Pentujen päivärytmi?

Penturakas

Hei! Olemme harkitsemassa koiraa. Yhdessä koira-kirjassa sanottiin,että pentu pitäisi käyttää ulkona 6 kertaa päivässä! Meidän perheessä on 2 kouluikäistä lasta, ja luultavasti vasta kahden vuoden päästä olemme pentua hankkimassa. Vanhemmat tekevät työtä enintään(äiti pääse joskus enintään 15:16. Isä 18:00) Lapset ovat koulussa enintään 6 tuntia nämä 3-4 vuotta. Eli voiko pentu olla yksin suunnilleen 6-8 h jos sillä on rajattu alue, paljon leluja ja makuualusta. Samaisessa kirjassa sanottiin, että pennuilla ei saa olla kokoajana tarjolla raikastavettä. Ja että pitää lenkeillä mennä aina samaan paikkaan ja hokea,pispis jotta pentu tekee tarpeensa. Onko asia noin? Mikä näistä roduista on paras ensimmäiseksi koiraksi/tervein ja kiltein?
1. Pihakoira
2. Collie
3. Westieiden

3

1136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+3

      Pennun otto kannattaa ajoittaa niin että olette itse lomalla jolloin teillä on aikaa paneutua sisäsiisteyskasvatukseen eikä teillä ole sitten aikuisenkin sisälle kusevaa riesaa .

      Pentua ei voi kylmiltään jättää tuollaisiksi ajoiksi yksin vaan se pitää pikkuhiljaa totuttaa yksin oloon tai teillä on hullusta eroahdistuksesta kiljuva japaikkoja tuhoava koira .

      Koiraa ei voi antaa lapsille ulkoilutettavaksi ennenkuin se on opetettu kulkemaan remmissä kauniisti ja se osaa peruskäskyt . Tämä siksi että koira menee sekaisin jos yksi pitää tietyt rajat lenkillä ja toinen ei (lapset) .

      Vettä tulee olla tarjolla kokoajan ja voittel lenkkeille sinne minne pennun saatte menemään . Jos koira on ensimmäinen niin ehdottomasti sen kanssa pentukurssille oppimaan perusasioita.

      Jokainen rotu sopii ensikoiraksi kunhan omistaja on koiraan sitoutunut ja ottanut tarkkaan selville mitä ko rotu vaatii .

    • ccccollie

      Ihana kuulla, että kaikki koirat sopivat ensikoiraksi! Kerrankin joku joka ymmärtää, että ihmisestä se on kiinni, millanen koira sielä toisessa päätä remmiä on tavoiltaan! :)

      Itse olin collie-pennun kanssa viikon yhdessä harjoittelemassa yksinoloa ja talon tavoille. Sitten lähdinkin töihin. Kasvattajan mielestä se oli ihan riittävä aika. Onhan tuo hyvin oppinut olemaankin yksin!

      Mitä tulee noihin lapsiin, niin lapsesta se on kiinni. Ihan luovutusikäistä koiraahan joutuu oikeasti pissattamaan koko ajan eikä kyse ole lenkkeilystä (siis jos omakotitalossa asuu, niin helpompihan se on opettaa tekemään ulos kuin paperille). Itse olisin voinut kuvitella, että jos on vanhempi lapsi (mitä lie tarkoittakaan), että sillä olisi lupa käyttää esim. autotallin takana koira pissalla. Ei siis lenkillä missään nimessä, vaan pissattamassa.

      Itse nimittäin pissatin pentukoiraa jopa ilman hihnaa tontin rajalla, ei se mistään hihnasta tai pannasta tajunnut mittään..

      Vettä nimen omaa tulisi olla tarjolla! :o

      Itse opetin koiralle pissa-sanan sellain puolivahingossa. Nykyään aika helppoa, kun on lähdössä johonkin ja käyttää nopeasti vain koiran pissalla. Koira ymmärtää mistä kyse ja tekee nopeasti pissat.

      Pentukoira pitäisi käyttää pissalla aina kun herää, aina kun on hetken riehunut, aina kun on syönyt.. Kuusi kertaa tulee hyvin nopeasti täyteen ;)

    • Luottamuksen rakenta

      Kannattaisi hankkia kantapään kautta kokemusta esim hoitamalla jonkun koiraa. Järkevä vaihtoehto olisi myös ottaa jo nuori tai vanhempi aikuinen koira, niin saatte kokemusta minkälaista on, kun on koira perheenjäsenenä.

      Käykää ainakin tutustumassa ennen kuin torjutte ehdotukseni.
      www.kodittomat.fi -löytyy kotia etsiviä koiria. Joku vanhempi koira voisi olla hyvä aloitus. Vanhemmat koirat ovat ihania, nukkuvat enemmän ja rauhallisempia. Pennun jos otatte, olette täystyöllistettyjä sen kouluttamisen ym kanssa. Ottakaa pentu vaikka myöhemmin, esim toiseksi koiraksi, kun ensiksi hankitte kokemusta aikuisemman koiran kanssa.

      Eläinsuojeluyhdistyksen kautta, kun otatte koiran, saatte tukea ja tiedätte minkälainen luonne koiralla on. Jos otatte nk 'kodinvaihtajakoiran' jostain perheestä, tämäkin vaihtoehto voi olla hyvä, mutta perheestä riippuen, yllätyksiä voi olla. Ensimmäiset sopeutumisen viikot voivat olla äärimmäisen haasteellisia (JOPA epätoivoisiaaaa), mutta palkkiona kärsivällisyydestä koirasta kuoriutuu rakastettava uusi perheenjäsen. - Tästä on kokemusta. Kodinvaihto oli koiralle kamala stressi ja se käyttäytyi kuin pahin häirikkö. Edistystä kuitenkin tapahtui. Ja yks kaks, JO kahden kk n jälkeen kodissamme oli ihana, söpö hännänheiluttaja. Emme uskoneet samaksi koiraksi! Tajusimme, miten tyhmiä ja kokemattomia olimme. Olimme odottaneet, että kodinvaihtaja vain muuttaisi meille. Kun yllätyksiä tuli ja kaikenlaista, oli kärsivällisyys toisella meistä menetetty. Toisen kärsivällisyys kantoi, ja nyt meillä on ihana, tosin koulutettava, meihin luottava uusi perheenjäsen.

      Maltti on valttia. Lainatkaa kokeneen koira-asiantuntijan ANDERS HALLGRENIN kirjoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe