi teki lavan pohjaan ison painuman ja siinä oli n. metrinen repeämä. Kalliiksi tuli sille yrittäjälle, vaikka yritti vielä väittää sen tapahtuneen vahingossa, mutta onneksi tapauksella oli silminnäkijä. Sen yrittäjän tekemiset sillä työmaalla jäi siihen ensimmäiseen kuormaan ja kenkää pirulainen onneksi sai.

      • Mig/puikko

        Älä valehtele, on sulla huono lava jos painauman lisäsi tulee repaämä.Itse olen korjaamollani hitsaillut aika monta lavaa kokoon ja tiedän ettei tule metristä repeämää tuollalailla.Mutta mikään muu ammattikunta ei ole niin kova valehtelemaan kuin kuorma-autoilijat.Soraa jos on ajettu toisen kuopalta kymmenen kuormaa niin maksetaan viidestä, kyllä näitä autoilijoita on joutunut lähtemään häntä koipien välissä aika monelta alueelta pois ja sitten sanotaan että muissa vika..=D
        Mutta onneksi on ammattikunnassa rehellisiäkin yrittäjiä mutta ne ei pidä itsestään kovaa ääntä niin kuin nämä "ammattitaitoiset ja rehelliset" =D


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe