Ryanin antamat paikat koneessa?

IhanaKamalaRyanair

Elikkä olisko jollakulla kokemusta tästä uudesta paikkajärjestelmästä Ryanairilla? Eli oltaisiin lähdössä Tampereelta kesällä budapestiin mieheni ja kahden lapsen (12 ja 15) kanssa ja meillä on kyllä ennestään kokemusta ryanairista mutta ei näistä paikanvaraus hommista (ollaan vain menty koneeseen ja istuttu sinne missä on ollut vapaata). Kannattaako nyt siis maksaa se 5€ per henkilö, siitä että saisimme valita paikat, neljä päivää ennenkö se nyt oli, vai kannattaa olla maksamatta ja sitten ryani laittaa meille kaikille vain jonkun paikan sieltä mistä on vapaata, 24h ennen lähtöä? Jos emme varaa paikkoja etukäteen niin joudummeko luultavasti kaikki eri puolille konetta istumaan?

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

17

1027

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakioasiakas

      Juuri näin. Ne paikat voi varata samalla kuin lennotkin, en tunnista neljän päivän sääntöä. Jokainen voi miettiä tykönänsä minkä arvo sillä erillään/yhdessä istumisella on.
      Lennothan ovat joka tapauksessa lyhyitä, enimmilläänkin 4,5 tuntisia.

    • ryanair666

      "Sitten ryani laittaa meille kaikille vain jonkun paikan sieltä mistä on vapaata, 24h ennen lähtöä"

      Riippuu millon teet Check-inin mutta ilman paikkavarausta Check-inin voi tehdä aikaisintaan viikkoa ennemmin...paikan varanneet voivat tehdä aikaisemmin. Jos tuo paikka vasta selviäisi ennen 24Hh tuntia niin se vois olla aika monelle aika hankalaa...jos lähtee vaikka ennemmin matkaan...Mutta Ryanair varmsan luottaa siihen että moni varaa tuon paikan etukäteen..ei ne muuten tähän ryhtyisi...

    • 8+16

      Jos paikkaa ei varaa, kannattaa check-in tehdä heti viikkoa ennen matkaa, niin todennäköisyys saada paikat lähekkäin kasvaa. Ryanairin FAQ:sta:

      WILL FAMILIES BE SPLIT UP IF THEY DO NOT WISH TO PAY FOR ALLOCATED SEATING?

      We will endeavour to seat families together however this will not always be possible. If you want to be guaranteed seats together we recommend that seats are purchased.

      If you chose not to select and purchase a seat and have been randomly allocated seats which are not together please contact our call centre so that we may try to assist you.

    • efefefwefwefwef

      milloin paikan varanneet voi tehdä check innin?

    • 7+5

      30 päivää - 2 tuntia ennen lentoa (18.3. alkaen).

    • ryanair666

      Tuossahan on jo pikkanen käytännön ongelma jos on pitempään Euroopassa niin sen paluulipun joutuu tulostamaan mahdollisesti jossakin ulkomailla...jos ei varaa paikkaa etukäteen...

      • vakioasiakas

        Kuitenkin selvä parannus, sillä aikaisemmin tuo aika oli 15 päivää.


      • vakioasiakas
        vakioasiakas kirjoitti:

        Kuitenkin selvä parannus, sillä aikaisemmin tuo aika oli 15 päivää.

        Siis, tarkoitin parannusta paikan varauksen kohdalla. Nyt voin omalta kohdaltani hoitaa Espanjassa oleskeluni vaatimat liput useasti omalla koneellani.


      • Janosvaan

        Voiko tehdä niin, että varaa paikan vain paluumatkalle. Tuolloin voisi parin viikon matkalle tulostaa paluulipunkin jo lähtiessä?


      • 10+19
        Janosvaan kirjoitti:

        Voiko tehdä niin, että varaa paikan vain paluumatkalle. Tuolloin voisi parin viikon matkalle tulostaa paluulipunkin jo lähtiessä?

        Omaa kokemusta ei ole, mutta skytrax-kommenttien perusteella voi.


      • arvaan en tiedä
        Janosvaan kirjoitti:

        Voiko tehdä niin, että varaa paikan vain paluumatkalle. Tuolloin voisi parin viikon matkalle tulostaa paluulipunkin jo lähtiessä?

        Veikkaisin, että voi varata paikan vain ja ainoastaan paluulennolle. Siksi koska matkalaukunkin voi buukata vain paluulennolle jos menomatkan pärjää pelkällä käsimatkatavaralla. En keksi syytä miksi paikkavaraus olisi erilainen kuin matkalaukun buukkaus. Netissähän ne molemmat näpytellään.


    • 1+3

      samalla kertaa ostetut liput istuvat aina vierekkäin, ei kannat ostaa, en myöskään lukenut muita tämän ketjun kommentteja...

    • ryanair666

      Eilen tulin Budapestista T.relle ja ekan kerran käytin tätä uutta systeemiä ja kaikki toimi hienosti, vaikka kone oli täynnä kummallakin kerralla!

    • Lomakypsät

      Olimme chekkautumassa Ryan airin lennolle kaksi vuorokautta ennen lähtöä lauanataina. Ei toiminut usean yrityksen jälkeenkään vaan keskeytti liian hitaan toiminnan takia vaikka toimittiin aivan normaalilla tavalla. Sitten sunnuntaina chek-in sujui kuitenkin samalla toimintatavalla ilman mitään keskeytystä. Hermoja koettelevaa touhua eikä ole vastaavaa muilla lentoyhtiöillä koskaan ollut näin hankalana.

    • haistakaa pieru

      Raijan eör on ihan persiistä ja ethän sieltä kunnon paikkoja saa jos et juokse läskimaha hyllyen koneeseen, nauraahan sille naurismaan aidatkin.

      Siellä ne kokoomusta äänestävät juoksevat riistoyhtiön koneeseen, jotta saisivat hyvät paikat, naurattaa pelkkä ajatuskin. On yksinkertaista porukkaa, niinkuin ravihevoset, laput silmillä.

    • Shorttrip

      Viikon päästä on lento ja tein tänään check-innin. Luulin että saan itse valita paikat jäljelläolevista mutta ei se niin ollutkaan. No, ihan ok paikat tuli läheltä exitiä ja vierekkäin.

    • 3+16

      Jos et ole varannut paikkaa, systeemi antaa sen automaattisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe