Pelokas japaninpystykorva

elu.e-p

Meillä (vanhemmillani) on kahdeksan kuinen japaninpystykorva uros.
Koira on hyvin leikkisä ja iloinen perheemme seurassa (noin. 7 ihmisen mukaan lukien 5 perheenjäsentä ja veljieni tyttöystävät) jotka hän on siis tuntenut pienestä pitäen.

Koira on kuitenkin HYVIN arka. Haukkuu aina kovasti kun joku tulee meille kotiin. Olen toki lukenut, että japaninpystykorvat ovat erittäin suojelevaisia reviiriänsä kohtaan. Mutta tuntuu, että koiramme on normaalia arempi. Ei siis lähesty ketään ja jos joku "tuntematon" lähestyy rupeaa murisemaan ja haukkumaan.
Koiramme on myös purrut kummitätiäni (jota ei ennen ollut tavannut) ja hyvää kaveriani, jonka on nähnyt monesti ja tämän kanssa leikkinytkin.

Tilanteet ovat siis menneet siten että kukaan ei suoraan ole ruvennut silittämään vaan antanut koiran hetken totutella. SItten tämä on kuitenkin ärähtänyt ja purrut.
Tilanteet ovat siis myös tapahtuneet kotonamme. Ulos mennessämme koira vain karttaa ihmisiä. Ei myöskään hirveästi anna muiden koirien nuuskutella.

Taustaa sen verran, että koira tuli meille 8 viikkoisena. Jo 9 viikkoisena jouduimme kiikuttaa sen eläinlääkäriin, sillä se änki sulkeutuvan oven välistä ja tassu jäi vähän väliin. Ei kyllä erityisesti eläinlääkäri reissusta piitannut. Muutkaan eläinlääkäri reissut eivät aivan ole mennyt putkeen ja uskommekin paikasta jääneen sille trauman.


Mutta kysynkin nyt siis, mikäli teillä muilla koirien omistajilla tai jopa kenties japaninpystykorvan omistajilla on ollut kokemusta erittäin arasta koirasta, joka ei anna silittää tai millään tapaa edes lähestyä.

4

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Japsi on paras

      Meillä oli jo pentuna ruoistaan ärhäkkä lapinkoira. Huonostihan sen kanssa meni. Puri kaikkia ja kaikkea. Eli lopulta yksinäistä elämää eristettynä kopissaan.

      Seuraava koira oli japsi, joka opetettiin sietämään heti kaikkea ja kaikkia. Vasta vanhempana uudet asiat saivat sen pois tolaltaan. Peltikaton laiton jälkeen lumet putoilivat katolta säikyttäen sitä. Lapsenlapset olivat sille uutta ja ei se niiden kanssa ystävystynyt.

      Mutta niin suloinen ja helppo koira japsi muuten oli. Ihan on ikävä vieläkin, vaikka on jo uusi räntäpää kasvamassa. Hampaatikin opittiin harjaamaan jo pienestä pitäen.

    • elu.e-p

      Onneksi on vähäsen oppinut sietämään kaikennäköistä.. Tosin menin häiritsemään toisen unta (nukkui sohvalla vieressä) ja tämä puri..
      Murinan olisin ymmärtänyt mutta arka kun on niin säikähti vissiin niin lujaa että päätti samantien puraasta. Säikähdin itekki kyllä melkoisesti mutta..

      Toivottavasti oppii vielä paremmin sietämään, ettei ainakaan lopettaa tarvitsisi.. (muuten ei ole koskaan purrut perhettä)

    • Auktoriteettia

      Entäpä jos antaisit koiran vähäksi aikaa hoitoon jollekin tutullesi, joka ei arkaile koiria. Kerrot koirallesi, että lähdet matkoille. Katot miten se pärjää jonkun muun kanssa.

    • pikkuhiljaa

      Tutustutettiinko koiraa millä lailla eri asioihin ja erilaisiin ihmisiin pentuna kuten kuuluu?

      Kotiin tulevia vieraita kannattaa pyytää olemaan huomioimatta koiraa ollenkaan. Vasta sitten jos se itse ottaa kontaktia vieraaseen, annetaan lupa silittää koiraa. Vieraalle voi antaa tässä vaiheessa jotain herkkua, jota hän voi syöttää koiralle. Näin menetellen koira voi pikkuhiljaa oppia luottamaan vieraisiin ja oppia, että vieraat ovat hyvä asia, kun heiltä saa herkkua. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe