Rantatontit

Mipesani

Onko kellään vuokrata tai myydä rantatonttia asuntovaunulle. Ei siis tarvitse olla rakennusoikeutta mutta tietty hyvä tie perille. Mielellään kanta-Hämeestä

12

4665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ota selvää

      Myydä asuntovaunulle :-) Eikö olisi helpompaa jos myisi suoraan sinulle ja ketäpä myyjää myymänsä tontin tuleva käyttö kiinnostaisi?
      Mutta jotain muuta voi kiinnostaa ja hatuttaa niin paljon, että rakennusvalvontakin kiinnostuu.. Vaunun käyttäminen vapaa-ajan asuntona rantatontilla ei ole ihan yksiselitteinen juttu. Voit pettyä pahasti ja pahimmassa tapauksessa sinulla on tontti, jolla et tee mitään..

      • mipesani

        No pitihän tähänkin sitten jonkun "fiksun" kommentoida.


      • maat1

        Jos mulla olisi "rantatontti" johon ei saa rakennuslupaa, niin mä myisin sen juuri tuollaiselle asuntovaunumökkeilijälle. Ylihintaan tietysti. Sitten kun kaveri olisi asettunut sinne, niin valittaisin asiasta rakennusvalvontaan.

        No, ihan oikeasti en edes myisi, mutta ostajan varmaan kannattaa myös miettiä, että kenen mökkitontin viereen vaununsa parkkeeraa.


    • Ostajan riskihän on tässä olematon, jos ostettavalla maapläntillä ei sijaitse talousmetsää tai salaojitettua EU-tukikelpoista metsää, niin sen arvo on 1.000-1.500 €/hehtaari. Itse asiassa mahdolliset lohkomiskustannukset todennäköisesti ylittävät kauppahinnan.

      Ja kyllä esim. metsätilalla saa ajoittain yöpyä asuntovaunussa, vakituisesti ei tietenkään voi sitä vaunua siellä pitää.

    • peikko5

      Täälläkin osastolla taitaa olla kateellisia hesalaisia uusavuttomia mökkeilijöitä jotka ei osaa muuta kun valittaa ja olla vaan ihan idiootteja

    • ota selvää

      Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan asuntovaunun tai -laivan tai vastaavan pitäminen paikallaan sellaista käyttöä varten, joka ei liity tavanomaiseen retkeilyyn tai veneilyyn on luvanvaraista.

      Itsekin vaunuilua harrastaneena tiedän, että pelkkä vaunu ei riitä lomamökin korvikkeeksi. Ensimmäinen hankinta on etuteltta ja jos vaunu seisoo paikallaan pitempään, niin sitten rakennetaankin jo terassia, grillipaikkaa ja kukkaistutuksia.
      Jos meinaa, että vaunusta on iloa kauemmin kuin 10 vuotta, niin vaunukin tarvitsee katoksen. Ja tarvitsee mahdollisesti muutenkin, sillä vaunuja ei ole suunniteltu kestämään kummoisia lumikuormia Jos ei ole suojakatosta, niin lumia on pakko käydä pudottelemassa talvisin.

      Aiemmin kirjoittamani ei ollut mitään piruilua, tiedän vaan muutaman vastaavan tapauksen ja miten niissä on käynyt.. Omalla riskillä voit toki tehdä mitä vaan, rakentaa sinne lisäksi vaikka rantasaunan.. Vaan ehkä olet jo lupa-asioista ottanutkin selvää?

      • Anonyymi

        Kyllä alkuperäinen teksti kertoi kaiken tietomäärän, sitä ei paikata sillä että tietoa on vähän enemmän. Pitää naputtaa vaikka herneet ei kohtaa,ei kipinää lyö. (Olkoon vahna ketju, asiahan on asiaa jos ON ) V....tohveli sankarit heittää matskua musta tuntuu pohjalta.


    • leikkikaveri T

      Moni kirjoittaja on oikeassa tässä ketjussa. Joko kunta tai naapuritonttilaiset voivat tehdä ( ja todennäköisesti tekevätkin ) kaiken vaikeaksi. Minun tapauksessani tekivät.

      No vastineeksi tai omaksi mielihyväkseni hankin sitten 50km kauempaa oikean mökin ja nykyään kuljetan matkoillani mökilleni kaiken mahdollisen roinan tuonne tonttini läheisen tien varsille. Renkaat, akut, öljyt, sisäremonttijätteet, ym. Olin katsovinani, että siinä on kunnan kierrätyspiste ;-). Eihän sitä muuten.

      Ostin nyt isomman katetun perävaunun, että saan tästä eteenpäin kuljetettua muidenkin romua sinne. Harmi vaan, että joku oli viime kesänä kerännyt romut valtaosin pois?

      Kun en saanut tehdä pikku majaa enkä lupaa vaunulle 100m lähimmästä tiestä täysin piiloon niin nyt saavat valittajat nauttia tilaamastaan. Hyväksyn täten, että sinne ei saa rakentaa ;-)

      • iloinen naapurisi

        Siis jos sinä toimit ensin lainvastaisesti, niin sen jälkeen voit kostaa rikkomalla lisää lakia? Hyvin erikoista tai jopa lapsellista logiikkaa. Oletko muuten ajatellut, että joku kaunis kevätpäivä ne sun romut löytyvät sieltä sun mökin pihasta. Eivät ihmiset tyhmiä tai sokeita ole...


      • mekkmere

        Heh! Jos nyt olet edes tosissasi, niin kannattaa katella seuraavalla reissulla linnunpönttöjä "sillä silmällä". Meiltä lähti syksyllä naapurimökin emännälle riistakameran kuva isännästä nostelemassa roskia auton perästä kääntöpaikalla. Ensi kesänä mennää miehissä viemään rukkaset ja kysymään, että koskas roskat on kerätty talteen.


    • Antakaa ihmisten oll

      Meidän kylällä naapurit ajoivat yhden vaunuilijan pois tontiltaan. Nyt ontilla on seissyt pian kymmenkunta vuotta ikivanha laahakauhakaivuri muita maanrakennuskoneita.

      Oikein huvittaa katsoa, mihin naapurikateus ja naapurin asioihin puuttuminen voi johtaa...

    • Anonyymi

      jos löydät jostain tontin jossa ei ole näköetäisyydella naapureita niin saattaa onnistua

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe