Twallanin Storyprogression

Simming

Eli siis en ole koskaan aikaisemmin kokeillut modeja, ja koska EAn tarinaneteneminen ei toimi, niin ajattelin että nyt vois kokeilla. Mutta siel lataussivustos näyttää hirmu monimutkaiselta, niin että selittäkää selkokielellä: miten sielt saa storyprogressionin ja mistä katotaan mikä niistä sopii mun ei täysin päivitetylle pelille?

46

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • http://nraas.wikispaces.com/StoryProgression
      -> Tällä sivulla on eri päivitysversiot. Valitse oikea versio (joka vastaa pelisi päivitysversiota) Older Versions listasta ja klikkaa sen kohdalta linkkiä, jossa lukee "Base Mod". Se vie varsinaiselle lataussivulle. Sen jälkeen lataa, pura ja siirrä Packages -kansioon. Muista poistaa cache tiedostot.

      Tarkemmin aiheesta täällä ohjeineen:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12029345

    • Simming

      Oke, oletan että se numero on ne peruspelin version ekat numerot. Tässä nyt sit cacheja poistelen ja mietin, että onko ne perussäädöt ihan hyvät vai mitä pitäis muokata? Että esim ei tulis hirveen paljon mies ja mies- parisuhteita.

      Ja muuten, täytyykö tehdä jotain että se ei poista kaikkia homelessejä, vaan pelkät vanukasnaamat? Ja tekeekö se modi yliluonnollisia simejä ilman mitään lisämoduuleita? Jajaja... mitä ne castet on mitä sen modin FAQis oli?

      Joo en ymmärrä enkkuu kunnol tyhmä minä...

    • Ensinnäkin tuo modi on perusasetuksilla, jotka vastaavat pelin oman tarinanetenemisen asetuksia, joten mitään ei tarvitse muuttaa, ellei sitten välttämättä halua. Toisekseen modi ei sellaisenaan poista vanukasnaamoja. Kolmanneksi, kun modi kysyy alussa että poistetaanko kodittomat, niin itse klikkaan aina siinä kohtaa "Ei". Kodittomien poisto voi nopeuttaa peliä, joten jotkut poistavat nekin. :)

      Jos haluat muokata pelin genetiikkaa eli päästä suurelta osin eroon vanukkaista, niin silloin sinun muuttaa modin asetuksia.
      http://nraas.wikispaces.com/StoryProgression Interactions
      (Katso kohta: "Facial Blend Mutation: Random Sims")

      http://nraas.wikispaces.com/share/view/62944008

      Caste options -> Luokka asetukset

    • Simming

      Okay, cachet hommattu roskikseen ja poistettu, mutta mun sisko huomautti että mun pitää varmuuskopioida meidän pelitallennukset. Menin Saves-kansioon, mutta onko se normaalia että siellä on niitäkin pelitallennuksia jotka olen jo poistanut pelinsisäisesti? Voiko ne poistaa sieltä saves-kansiosta ihan roskikseen ja bittiavaruuteen- tekniikalla ilman että peli rikkoutuu?

    • Siskosi on oikeassa; aina kun asennetaan lisäosia, päivitetään tai ladataan modeja, niin varmuuskopiot kannattaa ehdottomasti tehdä, vähintään pelitallennukset.

      Sinuna kopioisin nyt ensin Saves kansion (itse kopion usein myös koko Sims 3 kansion). Sen jälkeen voit poistaa noita vanhoja tallennuksia mutta anna niiden olla siellä varmuuskopiokansiossa kaiken varalta eli älä poista niitä sieltäkin. Aina kannattaa pelata varman päälle. :)

    • Simming

      Kopsasin Sims 3- kansion ja tuolla se mod nyt tulee, tosin se lataa vielä hetken, ja kysyn, että sitten kun se kysyy multa että haluunko poistaa homelessit ja jos laitan "Joo" niin poistaako se myös kummitukset hautausmaalta? Luulisin et ei mut kysynpä kuitenkin. Mun homelesseissä on yleensä pelkkiä vanukasnaamoja joiden poistumisesta ei olisi mitään haittaa.

    • Se ei poista kummituksia, jotka on hautausmaalla sillä ne ovat periaatteessa kaupunkilaisia. Se poistaa kaikki simit joilla ei ole kotia ja jotka vaeltelevat ympäri kaupunkia.

    • Simming

      OK, mun ääliö modeemi päätti, että nyt on hyvä hetki vaihtaa vapaalle ja lataus meni kankkulan kaivoon. No, yritän uusiks, mutta tuli vaan mieleen pari juttua, eli 1. Onko se modi suomenkielinen ja 2. Käykö se versio, minkä päällä lukee "The last version uploaded by Twallan himself" päivitysversiolle 1.63 ja 3. se mod ei varmaankaan poista muitakaan kummituksia esim asuintonteilta?

    • Kyllä, juuri tuo versio. Se on viimeisin Twallanin itsensä päivittämä versio. Jos sen kanssa on ongelmia, niin voin vaikka ladata omani Mediafireen, sillä oma pelini on tasolla 1.63.

      Kyllä, modi on suomenkielinen sillä Twallan sisälsi sen kielivaihtoehdon modeihinsa, siis muihinkin.

      Ei, se ei poista kummituksia kotitonteiltakaan. :)

    • Simming

      Eikös PACKAGE-tiedosto ole purkamaton, ja jos on niin miten se puretaan? Joo oon typerä ja meidän tietsikkanero on Ahvenanmaalla...

    • Package muotoisia ladattuja ei tarvitse purkaa (paitsi jos ne on pakattu zip/rar pakettiin). Ne vain siirretään sellaisenaan sinne Packages -kansioon. :)

    • Simming

      Kiitti tositosi paljon kaikesta avusta, mutta vielä yks juttu: Missä se on se Packages-kansio? En löydä sitä :(

    • Se ei ole valmiina pelissä, vaan saat ladattua sen täältä: http://modthesims.info/wiki.php?title=Game_Help:Installing_Sims_3_Package_Files/Setup_and_Files

      Sininen "Dowload" latauslinkki on sivun keskellä. Lataa, pura ja siirrä sellaisenaan sinne Sims 3 (omat tiedostot) kansioon. Eli tuon jälkeen sinulla on Mods kansio, jonka sisältä löytyy seuraavat asiat...

      - Overrides kansio
      - Packages kansio
      - Resource.cfg tiedosto

      Ladatut menevät siis tuonne Packages kansioon. Ja muista aina kun lisäät jotakin tai poistat jotakin ladattuja pelistä, poistaa samalla cache tiedostot. :)



      Kun sinulla on pelissä package muotoisia ladattuja, niin silloin erittäin hyvä apuohjelma on Delphyn DashBoard. Se käy ladattusi läpi ja näyttää sinulle mahdolliset huonot ladatut, yhteensopimattomat ladatut, jne. Itse käytän tuota ohjelmaa usein. Sitä ei tarvitse edes asentaa. Jos kiinnostaa, niin tässä on linkki: http://modthesims.info/d/387006

    • Simming

      Juu, nyt pyörii perusprogression ja population, mutta tuli vaan mieleen yksi lähes älytön kysymys: Muuttaako se modi mun luomia simejä/simperheitä kaupunginmuokkauksen perhekirjastosta mun kaupunkiin, ja jos muuttaa niin miten sen voi estää?

    • Ei muuta. Mutta... peli itse bugisuudesta johtuen voi joskus valkata sieltä jonkun sattumanvaraisen simin, esim. omasi jos simistäsi on siellä kopio. Tästä syystä jotkut ovat voineet kaupungilla törmätä esim. oman siminsä kopioon. Tämä ei kuitenkaan ole kovin yleistä ja Twallanin modit pyrkivät estämään sen. Ainoa tapa estää tuo 100% on poistaa ei halutut taloudet perhevarastosta.

      Jos et halua menettää luomiasi perheitä jotka ei ole käytössä, niin voit tallentaa ne Sims3Pack muotoon kaupunginmuokkaustilassa valitsemalla "Jaa". Tallennetut taloudet menevät sen jälkeen Exports -kansioon, josta voit siirtää ne sopivaan paikkaan säilytystä varten.


      Tuli tuossa vanukkaista mieleen... peli yleensä valkkaa satunnaisten simien piirteitä/pohjia sieltä siminluonnin similaarista. Mikäli haluat vaikuttaa uusiin simeihin/kaupunkilaisiin, niin tuonne laariin kannattaa siminluonnissa tallentaa sellaisia simejä joiden piirteistä itse pitää. Sama koskee hevosia/kissoja/koiria. :)

    • Simming

      Mitä pitää tehdä, että se lakkaa sanomasta, että mun vampyyrillä on "päiviä ikääntymiseen: loputtomasti"? Mä haluun, että se ikäääntyykin joskus, sillä piti olla abaut 60 päivää vanhukseen.

      • Tuo on erittäin yleinen pelibugi, varsinkin vampyyreilla, paitsi yliopistoalueella ja matkakohteissa, joissa se on kaikilla normaalia. Joskus se koorjaantuu ajan kuluessa itsestäänkin. On pari asiaa mitä voit kokeilla mutta ensin tarkista että ikääntyminen on asetuksista päällä. Peli saattaa joskus ottaa sen pois päältä. Mutta...

        1. Mene pelin ikäasetuksiin ja muuta elämänkesto eeppiseksi ja anna sitten pelin kulkea normaalisti muutaman sekunnin ajan. Sen jälkeen mene takaisin ikäasetuksiin ja nyt muuta ne lyhyeksi. Anna pelin kulkea taas muutaman sekunnin ajan. Tämän jälkeen voit muuttaa ikäasetukset takaisin sellaisiksi kuin miksi itse haluat ja joilla yleensä pelaat.

        2. resetSim

        3. Voit yrittää korjata sen Story Progressionin (vasta kohan 1. jälkeen) avulla eli mene karttanäkymään (ei siis kaupunginmuokkaustila), klikkaa kaupungintalon iconia ja...

        Kaupungintalo -> Nraas -> Story Progression -> Yleiset asetukset -> Salli eteneminen

        Klikkaa tuota viimeistä ja muuta siihen "Ei". Sitten tee sama uudelleen mutta tällä kertaa muuta siihen takaisin "Kyllä". Pelaa ja katso palautuuko ikääntyminen normaaliksi pienen hetken kuluessa.


        4. Lataa Twallanin Overwatch Error Trap modit, jos niitä ei vielä ole pelissä.

        5. Lähetä sim lomalle, koska se vaikuttaa ikääntymiseen muutenkin.

        6. Käytä syntymäpäiväkakkua

        7. Aktivoi testingCheatsEnabled true -koodi. Paina pohjaan Shitf painike, klikkaa simiä ja valitse ikääntyminen.

        8. Poista cache tiedostot


    • Simming

      Koitin noita muita paitsi overwatchin ja errortrapin latausta ja kakutusta, kakuttelen sitten kun tämän neidon virallinen synttäri lähenee :)

      Mutta, missä siellä kaupungintalolla olevassa valikossa on säätö nimeltä "Raskaus: Odottamattoman perustodennäköisyys"? Haluisin rukata sitä hiukan ylöspäin ;)

    • Se ei ole kaupungintalon valikossa, vaan klikkaa simiäsi, Nraas, Sim asetukset. :)

    • Simming

      Ajattelin nyt kumminkin ladata sen errortrapin ja overwatchin sen jälkeen kun 2 muuten hienosti toiminutta pelitallennusta päätti tällä viikolla ryhtyä bugaamaan eikä ladata ollenkaan.

      Onko se versio niistä modeista, jonka päällä lukee "The last version uploaded by Twallan himself" sopiva 1,63lle? Varmaan on, mut en haluu rikkoo peliäni enää pahemmin. Vastaa pian.

    • Kyllä, juuri nuo versiot. Väärä modiversio ei oikeastaan aiheuta muuta kuin sen että peli kaatuu tai käyttäytyy oudosti. Se ei yleensä aiheuta tallennuksille itselleen ongelmia.

      Joskus pelitallennukset voivat korruptoitua erinäisistä syistä ja niitä ei aina edes modit pysty välttämättä eastämään. Tästä syystä olisi ehdottoman tärkeää tallentaa edes joskus käyttämällä "Tallenna nimellä..." vaihtoehtoa. Muuten varatallennuksia ei ole.

    • Tai siis aina on backup version käyttömahdollisuus mutta itse en pelkästään sen varaan laskisi. :)

    • Simming

      Miten ratkaistaan sellainen vika, jossa vihreä latauspalkki juuttuu ihan inan päähän lopusta? Voiko se johtua modeista ja mitä pitäisi tehdä? Se on ollut siinä lähes lopussa koko yön kun jätin sen latailemaan...

    • Kyllä, se voi johtua joko ladatuista tai modeista tai huonosta pelitallennuksesta. Voit kokeilla esim. aloittaa aivan uuden pelin ja katsoa jumittaako palkki. Voit myös siirtää mods kansion työpöydälle, poistaa cache tiedostot ja katsoa toimiiko sitten ok. :)

    • Simming

      Koklaan myöh tänään ja ilmoittelen toimiiko.

    • Simming

      Ei toimineet :( Apua alsimhara!!! Hjälpa mig!

    • Kyse saattaa olla korruptoituneesta pelitallennuksesta. Kannattaa katsoa ettei pelitallennuksen nimessä ole sanaa "bad".

      Tarkista sieltä Sims 3 kansiosta löytyvä "CurrentGame.sims3" kansio. Sen pitäisi olla tyhjä kun peli on kiinni. Jos siellä on tiedostoja, niin poista ne ja kokeile toimiiko peli.

      Muussa tapauksessa kannattaa uusia käyttäjätiedostot. Eli siirrä koko Sims 3 kansio (omat tiedostot polku) vaikkapa työpöydälle. Sen jälkeen käynnistä peli, jolloin tilalle syntyy uusi puhdas Sims 3 kansio. Jos plei toimii normaalisti, niin silloin vika on siellä vanhassa Sims 3 kansiossa.

      Jos vika tosiaan korjaantuu, niin älä siirrä sieltä vanhasta Sims 3 kansiosta kaikkea kerralla tuonne uuteen kansioon. Siirrä ensiksi vaikkapa Downloads, Installed Worlds, Library, DCCache ja DCBackup kansiot. Kokeile toimiiko yhä. Jos toimii, niin siirrä Saves kansio ja katso toimiiko yhä, varsinkin oma pelitallennus. Jos vieläkin toimii, niin viimeiseksi lisää Mods kansio.

    • Simming

      Jos teen tuon, niin eihän se poista mun lisäreitä? Osa oli kamuilta lainassa enkä jaksais uusia sitä latausrundia.

    • Ei poista. Käyttäjätiedostojen uusiminen vain palauttaa pelin tehdasasetuksille. Lisäosista pääsee eroon vain poistamalla niiden asennuksen.

    • Simming

      Mihin se "Immigration Gauge" vaikuttaa?

    • Simming

      Tuli muuten mieleen, että kun se muuttaa simei kaupunkiin, niin ottaako se niiden vanhempia kaupunginmuokkauksen perhevarastoon, siminluonnin valmiit simit- varastosta vai molemmista? Ja missä kansiossa ovat mun koneen sisässä mun itse sinne perhevarastoon tallentamat perheet?

    • Peli käyttää hyväkseen siminluonnin similaaria, eli esim. sinne tallennettuja simejä. Näin voi myös itse vaikuttaa uusiin kaupunkilaisiin.

      Omat simisi, eli juuri tuon siminluonnin similaarin/varaston tallennetut simit löytyvät SavedSims -kansiosta. :)

    • Simming

      Ei,en tarkoittanut sitä, vaan niitä tallennettuja perheitä kaupunginmuokkauksessa ja kaupungin asetuksissa ennen pelaamista. Missä ne ovat? Ovatko nekin SavedSims kansiossa?

    • Simming

      Okay, viel yks kyssä. Miten ja mistä saan StoryProgressionin sallimaan 9 simiä omaan talouteeni mutta ei muihin kaupungin talouksiin?

    • Simming

      Tuli mieleen että tekeekö story progression kaupunkii yliluonnollisia jos on Supernatural-lisäri? Ja mistä sen voi estää jos haluaa? En kyllä halua estää sitä mutta siskoni ei tykkää yliluonnollisista.

    • Sekä EA:n että Twallanin tarinaneteneminen sisältää yliluonnolliset. Jos et halua niitä, niin se täytyy muuttaa sieltä pelin omista asetuksista. Siellä on se vaihtoehto. Se ei kuitenkaan tehoa jos kaupungissa - esim. Moonlight Falls - on jo valmiina yliluonnollisia. :)

    • Simming

      Miten saa StoryProgressionin pois päältä pelitallennuksessa, jossa olen sitä jo käyttänyt? Haluaisin taas pelata vähän aikaa ihan EAn tarinanetenemisellä, koska StoryProgression on ollut vähän turhankin aktiivisesti hankkimassa kaupunkini simeille suhteita ja jälkikasvua :)

    • Karttanäkymään (ei siis kaupunginmuokkaustila), klikkaa kaupungintalon iconia ja etsi kohta...

      Kaupungintalo -> Nraas -> Story Progression -> Yleiset asetukset -> Salli eteneminen

    • Simming

      Sama pelitallennus, yks lemppareistani, kaatuu koko ajan, jos yritän pelata sitä. Se pitää sellaisen, että ensin se on pienen ajan (n.5-10 sec) liikkumatta ja ihan hiljaa, sitten se tulee taas noin kymmeneksi sekunniksi takaisin, mutta pause ei toimi eikä mikään muukaan, ja sitten se hiljenee ja kone ilmoittaa, että "Sims 3 lakkasi toimimasta" Oon koittanut tehdä yleisen resetsimin kaupunginmuokkauksessa ja poistaa cachet ennen kuin se tekee tuon, ei auttanut, kräshää silti. Olisiko mtn vinkkiä?

      • Simming

        Yx juttu viä. Cacheja poistellessa huomasin, että siellä Sims 3-kansiossa on tiedostoja, joiden nimet ovat tämäntapaisia ja joita en ole nähnyt ennen:

        ScriptError_Virtanen_TOSH_04-10-2014_625A7144 näitä oli 10 kpl
        XCPT VIRTANEN-TOSH 14-04-11 12.12.30.mdmp ja näitä myös 10 kpl

        "Tosh" mikä nois on on varmaan meidän kone (Se on TOSHiba) ja Virtanen on sen käyttäjän nimi mil Simssit on. Viivoil yhistetyt numerot maybe päivämääriä? Enempää en ymmärtäny. Onks nää jotain modin sivusavuu tms? Voiko ne poistaa? Miten?


    • Simming

      Onko siellä "Library" kansiossa myös ne peruspelin mukana tulevat perheet ja/tai ne lisärien mukana tulevat tyhjät talot? Haluaisin tyhjentää sen, mutta tää pitäis tietää ensin.

    • Library kansion pitäisi sisältää ainoastaan ladatut ja/tai sinun pelissä luomasi simit/taloudet, ei pelin omia perheitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe