Vanha kunnon Maxtor ongelma

Kahvipulla

Tietokoneessani on Maxtorin kiintolevy mutta se on lähiaikoina alkanut kylmänä käynnistyessään piip/klik ääntä kunnes koneesta käyttää virrat pois niin taas lähtee toimimaan eikä mitään ongelmia ennen kuin seuraavan päivän "kylmäkäynnistyksessä". Ei tee aivan joka kerta, mutta sanoisinko että n. viitenä päivänä viikossa, joskus vähempänäkin.

Loppuun kysyn vielä, että miksi Maxtor on/oli niin huono valmistaja?

Kiitokset etukäteen vastauksista.

17

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kahvipulla

      Lisään vielä että luulen varmaan oikein että kovalevylle ei voi tehdä mitään, mutta miten pitkään vielä mahtaa kestää? Koska se vaa alkoi n. kuukausi sitten tehdä sitä, eikä se ole alkanut näyttää muita hajoamisen merkkejä. SMART sanoo että on kunto on OK

    • Kokeile ajaa tämän ohjelman virheentarkistus läpi. ( Ensin pika ja sitten normaali)

      http://www.hdtune.com/

      (Trial versio)

      Tuosa merkistä en osaa sanoa sen enempää.

    • b6iGjNNU

      Kaikki laitteet menevät joskus rikki ja valmistajilla on parempia ja huonompia levjä. Usein huonot valmistuserät tulevat ilmi usein vasta kun niiden valmistus on lopetettu.

      Levyn rikkoutumishetkeä ei voi kuin arvailla. Minä kyllä hakisin uuden levyn välittömästi enkä odottaisi levyrikkoa.

    • Kahvipulla

      Kysyin että miksi Maxtor on huono lähinnä sen takia koska tuntemiltani ihmisiltä se on ainoa valmistaja josta en ole oikeestaan positiivista asiaa kuullut. Lähinnä sitä vain että taas jonkun koneessa monesti juuri Maxtor päästää outoja ääniä tai on lakannut toimimasta.

      Olisiko joillain täällä hyviä kokemuksia tai suositeltavia merkkejä/malleja?

      • Itseltäni on poksahtanut pari Seagatea, yksi IBM ja Samsung. Työelämässä olen toki kohdannut monenmoista, mutta niistä on vaikea sanoa, kun ei tiedä, missä olosuhteissa kiintolevyt ovat joutuneet töitään tekemään.

        Sen olen kuitenkin kuullut, että monet Maxtorit olivat äänekkäitä. Epäluotettavien maineessa myös.

        Aikoinaan eräs oma Seagate Barracuda SATA alkoi ääntelemään sitä surullisen kuuluisaa Click of Death -naksutusta, mutta pienen empimisen jälkeen jatkoi aina kuitenkin toimintaansa. Tarkistin tietysti heti varmuuskopioiden ajantasaisuuden ja henkisesti valmistauduin vaihtamaan levyn heti, kun se lopullisesti poksahtaisi.

        Meni viikko, naksutus hiljeni ja lakkasi sitten kokonaan, kiintolevyn toiminta palautui normaaliksi ja toimii vielä tänäkin päivänä.


      • Maxtorin strategia oil tehdä halpoja levyjä. Siksi niitä myytiin paljon ja myös oli paljon ongelmia. Minä ostin 300 eurolla 540 megatavun Maxtorin 20 vuotta sitten ja se kesti 2-3 vuotta. Kymmenen vuotta sitten ostin 50 eurolla 80 gigatavun Maxtorin ja se piti aivan hirveää matalataajuista ääntä ja palautin sen.

        Tuohan ei pidemmän päälle toiminut vaan Seagate osti Maxtorin. Minulla on olut ihan hyviä kokemuksia Western Digitalista ja Seagatesta.


    • Kahvipulla

      Käytän Seagaten kovo varmuuskopio-levynä ja nyt kun se on mainittu niin huomasin tuossa tiedostoja kopioidessa että se sattuu pitämän sellaista naputtavaa ääntä. Olen toki huomannut sen aiemminkin ja se on tehnyt sitä nyt viime kesästä lähtien, mutta en ole pitänyt sitä kovin vakavana, kun muutenkin erittäin kovaääninen levy.
      Jos kopioisin varmuuskopion työkannettavan SSD levylle, eikös ne ole ihan tarpeeksi toimintavarmoja (2kk vanha SSD)?

    • SSD levylle en suosittele laittamaan tärkeitä tiedostoja. Sillä jos ne sattuu poistumaan sieltä niin palautus ei välttämättä onnistu niin helposti.

    • kohta hajoaa

      Kiireellä tiedostot talteen jos jotain tärkeää. Ainakin minulla myös maxtor kävi kuumana kuten seagatet, ei tee hyvää pitemmän päälle. Ei kestänyt montaa päivää klikkailua ja osaa ei saanut pelastettua, mutta onneksi ei ollut korvaamattomia.

    • Kahvipulla

      Maxtor meni ja hajosi kesken varmuuskopioinnin.
      Kovalevy sammui, kone jäätyi kokonaan, käytin virran pois koneesta, laitoin virrat takaisin päälle, eikä levystä kuulu inahdustakaan.

      • hyvällä tuurilla

        Saattaa toimia juuri sen aikaa kun jäähdyttää kylmässä, itse laitoin vielä kylmälaukkuun kylmäpakkausten kanssa ja tuulettimen puhaltamaan sisälle. Lähes kaiken sain kopioitua, vaikka muutaman kerran pysähteli. Sisäinen kovalevy täytyy siis laittaa ulkoisen kovalevyn tilalle, kuoret vaan pois. Jos riittävän pitkät kaapelit koneessa, voi onnistua siinäkin, koneen sisällä lämpiää nopeasti.


    • Kahvipulla

      Näyttäisi siltä, että yksi kovalevyn mikropiireistä on yksinkertaisesti sulanut, vika ei siis ollut välttämättä mekaaninen. Levyllä olevat jotkin kopoimatta jääneet tiedostot varmaan on ja pysyy siellä, ei taida olla kotikonstein korjattava?

      • 14+12

        Jos löydät tasan samanlaisen kovon niin voit siihen vaihtaa koko piirilaudan ja pitäisi toimia. Tuntuu olevan aika yksinkertainen kikka, sen verta noita piirilevyjä kysellään Murossa juuri tiettyihin levyihin.

        Mitä Maxtoriin tulee, niin se viimeinen niitti maineeseen taisi tulla surullisenkuuluisasta DiamondMax 9 sarjasta, 160GB. Niissä oli valmistusvirheitä ja aika moni hajosi alkuunsa.

        Seagaten nykyään huonompi maine johtunee siitä, että Seagate osti Maxtorin. Vielä hieman kaupan jälkeen ainakin tunnisti helposti kummalta linjalta kovo on tullut. Ennen nimittäin Seagatea luotettavampaa ei kyllä vastaan tullut.


    • Kahvipulla

      En uskalla lähteä repimään piirilevyjä irti ihan vielä.
      Kyseinen hajonnut levy sattuu olemaan DiamondMax Plus 9 SATA 120Gb (onkohan plussalla mitään väliä?)

      Kaapista löytyi Maxtor 536DX ja DiamondMax 10. Ensimmäinen ei taida käydä ja toinen on eri DiamondMax 9:n sijaan 10 sekä myös IDE-levy (jos silläkään on väliä?)

      Jos siis pitää olla täysin samanlainen, niin ei ollut onnea.

      • 2+7

        En ole operaatiota itse tehnyt tai edes tarkemmin tutustunut, mutta osto-myynti- juttuja lueskellessa on jäänyt sellainen kuva, että samasta kovosta pitää olla, merkki, malli tarkalleen, eräkin olis kiva.
        Vaikeinta löytää juuri oikea, rahallista hintaa noille ei käytännössä tule.


    • kaikkea muuta

      Maxtor on nimen omaan se paska levy ei sellaista kannata hommata.

    • korjaaja

      Ääni johtuu siitä että lukupää(t) ei seuraa rataansa oikein.

      Edullinen jokamiehen ratkaisu on avata kotelo ja huuhdella asema kuumalla vedellä sekä saippualla.

      Tarvittaessa esim moottoriöljyn lisääminen tippakannusta vähentää mekaanista häiriöääntä. Rasvataanhan vanhojen jenkkien alustat vuosittain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe