Vinkkejä purjehtijoille

Moi!
Ollaan purjehdittu Dalmatian vesillä useana vuotena - oliskohan nyt takana joku 15 viikkoa. Aina löytyy uusi kivoja, hyviä, suojaisia paikkoja ankkuroitua tai iskeä vene laituriin. Mutta mukava olisi lukea muiden kokemuksista ja suosituksista:
* hyvät ankkuripaikat
* hyvät kyläsatamat
* pikku nähtävyydet, maukkaat ravintolat

Ja jos joku on kiinnostunut kokemaan Kroatian kirkkaat vedet mereltä käsin, tänne vaan viestiä, niin neuvotaan alkuun.
-E

5

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Purjeet

      Kyllä kiinnostaa. Mistä veneen saa edullisesti vuokralle ja kaikki vinkit ovat tervetulleita.

      • Splitin ympäristössä toimii lukuisia venevuokraamoja. Osa kuuluu kansainväliseen ketjuun, osa ovat paikallisia, kroatialaisia. Veneiden taso, kunto ja siisteys vaihtelevat. Pääsääntöisesti kaikki näkemäni ja kokemani ovat olleet ihan asiallisia. Ja hyvä palvelu - se tuntuu olevan yhteistä kaikille.

        Se mihin kannattaa kiinittää huomiota, on lupaus (kirjallisena) siitä kuinka nopeasti järjestävät apua paikalle, jos tulee esim. konehaveri, ongelmia sähköjen kanssa, pönttö tukkeutuu. Pienen vuokraamot eivät tietty pysty samoihin vasteaikoihin. Suurimmat tekevät keskenään yhteistyötä. Esim. meillä veneemme neitsytpurjehduksella Trogirin satamassa ollessa huomasin vaihdekepin jäykkyyden. En syytä itse osannut selvittää, joten soitin Sunsailin "päivystäjälle". Kahden tunnin päästä tuli BavAdriaticin mukava hemmo paikalle ja sääti hieman vaihdevaijerin kireyksiä. Jäi vielä rupattelemaan, juotiin bisset ja hän opasti pari uutta mukavaa pientä lahtea lähistöltä.

        Eli, vuokraamoilla on eroa, pääsääntöisesti homma toimii varmasti kaikilla.
        Kokemuksesta tiedän, että isolla vuokraamolla kuudetta kesää vuokrakäytössä olevat purret ovat vielä oikein hyviä. Toki käyttö näkyy hieman haalistuneissa puomipeitteissä, ehkä väsyneessä genuassa, osat köysistä hieman koppuraisia. Kaikki kuitenkin pelaa. Kuusi kesää vaikuttaa olevan suurella osaa aika, jonka jälkeen veneet menee myyntiin.

        Eroja on varmasti myös vuokran sisällössä. Toisilla siihen kuuluu jolla ja perämoottori, toisilla ei. Ja vuokrahinta, mikä on netissä, ei ole se ainoa kulu. Lisäksi pitää maksaa vakuutus, joka on joitakin kymppejä/vrk - riippuen omavastuuosuuden suuruudesta. Useilla on lisäksi ns. charte fee - veneen koon mukaan. Sanoisin, että keskimäärin 120-150€ / varaus. Se sitten sisältää esim. siivoukset, liinavaatteet, pyyhkeet, tankatut tankit yms. muuta pientä.

        No mitä ne veneet sitten maksaa / viikko? Kirjoitan vain köliveneistä - samanpituiset katamaraanit ovat 20-25% kalliimpia (kapasiteetti tietty on paljon suurempi).
        Riippuu veneen pituudesta, hieman iästä ja paljon ajankohdasta. Kalleinta on noin juhannuksesta syyskuun alkuun - varsinainen high season on heinäkuun lopulta elokuun loppuun. Esim. 36 jalkaisen veneen vuokrahinta eräällä yhtiöllä on halvimmillaan 1200€ ja kalleimmillaan 3000€ - joten eroa.
        Tässä vaiheessa haluan muistuttaa, että esim. toukokuun lopusta juhannukseen on aivan loistavaa aikaa säiden puolesta, samoin syyskuun puolivälistä lokakuun alkuun. Tällöin hinnat ovat myös pohjassa. Elokuu on kallein ja myös ruuhkaisin - silloinhan se Eurooppa lomailee...

        Ensikertalaisille Kroatian vesille suuntaaville suosittelen Splitin ympäristöä - Splitistä pohjoiseen - lähtöpaikaksi, koska lyhyidenkin päivämatkojen päässä tunnelmat ja fiilikset vaihtelevat paljon - jokaiselle jotakin fiiliksen ja kelien mukaan. Lisäksi on todella vaivatonta lentää HKI-SPU - 3 tuntia - ja sitten taksilla esim. ½ h marinaan.... Parhaimmillaan minulta on mennyt vain 5,5 tuntia siitä kun kotona aamulla heräsin siihen kun olin jo veneeni kannella helteessä!

        Mistä sitten saan veneen edullisimmin? En osaa vuokraamon nimeä sanoa, jos itse lähdet venettä varaamaan netin kautta.
        Edullisimmin veneen saa minun kautta, koska yksi erään suuren vuokraamon veneistä on minun omistama, ja minulla on oikeus edelleen myydä omaa käyttöoikeuttani - ja sitä on aina myynnissä, koska en millään ehdi kaikkea oikeuttani käyttää. Noin puoleen hintaan yleisistä vuokrahinnoista. Mutta näistä yksityisviesteillä lisää, koska täällä ei saa mainostaa.

        Kyselijöille lisätietoja suosikkipaikoista, käytännön toimista jne. sitä mukaa kun kysellään. Toisaalta - luulisi jonkun tätä foorumia lukeneen olleen Kroatiassa myös vesillä - kokemuksia heiltä olisi mukava lueskella.

        Tämä tällä erää,
        -E


    • julio

      hei kiva kun tykkäätte kroatiasta,oletteko käynyt skradinissa se on sibenikin lähellä,meillä on talo siellä lähellä,siellä ainakin näkee usein tuttuja naamoja maailmalta...

      • Kyllä on Skradin tuttu - monet kerrat on jokea sinne ajeltu ja silloin Krka-falls käydään aina ihastelemassa. Mukava olisi siellä joskus suomalaisia, "alueen asiantuntijoita" tavata, ja vinkit kerätä... :)
        -E


      • Julio
        sun_sailor kirjoitti:

        Kyllä on Skradin tuttu - monet kerrat on jokea sinne ajeltu ja silloin Krka-falls käydään aina ihastelemassa. Mukava olisi siellä joskus suomalaisia, "alueen asiantuntijoita" tavata, ja vinkit kerätä... :)
        -E

        Olen itse kotoisin Kroatiasta,ja olen kiertänyt kyl montaa paikkaa mutta korcula saari olette varmaan käynyt se on mun suosikkeja:-)....nyt taas jo suunittelen lomaa kesäksi sinne...:-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe