Siepattu NAINEN?

Tapaus KARMEA!

252

13990

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KurunGubbe

      Nää sieppausjutut on aina yhtä kamalia mutta tää on karsein miesmuistiin :((

    • Juntti lapista

      Tekijät tuskin selviää rubikin kuutiosta ! Mutta onko tietoa oliko uhri tehnyt jotain aikasemmin ? Oliko kyseessä kosto tms ?

    • Paholaisen tekosia!

      Voi miten hirveää vaatteetkin poltettu metsässä ja jätetty alasti kuolemaan. Onneksi löytyi hengissä mutta miten olisi käynyt ilman mökin suojaa tuo on julmurin tekoja. Kyllä kuulkaa maassamm tapahtuu nyt niin kauheita asioita, että itku jo pääsee.

    • ghujhgujgsh

      olkoon kosto vai mikä lienee mutta nimet saisi antaa julki!
      oliko huumeilla leikitty vai mikä tää homma taas on?
      minkä ikäisiä kyseessä?

      • Väkivaltarikos

        Nämä nuoret juipit tekevät moista, kun ei koskaan ole kiinnijäännin riskiä. Poliisikin mieluiten pilleineen tienposkessa kuin tositoimissa ja laki ihan lälly ensikertalaiselle.Paloittelijakin sai muistaakseni muutaman vuoden ja laskettiin jo lomille. Lepokoti ja lakitupa juristien hiekkalaatikko ja rahasampo ilman oikeutta.
        Auerin homma todistanut. Poliisin rikospaikkatutkinta puutteellista.


    • kemionpaskapaikka

      uhri oli 19 vuotias :/ tekijöinä nuoria ja kuulemma myös alaikäisiä!! mikä vittu ihmisiä vaivaa??

      • 19+19-38

        "uhri oli 19 vuotias :/ tekijöinä nuoria ja kuulemma myös alaikäisiä!! mikä ***** ihmisiä vaivaa?? "

        Tuosta onkin helppo laskeskella ettei nämäole syntyneet ja kasvaneet ennen ahon hallitusta. Sen jälkeen tulevien ongelmien ehkäisy onkin kätevästi siirretty jonnekki tulevisuuteen - säästösyistä. Muistelen vielä aikaa kun sosiaalialan ammattiliset muistuttivat kuinka tietyt säästöt tulee vielä maksuun korkojen kanssa.. Viimeaikoinahan tuon onkin itse kukainenkin voinut nähdä.

        Onhan nämä tämmöiset sairaita, siis tosi sairaita, mutta ..


    • revenge

      tuli sama mieleen onko huumeilla /kostolla osaa tossa hommassa??

    • Oppikaa jo viimein

      että väärät ihmissuhteet tuo vain ongelmia.
      Onko pakko hankkiutua vapaaehtoisesti siihen porukkaan mikä on ongelmia aiheuttava? EI! Miettikää kenen kanssa hengailette, tai voitte joutua ottamaan vastaan samantyylistä kohtelua!

      • Etsilleen

        Kyllä, valitkaa tarkkaan miten itse käyttäydytte, minkälaisessa seurassa liikutte. Kun katsotte kavereita näette itsenne. Narkkipiirit elintasosta huolimatta, olit sitten ojanarkkari tai terveysnarkki (horpan/huume) käyttäjä plus alkoholismi päälle. Siinä onkin jo päänsekoittajia kerrakseen. Voi voi tätä nykyajan yhteiskuntaa. Ja sitten vielä perustetaan perhe ja jälkikasvu ei saanut edes mahdollisuutta terveeseen elämään edes lähtökohtaisesti saati tulevaan kasvuympäristöön!


    • mitvittuu

      huh huh, kemin nuoriso ollut taas vauhdissa! itse en nuorena ihmisenä tajua tämmöistä touhua ja tekijät tietäen ei mitään myötätuntoa saatikka mieli edes tee enää kyseisiä ihmisiä edes kunnioittaa! HYI VITTU!
      tekijöille vain takaisin samalla lailla, muilutus, vaatteet pois ja jätetään vaan keskelle mettää pakkaseen samalla lailla kuin tämä nuori tyttö parka.

      luuleeko nämä nuoret tosiaan ettei kosteta tämmöistä juttua, kyllä ja tulevat varmasti saamaan takaisin ellei korkojen kanssa! kunnon tuomiot toivottavasti tämmöisestä, varmaan ollut tarkoitus jättää tyttö kuolemaan, joka olisi varmaan ollutkin edessä ellei olisi mökkiin murtautunut ja sisälle päässyt.

      Juorut kulkee ja tekijät tiedetään nuorison keskuudessa!

      • mitvittuu

        siis tarkoitin tässä että varmasti tekijät saavat samalla tavalla takaisin, koska kemistä kyse ja kemin pienistä nuoriso piireistä.


      • Kyllä elämä
        mitvittuu kirjoitti:

        siis tarkoitin tässä että varmasti tekijät saavat samalla tavalla takaisin, koska kemistä kyse ja kemin pienistä nuoriso piireistä.

        kolauttaa, ja se kaikki mitä on tehneet, tulee taatusti olemaan elämänmittainen seuralainen.


    • Yäkyäk

      Itse nuorten työllistäjänä mietin että en missään nimessä haluaisi ottaa, töihin/työharjoitteluun edes millään tuella palkata minkäänlaiseen tehtävään tekijöiden kaltaisia nuoria. Kuvottavaa jättää ihminen tarkoituksella hyiseen metsään kuolemaan. Tästä lähtien taustojen selvittely tulee todella tärkeäksi.

    • Jdjndndjjd

      Tällaista Kemistä tällä kertaa... Miten ihmeessä täällä enää uskaltaa asua, kun näin sairaita ihmisiä kaupungista löytyy, aina kun Kemi on uutisissa, niin jotain negatiivista.

    • taabr

      kemissä on aina osattu käyttää älyä.

    • aitosuomalainen..

      Tyttö pelastui sattumalta karmealta kuolemalta ja tekijät saa pari vuotta jos sitäkään.

      näin toimii Suomen oikeuslaitos.

      Halla-aho saa kovemman tuomion harmittomasta nettikirjoittelusta..

      • Prsu

        Jahans. Sie onneton tehet politiikkaa tämmösestäki asiasta. No, tietyt tahot käyttää kaikki tiet saadakseen aatteensa kuulluksi. Häpiä pönttö!


    • Tietoinen asiasta

      En suojele ketään,ko en edes tunne henkilöitä tiedän vain!Ei ole mun tehtävä laitella nimiä,että saisin uteliaisuuden tuntees täytettyä!Eiköhän nimet tule julkiseksi,kun tuomio rapsahtaa henkilöille!

      • vinkkinä

        Yleensä ei julkaista nimiä ja sinä tietoinen kai tiedät että olemassa siihen asti on vaitiolo velvollisuus ja kun sitä rikotaa niin on rikos Herra/Rouva Tietoinen asiasta. vinkkinä aattelin ilmottaa että tekijät tuskin ilahtuu ku tietää että nimiä levitettää tuolla!


    • Jeboulis

      Eikai tämä "Tietoinen asiasta" ois meille tätä vihjettä laittanut,jos suojelis tekijöitä!Ymmärrän kyllä miksi ei laittanut nimiä tänne,koska tutkintakin on vielä pahasti kesken emmekä voi tietää täysin tapauksen kulkua.Sairasta tämä kyllä kertakaikkiaan on.Sitä ei varmasti kukaan kiellä.Mutta nyt on nimet laitettu tännekkin julki niin saa nähä mitä tulevaisuus tuo heille tullessaan.

      • 4w5j4w5j

        No sinähän olet ilmiselvästi sama henkilö kuin tuo "tietoinen asiasta".
        Kumpikaan teistä ei osaa ala-asteen äidinkieltä, eli pilkun ja pisteen jälkeen tulee välilyönti.


      • pilikku
        4w5j4w5j kirjoitti:

        No sinähän olet ilmiselvästi sama henkilö kuin tuo "tietoinen asiasta".
        Kumpikaan teistä ei osaa ala-asteen äidinkieltä, eli pilkun ja pisteen jälkeen tulee välilyönti.

        "pilkut" paljasti ;)


    • Jäitä_Hattuun
    • Masah

      Tekijät torille viideksitunniksi seisoo alasti ja sen jälkeen linnaa lämmittelemään 2 vuodeksi.

    • Samaa vanhaa

      Tuohan on ilmiselvä murhan yritys, mutta katsokaapa vain mistä tekijöitä tullaan syyttämään. Itse veikkaisin pahoinpitelyä ja heitteillejättöä, joista päätekijälle pari vuotta vankeutta (istuu korkeintaan vuoden) ja loput pääsevät ehdonalaisella.

      Ei niin karmeaa rikosta, etteikö naurettava oikeuslaitoksemme saisi siitä vieläkin karmeamman. Mutta systeemimme kannalta pääasia tulee kyllä toteutumaan tässäkin tapauksessa, eli juristeille saadaan jälleen siirrettyä muhkea potti veronmaksajien rahoja.

    • konoKOKKI

      Sanailu kiihtyy kuin KEMILÄISTEN NÄLKÄ

    • Hyvä neuvo...

      Asiattomat nimijulkaisut sekä kansanryhmiä nimittelevät viestit on kielletty keskustelun säännöissä ja joutuvat poistoon, joten turha ketjuttaa vastauksia niihin, koska siinä menevät asiallisetkin viestit mukana, joten kirjoittakaa aina uusi viesti niin säilyy järjestys tällä hyvällä palstalla.

    • setonsääli

      Oikeuslaitos panostaa taas kaikkensa, jotta löytää tekijöille mahdollisimman lievät syytteet ja tuomiot. Näin tehdään, koska tekijät ovat yhteiskunnan uhreja.

    • haotyrjoittelija

      jos kaikille nuorille saatais työharjoittelupaikka niin noitakaan ongelmia ei olisi, elikkä jos irtisanottais palkansaajia työpaikoilta ja nuoret pakotettais ihanaan työharjoitteluun niin asiat korjaantuisivat.

      • Punanenkemi

        Joopajoo työharjoittelupaikka sellaiselle vähemmistölle jotka ei koskaan
        tee mitään töitä,ei nuorena eikä aikuisena!


      • buggi

        Kemissä pakkanen kiristyy ja alkaa tapahtuun taas. Tässä meillä uusi polvi perinteistä kemiläishulluutta.


    • työtön.

      Kyllä työharjoittelua joka päivä ojaan kaivuuta 20 metriä ja 50 centtiä syvästi.ei ennen päivärahaa niin se oli ennenkin vuonna1966.

    • et sillai..

      Neljän nuoren meriitti tulevaisuudessa pidätettynä eikä sitten mistään näpistyksestä,revi siitä hyvä ja ansiotunut tulevaisuus!!Edes Kemissä saatikka missään muualla.

    • Näin siinä kävi
    • "Elämän kova koulu"

      Se joka sano siihen suuntaan, että uhri ansaitsi tämän saisi miettiä hieman tarkemmin mitä suustaan päästelee. Ihminen puhuu aina paskaa toisesta, jotku kerran ja jotku hieman enemmän, mutta ei kait se ny anna oikeutta piestä ja jättää kauas metsään ilman vaatteita ja nöyryytettynä? Kertoo jo jotain ihmisistä, jos pitää neljän hengen voimin pieksimään 19-vuotias nainen.

      Ai niin, jos tämä henkilö (piesty 19-vuotias nainen) on levitellyt perättömiä valheita, miksi ottaa ne edes sitten kuuleviin korviin? Luulis, että fiksu ihminen antais paskapuheiden olla ja jättää levittäjän omaan arvoonsa. Eipä mulla muuta, toivotaan jotain tuomiota edes tästä.

      • Slli

        Tapaus osoittaa nuorten typeryyden: kun yhtä loukataan, niin tämän loukatun kaveritkin suuttuvat loukkaajalle. Ei osata ajatella omilla aivoilla.

        Tässä tapauksessa se mies, joka petti, teki väärin, joten miksi kostaa kertojalle? Itsepähän mokasi kun petti!!


    • laki

      Missä on ylläpito? Miksi ei poisteta tiettyjä viestejä? Tuo viesti poistoon missä on ihmisten alkukirjaimet, kun on muitakin viestejä täältä tänään poistettu, muttei tuota.

      • Martti Vanne

        Turhaa hysterisoit ne etukirjaimet ja koko nimet kyllä löytyy netistä. Ei tämä tule salassa pysymään. Ihme että on näinkin pitkään pysynyt.


    • En ymärrä

      Kun jättää uhrin pakkaseen paleltumaan niin epäillään vaan törkeästä pahoinpitelystä... Voi luoja tätä suomenmaata, vähintään pitäis olla tapon tai murhan yritys.

    • koskaan ei voi tietä

      Nyt on aika rauhoittua tälläkin palstalla. Vaikka tunteet kiehuu puoleen ja toiseen, tapahtumaa ei saa tekemättömäksi ja faktoja me emme tiedä, ne ovat uhrin ja tekijöiden keskinäidessä tiedossa ja he kertovat ne ulkopuolisille joko faktoina tai fiktioina, joten aika täällä lopettaa spekulointi, ettei kukaan saa lisäkiksejä tästä. Ihan niinku oikeasti. Seku on huono kun kaikki eivät ole rehellisiä, asiat kierretään tai valehdellaan tai joku kertoo rehellisesti. Soppa on valmis. Ajallaan saamme tietää syyt tähän.

      Onneksi tämmöisiä tapahtuu harvoin. Tämä tapahtuma on hirveä uhrin puolelle ja tekijöiden puolelle, tekijöinä on miehiä ja naisia ja jopa alaikäinen. Kemi on pieni paikka ja monet tuntevat varmaan kummatkin osapuolet, joten moni on joutunut pysähtymään ja miettimään. Pääasia on että he saavat asiat selvitettyä, toipuvat tästä KAIKKI ja tekijät kärsivät rangaistukset. Ja kaikki pystyvät normaalisti jatkamaan elämää. Voisimme tämän sanailun sijasta olla tukena heille.

      • jumala armahtaa minä en

        Kun joku tai jotku menee tietyn rajan yli, niin tukea ei heru. Uhrille toki tukea toipumiseen antaisin jos tuntisin.


      • Mitä sää selität??
        jumala armahtaa minä en kirjoitti:

        Kun joku tai jotku menee tietyn rajan yli, niin tukea ei heru. Uhrille toki tukea toipumiseen antaisin jos tuntisin.

        Siis antaa "tukea heille"?? Tekijät ei tarvi minkäänlaista tukea keneltäkään! Miettikööt omassa pääkopassa itteään ja omaa tyhmyyttä, ei tuommosille ihmisille pidä antaa mitään myötätuntoa tuommosen teon jälkeen, päin vastoin! Tää sakki on yhteiskunnan pohjasakkaa!!


      • elämä on kovaa

        Syy miksi tällaista tapahtuu Kemissä on niin usein on se että täällä ollaan aina niin helposti tukemassa kaikkia elinkelvottomiakin tapauksia. Tännehän on suorastaan haalittu roskaväkeä ja narkkareita eläteiksi läheltä ja kaukaa asukeiksi kunnanasuntoihin. Kriminaali-narkkeja on importoitu ihan Etelä-Suomea myöten ja sitten ihmetellään etä miksi meillä tämmöistä tapahtuu, mutta muistakaa tukea ja antaa voimaa voi, voi. Harva niistä pesästä tippuneista linnunpoikasistakaan henkiin jää vaikka pullamössöllä koittaisi niitä ruokkia.


    • JoopaJoo

      Siis mitä ihmettä? Vaikka puhuisi mitä, niin ei nyt herran jumala tuollain tehdä kenellekään. Koskaan. Tukea tekijöille? Huhhuh. Minkäköhan takia? Ansaitsevat täysin kaiken sonnan mitä niskaan tulee, ja toivottavasti tulee paljon.

    • voimia..

      Nuoret tehneet elämänsä suurimman mokan, tuomittavan virheen, jonka me varmaan kaikki tuomitaan.. Se asia on tiedossa.. Oletteko ajatelleet nuorten perheitä ja läheisiä, heidän tunteitaan, kauhua, jopa häpeää???? Minä toivotan heille voimia tässä raskaassa projektissa, jonka he tulevat kokemaan... Kukaan ei toivo, että lapsi joutuu rikoksen tielle.. Nuoret tekivät päätöksen, mutta heidän teosta joutuu kärsimään uhri ja hänen lähimmäiset sekä tekijöiden lähimmäiset.. Voimia teille kaikille...

      • supervoimia vähintää

        Juupa juu, syylisten sukuhan on tässä ensimmäisenä mielenpäällä, kun ei nyt niin isosti tuo uhrikaan liikauta mieltäni. Vanhemmat miettiköön mitä tekivät väärin kun lapset kasvoivat noin kieroon ja uhri miettiköön että kannattaako aina kertoa kaikkia asiota tai millä tavoin ne kannattaa kertoa jos se voi johtaa tuollaisiin seurauksiin. Opinpaikka uhrille ja hyvä että aika vähällä selvisi ja syylliset ansaitsevat kaiken mitä saavat ja enemmänkin. Jos olisi ollut minun tyttäreni uhrina eipä löytyisi turvaa tekijöille edes omiensa keskeltä.


      • kunnon rangaistus
        supervoimia vähintää kirjoitti:

        Juupa juu, syylisten sukuhan on tässä ensimmäisenä mielenpäällä, kun ei nyt niin isosti tuo uhrikaan liikauta mieltäni. Vanhemmat miettiköön mitä tekivät väärin kun lapset kasvoivat noin kieroon ja uhri miettiköön että kannattaako aina kertoa kaikkia asiota tai millä tavoin ne kannattaa kertoa jos se voi johtaa tuollaisiin seurauksiin. Opinpaikka uhrille ja hyvä että aika vähällä selvisi ja syylliset ansaitsevat kaiken mitä saavat ja enemmänkin. Jos olisi ollut minun tyttäreni uhrina eipä löytyisi turvaa tekijöille edes omiensa keskeltä.

        Niin, on iänkaiken ollut ystävien kesken se käytäntö, että jos tietää esim. ystävän kaverin pettäneen tätä niin se kerrotaan. Tuo murhayritysrangaistus on täysin käsittämätön tämän kokoisesta asiasta. Eli noilla ei ole tunneelämä kohdallaan vaan ainakinpääteijä pitää saada hoitoon ja kunnon rangaistus. Yhteiskunta on varmaan tähän saakka paaponut.


    • joopajoo

      Eipä ole ensimmäinen eikä varmasti viiminen kerta kun tekijät on rikoksen tiellä.
      Mutta mitäs, tekijät tulevat pääsemään ehdonalaisella ja uhrille nakataan syyte mökkiin murtautumisesta, näin nää hommat suomessa yleensä hoidetaan.. :/

    • huhhuijjaa

      Onkohan näin että pienemmistä rikoksista/teoista lähdetty liikkeelle ja kun ei kuriin saada on lopputulos tämä...

    • Gggggggggggg

      Kiivasta keskustelua. Tulevat nuorten vanhemmat, miettikää pitäiskö antaa aenemmän aitoa aikaa lapsillenne nyt. Huolehtikaa lapsistanne. Antakaa rakkautta ja rajoja.

    • yksi ahdistunut

      Minulta ei heru voimia murhaa yrittäneiden perheille ja sukulaisille. Olisivat aikoinaan kasvattaneet lapsensa kunnolla. Mutta ei välitetä. Jätetään oman onnensa nojaan, tuumataan vaan: no se meidän tyttö on meidän perheen mustalammas. Uhri makaa sairaalassa hampaat poikki, leukaluu murtuneena, kylkiluut murtuneena, korva melkein irti, jalat paleltuneina ja lukuisia ruhjeita jokapuolella, hänelle voimia.
      Millainen lapsi tai nuori tuommosta tekee, kysyn vaan ja vastaankin itse psykiatrisen hoidon tarpeessa ovat, mieleltään sairaat, pienet murhaajan alut.

      • Eiköhän sen

        teon tarkoituksena ollutkin tappaa? Alastomana pakkasyöhön, pahoin ruhjottuna ja armoton pelko sisällä selviääkö hengissä.
        Tekijöille pitkät tuomiot, ei mitään ehdonalaista, ei edes nuorimmille.
        Vieläköhän ne uskaltaa vaeltaa Kemin yössä vapauduttuaan? Onko pelko oman itsensä kohtelusta tullut mieleen?


    • AIVOT2

      Meinaatteko tosissaan että tekijät on kasvatettu pahoinpitelemään? Kun viittaatte vanhempiin. Kuinka moni vanhempi opettaa kasvatuksellisesti pahoinpitelyä? Miksi korkeasti koulutettu hyvin menestyvä perheenisä ampuu raa'asti perheensä? Miksi työtön tappa toisen? Miksi tavallinen duunari tappaa vanhempansa? Miksi alaikänen pahoinpitelee toisen? Miksi aikuiset pahoinpitelee toisiansa? Miksi mies hakkaa vaimoansa? Ovatko sitten nämä kaikki kasvatusten tuloksia?? Ynnättynähän niitten pitäisi olla. Miksi on kouluampumistapauksia? MIKSI YLEENSÄ PAHOINPIDELLÄÄN, TAPELLAAN, MURHATAAN. eIKÖ TUOMMOISET VOITAIS POISTAA MAAPALLOLTA. Mihin tämä yheteiskunta on menossa? Emme voi tietää mitä sattuu seuraavaksi omalle kohdalle. Voimme vain toivoa ettei mitään pahaa.

      Uhrilla ei ole hampaat poikki. Älä kirjoita tänne jos et asioista tiedä.

      Luuletteko ettei tämä tullut myös tekijöiden lähipiirille shokkina? Kun sympatiaa ei heille heru. Olisiko heidän sitten PITÄNYT TIETÄÄ mitä heidän lapset tekee?? Tietävätkö aina tekijöiden omaiset että joo, nyt minun käly ampuu jonkun. haha. Kyllä tässä on kummankin osapuolen omaiset yhtä samalla viivalla ja syyttömiä. ja shokissa. Ja kaikkien pitää selvitä.

      • ennakoitavissa oli

        No jos ei ole täysin välinpitämätön, tyhmä tai molempia yhtä aikaa niin tuollaiset taipumukset kyllä havaitsee jo ihan pienestäkin lapsesta varsinkin omistaan. Vanhemmat ensimmäisenä yleensä tietävät lapsensa ongelmista jopa ennen ensimmäistäkään kliinistä diagnoosia. Eri asian on sitten jos vanhemmilla on samat oireet ja pitävät ko. käyttäytymistä normaalina.

        "Ja kaikkien pitää selvitä."

        Selviävät, jos selviävät, se on oma asiansa. Kaikki eivät aina selviä, kaikkea ei pidä antaa anteeksi, kaikkea ei pidä sallia eivätkä kaikki aina selviä.


      • hyvä kasvattaja
        ennakoitavissa oli kirjoitti:

        No jos ei ole täysin välinpitämätön, tyhmä tai molempia yhtä aikaa niin tuollaiset taipumukset kyllä havaitsee jo ihan pienestäkin lapsesta varsinkin omistaan. Vanhemmat ensimmäisenä yleensä tietävät lapsensa ongelmista jopa ennen ensimmäistäkään kliinistä diagnoosia. Eri asian on sitten jos vanhemmilla on samat oireet ja pitävät ko. käyttäytymistä normaalina.

        "Ja kaikkien pitää selvitä."

        Selviävät, jos selviävät, se on oma asiansa. Kaikki eivät aina selviä, kaikkea ei pidä antaa anteeksi, kaikkea ei pidä sallia eivätkä kaikki aina selviä.

        :DD Sinulla ei taida olla omia lapsia? "No jos ei ole täysin välinpitämätön, tyhmä tai molempia yhtä aikaa niin tuollaiset taipumukset kyllä havaitsee jo ihan pienestäkin lapsesta varsinkin omistaan. " Että pitää olla aika taitava vanhempi jos pienestä lapsesta havaitse että se aikuiskynnyksellä pahoin pahoinpitelee jonkun .


      • voi elämän kevät
        hyvä kasvattaja kirjoitti:

        :DD Sinulla ei taida olla omia lapsia? "No jos ei ole täysin välinpitämätön, tyhmä tai molempia yhtä aikaa niin tuollaiset taipumukset kyllä havaitsee jo ihan pienestäkin lapsesta varsinkin omistaan. " Että pitää olla aika taitava vanhempi jos pienestä lapsesta havaitse että se aikuiskynnyksellä pahoin pahoinpitelee jonkun .

        Tarha ikäisistä jo on havaittavissa kehityssuuntia, jotka ovat joko hyödyllisiä tai haitallisia ja lapsen kehitykseen voidaan monessa kohtaa puuttua, JOS HALUTAAN. Sinä olet varmaan niitä, jotka antavat pikku "mussukkansa" kasvaa kuin elo pellossa, tuurilla ja jumalan armosta aikuisiksi ja itse tietenkään et ole mistään vastuussa. Jos kortsun käyttö on niin vaikeaa että on pitänyt paljaalla painaa niin pitäisi käydä laittamassa piuhat poikki, kun ei kerran osata vastuuta ottaa kakaroistaan, vaikka ne on alulle ruikittu.


      • Doctor House

        "Uhrilla ei ole hampaat poikki. Älä kirjoita tänne jos et asioista tiedä"

        Totean näin vain ihan kliinisesti, että jos siltä on leuka murskana niin kyllä siltä silloin on hampaitakin poikki.


      • hyvä kasvattaja-
        voi elämän kevät kirjoitti:

        Tarha ikäisistä jo on havaittavissa kehityssuuntia, jotka ovat joko hyödyllisiä tai haitallisia ja lapsen kehitykseen voidaan monessa kohtaa puuttua, JOS HALUTAAN. Sinä olet varmaan niitä, jotka antavat pikku "mussukkansa" kasvaa kuin elo pellossa, tuurilla ja jumalan armosta aikuisiksi ja itse tietenkään et ole mistään vastuussa. Jos kortsun käyttö on niin vaikeaa että on pitänyt paljaalla painaa niin pitäisi käydä laittamassa piuhat poikki, kun ei kerran osata vastuuta ottaa kakaroistaan, vaikka ne on alulle ruikittu.

        Sinä olet varmaan se joka kantaa lapselleen kilpaa isän ja äitin ja mummujen ja pappojen kanssa kilpaa kehittäviä tehtäviä kaupasta lapselle, jotta olisi aina vähän edellä ikätasostaan :DD Ja tässä vielä että sillä "oikealla kehityssuunnalla, hyödyllisellä" Hyvä niin. Ainakin teidän mielestä.


      • Sadismin oireet
        hyvä kasvattaja- kirjoitti:

        Sinä olet varmaan se joka kantaa lapselleen kilpaa isän ja äitin ja mummujen ja pappojen kanssa kilpaa kehittäviä tehtäviä kaupasta lapselle, jotta olisi aina vähän edellä ikätasostaan :DD Ja tässä vielä että sillä "oikealla kehityssuunnalla, hyödyllisellä" Hyvä niin. Ainakin teidän mielestä.

        Olet varmasti ihan hyvä kasvattamaan porkkanoita ja muita puutarha vihanneksia, mutta samalla menttaliteetilla ei pysty kasvattamaan lapsia. Tämänkin tapauksen keskiöstä löytyy ihan stereotyypillisiä ongelmalapsia ja jos ihan tylysti asia sanotaan niin ainakin toisen sukupolven roskaväkeä (ja kolmattakin oli keretty alulle laittaa). Eikä nämä ole edes ensimmäsitä kertaa pahanteossa olleet, nyt vain tuli tarpeeksi törkeä teko ja jäivät lähes verekseltään kiinni. Näitä kakaroita ei ole koskaan kasvatettu ainoastaan laiminlyöty vanhemman vastuuta ja se taitaa olla se sinunkin kasvatusmallisi, kun niin kovasti olet täällä puolustamassa tekijöitä ja näiden vanhempia. Jopa yllättävän väkivaltaisessa Kemissä tekoon liittyvä sadistiset piirteet ja suunniteltu julmuus ovat poikkeuksellisia eivät tuollaiset ominaisuudet synny kenellekkään luonnollisesti vaan ne on opittu kasvatusympäristöstä lapsuuden ja nuoruuden varrella.


      • ...
        Sadismin oireet kirjoitti:

        Olet varmasti ihan hyvä kasvattamaan porkkanoita ja muita puutarha vihanneksia, mutta samalla menttaliteetilla ei pysty kasvattamaan lapsia. Tämänkin tapauksen keskiöstä löytyy ihan stereotyypillisiä ongelmalapsia ja jos ihan tylysti asia sanotaan niin ainakin toisen sukupolven roskaväkeä (ja kolmattakin oli keretty alulle laittaa). Eikä nämä ole edes ensimmäsitä kertaa pahanteossa olleet, nyt vain tuli tarpeeksi törkeä teko ja jäivät lähes verekseltään kiinni. Näitä kakaroita ei ole koskaan kasvatettu ainoastaan laiminlyöty vanhemman vastuuta ja se taitaa olla se sinunkin kasvatusmallisi, kun niin kovasti olet täällä puolustamassa tekijöitä ja näiden vanhempia. Jopa yllättävän väkivaltaisessa Kemissä tekoon liittyvä sadistiset piirteet ja suunniteltu julmuus ovat poikkeuksellisia eivät tuollaiset ominaisuudet synny kenellekkään luonnollisesti vaan ne on opittu kasvatusympäristöstä lapsuuden ja nuoruuden varrella.

        Osui ja uppos :D


      • ei kasvatettu

        Siinäpä se onkin, ei ole kasvatettu, ei hyvällä eikä pahalla. Annettu lapsen vain olla eikä ole välitetty eikä vahdittu mitä tekee. Niin vanhemmat pääsee helpommalla ja voivat harrastaa omia harrastuksia.. Tästä jutusta sen näkee selvästi. Ei kukaan noin järjestelmällisesti toimi, ellei ole jo aikasemin ollut kovaa rikollistaustaa jos siihen ois paneuduttu niinnuori mennyt oikeille raiteille. Oikeaa vanhempien rakkautta pitää olla. Holenpitoa ja rajoja. Ei mitään teeskentelyä. Ja se onkin isompi työ muta kannataa.


      • Yök!

        Ei ole kasvatettu pahoinpitelemään, kun ei ole kasvatettu ollenkaan. Siinä se. Tämä on vanhempien välinpitämättömyyttä. Jos tekee pikaistuksissaan jotain, mutta kunharkitusti sunnittelee ja toteuttaa eikä sittenkään tule katumusajatusta, että vaikka soittas pelastuslaitokselle että kävisivät pelastamassa. Ja vielä tukea, paskaa. Ymmärrä hyvä AIVOT2 mitä puhut. Näkee että tekijöitä on paapottu ja AINA YMMÄRRETTY kun ovat pahanteossa olleet. Murhaa yrittäneet saavat jonkun ranaistustuksen ja hyvin selviää, mutta uhri on menettänyt ulkonäkönsä ja ikuiset traumat saanut tilalle. Kuuleppa AIVO ei kaikki selviä. on hyvä sanoa että KAIKKIENPITÄÄ SELVITÄ, mutta nämä paholaiset selviää, ei tunnuteko niistä miltän, onko opetettu että tee mitä teet kun kadut niin se siitä. Kyllä kaikki tukee. Yäk!


    • Heinyt

      Aivot2 : " uhrilla ei ole hampaat poikki". No nyt on kaikki hyvin. Ihan sama onko ne poikki vai ei, teko on vastenmielinen ja sairas. Ja ei, ei kai nyt ketään opeteta kotona suoraan pahoinpitelemään. Mutta lapsen kasvaessa tapahtuvat erinäiset asiat voivat tulevaisuudessa siihen johtaa, siis että lapsesta kasvaa tällainen nyrkkisankari. Tässä tapauksessa vähän muutakin. Ja kuten edellä mainittu, jos on ollut jotain aikaisempia rötöksiä, olisiko syytä silloin ollut laittaa tyyppejä kuriin, oltaisiinko tämä vältytty? Onko silloin silitelty vain päätä ja laitettu nuoruuden typeryyksien ja " pojat on poikia" piikkiin.

      Kouluampujatkaan ei ihan sieltä terveemmästä päästä ole olleet. Eivätkä kyllä ole nämäkään kun pystyvät toiselle näin tekemään. Eikö ole opittu kunnioittamaan toista? Empatiaa? Eläimellinen ja tunteeton teko.

    • aivot2

      Sanoinko että uhrilla on kaikki hyvin. Ei ole. Sanoinko että tekijöitä päähän taputellaan, ei varmaankaan. Sanoinko että lähipiiri hyväksyy tekijöiden teot, ei varmaankaan, mutta he ovat edelleenkin tekijöiden LÄHIPIIRI. Eivätkä voi varmaankaan sille mitään. Olenko puolustellut tekoa. En ole. Olen yrittänyt vain rauhoittaa keskutelua monelta kantilta täällä, tämä menee yli. KOSTO on yhtä paha kun TEKIJÖIDEN TEKO .

      Ymmärtäkää se, eli nyt te muut vanhemmat, tarkkailkaapa lapsianne, HE AIKOVAT KOSTAA, MITEN OLETTE KASVATTANEET LAPSENNE, KUN HEILLÄ ON TUOMMOISIA AIKEITA?

      ISÄ OULUSTA, HAUKUT tekijöitä, mutta uhkaat etsiä tekijät käsiin jos sattuisi omalle kohdalle. HALOO NYT. Pikkusen meinaa naurattaa. :) Miettikää miltä kantilta kirjoitatte ja mitä kirjoitatte tai mitä tarkoitatte.

      Tämä on hirveä teko jota ei voi puolustella mitenkään, mikään riita ei oikeuta tekemään koskaan toiselle ihmiselle tämmöistä, tämä on valitettavaa kaikkien kannalta. Toivotaan että oikeus tapahtuu ja tekijäthän oikeuslaitos rankaisee eikä me ihmiset. He kärsivät aikanaan rangaistukset ja sen jälkeen jatkavat elämäänsä. Uhri saa korvaukset ja toipuu ja jatkaa elämäänsä. Kaikki kantavat taakan lopun elämänsä.

      Muistakaa te vanhemmat, pitäkää nyt huoli niistä lapsista ettei kostoja tapahdu. Ne ovat yhtä pahoja kuin tämä teko. Jos vertaa että teko tapahtu kun uhri oli tehnyt jotakin jonka takia tapahtu tämä teko. Mikään teko ei oikeuta toisiin tekoihin.

      • 9+4

        Kyllä se näin on. Suomen oikeuslaitos on munaton suoraan sanoen. tuomiot on suoraan sanoen naurettavia. Ja aivot2 se mitä tuo isä oulusta kirjoittu tuossa ylempänä niin, väitän että aika moni muukin vanhempi pistää itsensä likoon jos omalle jälkikasvulle tapahtuu jotakin vastaavaa. Mutta eihän tässä rikollista toimintaa suosivassa maassa saa pikku rikoksen tekijää mennä häiritsemään. Sehän voi vaikka saada henkiset traumat ja mennä paskat housuun siitä kun hänen puuhansa keskeytettiin.


      • ymmärrä nyt aivot2

        Hei Aivot2, että kostoko yhtä paha teko, Ja pas...! Teko tehtiin kun oli jostain sanomisesta kysymys. Ja jos se asia oli vielä totta, niin miksi tekojä tekee tämmöisen murharityksen, hänhän oli tehnyt itse teon, uhri oli VAIN kertonut sen toiselle. Olis itse kertonut kostoksi uhrista jotain. MUTTA: Tekijä oli melkein murhannut ja jättänyt heitteille metsään pakkasyöhön kertojan.
        Nyt on kysymys murhayrityksen kostosta, ei pelkästään sanomisen kostosta. Tämmönen herättää vihaa ja suuttumusta varmaan kaikissa.
        Ymmärrä aivot2 tekijä olisi voinut kostaa sanomalla uhrista jotain. Mutta ehkäpä se oli siinä että uhri kertoi totuuden murhan yrittäjästä. Tämmöinen hirmuteko viittaa mieleenterveyden laatuun.


    • voimia tytölle!

      Ei voi ymmärtää..sairasta ja alentavaa,kyllä meni kemin idiooteilta vimoseti maineen rippeet! Kyllä ansaitsee kaiken paskan mitä saakin nyt niskaan kyllä siinä on jouduttu suunittelemaan etukäteen tuo tilanne..ja väkisilläkin mietitty mihin se johtaa! Pahimmillaan nuoren tytön kuolemaan! Onni että tuossa tilanteessa tyttö on edes löytänyt sitä mökkiä..moni olisi voinut joutua paniikkiin ja jäädä vaan makaamaan! Mutta kaikki kääntyi tytön onneksi hyvin hänen OMASTA ansiostaan ja luonteestaan eikä antanut periksi!
      Jos kyseessä olisi ollut vähänkään heikompi luontonen ois vieläkin kadoksissa ja jossain metsän syvyyksissä makaamassa! Ja jumalauta jos eivät linnaa saa!!!! (sen tietää että näitten muitten paskapentujen touhut vaan yltyy tästä sitten) "hei eihän tosta tommosesta saanu ees linnaa" Ja sitten on oikeesti niitä ruumiita makaamassa! Varmasti tekijät katuu mutta että miten kunnon tuomiotta jättäminen vaikuttaa muihin nuoriin! Miettikääpä sitä!

      • lil1

        On järkyttävää, miten kaltoin ja väärin jotkut voivat toisia ihmisiä kohdella. Noin mitättömän asian takia vieläpä. Niin raukkamaisesti neljä yhtä vastaan. Onneksi uhri tosiaan oli ja on kovapäinen, eikä jäänyt vain paikalleen itkemään.. Varmasti traumaattinen kokemus uhrille, onneksi pystyi tuollaisen tilanteen jälkeen toimimaan järkevästi. Tällainen on äärimmäisen pelottavaa, etenkin kun se tapahtuu lähipiirissä. Kotikaupunki alkaa herättämään uudenlaista pelkoa, vaikka onhan täällä ennenkin sattunut ja tapahtunut. Mutta nyt se kohdistui jo omaan läheiseen.

        Toivotaan tosiaan, että tapon yritys voitaisiin todistaa ja syylliset saisivat ansionsa mukaan. Pelkään pahinta lievien tuomioiden suhteen...


    • PÖÖÖÖÖÖ

      Kunnon tuomio,olis aiheellinen,mutta kun tämä suomen laki on mitä on. Ainakin tuo yksi tekijä on saanut mielestäni riehua alueella, aivan tarpeeksi. Nauravat Poliisille ja Syyttäjälle.

    • apin8

      Vastaavanlaisia muiluutuksia tehtiin 1930 luvulla järjestelmällisesti . Tämän uhrin näkövinkkelistä katsottuna oli todella hyvä onni mukana , ettei ollut kovaa pakkasta , sillä usein on jo 30 asteen pakkasia marraskuun lopulla . Toivokaamme kuitenkin tytölle toipumista näistä kammottavista kokemuksista ja ihmisoikeus loukkauksista . Lopuksi on aiheellista todeta , että 1700 luvun Ranskassa kehitettiin loistava laite , sille olisi käyttöä tässäkin tapauksessa ja sillä olisi laajempaakin käyttöä . Myrkkypiikin ne pistää ammeriikassakin tällaisille rikollisille , miksei meillä , kaikki tällainen oppi on tuotu rapakon takaa , mutta lakikontti jäi Baltimoren sataman möljälle .

    • Kaikkilinnaan

      Linnaan joka ikinen pentu! Oppivat ajattelemaan omilla aivoillaan!!! Toivottavasti uhrin läheiset jaksavat taistella oikeuksiensa puolesta! Jos ette itsenne takia niin ajatelkaa muitakin nuoria joilla voisi olla sama kohtalo! ja varmasti onkin jos nyt nämäkin tekijät pääsevät jatkamaan elämäänsä pelkillä sakkojen makseluilla ja korvauksilla.

    • kkk5

      EI NÄMÄ TEKIJÄT JÄTTÄNEET TYTÖLLE MUITA VAIHTOEHTOA KUIN KUOLLA! Niin tai ainakin he luulivat niin.
      Tässä kenenkään päätä aleta taputteleen ja turha tänne on syytettyjen vanhempien/tuttujen tulla pentujansa puolustelemaan!Ja tässä huomataan että joittenki muksut vaan tietää mikä oikein ja mikä väärin..haukut,vihat ja kaikki nämä tekijät on ansainnu!

      • Voimia tyttörukalle!

        Toivon sydämestäni sinulle tyttörukka voimaa ja vahvuutta tästä selvitä fyysisesti ja psyykkisesti!

        Tyttörukankoko lähipiiri! Auttakaa ja tukekaa oikeusprosessin eteenpäin viemisessä että murhanyrittänet saa rangaistuksensa.


    • äö-

      Täällä taitaa kemiläiset kirjoitella tyhmyydestä päätellen. Eiköhän tästä linnaa tule joka jannulle ja jennulle. On kai se nyt selvää kun ne on jo tässä vaiheessa vangittu. Naurattaa jo nämä puheet, kyllä ihmisten pitää pätiä. Itkisitte välillä tapahtunutta. Lynkkaustunnelmaa. Sitä kemiläiset osaa, muuta ei.

      • si = negatiivinen

        Ja sinä kiintiö torska kyllä loistat valtavalla älylläsi... Oletko huomannut että tämä on Suomi24 KEMI palsta, joten eikö olekkin yllättäävää että tuo nimetyn alueen ihmiset tällä palstalla seudun asioista keskustelevat. On se niin käsittämättömän kummaa kun paikalliset keskustelevat paikkallisten asioiden palstalla, tämänhän pitäisi olla varattu nurmijärveläisten keskustealueeksi vai mitä ?


    • mamitsu

      Eiköhän kaikki syytetyt pääse esikuulustelujen jälkeen vapaalle, odottelemaan helmikuun 14 päivää, kunnes syyte nostetaan ja tuomio Kemi-Tornio käräjäoikeudessa luetaan. Siihenkin voi mennä jonkin aikaa. On taas monta kuukautta aikaa keksiä uusia juttuja....

      • apin8

        Pelkään pahoin , että vapalle lasketaan nämäkin rikolliset . Tuomioksi luetaan 10.00 euron sakko , joka maksetaan sossusta , ja 2 päivää yhdyskuntapalvelua . Vankilat ovat täynnä , kestävyysvaje ja säästöt päällä . Jos kyseiset henkilöt saisivat asian mukaisen tuomion rikkoksistaan tulisi lisäkuluja valtiolle . Tuntiemme säästeliään oikeusjärjestelmämme , on heitä ohjeistettu ihminoikeus rikkomus rikoksissa vapauttamaan syylliset . Mutta meneppä kauppaan ja syö luvatta homeinen nakkipussi , niin pääset panssareiden piirittämäksi ( vertauskuvaannollisesti ) ja 15 vuodeksi tiilenpäitä lukemaan .


    • äö ääpisellä hukassa

      äö:si on varmaan 0 kun tämmönen tilanne sua niin naurattaa! Mitäs jos menisit töihin sinäki sen sijaan että lueskelet täällä keskustelupalstoja mitkä on sinun mielestä "turhaa" :D Ja samaa minäki pelkään että nämä pennut istuu putkassa sen muutaman päivän/viikon pääsevät vapaalle ja saavat sakot myöhemmin käteen ja korvaukset maksettavaksi mitkä todennäköisesti maksetaankin sitten valtion kautta! Että voi äö lukeö ääpisiä ja tunkea parrun.......! Ja jos sua kiinostaa niin tuu toki palstoille vierailemaan parin vk päästä niin katsellaan onko saanut linnatuomiota!

      • '''''

        sitä minä täällä nauran kun te sanotte että ei tule linnaa. Kyllä normaalijärkinen tuosta ymmärtää että tulee. tämä tilanne ei naurata ollenkaan, vaan se että te luulette että pääsevät ilman linnaa. tyhmää sakkia. mitä arvostelette, jos ette tilanteen vakavuutta edes TAJUA . ettekö te tajua mitä on tapahtunut, miten vakava tämä juttu on. ei tämmösillä vakavilla jutuilla täällä leikitä, siis netissä. kukaa ei selviä ilman linnaa. ja arvatkaa kummalta puolelta olen.


    • Huolissaan

      Keskustelu on pyörinyt aika tiiviisti tekijöiden ympärillä niin kuin pitääkin, mutta entä uhri... kuinka hän voi? Henkisiä vammoja tuskin voi sanoin kuvailla, mutta entä fyysiset?

    • niinvihainentekoon

      Tapaus on ymmärrettävästi kaikkien mielessä niin järkyttävä tapaus on. Kiivasti keskustelua on käyty siitä miksi vanhemmat eivät ole huomanneet jne. Tottahan on se että semmoisiakin vanhempia on jotka olisivat ylpeitä jälkikasvunsa tämmöisestä teosta mutta sitä emme voi tietää ovatko juuri kyseisten nuorten vanhemmat niitä. Tytöllä on ollut niin uskomaton tuuri että on selvinnyt hengissä, toivottavasti saa myös asianmukaista apua traumojensa läpikäyntiin että pystyisi edes jollakinlailla elämää jatkamaan. Joku oli tuolla kirjoittanut että varmasti tekijät katuvat tekoansa, mutta itse en olisi siitä niin varma. Voiko ihmisellä joka tuommoiseen tekoon pystyy edes omaatuntoa?

      • llllllllllllllllllll

        Voisiko olla mahdollista, että kaikilla tekijöillä on persoonallisuushäiriö. Aikamoista tunnekylmyyttä tuollainen teko vaatii. Onko heistä jokainen niin kyllästynyt elämäänsä, että pystyvät tuosta vaan tekemään tuollaisen teon? Eikö kenelläkään tullut jälkeenpäin mieleen hätä, että miten uhrin käy ja ilmoittaa teosta esim. pelastuslaitokselle. Ihmettelen suurestI! Olen järkyttynyt ja pahoillani uhrin puolesta.


    • juu2

      Siinä vaiheessa kun nämä nimeltämainitsettomat henkilöt ovat viettäneet viikon putkassa..huomanneet etteivät kaverit enää seisokkaan heidän tekojensa takana.Heille ei nosteta hattua tästä teosta tai hurrailla/taputella päähän eikä heitä pidetäkkään niin kovana ja että kaverit eivät ole enää näiden raukkamaisten kavereita! Voi alkaa tekijät muka katumaan/elämään itsessäälissä/itketään poliiseille ja tuomareille!Kovaa mainettahan ne tällä teolla on muka hakeneet..odottivat että kaikki silittelisi päästä ja nuoleskelisi perseitä tämmösen jälkeen! Valitettavasti tuommonenki "muka kadutaan tekoja" lievittää tuomiota..Mielestäni katumus ei ole tarpeeksi kova rangaistus näille nulikoille!

    • äääää

      suomenmaan rahat kreikassa ja muualla,ei ole varaa istuttaa porukkaa vankilassa,eli kovin on köyhät tuomiot luvassa,valittevasti.kunniatta kasvaa ja kuritta ........

    • koklli

      myöskin uhria on pidetty kiinni ja yksi raiskannyt!! sairasta touhua!! toivotaan että uhri toipuuu ja saa tarpeeksi riittävää apua, myös psyykkisiin juttuihin.

    • joopatijoo1

      NO HUHUJA LIIKKUU! Mutta olen kuullut että uhria ei ole raiskattu,uhri voi kuulemma hyvin tällä hetkellä ja selvisi pelkällä säikähdyksellä onneksi.
      Mitään vammoja hän ei ole saanut..

      • tiedätkö

        sää et tiedä mistään mitään


      • huhu

        Ai ei vai saanut, sinäkös sen tiedät


    • sakak

      älä jauha mistä et tiedä! meinaat että uhri voi nyt hyvin !?!?! ja säikähdyksellä. eikä vammoja.. oot sää sairas!! tommosesta jää elinikäiset traumat !!!

    • anni

      Poliisin mukaan naisen kehossa oli PALJON VÄKIVALLAN MERKKEJÄ eli ei nyt ihan pelkällä säihkähdyksellä selvinnyt...

    • juuu

      Joo varmasti on vammoja ja todellisia henkisiä traumoja joutuu ikänsä kantamaan..mutta että raiskattu niin ei...maksa mennyt?? ei ole...varpaat amputoitu eiip! Tämmösiä asioitahan täällä on puitu..niin ja korva irti?? ei ole..ei pysty kävelemään..kyllä pystyy..nuihin huhuihin nähden onneksi on selvinnyt vähemmillä vammoilla

      • juu1

        Ja sairasta juurikin se levitellä raiskaus huhuja mikä ei ole totta..ihan uhrin kantiltakin asiaa ajattelin...en tekijöitä todellakaan puolustele!


      • huhuko
        juu1 kirjoitti:

        Ja sairasta juurikin se levitellä raiskaus huhuja mikä ei ole totta..ihan uhrin kantiltakin asiaa ajattelin...en tekijöitä todellakaan puolustele!

        Lueppa nyt mistä syytetään porukkaa....


    • anni

      Niin aivan. Ei kyllä voi kun olla pahoillaan uhrin puolesta mitä joutunut kokemaan. Ja pieni vauvakin joutuu todennäköisesti kasvamaan ilman isää, ei voi käsittää mitä tekijät ovat ajatelleet.

      • niimpä

        Siinäpäs ollutkin niinkin ajattelevainen ja vastuuntuntoinen isi että ehkä lapsenki kannalta parempi että lähtevät eri teille..kertoo nimittäin isästä aika paljon kuinka pitkälle asioita ajattelee ja miten paljon lapsesta välittää.


    • pokj

      Vammoja ei ole! Väkivallan merkkejä on! Haloo!Kaksi eri asiaa!

    • höpö

      Länsipohjan Keskussairaalassa tälläkin hetkellä tämä uhri, että olkaapa hiljaa vammojen lievyydestä. Voimia uhrille

      • lilo

        En uskokkaan että täällä palstalla yksikään tietää täysin asioiden oikeaa laitaa mm. Urhin vammoista. Parempi että niitä ei täällä puida. Urhi saa hoitoa nyt ja se on pääasia.


      • todellisuus puhuu

        No joo jos olisi "pelkästä säikähdyksestä" kyse niin tuskimpa olisi nyt viikkoa pidetty Länskässä. Sieltä laitetaan porukkaa pää kainalossakin pihalle. Siellä ei todellakaan pidettäisi ketään mustansilmän ja muutaman mustelman vuoksi eli ollut aika saatana iso "säikähdys"


      • osaksi asianomainen
        lilo kirjoitti:

        En uskokkaan että täällä palstalla yksikään tietää täysin asioiden oikeaa laitaa mm. Urhin vammoista. Parempi että niitä ei täällä puida. Urhi saa hoitoa nyt ja se on pääasia.

        Olet ihan oikeassa. Eivät täällä asianosaiset kirjoittele. Eikä täällä tiedetä oikeata tapahtumien kulkuakaan. Sen tietää vain he itse. Uhrin kannaltakin loukkaavaa spekuloida asiaa täällä. Oikeasti. Vaikka halutaankin haukkua tekijöitä ja puoltaa uhria. Olen itse osaksi asianosainen ja toivon että täällä lopetetaan tämä kirjoittelu. Nämä asiat puidaan sitten oikeudessa.


    • mamitsu

      Niin se oli törkeä pahoinpitely. Silloin tulee yleensä myös fyysisiä vammoja. Murtumia on. Ruhjeita on. Henkiset traumat päälle.

    • mallia otettu

      Tapauksessa on aloittelevan sarjamurhaajan elkeitä. Sadismia ja julmuutta, rikostutkinnallisia vastatekniikoita, heikomipi lahjaisia kätyreitä jne. Kemin oma Mansonin perhe asialla. Hyvä että jäivät uransa alussa kiinni.

      • Ehdollista

        Selviävät ehdollisilla ,ja elvistelevät jo saavutuksillaan. Oikeusjärjestelmämme on hampaaton, ja suosii rikollisia. Kyllä kukkahattutätejä, ja paijaajia löytyy, syytetään lamaa, ja lapsuutta. Toivotaan kuitenkin että tästä uhrista ei tehtäisi syyllistä, sekin kun on mahdollista.


    • mikämikävalas

      Kahdella on ehdonalainen alla joten eivät selviä ilman kaltereiden kilinää, onneksi. Nuorimmat pääsee vähällä mutta ne kaks päätumpeloa ei.

    • ei nim

      Joillakin ihmisillä on kovin heikko tuntemus tuomioista kun puhuvat, että tekijät selviävät ehdollisella tuomiolla. (jotkut puhuvat jopa ehdonalaisesta tuomiosta, vaikka sellaista tuomiota ei ole Suomessa)

      • Olisiko näin

        Selviävät kun käyvät ehtoollisella.


    • Tietävä

      Törkeästä vapaudenriistosta jo yksinään tulee ehdoton tuomio.
      2 § (21.4.1995/578) Törkeä vapaudenriisto. Jos vapaudenriistossa:

      1. vapaudenmenetystä jatketaan yli kolmen vuorokauden, 2. aiheutetaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle tai 3. käytetään erityistä julmuutta tai vakavan väkivallan uhkaa ja vapaudenriisto on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä vapaudenriistosta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.»

      • Tietävä

        Siis TODENNÄKÖISESTI ehdoton koska se katsotaan todella vakavaksi rikokseksi.


      • 3+0
        Tietävä kirjoitti:

        Siis TODENNÄKÖISESTI ehdoton koska se katsotaan todella vakavaksi rikokseksi.

        Miten teitä edes kiinnostaa tällainen porukka. Tehkööt toisilleen mitä lystää.


    • sairasta155

      Hävettäis olla noiden idioottien vanhempi. Miksi ihmeessä niitä kakaroita hankitaan jos niistä ei huolehdita. Syntymälahjana tuskin on saaneet näitä hulluuden piirtritä. Eikös yksi näistä hakkaajista ole vasta synthneen lapsen isä ! Voi hyvänen aika että noita raukkoja pitää kasvaa

    • ei nim

      Törkeästä vapaudenriistosta voi selvitä ehdollisella (4kk - 4 vuotta). Alle 2 vuoden tuomio voidaan antaa ehdollisena. Törkeän ryöstön rangaistusasteikko on 2 - 10 vuotta. Törkeästä ryöstöstä tuomitaan keskimäärin 3,5 vuotta ehdotonta.

      • Ehdollinen

        Tarkoittaa käytännössä EI MITÄÄN, koska samalle henkilölle voidaan tuomita useampikin ehdollinen joutumatta kiven sisään. Ennen asiat oli toisin, jos henkilö teki rikoksen ehdollisen aikana joutui hän vankilaan. Nyt kun kukkahattutädit ovat ottaneet vallan vankilaan joutuu harvoin todelliset rikolliset kuten raiskaajat ym


      • jffkgglff
        Ehdollinen kirjoitti:

        Tarkoittaa käytännössä EI MITÄÄN, koska samalle henkilölle voidaan tuomita useampikin ehdollinen joutumatta kiven sisään. Ennen asiat oli toisin, jos henkilö teki rikoksen ehdollisen aikana joutui hän vankilaan. Nyt kun kukkahattutädit ovat ottaneet vallan vankilaan joutuu harvoin todelliset rikolliset kuten raiskaajat ym

        No tämä on kuitenkin sellainen keissi, että rangaistukset tulee olemaan sieltä asteikon kovemmasta päästä. MUTTA ne on ensikertalaisia jos eivät ole sattuneet saamaan tuomiota vastaavasta rikoksesta tässä viimeisen 3 vuoden aikana. Ja ensikertslainen lusii.. No miettikääpä jolli-setä banaania..


        En missään nimessä, yleensä, pidä sitä joka kostaa väkivallan väkivällalla yhtään kummempana kuin se rikollinen. Siis en hyväksy esim. kuolemantuomioita tai vanhan ajan raipparangaistuksia. Mutta taidan tehdä poikkeuksen näiden osalta.


    • Itkevä sossutäti

      Tässä nähdään aikakautemme politiikan henki. Panostammeko jatkossa esim. päivähoitoon, jotta niidenkin lapset saavat jonkinlaisen kontaktin normaaliin elämään, jotka eivät ole kykeneväisiä lapsiaan kasvattamaan? Vaikka kotona ovatkin työttöminä? Yhteiskunnan tulisi nyt ja vähän äkkiä panostaa tulevaisuuteen eli lapsiin, muuten näitä tapauksia tulee olemaan kasvavassa määrin! Ettekö ihmiset tajua, että nämäkin tekijät ovat sairastuneet mieleltään, ja ovat kasvaneet kieroon riittämättömän yhteiskunnan tukiverkon takia? Miettikää, miksi koulussa ei ole huomattu heidän taipumuksiaan väkivaltaan? Siksi, koska siellä on liian paljon oppilaita opettajien kaitsettaviksi! Menkää itseenne ja ruvetkaa pikkuisen miettimään ketä äänestätte! Tällaiset tapaukset ovat vain ennakkotapauksia, tämä meininki tulee jatkumaan ja pahenemaan suurten ikäluokkien eläköitymisen myötä(yhteiskunnan rahat menevät vanhusten hoiton tulevaisuudessa), jos nyt emme havahdu näkemään lasten ja nuorten hätää! Etsikääpä googlesta tietoa hallituksen tavoitteista ja tutustukaa faktoihin tulevasta, jos yhtään kiinnostaa auttaa uhria! Osaatte sitten äänestää heitä, jotka voivat nuoriamme auttaa muutenkin kuin puheiden tasolla.

      • kotikasvatus

        Nyt minulle selvisi yksi homma. Päiväkoditko ovat sitä varten että sinne laitetaan lapsi saamaan yhteiskunnallista kasvatusta? Kyllä minä luulen että päiväkodit ovat sitä varten että jos vanhempi on töissä tai koulussa, silloin lapsi on siellä hoidossa, ei päiväkotiin laiteta lasta, että häntä vain kasvatetaan siellä? Ei päiväkodit ole tarkoitettu työttömien lapsille. Ja miksi työttömät ei osaisi kasvattaa lapsiaan? Onko ne joku alempi kasti?

        Kyllä se on vanhempien oma tehtävä. Jos vanhemmat tarvii apua kasvatukseen, sitä on saatavilla muilta tahoilta. Tiedän vanhempia, että laittavat isomman lapsen päiväkotiin,kun uusi vauva tulee, että saadaan keskittyä vauvaan tai kun ei enää pärjätä niin monen lapsen kanssa ja ei jakseta hoitaa. Tai laitetaan päiväkotiin kaikki lapset vaikka ollaan kotona työttömänä. Se on jokaisen vapaa valinta.

        Tai jos vanhemmat käydään töissä, tehdään rahaa, että saadaan omaisuutta, syydetään sitä rahaa lapsille, yritetään rahalla korvata vanhemmuus.

        Mikä näistä on sitten se parhain tyyli? Minusta se on se, että vanhempi on läsnä, oli kotona tai töissä, yhteistä aikaa, juttelua ja kuuntelua. Oikean ja väärän opettaminen lapselle. Ja mistä me toiset tiedämme, miten toinen ihminen kasvattaa omaa lasta, jos emme ole vieressä katsomassa.

        Mutta samaa mieltä olen. Yhteiskunnan tulisi panostaa lapsiperheisiin.


      • Vanhemmille vastuu

        Niin itkevä sossutäti! Nyt pitäis vaatia/pakottaa lapsia saaneet ihmiset huolehtimaan lapsistaan. Vanhempien elämä ei saa olla omaa harrastusta. Nyt lapset jäävät sivuun, kun sossutädit ovat järjestelelemässä ja helpottamassa lapsiperheiden elämää. Pitäisi antaa sakko/vakeusrangaistus vanhemmile, jos ei tekemistään lapsista välitä ja huolehti. Ei siinä sossutätejä tärvita. Eli vanhemmat olivat eronneet tai eivät, he huolehtivat ja kasvattavat ja jopa näkevät vaivaa lastensa eteen, ei yhteiskunta.


      • verot maksettu

        Sossutäti itkee sitten vaan, vaikka itku ei auta markkinoilla. Ovatko "niidenkin" lapset tosiaan käyneet jotain kouluakin?? Kannatan pakkosterilisaatiota sellaisten vanhempien kohdalla, jotka eivät osaa kasvattaa lapsiaan yhteiskuntaan soveliaiksi. Sossutädit voivat maksaa sterilisaatiot ja parkua päälle päätteeksi.
        Suomessa verorahat eivät mene eläköitymisen myötä vaan siksi, että epäkelvot vanhemmat ja heidän jälkeläisensä elävät sossun kustannuksella eli veronmaksajien rahoilla. Aatteles itse sossutäti.


    • sisisiissisisisisiis

      Kyllä on päivähoidolla ja koululla hommaa, jos niiden varaan jää lasten kasvattaminen. Kyllä se kasvatus/eläminen alkaa ihan siitä omasta kodista Mutta jos ei ole rahkeita vanhemmiksi, ei ole. Ei leikitä lasten kanssa, ei jutella, ei pelata, ei puuhailla, ei lauleta, ei kerrota tarinoita: kun olin pieni.....ei otata kotihommiin ( jos niitä yleensä tehdään),ei laiteta ruokaa yhdessä, ei kielletä a opasteta jos tehdään väärin, jne jne. Siis ollaan välinpitämättömiä.....Mutta eihän sille voi mitään, jos vanhemmat ei ole saaneet riittävää valistusta näihin asioihin,,,,, tässä tulos.

    • ääää

      hienoon suuntaan o tämä maailma menossa,mutta sehän ollu selvää jo jonnin aikaa,kun lapsilla ei rajoja eikä kuria niin tätä niitetään nyt ja tulevaisuudessa.joka ikäluokasta tulee aina laitapuolen kulkijoita osa mutta nykyään aina vaan isompi osa menee sivuraitelle,mistä lie johtuu!.joku mainitsi että koulussakaan kun ei kuria saa pitää nii iso pyörä pyörii koko ajan,maalais järki kun takas tulis asiassa jos toisessakin.

    • ssssssssssssssssssss

      Tämä tuntuu aina vaan pahemmalta ja pahemmalta molempien osapuolien kohdalta. Ymmärtääkseni nämä ihmiset olivat kavereita keskenään, myös uhri. On ihan käsittämätöntä, että näin sitten tapahtuu. On menty yli monessakin asiassa. Niin puheen tasolla kuin fyysisestikin. Näin ikäihmiselle on täysin käsittämötöntä, että näin voidaan menetellä. Hirveää menettelyä. EI minkäänlaista sympatiaa, siis kuka voi jättää toisen kylmään ilman vaatteita tai vaikka vaatteet päälläkin? Ei voi ymmärtää tuollaista raakuutta. Onko näitä nuoria tutkittu, onko jotain sairautta taustalla asperger, adhd., psykoosi, masennus) Siis tämä ei ole puolustuspuhe vaan pohdintaa.......

      • Leijona Lähdekivi

        Jos kyseessä olisi yksi henkilö kun tekee tällaisen teon niin silloin olisi relevantia pohtia noita sairauksia, nyt niin ei ole. Tekijän tapauksessa on joukko ja se muuttaa tapauksen kuvaa ja siihen vaikuttanutta psykologiaa.

        Teko on suunnitelmallinen ja sadistinen luonteeltaan, uhrin on haluttu kärsivän mahdollisimman pitkään ja paljon. Tekoon on siis sisältynyt paljon ennakko suunnittelua ja se on vaatinut kaikkien tekoon osallituneiden panosta onnistuakseen ja on myös osattu ajatella seikkoja jotka vähentävät kiinni jäämisen riskiä.

        Teossa on niin paljon suunnitelmallisuutta, että se rajaa pois kaikki mainitsemasi sairaudet: asperger nyt ei muutenkaan aiheeseen mitenkään liittyisi, mutta psykootikko, masentunut tai keskittymishäiriöinen ei kykene tämän tasoiseen suunnitelmallisuuteen ja laskelmointiin. On siis aika turhaa aina alkaa etsimään jotain diagnoosia tai ulkoista syytä ei tarvitse etsiä sen syvempää syytä tapahtumiin kuin sen tekijät itsessään, jotka ovat sairaita sadistisia vittupäitä.

        Minusta ei tunnut erityisen pahalta alkuunkaan ja syyllisen osapuolen puolesta en ole alunperinkään ollut pahoillani. Itse ovat soppansa keittäneet, joten nyt syököön rokkaansa. Uhri selvisi elossa ja syyllisillä ei ole mukavat ajat edessään ei vankilassa eikä sen jälkeenkään.


      • ööööööööööööööööööö
        Leijona Lähdekivi kirjoitti:

        Jos kyseessä olisi yksi henkilö kun tekee tällaisen teon niin silloin olisi relevantia pohtia noita sairauksia, nyt niin ei ole. Tekijän tapauksessa on joukko ja se muuttaa tapauksen kuvaa ja siihen vaikuttanutta psykologiaa.

        Teko on suunnitelmallinen ja sadistinen luonteeltaan, uhrin on haluttu kärsivän mahdollisimman pitkään ja paljon. Tekoon on siis sisältynyt paljon ennakko suunnittelua ja se on vaatinut kaikkien tekoon osallituneiden panosta onnistuakseen ja on myös osattu ajatella seikkoja jotka vähentävät kiinni jäämisen riskiä.

        Teossa on niin paljon suunnitelmallisuutta, että se rajaa pois kaikki mainitsemasi sairaudet: asperger nyt ei muutenkaan aiheeseen mitenkään liittyisi, mutta psykootikko, masentunut tai keskittymishäiriöinen ei kykene tämän tasoiseen suunnitelmallisuuteen ja laskelmointiin. On siis aika turhaa aina alkaa etsimään jotain diagnoosia tai ulkoista syytä ei tarvitse etsiä sen syvempää syytä tapahtumiin kuin sen tekijät itsessään, jotka ovat sairaita sadistisia vittupäitä.

        Minusta ei tunnut erityisen pahalta alkuunkaan ja syyllisen osapuolen puolesta en ole alunperinkään ollut pahoillani. Itse ovat soppansa keittäneet, joten nyt syököön rokkaansa. Uhri selvisi elossa ja syyllisillä ei ole mukavat ajat edessään ei vankilassa eikä sen jälkeenkään.

        Aivan.

        Suunnitelmallisus.

        Ovat jo viikko-pari sitten muiluutaneet. Jäljet vaan ei niin pahat. Kumma vaan, että ei ole reagoitu senkummemmin.


      • kysymysmerkki1
        Leijona Lähdekivi kirjoitti:

        Jos kyseessä olisi yksi henkilö kun tekee tällaisen teon niin silloin olisi relevantia pohtia noita sairauksia, nyt niin ei ole. Tekijän tapauksessa on joukko ja se muuttaa tapauksen kuvaa ja siihen vaikuttanutta psykologiaa.

        Teko on suunnitelmallinen ja sadistinen luonteeltaan, uhrin on haluttu kärsivän mahdollisimman pitkään ja paljon. Tekoon on siis sisältynyt paljon ennakko suunnittelua ja se on vaatinut kaikkien tekoon osallituneiden panosta onnistuakseen ja on myös osattu ajatella seikkoja jotka vähentävät kiinni jäämisen riskiä.

        Teossa on niin paljon suunnitelmallisuutta, että se rajaa pois kaikki mainitsemasi sairaudet: asperger nyt ei muutenkaan aiheeseen mitenkään liittyisi, mutta psykootikko, masentunut tai keskittymishäiriöinen ei kykene tämän tasoiseen suunnitelmallisuuteen ja laskelmointiin. On siis aika turhaa aina alkaa etsimään jotain diagnoosia tai ulkoista syytä ei tarvitse etsiä sen syvempää syytä tapahtumiin kuin sen tekijät itsessään, jotka ovat sairaita sadistisia vittupäitä.

        Minusta ei tunnut erityisen pahalta alkuunkaan ja syyllisen osapuolen puolesta en ole alunperinkään ollut pahoillani. Itse ovat soppansa keittäneet, joten nyt syököön rokkaansa. Uhri selvisi elossa ja syyllisillä ei ole mukavat ajat edessään ei vankilassa eikä sen jälkeenkään.

        Joo. Voihan jollakin ollakkin sairaus takana, jollakin ei. on joko suunniltetu tai sitten ei. Voi olla hetken päähänpistokin. Äkkiäkös keksitään mitä tehdään. Viedään sinne ja hakataan ja siellä joku keksii että vielä vaatteet pois ja sitten mitä niille. poltetaan ne. Ja siellä huomataan että no hei, eikai me voidakaan ottaa sitä enää mukaan tms. Ei välttämättä ole suunniteltu etukäteen mitään. Joukossa tyhmyys tiivistyy, näin minä uskon. Ovatko alunperin aikoneet noin paljoa tehdä? Siihen voi myös vaikuttaa teon aikana käydyt keskustelut, esim. jos ovat saaneet kimmoketta lisää, niin sitten on jatkettu. Tätä ei voi tietää, kun emme olleet paikan päällä. Voihan olla että ovat aikoneet antaa vain pienen opetuksen, onko aikomus ollut ensin tuommoinen mikä oli lopputulos? Olemmeko varmoja. Vaan näin siinä loppujen lopuksi kävi. Oliko tekijät selvinpäin? Voiko tässä pohtia yhtään mitään? Onko siellä joku tekijöistä yrittänyt toppuutella toisia? Mikä on ollut tilanne jos on 1 kolmea tekijää vastaan, saako loppumaan? Mikä saa tuommoisia tekemään? Mikä on ollut se oikea syy? On liian paljon kysymyksiä ilman vastauksia. Mutta jotainhan tässä on takana, jos aikaisemminkin hakattu? Miksi uhri ei ottanut yhteyttä poliisiin? Ketkä tästä tiesi, miksi he eivät tehneet mitään?


      • tytöt

        Kyllä. Kavereita olivat. Tytöt ensinnäkin. Ei voi ymmärtää.


      • Kemiläinen.
        kysymysmerkki1 kirjoitti:

        Joo. Voihan jollakin ollakkin sairaus takana, jollakin ei. on joko suunniltetu tai sitten ei. Voi olla hetken päähänpistokin. Äkkiäkös keksitään mitä tehdään. Viedään sinne ja hakataan ja siellä joku keksii että vielä vaatteet pois ja sitten mitä niille. poltetaan ne. Ja siellä huomataan että no hei, eikai me voidakaan ottaa sitä enää mukaan tms. Ei välttämättä ole suunniteltu etukäteen mitään. Joukossa tyhmyys tiivistyy, näin minä uskon. Ovatko alunperin aikoneet noin paljoa tehdä? Siihen voi myös vaikuttaa teon aikana käydyt keskustelut, esim. jos ovat saaneet kimmoketta lisää, niin sitten on jatkettu. Tätä ei voi tietää, kun emme olleet paikan päällä. Voihan olla että ovat aikoneet antaa vain pienen opetuksen, onko aikomus ollut ensin tuommoinen mikä oli lopputulos? Olemmeko varmoja. Vaan näin siinä loppujen lopuksi kävi. Oliko tekijät selvinpäin? Voiko tässä pohtia yhtään mitään? Onko siellä joku tekijöistä yrittänyt toppuutella toisia? Mikä on ollut tilanne jos on 1 kolmea tekijää vastaan, saako loppumaan? Mikä saa tuommoisia tekemään? Mikä on ollut se oikea syy? On liian paljon kysymyksiä ilman vastauksia. Mutta jotainhan tässä on takana, jos aikaisemminkin hakattu? Miksi uhri ei ottanut yhteyttä poliisiin? Ketkä tästä tiesi, miksi he eivät tehneet mitään?

        "tilanne jos on 1 kolmea tekijää vastaan"
        Edellä oleva "Kysymysmerkki1":n kirjoitus on kyllä niin sekopäinen, että sen lienee laatinut vähemmistöryhmä, johon kuuluva henkilö oli yksi tekijöistäkin. Jos rikoksen uhri muilutettiin ensin Kemistä Simoon, kyllä tekoon liittyy silloin vahva suunnitelmallisuus.
        Rikokseen syyllistyneitä oli neljä, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Henkilö, joka yritettiin tappaa, oli autossa viidentenä. Oliko tappoyritys naisten kosto naiselle?
        "Miksi uhri ei ottanut yhteyttä poliisiin?"
        Uhrilla ei ollut enää matkapuhelinta, koska se otettiin häneltä pois. Se varastettiin häneltä juuri sen vuoksi, että hän ei pysyisi soittamaan apua.


      • voi pyhä Sylvi
        kysymysmerkki1 kirjoitti:

        Joo. Voihan jollakin ollakkin sairaus takana, jollakin ei. on joko suunniltetu tai sitten ei. Voi olla hetken päähänpistokin. Äkkiäkös keksitään mitä tehdään. Viedään sinne ja hakataan ja siellä joku keksii että vielä vaatteet pois ja sitten mitä niille. poltetaan ne. Ja siellä huomataan että no hei, eikai me voidakaan ottaa sitä enää mukaan tms. Ei välttämättä ole suunniteltu etukäteen mitään. Joukossa tyhmyys tiivistyy, näin minä uskon. Ovatko alunperin aikoneet noin paljoa tehdä? Siihen voi myös vaikuttaa teon aikana käydyt keskustelut, esim. jos ovat saaneet kimmoketta lisää, niin sitten on jatkettu. Tätä ei voi tietää, kun emme olleet paikan päällä. Voihan olla että ovat aikoneet antaa vain pienen opetuksen, onko aikomus ollut ensin tuommoinen mikä oli lopputulos? Olemmeko varmoja. Vaan näin siinä loppujen lopuksi kävi. Oliko tekijät selvinpäin? Voiko tässä pohtia yhtään mitään? Onko siellä joku tekijöistä yrittänyt toppuutella toisia? Mikä on ollut tilanne jos on 1 kolmea tekijää vastaan, saako loppumaan? Mikä saa tuommoisia tekemään? Mikä on ollut se oikea syy? On liian paljon kysymyksiä ilman vastauksia. Mutta jotainhan tässä on takana, jos aikaisemminkin hakattu? Miksi uhri ei ottanut yhteyttä poliisiin? Ketkä tästä tiesi, miksi he eivät tehneet mitään?

        Joo sen sairauden nimi on ollut että "isiltä on ollut kortsut loppu noin 20 vuotta sitten" ja ei ole lasten kasvatus kiinostanut vitunkaan vertaan.

        Lopeta jo se skeidan jauhaminen. Kaikki nämä tapahtumat indikoivat vahvasta ja selkeästä ennakko suunnitelusta, ehkä se ensimmäinen hakkaaminen on ollut spontaani purkaus, mutta asia on jäänyt jotakin pikku narsistia korpeamaan että on sitten suunniteltu pahempi rankaisu.

        Ryhmä ei toimi noin suunnitelmallisesti ja tehokkaasti, jos kyseessä olisi päähän pisto ja tekopaikaksi ei olis valittu tuota paikkaa mikä siihen valikoitui nyt. Paikka on ollut ennalta valittu. Samoin uhri oli HOUKUTELTU ansaan, koska varmasti osasi edellisen kohtaamisen jälkeen epäillä jotain. Teko on suunniteltu ja toteuttu kylmäverisesti. Tässä ei ole kyse mistään nuoruuden hölmöilystä vaan sadismista, aidosta pahuudesta ja kidutuksesta.

        Muuten vaihdoit sitten aivokakkosen kysymysmerkkiykköseen, eikö niin. Käyttäisit ennemminkin latvakakkosta nimimerkkinäsi.


      • skeida
        Kemiläinen. kirjoitti:

        "tilanne jos on 1 kolmea tekijää vastaan"
        Edellä oleva "Kysymysmerkki1":n kirjoitus on kyllä niin sekopäinen, että sen lienee laatinut vähemmistöryhmä, johon kuuluva henkilö oli yksi tekijöistäkin. Jos rikoksen uhri muilutettiin ensin Kemistä Simoon, kyllä tekoon liittyy silloin vahva suunnitelmallisuus.
        Rikokseen syyllistyneitä oli neljä, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Henkilö, joka yritettiin tappaa, oli autossa viidentenä. Oliko tappoyritys naisten kosto naiselle?
        "Miksi uhri ei ottanut yhteyttä poliisiin?"
        Uhrilla ei ollut enää matkapuhelinta, koska se otettiin häneltä pois. Se varastettiin häneltä juuri sen vuoksi, että hän ei pysyisi soittamaan apua.

        Tuosta ymmärtäen kysymysmerkki pohtii tarkoittaen että jos yksi tekijöistä olisikin alkanut toppuuttelemaan muita tekijöitä, eikä uhri kolmea vastaan kun niitä oli ne viisi. Sekä tuosta ymmärrän että miksi uhri ei soittanut poliisille ensimmäisen höykyytyksen jälkeen. Vai otettiinko se puhelin pois jo silloin, kai kavereilla on puhelimia. Ymmärrän että varmaan viimeisellä kerralla puhelin otettiin pois. Että silloin ei ole ollut mahdollisuuta. Ihan selkeää tekstiä tuo minulle on.


    • Valitettavasti

      "Vangittujen tulee olettaa olevan syyttömiä ennen kuin heidät todistetaan syyllisiksi."
      Ote muistaakseni kansalaisoikeuksista. Eli nimiä ei saisi tämän nojalla julkaista vaikka heidät tiedetäänkin syyllisiksi, mutta sitä ei olla vielä utodistett

    • Pistääniinraivoksi

      Kertokaa mikä ihme suomea oikein vaivaa? Jos olet alle 21-vuotias ja teet rikoksen pääset vähemmällä taikka ensikertalainen? Siis jos pystyt tekemään rikoksen niin eikö siitä pitäisi myös kunnon rangaistus saada olit sitten 17 tai 80, ensikertalainen tai satakertalainen. Mun järkeen ei vaan oikeesti mee tuo, jos se nyt noin menee. Meeppä tekemään veropetos niin siinäpä sitä onkin melekonen rikos kun kyse on kuitenkin rahasta, mutta mitäpä väliä sillä on jos satut jonkun ottamaan päiviltä tai yrität sitä....

    • jk66

      Hävettää olla Kemiläinen! Iltalehdet nykyään kirjoitaa useasti." Kemissä on tapahtunut". Tämä on karmein tapaus mitä minä muistan aikoihiin Kemissä tapahtuneen.

    • utelias76

      On kohta 2 viikko tapauksesta kulunut. Onko mitään tietoa uhrin voinnista ja onko syytetyt vapaalla jalalla?

      • asdgghjkk

        Syytetyt kiinni oikeudenkäyntiin saakka. Eikö se mahdu jo kemiläisten kalloon vai miksi haluatte asian vääntää.Oletteko te niin tyhmiä että luulette että heidät päästettäisiin vapaaksi? Ettepä pääse marmattaan asiasta. Kiinni ovat ja pysyvät.


      • kaikkitietävälle!
        asdgghjkk kirjoitti:

        Syytetyt kiinni oikeudenkäyntiin saakka. Eikö se mahdu jo kemiläisten kalloon vai miksi haluatte asian vääntää.Oletteko te niin tyhmiä että luulette että heidät päästettäisiin vapaaksi? Ettepä pääse marmattaan asiasta. Kiinni ovat ja pysyvät.

        mm...yksi on jo vapautettu!


    • vastuu

      Niinpä tietysti. Kyllä 17 - vuotiaskin tajuaa tehneensä väärin, ei ole lapsi enään tuon ikäinen. Miksi hänet piti vapauttaa, osasyyllinen hänkin on, samallalailla osallistunut pahoipitelyyn. Putkaan vaan odottamaan tuomiota.

      • kjhgfdfghjklöä

        Oliko varmasti osallistunut samallalailla tapahtumiin ja vaikuttanut niiden kulkuun? Poliisi on lehtitietojen mukaan sanonut, että tiedot tapahtumien kulusta on tarkentunut. On mahdollista että tämä nuorin ei ole ollut täysin tietoinen mihin osallistuu tai edes halukas osallistumaan. En tiedä, mutta kunhan funtsin ja luulen ettet tiedä sinäkään..


      • jgmmklg
        kjhgfdfghjklöä kirjoitti:

        Oliko varmasti osallistunut samallalailla tapahtumiin ja vaikuttanut niiden kulkuun? Poliisi on lehtitietojen mukaan sanonut, että tiedot tapahtumien kulusta on tarkentunut. On mahdollista että tämä nuorin ei ole ollut täysin tietoinen mihin osallistuu tai edes halukas osallistumaan. En tiedä, mutta kunhan funtsin ja luulen ettet tiedä sinäkään..

        Joo eihän 17-vuotiaalta voi odottaa puhelimen käyttötaitoja? Kyllä varmasti jokaisen meidän mielestä on osallinen samanlain kuin muutkin. Jos olisi halunnut oikeasti auttaa uhria olisi soittanut hätäkeskuskeen. Selitykseksi ei kelpaa että en tiennyt tästä mitään satuin vain olemaan kyydissä, mua pelotti enkä uskaltanu soittaa hätäkeskukseen vaan mielummin jätin ihmisen alasti metsään. HALOOO? Jokainen noista 4 on yhtälailla osallisia ja jokainen kuuluu loppuiäksi semmoseen paikkaan, jossa ei ole ihmisiä


      • fhjlllkjhhgf
        jgmmklg kirjoitti:

        Joo eihän 17-vuotiaalta voi odottaa puhelimen käyttötaitoja? Kyllä varmasti jokaisen meidän mielestä on osallinen samanlain kuin muutkin. Jos olisi halunnut oikeasti auttaa uhria olisi soittanut hätäkeskuskeen. Selitykseksi ei kelpaa että en tiennyt tästä mitään satuin vain olemaan kyydissä, mua pelotti enkä uskaltanu soittaa hätäkeskukseen vaan mielummin jätin ihmisen alasti metsään. HALOOO? Jokainen noista 4 on yhtälailla osallisia ja jokainen kuuluu loppuiäksi semmoseen paikkaan, jossa ei ole ihmisiä

        No ihan aikuisetkin ihmiset ovat kiristyksen uhrina ja/tao peloteltuina jättäneet sen puhelimen käytön vähemmälle.


    • Vastarannan kiiski
    • viis vuotta?

      joo kyllä murhan yritys tuo kakkua.

    • määääätiiän

      Kyllä se ennemmin on ihmissuhdeasioita. Kyseessä on vakava teko, johon nähden motiivi tuntuu pieneltä. Tekijät eivät ole niin sanotusti poliisin tuttuja, vaan taustoiltaan tavallisia nuoria. Poikkeuksellinen tapaus, rikoskomisario luonnehtii.

      Huhtamäen mukaan yksi selittävä tekijä sille, miksi suhteellisen pieni riita kärjistyi rajuksi väkivallaksi voi piillä päihteidenkäytössä. Epäiltyjen kuulusteluissa on käynyt ilmi, että alkoholilla on ollut osuutta asiaan.

      Tässäpä sitä on sitten suomi24 raadille pohtimista nuorten taustojen morkkaamisessa ja kotiolojen haukkumisessa ja sun muussa mitä tänne kirjoititte taas ennenkuin tiesitte asioista yhtää mitää. Tää on taas tä'tä "kyllä määäääääää tiiän" kemiläistä. Muka sadistia pikkumurhaajan alkuja, joita ei olekasvatettu ja sun muuta. Vai onkohan nyt polliisit erehtyneet?

      • hyvä kun tiedät

        Päihteitten väärin käyttö ja liika käyttö monesti opitaan kotoa ja se on usein selittävä syy miksi lasten käytöshäiriöihin ei kotona puututa, kun isi ja äiti imevät pullonsuuta mieluummin kuin huolehtivat kakaroistaan. Näiden nuorten taustoissa on kyllä haukkumisen aihetta, eivät olleet mitään kulttuurikotien kasvatteja eivätkä yhteiskunnan tulevia tukipilareita. Porukalla on taustallaan pitkään jatkunutta päihde ongelmaisuutta ja ihmissuhde ongelmaisuutta ja ilmeisesti ihan luonne vikaisuuttakin. Itse tekoon liittyy sellaista suunnitelmallisuutta, julmuutta ja sadismia että se ei pelkällä "pikku kännillä" ja "nuorten hölmöilyllä" selity.

        "Tää on taas tä'tä "kyllä määäääääää tiiän" kemiläistä."

        ja sinä et ole kemiläinen siis, joten kenen osallisen sukulainen sinä olet. Tuskin uhrin ja koska et ole Kemiläinen niin on aika helppo arvata. No kerronko kenen ?


      • tyuio1

        Jaahas, Alkolla osuuutta. Siitäpä ei räävytty täällä aikaisemmin.


    • määääätiiän

      Siinäpä sinulla onkin arvuuttelemista. Näissä kemiläisissä. Ja kenen osallisen sukulainen sinä olet. Sitäkään ei ole vaikea arvata. Nuorten vanhemmathan ovatkin "päihdeongelmaisia" :D Sitä ei kannata puhua asioita ja arvuutella kun ei tiedä asioden oikeaa laitaa. Ja nyt sinä puhut semmosta mistä sinä et tiedä. Eli sinä olet sitä mieltä että polliisit ovat erehtyneet.

      • ei onnistu koskaan

        Ne asioiden oikeat laidat kyllä selviävät sitten kun koko juttu pätkähtää otsikoihin kunnolla, silloin ei säästellä vanhempiakaan. Ei tämä maton alle katoa vaikka täällä osa näyttää kovasti niin toivovan. Lehdistö herkuttelee jutun tiimoilta pitkään ja toisaalla netissä myös keskusteluja tapauksen tiimoilta. Hyssyttely ja salailu ei vai tietoyhteiskunnassa toimi, ei vaikka kuinka kovasti yrittää.


      • järki päässä
        ei onnistu koskaan kirjoitti:

        Ne asioiden oikeat laidat kyllä selviävät sitten kun koko juttu pätkähtää otsikoihin kunnolla, silloin ei säästellä vanhempiakaan. Ei tämä maton alle katoa vaikka täällä osa näyttää kovasti niin toivovan. Lehdistö herkuttelee jutun tiimoilta pitkään ja toisaalla netissä myös keskusteluja tapauksen tiimoilta. Hyssyttely ja salailu ei vai tietoyhteiskunnassa toimi, ei vaikka kuinka kovasti yrittää.

        Eikai niitä kukaan yritä peitellä. Syylliset on kaikkien tiedossa, heidän vanhempansa myös, Kemi on kuitenkin niin pieni paikka. Ainut että nimiä ei saa tänne laittaa. Mutta ihan kaikkien tiedossa ei ole joka tekijän lapsuus ja nuoruus ja kotiolot, ei ole kukaan varmaan vieressä katsomassa ollut, että siltä osin nyt arvuutellaan ja yhteenlasketaan. Ja ei ole tutkittu että mikä on vaikuttanut mihinkin, jokaiselle nuorelle on suotu oma järki kuitenkin. Se ei mene aina niin että esim. alkoholistin lapsesta tulee alkoholisti. Ei pidä yleistää . Jos tässä on nyt käynyt niin että ovat alkoholiongelmaisten/muita ongelmia perheestä, niin sitten on. Tai jos vaikka ei ole kuria pidetty, niinkuin oli keskustelua ylempänä. Koska jokaisella ihmisellä on lupa käyttää omaa järkeä, mitä voi tehdä ja mitä ei. Julkisuudessa tulee tarvittavat tai onkin ehkä tarve tuoda esille tarvittavat asiat, että turhat huhut saavat loppua. Lehdistö saa herkutella tosiasioilla, se heille suotakoon.


      • Keltainen lehdistö
        järki päässä kirjoitti:

        Eikai niitä kukaan yritä peitellä. Syylliset on kaikkien tiedossa, heidän vanhempansa myös, Kemi on kuitenkin niin pieni paikka. Ainut että nimiä ei saa tänne laittaa. Mutta ihan kaikkien tiedossa ei ole joka tekijän lapsuus ja nuoruus ja kotiolot, ei ole kukaan varmaan vieressä katsomassa ollut, että siltä osin nyt arvuutellaan ja yhteenlasketaan. Ja ei ole tutkittu että mikä on vaikuttanut mihinkin, jokaiselle nuorelle on suotu oma järki kuitenkin. Se ei mene aina niin että esim. alkoholistin lapsesta tulee alkoholisti. Ei pidä yleistää . Jos tässä on nyt käynyt niin että ovat alkoholiongelmaisten/muita ongelmia perheestä, niin sitten on. Tai jos vaikka ei ole kuria pidetty, niinkuin oli keskustelua ylempänä. Koska jokaisella ihmisellä on lupa käyttää omaa järkeä, mitä voi tehdä ja mitä ei. Julkisuudessa tulee tarvittavat tai onkin ehkä tarve tuoda esille tarvittavat asiat, että turhat huhut saavat loppua. Lehdistö saa herkutella tosiasioilla, se heille suotakoon.

        Lehdistö jo parhaillan herkuttelee ihan spekulaatiollakin, Enemmän kuin kipenen naivia kuvitella että tämä käsitellään 70-lukulaisen kuivasti lehdistössä tyyliin "kemissä tapahtui nuorten välistä kähistelyä ja seuraavaksi urheilua". Kyllä tällä tapauksella revitellään ja spekuloidaan oikein kunnolla. Ainoa asia joka voi tilannetta muuttaa on jossakin muualla tapahtuva vielä raflaavampi selkkaus.


      • kukaviaton
        Keltainen lehdistö kirjoitti:

        Lehdistö jo parhaillan herkuttelee ihan spekulaatiollakin, Enemmän kuin kipenen naivia kuvitella että tämä käsitellään 70-lukulaisen kuivasti lehdistössä tyyliin "kemissä tapahtui nuorten välistä kähistelyä ja seuraavaksi urheilua". Kyllä tällä tapauksella revitellään ja spekuloidaan oikein kunnolla. Ainoa asia joka voi tilannetta muuttaa on jossakin muualla tapahtuva vielä raflaavampi selkkaus.

        Lehdistöllä onkin todella herkuttelemista " vanhemmilla"myös siis kaikkien osapuolten tietenkin, eihän tässä ketään toki säästellä :DD


    • oskari olematon

      kirjoittelkaa omilla nimillä täällä jos pitää alkaa urkkimaan että kuka täällä kirjoittaa mitäki niin ei tule epäselvyyksiä vaan eipä kukaa rohkene hyvähä tääl o nimettömänä rutissa.ei kellää kantti kestä nimellä kirjottaa.

      • mäolenmäolenmäolen

        Hyvä kuitenkin että oskari uskalsi aloittaa sen omalla nimellä kirjoittelun, eikä neitimäisesti nimimerkin takaa vaadi sitä muilta..


      • Antero Autuas

        Oskari Olemattoman olisi syytä opetella ensin kirjoittamaan, ennen kuin opettaa muille netikettiä. Käytä ehjiä virkkeitä ja lauseita äläkä unohda isoa alkukirjaita virkkeen alussa. Sen lisäksi vielä lisäät välimerkit, niin ajatuksistasi saa ehkä selvää.


      • PIKKUHAUKKA

        Oskari on kova jätkä kun uskalsi ihan omalla nimellä kirjoitella.


    • lällällää
    • oikeudenkäyntiä odot

      Joko nämä kultamussukat on päässeet vapauteen? Kenellekään tietoa? Eihän niitä loputtomasti voi tutkintavankeudessa pitää, joten taitava t pikkuhiljaa taas katukuvassa näkyä... harmi, mutta toisaalta....

      • jee4

        Alaikäinen otettu huostaan. Yksi päästetty vapaaksi. Kaksi Oulussa vangittuna.


    • gufglil

      Onko ne jätkät siis vangittuna vai...?

    • jee4

      Ns. "päätekijä", sekä vanhempi nainen tekijöistä ovat vangittuina. Toinen mies päästetty vapaaksi, ja tosiaankin alaikäinen nainen huostaanotettu.

      • vankilababy

        Alaikäinen paksuna päätekijälle.


    • tiedaniittalan

      P_a_n_i alaikäsen tytön nippanappa 16-vuotiaan tytön paksuksi. Tyttö synnytti pojan vähän ennen,kuin tämä välikohtaus sattui.

    • lapsi raukka

      Synnytti kyllä tytön.. 97 syntynyt tyttö ja nyt kasvattaa lastaan oman äitinsä avulla. Harmi ttaa että tehdäänlapset nuorena kum ei edes kunnolla vvoi lapselle olla äiti ku itsekin kuin lapsi vielä. Tarvitaan Sit vanhemmat joka päivä apuun kku ei ite pärjää.

      • jcgukbghkl

        "Harmi ttaa että tehdäänlapset nuorena kum ei edes kunnolla vvoi lapselle olla äiti ku itsekin kuin lapsi vielä"

        Jos suoraansanotaan, niin biologisesti 1900 - luvun lopulla ja 2000 luvulla länsimaissa synnytetään liian myöhään. Vielä tuonne 1900 luvun puolivälin paikkeilla oltiin hiinä ja hiinä, mutta siihen asti ihmisen historiaa ensisynnyttäjien keski-ikä huiteli siinä 14-16 vuoden tienoilla. Valitettava tosiasia kuitenkin, että nyky yhteiskunta viisveisaa biologiasta.. Joten tavallaan olet oikeassa, vaan se ei ole terve asia!


    • Eisääliä

      Kuulin kanssa, että huostaanotettu tyttö olisi raskaana tälle päätekijälle. Siinäpä vauvaa sitten kasvattaa vankilassa. Sinne se joutaa, kunhan täyttää 18-vuotta.

      • juoruämmät laulaa

        on kyllä raskaana mutta ei päätekijälle,ottakaa hyvät ihmiset selvää.,!


    • egrbrbrb

      Onko siepattu nainen kunossa?

      • kunnossa on

        Nainen on kunnossa fyysisesti ainakin ja hyvin toipunut.. henkisiä traumoja nyt luulisi jäävän.


    • Pohjolantyttö

      Oikeudenkäynti alkaa vihdoinkin 18.2 suljetuin ovin. Voimia uhrille ja uhrin omaisille. Rikollisille kunnon tuomiot.

    • oikeudenkäynti

      Syyttäjä vaatii yhteensä kuudelle henkilölle erilaisia rangaistuksia. Syytekohtia on yhteensä kahdeksan.

      "Syyttäjä vaatii kolmelle päätekijälle seitsemän, kuuden ja neljän vuoden vankeusrangaistuksia. Rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä raiskaus, törkeä vapaudenriisto ja tapon yritys.

      Rikostutkinnan aikana neljä henkilöä on ollut vangittuna. Kaksi heistä on yhä vangittuina rikoksista epäiltyinä.

      Asian oikeuskäsittely alkaa Kemi-Tornion käräjäoikeudessa huomenna. Asia käsitellään yleisön läsnä olematta. Tuomio asiassa annettaneen maaliskuun alkupuolella."

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288655231695.html?pos=ok-nln

      • totuus tuli esille

        No niin nyt voidaan lopullisesti ampua alas nämä "pelkkä säikähdys", muut syyllisten päänsilittely höpötykset. Kukin hahmottakoon tämän tapahtumasarjan todellisen TÖRKEYDEN ihan noista pöydälle lyödystä syytteistä ja rangaistus vaatimuksista.


    • järki

      Minun mielestä täällä ei ole itse syyllisiä/tekijöitä yritetty päästä silitellä. Mitä noista kirjoituksista olen vetänyt yhteenvedon, täällä on yritetty vetää raja vain siihen, että syyttely loppuisi vain itse tekijöihin, ei siis esim. vanhempia vedettäisi mukaan tai lähiomaisia? Eikä kylläkään myös että olisi uhri säikähdyksellä selvinnyt. Koska niinhän ei ole ollut missään vaiheessa, joka on tullut myös ilmi näissä keskusteluissa, jos näitä on seurannut. Ainut mihin kiinnitin huomiota, on tuttuun tapaan jauhettu, on se että nojoo, ei varmaan tuu mitää tuomiota, päästä silitellään vaan ja uusia rikoksia kehiin. Tämän sanoneet ihmiset eivät ole itse ymmärtäneet, kuinka vakavasta asiasta on ollut alusta asti kyse.

    • elastaan

      Mitenhän uhri voi?

      • kehtaan

        Mielenkiintoinen kysymys? Mitenhän on oikeat asianlaidat, luulisi hänen olevan "traumoistaan" päätellen kotona, toipuvan kauhean kohtelun tuomista jälkiseurauksista, joissa yleensä menee useampi kuukausi, että ihminen pystyy edes normitoimintaan. Hän oli kaksi viikkoa jopa sairaalassa.

        Tietenkin ihmiset ovat yksilöitä, ja nopea toipuminen on tottakai hienoa. Mutta "kuva mikä annetaan", niin luulisi uhrin olevan ihmisrauniona kotona, toipumisesta tietoakaan.

        Tapauksesta on kulunut nyt 3 kuukautta. Tämä tyttö on bailannut jo kahden kuukauden ajan. Uusi poikakaveri löytyi heti tapauksen jälkeen. Kuka RAISKATTU NAINEN haluaa uuden poikakaverin heti? Mikä tarinassa mättää?

        Tämä menee samalla tavalla yli hilseen kun itse tapahtunut.


      • Jansani
        kehtaan kirjoitti:

        Mielenkiintoinen kysymys? Mitenhän on oikeat asianlaidat, luulisi hänen olevan "traumoistaan" päätellen kotona, toipuvan kauhean kohtelun tuomista jälkiseurauksista, joissa yleensä menee useampi kuukausi, että ihminen pystyy edes normitoimintaan. Hän oli kaksi viikkoa jopa sairaalassa.

        Tietenkin ihmiset ovat yksilöitä, ja nopea toipuminen on tottakai hienoa. Mutta "kuva mikä annetaan", niin luulisi uhrin olevan ihmisrauniona kotona, toipumisesta tietoakaan.

        Tapauksesta on kulunut nyt 3 kuukautta. Tämä tyttö on bailannut jo kahden kuukauden ajan. Uusi poikakaveri löytyi heti tapauksen jälkeen. Kuka RAISKATTU NAINEN haluaa uuden poikakaverin heti? Mikä tarinassa mättää?

        Tämä menee samalla tavalla yli hilseen kun itse tapahtunut.

        Jokaisella yksilöllä on täysin oma tapansa toipua traumaattisista kokemuksista. Mielestäni ajattelematonta kirjoitella täällä syyllistävään sävyyn tämän törkeän rikoksen uhrin yksityisasioista. Koeta asettua joskus muiden ihmisten asemaan, niin maailma näyttää hyvin erilaiselta!

        Tällaiset hyvin vahvasti henkilökohtaisuuksiin menevät spekuloinnit eivät kuulune tälle palstalle. Eikö vain?


      • Mitenkehtaat
        kehtaan kirjoitti:

        Mielenkiintoinen kysymys? Mitenhän on oikeat asianlaidat, luulisi hänen olevan "traumoistaan" päätellen kotona, toipuvan kauhean kohtelun tuomista jälkiseurauksista, joissa yleensä menee useampi kuukausi, että ihminen pystyy edes normitoimintaan. Hän oli kaksi viikkoa jopa sairaalassa.

        Tietenkin ihmiset ovat yksilöitä, ja nopea toipuminen on tottakai hienoa. Mutta "kuva mikä annetaan", niin luulisi uhrin olevan ihmisrauniona kotona, toipumisesta tietoakaan.

        Tapauksesta on kulunut nyt 3 kuukautta. Tämä tyttö on bailannut jo kahden kuukauden ajan. Uusi poikakaveri löytyi heti tapauksen jälkeen. Kuka RAISKATTU NAINEN haluaa uuden poikakaverin heti? Mikä tarinassa mättää?

        Tämä menee samalla tavalla yli hilseen kun itse tapahtunut.

        Ihanaa, että on löytynyt uusi tukija entisten tukijoukkojen lisäksi. Se, että on uusi poikaystävä ei tarkoita välttämättä yhdyntää. Kepillä raiskauksen jälkeen tuskin yhdynnässä ollaankaan ihan heti. Bailattu, ei todellakaan ole kahden kuukauden ajan. Sehän tarkoittaisi, että kun uhri on päässyt sairaalasta joulukuussa, hänen olisi pitänyt siltä seisomalta lähteä biletttämään. Sehän ei ole totta, vai oletko kenties bileseurana ollut. Jos tiedät asiat noin hyvin, miksi et kerro uhrin henkisistä kärsimyksistä mitään ja miten hän oireilee?


      • järkikäteen
        kehtaan kirjoitti:

        Mielenkiintoinen kysymys? Mitenhän on oikeat asianlaidat, luulisi hänen olevan "traumoistaan" päätellen kotona, toipuvan kauhean kohtelun tuomista jälkiseurauksista, joissa yleensä menee useampi kuukausi, että ihminen pystyy edes normitoimintaan. Hän oli kaksi viikkoa jopa sairaalassa.

        Tietenkin ihmiset ovat yksilöitä, ja nopea toipuminen on tottakai hienoa. Mutta "kuva mikä annetaan", niin luulisi uhrin olevan ihmisrauniona kotona, toipumisesta tietoakaan.

        Tapauksesta on kulunut nyt 3 kuukautta. Tämä tyttö on bailannut jo kahden kuukauden ajan. Uusi poikakaveri löytyi heti tapauksen jälkeen. Kuka RAISKATTU NAINEN haluaa uuden poikakaverin heti? Mikä tarinassa mättää?

        Tämä menee samalla tavalla yli hilseen kun itse tapahtunut.

        Uhri on halunnut jatkaa elämäänsä eikä jumittua paikoilleen, tottakai asia koko ajan seuraa perässä ja on vaikeaa. Se että uhri tapasi tämän miehen oli ehkä huonoin aika mutta myös paras aika.

        Uhri ei ole todellakaan pilettänyt 2 kuukauden ajan... Se että käy ulkona kavereidensa kanssa tai hellunsa kanssa ehkä pari kertaa kuukaudessa ei ole väärin, se on vain hyvä, mietippä itte ko oot neljän seinän sisällä koko ajan ja et uskalla olla kotonakaan yksin! Tämä tyttö ei ole sellainen joka jää hankeen makkaamaan vaan jaksaa jatkaa elämäänsä itsensä ja muitten vuoksi! Koitappa itse pystyä samaan kaiken tuon paskan jälkeen :) Ja jos teillä on vielä jotaki mikä on jääny hampaankolloon uhrista nii sanokaa sille ittelle suoraan, ei hirveesti nimittäin lämmitä kattoa tämmösiä niin mieti sitten uhrin näkökulmasta. Oikeasti järki kätteen.


      • diipadaa
        järkikäteen kirjoitti:

        Uhri on halunnut jatkaa elämäänsä eikä jumittua paikoilleen, tottakai asia koko ajan seuraa perässä ja on vaikeaa. Se että uhri tapasi tämän miehen oli ehkä huonoin aika mutta myös paras aika.

        Uhri ei ole todellakaan pilettänyt 2 kuukauden ajan... Se että käy ulkona kavereidensa kanssa tai hellunsa kanssa ehkä pari kertaa kuukaudessa ei ole väärin, se on vain hyvä, mietippä itte ko oot neljän seinän sisällä koko ajan ja et uskalla olla kotonakaan yksin! Tämä tyttö ei ole sellainen joka jää hankeen makkaamaan vaan jaksaa jatkaa elämäänsä itsensä ja muitten vuoksi! Koitappa itse pystyä samaan kaiken tuon paskan jälkeen :) Ja jos teillä on vielä jotaki mikä on jääny hampaankolloon uhrista nii sanokaa sille ittelle suoraan, ei hirveesti nimittäin lämmitä kattoa tämmösiä niin mieti sitten uhrin näkökulmasta. Oikeasti järki kätteen.

        Niin, oikeasti järki kätteen tai pohja palaa, polttaa jo.


    • Siveä Nainen
    • japi

      muistakaa ihmiset myös että lehdet liiottelee asioita että saavat myytyä juttua... ei kaikki ole oikeasti mustaa valkosella. ja jos tää uhri oikeesti kärsii nii miks se antaa julkasta tämmöset asiat kokomaailmalle esim tän keppi jutunki.... oiskohan jossai kohti ehkä lehdistön liiottelua ? ei niitä lehtiä eikä näitä palstoja kannata uskoa aina iha kaikkea. Lisäys vielä kaikkien puimaan että tunnen nämä ihmiset kaikki oikeastaan erittäin hyvin h¨ja tapahtuneen jälkeen kyllä OLEN OLLUT UHRIN KANSSA SAMASSA PAIKASSA BILETTÄMÄSSÄ, eli onhan se päässy ylikki sit tosta jutusta.

      • tottatosiaan

        Luuletko tosiaan, että lehdet ovat luvan kysyneet uhrilta mitä saa julkaista ja mitä ei. En usko että lehdet edes liioittelevat juttua, paljon on jäänyt myös kertomatta onkaloperän tapahtumista. Lehdistö on saanut tietonsa oikeudenistunnosta joten tuskin ne valhetta ovat.
        Et tainnutkaan tuntea hakkaajia kovin hyvin, kun et usko että he pystyisivät tekemään tuollaisia kauheuksia.


      • diipadaa

        Uhrin ei olisi pitänyt sallia sitä juttua lehteen...olis nostanut kanteen siitä, tai vaikka nostanutkin. Aika paha homma että menivät kertomaan, oma paikallislehti vielä. Kyllä koko kemi tietää tämänkin uhrin liikut, muttei niistä puhuta....ymmärrettävästi


      • Jane2

        kuule Japi, sinuna en edes kehtaisi sanoa että kuulut samaan kaveriporukkaan tuollaisten sadistien kanssa.


    • taatusta

      Lehdet kyllä onkivat tietoonsa kaiken mahdollisen ja julkaisevat paljon sellaista, mitä uhrit eivät halua. Se että uhri on ollut bailaamassa, ei välttämättä tarkoita sitä että hän on päässyt yli tapauksesta. Traumaattinen kokemus, jonka käsittelyssä kestää. Trauma saattaa purkautua vasta vuodenkin päästä, kun tämä uhri pysähtyy miettimään asiaa.

      Uhri etsii varmasti nyt seuraa, on koko ajan liikenteessä ja haluaa tehdä jotain muuta ettei tarvitsisi pysähtyä ja kestää kauhuja. Aika moni on myös ratkennut käyttämään rankemman puoleisesti päihteitä, jotta pääsee todellisuutta pakoon. Älä koskaan vähättele toisen kokemia asioita! Jokainen käsittelee omat kokemukset niin kuin parhaaksi taitaa ja pystyy. Meistä ei ole kukaan koskaan sanomaan, että miten ja millä tavalla pitäisi selviytyä. Jokainen on yksilö. Niin myös sinäkin Japi.

      • julius3

        Have my like, sir.


    • Conky

      Noniin kömpikäähän Kemin amisteinit takasin sinne koloihinne mistä tulittekin.

      "OLEN OLLUT UHRIN KANSSA SAMASSA PAIKASSA BILETTÄMÄSSÄ, eli onhan se päässy ylikki sit tosta jutusta." - Miten tyhmä ihminen oikeasti voi olla? Noh, ymmärrän toki että peruskoulun jälkeen sinulle ei enää koulu maittanut ja että ÄO huitelee 60-70 välillä, mutta silti.

    • nokkura

      Antakaa uhrin olla rauhassa! Jos bilettää, niin se on ok. Se on osa toipumisprosessia, Olethan itsekin ollut bilettämässä. Tässä tarkoitan, että TOIVON JA USKON tuo sinnikäs tyttö on ajatellut että hän pääsee tästä iljettävästä jutusta yli kun elää elämäänsä eteenpäin. niin kuin nuoren kuuluu elää. Vähitellen tämä asia jää taakse ja hän toivon niin, saa elää tasapainoista elämää. Antakaa hänen jo nyt olla! Kohdistakaa katsenne rikollisiin. Vai onko kirjoituksen takana rikollisten lähipiiri.

      • asioitavääristellään

        Rikollisissahan se on ollutkin tähän asti ja on edelleenkin. Mutta tosiasiatkin tulee ottaa huomioon. Oikeudenkäynti herätti kysymyksiä.


      • aabb1
        asioitavääristellään kirjoitti:

        Rikollisissahan se on ollutkin tähän asti ja on edelleenkin. Mutta tosiasiatkin tulee ottaa huomioon. Oikeudenkäynti herätti kysymyksiä.

        "Oikeudenkäynti herätti kysymyksiä"? Matlockhan se siellä. Eikö tosiasia ole se, että joukkio potki, hakkasi, raiskasi ja jätti naisen alasti pakkaseen kuolemaan. Mitä muita tosiasioita kaipaat? Toisten asioista juoruaminen on tappamisen arvoista, kenties tarkoitit tuollaista tosiasiaa? Liikaa televisiota ja liian vähän realiteetteja.


    • Minkkis

      Ehkä uhri tajusi kuinka vähästä hänen elämän jatkuminen oli loppupeleissä kiinni, ja osaa nyt arvostaa elämää erillälailla kuin aikaisemmin. Ehkä hän nyt haluaa bilettää ja seurustella ja tehdä samoja asioita kuin muutkin hänen ikäiset touhuaa. Sallittakoon se hänelle ja nuo ilkeät juorut vois loppua. Ne tuskin uhrin oloa parantaa yhtään.

    • Armoa ei tunneta

      Raiskarit alinta kastia,eristyksessä koko tuomio.Naiset erittäin julmia jos nais raiskari tulee samaan paikkaan ja tieto tulee..

    • tietolähde123

      ne 2 muuta ei liity onkalon tapahtumiin vaan edelliseen ja toinen on kuskina tominut eikä ole osallistunut mihinkää siinä muuta kuin kuskaamiseen ja toinen on ollut kuskina olleen seurulainen ja nämä ei ole syyllistynyt mihinkää. eli heitä ei voi liittää onkalon tapahtumineen. toimittajat ovat leimanneet nämäkin syytetyiksi vaikka tosi asiassa ovat syyttömiä.. kummallista toimintaa toimittajilta että syyttömät leimataa syylliseksi... en puolustele kuitenkaa mutta totean näin koska olen kuullut kummastakin jutusta kaiken ja 100% varmuudella tiedot ovat totta! lähteitä löytyy mutta harvoin näin hyvää.. ja onko teillä kellää havaintoa mitä elijärvellä on tapahtunut? kuulin että siellä on vain tämä alaikänen pahoinpidelly uhrin ja huutoa on ollut mutta ei sen enempää. uhri ei muista että olis uhkailtu tämä kuultu käräjillä.

      • asiantunteva

        nämä ei ole toiminut joukkona vaan eri porukkana. eka kerralla on ollut tarkotus pelotella ja toisella kerralla on ammutta liiankin yli....


      • tietolähdeTampio

        Hassu juttu, että teiltä idiooteilta unohtuu sellainen pieni pointti, että myös vierestä katsominen on rikos! Eli ei nämä sinun ilmoittamat "syyttömät" kuskit ja hänen seuralaisensa ole mitään syyttömiä, jos katsot tärkeää pahoinpitelyä ja törkeää raiskausta vierestä, jonka jälkeen kyyditset ns. "päätekijät" takaisin ihmisten imoille jättäen uhrin alasti ja vaatteet poltettuna pakkas metsään niin anteeksi vain, olet syyllistynyt useampaankin rikokseen.

        Ääliö.


    • huhhuhhh1

      ensimmäistä kertaa tuo hirttää tulee esiin että ei vissii kovin montaa suomalaista ole sitte.. alkaa olee jo naurattavaa tämä ns.uhkailu ku tuski kukkaa sitä toteuttaa ni pitää uhkailla ja vielä anonyyminä huuellaa tommosia.. ei teilläkää mitää tee jos noi naurettaviksi heittäydytte..

      • nxfndd

        Ei kait siinä uhkailtu? Tuumattiin vain mikä on mahdollisesti suurimman osaa suomalaisista kanta sopivaksi rangaistukseksi.

        Tosiasia taitaa olla, ettei näistä tekijöistä taida tulla oikeudenmukaisen rangaistuksen jälkeen kummoisia veronmaksajia. Tuskin missään tapauksessa, joten tuo mainittu rangaistus tietenkin olisi halpa ratkaisu. Mutta eipä kuolemanrangaistuksella ole suomalaisten enemmistön tukea, joten se enemmistön mielipide mahtaa olla jossain hel***n pitkän vankeurangaistuksen ja elinkautisen välimaastossa.


    • Conky

      TÄTÄKIN lasta odottaa varmasti kovin valoisa tulevaisuus. Voi herranjumala minkälaiset kustannukset sekä rahallisesti että sosiaalisesti ainoastaan muutamat ihmiset voivat tyhmyyksillään aiheuttaa. Ko. herran töppäilyjen hinnat lasketaan MILJOONISSA kun otetaan huomioon kaikki kustannukset yhteiskunnalle mukaanluettuna vielä syntymättömän lapsenkin tulevat, todennäköisesti koko elämän mittaiset sos. kustannukset.

      • vivi3

        Kodin ja kasvatuksen merkitys on tosi tärkeä. Olisikohan tätäkään tapahtunut, jos kotoa olisi kasvatuksen myötä saatu oikeat, ihmistä kunnioittavat arvot. Nämä nuorethan olivat kaikki keskenään tuttavia/kavereita/ystäviä, mutta itsehillintä kai jotenkin petti ja pahasti näin kävi. Taviksena, aika kovan"kurin alla nuorena eläneenä tämä tuntuu mahdottomalta tapaukselta. Minulle opetettiin, että kohtele muita kuten itseäsi haluaisit kohdeltavan....... Voi lapsirukat ja kun vielä on taipumus tapojen jatkua sukupolvelta toiselle :(


      • muidenpuolesta
        vivi3 kirjoitti:

        Kodin ja kasvatuksen merkitys on tosi tärkeä. Olisikohan tätäkään tapahtunut, jos kotoa olisi kasvatuksen myötä saatu oikeat, ihmistä kunnioittavat arvot. Nämä nuorethan olivat kaikki keskenään tuttavia/kavereita/ystäviä, mutta itsehillintä kai jotenkin petti ja pahasti näin kävi. Taviksena, aika kovan"kurin alla nuorena eläneenä tämä tuntuu mahdottomalta tapaukselta. Minulle opetettiin, että kohtele muita kuten itseäsi haluaisit kohdeltavan....... Voi lapsirukat ja kun vielä on taipumus tapojen jatkua sukupolvelta toiselle :(

        Niin, mitäpä vivi3 jos tässä tapauksessa onkin kotona saatu oikea kasvatus? Mikäpä sitten syynä? Sinähän olet tietävä kun tiedät miten ventovieraat lapsensa kasvattanut. Aika uhkarohkeeta alkaa arvostelemaan, voipi vielä sattua omaan nilkkaan. Tämmöinen on kyllä aika loukkaavaa näitten tekijöitten vanhempia kohtaan, vaikken heitä tunnekkaan/tiedäkkään..
        Minäkin olen kotoa saanut oikean kasvatuksen, mutta sen verran olen maailmanmenoa nähnyt ja kokenut , että voin sanoa, ettei aina raakuuksiin ole syynä vanhemmat ja kotikasvatus. Pitäisi vähän teidänkin syyttäjien katsoa maailmaa muunkin kuin putken läpi. Oikein suututtaa, kun tiedän, miten myös voivat nuorten vanhemmat kärsiä tästä tilanteesta, ei heistäkään todellakaan varmaan kukaan halunnut että heidän "mussukkansa" tämmöistä tekevät avuttomalle tytölle porukalla. Menkää haukkujat nyt pikkusen itseenne.. ja kuvitelkaa tilanne omalle kohdallenne ennenkuin ketään tuomitsette.


      • kingi
        vivi3 kirjoitti:

        Kodin ja kasvatuksen merkitys on tosi tärkeä. Olisikohan tätäkään tapahtunut, jos kotoa olisi kasvatuksen myötä saatu oikeat, ihmistä kunnioittavat arvot. Nämä nuorethan olivat kaikki keskenään tuttavia/kavereita/ystäviä, mutta itsehillintä kai jotenkin petti ja pahasti näin kävi. Taviksena, aika kovan"kurin alla nuorena eläneenä tämä tuntuu mahdottomalta tapaukselta. Minulle opetettiin, että kohtele muita kuten itseäsi haluaisit kohdeltavan....... Voi lapsirukat ja kun vielä on taipumus tapojen jatkua sukupolvelta toiselle :(

        Taitaa vivi3lla mennä puurot ja vellit nyt sekaisin :D Ensin väittää että eivät ole kotonaan saaneet nämä nuoret oikeaa kasvatusta, jonka vuoksi tekivät teon, sitten väittää että tässä tapauksessa itsehillintä petti. Minusta se tarkoittaa sitä jos itsehillintä pettää, että myös kunnon ihminen kasvatuksesta välittämättä voi tehdä mitä vain, koska itsehillintä pettää. Vai meinaatko että ns. paremmin kasvatetulla ihmisellä on myös parempi itsehillintä? se ei kulje käsikädessä, se ei ole kasvatuksesta kiinni. Se on ihan siitä kiinni, kuinka viina laittaa pään sekaisin. Kyllä tässä tapauksessa Kuningas Alkoholi on ollut se kingien kingi ja silloin tietää jokainen mitä voi tapahtua, oli sivistynyt tai sivistymätön ihminen. Täällä on niin mielenkiintoista keskustelua, että oli pakko ottaa kantaa neulasesta :) Osa täällä on kyllä itse aika sivistymätöntä porukkaa, mitä kirjoituksista päätellen voi lukea.


      • Jasnan
        kingi kirjoitti:

        Taitaa vivi3lla mennä puurot ja vellit nyt sekaisin :D Ensin väittää että eivät ole kotonaan saaneet nämä nuoret oikeaa kasvatusta, jonka vuoksi tekivät teon, sitten väittää että tässä tapauksessa itsehillintä petti. Minusta se tarkoittaa sitä jos itsehillintä pettää, että myös kunnon ihminen kasvatuksesta välittämättä voi tehdä mitä vain, koska itsehillintä pettää. Vai meinaatko että ns. paremmin kasvatetulla ihmisellä on myös parempi itsehillintä? se ei kulje käsikädessä, se ei ole kasvatuksesta kiinni. Se on ihan siitä kiinni, kuinka viina laittaa pään sekaisin. Kyllä tässä tapauksessa Kuningas Alkoholi on ollut se kingien kingi ja silloin tietää jokainen mitä voi tapahtua, oli sivistynyt tai sivistymätön ihminen. Täällä on niin mielenkiintoista keskustelua, että oli pakko ottaa kantaa neulasesta :) Osa täällä on kyllä itse aika sivistymätöntä porukkaa, mitä kirjoituksista päätellen voi lukea.

        Kuten jo aikaisemmin sanottua: teidän amisteinien on ihan turha tulla tänne ala-arvoisella kirjallisella ulosannillanne argumentoimaan näiden paukapää kavereidenne sairaan teon oikeutuksesta.
        Kyse ei tässä tapauksessa todellakaan ole mistään "itsehillinnän pettämisestä". Kyseessä ovat mieleltään sairaat ihmiset, joiden kasvatuksen voisin väittää menneen päin helvettiä, todennäköisesti heidän kohtalonsa oli kirjoitettu jo siittämisvaiheessa periytyvien geenien myötä.


      • PIKKUHAUKKA
        Jasnan kirjoitti:

        Kuten jo aikaisemmin sanottua: teidän amisteinien on ihan turha tulla tänne ala-arvoisella kirjallisella ulosannillanne argumentoimaan näiden paukapää kavereidenne sairaan teon oikeutuksesta.
        Kyse ei tässä tapauksessa todellakaan ole mistään "itsehillinnän pettämisestä". Kyseessä ovat mieleltään sairaat ihmiset, joiden kasvatuksen voisin väittää menneen päin helvettiä, todennäköisesti heidän kohtalonsa oli kirjoitettu jo siittämisvaiheessa periytyvien geenien myötä.

        NÄIN ON


      • opastaa
        Jasnan kirjoitti:

        Kuten jo aikaisemmin sanottua: teidän amisteinien on ihan turha tulla tänne ala-arvoisella kirjallisella ulosannillanne argumentoimaan näiden paukapää kavereidenne sairaan teon oikeutuksesta.
        Kyse ei tässä tapauksessa todellakaan ole mistään "itsehillinnän pettämisestä". Kyseessä ovat mieleltään sairaat ihmiset, joiden kasvatuksen voisin väittää menneen päin helvettiä, todennäköisesti heidän kohtalonsa oli kirjoitettu jo siittämisvaiheessa periytyvien geenien myötä.

        Tekö olette sitten ylä arvosia ja voitte puhua mitä paskaa sattuu?? Mistä sinäkää yiiät näitten kotikasvatuksesta tai muutenkaa näistä tekijöistä mitää?


      • tiedetäääään
        opastaa kirjoitti:

        Tekö olette sitten ylä arvosia ja voitte puhua mitä paskaa sattuu?? Mistä sinäkää yiiät näitten kotikasvatuksesta tai muutenkaa näistä tekijöistä mitää?

        No kyllähän kaikki sen tietää, millaisesta sakista on kyse. Päätekijä tehtaillut rikoksia pienen ikänsä. Alaikäinen pikkukovis, koulupinnari ja kasvatuslaitoksen kasvatti, kun ei pärjätty kotona hänen kanssa. Toinen päätekijä (nainen), alamaailma vienyt mukanaan jo kauan sitten, kuvioissa huumeet ja alkoholi. Kotiväki ei pärjää hänen kanssaan, perheen musta lammas, kuten isänsä häntä kutsuu. Kuski onneton reppana, tekee mitä käsketään.


      • huolestunutvanhempi
        tiedetäääään kirjoitti:

        No kyllähän kaikki sen tietää, millaisesta sakista on kyse. Päätekijä tehtaillut rikoksia pienen ikänsä. Alaikäinen pikkukovis, koulupinnari ja kasvatuslaitoksen kasvatti, kun ei pärjätty kotona hänen kanssa. Toinen päätekijä (nainen), alamaailma vienyt mukanaan jo kauan sitten, kuvioissa huumeet ja alkoholi. Kotiväki ei pärjää hänen kanssaan, perheen musta lammas, kuten isänsä häntä kutsuu. Kuski onneton reppana, tekee mitä käsketään.

        Ei muuten millään pahalla, mutta oletteko ihan varma että tiedätte missä teidän pikkumussukkanne majailevat tälläkin hetkellä kun täällä muita haukutte? En tekijöitä puolustaakseni, vaan sillä silmällä, kun kemi-tornio alueella on huomattava huumeongelma ja ettei tapahdu vastaavia tai muita kauheuksia enää. Ja sekin, että Kemi on myös rikostilastojenkin kärkipäässä. Myös MEIDÄNKIN VANHEMPINA on muistettava valvoa lapsiamme. Tämä tapaus on ollut pakko avata myös muiden vanhempien silmät, pysäyttää ihmisiä ajattelemaan, pitäkää huoli lapsistanne, ei meistä kukaan halua että oma lapsi tekee tuommoista, ja samalla kun huokasette että no onneksi ei ollut oma lapsi, huokaiskaa samalla ettei ollut myöskään naapurin, mielummin ettei kenenkään lapsi tekisi tuommoista. Eihän tämmöistä toivo kenellekään, ei vaikka olisi kenen lapsi. Nyky-yhteiskunta asettaa paljon vanhemmuudelle. Lasten ollessa vielä pieniä, ei ole hätää, tuumitaan että mikäs tässä, vanhempana. Isommat vastuut tulevatkin vasta kun lapsi on aikuistumisen kynnyksellä. Muka aikuinen päättämään laillisesti, mutta mutta liian nuori käytännössä ottamaan vastuuta vielä omasta elämästään. Aikuisikää pitäisikin koroittaa 21 ikävuoteen laillisesti.

        Huumerikollisuus on kasvussa Lapissa. Poliisin mukaan huumeet houkuttelevat ja tarjontaa riittää Ruotsin rajan läheisyyden vuoksi. Peräpohjolassa huumerikollisuus on kasvanut 42,5 prosenttia vuodentakaisesta. Kemissä hivutellaan jo valtakunnan kärkipaikkaa.

        Tätä asiaa ei ratkaista resursseilla. Se lähtee ihan muista tekijöistä. Se houkuttelevuus on ensimmäinen asia, että se ei enää vetäisi puoleensa. Kaveripiirin valinta on erittäin merkittävä ja se, että vanhemmat seuraavat, mitä lapset tekevät.

        – Ja etenkin poikien osalta tärkeitä ovat ne muutamat vuodet, kun nuorukainen kasvaa ja hakee paikkaansa yhteiskunnassa. Jos he selviävät niistä vammauttamatta itseään huumeilla ja pääsevät miehistymään, minkä jälkeen oma arvostelukyky paranee, niin näistä pojista tulee erittäin yhteiskuntakelpoisia nuoria miehiä rakentamaan tätä yhteiskuntaa, Kinnunen sanoo.


    • asdfgh1

      Sanon vain että niin kauan on hyvä arvostella kun ei satu omalle kohdalle. Ette voi ikinä tietää , mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan.

      • kivahomma

        Sekö niin vain "sattuu kohdalle" että raiskaa julmasti ja yrittää tappaa puolustuskyvyttömän ihmisen porukalla?


      • Tampio123
        kivahomma kirjoitti:

        Sekö niin vain "sattuu kohdalle" että raiskaa julmasti ja yrittää tappaa puolustuskyvyttömän ihmisen porukalla?

        Samaa mietin myös.. Pitää toivoa kovasti, että ei "satu kohdalle"..

        Nämä ammattikoulun kesken jättäneet tulevaisuuden toivot ovat kyllä mainioita. Hieno hommahan se on, että kaveria puolustetaan, mutta jotain rajaa hei.. "Niin kauan on hyvä arvostella", voi jeesus................ *facepalm*


      • huoli1
        Tampio123 kirjoitti:

        Samaa mietin myös.. Pitää toivoa kovasti, että ei "satu kohdalle"..

        Nämä ammattikoulun kesken jättäneet tulevaisuuden toivot ovat kyllä mainioita. Hieno hommahan se on, että kaveria puolustetaan, mutta jotain rajaa hei.. "Niin kauan on hyvä arvostella", voi jeesus................ *facepalm*

        Pitää myös toivoa muuten ettei oma lapsi tee koskaan tämmöistä, vaikka on kotona saanut oikean ja kunnollisen kasvatuksen. Pitää toivoa "ettei satu kohdalle" . Minullakin pojalle näyttää tuo viina maistuvan ja hänen kavereilleen myöskin :/


      • huoh1
        huoli1 kirjoitti:

        Pitää myös toivoa muuten ettei oma lapsi tee koskaan tämmöistä, vaikka on kotona saanut oikean ja kunnollisen kasvatuksen. Pitää toivoa "ettei satu kohdalle" . Minullakin pojalle näyttää tuo viina maistuvan ja hänen kavereilleen myöskin :/

        Niin elikkä siinäs huomaatte että aina ei ole kasvatuksesta kiinni.. tässäkin tapauksesa varmasti vanhemmat on kasvattanut niinku pitää mutta lapset joutunu väärään seuraan..


    • Mersu-mies

      Linnaan joutuu joksikn aikaa kaikki.tämä manne pitäisi lopettaa muutenkin jo vanhojen rosvoilujen takia.

      • Jansani

        Rauhotupas vähän, elämäm koullulainen. Ei eletä enää keskiajalla...


      • hyvinkasvatettu1

        Taidat olla itsekin mielenvikanen kun tuommosia puhut. Et ole työllisten puheitten jälkeen mikään kummempi toista arvostelemaan.


    • huoh1

      Murha.infosta löytyy näköjään tekijöiden nimet...

    • mettänperä

      Päätekijä saakoon peräonkaloonsa linnan suurinta @@@pää.

      • karaktääri

        Toivottavasti pääsee tutustumaan "metsuriin" linna reissullaan.


    • ilugmmi

      6 vuotta ja kahdeksan kuukautta, muiden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin tuomittujen rangaistukset ovat neljä vuotta ja yhdeksän kuukautta sekä kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta.

    • en ole raskaana

      Iltalehden mukaan, jos on raskaana saa lievemmän tuomion ... Mitä opimme tästä, jos aikoo tehdä jotain rikollista, kannattaa hankkiutua raskaaksi, silloin saa lievemmän tuomion.

    • Kemiläinenamitsutoll

      Hei. Pakko puuttua hieman tähän kasvatusasiaan. Tunnen alaikäisen tytön ja hänen perheensä. Tyttö on ollut jo ihan nuoresta asti hulttio, polttanut tupakkaa jo varmaan 10 vuotiaasta lähtien. Ja uskokaa kun sanon, vanhemmat on todellakin yrittänyt saada tytön touhuille stoppia jo aikaa sitten. On jopa Kemin sosiaaliviranomaisia pyydetty itse apuun, kun ei ole tytölle järkipuheet uponneet päähän. Tytön 20v isosisko on täysin järkevä nuori aikuisenalku, kihloissa ja asuu yhdessä avomiehensä kanssa. Ammatti on ja taitaa töissäkin käydä.
      Vanhemmat ovat olleet jo kauan aikaa huolissaan tytöstä, ja sivustaseuraajana olen tietoinen perheen kurista. Vanhemmat ovat kaikkensa antaneet molemmille tytöille, että heillä olisi mahdollisimman hyvät pelikortit tulevaisuuteen. Kaikki eivät vain osaa pelata korttejansa oikein. Nuoremman tytön kapinointi vanhempia ja omaa perhettään kohtaan on kauan aikaa sitten riistäytynyt käsistä, eikä sosiaaliviranomaisetkaan ole saaneet tyttöön otetta. Tyttö on ajautunut väärään porukkaan ja saanut sieltä täysin eri käsityksen elämästä.
      Päätekijöistä sen verran, että heidän kasvatuksestaan en tiedä paljoakaan. Sen tiedän, että kauan ovat myös olleet rappiolla, ja tämä alaikäinen tyttö on liittynyt heidän seuraansa. Sieltä opitut normit ovat vallanneet tytön, ja hän on kaveriporukastaan saanut uuden perheen ja uudet elämänarvot. Uudessa "perheessä" kun saa mennä ja tulla miten haluaa, saa ryypätä alaikäisenä ja käyttää muita päihteitä. Saa myös ajella ympäri Kemiä yömyöhään asti, ja omat vanhemmat ovat vain typeriä, kun etsivät tyttöä itku kurkussa. Puhelimetkin laitetaan pois päältä ettei vanhemmat häiritse hauskaa illanviettoa oikean "perheen" seurassa. Ja mikä parasta- saa harrastaa suojaamatonta seksiä kenen kanssa haluaa.

      Älkää sanoko että kasvatuksessa on aina vikaa. Päätekijöiden kasvatuksesta en tiedä, voi olla, että heidän asemassaan on vanhemmilla välinpitämättömyyttä ja hanskat on heitetty tiskiin, kun ei enää tiedä mitä lastensa kanssa tehdä. Mutta tämän alaikäisen tytön vanhemmat ovat aina yrittäneet kaikkensa lapsensa eteen. Ja niin ovat myös tytön lähipiirin perheet ja aikuiset.

      • kohtuuskaikessa

        Hyvä että joku uskaltaa aukaista suunsa :) Emme voi tietää kenenkään asioista kaikkea, näinhän se on. Mutta miksi tyttöä ei laitettu nuorisokotiin? Silloin olisi loppunut tuo homma? Minusta Kemin Sosiaalitoimisto on aika herkkä huostaanottamaan tai sijoittamaan nuoria. Ja heitähän on kaikenlaisista perheistä, mikä ei ole kaikkien ihmisten tiedossa. Se että tyttö löysi ns. uuden perheen.. niin nämä muuthan jo kaikki kai asuivat omillaan? Joten eikai siinä vanhemmilla paljoa enää sanottavaa ole voinut olla, kuin yrittää puhua järkeä 'millaista' elämää pitäisi elää, jos tiesivätkään ihan kaikesta. Täysi-ikäsestä lapsesta kun ei saa enää viranomaisiltakaan mitään tietoja, jos olisikin halunnut.


      • kohtuuskaikessa

        Jäikin huonosti lukematta tuo että sosiaaliviranomaiset eivät saaneet tyttöön otetta. Olisi kyllä oikeasti kannattanut kovistella sinnepäin, heidän olisi kuulunut tarttua tyttöön ja vaikka huostaanottaa hänet. Koska varmaan jo tytön käyttäytyminen olisi täyttänyt huostaanoton kriteerit... Tässähän voisi jo syyttää sosiaaliviranomaisia, kun päinvastoin, huostaanottoja tehdään kepein perustein.


      • Kemiläinenamitsutoll
        kohtuuskaikessa kirjoitti:

        Jäikin huonosti lukematta tuo että sosiaaliviranomaiset eivät saaneet tyttöön otetta. Olisi kyllä oikeasti kannattanut kovistella sinnepäin, heidän olisi kuulunut tarttua tyttöön ja vaikka huostaanottaa hänet. Koska varmaan jo tytön käyttäytyminen olisi täyttänyt huostaanoton kriteerit... Tässähän voisi jo syyttää sosiaaliviranomaisia, kun päinvastoin, huostaanottoja tehdään kepein perustein.

        Joo, totta puhut. Olen täysin samaa mieltä asiasta. Voi olla, että koska vanhemmat molemmat ovat työssäkäyviä normaaleja kansalaisia, joilla on yksi hyväkäytöksinen parikymppinen tyttö, ei ole sossut nähneet parhaaksi viedä lasta pois hyvästä perheestä. Ja koska vanhemmat ovat kuitenkin täysjärkisiä ja heillä on hyvät elämänasenteet ja hyvät normit perheessä, sossut ovat vain ajatelleet, että vanhemmat tarvitsevat "vain" tukea lapsen kasvattamiseen. Voihan se olla, että huostaanotto on ollut lähellä. Mutta koska vanhemmat rakastavat tyttöään täysin ehdoitta, voi olla myös etteivät ole halunneet luopua lapsesta, vaan ovat yrittäneet kaikkensa ja puuskuttaneet läpi harmaan kiven. Tyttö on silti aina vain kääntänyt selkänsä vanhempiensa avulle ja tuelle ja "läimäissyt päin näköä". Tarkkaa tietoa kun ei tästä sosiaaliviranomaisjupakasta hirveästi ole. Ja joo, eiköhän nämä päätekijät ole asuneet jo omissa kodeissaan, ja tyttö viettänyt siellä aikaa heidän kanssaan. "Uudella perheellä" viittasin juurikin tähän todella huonoon kaveripiiriin.


      • kuri kunniaan
        kohtuuskaikessa kirjoitti:

        Hyvä että joku uskaltaa aukaista suunsa :) Emme voi tietää kenenkään asioista kaikkea, näinhän se on. Mutta miksi tyttöä ei laitettu nuorisokotiin? Silloin olisi loppunut tuo homma? Minusta Kemin Sosiaalitoimisto on aika herkkä huostaanottamaan tai sijoittamaan nuoria. Ja heitähän on kaikenlaisista perheistä, mikä ei ole kaikkien ihmisten tiedossa. Se että tyttö löysi ns. uuden perheen.. niin nämä muuthan jo kaikki kai asuivat omillaan? Joten eikai siinä vanhemmilla paljoa enää sanottavaa ole voinut olla, kuin yrittää puhua järkeä 'millaista' elämää pitäisi elää, jos tiesivätkään ihan kaikesta. Täysi-ikäsestä lapsesta kun ei saa enää viranomaisiltakaan mitään tietoja, jos olisikin halunnut.

        Pentu olis pitänyt laittaa kuriin ja on se helevetin kumma jos vanhemmilta ei yhtäkään tuppivyötä löytyny jolla olis pannut jälkikasvunsa ojennukseen, jos ei kerran järkipuhe tehonnu!


      • Maija Mehiläinen
        kuri kunniaan kirjoitti:

        Pentu olis pitänyt laittaa kuriin ja on se helevetin kumma jos vanhemmilta ei yhtäkään tuppivyötä löytyny jolla olis pannut jälkikasvunsa ojennukseen, jos ei kerran järkipuhe tehonnu!

        Ei saa lasta väkivalloin kurittaa, senhän sanoo jo lakikin.
        Kauniisti pitää puhua ja asiat selvittää. Jo ihan pienestä pitäen opettaa mikä on oikein ja mikä on väärin. Sekä rajat mitä saa tehdä ja tiedostaa vääryydestä tulevat rangaistukset, aresti viikkorahat jne.
        Ja ennen kaikkea aikaa, sitä on lapselle suotava. On aina pyrittävä olemaan kassakäymisessä lapsensa kanssa, eikä sysätä asioita huomiseen.


    • tottavaitarua3

      Sairaalasta päästyään uhri on ollut ahdistunut traumaattisten tapahtumien muistoista ja kärsinyt stressihäiriöstä. Hän ei voi käydä koulua ja liikkuminen kodin ulkopuolella on vaikeaa.

      Käräjäoikeus määräsi uhrin henkilöllisyyden ja hänen terveydentilaansa koskevat asiakirjat salassa pidettäväksi kuudenkymmenen vuoden ajaksi.

      Miten se biletys olikaan? Ja ihmekkös tuo että asiakirjat halutaan määrätä salaisiksi, kun vedetään kymmenien tuhansien korvaukset. Siis tottakai korvaukset kuuluu, mutta asiasta.

      • mummo56

        Oletko kateellinen rahallisesta korvauksesta?voithan kokeilla uhrin asemaa,siinä ei rahalla saa takaisin terveyttä


      • toppakenkä
        mummo56 kirjoitti:

        Oletko kateellinen rahallisesta korvauksesta?voithan kokeilla uhrin asemaa,siinä ei rahalla saa takaisin terveyttä

        Tottakai uhrille kuuluu rahallinen korvaus. Senhän tajuaa tyhmä saapaskin. Sinä olet varmaan avokas.


    • elämää jos vaikk

      Ei aina auta huostaanotto, ei mikään, saattaa kapinamieli vain nousta suuremmaksi. Joskus asiat vain menee miten menee, ei niihin etukäteen osata ottaa oikeata otetta... Jälkeenpäin voi sanoa vaikka mitä.. vrt. itsemurhan tehneen jälkeen sanotaan, että olisi pitänyt tehdä noin ja näin, ja huomata merkit jne. Tosi on ettei kaikkiin asioihin voi aina vaikuttaa. Varsinkaan jos kaikkia asiaan liittyviä taustatekijöitä ei tiedä. Sellaista tämä elämä saattaa olla ja joskus onkin.

      • Ihmishirviöt

        Päätekijä nimestä päätellen mustalainen kaale pummi yhteiskunnan elättivaris mutta oli mikä oli ja olivatpa mitä olivat niin ainoa oikea rangaistus tuolle hirviö porukalle on että heidät hirtetään yleisellä paikalla ja näitten hirviöitten omaiset pitää pakottaa hirttopaikalle katsomaan ja näkemään ja kuulemaan kun heidän kullanmurunsa niska katkeaa ja kuuluu rusahdus kun köysi kiristyy. T. Veret käy kuumana


      • Välittäkää
        Ihmishirviöt kirjoitti:

        Päätekijä nimestä päätellen mustalainen kaale pummi yhteiskunnan elättivaris mutta oli mikä oli ja olivatpa mitä olivat niin ainoa oikea rangaistus tuolle hirviö porukalle on että heidät hirtetään yleisellä paikalla ja näitten hirviöitten omaiset pitää pakottaa hirttopaikalle katsomaan ja näkemään ja kuulemaan kun heidän kullanmurunsa niska katkeaa ja kuuluu rusahdus kun köysi kiristyy. T. Veret käy kuumana

        Kyllä se on huonossa koti kasvatuksessa syy että tällaisia hulluja on olemassa, meitä oli seitsemän lasta, koti oli köyhä ja oli sairautta ja muuta kauheutta mitä joutui kokemaan mutta yhdestäkään meistä ei tullut väkivaltaista, ei tullut kenestäkään muustakaan kotikylällä -60 -70 luvulla kasvaneista yli sadasta nuoresta vaikka oli köyhyyttä, kommunismia kepulaisuutta, kokoomuslaisia, uskovaisia, epäuskoisia mutta kun kotona annettiin oikeat elämän eväät, sanottiin suoraan mitä saa tehdä ja mitä ei, kyllä silloinkin otettiin joskus kaljaa ja viinaakin, huumeista en tiedä mutta tuskin kenellekään olisi tullut mieleenkään pahoinpidellä nuori tyttö lähes hengiltä ja jättää hänet alasti pakkaseen korpeen kuolemaan. Kyllä Kemin ja ympäristön äitien on nyt jätettävä ryyppääminen ja bilettäminen ja tehdä kaikkensa ettei vastaavaa pääse enää missään tapauksessa tapahtumaan, bilettäkää sitten jos haluttaa kun lapsenne ovat täysin aikuisia js kunnon kansalaisia. Nuorissa on kunnollisiakin sekä vastuullisia joten ilmoittakaa vaikka nimettömänä viranomaisille jos tiedätte jonkun suunnittelevan jotain pahaa, pieneltäkin vaikuttava teko voi pelastaa ihmishengen, kehun" vähän itseäni: kävelin kerran eräälle festari alueelle virtaavaa ihmismassaa vastaan ja eräs 13-15 vuotias poika piti puukkoa toisen pojan kurkulla, kaikki kävelivät ohi mutta itse erotin pojat, soitin salaa poliisit paikalle ja puukkopoika lähti poliisien mukaan, tuo poika oli menossa sen puukon kanssa sinne festarialueelle siinä ihmismassassa, pikkutytöt nimittivät minua vasikaksi(tästä aikaa 10 vuotta), uskon että tytöt ovat muuttaneet mieltään


      • vanhemmanrakkaus
        Ihmishirviöt kirjoitti:

        Päätekijä nimestä päätellen mustalainen kaale pummi yhteiskunnan elättivaris mutta oli mikä oli ja olivatpa mitä olivat niin ainoa oikea rangaistus tuolle hirviö porukalle on että heidät hirtetään yleisellä paikalla ja näitten hirviöitten omaiset pitää pakottaa hirttopaikalle katsomaan ja näkemään ja kuulemaan kun heidän kullanmurunsa niska katkeaa ja kuuluu rusahdus kun köysi kiristyy. T. Veret käy kuumana

        Miksi sinne pitäisi omaiset pakottaa paikalle katsomaan? Kyllä sinä itse olet nyt sairas.

        Näiden nuorten perhepiiri, läheiset, kaverit ja ystävät, he ovat kaikki yhtä järkyttyneitä tapahtuneesta ja he eivät voineet kuvitellakkaan tämmöistä, lapsestaan, kaveristaan, ystävästään, YMMÄRRÄTKÖ? Kukaan heistä ei puolla tekoa, niinkuin te täällä kuvittelette. Hekin ovat joutuneet tahoillaan miettimään suhtautumistaan tämän jälkeen, omaan lapseen , hyvään ystävään. Hekin yrittävät selvitä tästä järkytyksestä eteenpäin. Yrittäkää nyt tekin tajuta. Eikö teillä löydy kykyä asettua toisen ihmisen asemaan. Ei kukaan voi kuvitella ja halua uskoa että oma lapsi tämmöistä tekisi, ei ikikuunapäivänä, että kajotaan toiseen ihmiseen, vaikka juo, kulkee tuolla porukassa, saattaa vetää muutakin, niinkuin nämä ovat tehneet. Mutta päihteet muuttaa ihmisen. Näin se on vanhempana todettava ja karu totuus tuli päin naamaa. Hyviä neuvoja voi antaa ja toivoa että lapsi ottaa ne vastaan. Kotoa on saanut ihmistä kunnioittavan kasvatuksen. Eri asiat miten nuori käyttää ne saadut neuvot elämässään.

        Oikea ystävä- ja vanhempi kulkee rinnalla, sattui mitä sattui. Tekoa ei hyväksytä, ei sitten millään, mutta nuoret ansaitsevat toisen mahdollisuuden, mokattuaan pahasti ensimmäisen. Vaikka vaikeuttavat myös läheistensä elämää täällä siviilissä, tämän tapauksen johdosta. Tukea tarvitaan linnassa olemiseen, että heillä olisi edes edellytykset sieltä päästessään yrittää olla rehtiä kansalaisia, tässä vanhemmat voivat vielä yrittää. Oletteko ajatelleet semmoista?

        Niinkuin tässä on kirjoiteltu, nyky-yhteiskunta vaatii kasvatuksesta nykyään paljon, on eriä kun sillon 60-70-80 luvulla, ei voi verratakkaan. Ja sanotaanko jo Kemi-ilmiö on ihan oma asiansa jo...


    • Jeesustulikaapista

      No ei ainakaan tässä päätekijän kanssa kannate soopailla mitään kotikasvatuksesta,kun isänsäkin oli linnassa n.20-vuotiaasta kun sai tuomion ryöstöstä ja rahojen piilotuksesta. on kikkaillut muutakin alamaailman juttuja koko elämänsä. Myynyt Hassista jne...

      Muihin tekiöihin en ota tällä viestillä kantaa.

      • upqowiejfaö

        "Myynyt Hassista jne..."
        Oho, tuo onkin jo pahempi juttu.


      • fgdfgfgd
        upqowiejfaö kirjoitti:

        "Myynyt Hassista jne..."
        Oho, tuo onkin jo pahempi juttu.

        ""Myynyt Hassista jne...""
        Kenestä Hassisesta on kyse? Minkä alan miehiä/naisia?


      • sääli lapselle
        fgdfgfgd kirjoitti:

        ""Myynyt Hassista jne...""
        Kenestä Hassisesta on kyse? Minkä alan miehiä/naisia?

        Joutuukohan raskaana olevan naisen lapsi huostaan kun äiti on rikollinen?


      • kuri kovaksi
        sääli lapselle kirjoitti:

        Joutuukohan raskaana olevan naisen lapsi huostaan kun äiti on rikollinen?

        vanhemmantakkaus Haista märkivä vittu. Kukaan noista rikollisista ei ansaitse enää yhtäkään mahdollisuutta kokeilla uutta elämää, maassamme on jo tuhansia niitä joille on annettu mahdollisuus kokeilla uutta elämää vankilan jälkeen ja hyvin monet ovat tulleet murhatuiksi, tapetuiksi, pahasti pahoinpidellyiksi noitten kukkahattu tätien paapomien vankilasta vapauteen päästettyjen raakalaisten toimesta. Vain semmoiselle pitäisi antaa vankilan jälkeen mahdollisuus uuteen elämään jotka ovat itsepuolustuksena joutuneet lyömään hengiltä vaikkapa puukon tai muun aseen kanssa päälle käyneen henkilön, jos minua yritetään puukottaa tai ampua läheltä niin minun tulee toimia sekunnin murto-osassa eli lyödä äärettömän nopeat iskut kohteeseen täydellä voimalla ja siinä ei voi eikä ehdi ajatella jääkö hyökkääjä henkiin. Kyllä tytön niduttajien vanhemmat ovat täysin epäonnistuneet pentujensa kasvatuksessa ja vähin mitä heiltä voi nyt odottaa on see että he alkavat tehdä nuorisotyötä ja muuta työtä joka ennaltaehkäisee rikollisuutta


      • zxcvbnm1
        kuri kovaksi kirjoitti:

        vanhemmantakkaus Haista märkivä vittu. Kukaan noista rikollisista ei ansaitse enää yhtäkään mahdollisuutta kokeilla uutta elämää, maassamme on jo tuhansia niitä joille on annettu mahdollisuus kokeilla uutta elämää vankilan jälkeen ja hyvin monet ovat tulleet murhatuiksi, tapetuiksi, pahasti pahoinpidellyiksi noitten kukkahattu tätien paapomien vankilasta vapauteen päästettyjen raakalaisten toimesta. Vain semmoiselle pitäisi antaa vankilan jälkeen mahdollisuus uuteen elämään jotka ovat itsepuolustuksena joutuneet lyömään hengiltä vaikkapa puukon tai muun aseen kanssa päälle käyneen henkilön, jos minua yritetään puukottaa tai ampua läheltä niin minun tulee toimia sekunnin murto-osassa eli lyödä äärettömän nopeat iskut kohteeseen täydellä voimalla ja siinä ei voi eikä ehdi ajatella jääkö hyökkääjä henkiin. Kyllä tytön niduttajien vanhemmat ovat täysin epäonnistuneet pentujensa kasvatuksessa ja vähin mitä heiltä voi nyt odottaa on see että he alkavat tehdä nuorisotyötä ja muuta työtä joka ennaltaehkäisee rikollisuutta

        Semmoisethan ovat parhaimpia juuri tekemäänkin, kellä on kokemusta ja ovat vahingosta viisastuneet.


      • åpuyhjr

        Kuukauden päivät taisi linnassa olla, oikeudenkäyntiä odottaen. Ei muuta. Vaan eipä tätä poikaa olekaan hänen isänsä kasvattanut.


      • åpuyhjr

        Kuukauden päivät taisi linnassa olla, oikeudenkäyntiä odottaen. Ei muuta. Vaan eipä tätä poikaa olekaan hänen isänsä kasvattanut.


      • kaikkienlaisia
        kuri kovaksi kirjoitti:

        vanhemmantakkaus Haista märkivä vittu. Kukaan noista rikollisista ei ansaitse enää yhtäkään mahdollisuutta kokeilla uutta elämää, maassamme on jo tuhansia niitä joille on annettu mahdollisuus kokeilla uutta elämää vankilan jälkeen ja hyvin monet ovat tulleet murhatuiksi, tapetuiksi, pahasti pahoinpidellyiksi noitten kukkahattu tätien paapomien vankilasta vapauteen päästettyjen raakalaisten toimesta. Vain semmoiselle pitäisi antaa vankilan jälkeen mahdollisuus uuteen elämään jotka ovat itsepuolustuksena joutuneet lyömään hengiltä vaikkapa puukon tai muun aseen kanssa päälle käyneen henkilön, jos minua yritetään puukottaa tai ampua läheltä niin minun tulee toimia sekunnin murto-osassa eli lyödä äärettömän nopeat iskut kohteeseen täydellä voimalla ja siinä ei voi eikä ehdi ajatella jääkö hyökkääjä henkiin. Kyllä tytön niduttajien vanhemmat ovat täysin epäonnistuneet pentujensa kasvatuksessa ja vähin mitä heiltä voi nyt odottaa on see että he alkavat tehdä nuorisotyötä ja muuta työtä joka ennaltaehkäisee rikollisuutta

        voivoi, sinä olet puheistasi päätellen epäonnistunut jo omassa elämässäsi, toivottavasti sinulla ei ole lapsia. Mene sinne vankilan portille niduttamaan neuvojasi, siellä on sinun paikka.


      • rqqewropoi
        sääli lapselle kirjoitti:

        Joutuukohan raskaana olevan naisen lapsi huostaan kun äiti on rikollinen?

        "Joutuukohan raskaana olevan naisen lapsi huostaan kun äiti on rikollinen? "
        Ei joudu. Lapsen voi nykyään ottaa mukaan vankilaan. Sillä tavalla lapsi tottuu vankilaelämään jo pienenä. Pienenä opitun muistaa vanhanakin.


      • Tarkkailija.
        åpuyhjr kirjoitti:

        Kuukauden päivät taisi linnassa olla, oikeudenkäyntiä odottaen. Ei muuta. Vaan eipä tätä poikaa olekaan hänen isänsä kasvattanut.

        "Vaan eipä tätä poikaa olekaan hänen isänsä kasvattanut.
        Kyllä on kasvattanut. Koko suku on kasvattanut. Tavoitteet ovat olleet kuitenkin hyvin erilaiset. Tulokset ovat näkyneet jo 15 v: lähtien.


      • niimpäniinpaskaataas

        Iha tyhjää soopailet muutenki koska et näköjää tiä mistää mittää. Eikä muutenkaq kukkaa näytä tietävän asioitten oikeira puoli. Kyllähä tätä paskaa liikkuu mutta ku Totta pitäs puhua ni kyllä ollaan hiljaa..


      • åpoiuythjr
        Tarkkailija. kirjoitti:

        "Vaan eipä tätä poikaa olekaan hänen isänsä kasvattanut.
        Kyllä on kasvattanut. Koko suku on kasvattanut. Tavoitteet ovat olleet kuitenkin hyvin erilaiset. Tulokset ovat näkyneet jo 15 v: lähtien.

        Mikä suku?? :DD


      • käsikädessä

        Kyllä sinun pitää olla aika tyhmä ihminen, meinaatko että poika ollut isänsä mukana noissa jutuissa ja ottanut sieltä oppinsa? :O Minusta tuntuu että tämä poika on silloin ollut äitinsä kanssa kiltisti kotonansa eikä ole tiennyt isänsä hommista mitään.


      • poiuytre
        Tarkkailija. kirjoitti:

        "Vaan eipä tätä poikaa olekaan hänen isänsä kasvattanut.
        Kyllä on kasvattanut. Koko suku on kasvattanut. Tavoitteet ovat olleet kuitenkin hyvin erilaiset. Tulokset ovat näkyneet jo 15 v: lähtien.

        Siinäpä parhaat sanojat. Katsokaa omia lapsia. Toisella on kans vanhempi nyrkkisankari ja toisella ainokainen ei pärjää edes pienten lastensa kanssa yksinnään , kyllä siinäkin olisi kannattanut miettiä, ennenkuin lapsia rupee syytämään :DD


    • nimet mainittu

      Tänään oli iltapäivälehden sivuilla jotain Kemi-Tornion tapauksesta?

    • huhhuhärrr

      meneepäs jutut täällä vähän yli.. ne on tehnyt minkä on tehnyt ja saanut tuomiot eiköhän se siinä ole.... eihän ihmisten tarvi puuttua toisten elämää ja morkata heidän vanhempia ku eihän ne vanhammat oo tehy tätä hommaa.....

      • gterger

        Ei se pahuus ihmisestä mihinkään katoa kiven sisässä istumalla. Sama meno jatkuu kun vapaaksi pääsevät.


      • gakdögöföskajajaj
        gterger kirjoitti:

        Ei se pahuus ihmisestä mihinkään katoa kiven sisässä istumalla. Sama meno jatkuu kun vapaaksi pääsevät.

        Kyllähän ihminen virheistään oppia voi ihan jokaikinen. Ja kaikilla on mahdollisuus vielä, jokainen virheitä tekee jotku suurempia mutta aina niistä voi halutessaan opin ottaa.


      • "ymmärtäkää"
        gakdögöföskajajaj kirjoitti:

        Kyllähän ihminen virheistään oppia voi ihan jokaikinen. Ja kaikilla on mahdollisuus vielä, jokainen virheitä tekee jotku suurempia mutta aina niistä voi halutessaan opin ottaa.

        Ihmisen sieppaaminen ei ole virhe. Ikinä.
        Siepatun ihmisen piekseminen ei ole virhe. Ikinä
        Siepatun ja piestyn ihmisen riisuminen ja raiskaaminen oksalla ei ole virhe. Ikinä.
        Siepatun, piestyn, riisutun ja raiskatun ihmisen jättäminen yöksi pakkaseen ei ole virhe. Ikinä.

        Laskun maksamisen unohtaminen on virhe. Punaisia päin käveleminen vahingossa on virhe. Ihmisen satuttaminen ei ole virhe. Ikinä.

        Kyllä tässä tapauksessa on tehty virheitä. Tekijöiden, joita ei voi kutsua millään tavalla ihmisiksi, suhteen on tehty virhe siinä ettei niitä ole vedetty kakarana vessasta alas. Oikeusjärjestelmä tekee virheen siinä, ettei tuollaisia hyeenoja lukita pysyvästi pois yhteiskunnasta keinolla millä hyvänsä, jotta ne olennot eivät kykenisi enää ikinä tekemään muita satuttavia rikoksia vaikka haluaisivat. Virhe on tehty siinä, että jo 15-vuotiaasta asti rikoksia tehtaillut ja muille vahingoksi oleva otus on tarkoituksella pidetty vapaana, jotta se voisi satuttaa muita hieman lisää.

        Tuollaisia tahallisia muiden elämän tuhoamiseen tähtääviä rikoksia virheiksi nimittävien elämän_koululaisten tarkoituksena ei ole mikään muu kuin omien tekojen ja oman vastuun vähättely. Elämänkoululaisrikolliset eivät ikinä tule ottamaan mitään vastuuta teoistaan vaan kuittaavat ne virheinä - niillä ei ole tavalliselta ihmiseltä edellytettäviä piirteitä, kuten empatiakykyä, selkärankaa tai moraalia. Ne eivät ikinä opi tekojensa vääryyttä millään muulla keinolla kuin laittamalla ne kokemaan sitä samaa kipua ja tuskaa mitä ovat uhreilleen aiheuttaneet - valitettavasti tämä on jostain syystä tehty laittomaksi.

        A.C.A.B = All Criminals Are Bastards


      • Kemiläine.
        "ymmärtäkää" kirjoitti:

        Ihmisen sieppaaminen ei ole virhe. Ikinä.
        Siepatun ihmisen piekseminen ei ole virhe. Ikinä
        Siepatun ja piestyn ihmisen riisuminen ja raiskaaminen oksalla ei ole virhe. Ikinä.
        Siepatun, piestyn, riisutun ja raiskatun ihmisen jättäminen yöksi pakkaseen ei ole virhe. Ikinä.

        Laskun maksamisen unohtaminen on virhe. Punaisia päin käveleminen vahingossa on virhe. Ihmisen satuttaminen ei ole virhe. Ikinä.

        Kyllä tässä tapauksessa on tehty virheitä. Tekijöiden, joita ei voi kutsua millään tavalla ihmisiksi, suhteen on tehty virhe siinä ettei niitä ole vedetty kakarana vessasta alas. Oikeusjärjestelmä tekee virheen siinä, ettei tuollaisia hyeenoja lukita pysyvästi pois yhteiskunnasta keinolla millä hyvänsä, jotta ne olennot eivät kykenisi enää ikinä tekemään muita satuttavia rikoksia vaikka haluaisivat. Virhe on tehty siinä, että jo 15-vuotiaasta asti rikoksia tehtaillut ja muille vahingoksi oleva otus on tarkoituksella pidetty vapaana, jotta se voisi satuttaa muita hieman lisää.

        Tuollaisia tahallisia muiden elämän tuhoamiseen tähtääviä rikoksia virheiksi nimittävien elämän_koululaisten tarkoituksena ei ole mikään muu kuin omien tekojen ja oman vastuun vähättely. Elämänkoululaisrikolliset eivät ikinä tule ottamaan mitään vastuuta teoistaan vaan kuittaavat ne virheinä - niillä ei ole tavalliselta ihmiseltä edellytettäviä piirteitä, kuten empatiakykyä, selkärankaa tai moraalia. Ne eivät ikinä opi tekojensa vääryyttä millään muulla keinolla kuin laittamalla ne kokemaan sitä samaa kipua ja tuskaa mitä ovat uhreilleen aiheuttaneet - valitettavasti tämä on jostain syystä tehty laittomaksi.

        A.C.A.B = All Criminals Are Bastards

        "A.C.A.B = All Criminals Are Bastards "
        Mitä se sitten tarkoittaa? No väliäkö tuolla, kirjoituksesi lentää muutenkin jossain ulkoavaruudessa.


      • "ymmärtäkää"
        Kemiläine. kirjoitti:

        "A.C.A.B = All Criminals Are Bastards "
        Mitä se sitten tarkoittaa? No väliäkö tuolla, kirjoituksesi lentää muutenkin jossain ulkoavaruudessa.

        "No väliäkö tuolla, kirjoituksesi lentää muutenkin jossain ulkoavaruudessa."

        Sattuuko totuus elämänkoululaiseen, kun joku ei pidäkään rikoksia tehtailevien ihmiskunnan alempaan kastiin kuuluvien elämäntapaa millään tavalla tavoittelemisen arvoisena? Et osaa edes perustella viestiäni vääräksi.

        Törkeisiin väkivalta- ja/tai seksuaalirikoksiin ja vastaaviin vahingollisiin tekoihin syyllistyvät eivät ole ihmisiä, eikä sellaisista ikinä tule ihmisiä.

        Rikollinen ansaitsee tasan sen armon minkä on osoittanut uhrilleen.


      • nbhilnj
        "ymmärtäkää" kirjoitti:

        "No väliäkö tuolla, kirjoituksesi lentää muutenkin jossain ulkoavaruudessa."

        Sattuuko totuus elämänkoululaiseen, kun joku ei pidäkään rikoksia tehtailevien ihmiskunnan alempaan kastiin kuuluvien elämäntapaa millään tavalla tavoittelemisen arvoisena? Et osaa edes perustella viestiäni vääräksi.

        Törkeisiin väkivalta- ja/tai seksuaalirikoksiin ja vastaaviin vahingollisiin tekoihin syyllistyvät eivät ole ihmisiä, eikä sellaisista ikinä tule ihmisiä.

        Rikollinen ansaitsee tasan sen armon minkä on osoittanut uhrilleen.

        Siis eivöt ole ihmisiä??? Kyllä ne ovat > http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ihminen

        Ja mitä tulee tuohon väkivaltaan ja julmuuteen, niin voisitko perustella miten se poistaisi kyseisten tyyppien olevan ihmisiä?. Tutustu alkuun ihmisen evoluutioon, historiaan ennen ja jälkeen kansainvaellusten, kulttuureihin ja erityisesti siihen miten väkivalta on kulkenut mukana.

        Tuon viimeisen lauseen allekirjoitan. Se on edellytys nykyaikaisen yhteiskuntarauhan kannalta ja tukee eurooppalaista, keskiajan jälkeen kehittynyttä, moraalikäsitystä.


      • nvhkbvv
        nbhilnj kirjoitti:

        Siis eivöt ole ihmisiä??? Kyllä ne ovat > http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ihminen

        Ja mitä tulee tuohon väkivaltaan ja julmuuteen, niin voisitko perustella miten se poistaisi kyseisten tyyppien olevan ihmisiä?. Tutustu alkuun ihmisen evoluutioon, historiaan ennen ja jälkeen kansainvaellusten, kulttuureihin ja erityisesti siihen miten väkivalta on kulkenut mukana.

        Tuon viimeisen lauseen allekirjoitan. Se on edellytys nykyaikaisen yhteiskuntarauhan kannalta ja tukee eurooppalaista, keskiajan jälkeen kehittynyttä, moraalikäsitystä.

        Karkasi tuo.. "ja tukee eurooppalaista, keskiajan jälkeen kehittynyttä, moraalikäsitystä." joka on hyvin väkivaltainen kun puhutaan heikompaan kajonneiden rankaisusta. Silmä silmästä - menttaliteetti ei ole kuollut edes eurooppalaisessa moraalissa.


    Ketjusta on poistettu 153 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe