AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Muutosverokortti verkossa vuodelle 2014 ja asuntolainan tiedot

Muutosverokortti verkossa vuodelle 2014 ja asuntolainan tiedot

1 Vastausta 118 Lukukertaa
Hei, olen tekemässä verkossa muutosverokorttia vuodelle 2014. Huomasin että verokortin tiedoissa on asuntolainani korot tavallisen lainan tiedoissa, vaikka minulla on ensiasunto. Onko tällä merkitystä ja eikö pankin kuulu ilmoittaa tiedot verottajalle? Yritin muuttaa lainaa ensiasunnoksi, mutta verkossa voi ainoastaan lisätä uusia velkoja mutta ei poistaa virheellistä tietoa. Mitä tälle voi tehdä?
Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ensiasuntoon kohdistuvan lainan koroista saatava vähennys on hiukan suurempi kuin normaalin asuntolainan koroista, joten siksi tiedot kannattaa korjata oikeiksi.

Pankki ilmoittaa lainan ja koron tiedot Verohallintoon vasta lopullista verotusta varten ja ne näkyvät keväällä tulevalla esitäytetyllä veroilmoituksella. Verokorttiin tietoja ei saada pankista, vaan verokortilla näkyvät korot pohjautuvat aiempien vuosien tietoihin. Siksi verokortin korkotiedot eivät välttämättä ole ajan tasalla.

Verkkopalvelussa voit ilmoittaa tavallisen asuntolainan korkojen määräksi 0,00 euroa ja lisätä sitten ensiasunnon lainan tiedot uutena velkana. Silloin ohjelma huomioi korot oikeanlaisena.

Kun saat nyt keväällä vuotta 2013 koskevan esitäytetyn veroilmoituksen, tarkista siitä korkotiedot ja lainan käyttötarkoitus. Jos velan käyttötarkoitus on merkitty veroilmoitukseen väärin, ilmoita lisätiedoissa lainan oikea käyttötarkoitus ja luoton tunnus ja palauta veroilmoitus. Ilmoituksen voit tehdä veroilmoituksen palautusaikana myös sähköisesti osoitteessa vero.fi/veroilmoitus.

Ystävällisin terveisin
Päivi Verotiimistä
 /   /  / Muutosverokortti verkossa vuodelle 2014 ja asuntolainan tiedot

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta