Tarvitseeko OK-talossa peräkärryn?

tuleva ok-talo

Muuttaessani nyt ok-taloon tuttuni sanoi, että osta ensi tilassa peräkärry. Että sitä tarvitsen, ennenkuin ehdin sanoa kissa. ja että hän mielellään voi lainata sitä silloin tällöin ja korvata siitä vaikka Kossupullon kerran vuodessa.

Mutta tarvitsenko todella kärryä ok-talon kanssa?

11

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kimppakauppa?

      Melkein sanoisin että kyllä, mutta sen verran harvoin että sen voi myös lainata tai vuokrata.
      Meidän alueella näkyy lähes jokaisella olevan peräkärry pihassa. Meillä saadaan aina firmasta lainaksi kun on tarvetta.
      Lähinnä tarvetta tulee keväisin ja syksyisin puutarhajätteiden poisviennissä sekä silloin kun nikkaroi jotakin taloon. Viimeksi haettiin lautoja isoon puulaatikkoon ja sitä ennen roskakatokseen.

    • 2 peräkärryä pihassa

      Ekat 2 vuotta tarvitsin n. 3 krt/v. Seuraavat kaksi vuotta 1 krt/v . Sitten taas satunnaisesti.

      Suosittelen vuokraamaan kossupullolla.

    • 3r323r

      Jos on puutarhaa, niin edullisimmin multaa saa irtotavarana ja se kulkee parhaiten peräkärryssä. Myöskin polttopuiden kuljetus peräkäryllä tapahtuu, jos on tulisija.

    • tuore ok-asukas

      Kyllä kärryn käyttö tulee eteen 1-2 kertaa vuodessa. Alussa hieman useamminkin kun siivoaa edellisen asukkaan jätökset ja tekemättä jääneet haravoinnit. Näin ainakin meillä kun muutettiin viime vuonna. Sitä varten ei kyllä tarvitse ostaa omaa pihaa rumentamaan elle sopivasti saa johonkin nurkkaan jemmattua. Mutta peräkoukun haninta tulee kylläkin eteen. Kärryjä on tarjolla yllin kyllin satunnaista tarvetta varten. Itsellä kolmesta paikkaa kunhan vaan koukun hankin autoon.
      Eikä käryyn vuokraaminen muutamaksi tunniksi maksa paljoaa.Tutullasi nähtäväasti tarvetta kärryyn joskus mutta ei raaski semmoista hankkia ja toivoo sinun nytten ostavan jotta aina löytyisi kärry hänellekin.

      Sanoisin että älä osta. Sen ymmärrän kyllä että jos rakentaa taloa tai mökkiä niin oman hyvän hankinta tulee eteen.

    • aehahr

      Eipä se huono homma ole..
      mutta me olemme kyllä pärjänneet farkkuautolla.. ja tämän 8 vuoden aikana, olemme joutuneet peräkärryä lainaamaan 2 tai 3 kertaa..
      Ja TODELLAKIN olemme roudanneet tuota tavaraa..

    • älä hanki

      Niin että hanki peräkärry, jotta tuttavasi voi lainailla sitä pitkin vuotta ja maksaa vuokraa peräti kossupullon? Reilua vai mitä?

    • Kaikkeapitääolla

      Meillä se on ainakin ihan ehdoton, itse asiassa niitä on kaksikin; kuomullinen sekä pienempi avolava. Kuomukärry lähinnä moottorikelkan kuljetukseen ja satunnaisiin kodinkone- yms kuljetuksiin. Pikkukärryssäkin on lavapressu.

      Farkkuautokin on, mutta en mieluusti sitä tuhri sisältä.

      Riippuu ihan elämäntavasta, kuinka paljon tehdään asioita itse yms. Usein joutuu tosin lainailemaan, kuten joutuu lainailemaan muitakin hankintoja (venetraileri, kompressori, sirkkeli, raivaussaha, trimmeri, moottorisaha, oksasilppuri, laminaattileikkuri, alumiinitikkaat).

      Heh, meiltä lainaa aina ne ketä "ei itse tarvitse".

    • lj äjlm äljm älmj äl

      Itsellä ei kärryä. Saan apelta lainaan tarvittaessa.

      Mutta käyttöä olisi useamminkin, monesti tulee tilattua jotain, joka toimitetaan kotin ja eihän kuljetuksetkaan ole ilmaisia. Asiaa kuitenkin parempi tarkastella mukavuus asiana, kuin rahallisena investointina.

      Monet tarvitsevat paljonkin kärryjä. Etenkin jos puulämmitys ja kaikenlaista remonttihommelia. Koska olet juuri muuttanut taloon, tulet takuuvarmasti tekemään siihen vuosien saatossa paljon remontteja. Ei ne kyprokkilevyt oikein kulje auton katolla ja tulee muutamalle levylle hintaa, kun rautakauppa käyt tuomassa.

      Eikä tavaroitten lainaileminen pitemmän päälle toimi. Riitoja ainakin tulee ja lainaileminenkin on työlästä, etenkin jos tulee jotain eriäviä käsityksiä jostain.

      Mulla siis kaupunki asunto ja ok-talo kakkosasuntona. Erittäin monet kerrat olisi ollut kärryille käyttöä, vaan kun ei itsellä satu olemaan, eikä aina saa lainaankaan. Se on kuules hankalaa roudata sedanautolla lautoja tai pertonilaattoja tai sitten jotain suurikokoisempaa.

      Niettä mun mielipide, osta kärryt nyt, kyllä niille käyttöä löytyy. Ja jos naapurit pummivat lainaan, lyö käypä hinta, vaikka satanen vuorokausi.

    • oho3

      Minä en enään anna kärryä/venetraileria lainaan kenelekään,Aina saa olla korjaamassa valoja sun muuta lainaajien jäljiltä.

    • viisas okt-mies

      Voikohan kossupulloa vuokrata peräkärryllä, jos pullon palauttaa täytettynä takaisin?

    • Juna kulkee

      Mihinkään kimppajuttuihin ei kannata alkaa. Lainassa ei mikään parane. Vaikka itse miten pitäisi siististi niin aina saat pa....n valoviallisen käyttöösi. Pätee myös sukulaisten suhteen.
      25 vuotta sitten ostin mittatilaus, kuumasinkityn, jarrullisen kärryn. Maksoi kyllä ihan riittävästi. Kuitenkin on kärry mitä vetää vielä pitkään.
      Jarrulllisessa on se idea joka selviää kun katsoo auton rekisteriotetta. Normi henkilöautolla ei kevytkärryyn saa lastata juuri mittään. Äitienpäivänä kukat. Maakostea multa jo painaa senverran ettei sitä saa laittaa kun ämpärillisen.
      Taas itketään jarrullisen katsastuksesta. Täytyyhän autokin katsastaa, kärryn voi käyttää samalla. Se ei ole sentään kun joka toinen vuosi, tai jos kikkailee niin joka kolmas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe