PAKKOVERON TOTEUTTAMINEn JO ALOITETTU VIRANOMAISTEN TOIMESTA

ALTA POIS

Laki sähköisten tietullijärjestelmien yhteentoimivuudesta voimaan

Uutinen 09.01.2014 13.28

Hallitus esitti sähköisten tietullijärjestelmien yhteentoimivuutta koskevan lain vahvistamista 9. tammikuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki.

Laki perustuu EU-direktiiviin sähköisten tietullijärjestelmien yhteentoimivuudesta ja sen nojalla annettuun komission päätökseen eurooppalaisesta sähköisestä tietullipalvelusta. Kyseiset säädökset eivät velvoita jäsenvaltioita ottamaan sähköisiä tietullijärjestelmiä käyttöön.

Lailla ei ole merkittäviä välittömiä vaikutuksia, koska Suomessa ei ole kyseisissä EU-säädöksissä ja uudessa laissa tarkoitettuja tietullijärjestelmiä. Suomeen voi kuitenkin jo sijoittautua eurooppalaisen tietullipalvelun tarjoaja.

10

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TÄSTÄ SE ALKAA

      Ensimmäisessä vaiheessa tulisi kokeiluin testata laajamittaisesti teknisten järjestelmien, valvonnan, yksityisyyden suojan ja tietoturvan toimivuutta. Liikenne- ja viestintäministeriö on käynnistänyt liikenteen sähköiset palvelut -kokeiluhankkeen vuosille 2014-2015. Tätä kokeilua voidaan hyödyntää myös kilometriverotuksen toimivuuden testaamiseen.

      - Emme ota kantaa siihen, koska kilometriverojärjestelmä tulisi ottaa käyttöön, koska käyttöönotto on poliittinen päätös, toteaa Ollila.

      Liikennepoliittiset tavoitteet osaksi verotusta

      • virolainen elmar

        Sairas kansa ja sen sairaat johtajat


      • virolainen elmar

        Sairas kansa ja sen sairaat johtajat


      • virolainen elmar

        Sairas kansa ja sen sairaat johtajat


      • villu est

        Sairas kansa sairaat johtajat


      • villu est

        Sairas kansa sairaat johtajat


      • big brother

        Autot vakoilevat kuljettajiaan: Tiedot voidaan luovuttaa poliiseille
        Talouselämä
        18.1.2014 20:05
        4
        Jaa
        inShare0

        Autojen paikannusjärjestelmillä voi olla vaikutuksia, joita kuluttajat eivät välttämättä tule ajatelleeksi. Valmistajat keräävät jatkuvasti tietoa käyttäjien sijainnista ja liikkeistä. Tietoja voidaan periaattessa luovuttaa esimerkiksi poliisitutkintaan.

        Asiaa ovat selvittäneet Yhdysvaltojen viranomaiset. Government Accountability Officen selvityksen mukaan autojen paikannusjärjestelmät keräävät käyttäjistä paljon tietoa.

        Auton omistaja ei useinkaan tule asiaa ajatelleeksi, mutta paikannusjärjestelmä on myös tiedon lähettäjä. Autojen ja gps-järjestelmien valmistajille lähetetään tietoa autojen sijainnista. Tietoja käytetään esimerkiksi ruuhkatietojen keräämiseen.

        Tietoja voidaan myös säilyttää vaihtelevan pituisia aikoja, kertoo GAO. Jotkin valmistajat poistavat materiaalista tiedot, joiden avulla yksittäiset autot voidaan tunnistaa. Toisissa järjestelmissä ei kuitenkaan toimita näin.
        Tietoja poliisille?

        GAO totesi raportissaan, että valmistajat eivät näytä myyvän tietoja ulkopuolisille tahoille. Yhtiöt kuitenkin kertovat, että tietoja saatetaan luovuttaa viranomaisille, esimerkiksi poliisille.

        Raportissa ei kerrota tarkemmin, onko tietoja jo jaettu viranomaisille vai ei. Se on kuitenkin yritysten oman ilmoituksen mukaan mahdollista.

        Jos tällaisia tietoja päätyisi vääriin käsiin, riskit yksityisyydelle olisivat merkittäviä. Gps-paikannuksesta kerätyt tiedot voisivat mahdollistaa henkilöiden vakoilua heidän omien ajoneuvojensa avulla.

        Käyttäjille kerrotaan ainakin jollain tavalla tietojen jakamisen mahdollisuudesta ja yleensä he voivat jollain tavalla vaikuttaa asiaan. Käyttäjät eivät kuitenkaan voi jälkikäteen ilmoittaa, että he haluavat omat tietonsa poistettavaksi toteaa GAO.


    • äänestä vaikuta
    • ärräpää

      Eikös tuon tapainen laki jo ollutkin voimassa, numeroltaan 995/2006. Uudessa laissa on suunnilleen samat säännökset melko vähäisin muutoksin ja tarkoitus on antaa kansallisessa lainsäädännössä ne tietullijärjestelmiä koskevat säännökset joita EU:n direktiivi edellyttää.

      Tähän ei kuulu velvoitetta ottaa tietulleja käyttöön. Kyse on siis ainoastaan teknisistä asioista, jotka pitää täyttää, JOS tietulleja otettaisiin jäsenvaltiossa käyttöön. Eipä siis juuri mitään uutta tuossa lainsäädännössä.

      Se on kyllä rivien välistä luettavissa, että sellainen kansallinen järjestelmä, jonka hallitus tilaisi ja asennuttaisi autoihin, ei kerta kaikkiaan ole mahdollinen. Olisi autoilijoiden asia ostaa pelit ja vehkeet joltakin EETS-palveluntarjoajalta ja kilpailuttaa näitä keskenään. Tätä taustaa vastaan on melko naivia kuvitella, että tietullit tarjoaisivat suomalaisille yrityksille uusia mahdollisuuksia. Valvonnassa ja kyttäyksessä viranomaistyö kyllä lisääntyisi, mutta sehän olisi täysin vastoin julkishallinnon kehittämistrendejä.

      Uusi laki on siis pelkästään EU-tekninen ja annettu direktiivin toimeenpanemista varten, eikä siinä ole mitään sellaista mikä edellyttäisi tietullijärjestelmän käyttöön ottoa Suomessa. Siis aika turhaa suunpieksentää vain.

    • sheik

      vai että tekninen....sama kuin antaisi pirulle pikkusormensa


      JÄLLEEN YKSI SOSIALISTINEN PAKKOVERO TULOSSA SUOMEEN YLEMAKSUN TAPAAN


      VERRATKAA NAAPURIMAITA RUOTSIA JA VIROA

      VIROSSA EI YLEVEROA EIKÄ TIETULLEJA TAI KILOMETRIVEROJA

      RUOTSISSA TUKHOLMAASSA JA GÖTEBORGISSA TIETULLI..KM VEROA EI SUUNNITTEILLA


      EMME TARVITSE KILOMETRIVEROJA TUNDRALLE

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe