Pettynyt äiti

äityskä

Yksi viikonloppu kuukaudessa ei riitä pitämään äiti lapsi suhdetta . Lapset olleet sijaisperheessä nyt noin 7 vuotta. mitä kauemmin siellä olleet sitä enemmän vieraannuttu . ei sillä äiti nimikkeellä ole mitään merkitystä , Olen ennemminkin viikonloppu kylä paikka niinkuin perhekodilla oleva tuki perhekin . Se että minä rakastan lapsiani yli kaiken ei tarkoita sitä että lapsilla säilyisi samalla tavalla tunne minua kohtaan . tavallaan ymmärrän . Mun kuukauden kohokohta mitä aina ootan on juurikin tuo viikonloppu et pääsen olemaan lasten kanssa . Lapset taas menevät joka kuukausi .tukiperheeseen , mulle ja isälleen . Ei ole kiva kuulla et olis kiva mennä jonnekin muualle välillä just silloin kun on mun viikonloppu . On tietysti lomilla olleet pidempään viikonkin . Mut tuntuu pahalta et lapsi sanoo et haluu mennä toiseen paikkaan mun loma ajalla. ja jos se ei onnistu niin sitten voidaan mennäkin äidille . Ei ole äitinä kiva olla se toinen vaihtoehto . :(

16

657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äiti on aina äiti

      Saatta hyvinkin olla, että lapset puhuvat sijaisvanhempien suulla. Ympäristöstään lapset omaksuvat käytössään olevat arvot. Sijaisvanhemmat saattavat puhua sinusta pahaa sinun lapsille. Manipuloidakseen sijoituksen jatkumisen. Onko sijaisvanhemmilla miten runsas alkoholin käyttö, eikä kannata luottaa sijaisvanhempien ilmoitukseen siinä asiassa. Lapset eivät saata uskaltaa muuta kuin olla samaa mieltä sijaisvanhempien kanssa. Sijaisvanhemmat nimittäin useasti uhkailevat lapsia, keinot siihen on rajattomat ja käytössä. Kun on kyse sijasvanhemmista niin kaikkeen pitää varautua. Sille sakille mikään ei ole vierasta. Lasten käytös ei jokatapauksessa tunnu normaalilta. Jokin siellä heidän taustalla on vaikuttimena. Vaikeaa tilanteessa on että lapset saattavat uskaltaa puhua sijoitusolosuhteistaan totta vasta päästessään sijoituksesta pois.

    • Meillä käy myös yhdet sisarukset kerran kuussa äidillä ja kerran kuussa isällä,joten ovat joka toinen viikonloppu jommankumman vanhemman luona. Lomat ollaan jaettu myös puoliksi vanhempien kanssa,kuten joululoma oli kaksi viikkoa; toinen äidillä toinen isällä ja nyt hiihtoloma jaettiin myös puoliksi. Meille tietysti harmi,koska lapset ei lomaile kanssamme kuin muutaman viikon kesällä,MUTTA koska lapset vanhempineen ovat näin toivoneet olemme kaikki tyytyväisiä. Huomioon ottaen ettei lapset oirehdi mitenkään päin vastoin koulukin sujuu kiitettävästi.

    • anna lapsen olla

      Lapsesi sijoitukseen on ollut joku syy, todennäköisesti puutteita vanhemmuudessa. Myöhäistä haikailla lämmintä äiti-lapsi suhdetta, koska sellaista ei lapsen käytöksestä päätellen ole ilmeisesti koskaan ollutkaan. Vaikka olet biologinen äiti, ei se oikeuta sinua vaatimaan kiintymystä lapselta ellei hän sitä itse halua. On hyvä osata myöntää omat virheensä ja kestää niiden seuraukset syyttämättä muita.

      • kunnioitusta vähän

        Kukapa sitä kenenkään syitä tuntee ja tietää. Itse olen äitinä ja ( myöskin) aikuisena lapsena sitä mieltä että äiti on aina äiti.


      • äitiinsä pettynyt
        kunnioitusta vähän kirjoitti:

        Kukapa sitä kenenkään syitä tuntee ja tietää. Itse olen äitinä ja ( myöskin) aikuisena lapsena sitä mieltä että äiti on aina äiti.

        Myös äiti on korvattavissa. Olen aina pitänyt sijaisäitiäni oikeana äitinäni. En ole koskaan halunnut minkäänlaisia suhteita biologiseen äitiini, koska hän teki varhaislapsuudestani helvetin.


    • 2+5

      Lapsesi ovat ihmeen usein pois sijaisperheestä ja kerran kuussa on aivan tavallinen tapaamistiheys, jos lapsia ei olla kotiuttamassa.
      Oma äiti on aina ykkönen, mutta ehkä teillä ei ole yhteistä tekemistä samalla tavalla kuin vaikkapa tukiperheessä tai ehkä isänkin luona ja lapset siksi asettavat näitä paikkoja mieluisemmiksi.

      Meillä lapset käyvät molempien vanhempien luona joka kuudes viikko ja muut ajat ovat meillä kotona tai meidän kanssamme joka tapauksessa. Vaikka omat vanhemmat ovat tärkeitä ja heitä halutaan tavata, niin lapset joutuvat näiden tapaamisten takia usein jäämään pois kavereiden syntymäpäiviltä, harrastuksista tms. mikä sitten taas harmittaa.

      • sijari 15vuotta

        Hei!
        Meillä ainakin on neuvotteluvara ollut, jos on synttäreitä tai muuta kivaa lapsilla tiedossa. Aina on saatu sovituksi biovanhempien kanssa. Ehkä sijaisvanhempienkin olisi hyvä osata joustavuutta eikä aina tuijottaa siihen sopimukseen mitä on tehty pitkälle ajalle, luultavasti kaikki hyvillään jos osataan neuvotella. Se on sitä yhteistyötä mitä kannattaa vaalia. Lapsellekin jää hyvä fiilis siitä että on saanut olla kaverin synttäreill ja toisaalta taas päässyt biovanhemman luokse.


    • äitiinsä pettyneelle

      Ai tuo tyyppi kylvää myrkkyään tälläkin palstalla. Totta kai. Jatka sitä terapiaasi niin kauan, että lakkaat kohdistamasta omaa äitivihaasi täysin tuntemattomiin ja ulkopuolisiin huostaanottovanhempiin.

      • chimaira

        Jännä miten biojen mielestä kaltoinkohdeltu lapsi ei saa kokea surua, katkeruutta, vihaa häntä kaltoinkohdellutta vanhempaa kohtaan, vaikka tämä on pilannut lapsensa lapsuuden. Itse en ole koskaan huostattuna ollutkaan, mutta isäni mielestä hänellä oli OIKEUS toimia omien lastensa kanssa miten lystäsi (ts. lähteä uuden avokkinsa kanssa ryyppäämään ja jättää kolme nuorempaa sisarusta (2kk, 3v ja 6v) 12-vuotiaan hoidettavaksi viikon kestäneen ryyppyreissun ajaksi, haukkua lapsiaan lihaviksi ja rumiksi, estää lapsiaan pitämästä yhteyttä biologisiin äiteihinsä isäviikkojen aikana ja satuttaa lapsiaan fyysisesti, mm. vääntämällä niveliä lähes sijoiltaan (ei jätä näkyviä jälkiä).

        Noh, jos biovanhempi on sitä mieltä, että kaltoinkohdellut lapset eivät saa kertoa kaltoinkohtelustaan, ehkä hänellä sitten on jotakin salattavaa. En ole se, jolle tässä vastattiin, mutta kiitos kysymästä, olen joutunut käymään sekä terapiassa että fysioterapiassa isäni tekojen takia, ja saanut jo parikymppisenä terveen paperit. Vaan miten on omien papereidesi laita? Mahdatkohan itse olla aivan terve?


    • Realisti 78

      Miksi lapsia ei olla palauttamassa bioäidille jos jo seitsemän vuotta on kulunut? Eikö huostaanoton aihe ole poistunut?

      • Sepä se...

        Hyvä kysymys.


    • sijaislapsi

      Itse olin 5- vuotiaasta asti sijaisperheessä, mikä nyt ei ehkä ollut paras mahdollinen. En sen liiemmin halua asiaa avata. Sen vain sanon, että on todellakin väärin sulkea bioperhe pois lapsen elämästä. Tiedostin jo tuolloin, että omat vanhempani eivät siinä tilanteessa pystyneet antamaan turvallista lapsuutta, mutta mielestäni ainakin meidän kohdalla asiat olisi pitänyt hoitaa toisin. Tapahtuma- ajat sijoittuvat 90-luvun alkuun ja osittain käytännöt varmaan muuttuneet. Itse olen siis jo liki 30 ja menestyvä naimisissa oleva nainen, eikä lapsuuden kokemat kauheudet (enää) kummittele. Tosiaan, sijoituksen jälkeen minut käytännössä eristettiin täysin perheestäni. Tapaamisia oli alkuun ihan hyvin, mutta sitten vähenivät ja lopulta loppuivat. Täysi-ikäisenä, sijaisperheestä lähdettyäni tutustuin perheeseeni uudelleen. Äitini kuoli syöpään sijoitukseni aikana ja hän psyykkisesti sairaana oli kuulemma kokenut erittäin raskaana sijoitukseni. Oli oikeasti jopa pahentanut hänen sairauttaan. Itsemurhayrityksiä useita ja oli odottanut kuin kuuta nousevaa päivää, jolloin täytän 12. Eli jolloin nuoren mielipidettä kuullaan. Paskat, sitä mitä kuultu. En ole naiivi, enkä kuvittele että olisin voinut äitini luokse muuttaa. Vaihtoehtoja silti oli lähisuvussa. Meidän kohdalla ainakin tuntui, ettei mitään muuta tehty kuin vietiin nuorin lapsi pois. Sen jälkeen ei paljon "apua" herunut, ei vanhemmille, ei isommille sisaruksille. Ja huostaanoton pitäisi olla se vihonviimeinen keino!!! Vanhemmilleni uskoteltiin huostaanoton olevan väliaikainen ja että tämä on ainoa keinoa. Juu, niinpä niin... Itse sijaisperheestä en edes täällä anonyymisti uskalla (vieläkään) mitään kertoa tunnistamisen pelossa. Se kertokoot sitten osaltaan tästä "ainoasta hyvästä keinosta"..

      • sijaislapsi

        Sen haluan vielä lisätä, ettei tarkoitukseni ole missään nimessä leimata kaikkia sijaisperheitä. On oikeasti hienoa, että löytyy ihmisiä jotka haluavat vilpittömästi auttaa. Olemme mieheni kanssa itseasiassa ajatelleet jotain tukiperhe- toimintaa tms. Mutta hyvien ihmisten joukossa on myös valitettavasti mätiä. Toivon todella, että nykyään olisi jotain "seulontaa", ettei ihan ketkä tahansa hommaan pääse. Usein sijoitetut lapset kärsivät hyvin vaikeistakin ongelmista ja vaativat aivan eri tavalla huomiota ja hoitoa "tavalliseen" lapseen verrattuna.


      • JOO TUTKIKAA
        sijaislapsi kirjoitti:

        Sen haluan vielä lisätä, ettei tarkoitukseni ole missään nimessä leimata kaikkia sijaisperheitä. On oikeasti hienoa, että löytyy ihmisiä jotka haluavat vilpittömästi auttaa. Olemme mieheni kanssa itseasiassa ajatelleet jotain tukiperhe- toimintaa tms. Mutta hyvien ihmisten joukossa on myös valitettavasti mätiä. Toivon todella, että nykyään olisi jotain "seulontaa", ettei ihan ketkä tahansa hommaan pääse. Usein sijoitetut lapset kärsivät hyvin vaikeistakin ongelmista ja vaativat aivan eri tavalla huomiota ja hoitoa "tavalliseen" lapseen verrattuna.

        tunnen sijais perheen ja olen todella ihmetellyt sitä touhua siellä .

        LAPSI samoissa vaatteissa ja likainen . eikö kulukorvaukset ja lapsilisät riitä vaatteiden ostoon . lapsella ei ole polkupyörää ei mitään uusia omia tavaroita .

        sijarin omille lapsille hommataan kyllä tavaroita.

        Lapsi on pakosta sijoitettunna koska ei voi ilmaista omaa kantaansa ,

        lasta riepotellaan pitkin suomea viikottain, mutta tapaamisiin on helvetin vaikea sitä tuoda. lapsi kärsii aivan selvästi tuolla helvetissä olostaan ,mutta kun toitotetaan että lasten etu ja paskanmarjat jos lapsi sais päättää niin lähtisi sekunnin sisällä tuolta pois.

        valituksia tehty useimpiin virastoihin asiasta mutta asioiden tutkiminen kstää ja kestää.

        täällä on puhuttu sijais äiti ja isä mitä ne on ???????

        on vain sossujen maksamia perheitä ,

        äiti on se Joka on lapsen maailmaan saattanut on sitten millainen tahansa .

        SIIS KAIKKI EI OLE ÄITEJÄ VAIKKA LAPSI TALOSSA . SYNNYTÄ NIIN OLET .

        ROUVA ON VASTA KUN ON NAIMISISSA ELI VERTAUSKUVA TUOLLE KUKA ON MITÄKIN.


        MIKSI SIJOITTAJA KUNNAT EI KARTOITA SIJAISPERHEEN SUKULAISIA KOSKA LAPSIA JÄTETÄÄN VIERAISIIN SUKULAISIIN JA SIJOITTAJA KUNTA EI TIEDÄ MITÄÄN SUKULAISTEN TAUSTOISTA JA MINKÄLAINEN KAAOS SIELLÄ ON . ON MYÖS JUOPPOJA SIJAISPERHEEN LÄHEISISSÄ .

        VALVIIRAKO NÄITÄ VALVOO .

        EI AINA VOI OLLA KIVAA


      • Niin mistä???
        JOO TUTKIKAA kirjoitti:

        tunnen sijais perheen ja olen todella ihmetellyt sitä touhua siellä .

        LAPSI samoissa vaatteissa ja likainen . eikö kulukorvaukset ja lapsilisät riitä vaatteiden ostoon . lapsella ei ole polkupyörää ei mitään uusia omia tavaroita .

        sijarin omille lapsille hommataan kyllä tavaroita.

        Lapsi on pakosta sijoitettunna koska ei voi ilmaista omaa kantaansa ,

        lasta riepotellaan pitkin suomea viikottain, mutta tapaamisiin on helvetin vaikea sitä tuoda. lapsi kärsii aivan selvästi tuolla helvetissä olostaan ,mutta kun toitotetaan että lasten etu ja paskanmarjat jos lapsi sais päättää niin lähtisi sekunnin sisällä tuolta pois.

        valituksia tehty useimpiin virastoihin asiasta mutta asioiden tutkiminen kstää ja kestää.

        täällä on puhuttu sijais äiti ja isä mitä ne on ???????

        on vain sossujen maksamia perheitä ,

        äiti on se Joka on lapsen maailmaan saattanut on sitten millainen tahansa .

        SIIS KAIKKI EI OLE ÄITEJÄ VAIKKA LAPSI TALOSSA . SYNNYTÄ NIIN OLET .

        ROUVA ON VASTA KUN ON NAIMISISSA ELI VERTAUSKUVA TUOLLE KUKA ON MITÄKIN.


        MIKSI SIJOITTAJA KUNNAT EI KARTOITA SIJAISPERHEEN SUKULAISIA KOSKA LAPSIA JÄTETÄÄN VIERAISIIN SUKULAISIIN JA SIJOITTAJA KUNTA EI TIEDÄ MITÄÄN SUKULAISTEN TAUSTOISTA JA MINKÄLAINEN KAAOS SIELLÄ ON . ON MYÖS JUOPPOJA SIJAISPERHEEN LÄHEISISSÄ .

        VALVIIRAKO NÄITÄ VALVOO .

        EI AINA VOI OLLA KIVAA

        Mistä sinä tuon kaiken tiedät kun omien sanojesi mukaan tunnet perheen? Mitä kautta?


      • Hyvää jatkoa :)

        Kai saat terapiaa? Vaikutat kypsältä ihmiseltä, näet syy- ja suraussuhteita hienosti, vaikka olet syytön kaikkiin tapahtumiin.

        Vanhemman tuskaa ei voi ikinä vähätellä, kun lapsi siirretään toiseen paikkaan. Tuskin äitisi halusi sinua odottaessaan, että joutuisi eroamaan sinusta.

        Toivottavasti sinua lohduttaa ajatus, että hän synnytti viisaan ja tuntevan lapsen? Herkkyys periytyy, ei huono-osaisuus...äidilläsi ei ollut tarvitsemaansa tukea.

        Olisiko jokin kriisiperhe-idea ok? Tai ihan vain selkeä ja vanhanaikanen tukiperheenä oleminen? Kyllä lapset tarvitsee pirteitä ja kivoja / viisaita aikuisia ilman että niitä lapsia pitää ottaa kodeistaan pois :)


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe