Vuodenaikojen asentaminen

Apuakaipaava111

Hei, minulla olisi muutama kysymys vuodenaikojen asentamisesta ja itse pelistä. Minulla on pelissä kaki modia, overwatch ja error trap. Pitääkö näille modeille tehdö jotain ennen kuin lataa uuden lisäosan? Entä täytyykö silloinkin kun peli pyytää päivitystä?
Miten vauvat ja taaperot pärjäävät talvella? Tuleeko niillekin omat talvivaatteet?
Kiitos vastauksista jo etukäteen.

52

1889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -> Mikäli sinulla on pelissäsi jo uusin päivitys eli 1.67, niin silloin noita modeja ei tarvitse päivittää.

      -> Jos sinulla on pelissä yhä jokin aiempi päivitys esim. 1.63, niin silloinhan yleensä lisäosaa asentaessa tulee asennettua myös uusin päivitys ja tällöin myös modit pitää päivittää. Ellet sitten kieltäydy päivityksestä. Mutta tärkeintä on että modien päivitysversio vastaa pelin päivitysversiota.

      -> Muista että Mods kansio pitää siirtää aina päivityksen ja/tai asennuksen ajaksi työpöydälle.



      Taaperot pärjäävät hyvin talvella ja niille tulee myös talvivaatteet. Vauvat eivät saa talvivaatteita mutta nehän on jo valmiiksi paketissa. :)

    • Apuakaipaava111

      Kiitos vastauksista! :) Miten modit päivitetään? Entä pitääkö ne vanhat modit poistaa vai? Entä mistä näkee mikä päivitys minulla tällä hetkellä on?

    • Modit päivitetään poistamalla vanhat roskikseen ja lataamalla uudet versiot niiden tilalle. Samalla poistetaan myös cache tiedostot sieltä Sims 3 kansiosta (Omat tiedostot polku). Ne korvautuvat itsestään uusilla.

      CasPartCache.package
      compositorCache.package
      scriptCache.package
      simCompositorCache.package


      Kun avaat käynn.sovellutuksen ja pistät hiiren osoittimen peruspelin iconin päälle, niin näet päivitysversion. Version näkee myös peruspelin omasta kansiosta löytyvästä "Skuversion" tekstitiedostosta (Program Files polku).

      Twallanin sivustolla jokaiseen modiin on merkitty selvästi niiden sen hetkinen versio. :)

    • Apuakaipaava111

      Kiitos! :) olisi vielä muutama kysymys naapurustosta. Huomasin, että yhdestä perheestä on kadonnut vauva, mutta edellisessä pelitallennuksessa vauva vielä oli siellä. Miten? Entä kun naapurustossa on juuttuneita autoja, joissa on simejä sisällä. Miten saan autot pois ja simit elämään taas normaalia elämää?

    • Oletan että sinulla ei ole käytössä Twallanin korvaavaa tarinanetenemistä, sillä esim. juuri tuollaiset katoavat simit, harhailevat taaperot, ym. ovat seurausta pelin omasta bugisesta tarinanetenemisestä. Suosittelen lataamaan tuon Twallanin modin. Ei se muuta pelin tarinanetenemistä dramaattisesti erillaiseksi millään tavoin.
      http://nraas.wikispaces.com/StoryProgression Phase Seventeen

      Mitä tulee jumittuneisiin simeihin, hylättyihin ajoneuvoihin, ym. niin noita bugeja taas korjaavat Twallanin Overwatch ja Error Trap -modit. Nämä ovat siis sellaisia bugeja joita EA ei ole korjannut, eikä varmasti tule korjaamaankaan.
      http://nraas.wikispaces.com/ErrorTrap Patch167
      http://nraas.wikispaces.com/Overwatch Phase Eleven

      (Error Trap modi muodostaa sinne Sims 3 kansioon Script Error logeja kohtaamistaan pelivirheistä. Nämä logit voi huoletta heittää roskikseen.)

      Noita modeja ei kannata pelätä sillä ne eivät hajota peliä tai mitään sellaista. Twallanin modit ovat osapuilleen turvallisimpia tarjolla olevista modeista ja niitä käyttävät lukuisat pelaajat ympäri maailmaa. Useilla Sims 3 apupalstoilla - mukaan lukien EA:n oman Help foorumin - suositellaan juuri Twallanin modeja.


      Mikäli et halua modeja käyttää, ei paljoa ole tehtävissä. Simien katoamista et pysty estämään. Aina voit esim. käyttää resetSim koodia autoissa istuviin/jumittuneisiin simeihin, mutta iso osa peliajasta menee sitten siihen ja useimmiten autot itse saattavat jäädä paikalleen. :)

    • Apuakaipaava111

      Eli tuo modi toisi sen vauvan takaisin? Olen käyttänyt testingcheatsEnabled koodia poistaakseni autot joissa ei ole simejä. Käykö se? Jos siis ensin käytän reset sim koodia. Entä miten tuo koodi siis muuttaa tarinanetenemistä? Vielä yksi kysymys. Miten pääsen mielikuvitusystävä leluista eroon? Entä jos lapsella on mielikuvitusystävä niin pääseekö siitä teininä eroon vai miten se toimii? Minulla ei myöskään ole kaupungintalolla tällä hetkellä vaihtoehtona että muuta nimi? Haluaisin nimittäin vaihtaa simin nimen. :)

    • Mielikuvitusystävän voi antaa esim. lahjaksi toiselle simille. Voit myös aktivoida testingCheatsEnadled koodin, sen jälkeen painaa Shift näppäimen pohjaan, klikata lelua ja valita "Kohde -> Poista kohde". Siis silloin kun lelu on lattialla.

      Varoituksen sana mielikuvitusystävästä. Pelissä on tunnettu bugi, joka aiheuttaa sen että kun lapsi kasvaa teiniksi, niin tuon nuken ikääntyminen jumittuu, eikä se siis ikäänny teiniksi lapsen mukana. Kun näin käy, lelu jää käyttökelvottomana teinin tavaraluetteloon ja pahimmillaan korruptoi pelitallennuksen. Itse koin tuon raskaimman kautta. Eli peli kannattaa aina tallentaa ennen syntymäpäiviä varmuuden vuoksi tai sitten hankkiutua lelusta pysyvästi eroon.

      - Nuo modit estävät vielä olemassa olevia simejä katoamasta mutta ei tuo jo kadonneita takaisin, ei ainakaan yleensä.

      - Nimen muutos onnistuu kello 8-6 välillä, ei siis ihan mihin aikaan päivästä vain.

      - Kyllähän tuokin autojen poisto käy mutta eikö se ole aika rasittavaa? :)



      Twallanin Story Progression ei siis muuta tarinanetenemistä, vaan korjaa ja parantaa sitä:

      -> Taaperot eivät enää lähde harhailemaan
      -> simejä/perheitä ei enää mielivaltaisesti poisteta kaupungista.
      -> Kaupungin lapsien syntyvyys nousee, eikä kaupungista tule lopulta pystyyn kuollutta.
      -> Kaupungin simit hakeutuvat paremmin heille sopiviin töihin, eivät esim. vaihtele työpaikkoja päättömästi kesken urien.
      -> Saa kaupungin elämään, eli kaupungin simit menevät naimisiin, eroavat, romansseeraavat, nahistelevat, juonittelevat, jne.
      -> Ottaa huomioon kaupungilaistenkin taidot, toiveet, elämänhaaveet, jne.
      -> Antaa sinulle paremmin ilmoituksia siitä, mitä kaupungissa tapahtuu, kuka saa lapsen, ketkä menee naimisiin, kuka sytytti kenen viinirypäleet tuleen (tapahtui pelissäni ihan äsken, eli hauskoja juttuja), kuka hankki minkä työn, jne.

      Lisätietoa: http://nraas.wikispaces.com/StoryProgression FAQ

    • Apuskaipaava111

      Kiitos paljon! Tällä hetkellä yritän päivitellä peliäni. :) toivon mukaan onnistuu. Eikö olekin olemassa koodi, joka estää alienieita sieppaamaan simejä? Voisitko linkittää sen? En nimittäin halua, että ne sieppaavat simejä.

    • Apuakaipaava111

      Kiitos! kumpi noista overwatcheista pitää ladata? Kun siinä on kaksibvaihtoehtoa.

    • Ylempi - V113 - jos pelisi päivitys on 1.67 eli uusin. Alempi on versiolle 1.63.

      Jos aiot ottaa Twallanin tarinanetenemisen käyttöön, niin kun menet peliin tulee kysymys että haluatko ottaa sen pelissä käyttöön. Klikkaa kyllä. Sen jälkeen sinulta kysytään haluatko poistaa kaupungista kaikki kodittomat? Itse klikkaan aina tuohon "ei". Nämä kysymykset tulevat vain siis kerran.

      Jos muutat simien elämän pituutta asetuksista, modi kysyy sinulta että haluatko muuttaa sen vastaamaan ikäasetuksia. Tähän klikataan aina "kyllä". :)

    • Apuakaipaava111

      Kiitos paljon! :) Onko oikea modi tuossa tarinanetenemisessäkin se ylempi?

    • Apuakaipaava111

      Olen saanut onnistuneesti asennettua vuodenajat ja overwatch ja error trap modit. :) kiitos paljon avusta! Suosittelet siis tuon tarinanetenemis modin lataamista? Ja jos lataan sen niin täytyykö minun uudestaan poistaa package tiedostot ennen pelin aloittamista?

    • Tarkoitat varmaankin cache tiedostot. Kun lisäät tai poistat ihan mitä tahansa, oli ne sitten modeja tai ladattuja, niin aina silloin myös cache tiedostot.

      Cache tiedostot varaavat tietoa pelistä sekä ladatuista ja jos esim. poistat pelistä vaikkapa modin tai tavaran mutta et cache tiedostoja, niin peli luulee tuon tavaran olevan yhä käytössä. Samoin kun lisätään jotakin, niin cache tiedostojen poisto auttaa peliä tunnistamaan uudet ladatut.

      Ja kyllä, suosittelen Twallanin tarinanetenemistä. Itse en suostuisi pelaamaan ilman sitä. :)


      Tässä hauskana lisäyksenä pari juttua jotka kertovat kuinka paljon pelaajat arvostovat Twallania ja hänen modejaan... :D
      http://cloudwalkersims.com/twallan-stone-bench-statue/
      http://s873.photobucket.com/user/Shimrod101/media/NRaasBillboard.jpg.html
      http://archivistcomics.blogspot.nl/2014/01/nraas-overwatch.html

    • Apuakaipaava111

      Hei. Kiitos todella paljon avusta! :) Sain ladattua modit ja lisäosan hyvin. Latasin lopulta myös sen tarinanetenemismodin. Onko normaalia, että tuli monia ilmoituksia yhtäkkiä kaikesta mahdollisesta esim. työpaikoista ja kihlauksista? Pystyykö modin joskus poistamaan jos haluaa ilman että kaikki menee pilalle? Kiitos vielä kerran! :D

      • On aivan normaalia. Huomaat että kaupunki alkaa elää. Ne saa myös osittain tai kokonaan pois käytöstä modin omista asetuksista mutta minusta ne ovat aina välillä aika hauskojakin. :)

        Modin voi poistaa normaalisti ilman haittavaikutuksia, kunhan muista poistaa samalla cache tiedostot. Kaikki tallennetut pelit toimivat senkin jälkeen ihan niin kuin ennenkin.


    • Apuakaipaava111

      Pystyykö ikääntymisiä ja muita peliasetuksia vielä säädellä normaalisti? Entä tarinaneteneminen? Pystyykö sitä enää kytkemään pois päältä?

    • Kyllä, kaikkia peliasetuksia voi säätää ihan normaalisti. Se ei vaikuta niihin.

      Twallanin tarinanetenemisen saa pelissä ollessa sen omista asetuksista pois päältä mutta silloin EA:n tarinaneteneminen kytkeytyy päälle. Se pitää sitten erikseen ottaa vielä päältä pelin omista asetuksista, jos et halua pelata millään tarinanetenemisellä.

      Eli pelissä ollessa mene karttanäkymään (ei Muokkaa kaupunkia -tila) ja klikkaa kaupungintalon iconia. Yksi valikoista on Nraas. Eli...

      Kaupungitalo -> Nraas -> Story Progression

      Tuota kautta saat esim. muutettua lasten ja teinien kotiintuloaikaa. Mikäli muutat vahingossa jotain modin asetusta sellaiseksi jota et haluakaan, niin tuolta pystyy myös palauttamaan ne takaisin perustilaan. Valikot ovat suomenkielisiä, sillä Twallan sisälsi sen modeihinsa. :)

    • Apuakaipaava111

      Kiitos paljon! :)

    • Apuakaipaava111

      Vielä löytyy kysyttävää. :) onko outoa ettei kesäriehassa ollut muita kuin minun oma perheeni? Kaksi myyjää oli kyllä. Onko sillä vaikutusta että silloin satoi?

    • Apuakaipaava111

      Entä miksi simien elinikä palkissa sanotaan että päiviä jäljellä loputtomasti vaikka minulla on ikääntyminen käytössä?

    • Sadekin vaikuttaa mutta joskus riehat ovat suht' mitään sanomattomia. Jos tuosta tulee pysyvää, niin sitten kyseessä on bugi tai jokin muu syy.

      Jos simisi on yliopistossa, niin siellä tuo ikäpäivämäärä on normaali, sillä siellä simit ei ikäänny. Jos taas kyse on normaalista naapurustosta, niin kyseessä voi olla Täyttä Elämää -päivityksen mukana tullut pelibugi. Jos kyse on bugista, niin esim. matkustaminen on korjannut joillakin tuon ongelman.



      Voit myös kokeilla seuraavaa joka on tehonnut joillakin eli...

      Kaupungintalo -> Nraas -> Story Progression -> Yleiset asetukset -> Salli eteneminen

      Tuon "Salli eteneminen" kohdassa pitäisi lukea "kyllä". Klikkaa sitä ja muuta siihen "ei". Nyt tee tuo sama uudestaan mutta pistä se päälle, eli "kyllä". Pelaa ja katso palautuuko ikääntyminen normaaliksi pienen hetken kuluessa.


      Myös kun modeja käytetään, niin silloin on oltava ehdottoman tarkka päivitysversioiden kanssa. Esim. Känn.sovellutus jättää usein päivityksiä väliin, vaikka se sanookin pelin olevan täysin päivitetty. Itse käytän Sims3PacthDownloader ohjelmaa aina, kun pitää tarkistaa mahdollisesti puuttuvia päivityksiä.
      http://modthesims.info/d/409829

    • Apuakaipaava111

      Kiitos. Huomasin että ikääntymiseen ilmestyivät päivät ku olin hetken odottanut ja tallentanut pelin. :) joten se toivon mukaan on kunnossa. Kauan ne riehat kestävät? Minulla on nimittäin kestänyt jo kaksi päivää kesärieha.

    • Kyllä ne useamman päivän kestävät. Ja kyllä nuo säät tosiaan vaikuttaa käviämäärään, varsinkin sade...

      "Weather also affects festival grounds"


      Hieno juttu että ikääntyminen korjaantui. :)

    • Apuakaipaava111

      Hyvä tietää. :) Voivatko simit omistaa kaksi taloa? En muista tarkasti mitä valikossa sanotaan, mutta aivan kuin puhelimessa talojen ja muuton kohdalla olisi joku sellainen valinta.

    • Kyllä voi. Se mahdollisuus tuli päivityksen mukana Paratiisisaaren ilmestymisen aikoihin. :)

    • Apuakaipaava111

      Miten se kaksi taloa yhdellä perheellä oikein toimii? Voiko osa perheestä majailla toisessa talossa ja osa toisessa? Voiko kumpaakin sisustaa? :)

      • Kyllä, kumpaakin voi sisustaa, ihan kuten lomakotia esim. Ranskassa tai Egyptissäkin. Ja kyllä, osa perheestä voi majailla toisessa paikassa. Ne on tavallaan kuin kesämökkejä/lomakoteja. :)


    • Simming

      Molempia voi sisustaa, ole huoleti. Koko perheen kotina on samaan aikaan vain yksi talo, mutta jos haluat voit pitää osaa simeistä toisessa talossa. Ne tosin karkaa aina välillä käymään virallisessa himassaan, mutta sen kun patistat takaisin. Jos toisessa talossa on sänky, jääkaappi ja muut perustarpeet, he eivät tule viralliseen kotiinsa ominpäin kovin usein.

      • Ups, sinä ehditkin vastata. Sori. Ei ollut tarkoitus astua varpaille. :)


      • Simming
        alsimhara kirjoitti:

        Ups, sinä ehditkin vastata. Sori. Ei ollut tarkoitus astua varpaille. :)

        Nothing, ei haittaa yhtään :)


    • Apuakaipaava111

      Kiitos molemmille! :) Simming, sanoit että kotina voi olla vain yksi talo kerrallaan. Jos kuitenkin on simejä molemmissa taloissa, niin voiko kaikilla pelata yhtä aikaa? Siis jos simit kuuluvat samaan perheeseen, tietenkin. Sitten vielä kysymys tuosta modista joka estää avaruusolioita sieppaamasta simejä. Miten tuo ladataan? Se ei taida olla twallanin modi, vai? Ja jollei ole, niin sopiiko se yhteen twallanin modien kanssa?

    • Simming

      Simit voivat omistaa enemmän kuin yhden talon, mutta virallisena kotina, eli siinä, mihin sim palaa jos käyttää resetsimiä tai laittaa toiminnoksi "mene kotiin" voi olla vain yksi talo kerrallaan. Mutta kyllä, sinulla voi hyvin olla simit eri taloissa ja kaikilla onnistuu pelata. Tietenkin sun täytyy zoomailla talojen välillä mutta se ei ole vaikeaa ;)

    • Apuakaipaava111

      Kiitos! :) modin lisäksi minulla on vielä toinen kysymys. Huomasin että minulta puuttuu valinnat tunnustele simin massua, kuuntele massua jne. Eikö tämä enää toimi ystävien kanssa kun nämä ovat raskaana?

    • Eli ensinnäkin MTS2 sivusto vaatii ilmaisen rekisteröitymisen (ikäraja 13). Sen jälkeen tuolla lataussivulla klikataan pientä laatikkoa jossa lukee "Files(6)". Haluamasi tiedosto on listan toiseksi alin eli "No Alien Abductions".

      Huom. Tuota modia ei ole päivitetty aikoihin, joten sen käyttö omalla vastuulla. Muuten se kyllä käy yhteen Twallanin modien kanssa. :)

      Kyllä nuo massuvaihtoehdot minulla toimii. Piti vielä kiikuttaa kyseinen kaupunkilainen sairaalaan kun synnytys käynnistyi yökerhossa. :D Kyseessä on yksi pelibugeista, joka menee samaan kategoriaan esim. olemattoman raskausmasun kanssa. Jotkut ovat kokeilleet muuttaa toiselle tontille tai toiseen naapurustoon siltä varalta, että bugi on perhetiedostossa. Toimiiko nuo vaihtoehdot kuitenkin vanhempien välillä?

    • Apuakaipaava111

      Tuo massun kuuntelu yms. toimi lopulta kun simini oli hyvästellyt ystävänsä ja yritin sitten. Mutta minusta oli outoa, ettei se heti tullut. En taida ladata tuota modia jos on epävarmaa toimiiko se. Yritän vain vältellä sieppauksia. Voiko avaruusoliot siepata jonkun muun perheen kuin omani simejä? Ja jos voivat, kuinka todennäköistä se on?

    • Muiden naapuruston simien sieppaus ei ole todennäköistä, enkä ole siihen koskaan itse törmännyt. Periaatteessa myös omat simisi pitäisi olla turvassa niin kauan kun jätät aina silloin tällöin naapurustossa tutkiskelevat alienit rauhaan, etkä anna simiesi kerätä meteoriitteja. Meteoriitit ja kaukoputken käyttö laukaisevat sieppausmahdollisuuden. 100% takuuta ei tietenkään ole mutta riski sieppaukseen on erittäin pieni. :)

    • Apuakaipaava111

      Kiitos paljon jälleen kerran. :) Kun sim on raskaana niin sukupuoleenhan voi vaikuttaa joko syömällä omenia tai vesimeloneja. Onko tämä takuuvarma keino, koska itselläni se ei viime kerralla toiminut?

    • Apuakaipaava111

      Olet jossain viestissä sanonut, että kannattaa välillä muuttaa perhe toiseen naapurustoon jos on iso suku. Itselläni on menossa neljäs sukupolvi. Pitäisikö näin siis tehdä? Entä jos en halua vaihtaa naapurustoa? Ja jos vaihdan niin riittääkö jos vain pistäytyy siellä "tuoreuttamaan pelitiedostot" kuten sanoit? :) jos vaihtaa naapurustoa niin mitä toiseen naapurustoon jääville perheille tapahtuu? Jatkavatko he elämäänsä vai pysähtyykö tilanne?

    • Kyllä, eli...

      3 omenaa = poika
      3 vesimelonia = tyttö

      Hedelmät siis sellaisenaan, ei valmistettuna. Mutta, nuo kolme hedelmää nostavat jomman kumman sukupuolen mahdollisuuden 65%, joten siis aivan ruudinvarma keino se ei ole. Ainoa 100% varmuus onnistuu modilla (Twallan, Master Controller).



      En huolehtisi vielä 4:nen sukupolven kohdalla. Ehkä siten siinä 6-9 paikkeilla, jos pelibugeja alkaa ilmestymään. Kun vaihdetaan naapurustoa, niin kaikki suhteethan katkeaa ja peli aloitetaan tavallaan uudella naapurustolla puhtaalta pöydältä.

      Tosin... kun simini muuttivat Roaring Heightsista Isla Paradisoon puhelimen kautta, niin heillä oli yhä kaikki Roaringin ystävät ystäväluettelossa ja he pystyivät kutsumaan heitä kylään. Sitten kun muutin simini Islasta nykyiseen naapurustoon, St. Clairiin, vanhalla tavalla perhevaraston kautta, niin ystäväluettelo oli tyhjä. Tosin tuo voi johtua Twallanin modeista, sillä yleensä kun muutetaan, niin aloitetaan tosiaan puhtaalta pöydältä. :)

      Jos sinulla on joko Maailmanmatkaaja tai Yliopisto, niin silloin Twallanin Traveler modilla voi käyttää mitä tahansa pelissä olevaa naapurustoa lomakohteena, kuten Ranska, Kiina ja Egypti normaalisti.

    • Apuakaipaava111

      Pystyykö sinne aiempaan naapurustoon siis palaamaan? Entä onko siellä silloin vielä ne perheet jäljellä jotka sinne jäivät? Entä onko sukupuu vielä sama silloin?

    • Apuakaipaava111

      Entä onko outoa jos olen saanut kolme kertaa tyttövauvan pelissä? Kerran tuli jopa tyttökaksoset. Eihän tämä tarkoita etten voi pelissä saada simeille poikaa? Muut perheet ovat kyllä saaneet poikia.

    • Ei sukupuuta. Jos käyttää Traveleria matkustamiseen, niin entinen naapurusto on alkutilassa, ihan kuin aloittaisit siellä uuden pelin. Sen jälkeen se käyttäytyy kuten Ranska, Kiina ja Egypti.

      Ei tarkoita. Sinulla on ainoastaan ollut huono tuuri lasten suhteen. Vasta eräs pelaaja MTS2 foorumissa valitti sitä, että tulee aina vaan poikia. Kokeile vaikuttaa asiaan hedelmillä. :)

    • Apuakaipaava111

      Kiitos! :) onko mitään keinoa pitää vanha naapurusto samanlaisena? Koska haluaisin palata varmasti sinne vanhaan takaisin. Eli sukupuu ei pysy vai? Anteeksi en ole varma mitä tarkoitit tuolla vastauksella. Entä mikä on traveler?

    • Traveler: http://nraas.wikispaces.com/Traveler

      Traveler on yksi Twallanin modeista, joka korjaa EA:n bugisen matkustussysteemin, joka aiheuttaa esim. simien katoamista matkakohteeseen päästessä, simien muuttumista näkymättömiksi, pelitallennusten korruptoitumista matkustaessa, jne. Se myös mahdollistaa minkä tahansa naapuruston käytön matkakohteena. Se myös mahdollistaa säätilat Ranskassa, Kiinassa ja Egyptissä.
      http://simsvip.com/2012/11/13/nraas-traveler-updated-to-allow-weather-in-vacation-worlds/comment-page-1/


      Anteeksi jos vastasin sekavasti. Siis ei, sukupuu ei säily. Ja siis palaaminen vanhaan naapurustoon siinä tilassa kuin sen jätit ei ole mahdollista.

    • Apuakaipaava111

      Kiitos paljon vastauksista! :) Pitää vielä kysellä pari asiaa. Jäätelöauto on jumittunut naapurustossa yhden talon kohdalle. Saisinko sen jollain koodilla taas normaaliksi. En tiedä missä vaiheessa se on jumittunut. Entä sitten kun palaan sinne naapurustoon, niin onko se siinä tilassa kuin aloittaisi uuden pelin? Sanoit, että ystävyyssuhteet olivat säilyneet. Miten sait ne säilymään jos simit, jotka jäivät vanhaan naapurustoon katoavat?

    • Uskoisin että noiden ystävyyssuhteiden säilyminen johtui joko yhdestä tai useammasta Twallanin modista, todennäköisesti ainakin Travelerista ja siitä että muutin perheen toiseen naapurustoon puhelimen kautta.

      Tuon jälkeen olen vaihtanut naapurustoa uudelleen, tällä kertaa kopioimalla perheen perhevarastoon ja pistämällä sieltä uuteen naapurustoon. Tässä tapauksessa ystävyyssuhdepalkki oli tyhjä.

      Jos sinulla on simiperheesi jäseniä hautausmaalla, niin heidän hautakivet voi käydä hakemassa simin tavaraluetteloon, jolloin vainajat muuttavat myös mukana. Uudessa naapurustossa heidät voi sitten käydä viemässä uudelle hautausmaalle. Muista sekä hakiessa että viedessä käyttää toimintoa "Hallitse kalmoja". Älä siis siirrä kiviä suoraan maasta tavaraluetteloon tai toisin päin.


      Siis jos palaat takaisin vanhaan naapurustoon, niin sen pitäisi olla alkutilassa. En ole ikinä testannut miten palaaminen onnistuisi jos ystävyyssuhteet on tallella.


      Jäätelöauto jumissa... tuota alkoi ilmaantua varsinkin Lemmikit lisäosan myötä. Yksi tunnetuista kikoista on käydä ostamssa jäätelö. Myös Overwatchin pitäisi tehota siihen yöllisen puhdistuksen aikana.

    • Apuakaipaava111

      Itselläni ei ainakaan vielä ole tuo modi poistanut tuota jäätelöauto-vikaa. Tiedän että vauvan sukupuoleen voi vaikuttaa hedelmillä. Kolme omenaa poika ja kolme vesimelonia niin tyttö. Vai mitä? Syötin similleni kolme omenaa, mutta silti se sai tytön. Toimiiko tämä aina ja pitääkö ne hedelmät syödä putkeen?

    • Nekään ei valitettavasti pysty ihan kaikkeen mutta esim. Crinricthillä on yksi apusivu koskien hylättyjä/juuttuneita ajoneuvoja: http://sims3.crinrict.com/en/2014/02/abandoned-cars-boats.html

      Ei tarvitse syödä putkeen. Tuohan ei siis takaa vauvan sukupuolta, ainoastaan nostaa sen mahdollisuutta. 3 omenaa tai 3 vesimelonia nostaa kyseisen sukupuolen mahdollisuuden enimmillään 65%:ttiin. Eli siinä jää siis kuitenkin vielä 35% pelivaraa puoleen tai toiseen.

      Ainoa millä voi taata sukupuolen 100% varmuudella on Twallanin Master Controller.

    • Apuakaipaava111

      Kiitos! :) Miten nuo hautakivet, joista puhuit? Itse olen vain laittanut ne hautausmaalle tavaraluettelosta. Mitä se "hallitse kalmoja"-juttu tekee?

    • Eli kun klikkaat kryptaa, niin yksi vaihtoehdoista on "Hallitse kalmoja". Kun valitset sen, niin simi menee sisälle ja hautakivivalikko aukeaa. Tuo valikko sisältää kaikki kuolleet mutta hautaamattomat kaupunkilaiset. Heitä voi sitten tuolta valikosta siirtää hautausmaalle sopiviin paikkoihin. Tätä toimintoa voi käyttää myös lomakohteiden hautausmailla.

      Samoin jos simillä on tavaraluettelossa hautakiviä/uurnia, niin ne kannattaa ensin siirtää tuonne hautakivivalikkoon ja vasta sieltä hautausmaalle. Samoin jos hautausmaalta haetaan kiviä pois, niin samalla menetelmällä ensin raahataan kivet hautakivivalikkoon ja sieltä simin tavaraluetteloon.

      Hallitse kalmoja -menetelmää kannattaa käyttää sen vuoksi, että se tavallaan lukitsee kohteet, eli tässä tapauksessa kuolleet. Kun kuolleita jätetään hautausmaalle, se lukitsee heidät sinne, jolloin peli ei voi sattumanvaraisesti heitä sieltä poistella (EA:n tarinaneteneminen) tai kivet eivät lähde simin mukaan tämän poistuessa paikalta (tätäkin on joillakin sattunut). Kun taas kiviä haetaan hautausmaalta, tuo toiminto tavallaan rekisteröi tuon siirron pelin/hautausmaan tiedostoihin. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe