Halvat ja hyvät varusteet

Metsäkairanmies

1.Mora, ruotsalainen halpa työkalu, joka ns. ajaa asiansa kiitettävästi ronskimmassakin työssä ja useinhan juuri ne ronskimmat miehet sitä käyttääkin. Tulenteossa Mora toimii, jos vain osaa puukkoa käsitellä.
2. Vettä ei tarvitse ainakaan lapissa mukanaan maastossa kulettaa, on puroa ja kaltiota jne. talvella metrinen hanki. Joskus kuitenkin marjassa, puolassa ollessa tai pöllimettällä alkaa janottamaan, tällöin tarvitaan jokin nesteen kuljetus, varastointi astia/pullo. Tähän tarpeeseen on paras mehukatti muovipullo, siinä on iso kädensija, kuin suurelle lentojätkälle suuniteltu ja saa vaikka vyöhön kiini, todella hyvä, halpa veden tai muun mehun kuljetus kampe. Vielä tämä verkonmerkkinäkin tunnettu on. Talvella tietenkin neste jäätyy katin sisälle, mutta havaintojeni mukaan pullo kestää. Mehukattipullon 1,5 L saa erinomaisesti vaikka repun ulkopuolelle kiini hihnalla, paremmin vielä isolla hakasella ja on tästä helposti otettavissa. Oranssi pullo toimii merkkinä marjametsällä, kun sen puuhun ripustaa. Äyskärin voi valmistaa myös mehukattipullosta.
Varusteita ei loppujen lopuksi niin kauheasti kairalla tarvitse, näitä elontoimintoihin tarpeellisia, kaikki muut vehkeet tekemiseen liittyen ovat asia erikseen. Enää ei saa halpoja kiinalaisia pieniä kirveitä, ne olivat käyttökelpoisia ja hamaralla oli hyvä lyödä vaikka naula netsäkämpän hirteen varusteelle, samaa jos koittaa Fiskarssilla saattaa lipsahtaa sormille pimeässä, pakkasessa, niin sanotuissa olosuhteissa eli oloissa, jotka tuiki tavallisia metsäkairalla ovat. Puuvarsi ja sen kiinitys oli kiinalaisen heikko kohta, muuten tykkää peukku, jota ei silloin ennen ollut olemassa.

3

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja vielä hieman

      muuta mainintaa metsä/luontovarusteista.
      Liikkuvalle, grammojen viilaajalle tai varoiksi, ruotsalainen taittokuksa, tämä menee taskussa tai missä hyvänsä ja on kätevä, kevyt, suhteellisen halpa, näin eurohinnoin ajateltuna 2,50-4,00 euroa. Heikko ja vähäverinenkin jaksaa taittokuksaa kantaa, taitaa tämä olla monella metsäsissillä taskussa, ainakin arktisessa koulutuskeskuksessa.
      Kiinalaiset vaaleat, mustanäppyläiset, halvat hanskat olivat ennen parhaat nuotiohanskat, en tiedä saako samaa mallia enää.

    • jannakkies

      Itse kyllä otan fiskarsin kirveen kun sen natalla on aika hyvä lyödä. Jos joku muuta väittää niin ei osaa kyllä käyttää kys välinettä..

      Fiskars pelittää...

      • Nata????

        Ensikerran luin tuollaisen kirveenosan nimen, nata on aivan tuntematon itselleni, aukko sivistyksessä. Tässä pariviikkoa sitten hakkasin fiskarssin kirveellä tikkuja maahan kotaa pystyttäessä, kun laittoi lappeelleen kirveen onnistui jotenkin, muuten hamara puolella lipsui, koska ei sovellu sellaiseen, pieni kirves toimi terän osalta erinomaisesti. Terävä tikku lipsahtaa pois hamarasta, syynä hamaran kapeus ja muoto.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe