Reisjärven koulussa sädesientä

AMINA

Luin lehdestä,että koulusta on löytynyt sädesientä..miten oppilaat ovat oireilleet?

272

4828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hilipati3

      Oppilaat loistaa.

      • eli heillä on

        loistava tulevaisuus edessä? :D


      • Minttu R.
        eli heillä on kirjoitti:

        loistava tulevaisuus edessä? :D

        Hei mää nyt vasta tajusin tän. Että loistava tulevaisuus, niin kun että hieno tulevaisuus, ja että oppilaat loistavat koska homeessa olevat aineosat hohtavat pimeässä!

        =))))
        =)))

        Aika hauska! =))) =)))


    • Pitällä kokemuksella

      Miksi aina kun kuntaa kohtaa tyriminen ja omapäisyys johtavat jäljet samaan konttoriin ?

    • söde

      Eikös tämä sädesieni oo nii vaarallinen,et kulkee vaatteissa jokaisen kotiin.Leviää huoneilmassa.

      • 2+80+

        On tulee, navetan rehuista ja hakeläjistä lasten vaatteissa jopa kouluunkin.


    • Kuka vastuussa

      Kyllä leviää tuolla tavalla ja viranhaltia syytti vuosikausia hysteerisiä ja neuroottisia äitejä home ongelmasta ja kuulemma lapset oireilevat kun kotona on hometta. Viimevuonna samainen henkilö änkesi vanhempainiltaan selittämään tuntikausiksi jotain lakipykäliä ja näin ei päästy asiaan koko iltana ja yritti vielä salata kuntokartoituksen ihmisiltä vaikka sekin on kuntalaisten rahoilla tehty. Tuon tutkimuksen hintaa ei ole kerrottu eikä sitä paljonko tuo turha kaivuutyö on veronmaksajille maksanut. Nyt osa koulun tavaroista pitää polttaa ja kai kunta korvaa jos tenavat ovat kantaneet vaatteissaan sädesienen kotiinsa.

      • Ihmetyttää kovasti

        Miksi näitä sisäilmatutkimuksia ei ole tehty aikaisemmin kaikille kouluille Reisjärvellä vaikka päätös asiasta on tehty 1.4.2008 kunnanhallituksessa. Nyt kesti vuodesta 2008 vuoteen 2013. Eikö tässä ole vakavia virheitä tehty?

        TUTKIMUSTEN TEETTÄMINEN KOULUJEN SISÄILMASTA

        Koultk § 8 Koululautakunta on esittänyt 10.3.2008 (§ 8) ja kun-nanhallitus on päättänyt 1.4.2008 (§ 30), että kou-luille tehtäisiin tutkimus, jossa selvitettäisiin sisäilman laatu ja tilojen terveydellinen kun-to/terveyshaitan mahdollisuus.

        Tämän jälkeenkin koululautakunta on toistuvasti esittänyt, että kunnanhallituksen päätös pantaisiin toimeen. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut.

        Kouluilta on kuulunut entistä hälyttävämpiä terveyt-tä vaarantavia uutisia, joten asialla on kiire.

        Terveyshaittojen estäminen on paljon halvempaa kuin niiden hoitaminen.

        Pk reht Ehdotus: Koululautakunta esittää tekniselle lauta-kunnalle, että se ryhtyisi mitä pikemmin panemaan kunnanhallituksen päätöstä täytäntöön.

        Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti


    • Osto hiljainen

      No miksi kunnanhallitus ei sitten ole "hoidattanut" antamaansa tehtävää asian mukaisesti ?? Siihen kun menet kunnantalon ulkorappusille seisomaan ja käännät nenäsi vuohtojärvelle päin niin melkein näät yhden rivitaloasukkaan rantasaunan.

      • Niin se vaan menee

        kunnanhallitus on yksi ihminen täällä! Mahtavaa yhteisö hierarkiaa ,Diktatuuri täällä vallitsee.


      • Mahti Suku
        Niin se vaan menee kirjoitti:

        kunnanhallitus on yksi ihminen täällä! Mahtavaa yhteisö hierarkiaa ,Diktatuuri täällä vallitsee.

        Ajatella että täällä pari sukua on vastannut kunnan politiikasta sukupolvien ajan ??
        Yhdenkin nyt vallassa olevan sukulainen on antanut Sieville kaikki ratatien ja maansydämen alueet ilmaiseksi pois Reisjärveltä ja nyt siellä kaivetaan kultaa.


      • Niinsevaanunehtuu

        Kyllä on hyviäkin saatu aikaan ja ilman mahtisukuja. Kenenkä ansiosta Reisjärvellä on terveyskeskus? Ei ainakaan silloisten luottamushenkilöiden, kun oli vasaran alle menossa.


    • yötyöläinen

      Eiköhän ala "päitä tippumaan", jos koulua ei pistetä maan tasalle.

    • Tarkkaavainen

      Tietääkseni sisä ilmassa ei ole vikaa siis mikä putkissa liikkuu siitähän on näytteet otettu ja puhdasta on . Rakenteissa on vika ja kun ilmastointi on ollut väärin säädös on rakenteista noussu huono ilma. Tietääkseni paikka kuntalainen firma on puhdistanut kanavat ja säätänyt . Samalla ovat tutkineet kunnolla miten putket on aikaisemmin laitettu ja virheitä on löytynyt. Osaa kanavista ei ole poistettu tai tulpattu jotka piirustusten mukaan olisi tehty tai muuten ovat olleet väärin . Tiedän yrityksen ja jos nämä pojat ei olisi ollut huolellisia ja laittaneet itseään vaaraan ahtaissa välikaton tiloissa ei olisi nämä varmaan koskaan selvinneet . Siellähän ne pöpöt liikkuvat . Valvonta kun olisi pelannut aikaisemman putki remontin yhteydessä olisi asiat kunnossa.

      • yötyöläinen

        Pojat varmasti hoitaneet hommansa huolella noissa ilmastointikanavien puhdistuksessa. Paskapuhetta kuitenkin on, että syyt ovat ilmastointikanavien likaisuudessa. VANHAAN RAKENNUKSEEN EI KOSKAAN TULE LAITTAA KONEELLISTA ILMASTOINTIA, koska seiniä ei ole tehty tiiviiksi ja näin korvausilmaa huoneistoon tulee sieltä mistä sitä saadaan, eli seinien, lattioiden tai katon kautta.


    • veronmaksajat maksaa

      Meinaavat seuraavaksi teettää pyyhkäisynäytteiden analysoinnin ja toksisuuden mittaamisen. Se on täysin rahan haaskausta, niillä näytteillä ei saa mitään lisätietoa. Jos pyyhkäisee kaapinpäältä jota ei ole siivottu vuosikausiin ja laittaa arvioon niin varmasti on toksisempi näyte kuin opettajan pöytä mikä on pyyhitty viikottain.
      Googlettamalla asiasta saa hyvin lisätietoa, varsinkin ttl:n sivuilla tarkat ohjeet homerakennuksen selvityksistä.
      Huvittavinta että lehessä muutama vko sitten esiteltiin märkää ulkoseinää ja sanottiin sen olevan vain pintakosteutta, eikä huoleen ollut aihetta.

    • yötyöläinen

      "Pintakosteutta" näkyy olevan liikuntasalin ulkoseinissäkin. Kyllä olisi mielenkiintoista tietää paljonko rahaa on tuhlattu viime syksystä näihin tutkimuksiin ja sadevesiviemäreiden uusimiseen ja ulkoseinien kuivattamiseen. Ja mikä firma nämä silmämääräiset tutkimukset teki. Niin pirun paljon olis asiaa, että ei oikeen tiedä mistä päästä aloittaa.

      Kuulin, muuten että jatkossa ihmiset saisivat päättää mihin veronsa maksavat. Luulen, että kunta haluaa pitää veronmaksajat. Itse aion ainakin maksaa ne muualle, jos mahdollista, mikäli tuota homepesää ei pistetä maan tasalle!

      • yks vaan

        Joo jos tuota homeläjää aletaan remontoimaan niin itsekkin mieluummin maksan verorahani sellaiseen kuntaan jossa ne käytetään järkevämmin ja on järkevämmät rahojen käyttäjät.


    • Ei vastuussa mistään

      Mikähän mahtaa olla Reisjärven ongeltamiskonttorin ylipäälikön seuraava kiertokäsky?

    • yötyöläinen

      Mikäli vanhalla puolella yläastetta ei todeta olevan sädesientä, niin ehdotankin seuraavaa:
      Yläasteen väki siirtyy opiskelemaan kunnantalolle ja kunnantalon väki tekemään vaikeita päätöksiä yläasteelle.

    • Kuka näitä hoitaa

      Kyllä niitä yhdellä ala-asteella näytteitä otettiin aikoinaa. Ensin maalattiin seinät uudelleen sitten laitettiin myöhemmin lapset hiihtolomalle ja pikkupakkasessa tuuletettiin ja otettiin tyhjästä koulusta näytteet rehellisesti ja nyt kyseisessä koulussa on jo luokkia käyttökiellossa eli eikö näiden tosiaan tarvitse oikeasti vastata mistään ?

    • Nyt kaikki saunaan

      Nyt kaikki kipin kapin kunnan konttorille sillä akselille kisatienkoulu - kivilahti saa normaalia herkemmin vesijättöön rantasaunan vaikkei maata omistaisikaan.

      • Ihmettelevä

        Samaa voi sanoa myös muista entisistä kunnan viranhaltijoista. Luvattoman "kesämökin" voi rakentaa kunnan ylijäämä värkeistä ja maaleista mihin haluaa, sähköttääkin roikalla. "Korppi ei korpin silmää noki" eli toinen viranhaltija sulkee asialta silmänsä. Siitä vain kaikki katselemaan sopivaa "mökin paikkaa."


      • työtön

        ei se ole sauna siellä kivilahden vesijätöllä se on venevaja jossa on vain sattunut tulemaan virallisissa rakennuslupa piirrustuksissa vahingossa savupiippu jota ei lämmitetä kuin yhdessä tapauksessa SAUNAILTANA.


    • kylalainen

      Tämä tämän kunnan homma muistuttaa kovin erään aiemman televisio sarjan Kuusniemeä! On kunnalle valittu johtajat ja viranhaltijat ym ym.. Mutta valitettavasti vaan on niin että kunnan asioita pyörittää muutama henkilö aivan niinkuin haluaa...Tämä pienen kunnan "mafia" kulkee pikkutakit päällä ja on olevinaan NIIN ystävällistä kun namatusten satutaan. Mutta kun selän kääntää niin asia on aivan toisin. Muuten tuosta koulusta vielä että minen ainakaan usko että uutta tehdään ennenkuin entinen on maantasalla sienineen päivineen! Tutkitaaan ja hutkitaan nyt muutama vuosi että saadaan tarpeeksi rahaa kulumaan että voidaan vaikka sitten säästää ostamalla kuntaan jotain kirpputorilta...

      • ihmettelevä

        Kyllä kaikki viittaa siihen, täällähän samat henkilöt "valloittaneet" kunnan, seurakunnan ja pankin luottamustoimet. Kyllä siinä täytyy viisauden olla pesiytynyt pienessä kunnassa joillekin onnellisille. Tietotaidon jäljet alkavat jo näkyä, ikävä kyllä, eikä siitä ole useinkaan hyvää kuntalaisille seurannut. Nupotismi vallitsee ja asemat saavutetaan sukujen ja isien hyvien töiden vaikutuksilla.


      • ihmettelevä
        ihmettelevä kirjoitti:

        Kyllä kaikki viittaa siihen, täällähän samat henkilöt "valloittaneet" kunnan, seurakunnan ja pankin luottamustoimet. Kyllä siinä täytyy viisauden olla pesiytynyt pienessä kunnassa joillekin onnellisille. Tietotaidon jäljet alkavat jo näkyä, ikävä kyllä, eikä siitä ole useinkaan hyvää kuntalaisille seurannut. Nupotismi vallitsee ja asemat saavutetaan sukujen ja isien hyvien töiden vaikutuksilla.

        Korjaus edelliseen, valvotun yövuoron jälkeen kirjaimet ei tahdo löytyä. Ei nupotismi vaan NEPOTISMI vallitsee.


    • Tosi tarina

      Ei voida Kuusniemeen meidän kuntaa verrata kun meillä on liikaa Piiparisia ja Kylmälehtoja.

    • Veli auttaa

      Yksikin "Piiparinen " oli päättänyt lähteä aamulla polkupyörällä töihin kun ei autolla rohjennut. Sen verran oli ollut % kohdallaan että ojaan oli menty yli risteyksen ja nurin niskoin ojan pohjalle. Onnikeksi oli yksi avulias Urmas sattunut paikalle ja toimittanut "Piiparisen" työpaikalleen

      • Silminnäkijä

        Tämä piiparinen ajelee nyt mopolla. Kortti lähtenyt yli nopeuden vuoksi . Eiköhän se lähtenyt kun pili suuhun ja yli rajan meni kortti pois. Sit lain korttia ajoi nyt uudestaan kiinni. Ajoi muuten mopolla kun tapahtui niinhän se piiparinen tekee. Ihme homma kunnan virka mies . Ei hyvää mainosta


    • Ihmeellistä

      Miten muuten yksi urakoitsija voittaa melkein aina kaikki urakat ? Ajatelkaa miten se on todellakin mahdollista ?

      • Tosi ihmeellistä...

        Minusta tuntuu, että ne urakat hoituu puhelimella. Tuskin niistä mitään tarjouksia pyydetään.


      • Totta tuo
        Tosi ihmeellistä... kirjoitti:

        Minusta tuntuu, että ne urakat hoituu puhelimella. Tuskin niistä mitään tarjouksia pyydetään.

        Kyllä kun menee ns. hätätyön piiriin kun tarpeeksi kauan vetkutetaan tahallaan voi viranhaltia soittaa ja tehdä päätöksen.


    • AMINA

      Niin kukaan ei vastannu kysymykseeni,että miten koululaiset ovat oireilleet,tai henkilökunta?Vai eikö näistä saa puhua???Itse asuin pitkään asunnossa,jossa oli sädesientä,tämä selvisi vasta jälkikäteen,ja muutettiinkin heti pois.Minulla todettiin laaja-alaiset seinämävauriot sydämessä,jotka aiheuttivat hengenvaarallisia kammiotakykardioita.Lapset saivat outoja huimaus ja kouristuskohtauksia,joille jouduttiin soittamaan ambulanssia,eikä mitään syytä löytynyt.Sitten minulle alkoi tulla yöllä nenäverenvuotoja,silloin kun tuli pahin,niin että piti mennä ambulanssilla ensiapuun,heräsi epäilykseni,että mistä nämä kaikki johtuu...Toki aiemminkin oli keuhkolääkäri kysynyt asunko asunnossa jossa on kosteusvaurio,en vain sitä silloin tiennyt.Teetätin silloisesta vuokra-asunnosta sisäilmatestin,ja järkytys oli melkoinen,kun selvisi attä kotona oli sädesientä ym.terveydelle vaarallisia kosteusvaurioindikaattoreita,jotka selittivät oireiluni.Että kannattaa suhtautua vakavasti!Minä,tavanomaisen terve,työkykyinen ihminen,menetin näin terveyteni,olen joutunut jäämään eläkkeelle,minulla on tahdistin lopun ikääni.

    • Mahtava koulutus

      Meillä kunnan virkamies on saanut myös lääkärin , biotutkijan sekä psykologin koulutuksen ja se tietää missä on hometta ja missä ei ja mikä johtuu hulluudesta ja luulo taudista.

      • yks vaan.

        Joo tuo olisikin mielenkiintoista tietää kuinka paljon halvemmalla on aina lohjennut nämä urakat aina tälle yhdelle urakoitsijalle. Piiparisen kanssa kannattaisi laittaa itsensä ensin kuntoon että pystyy päätöksiä tekemään järkevästi.


      • näin

        Mutta tässähän asiassa kunta voi säästää. Sama äijä hoitamaan neljää virkaa. Harmi vai, että tämä kaveri kaipaa aina kallista konsultointiapua.


      • Näin meillä
        näin kirjoitti:

        Mutta tässähän asiassa kunta voi säästää. Sama äijä hoitamaan neljää virkaa. Harmi vai, että tämä kaveri kaipaa aina kallista konsultointiapua.

        Sillähän sitä vastuuta kiertää hyvin kun muut sanovat mitä tehdään. Se on kuule näissä johtohommissa niin että joukkoja johdettaessa pitäisi olla edessä punainen paita päällä eikä ruskeat housut jalassa takarivissä.


      • niin se vain menee
        näin kirjoitti:

        Mutta tässähän asiassa kunta voi säästää. Sama äijä hoitamaan neljää virkaa. Harmi vai, että tämä kaveri kaipaa aina kallista konsultointiapua.

        kuka?


      • Pomo
        niin se vain menee kirjoitti:

        kuka?

        Tietysti sillä joka johtaa.


    • Paska homma

      KANNATTAISKO käydä kysymässä asianomaisilta. Itekki joskus hometalossa asuneena tiedän ettei oma voivotus auta vaan kannattaa kääntyä (tässä tapauksessa viranhaltioiden) puoleen jos haluaa jotain saada selville.

      • yötyöläinen

        Tässä kunnassa ei kuule kukaan ei anna minkäänlaisia lausuntoja, ettei vain oma pää joutuisi pölkylle. Sen verran ovat poliitikkoja


    • Ymmi sannoo...

      Kyllä tänne uusi koulu saadaan...toivottavasti. Samalla åuutyötilat ym samaan rakennelmaan. Repo rahat käyttöön. Tai sitten lapset haapajärvelle kaikki.

    • soppa on valmis

      Aiivan..Ei sitä paskasta kuulkaa uutta saa jos vaan aina ongelma "maalataan ja maalataan"..

      • joopa joo

        Kylläpä vaan taitaa olla uskonnolla osuutensa nuissa urakkahommisa


    • jepjep4

      Ne tuppaa olemaan melko "vekkuleita" ukkojaan nämä teknisen puolen pojat. Naapurikunnassakin meni ihme venkoilun kautta siihen, että koulu osittain peruskorjattiin ja kas kummaa, siellähän oireillaan taas. Oireilu tietysti voi johtua siitäkin kunsäästetään ilmastoinnista. Pidetään ilmastointi suljettuna viikonloppuisin ja lomien aikana... Ja mitä ne ohjeet siitä sanovatkaan.

      • hommiaeihoideta

        vekkuleita on kuulkaa teknisen puolen pojat joka ikisessä kunnassa!


    • tämä tarina on tosi

      Patterit irti ja vedet koulun lattialle! Tällätavoin on yritetty hoitaa mm. kyläkoulu käyttökelvottomaksi. Koulu lopetettiin homeen takia, mutta tällä hetkelläkin koulu on asuinkäytössä. Onneksi työntekijä ei noudattanut esimiehen käskyä. Tämä esimies taitaa olla kaikille hyvin tuttu.

      • myöhäistä tutkia

        Kuinka monta syöpätapausta löytyy koulun henkilökunnasta. Voiko olla homeella yhteyttä asiaan. En usko, että kukaan voi sanoa, että home ei vaikuta ko. asiaan millään tavalla. Moniko päättäjä menisi vapaaehtoisesti kokeilemaan työskentelyä noihin tiloihin. En usko että yksikään!


    • Voisiko olla näin

      Sädesieni aiheuttaa syöpää ja voidaanko tosiaan tehdä tilasto onko koulun henkilöstössä enemmän tapauksia kuin keskimäärin normaaliväestössä ja tästä tehdä johtopäätös mitä on vuosikaudet kunnan suunnalta huudettu että "erikoissairauden hoitokulut ovat kasvaneet " tai toisina vuosina ne ovat yllättäneet eli onko tässä asioiden hoitamattomuudessa nyt osasyy tähänkin ?¨
      Sädesienihän tuntuu olevan samanlainen kuin syöpä eli jos sitä ei aikanaan aleta hoitamaan se lähettää etäispesäkkeitä ja tapaa isäntänsä.

    • AMINA

      Sädesieni aiheuttaa mm.syöpää.sydänlihasvaurioita,bakteerin sisältämä myrkky,pysäyttää värekarvojen liikkeen mm.keuhkoissa ja haimassa.Mykotoksiini kykenee tappamaan immuunijärjestelmän puhdistussolut aiheuttaen sen romahtamisenTalossa,jossa asuin,naapurit sairastavat kovasti,on reumaa,harvinaislaatuista rintasyöpää...muutettuani pois asunto seisoi tyhjillään vuoden,tuuletusikkunat aukia,maalattiin sädesienen tummentamat pinnat maalarinvalkoisella,ja nyt siellä asuu taas lapsiperhe,vuokra on edullinen,vuokranantaja tietää ongelman muttei puutu siihen,vähättelee,heidän teettämänsä testit olivat kuulemma aivan puhtaat!Itse näin,miten välikatolle jäi epäonnistuneen kattoremontin jäljiltä mustat villat,joita vain kuivateltiin kesän yli...

    • Näin se menee

      Ette kai Reisjärvellä jätä tarjouksia urakoista niin että tietokoneella tulostettu kirjekuoreen vastaanottajan nimi ja matkaan. Ei mene kuin hetki kun on tarvittaessa tulostettu uusi kuori samalla tavalla ja suljettu tarjoushintakin on tiedossa. Ilman muuta käsikirjoitettu vastaanottaja. Samoin ei kannata laittaa valkoisessa kirjekuoressa yhtä paperia menemään sillä se näkyy valolla läpi. Muistatte varmaan ajan jolloin tarjouksen sai laittaa sähköpostilla, siinä postit voittajalta tuli aikalailla viime tipassa mutta voitto tuli ja urakka.

    • yrittäjä

      Voipa olla että kysytään vielä viime minuuteilla kirikierrosta.
      jos haluttu urakoitsija ei näytä pärjäävän !

    • Näin se täällä menee

      Juu olivat pari vuotta sitten ihan kusessa kun ei löytynyt pöytäkirjaa tarjousten käsittelystä ja tarjouksen tekijä hävittyään nosti metelin (meni muuten just tuolla kirikierros hommalla maaliin) nooooooh onneksi sitten jälkikäteen löytyi pöytäkirja ihan virallisella ja ajallisesti oikealla päivämäärällä :))

    • Ongelma jätteet

      Kohta alkaa hirveä sota rakennetaanko uusi vai korjataanko vanha tämän henkilön joka omapäisyyttään antoi mennä koulun pilalle ja valtuutettujen välillä ja saa nähdä ovatko valtuutetut ääniensä arvoisia vai viedäänkö heitä kuin pässiä narussa. Toki korjaaminen näytetään diagrammeilla todella edulliseksi ja valtuutettujen ei pidäkään uskoa muuta kuin paperille kirjoitettuja numeroita ja ottaa ne talteen ja ilmoittaa että jollakin on luvuista vastuu jos ylittyy budjetti. Toki korjaaminen voidaan laskea edulliseksi koska kunnan varastot ovat täynnä 60 - 80 luvulta säästettyjä luokkien väliovia, valaisimia , lavuaareja wc-pönttöjä jne siis ehtaa huomispäivän antiikkia.

    • Lisää kaasua

      Taitaa paras olla että kunta menee yritysahontielle ja alkaa suunitelemaan uutta koulua kun samaisen henkilön tänne tuoma maailman sensaatio ei saanutkaan tuulta alleen mutta onneksi on pari yksikköä ostettu tänne jolla voi uutta koulua 100% varmasti lämmittää.

    • Pysyisivät muualla

      Tässä se nähdään kun kaiken maailman teltanpystyttäjät alkavat hoitamaan kunnan asioita.

    • Mahtavaa

      Mitä jos reilusti tultaisiin kaapista ulos ja oltaisiin sitä mieltä että jos kelpaamme Sieviläisille niin liitymme siihen nyt kun Kiuruun jo liityttiin. Luonnollisesti Reisjärven "päälystö" ilmoittaisi etteivät he ota vastaan 5v suojatyöpaikkaa vaan haluavat heti säästöjä että verot pysyvät kurissa ja osoittaisivat olevansa todellisia kansan johtajia.

    • Vaarallinen kännykkä

      Mikä mahtaa olla tilanne Niemenkartanon koululla kun maa viettää suoraan kouluun päin ja vuosikymmenet kaikki vesi on mennyt koulun suuntaan siinä ei paljoa auta jos viime aikoina "joku" on saanut urakan että on paranneltu salaojitusta. Käykö samalla tavalla kuin Kisatien koululla kun poraa ulkopäin reikää rakennukseen päin alkaa vesi tulemaan reijästä pihalle jossa vaiheessa olisi ollut jo syytä harkita salaojituksen jatkamisen tarpeellisuutta ennen materiaalinäytteiden ottoa. Voihan se olla että joku näkymätön voima hävittää homeet jos niitä on.

      • järjen köyhyyttä

        Myös yläasteella vesi mennyt sokkeliin. SYYNÄ EI TIETENKÄÄN OLE URHEILUKENTÄN "VALLI", JONKA TAAKSE JOKA KEVÄT TYÖNNETÄÄN LUMET, ETTÄ NÄMÄ REISJÄRVEN KANSALLISLAJIN HARRASTAJAT PÄÄSEVÄT HOITAMAAN TERVEYTTÄÄN.


      • Vanha vika
        järjen köyhyyttä kirjoitti:

        Myös yläasteella vesi mennyt sokkeliin. SYYNÄ EI TIETENKÄÄN OLE URHEILUKENTÄN "VALLI", JONKA TAAKSE JOKA KEVÄT TYÖNNETÄÄN LUMET, ETTÄ NÄMÄ REISJÄRVEN KANSALLISLAJIN HARRASTAJAT PÄÄSEVÄT HOITAMAAN TERVEYTTÄÄN.

        Myöskin urheilukentän kunnostus toiseen kertaan piti kuntalaisten maksaa koska ensimmäisellä salaojituskerralla joku hyvin tunnettu käski säästösyistä laittaa salaojien päälle saviset maat ja putket menivät kohta tukkoon eli senkin takia vesi on seisonut koko alueella. Kaippa tämä muutama vuosi sitten tehty kunnostus tehtiin nyt oikein salaojasoran kanssa mutta ei se koulua takaisin tuo.


    • Huutajia

      Miten sitä asioita vie herrojen kanssa eteenpäin kun jatkua kieroilu ja venkoilu päällä ettei tarvitse vain vastuuta kantaa siitä mistä palkkansa muka tienaa. Yksikin tumppi oli aina niin kiivas että pienestäkin asiasta aina aloittu huutamisen ja hyppimisen.
      Toki se saattoi olla tahallista että pääsisi tilanteesta ohi tai sitten mielessä on pahasti vikaa eikä perheolot taida vaimolla taivaista olla.

    • kuin miun pimppikin

      Se tuolla syrjäkylällä joka paikka homehtuu käytön puutteesta

    • Syylliset vastuuseen

      Eniten säälittää opettajat tässä petoksen ja piilottelun paljastumisessa. On nähty lapsien siirtyvän ala-aseelta yläasteen kautta lukioon ja sitä myöden opiskelemaan tai työelämään. Itse on joutunut vuodesta toiseen olemaan samoissa tiloissa vaikka on tiennyt että kaikki ei ole hyvin mutta oman työpaikan pelossa on pitänyt olla hiljaa ja samaa mieltä niiden kanssa jotka näistä tiloista ovat oikeasti vastuussa. Varmasti nyt kun muistelevat niitä ikkuna ja luokan ovi auki pidettyjä tunteja kun ilma ei tahdo kulkea ja muutoinkin ahdistaa että montako työkaveria on saateltu maan poveen syystä että viimeinen niitti jonkun vakavan sairauden puhkeamiseen on ollut huonosti hoidettu rakennuskanta.

      • yks vaan

        Samaa mieltä tässä asiassa. Aika monta opettajaa ja työntekijää tulee mieleen joille on syöpä diagnoosi ja pahimmassa tapauksessa ennen aikainen kuolema koittanut. Toivottavasti päättäjille ei tulisi mieleenkään alkaa nuukailemaan ja remontoimaan tuota kuolemanloukkua.


    • Kurjaa

      Niin ei tässä hyvältä tunnu vaikka on päässytkin koekaniiniksi aiheuttaako tilossa oleminen jonkun vakavan sairauden. Jälkipolvet saavat sitten tehdä tiloista taulukoinnin onko meistä yksikään vielä täällä 70 vuotta täytettyään vai veikö säästöt mennessään koko sakin.

    • pöllö

      eikö nämä keskustelut kuuluis reisjäven sivuille, eikä haapajärven??

      • Terveisiä Puujärvi

        Haapajärveen meidän yhdistetään että saadaan turvattua kunnantalolle 5 vuodeksi töitä !!


    • Onks välii

      Kun ei oo Reisjärven sivuja,haloo...aattelin että Haapajärvi ois lähinnä...

    • Nyt tutkittava

      Kyllä kunta on velvoitettu maksamaan henkilökunnan yksityislääkärien tekemät tutkimukset jo siltä varalta, että on tarpeen tutkia mahdollisia syntyviä vakavia terveyshaittoja tästä syystä. Ne on nyt tutkittava ettei sairaus pääse liian pitkälle
      eli säästetään pitkällä aikajänteellä erikoissairaanhoidon kuluja.

    • Rääpimistä

      Olisiko syytä ottaa näytteet myös terveyskeskuksesta sillä saman miehen käsialaa ovat täällä tehdyt korjaukset, jotka tuntuvat ettei mitään ole tehty kunnolla.

      • Tietämätön

        Miksi kukaan ei heitä nimiä esille, että saadaan nämä "miehet" kaiken kansan tietoisuuteen?


      • Pyhx2
        Tietämätön kirjoitti:

        Miksi kukaan ei heitä nimiä esille, että saadaan nämä "miehet" kaiken kansan tietoisuuteen?

        Näyt olevan ainut joka ei tiedä kuka ??Eli paneudu paremmin kunnan asioiden hoitamiseen niin tiedät "miehet" vuosikymmenien saatossa.


    • B.Turkanen

      Varokaa kirjoittelija siskot ja veljet sillä täällä jollekkin ylivertaiselle on annettu tehtäväksi selvittää "miehet" kaikkien tietoisuuteen. Hän onkin laatinut nerokkaan ja läpinäkymättömän suunnitelman asian selvittämikseksi. Kiinnijääminen kirjoittelusta ja totuuden lausumasta on paikka jostakin lautakunnasta ensi vaaleissa. Sen rangaistuksen rinnalla ei ihmisen sielu paljoa maksa.

    • Lopputilit laulamaan

      Miksi hallitus tai valtuusto ota asiaan mitään kantaa miten virkamiehet ovat toimineet.
      Saavatko taas samat viranhaltiat touhuta kaikessa hiljaisuudessa miten tykkäävät eli peitellä jälkiänsä. Heiltä ei saa kuin loputtoman vastauksen siitä että eivät he mitään päätä vaan hallitus ja valtuusto päättävät mutta kaikkihan muistavat että päätöksiä tehdään niiden esitysten pohjalta mitä nämä hyvät haltiat laativat. On aika ottaa varoitukset käyttöön jolloin voidaan aloittaa kunnan talouden tervehdyttäminen.

    • Mikä yhdistää

      Mikä ongelmapesäke se tuo kivilahti on ? Siellä on kaikenlaisia venevajan ja varaston ja ties minkä nimen keksinnöllä rakennuksia vesijätöllä muualla jossa istutaan saunailtana. Eikö kenelläkään ole muualla kuin Reisjärvellä tuttua herraa joka laittaa nämä kuriin ja ojennukseen.

    • samuli_1
    • Missä rahat

      Voisiko joku näistä virkamiehistä julkisesti selittää mikä niiden ns. "repo" rahojen tilanne on? Onko ne jo haaskattu johonkin ja nyt virkamiesporras koittaa vain pysytellä hiiren hiljaa ettei sekin töppäys taas isolle yleisölle paljastuisi. Laittaa kyllä epäilyttämään asian todellinen laita, sen verran hys hys hommalta haisee ja toisaalta kyllä jos rahat vielä olisivat ylistettäisiin Piiparisen ja valtuuston tietyn puolueen jäsenten ylivertaisin merkantin taitoja.

    • aarnopekkamattias

      Eikö ne reporahat ole vielä käyttämättä ja niitä jemmataan ties mihin?? Näin olen käsittänyt mutta varma en ole. Ketä tästä homeskandaalista nyt oikein syytetään, päättäjiä vai teknisen puolen johtajaa? Kun vastuu on kaikilla, vastuu ei ole kelläkään.

    • Valehtelua

      Syytetään ketä syytetään mutta esille se on nyt vastuu kaivettava. Kyllä vastuussa voi olla vaikka itse ei olisi ollut peruskorjausta tekemässäkään mutta tuntuu tässä pitäjässä olevan niin että jos on työmaalta onnistunut pysymään pois voi surutta sanoa ettei vastaa asioista.

    • Kuka saa palkan

      No kuka teillä siellä Reisjärvellä näistä operaatiosta vastaa ? Meidän kunnassa ainakin on selvästi nimi tiedossa. Jos tuollainen tieto on kunnassa hukassa ei ole ihme että teillä ei häävisti mene.

    • totuus2

      Reisjärviä pyörittää Nyman niminen henkilö ja kosteusvaurioitten pimittämisestä vastaa Kiviniemi niminen henkilö. Kiitos.

    • Kaikki samaaaaaa

      Ei tietysti ole kiva että joku laittaa epäilyn nettiin kun ketään ei ole vielä todettu esim. varoituksen vastaanottajaksi. Tietysti joka kunnassa on sellaisia punaisissa väreissä heiluvia juksuja ja puksuja jotka ovat ns. julkisuuden´kipeitä henkilöitä ja heidän tulee sietää normaalia enemmän arvostelua. Toisissa kunnissa on myös ongelma että saman nimisiä jotka ovat sukua toisilleen on niin paljon että vaikka kaikki samaan tynnyriin laittaisi ja sitä villisti pyörittäisi ja kannen avaisi ei tietäisi kuka johtaja sieltä ensinmäisenä hyppyyn lähtisi.

    • Kauppa on kauppa

      Yksikin valtuutettu on ottanut tavaksi rynnätä paikalliseen kauppaan ja jumittautua limsahyllyjen kohdalle muka ihmisiä puhuttelemaan ja tekemään poliittista pr. työtä kuin USA:n presidetti konsanaan. Tyypillä ei ole mitään tarkoitustakaan näköjään mennä ostoksille mikä kaupan toimintaperiaate on. Soitelkoon ihmisiä kotiinsa kahville jos haluaa esiintyä.

    • Joxx

      Edellisessä paikallislehdessä luki ettei lukiolla ole oireita tai homeita. Menkääpä vain asuntolanpuolipäästä kellarikerrokseen ja siitä vaikka vasempaan huoneeseen ja avaatte ne komeronovet. Vai ei ole hometta ?? Vai onko ne levyllä jo piilotettu vai käytetty homeentappavaa ihmemaalia mitä muidenkin tilojen maanalaisissa tiloissa.

      • yks vaan

        Tämän päivän paikallislehdessä oli taas tekninen johtaja tehnyt viranhaltija päätöksiä.. Yllätys yllätys, taas on sama firma maanrakennus hommia tekemässä. Onkohan taas mennyt 0.20€/h halvemmalla kuin seuraavaksi tullut tarjous vai onkohan muistettu muilta edes kysyä..??


      • Suo kuokka
        yks vaan kirjoitti:

        Tämän päivän paikallislehdessä oli taas tekninen johtaja tehnyt viranhaltija päätöksiä.. Yllätys yllätys, taas on sama firma maanrakennus hommia tekemässä. Onkohan taas mennyt 0.20€/h halvemmalla kuin seuraavaksi tullut tarjous vai onkohan muistettu muilta edes kysyä..??

        Taitaa olla niin että kun tekee "viranhaltia päätöksen" ei tarvitse hintoja kilpailuttaa.
        Eli annetaan jonkun homman venyä niin kauan ettei valmistumisaikataulun takia enään ennätetä ottaa tarjouskierrosta niin tehdään vain sitten viranhaltiapäätös ja siinä se. Homma pelaa ja kaikki ovat tyytyväisiä omassa kerhossa. Maa urakoista en tiedä mutta esim. rakennus/ korjaustöissä saattaa näin päästä vahingossa käymään.


    • B.Turkanen

      Taisi tuttu mies naapurikunnasta hoidella pyöräkonekaupat kuntoon kunnalle. Mutta onneksi vanha traktori pääsee hyvään kotiin edullisesti.

      • Hienoa toimintaa

        Eikö valtuutetut vieläkään ymmärrä miten tietyt kaupat toimivat eli tässä lyhyt oppimäärä siitä.
        ensin ostava taho tiedottaa että on tarve ja vaihdossa tulee jotakin!!!
        sitten katsellaan sopiva kone ja oikea ostaja vaihdossa tulevalle koneelle!!!
        sitten pidetään tarjouskilpailu jonka tuloksena kaikki koneet ovat saman tasoisia tai varustukseltaan samanlaisia (tulevassa voittajassa jopa enemmän sisältöä)!!!
        voittaja pystyy myymään koneen edullisemmin kuin muut mutta myös hyvittämään parhaan hinnan vaihdossa menevästä koneesta MUTTA jää kertomatta että lopullinen valmistusmaa on vaikka kiina joka tekee konetta monella eri merkillä !!!
        siis edustaja voi olla suomalainen ja kone muka tuodaan euroopasta mutta se on kiinalainen joka nyt myyty todella hyvällä katteella ja siksi vaihtokoneesta annetaan selkeästi parempi hinta kuin muut!!
        vaihtokone ei siirry kuin muuta kymmenen km kun se on jo etukäteen myyty eli ei siirtokustannuksia !!!
        vaihtokoneen uusi omistaja muistaa alkuperäistä myyjätahoa jollakin muotoa !!
        maksaja esim. kunta ja veronmaksajat


    • yötyöläinen

      Maaselkälehden jutussa IdeaStructure Oy:n raportissa todetaan, että "koulun käyttäjien ennakkoluulot ja odotukset voivat estää koulun remontin onnistumisen". Voi HELEVETTI! Kovalla uskomisellako se remontti onnistuu? Laitetaan nyt kaikki kuntalaiset ja vaikka haapajärvisetkin pikku kätösemme ristiin ja rukoillaan oikein hartaasti, niin ei tarvita koko remonttia, vaan koulurakennus tulee kuntoon aivan itsestään. Näköjään se maailma pyöriikin sillä lailla, että laitetaan kädet ristiin ja rukoillaan, niin kaikki ongelmat hoituvat ihan itsestään.

      • Aika uskomatonta!

        Aika ihmeelliseltä tuntuu, että yritys, jonka pitäisi puolueettomasti tutkia rakennus ja antaa arvio korjausmahdollisuudesta toteaa siihen tyyliin, että jos kuntalaiset eivät pidä suutaan kiinni ja tyydy heidän arvioonsa, tulee hallitsemattomia kustannuksia... En tiedä muista, mutta minä tulin nyt viimeistään lievästi sanottuna epäluuloiseksi!


      • Huutavan ääni kunnasta
        Aika uskomatonta! kirjoitti:

        Aika ihmeelliseltä tuntuu, että yritys, jonka pitäisi puolueettomasti tutkia rakennus ja antaa arvio korjausmahdollisuudesta toteaa siihen tyyliin, että jos kuntalaiset eivät pidä suutaan kiinni ja tyydy heidän arvioonsa, tulee hallitsemattomia kustannuksia... En tiedä muista, mutta minä tulin nyt viimeistään lievästi sanottuna epäluuloiseksi!

        Aika törkeästi mitätöidään sairastuneiden oireita...että pintaremontilla ja ennakkoluulottomuudella sitä sitten hommat hoituu kuntoon. Ihan ku pitäisivät ihmisiä luulosairaina. Mut jos firma tekee bisnestä rakennusten KORJAUKSILLA, niin mitäpä muuta voi oottaa. Oma lehmä tukevasti ojassa!


    • Nurkan putsaus heti

      Sainkin käsiini tämän elokuussa 2013 tehdyn tutkimuksen, jossa oli melkein 50 sivua piilottelu sontaa luettavaksi. Oli otettu kuvia uusituista pihavalaistuksista, kunnossa olevista nurmikoista jne. Toki siellä täällä viitattiin sivun 9 kohtiin jossa mainittiin että tutkimuksia tehtävä heti mutta samaan kohtaan lisätty kaiken maailman lämpökamerakuvaukset että hintaa saatiin tuleville tutkimuksille 30 000 euroa.
      Olisiko otettu lämpökuvat pihavaloista? Nettiä selaamalla kyseinen yritys oli muualle touhunnut koirat paikalle ja ko. suomi24 palstan kirjoittaja oli tyytyväinen kun hintaa kaikkineen tuli vain 300-400 euroa. Voidaan myös kysyä paljonko taas tuokin pumaska maksoi kunnan veronmaksajille ja miten tutkija sukunimi oli yllättävän Reisjärvinen, joka entisestään nostaa epäilyksiä siitä mistä tutkimusta on ohjattu kuten aikaisempienkin vuosien selvityksiä. Nyt jos tämä uusi tutkia yrityskin lähtee oudosti rummuttamaan hys,hys linjan puolesta pitää tutkinnassa siirtyä valtion puoleen. Ja tämä uusin tutkimus HETI julkiseksi koska se on kuntalaisten rahoilla maksettu ja julkinen asiakirja. Kyllä valtuutettujen on nyt todella aika laittaa hiat heilumaan jotta kunnantalon homenurkat saadaan siivottua ajoissa.

    • Tahallista sumutusta

      No kattokaa samasta paperiläjää ja sitä salailua elikkäs s26 ja kuva 48 !!!!
      Siitä mädänneen rakennuksen katosta olevia kuvia on laitettu 4 kpl samaan pieneen kuvaan kun taas ulkovalaisimesta kyllä on ollut vara laittaa koko kuva. Tuollaista materiaalia kun "valtuustolle" vilauttaa ei ole ihme jos kaikki on kuulian vastuulla.
      Harran jumala mitä petosta koko paperi.

    • Läheltä

      Löytyykö näitä dokumentteja netistä?

    • Muista olla tarkkana

      Tuota tutkimusta yritettiin salata vanhempainillassa ja muutenkin koko tilaisuus oli yhtä harhaanjohtamisen gaalaa. Tutkimus oli kuitenkin pakko antaa julkisemmaksi siinä pelossa että nousee julma meteli ja näin ollen se annettiin vanhemmille joiden lapsi oli koulussa täällä. Tutkimuksen sai esim. sähköpostiinsa laittamalla tietoa halusta tutustua lapsensa terveellisempään kouluympäristöön. Kun siis kyselet sellaisilta vanhemmilta niin se löytyy. Mielyttäviä lukuhetkiä huijjaritarinan parissa.

    • Työpaikka

      Nyt kun olen lukenut tätä palstaa ja oppinut miten kunnallisessa virassa tulee toimia ja mitä pitää osata taidan laittaa paperit Ähtäriin.

      • ei remonttia!!!

        Kyllä meidän perhekkin taitaa vaihtaa maisemaa jos lapset pitäisi laittaa remontoituun homeloukkoon sairastumaan.Muutenkin palvelut tuskin paranee näillä leveys asteilla..


    • kuoleva kunta??

      Kunnan tulevaisuuden kannalta pidemmällä tähtäimellä järkevä ratkaisu olisi rakentaa uusi. Uskon ettei tämän kaiken myllytyksen jälkeen kovin moni halua lapsensa terveyttä vaarantaa. Vaarana menettää suuri määrä lapsiperheitä ja hups, kukas sitten maksaa kunnassa veroja! Itsehaluan ainakin laittaa lapseni turvalliseen oppimisympäristöön ja jos sen hinta on kunnan vaihto niin sen teen erittäin mielelläni.

    • Nettipuhelin 0100

      Korjataan vaan sanoo viranhaltia ja kun se tulee vielä paljon edullisemmaksikin.
      On selvää että täällä ei paljoa välitetä oppilas- tai henkilöturvallisuudesta eikai muutoin kelvottomalla vuokralla anneta sähköjä ja antennipaikkoja lasten lähettyviltä.
      On tietysti totta ettei Tshernobylissäkään ole sädesientä kellarissa vaikka kuulemma sielläkin piha viettää rakennukseen päin eikä salaojat vedä. Taitaa paikan valinta kutenkin olla perusteltu sillä että jotkut ovat saaneet reppukaupalla ilmaisia nettiliittymiä ja huokeita puhelinkytkyjä sukulaisiaan myöden.

    • Tarkkaavainen

      Vai koulu kuntoon . Mitä järkeä on peittää paskaa uudella. Nyt kannattaa miettiä tarkkaan . Säde sieni leviää pikku hiljaa ei sitä voi peittää. Ja kaikki muukin paska leviää. Rahalla saa sellaiset tulokset kun päättäjät tahtoo . Lisää rahaa niin koulu onkin puhdas eka kerralla tuli virhe kun tutkittiin . Elämän tosi asia jos on rahaa on myös valtaa . Nyt vaan käytetään kunnan rahoja. Ja mitä muita vaarallisia aineita on käytetty kun koulua on tehty. Ruokalan katto tulee pikku hiljaa alas päin levyt tippuu. Ja miten voi olla mahdollista että yksi rakennus firma saa kaiken no siksi kun firman vanha työn tekijä sattuu nykyään olemaan kunnassa töissä . Ihmetyttää nämä päätökset . Töitä tehdään kyllä mut onko kaikki luvat kunnossa. Mäntykodin laajennus homma , paikallinen firma taisi yrittää käräjien kautta saada itselleen .,kunta vaati eri lupia firmoilta Haapajärven porukalla oli luvat kunnossa mut ei reisjärven porukalla . Silti kunta otti vastaan tarjoukset. Jos laki määrä tiettyjä lupia miksi se ei koske jokaista. Eiköhän ole viisainta vaihtaa kunnan saliin uudet istujat vanhoilla päät sekaisin jo onko homeesta tai jostakin muusta. Niin viellä siitä rantasauna asiasta . Ilmoittamaan vaan verottajalle niin se selvittää asian milloin se on tehty ja omistaja tulee maksamaan kiinteistö verot takautuvasti . Vero karhua ei kaadeta edes Reisjärvellä

    • Törkeää sumutusta

      Vai on onnistuneitakin korjauksia tehty kirjoitetaan pakallislehdessä ja tulee taas hyvää puoleen hintaan. Nämä lauseet vuosien saatossa ovat tulleet meille Reisjärvisille veronmaksajille todella kalliiksi. Valtuutettujen kannattaa tarkasti kuunnella tällaisia lausuntoja kuten "pyritään tekemään kunnolla " "joissakin on onnistuttu korjaamaan" eli kyllä on pyritty mutta ei vain ole onnistuttu ja jos joku on onnistunut ei se kerro meidän tilanteesta mitään. Nuhakin on samalla nimellä ja toisella voi olla huomattavasti ärtsympi kuin toisella ja silti sitä kutsutaan nuhaksi. Kaikki muistavat tuon "kultaisen rakennuskauden" jossa valun sekaan poljettiin kaikki
      laudat ja lankut. IS tutkia kertoo kyllä että homeet ei sementissä sisällä kasva mutta kuka menee takuuseen niistä onkaloista jota lahonneet lankut ovat jättäneet jälkeensä eli sieltä se kimpoaa herkästi uuteen kasvuun kun lyödään seinät uusiksi.

    • Verorahoja tarvitaan

      Tuo verottajahan oli hieno vinkki miten asian voi nimettömästi hoitaa kuntoon.
      Voisiko joku vielä vilkaista ohi mennen että vieläkö noista kahdesta kalamajasta näkyy savupiiput niin aletaan kirjoittamaan kirjettä verottajalle. Vai onko niistä jo sahattu kiireessä piiput poikki.

    • Yksi monien puolesta

      Miten olisi adressi uuden koulun puolesta? Vaikkapa tuonne adressit.com sivulle jossa vaaditaan uutta koulua eikä homeisen korjaamista.

    • Älkää luottako

      Valitan ei auta Reisjärvellä adressit kun on niin omapäiset viranhaltiat. Olisi uusjaossakin pitänyt heidän käsittää etteivät ihmiset halua sitä mutta ei muutakuin kieruudella ja vääryydellä yritettiin piilossa hoitaa siten että hyvävelikerho olisi pärjännyt paraiden. Ei kuunneltu mielipiteitä vaan tuhlattiin vain kunnan verorahoja selvityksiin ja juttuihin. Onko tästä tulossa samanlainen söherrys.

      • Kyllästynyt

        Kohta 100 kommenttia Reisjärven kunnasta Mikä on kunnan tulevaisuus?
        Onko yhtään turvallista koulua lapsille? Nyt on kyllä säästetty niin pitkään näissä
        rakennuksissa niin rahaa uusiin rakennuksiin löytyy nyt varmasti ja jos ei löydy niin meidän lapset kyllä siirtyy semmoiseen kuntaan joissa rakennukset on paremmassa kunnossa ja jossa on ymmärretty että lasten turvallisuus on etusijalla. LASTEN TERVEYDELLÄ EI LEIKITÄ. YMMÄRTÄKÄÄ JO NYT!!!!!


      • suuresti pettynyt

        jos on älykkys samalla tasolla kuin uusjaon vastustajilla niin vituiksi menee koko vapaussota eivät ymmärtäneet miten isot säästöt olisi tulleet vuosien mittaan maataloudelle mutta jos on tyhmä niin on tyhmä. minä olin aina pitänyt automiehiä maailman tyhminpinä mutta olin väärässä ne kumminkin ymmärtävät että jos kuorman saa lähempää se on edullisempi viedä kuin kauempaa mutta ei tyhmä maanviljelijä ymmärrä sellaista asiaa. en tiedä että kuka ne pellot olisi saanut jos kaista tuntui että pellot varastetaan. JOTEN YKKÖS TYHMÄÄ PORUKKAA VASTUSTAVAT MAANVILJELIJÄT??????????


      • Umpi tyhmä
        suuresti pettynyt kirjoitti:

        jos on älykkys samalla tasolla kuin uusjaon vastustajilla niin vituiksi menee koko vapaussota eivät ymmärtäneet miten isot säästöt olisi tulleet vuosien mittaan maataloudelle mutta jos on tyhmä niin on tyhmä. minä olin aina pitänyt automiehiä maailman tyhminpinä mutta olin väärässä ne kumminkin ymmärtävät että jos kuorman saa lähempää se on edullisempi viedä kuin kauempaa mutta ei tyhmä maanviljelijä ymmärrä sellaista asiaa. en tiedä että kuka ne pellot olisi saanut jos kaista tuntui että pellot varastetaan. JOTEN YKKÖS TYHMÄÄ PORUKKAA VASTUSTAVAT MAANVILJELIJÄT??????????

        Kumpi on siis tyhmempi ? Automies vai viranhaltia ? Vuosikaupalla kuulutettiin miten vapaaehtoista uusjako on ja kenenkään ei ole PAKKO siihen ryhtyä !!! Sitten jäi vain pääpirun pellot ulkopuolelle ja lupasi kokouksessa että OHO tottakai ne laitetaan mukaan jakoon ja silti jäivät ulos ehdotuksesta.Sitten alkoivat NS. isot isännät puhua kylillä kuka tarvitsee peltoa ja kuka ei eli jakoa tehtiin etukäteen ja vauhdilla. Ei ole kumma kun sai vastustusta eli anna sinä vapaaehtoisesti naapuri tilalle peltosi ja mieti paljonko tuohon maanitteluun ja juonimiseen käytettiin kunnan palkallista aikaa ja rahaa !!!


      • 55jussi
        suuresti pettynyt kirjoitti:

        jos on älykkys samalla tasolla kuin uusjaon vastustajilla niin vituiksi menee koko vapaussota eivät ymmärtäneet miten isot säästöt olisi tulleet vuosien mittaan maataloudelle mutta jos on tyhmä niin on tyhmä. minä olin aina pitänyt automiehiä maailman tyhminpinä mutta olin väärässä ne kumminkin ymmärtävät että jos kuorman saa lähempää se on edullisempi viedä kuin kauempaa mutta ei tyhmä maanviljelijä ymmärrä sellaista asiaa. en tiedä että kuka ne pellot olisi saanut jos kaista tuntui että pellot varastetaan. JOTEN YKKÖS TYHMÄÄ PORUKKAA VASTUSTAVAT MAANVILJELIJÄT??????????

        Se on vielä polttoaine edellista "maajussille", kun vara ajaa ees taas jotta tie on
        sonnalla!


    • Viisastako

      Vai korjataan ulkovuori ja jätetään sisäosat entiselleen!!! Toteutuuko tässä nyt vanhankansan sanonta, että hyvässäkin repussa voi olla huonot eväät. Ovatko valtuutetut muistaneet ottaa kirjallisena sen tiedon kauanko sisäosille on luvattu ikää ?? Ei kovin kauaa jos noita kuntoraportteja katsoo. Hölmöläisten hommaa koko rahan edestä. Ensin korjataan kalliilla ja muutaman vuoden päästä taas revitään.

    • kuka vastuussa

      "Inspector Sec Oy huomauttaa yhteenvedossa, että viranomaisilla ei toistaiseksi ole toksisuustulosten tulkintaohjeita. Myöskään viranomaisilta ei voi vielä saada toimintasuosituksia tilanteisiin, joissa toksisuutta esiintyy..." Maaselkä 3.3.2014

      Silti osa meidän päättäjistä sitä mieltä, että korjaamalla hyvä tulee.

      • homehaisee

        Aiemmin jo asiasta mainittu että turhia tutkimuksia ja veronmaksajien rahaa palaa. Miksi teettää tutkimusta, josta et voi tehdä mitään objektiivista johtopäätöstä? Asiantuntemus puuttuu työntilaajilla.


      • näin se homma etenee
        homehaisee kirjoitti:

        Aiemmin jo asiasta mainittu että turhia tutkimuksia ja veronmaksajien rahaa palaa. Miksi teettää tutkimusta, josta et voi tehdä mitään objektiivista johtopäätöstä? Asiantuntemus puuttuu työntilaajilla.

        Meiltähän löytyy se lääkäriinsinööripsykologi, joka tietää, että parin/kolmen vuoden kunnollinen ilmastointi/ tilojen tuuletus poistaa kyllä kaikki homeet yms.


    • tämmöstSe O

      Tehkää kuten haapajärven vuokratalot, valkoista maalia vain päälle ja maksattakaa sekin vuokralaisilla. ei home näy.

    • Keksijäkin vielä

      ´Tuo maalikonsti on ollut jo vuosia Reisjärven ainut korjauskonsti eli maalataan piiloon. Yhteen väliin jo luultiin että se kunnan lääkäriinsinööripsykopaatti on jo keksinyt maalin joka tappaa homeen ja sitä aletaan myömään kaikille kunnille mutta tais ollakkin samaa vesiliukoista ale maalia.

    • Yläikäraja

      Meillä on kunnassa ongelma kun seniiliin ikään ehtineet tunkevat itsensä lautakuntien pj tehtäviin ja ovat Kekkostoisintoja päätöksissään. Se vain pitäisi hyväksyä että ajattelu on kankeampaa ja ihmistä on helpompi johdatella vain pelkällä mielistelyllä.

    • Selännesakkia

      Tässä pitää muistaa huomioida myös aiemmat vuodet kun ongelmia on salattu. Vastuusta ei pääse vapaaksi vaikka olisi vaihtanut Selänteen organisaatioon. Kyllä me muistamme edelliset temput !!

    • Ihmeelinen valtuusto

      Miten maanselkälehdessä annetaan kunnanpuolesta lausuntoja (miten annetaan kyllä lausuntoja mutta mitään vastuuta ei ole) että korjataan ja tuuletetaan niin kaikki hyvin ??? Olemmeko saatana äänestäneet kaikki omat valtuutetut pitämään huolta siitä kunnan kieroilijat saavat TAAS mielensä mukaan tehdä ja henkilöstön tai lasten terveydellä nyt ja tulevaisuudessa ei ole mitään merkitystä?

      • Näinhän

        me juuri on tehty.


    • kylymälehto

      Ainut toimiva ratkaisu ongelmiin on pikainen kuntaliitos johonki isompaan kaupunkiin ja kaikki kunnan virat lakkautetaan heti. Samalla voisi vesiosuuskunnan liittää isompaan rinkiin ettei tarvis kahdelle maksaa palkkaa joutenolosta.

    • rakentajarane1

      Nimilistaa kiertämään, että tenavat siirtyy naapurikuntaan kouluun, jos sitä tiilistä paskaläjää aletaan korjaamaan.Voishan ne kaikki koulut rakennella nyt samaan uuteen rakennukseen. Kerroksia paljon päällekkäin vaan niin sopii jos mitä.

    • Älytön

      Reisjärven Tekninen toimisto on ollu homeesa jo vuosikymmeniä ja säde ynnä muiden sienien pitkäaikaisvaikutukset on kaikkien nähätvissä,vaarallista on.

      Sieltä se homekorjaus pitää aloitaa niin ehkä jonain päivänä täälä on kunnollisia rakennuksia joita ei joka jumalan vuosi jostakin korjata tukityöllisttetyjen voimin.

      Ja tekniselle puolelle uutta ja promilletonta verta ilman isompia sidonnaisuuksia mihinkään Kummisetä sukuun tai puolueeseen niin tulis joku tolkku tähän hommaa

      • komeetta naama.

        Kyllä vaan on hieno tämä meidän kunta TEKNISEN puolen teltan pystytys presidentti johtaa home/säteilysieni kojujen korjausta. Ja piiparinen rakennusmestarin ominaisuudessa hiukan ottaneena seuraa uppovan laivan korjausta kun koulu killuu vesi patjan päällä kun joku välkky on ottanut veneestä pohja propun pois mutta kukaan ei älyä laittaa sitä takaisin niin uppoaahan se koulukin kuin titanik. On se mukava seurata kun koulu ensin korjataan ja huomataan parin vuoden päästä että taas säde sieni puskee itseänsä pintaan kun olikin jäänyt jostain paikasta mittaamatta missä sientä vielä oli. Ja eikun sitten koko koulu palasiksi ja uusi tilalle tulee korjaus kustannusten verran kallimmaksi tämäkin uuden koulun teko mutta mitäpä se haittaa kun on rahaa millä mällätä. Ja eikun pohjolan liikenteen bussi kuskaamaan kunta kinten hiukan ottaneet ja muuten taivaalisella ziisus höpinällä päänsä sekoittaneet turvallisesti töihin.


    • Iki virkako

      Toiset eivät tunnu muistavan sitä, että jos joskus on ollut ns. viranomainen niin iän karttuessa pitäisi roolista muistaa jättää pois tuo alkuliite "viran"

    • kometta naama

      Reisjärven vuotavan öökin korjaus touhuihin palatakseni ja ennen kaikkea päätäksen tekijöihin jotka istuu samassa pöydässä kunnanhallituksen kokouksissa. Sanonpa nyt teille vasta valituille uusille valtuutetuille ja etenkin nuorille kokous kansalaisille että elkää istuko siellä kunnvaltuuston kokouksissa leuka rinnassa ja olemalla vaan hiljaa vaan pyytäkää puheen vuoroja ja sanokaa omat mielipiteene kuuluvasti siellä kokousissa eikä vaan kaveri porukassa kolmen kokoisena kahden keski ketterän rohkaisemana että kun kokous tuleen niin kyllä minä niile sanon ja lyön "nyrkki pöytään" ja sitten kokousissa ollaan hiljaan leuka rinnassa ja tupistaan itsekseen että siellä kannata mitään sanoa. Ei siellä tuppisuuna asiat ainakaan etene eikä muutu. kampihin vaan näille vanhoille huru ukoille ex päällikkö nuotion sammuttajalle ja muille Mullin MÄLLIN hämmentäjille vaikka katsovat kuinka tuimasti että mitähän sinä nuori mies oikeen meinaat nenille hyppiä. turha niitä on kumarrella vaikka ovat jotain VITUN VALTA PUOLUETTA joilla MUKA koko mahti ja valta käsissä. juopot ja muut vanhoillis-L. kiertoon kunnan työmailta pilaamasta tulevaisuuden rakennuksia. Kuka näiden juoppojen hoidon kustantaa kun hoidossa on jo tietyt sankarit käyneet eikä meinaakkaan lopettaa maksaako kunta tämänkin loma reissun juopoille.

    • 3 lapsen äiti

      Ymmärrättekö te kuka näistä asioista päättää?? Minä ainakin otin oman valtuutetun jota äänestin käsittelyyn ja kyllä kuunteli. Mitä te täällä valitatte, menkää valtuutettujen luo, siellä asiat päätetään. Minä ymmärsin että haluatte vaikuttaa, täällä se ei onnistu. No... virkamiehet on mitä on, antaa olla , Pääasia kuitenkin on uuden puhtaan koulun rakentaminen ja sen päättää valtuutetut. Muuten nyt on lapin loma ohi ja maanantaina arki alkaa, onneksi terveessä talossa (vielä).

      • Ääni kuuluviin

        Siis virkamiehet esittelevät ja alustavat asiat ja niiden pohjalta päätökset tehdään eli jos viranhaltia möhlii tulee herkästi valtuutetuilla huonoja päätöksiä. Toivottavasti sinun valtuutettu ei sitten kokouksessa istu leuka rinnassa kiinni kun muutama örveltää väkisellä oman mielensä läpi.


    • Janne68

      Iltapäivää kaikille. Entisenä reisjärvisenä seuraan näitä keskusteluja mielenkiinnolla. En tosin muuta varmaan ikinä takaisin, elämä on jo muualla. Varoituksen san vaan kaikille /Ei tarvitse uskoa). Kun herjaatte täällä joitain ihmisiä niin että oikeus voi todeta sen oikaksi, niin ette enää ole anonyymejä. Viestin mukana lähtee aina paljon muutakin tietoa kuin pelkkä viesti. Eli meta tietoa. en nyt vielä osaa sanoa millä metodilla se lähtee, mutta jos osoiterivillä näkyy paljon tietoa kun painat lähetä nappia, on set "Get" muuten post.

    • Mika Tolppi

      Moi nimettömät nynnyt. Jos on minulle asiaa, saa soittaa tai tullaa kasvokkain puhumaan. Kyllä te nynnyt nimettömänä haukutte vaikka asioista ette tiedä mitään. Minä uskallan jättää puhelinnnumeroni ja nimeni tänne kun kuulin työntekijältäni minkälaista paskaa täällä pujutaan. Puhua saa mutta pitää vastata huutoon myös nimellä.
      Terv. Mika Tolppi 040-3008251

      Ps Asiat ei tällä kuitenkaan parane, ne vaan huononee....Älkää suuttuutako päättäjiä, itse en kuulu niihin

      • Ihmettelijä

        Puhutko itse Mika suoraan . Kysyn vaan .


    • Uskokaa jo

      Kyselkääpä miten Sievin keskustan koulunkorjauksessa kävi ennen kuin teette isoja päätöksiä !!!!!

    • Kiitos kaikille

      Tämä on ollut hyvä kanava kertoa asioista mitä kotikunnassamme tapahtuu kulissien takana ja ihmisten tietämättä. Joskus vain on niin ettei työnsä tai toimensa puolesta voi ääneen omalla nimellään "ruikuttaa" ja varmasti tämä keskustelupalsta auttaa tekemään niitä oikeita päätöksiä.

    • Kyllästynyt

      Ja kilin kellit, tämä on just semmonen foorumi joka pitäs lailla kieltää.

      Ilmaaikosta höpinää ja pöpinää kun kaikki jotka vähänkään osaa kirjoittaa jotakin tietokoneella (ei läheskään kaikki) ovat niitä kovimmin kantaa ottavia älypäitä ja mölyäjiä joiden kannaotot menee heti niin sivuun asiasta kuin vaan pystyy ja kykenee.

      Että eiköhän olla nyt rauhassa ja katotaan ensin mitä tuleman pitää ennekuin täällä lynkataan koko kylän rakennusmiehet. Ja jää kirjottelioillekkin parempi mieli kun saa asiasta selostaa eiä epäolennasita jaamata.

    • colt king copra 357.

      Jooo päättäjät, timpurit, mestarit, johtajat, kaikki hyvää kunnan ykkös porukkaa annetaan ammattilaisille työrauha. Ollaan me tyhmät kuntalaiset hiljaa ja seurataan nöyrästi mitä hienoja ratkaisuja ammatilaiset saavatkaan aikaan.

    • Tyhmiä päätöksiä

      Ja mikä on tuon lämpövoimalaitoksia valmistavan firman tilanne ?? Ennen oli töissä ainakin 30 ihmistä ja nyt Reisjärvellä 1 tai 2 eli jokainen ymmärtää että kunnan rahat meni kuin hohtimet kaivoon eikä ole nuo 2 kalliilla ostettua konttia haitaksi asti pyörineet. Kuka veti kuntaan tämän ?? Ollaanko taas samassa toimistossa rahapussi levällään ?? Tehkää edes koulu siitä !!

      • yks vaan

        Siinähän olisi tosiaankin jo puolet valmiina. Lämpölaitospaja mahtuu varmaan nykyisellä työvoimallaan jonkun autotallin perälle. Olisi keskeisellä paikallakin melkein keskellä kylää. Tosiaankin tulee mieleen että kukahan tätä maailman mullistavan uuden ilmaista energiaan tahkoavan rahasammon kuntaan välttämättä halusi.. Milloinkahan tähän kuntaan saataisiin oikea kunnon tehdas ja työpaikkoja oikein kunnolla? Uusi koulu ainakin vaikuttaa monen perheen päätökseen pysyä paikkakunnalla. Kukaan tervejärkinen vanhempi tuskin tietetahtoen haluaa lapselleen astmaa tai muita oireita homekoulusta. Jos remontti päätetään aloittaa se on helvetinmoinen virhe ja viimeinen kuolin isku tälle kylälle. Sillä kolmen miljoonan remonttirahalla tekisi melkoisen laajennuksen yritysahon tielle ja kunta pelastuu !!


    • Viisas vai

      Vuosimiljardeja nuo pöpöt ovat selvinneet oli sitten kuuma tai jääkausi ja nyt ne meinataan pikku remontilla hävittää. Hullun hommaa.

    • Korkeanpaikan leiri.

      Kunnantalosta uusi koulu edullisesti. Kunnan talossa tätä nykyä niin vähän palveluja ja työntekijöitä että he kyllä mahtuvat pienenpiinkin tiloihin. Vaikka vanhasta meijjeristä kunnan virkailijoiden uusi tukikohta.

    • Asiaa paskan tilalta

      Kyllä, ei ole rakennusmestari Tolpin päätettävissä ollut nämä asiat, koska teknisen puolen työntekijät eivät päätä näin suurista asioista yksin, vaan kyllä kyse on Reisjärven päättäjistä ja "isommista herroista" kuin rakennusmestarista, sekä esim. rakennusmiehistä, maalareista, lvi- miehistä ym.

      Kukaan ei yksin ole syyllinen tähän asiaan, ei ole yhtä syntipukkia jota voi syyttää.

    • sillanalta.

      Kyllä näin ei tolppi varmasti päätä minkään rakennuksen rakentamisesta / korjaamisesta mitkä kunnan varoilla rakennetaan. Mutta jos en ihan väärässä ole niin valvonta korjauksessa ja rakentamisessa kaatuu tolpin harteille että silloin on syytä olla terävänä ja sanoa seis jos tumpelot töskii ja määrätä työt tehtäväksi uusiksi ettei tarvitse sitä perinteistä korjausta suorittaa muutaman vuoden päästä mihin reisjärven kunnassa on totuttu. Tolppi vasta virkaan astuneena sinulla on nyt näytön paikka ja näyttää epäilijöille etteikö jotain vois tehdä kerralla kunnolla. Kun ex mestarin jäljiltä korjaus toimia riitti. Tolppi sinulla on nyt suuri mahdollisuus käytä sitä oikein,MENESTYSTÄ.

      • tietoa paikkakunnalt

        " Kun ex mestarin jäljiltä korjaus toimia riitti?" Nyt et tiedä mistä puhut. Kuten nykyinen, ei myöskään entinen rakennusmestari ole päättänyt näistä asioista, vaan ne on eri miehet jotka päättää ja nämä tekee mitä ylemmältä taholta määrätään. Ex rakennusmestaria on kyllä monet kehuneet, toisin kuin teknisen toimen johtajaa, joka on jarruttanut useita remontteja, ja tämä ex mestari on ollut työmiesten suosiossa asiallisena kaverina, toisin kuin esimiehensä.


    • lukija3

      Mikahan hoitaa hommat, mitä hänelle päättäjät osoittaa. Tämänpvn Reisjärvilehdessähän oli mitä mieltä ne päättäjät asioista on, lukekaa sieltä ja miettikää kannattaako vielä äänestää sitä yhtä huru ukkoa, joka niin kovasti tuntu rakentamista vastustavan, ja ennenkaikkea väheksyvän niin että aivan puolesta hävettää. Ukko on oikiassa paikassa sillon, kun haravoi ja kynsii paikkaa mihin isolla rahalla vasta tällättiin sitä tyyristä konesaumattua peltikattua.Muilla oli sentään kohtuullisen järkeviä vastauksia kysymyksiin.

    • Zompi

      Hyvä että kirkko korjattiin kunnolla, kunnon kate siitä se kaikki on loppuin lopuksi kiinni että miten alla oleva rakennus pärjää. Ei ole tasakaton paska niinku koulun uudessa osassa. Jotku kun on tasakattoja tehneet ovat kuitenkin räystäät älynneet niihin tehdä niin eipä seinä kastu niinku koulussa missä seinät on heti märkänä kun muutaman minuutin sataa vettä. itse tasakatot ei ole suomeen tarkoitettu mihinkään rakennukseen.

    • Onko kaikki töissä

      Vieläkö meidän terveyspalvelut ostetaan Selänteestä vai onko ryhdytty Lapuan kanssa yhteistoimintaan.

    • Liksa juoksee

      Hienoa toimintaa virkamiehiltä !! Julistetaan että jotakin aluetta voi käyttää eikä oo todettu homeita olevan. Sitten paljastuu että ei ole otettu näytettäkään. Ei paljoa
      ole selkärankaa mutta silti palkka juoksee joka kuukausi. Miten tänne on voinut sattua noin paljon samanlaista ainesta?

    • zompi

      Olen samaa mieltä kanssasi nim ; liksa juoksee. Reisjärvi ottaa avosylin vastaan kaikki älyttömät yritykset / työntekijät joiden työ teho on milloin mitäkin riippuen prommilleiden määrästä. Mikähän firma lie seuraava mikä tulee ja jolle tietysti rakennetaan kunnan takaamana kunnon työ tilat. Voisko se olla vaikka joku elementti taloja tekevä talotehdas. avaus työnä elementeistä uusi koulu. Ja häkäpönttö tehtaan tiloista valjastaa Reisjärvelle uimahalli kun häkä ei mennyt kuin insinöörien päähän.

    • Kiiluwoodi

      Olikohan kunnan viranhaltioilla ja muilla silmäätekevillä joku "tuttu" yritys joka sattumoisin todellakin valmistaa elementtejä ja olisi halukas siirtymään Reisjärvelle
      ja valmis tekemään itselleen toimintatilat ja vieläpä uuden koulun. Sitten kun tuon tulevan firman taustoja hieman penkaisee niin paljastuu joku kurahaarapökkylä joka ei ole aikoihin maksanut edellisessä paikassa velkojaan. Täällä vain pitää olla nopea ja tehdä päätös yhdessä yössä tai firma karkaa toiseen paikkaan.

    • Viralta pano

      Taasko oli pikku-ukko koittanut vanhalla konstilla yrittää alistaa sakin. Tietysti huutamalla ja vinoilemalla sehän sen tyyli on aina ollut kokouksissa. Kumma että tuollainen viranhaltia voi käyttäytyä noin sopimattomasti ja tyylittömästi virallisessa ja vakavassa tilaisuudessa? Eikö tuon voisi katso syyksi varoitukselle ? Nyt vain voi olla sellaiset tunnelmat ettei kiljuminen onnistu !

      • töttöröör

        miks annat pikku-ukkojen huutaa ja vinoilla? nöyristelemäänkö sut on sinne valittu?


    • vaikuttavaa

      Tutkija oli päätellyt "jos sädesieni ja ihmiset pidetään erillään oireita ei tule "

    • lollollollo

      vaihtoehto 12b. vaihdetaan kisatien nimeks kiviniemen koulu. ei korjata mitn..

    • koperniikkus 1

      On se kyllä mahtavaa koulut on käyty ei tenavia hyvissä eikä huonoissa koiluissa että yks vitun hailee miten kouluissa säteilee säteilis vaan oikein ja kasvais sieni kaikkien pökästien päässä ja syntyis tulevaisuudessa vaikka 2 päisiä lapsia ja silmät loistais vihreänä.

    • En äänestä enään

      Miten yksi valtuutettu on jättänyt Reisjärvilehden kyselyyn vastaamatta ???
      Onko kyseessä äänestäjien halveksunta vai joku muu syy. Jos on mielipitedensä tai ihan minkä syyn takia noin roisin tempun tehnyt on syytä vastata ihan erikseen seuraavassa lehdessä. Onko kuitenkin kokouspalkkiot kelvanneet ??

    • terveeh..

      No täällähän se Reisjärven älymystö ja kerma näköjään onkin kokoontunut.

      • Osui ja upposi

        Vastauksestasi päätellen tunsit pienen piston joten taidatkin kuulua juuri siihen hyvä veli kerhoon joka on pitkälti syypää asioihin?


      • yötyöläinen
        Osui ja upposi kirjoitti:

        Vastauksestasi päätellen tunsit pienen piston joten taidatkin kuulua juuri siihen hyvä veli kerhoon joka on pitkälti syypää asioihin?

        Hyvä, että todellinen Reisjärven "kerma" käy myös täällä lukemassa näitä kirjoituksia. Tietävätpähän, mitä heistä todellisuudessa ajatellaan. Kirjoituksissa on perää, joskin asiat ovat hieman rönsyilleet. Olisi niin paljon kirjoitettavaa tästä meidän kunnallis- ja elinkeinopolitiikasta, että oikein oksettaa. Sen sanon, että asiat on kovasti perseellään!


    • aamunavautuminen

      Kuinkahan moni reisjärvinen käy töissä naapurikunnissa ja kantaa veroeurot Reisjärvelle? Jos veroeuroilla ei muuta saa kuin sairaat lapset ja pesäpallokentän, niin en tiedä kannattaako.

      • mitä, mitä

        onhan meillä Petäjänmäki, siellä sädesienet häipyy keuhkoista ja tulee muutenki terveeks!


      • mielipide1

        Ei todellakaan kannata! Mihinkään muuhun urheilulajiin, kuin pesäpalloon täällä ei satsata ja salivuorot jaetaan ensin pesäpalloporukoille ja sitten muille loput jämäajat mitä sattuu jäämään. Muistaakseni kuulin että eräs kunnan pamppu oli ollut valtuuston kokouksessa huolissaan että missäs pesäpalloilijat voi käydä suihkussa jos koulu puretaan??


      • retuperä
        mielipide1 kirjoitti:

        Ei todellakaan kannata! Mihinkään muuhun urheilulajiin, kuin pesäpalloon täällä ei satsata ja salivuorot jaetaan ensin pesäpalloporukoille ja sitten muille loput jämäajat mitä sattuu jäämään. Muistaakseni kuulin että eräs kunnan pamppu oli ollut valtuuston kokouksessa huolissaan että missäs pesäpalloilijat voi käydä suihkussa jos koulu puretaan??

        pesäpalloilijat voi peseytyä salmensuun rannassa!


    • lumijemmari

      Sinne Petäjämäen ladulle sitä rahaa palaa, moniko sitä lajia edes harrastaa. Lunta kuskataan ja purua tilalle. Piisaisko siittä purusta yhtään vaihettavaa näijen remontinpuoltajien päähän. Sinne se kuulus, eikä lumikasan peittelyyn. Ajettiinko muuten ennen autoilla hiihtämään valamiille ladulle? Aivan älyvapaata touhua, kunto kasvaa autolla ajaissa.

      • retuperä

        tietääkö kukaan kuka maksoi lumen kuskauksen kalajoelle?


      • kalajokiset
        retuperä kirjoitti:

        tietääkö kukaan kuka maksoi lumen kuskauksen kalajoelle?

        anto purua tilalle :)


      • Kallista on
        kalajokiset kirjoitti:

        anto purua tilalle :)

        Sehän sanottiin vielä lehdessäkin että saadaan "arvokasta" purua tilalle.


      • böh

        Paljonkohan lie maksaa tykkilumen teko? Eiköhän sillekkin rahalle löytyisi parempaa käyttöä vaikka terveyskeskuksessa?


    • Vastaavan kokenut

      Hienoa, että kaikki Reisjärven ja valtakunnan viisaat tietävät mitä pitää tehdä. Voi taivas tätä tyhmyyden määrää mikä mahtuu 3000 asukkaan kuntaan. Asiaa
      ei vielä ole mitenkään virallisesti valmisteltu, niin kaikki idiootit nimiä mainitsematta ovat jo lyöneet kantansa lukkoon. Valtuutetut saisivat hävetä käyttäytymistään. Vellihousuja lampaita kaikki. Onko viisasta pyrkiä seuraavalle kaudelle noin selkärangattomalla asenteella. Suurin osa näistä viisaista valitettavasti näyttää olevan "märkäkorvia, joiden talousajattelu on... tai siis, sitä ei ole".

      • datsun raceteam

        Reisjärvellä korjataan ruosteinen datsunikin, vaikka se maksaa puolet uudenhinnasta.


      • Politiikkaa

        On hienoa että valtuutetut (ne jotka ovat tohtineet) ovat sanoneet ääneen mitä mieltä ovat. Nyt on muutaman päävaltuutetun huonompi painaa yksin läpi ns. ryhmäpäätös miten asiat tehdään. Juuri näistä "ryhmäpäätöksistä" Reisjärvi on kärsinyt muutaman viimeisen vuosikymmenen ja saahan kantansa kertoa vaikka mitään virallista valmistelua ei ole tehtykään. Eikö se juuri ole sitä politiikkaa??


    • Häntäkö kainalossa

      Mutta miten saamme "päättäjistä" ne luvut ulos ?? Miksi lehteen ei anneta lausuntoa numeroina paljonko ne Reporahat vuodessa tuottavat euroina vai piilotellaanko tässä jotakin ?? Miksi sanotaan että huonosti menee ja Reisjärvellä on vuosi toisensa jälkeen paljon enemmän erikoissairaanhoitoa tarvitsevia kuin muissa kunnissa ja taas kustannukset yllättivät ja tarvitaan lisää rahaa sinne mutta miksi se hyvin tuottava reposalkku ei auta kuitenkaan ikään missään ??

      • totuus julki

        Onkohan nämä reporahat sijoitettu "järkevästi" vaikkapa kaivostoimitaan sotkamon suunnalla? Olisi kyllä mielenkiintoista tietää miten ne rahat on sijoitettu ja paljonko ne tuottaa?!?!


    • kuultua

      kuuleman mukaan oppilaat ovat selviytyneet oireilusta ja hakeutuneet Haapajärven lukioon. On surkeaa jos meidän lukioon on vuonna 2014, vain 1 hakija

    • pää+vehkeet homees

      tilasitte sitten arvion huru-ukolta joka sanoo että "kunhan ilmastointi toimii niin home ei haittaa!" jo on aikoihin eletty...lisätäänkö puhallusta niin että sukatkin pyörii jaloissa?

    • Ikuisesti siellä

      Miten saadaan ilmastointikanavasta, jossa on eristevilla sisäpuolella puhtaaksi homeesta ja kosteudesta ? Sädesieni, joka on kosteuden kanssa ottanut kiinni kyseiseen kasvualustaan ei häviä sieltä koskaan vai lisätäänkö vain "puhallusta" niin että lähtee. Kyseisten kanavien paikalleen jättäminen ja uusien rakentaminen on silkka harha samoin kuin vanhojen kanavien sulkeminen kierrosta kun peto on jo mennyt pellin ja villan väliin. Onko nämä asiat muistettu viranhaltioiden taholta päättäjille kertoa vai yritetäänkö edelleen salata heiltä asioita niin kuin nyt on jo tehty.

    • yötyöläinen

      Turusen Jorma antanut mielipiteensä Facebookissa Reisjärven uuden yläasteen puolesta sivuilla, sekä viranhaltijana, että yksityishenkilönä. Rohkea teko! Mielestäni tämän sivun spekulaatiot voi tuollaisen lausunnon jälkeen lopettaa. Kukaan päättäjä ei voi hyvällä omallatunnolla tuon jälkeen sanoa, että koulu saadaan kuntoon remontoimalla. Mennään kaikki nyt tuonne faceen ja tykätään tuosta sivusta, nähdään todellisuudessa se määrä ketkä ovat uuden koulun kannattajia. Käydään keskustelua elinkeinopolitiikasta vaikka Reisjärvi-lehdessä ja ihan omilla nimillä, josko saataisiin kunnan märkäpäät puristeltua ja uuden koulun myötä tämä pieni yhteisö toimimaan niin, ettei täällä hallitse vain kirjoituksissa esiin tulleet. EI MUUTA KU LEUKA RINTAAN JA KOHTI UUSIA VASTOINKÄYMISIÄ. Minä poistun tältä palstalta, oli kiva lukea. Hyvää kevättä kaikille.

    • evilkö

      Kiitos vain asiallisista ja tietävistä mielipiteistäsi mutta osa meistä haluaa katsoa ja kommentoida loppuun asti eli siihen kun valtuusto on nuijinut päätöksen pöytään.
      Epäluuloisuus on syntynyt ei vain vuosien saatossa vaan vuosikymmenten juoksussa eivätkä kaikki voi uskoa maailman muuttuneen yhteen kommenttiin. Onko vielä taho joka pyrkii ja pystyy kaatamaan koko valtuuston ja hallituksen.

    • MysteriousMan

      Helppohan joidenkin on sanoa että on uuden koulun rakentamisen kannalla ja ryhtyä "sankariksi". Se on sitten eri asia, mistä ne rahat oikeasti revitään. Toivon että jostain, mutta pelkään että mistä!

    • Puujärvi

      No tilanne vain on niin, että jos rahoja ei tähän löydy on sama aloittaa liittyminen Haapajärveen välittömästi sillä koululaisia ei noihin tiloihin löydy!

    • Kriisi tulossa

      Tietysti osa (ja se parempi osa) kunnan herroista ei halua uuden koulun laittoa vaan muka edullisempaa vanhan korjaamista. Uusi rakennus vie (kuten korjauskin) Reisjärven kriisikuntien joukkoon, jolloin valtio saattaa ottaa tilanteen hallintaansa ja kaikki kieroilut ja typeryyden alkavat herrojen kiusaksi paljastumaan kun kunnan päätösten tekoon tutustutaan aivan uusin silmin.

    • Herranretkutko?

      Toistuvasti saamme lukea hyviä uutisia naapurikuntien taloudenpidosta, Pyhäjärvi, Kärsämäki, Pihtipudas jne. miksi meillä on vain huonoa kerrottavaa ?? Kuka on epäonnistunut ? Eivät ainakaan veroa maksavat kuntalaiset !!!!!!!

    • Kattia kanssa

      Nyt järki käteen, päättäjät. Koulu ja terveydenhuolto ykkösasiat. Kulttuuri ja urheilu ei ole niin tärkeitä. Jos jostain on säästettävä, niin niistä. Ei sille mitään mahda.

    • majakanvartija

      Urheiluun, kenttiin, latuihin ja ratoihin tuntuu loputtomiin rahaa liikenevän, näin on. Säästetään vanhuksilta ja lapsilta, näin on. Oiskohan sama ku pyyhittäisiin Reisjärvi pois kokonaan suomen kartalta. Vaan onhan täällä kyllä järviä, tulva joutas tulla taikka tsunami nousta vuohtosesta.

    • Ulukopaikkakunnalta

      Millon se päätös tehään tuleeko uus koulu vai ei?

      • Operatiivinen johto

        Kunhan saadaan ensin pönkättyä kirjaston lattia joka uhkaa tipahtaa kellariin.
        Kaikki täällä on kunnossa joo.


    • tupajumi

      Kyllä kussee ja pahasti, jokapaikassa jotaki nikerrettävää. Voisko sinne kirijaston kellariin tilata betoniauton, joka letkulla laskis pönkää kellariin. Siellä kellarin nurkassahan on ollu se puuläjä, eikö ollu pönkää tarpeeksi, vai oliko halot väärässä nurkassa.

    • Remonttisakki

      Kuulemma maanantaina ollut jo joku valtuuston iltalypsy mutta ilmeisesti julistettu kolmannen valtakunnan salaisuudeksi vai onko joku kuullut onko aloitettu viranhaltioiden toimesta jo valtuutettujen painostus, että aina korjata voidaan ja oletko tyhmä kun uuden puolesta väännät ??
      Onko kellään tietoa joko remonttiporukka on valittu ??

    • GuardianAngel

      Eipä ole kuulunut mitään. Mistähän se kertoo...

    • ei lapsia päättäjill

      Kunnanhallitus(pj) perustaa "remontti" työryhmän valmistelemaan valtuustolle madonluvut ja korjaamisen edullisuuden julistuksen. Tutkitaan niitä vihreitäpalleroita kuntotutkimuksessa ja todetaan että melkein koko koulu on hyvässä kunnossa. Oirekyselyt haudataan uusii salaojiin rakennuksen ympärille pesiskentän ja koulun väliin.

    • Säästöhinta

      Ja nyt kaikki tuijottamaan kirjaston isosta ikkunasta pääsiäisenä sisälle kun siellä näyttää alkaneen kiireellinen "laattojen" vaihto lattiaan edullisella pääsiäistaksalla.
      On kumma kun lattia romahtaa 10-15 cm kellaria kohti se voidaan laatoituksella korjata. En kyllä kellarissa rohkenisi istua tämän jälkeen.

    • Uusia yrityksiä

      Ei näin kiireellä voida päätöksiä tehdä sillä eihän vielä ole ehditty perustaa edes sitä asiantuntevaan remonttifirmaakaan joka urakan sitten korjaa itselleen.

    • Pomppivat laatat

      Siellähän taas viime lehdessä Reisjärven oma poika antoi lausuntojaan. Laatat "pomppasivat" ylös ??? Olisiko kuitenkin niin että kun lattia meni alas :))¨
      ja kirjastoa voi surutta käyttää kunhan vain hieman kiertelee ja katsoo ettei railoon astu kun tulee vielä pipi jalkaan.

    • sivuhuomautus

      Kirjasto ei kuitenkaan ole niin välttämätön kuin koulu....

    • Oleshkin34

      Ei taida tulla uutta koulua?

    • Kanikonttori

      Kyllä tämä nyt vahvasti haiskahtaa siltä, että rivien takana muutamat viranhaltiat ja ns. poliittiset päättäjät tekevät myyräntyötä pelkän remontin puolesta. Kuntalaisten tuleekin isoon ääneen vaatia omavelkaista ja henkilökohtaista vakuutta niille päättäjille jotka vakuuttavat korjauksen riittävän eli nimi vain pankin lappuun, että saadaan sitten talot ja takametsät myydä vuosienkin päästä jos korjaus ei sitten onnistunutkaan eli jos kerta on niin varma korjauksen riittävyydestä on helppo laittaan mökkinsä pankin kaniin seuraavaksi 15 vuodeksi ja sama koskee rivitaloasuntoja ja luvattomia rantasaunoja.

    • Sinkki

      Joko olette kuulleet uutisen?

    • Epäluuloinen

      Ei olla mutta joko remonttifirma on perustettu ?

    • Tokkiinsa

      Sekö nyt on päätetty että se korjataan eikä tule uutta??

    • Karpo Tobias

      Keskustelutilaisuudessa 10 ihmistä oli sitä mieltä että uusi koulu. Jos tällainen määrä porukkaa puoltaa uutta koulua, remontti varmaan tulee ilman suurempaa vastustusta. Eikö uskalleta sanoa omaa mielipidettä, vai mikä on?

      • Se menee aina näin

        Siis ei kehdata sanoa ja ei haluta tehdä itsestä tyhmää kun annetaan mielipide muiden tietoon eli juuri näin tämä hyväveliverkko pyörii ja porskuttaa. Nyt veliverkko tarvitsee aikaa jotta se saa kaikessa hiljaisuudessa tehdä tuota tausta työtä remontin puolesta ja vaientaa vastustajat eli nyt kiireesti kokouskutsu ja päätös niin saadaan uusi koulu mutta jos kestää 2 kk niin tulee remontti !!! Siis tämä on tapa toimia muutamalla virkamiehellä ja muka poliittisella päättäjällä ja siksi sanotaan että vain muutama hallitsee koko kuntaa mutta on se ihme että muut sinne valitut vinkuu kohta samaa virttä eli pitää äänestää kokonaan uusi sakki istumaan ja muutamalle virkamiehelle varoitus entisten jatkoksi niin tulee uusi kunta.


    • Vappu//

      Jeps, siltä näyttää. Viivytellään nyt niin ei ehditä rakentaa uutta koulua.

    • enlapsiasinnelaita

      No niinhän siinä kävi että korjataan eikä uutta tule! Ei voi olla totta!

    • home r

      Siinäpähän korjaatte, ei sinne kukaan lapsiaan laita... Turhaan menee rahat.

    • Tokkiinsa

      Onko mitään uutta tietoa tullut?

    • Rataien raja

      Nyt pitäisi saada tänne palstalle niiden valtuutettujen nimiä jotka ovat alkaneet puhua ihmisille kylällä remontin puolesta sillä meillä kaikilla on oikeus kuulla ennakoivat mielipiteet ja keskustella asiasta heidän kanssaan miksi he uskovat remontin riittävän ja saamme olla vailla sitä tietoa millä HE sitten vastaavat jos remontti ei sitten onnistukaan koska siinä ei riitä että tekniseltä puolelta KERROTTIIN remontin olevan tässä rahatilanteessa mahdollinen eli ovat kansan silmissä syyllisiä jos korjaus ei onnistu ja sehän on helppo virka tulevien sukupolvienkin kantaa siinä suvussa.

    • Sivusta kuuntelija

      On tämä touhua paskaa aletaan peittämään . Kyllä se joskus maatuu viel siis paska . Helppohan näitä päätöksiä on tehdä ikä ihmisiä ovat jo ennen kuin koulukin niin sanotusti korjattu ja ilmenee että ei onnistunut . Silloin nämä päättäjät ovat eläkkeellä jo eihän se niille kuullu sit. Jokainen joka on sitä mieltä et koulu korjataan kuntoon . Laittavat talonsa pantiksi jotta voidaan myydä ne ja rakentaa sitten koulu. Sitten toinen asia . Olin tässä jonkun aikaa sitten katsomassa yö elämää joka ei ole kyllä mun tapaista . Olihan siel kunnan piiparinen hävetti oikein hänen puolestaan . Puhutaanko kunnan asioita virka ajan ulko puolella . Kyllä siellä haukuttiin eräs remontti mies niin hyväksi . Selvisi kyllä että tämä kyseinen henkilö oli oikealla asialla ollu ja estänyt suuren virheen josta olisi tullu kunnalle iso lasku. Piiparinen oli sitä mieltä että tämä kyseinen henkilö ei tule tekemään kunnan hommia vaikka ilman tekisi hän pitää huolen siitä. Uskon että en ole ainut joka tämän kuuli. Ilmoitin asiasta kyseiselle remmontti miehelle ja aiko ottaa pari muutakin puheeksi . Säälittävää käytöstä . Taitaa tällä remontti miehellä olla lupia enempi taskussa mitä oman kylän porukalla yhteensä . Mutta täälläpäin yksi firma tekee remontti hommat ei hintoja kysellä . Kunta maksaa kalliin hoidon ja menee viikko ja selvä homma taas sinne meni yli 5000 €

      • Kuuntelija illalla

        Olin muuten samassa paikassa ja kuulin tämän asian myös .todella säälittävää käytöstä . Olisiko asia näin että piiparinen itse ei onnistunut laittamaan korkkia kiinni ja tämä kyseinen remontti mies laittoi. Olihan lehdessä pitkä ja hyvin rohkea juttu hänestä . Hattua nostan hänelle ja olen kiittänyt jutusta häntä suoraan kun tapasin hänet. Moni voisi ottaa mallia hänestä. Näyttää tuo alko maistuvan tällä kylällä muillekin remontti porukoille .


    • Remontti Reino

      Nyt siis ryssittiin parakkitouhutkin !! Onko siis tarkoitus ottaa parakit virkamiespäätöksellä jostakin taustastaan sopivammalta yrityksellä vai onko päätetty jo tehdä remontti jolloin jatketaan tällä hajautetulla systeemillä muutamia kuukausia syksyllä kun jo kesän 2014 laadittiin niin hyvä ja edullinen korjaus suunnitelma että parilla kirvesmiehellä se kovasti jo valmistuu 2015 alkuun vai munattiinko Reisjärven tapaan taas virkamiesten toimesta vaan kaikki ja jos tämä viimeinen on totta se on kirjallisen varoituksen antamisen paikka kun ei viitsitä hoitaa edes niitä vähiä töitään.
      Alkaa haisemaan tosi pahoin mitä tällä palstalla on kokoajan ennustettu.

    • Ottas vastuun

      Siellä sitä taas tuttuun tyyliin muita syytetään kun ei parakkeja saatu ajalla mutta sehän on tuttua viranhaltian taholta.

    • Läpinäkyvää

      Ei tarvitse yhdistyksen etsiä koulunrakentajaa. Ko.Kempeleläinen yritys ja toinen iso rakennusliike samalla paikkakunnalla näkyy www.finder.fi palvelun kautta katsottuna sisältävän samoja nimiä yrityksien hallituksissa. Ollaanko antamassa koko palvelu sellaiselle yritykselle joka kyllä kilpailuttaa ja palvelee mutta on liian läheisessä kimpassa rakennusliikkeen kanssa. Vielä kun käyttää www.google.fi palvelua ja etsii noita hallituksissa istuvien nimiä tietääkin jo mistä tässä on kysymys. Otetaan vain koulusta suljetut tarjoukset isoilta toimioilta ja pyydetään apuun poliisit,palokunta,tulli ja rajavartiolaitos että ne suljetut kuoret pysyvät kiinni loppuun asti. Saapa nähdä tuleeko väistötilat paikkakunnalta missä on kohta iso kesäjuhla ?Valtuutettujen pitää osata katsella tietoa yritysten omistuspohjista tai kaikki vetää höplästä koko kuntaa.

      • ketuttamaan tämä touhu

        On sen näköistä ja nimistä porukkaa päätoimija oyj:ssä että taitavat tykätä karavaani elämästä. Varsinkin räisälänmäellä heinäkuun puolivälin paikkeilla. Rakennuttajaksi koululle joku ncc tms tai sitten joku paikallinen rakennusliike eikä mikään L firma.


      • Kateus vie kalatkin
        ketuttamaan tämä touhu kirjoitti:

        On sen näköistä ja nimistä porukkaa päätoimija oyj:ssä että taitavat tykätä karavaani elämästä. Varsinkin räisälänmäellä heinäkuun puolivälin paikkeilla. Rakennuttajaksi koululle joku ncc tms tai sitten joku paikallinen rakennusliike eikä mikään L firma.

        Ole hyvä vaan ja perusta oma toimija oy, ja lopeta se nillittäminen.

        Vai odotatko että joku muu tulisi ja perustaisi sinulle firman, ottaisi riskit, pyörittäisi firmaa, ja jakaisi voitot sinulle. Jatka vaan odottamista, ehkä joku päivä joku ilmoittaa sinulle, että on perustanut firman ja tässä sinulle säkillinen rahaa ole hyvä.

        Vai oletko sitä mieltä että firmoja ei pitäisi olla ollenkaan. Äänestä kommunisteja, ehkä saamme suomeen jonain päivänä vielä hienon kommunistisen järjestelmän.


      • ei kateutta täällä.
        Kateus vie kalatkin kirjoitti:

        Ole hyvä vaan ja perusta oma toimija oy, ja lopeta se nillittäminen.

        Vai odotatko että joku muu tulisi ja perustaisi sinulle firman, ottaisi riskit, pyörittäisi firmaa, ja jakaisi voitot sinulle. Jatka vaan odottamista, ehkä joku päivä joku ilmoittaa sinulle, että on perustanut firman ja tässä sinulle säkillinen rahaa ole hyvä.

        Vai oletko sitä mieltä että firmoja ei pitäisi olla ollenkaan. Äänestä kommunisteja, ehkä saamme suomeen jonain päivänä vielä hienon kommunistisen järjestelmän.

        Mulla kuule on jo. Ketuttaa vaan tämä touhu kun urakat jaetaan jo etukäteen ennen kun kaikki tarjouspyynnöt on edes tulleet ja käsitelty. Taidat itsekkin kuulua tähän hyväveli kerhoon joka sunnuntaisin kokoontuu..?


      • joopajooooo
        ei kateutta täällä. kirjoitti:

        Mulla kuule on jo. Ketuttaa vaan tämä touhu kun urakat jaetaan jo etukäteen ennen kun kaikki tarjouspyynnöt on edes tulleet ja käsitelty. Taidat itsekkin kuulua tähän hyväveli kerhoon joka sunnuntaisin kokoontuu..?

        Eikä ole minkään vanhempain yhdistyksen asia alkaa etsimään rakennusliikettä koulua korjaamaan. Tämän koko luokan rakennushanke kiinnostaa isojakin rakennusliikkeitä ja siellä on ihan eri hinnat mitä pienemmillä toimijoilla ja kunta säästää isot rahat jo pelkässä tarjouskilpailussa ja varsinkin aletaan rakentamaan aivan uutta koulua eikä korjaamaan vanhaa p****a..


      • köyhän asialla
        joopajooooo kirjoitti:

        Eikä ole minkään vanhempain yhdistyksen asia alkaa etsimään rakennusliikettä koulua korjaamaan. Tämän koko luokan rakennushanke kiinnostaa isojakin rakennusliikkeitä ja siellä on ihan eri hinnat mitä pienemmillä toimijoilla ja kunta säästää isot rahat jo pelkässä tarjouskilpailussa ja varsinkin aletaan rakentamaan aivan uutta koulua eikä korjaamaan vanhaa p****a..

        höpöhöpö, ennenkin ne on asiat meilläpäin hoidettu miesten kesken saunan lauteilla. niin pisneksessä kuin poliitiikassakin. kilpailuttamiset on tehty vain siksi että saataisiin lisä pyrokratiaa ja kuponkeja ja lakimiehille prysseliin kallispalkkaisia virkoja.


      • Sitä varten se on
        ei kateutta täällä. kirjoitti:

        Mulla kuule on jo. Ketuttaa vaan tämä touhu kun urakat jaetaan jo etukäteen ennen kun kaikki tarjouspyynnöt on edes tulleet ja käsitelty. Taidat itsekkin kuulua tähän hyväveli kerhoon joka sunnuntaisin kokoontuu..?

        Valita markkinaoikeuteen jos kilpailutus on toteutettu vastoin hankintalakia. Tai ota yhteyttä Voittoseen ja pyydä siunausta omalle tarjouksellesi.


      • Tieto lisää tuskaa
        Sitä varten se on kirjoitti:

        Valita markkinaoikeuteen jos kilpailutus on toteutettu vastoin hankintalakia. Tai ota yhteyttä Voittoseen ja pyydä siunausta omalle tarjouksellesi.

        Osa porukkaa jostakin syystä näyttää tietävän millaisia urakoita on tulossa ja kaikille ei kerrota. Siinä kun sitten päivää tai kahta aikaisemmin soitellaan että saa tarjota jos haluaa mutta miten tarjoat kun on jo muu homma menossa !!?? Kumman syystä jollakin sattuu aina olemaan sopivasti kalustoa ja miehiä joten kauppa napsahtaa kiinni kun muut eivät juuri nyt näin kiireellä ehdi mukaan. Siinä sinulle Reisjärvistä hankintalakia !!!


      • totuus julki!!!
        Tieto lisää tuskaa kirjoitti:

        Osa porukkaa jostakin syystä näyttää tietävän millaisia urakoita on tulossa ja kaikille ei kerrota. Siinä kun sitten päivää tai kahta aikaisemmin soitellaan että saa tarjota jos haluaa mutta miten tarjoat kun on jo muu homma menossa !!?? Kumman syystä jollakin sattuu aina olemaan sopivasti kalustoa ja miehiä joten kauppa napsahtaa kiinni kun muut eivät juuri nyt näin kiireellä ehdi mukaan. Siinä sinulle Reisjärvistä hankintalakia !!!

        Hyvin sanottu! Juuri näinhän tämä menee.. Toivottavasti joku nostaa kissan heti kunnolla ja näkyvästi pöydälle että koko kunta saa selville mitä peliä on vuosikausia pelattu kuntalaisten rahoilla.


    • Kiva kumppani

      Tietääkö kukaan mihin hävisi se kunnan firman kivituhkakasa ?? Koristaako se jonkun tutun tienpätkää nyt, kyllä kunta on kiva kumppani se ei vie tuhkia pesästä vaan antaa niitä :)

      • outoa..

        Joo olen kanssa kuullut että oli hävinnyt kasa mystisesti.. Oli myös läheiselle tielle ilmestynyt uusi pinta mystisesti..


    • Virkamies joustaa

      Kyllä Reisjärvi on mukava paikka. Täällä voi jättää urakoista tarjouksia ja jos sattuu saamaan paremman urakan soittaa vaan kuntaan ettei otakkaan sitä huonompaa tai pienempää savottaa niin jää sitten muillekin urakoita.

    • kissan pissa pussi

      Kun tekee kuntaan tarjouksen kannattaa mainita että yritys voi toimittaa mm.kissanhiekkaa,koirankakkapusseja,peltisaksija,traktoreita,perälevyjä tai muuten saattaa jäädä urakan ulkopuolelle eikä niin väliä tarvitseeko työmaa niitä

    • Huiputustako

      Haiskahtaa "lievästi" epäilyttävälle, että erikseen on paikallislehdessä pitänyt mainita yhteyden pidosta muihinkin yrityksiin tarjousta kysyttäessä mutta vain yksi on kyennyt jättämään kirjallisen tarjouksen ??? Onkohan joillakin viikkoja aikaa valmistella tarjousta ja kalustoa urakkaan ja toisilla vain hikinen hetki !! Toki olisi toivonut näkevänsä että oli soiteltu edes paikallisille yrityksille sillä nyt ei saanut kuvaa oliko kysytty tarjousta pääkaupunkiseudulta vai kylän miehiltä. Kannattaa selittää loppuun asti kun aloittaa.

    • Syylliset vaihtoon

      Olipas uusimassa Reisjärvi entiseltä KUNNONJOHTAJALTA lehdessä asiallista tekstiä miten koulutouhujen kanssa on muualla mennyt. Ehkä on syytä ottaa nevoista vaari mutta kyllä nykyäänkin 27 aikaan on saatu joo eli Reisjärvi on kriisikunta joka verottaa suurimmalla % :lla Suomessa. Kiitos !!

    • 1+1 on viisaus

      Kerrankin joku osasi kunnassa laskea 1 1 kun parakit laitettiin ns. jalkapallokentälle ja lukion pihaan säästettiin vuokrakulut jotka naapurin pellosta olisi pitänyt maksaa.
      Lisäksi meni uudenkoulun rakennus pohja parempaan käyttöön !!!!
      Miten nyt uutta tehdään kun tulisi kalliiksi siirtää parakit toisaalle saatiinhan samalla suojelu muuri keltaiselle homekasalle !
      Helppo sanoa että pellolle perustukset olisivat tulleet kalliimmaksi kyllä tuolla murske ja petoni määrällä mitä parakkien alle meni ne olisivat kantaneet vaikka tummun silmässä. !
      Huonommilla perustuksilla kai kunta on ns. pysyvämmätkin rakennukset tehnyt. !

    • 6 kohtaa täynnä

      Eihän uutta koulua meinatakkaan tehdä ja koko ajan on "päättäjien" lobbaaminen päällä että saadaan se "hyvä" ja "halpa" remontti päälle. Virkamies portaalla on nyt paljon suuremmat huolenaiheet kuten kaikki lehdestä lukivat sillä Reisjärvi on täyttänyt kaikki 6 kriisikunnan kriteeriä ja on olemassa vaara että valtion miehet tulevat sanomaan miten tehdään ja samalla raottelevat tilikirjan kansia ja koko sotku uhkaa tulla julki !!

    • kuka viimeksi nauraa

      Se kirja ei kestä päivänvaloa !
      kun sitä aletaan tukia tulee päättäjille mitä kummallisempia sairauksia ym.. syitä lopettaa tehtävänsä.

    • Miten käy?

      Kuinkahan käy kun "puhdistetut" kalusteet sädesienikoulusta viedään nyt parakkeihin?

      • markus pirttimaa

        SULLE EPÄILIJÄLLE TIEDOKSI ETTÄ NE ON DESIFIOITU VIIMESEN PÄÄLLE!!
        ILMAN HEITTOMERKKEJÄ!
        Aineet ja laitteet on haettu uutena
        Ylivieskan siivousliikkeestä.
        Mikäli haluat lisätietoa niin käy
        paikan päällä...
        t: Kiinteistötaito M Pirttimaa Ay
        Markus Pirttimaa.


      • joku tolokku
        markus pirttimaa kirjoitti:

        SULLE EPÄILIJÄLLE TIEDOKSI ETTÄ NE ON DESIFIOITU VIIMESEN PÄÄLLE!!
        ILMAN HEITTOMERKKEJÄ!
        Aineet ja laitteet on haettu uutena
        Ylivieskan siivousliikkeestä.
        Mikäli haluat lisätietoa niin käy
        paikan päällä...
        t: Kiinteistötaito M Pirttimaa Ay
        Markus Pirttimaa.

        Kiinteistötaito M Pirttimaa Ay firma joka tohtii vastata epäilijöille ja aina kaiken ja kaikesta tietäville! Menkää todella paikanpäälle seuraamaan siivousta!


    • Alien II

      Eikai tässä kukaan epäilekään noita Ylivieskalaisen liikkeen koneita ja aineita mutta se kummastuttaa, että kun viimein todettiin kunnan virkamiehen " joka syytti hysteerisiä vanhempia" olleen väärässä ja miljoonien home alienien pyöriessä lasten ja työntekijöiden ympärillä villisti sairauksia aiheuttaen annettiin komento kunnasta "mitään ei oteta mukaan " kun taistelu oli jo hävitty!! Nyt kuitenkin puheita on pyöristelty ja pulpetteja pestään mutta onko kyseessä ns. mahdoton tehtävä eli kaikkia rakoja ei saada puhtaaksi vaikka ostettas Kokkolasta aineet. Toisaalta ihmetyttää miten meiltä ei omasta kunnasta ole löytynyt monitoimiselta maaurakoitsialta suuri sopivia koneita ja laitteita tähänkin urakkaan vaan homma "lipsahtanut" vieraaseen pitäjään vai onko tämä niitä urakoita jotka on jo saatu mutta perutaan kun on liian pieni homma !!

    • romu4

      Taitaa pikkuhiljaa vaivihkaa siirtyä koko puuttuva kalusto parakeihin, kun ei kukaan enää jaksa kysellä ja katsella perään, ja asia pääsee vähän unohtumaan. Voi kylän lapsiparkoja, kun joutuvat mielivaltaisten aikuisten säästämisen uhreiksi terveys hintana.

      • ftvn

        Romu4 ! Se on turha epäilys sillä
        olen sivusta seurannu jotta Tolppi
        on tarkka mies.


    • Miljoonat kasassa

      No nythän sitä räpsähti kouluntekorahaa niin ei tarvitse osittain purkaa niin kuin virkamies jo lehdessä antoi ymmärtää kun ennakkopäätöksen oli ihan itse tehnyt ja nyt tarvitsee vain valtuuston siunata. Voihan olla myös että rahalla kehitetäänkin Räisälänmäen aluetta koko rahalla.

    • Ehkä näin

      Löytyy sitä sädesientä varmaan muualtakin kuin koulusta. Mutta sehän maalataan piiloon ja myydään kalliiseen hintaan.

    • Uusi koulu

      Parakit saa viedä Niemenkartanoon samantien kun näyttää oireilu jatkuvan "korjauksista" huolimatta !! Eikö voisi jo uskoa että kun monta kymmentä
      vuotta imenyt vettä itseensä ja kunnosta huolehtiminen ala arvoisella tasolla ei sitä enään kuntoon saa.

    • touhu mallillaan

      Korjataan kuin hölmölässä: Lattia materiaalia vaihdetaan opettajan pöydän mittainen pala. Oirekysely syysloman aikoihin, ja jatkokorjausta kun koulu ei ole toiminnassa. No joululoman aikoihinhan on kaikki tietysti lomilla jne. Tällä touhulla on aivan selvä tarkoitus vain siirtää ja siirtää asioiden hoitamista. Lukeekohan niitä oirekysely papereitakaan kukaan, niitä taitaa ollakkin tässä pitäjässä jo iso arkistollinen, kun joka töllistä niitä täytätetään.

    • Uusi koulu

      Mitä helkkaria "opettajan pöydän kokoinen alue" tämä on juuri sitä suurta remontin tekoa kun on annettu käsitys että olisi tehty vähän parempaa jälkeä. Mutta tyyli on sama kuin yläasteella lattiarakojen tiivistäminen. Tarkasta ei löytänyt mitään tiivistysmassaa rakosista eli oli ilmeisesti laitettu saman tuubin kanssa miehet joka aamu töihin ei vain huomattu että tuubi tyhjeni jo viikkoja aikaisemmin. Kuka viranhaltia on näin säästeliäs ?? Varmaan sama joka Reisjärven uusi maailmansensaatio yritys näytti olevan jo Taloussanomien protestilistalla.
      Eikö olisi jo aika alkaa etsimään syyllistä ja räpätä varoitus tuollaiselle miehelle?

      • työ

        Voi jesus mitä paskaa täällä kirjotetaan!Siellä on parhaansa työporukat yrittäny ja haukut lopulta saa.
        Tottakai voidaan rempata ja pestä tilat täysin kliiniseksi mutta kun sekin maksaa!!
        Rahallakaan EI saa terveyttä takasi mutta järenki käyttö on sallittua.


      • ollut reisikäs
        työ kirjoitti:

        Voi jesus mitä paskaa täällä kirjotetaan!Siellä on parhaansa työporukat yrittäny ja haukut lopulta saa.
        Tottakai voidaan rempata ja pestä tilat täysin kliiniseksi mutta kun sekin maksaa!!
        Rahallakaan EI saa terveyttä takasi mutta järenki käyttö on sallittua.

        Samaa mieltä! Todella asiallinen mielipide.

        Lisäisin vielä oman mielipiteeni, nyt kun Reisjärvi vihdoin sai ison " potin" jota kauan hakeneet, käyttäisivät sen uuden koulun, pulpettien ym. hankkimiseen. Pahinta mitä tälle rahalle voisi tapahtua olisi laittaa se Petäjänmäelle hiihtolatuihin hyödyttämään muutamaa lajille vihkiytynyttä harrastajaa.


    • Turkanen sentään

      Varmaan kukaan ei syytäkään työn suorittavaa arjen sankaria kun meillä vika on paljon ylempänä. Taas saatiin lukea eilisestä lehdestä että ei ehkä kalusteiden pesu onnistunutkaan ja sakkia taas oireilee !! Tässä palstallahan oli jo aiemmin epäilykset siitä onko kalustepesu mahdollista ja nyt hyvä ettei jouduta korvausvelvolliseksi parakin vuokraajalle kun on homeiset kalusteet raahattu niihin. Keväällähän oli ilmoilla sanoma, että oikeastaan mitään ei oteta matkaan kun lähdetään mutta niin vain taas joku virkamies aloitti säästämisen eli me ollaan vuosikymmenien saatossa säästetty melkein hengiltä itsemme kun ei ole kiinteistöistä huolehdittu kunnolla. Nyt on parempi ottaa mallia vaikka Halsuasta ja lopettaa tämä säästäminen.

      • valt:ja jututtanut

        kyllä se uusi koulu sieltä tulee, muutamien päättäjien vastustuksesta huolimatta...


    • Maaselän nettisivut

      Maaselän nettisivuilla tietoa raportista, huomenna lehdessä lisää. Korjauskustannukset 93% uuden hinnasta...

    • Poliittinen tappio

      No niin laitetaanpa julkiseksi se raportti heti kun on kerta kuntalaisten rahoilla tehty.
      Nyt vain pitää olla varuillaan ettei oman kunnan laskuniekat pääse esittämään omia arviotaan sillä nehän tunnetaan. Luotetaan tällä kertaa vain ammattilaisten laskelmiin.
      Meillä on Reporahat ja tulossa 5 miljoonaa syrjäytymislisää ja onpa haettu vielä harkinnanvaraistakin kun on investoitu innovatiiviseen teollisuuteen ja siksi rahat meinaa olla ahtaalla, ei vain laitettu hakemukseen että innotiivisyys loppu ja lähti pitäjästä jäi vain tyhjä pussi 900 000 eur. Olisikohan säästetty jo ensimmäinen miljoona jos olisi tätä palstaa heti uskottu. Oudon latteat oli noiden kahden veijarin vastaukset ??

    • matikkaa

      Älkää vielä hätäilkö !! Olihan selvää että vaihtoehtoja hinnansuhteen oli liikaa eli varmaan 2. No nyt laitettu tarkempiin laskelmiin jossa varmaan päädytään siihen että uusi koulu 10 milj. ja vanhan korjaus 6 milj. noh sehän onkin enään 60%.

    • Kyllä helpotti

      Onpa kummallista, että niilläkin jotka ovat vouhkanneet koko ajan taustalla koulun korjaamisen puolesta tulee ns. "helpottunut olo" kun tulokset tulevat julki. Normi Suomalainen saattaa vetää päätöksen ja tulkita että tuo on kaksinaamaisuutta. Ehkä se on kuitenkin sallittua Reisjärvissä keskustastalinilaisuudessa.

    • Miehet vaihtoon

      Kyllä tuli kanssa helpottunut olo kun huomasi mitä tuolle laboratoriolle tehtiin.
      Miksikähän tuo sama naama pääsee joka kerta päättäjiin, olisiko aika vaihtaa numeroa seuraavissa vaaleissa ??

    • Poka lojat

      No nyt kun tuo vanha pilalle mennyt koulu on päätetty purkaa ja tehdä uusi tilalle katseet luonnollisesti kääntyvät purkajien suuntaan josta eräskin virkamies sanoi tulevan erikoisen kallista. On vaikea löytää ja oikealla tavalla kilpailuttaa tuo vaativa urakka. Tuosta jätteen määrästä saisi pitkästi luontopolun pohjaa jos vaikka Susisaaresta aloittaisi niin ainakin Mäntyperälle pohjaa piisaisi. Hyvä siinä olisi reippailijan reippailla , tukevalla alustalla eikä neva hytkyisi jalan alla. Saadut jätteenkäsittely rahatkin jäisivät sopivasti talteen voittajan kassaan,

    • Luulisin????

      No tuntuisi kyllä että ne jätteet pitää polttaa kun niissä on niin vaarallista hometta??

    • Perämänty

      Eihän home ole edes vaarallista kun vertaa esim. säteilyyn, asbestiin jne. ja tuntuu olevan nykyään muotia että ajellaan kaikenhiljaisessa hyväksynnässä perämetsiin
      odottamaan parempia aikoja ja eihän siitä tule edes niin paljon kustannuksia.

    • Vanhaa säilyttäen

      Kuulemma Suonperällekin on siirretty jotain arvokasta paikallista rakenneperinnettä talteen tulevaisuutta varten. On kuulemma ilo silmälle.

    • miehet vaihtoon heti

      Taasen tällä palstalla ennustetut asiat ovat käyneet toteen !! Kaikki saastuneet kalusteet on siirretty väistötiloihin ja oppilaat oireilevat. Eikö tosiaan päättäjät ymmärrä mikä on varoitus nro:1 ja varoitus nro:2 ja jätkät ulos palkkaa nauttimasta !!
      On todella ihmeellistä, että lautakunta saattaa suosittaa vaikka mitä mutta viranhaltia piu paut sille viisaa??

    • Vanha juttu

      No niin !! Ei näy loppua parakkien tarpeelle Reisjärvellä eli nyt kun parakit ensin saadaan Niemenkartanoon niin sieltä ne voi siirtää terveyskeskuksen pihalle että mummot,vaarit ja henkilökunta pystyy hengittämään. Tuo TK ongelmahan oli esillä 10-15 vuotta sitten mutta ei otettu viranhaltian taholta kantaa mutta näissähän ei saa hirven sarvet mennä poron pyllyn ohi jos nyt näitä Reisjärven joulunalaisia kansanperinnelausuntoja mukaillaan.

    • suksi suolle

      Kaikki homerötisköt katepillarilla nurin mitä kylältä löytyy ja rötiskökasat petäjämäkeen ja lunta päälle niin saadaan kunnon mäet ja korkeanpaikanleiri harrastajille.

    • STOP Purkamiselle

      Kyllä Reisjärvellä pitää nyt lopettaa tämä rakennusten purkaminen ! Kisatie, Niemenkartano, TK !!! Ei sivukylille enää mahdu niin isoja monttuja että saisi sujuvasti jätteet piiloon.

    • Missä nurkan diagn.1

      Saapa nähdä annetaanko kunnantalolta nyt diagnoosi mikä TK:n porukkaa vaivaa kun home menee nokkaan ? Koulupuolella oli neoreettishystereettisyys taudinkuvana kun vanhemmat epäilivät hometta. Nyt varmaan ollaan hiljaa taudinkuvan määrityksessä kun vastassa on ammattilaisia terveydenhuollosta ja voi saada itse diagnoosin joka on oikea ja johtaa työkyvyttömyyseläkkeelle heti.

    • Mustempi silmä

      Kyllä taas kun lukee paikallislehteä huomaa millaista toimintaa kunnan virkamiehet harjoittavat ihmisten selvän takana. Eivätkö Reisjärven poliittiset päättäjät muista että puolustusvoimissakin oli KURINPITO toimi jos asiat eivät menneet niin kuin oli päätetty. Vaikka kuulettaa että täällä poliitikot ovat keskittyneet tappelemaan kyläbaarissa poikasten kanssa niin ei ole sitten ihme että hyväveli kabinetin ovet laitetaan kiinni ja tehdään päätökset pikku porukalla. Ilmeisesti Reisjärvellekin on nyt saatu oma T.Harakkarainen meuhkaamaan.

    • Joku takoo järkeä

      Todellakin !!! Yksi pääpoliitikko on hävinnyt paikallisesta kahvibaarista ja ruokakaupasta agiteeraamasta mielipiteitään mitä muut eivät halua kuulla kun kerta ovat kahvinsa ja ruokansa ostaneet, jälkiruoka näkyy tulevan pakolla.

    • Naamaritpäähän

      Iltasanomissa olikin tänään yllättävä ehdotus sisäilmaoireiden hoitamiseksi ja miksihän ainakin kuvan perusteella tuntuu, että kunnantalolta ollaan mukana tässä ideassa?

    • Pahus

      Kyllä tulee kalliiksi nuo parakit kun sössivät niiden avustusten kanssa ja rakentamaan pääsee milloin pääsee. Tietenkin talvea vasten rakennetaan ja tulee samanlainen p¤#&a kuin Niemenkartanosta.

    • OHOOOOOOO

      No niin, nyt on sitten todettu Niemenkartanon olevan sädesienen vallassa. Taas oli kylän miehet oikeassa !! Korjattu pikku plänttejä ja syytetty kyläläisiä ja taas ollaan asioimassa samassa konttorissa mutta nythän ollaan palkkaamassa projektihenkilöä josta saadaan syypää kaikkeen. Näytteistä löytyi sieniä vaikka tuuletettiin muutama päivä ennen labraan vientiä.

      • yksvaaan

        No ei muutaku kerralla iso koulu johon mahtuu ykkösluokasta lukioon kaikki oppilaat saman katon alle.


    • 323523525

      Ja Nyman pyörittää Reisjärveä.

      • ohooooo

        kuka Nyman? entine kaupan tsuppariko?


    • kahtokkee

      Ovat kuulemma ruenneet purkamaan yläastetta. Laattoja irrottavat lattiasta, tuli tässä ensimmäisenä mieleen että mahtavatkohan laittaa ne Niemenkartanon lattiaan kun niin olivat harmitelleet kun yläasteen lattia oli vasta laatoitettu ja nyt pitää purkaa. Ja meillä on heleposti ohjailtava työnvalvoja joka meni taas kunnostautumaan.

    • yhdeksäskäsky

      Nyt on kiireisintyö peittää haapajärveltä suljetulle kaatopaikalle ajetut laittomat betonijätteet.

    • Kansa-tiesi-tilanteen

      Ja niin kuin tässä keskustelussa tiedettiin koulujen kunto piti vain tehdä väkisellä väärät päätökset. Leppälahti ja Kalaja homeen vallassa ja 3 suurinta roistoa nyt eläkkeellä ja yksi eläkeläinen hävisi vaalit mutta silti yrittää puheenjohtajaksi.

    • Vai_hameko_päälle

      Älkää huolissanne ollos Reisjärviset. Varmasti nämä entiset päättäjät jotka kuuluvat reserviläisiin, leijoniin, kokoomukseen, keskustaan ja kaikkeen joka kertoo tästä isänmaallisuudesta ja suoraselkäisyydestä tulevat kohta esille ja kertovat että he tekivät oikeat päätökset kouluverkossa ja homeessa. Nyt vain parissa vuodessa kaikki homehtui. Ihan totta !!

    • Surulista

      Miettikääpä, vaikka Reisjärvellä on nyt uusi, todella upea koulu, mutta henkilökunta ja lapsirukat saattavat tulla vaikka minkälaisesta homepesästä ja sikolätistä, ei siinä uusi koulu kauan terveenä
      pysy.

      • Terveysrakastaja

        Sinullahan on silloisen terveysrakastajan mielipiteet. Ongelma olikin kotona olevat kissat,koirat ja homeet. Nyt on nähty totuudenmukaisesta kuntokartoituksesta että ei ollut rakastaja oikeassa vaan kaikki oli läpimätää ja kaikki pienet koululaiset ja henkilökunta saatettiin vaaraan. Hänhän kehoitti jättämään rikossyytteen itsestään tässä asiassa. Istuisikohan konnansuolla nyt jos se olisi tehty.


    • Kokonaissummaratkaisee

      Paljonko tuollainen virkamies joka ei pysty hallitsemaan päätöksiään itse maksaa kunnan veronmaksajille? Tässäkin koulukähminnässä heitä oli ainakin 4-5 eli aivan onnettomia tunareita jotka saattoivat vain noudattaa "isäntäpuolueen" ääntä. Palkkaa kun laitetaan keskimäärin 3900 eur/kk niin siihen mahtuvat ne huonosti ansaitsevat viranhaltiat ja siihen sos. maksut päälle niin summa on 5hlö x 12 kk x 3900 eur/kk x 1,50 sl ss maksut x 40 vuotta = 14 040 000 eur eli yli 14 milj eur pelkät palkat ja siihen jatkuvat virheet lisänä ei 40 milj riitä eli kaikki uudet koulut ja päiväkodit olisivat olleet ilmaisia ja rahaa olisi voinut vaikka laittaa sinne repo rahastoon.

      • sepposeponseposeponseppo

        Päitä pölkylle!!


    • Terveysrakastaja

      Ajatella, että kokonainen virkamiessukupolvi piti päästää eläkkeelle ennen kuin koulujen kunto tuli julki. Koulut ovat olleet täysin kunnottomia jo vuosikymmenet heikon korjaamistason takia, kuinka paljon lapsia sairastui ettei koskaan näe tervettä päivää aikuisena.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe