Bill Gates sen tietää!

TulevaisuusNyt

Eli Bill Gates kertoi yhdessä viimeisimmistä haastatteluista kuinka tulevien 20 vuoden aikana työpaikat tulee katoamaan automaation takia. Tämä tulee aiheuttamaan MASSA työttömyyttä teollistuneissa valtioissa. Me tulemme elämään mielenkiintoisia aikoja, on selvää että paljon on muututtuva jopa täällä Suomessa tämän toimesta. Kaikille ei tule olemaan vain työtä ja jos tulee niin palkka on pieni että se pystyy kilpailemaan uuden teknologian kanssa!

http://bgr.com/2014/03/14/bill-gates-interview-robots/

Tämä voi kuulostaa ehkä Science fictionilta mutta tekniikka on tehnyt suuria harppauksia tällä alalla ja tämä kehitys on väistämätöntä.

Miltä sinusta tuntuu että tulevaisuudessa työ jota nyt teet siihen ei tarvitse ihmistä enään? Oletko valmis elämään maailmassa jossa on jonkinlainen kansalaispalkka pitämässä yhteiskuntarauhaa yllä? Pelottaako sinua vai oletko positiviisen innokas näkemään jos tämä on taas yksi iso harppaus ihmiskunnan historiassa joka tuo ihmisille helpotusta joka päiväiseen elämään?

12

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sossuunko kaikki?

      Ei pitkiin aikoihin, jos koskaan on kaikille ollut työtä. Jatkossa ei siis juuri kenellekään oli Gatesin ajatus. Mitään ratkaisua ei hänelläkään ollut vain palkkojen pitäminen alhaalla jotta edes jollekin löytyisi palkanmaksaja. Sossuunko kaikki?

    • töttöröö

      Huhut nurkan takana vaanivasta, ärjyvästä työvoimapulasta ovat tosiaan suuresti liioiteltuja: automaation kehitys ei todellakaan ole pysähtynyt.

      Olen kuitenkin taipuvainen uskomaan, että yhteiskunta saadaan jollain konstilla pidettyä siedettävänä. Toinen vaihtoehto on sitten se, että automaation käyttöä aletaan rajoittamaan lainsäädännöllä sellaisissa kohteissa, joissa voidaan käyttää myös ihmistyövoimaa.

    • köyhix

      "Bill Gates kertoi yhdessä viimeisimmistä haastatteluista kuinka tulevien 20 vuoden aikana työpaikat tulee katoamaan automaation takia. " Bill Gates tietää:

      "Osaavalle on aina työtä. Muut voivat elää metsissä imissa leireissään.": kalevin sairaus tietää vielä paremmin kuin Bill Gates.

      Mutta entä jos ja kun ne köyhät esim ruoka- tai rahapulan takia lähtevät liikkeelle sieltä metsistä niistä omista leireistään.
      Niin toki se aina töitä löytänyt tekevä on palkannut 1100 euron kuukausipalkalla vartijan käymään karttuneen mammonansa puolustussotia puolestaan, mutta voiko aina töitä löytänyt tekijä siihen 1100 euroa kuussa "tienaavaan" vartijaan tosipaikassa luottaa?
      Nimittäin se vartija menee sinne köyhien leiriin työpäivän päätteeksi asumaan ja saattaa ajatella että vartijan uniformu, joka on kiva ja pukeva sinänsä, ei siltikään muuta sitä tosiasiaa miksikään että minähän olen köyhä itsekkin.

      Ennensitä alkakaamme talibaneiksi, julistakaamme jihad rikkaitten kähmintää vastaan, se jihad puree, jos ei muuten tai muuhun niin edes siten ja siihen että ennemmin tai myöhemmin köyhä jihadsoturi sitten pääsee leireilemään mukavan trooppisiin olosuhteisiin Guantanamo Bayhin loppuiäkseen.
      Guantanamo Bayssä on köyhän talvisin ihan toista leireillä kuin vaikkapa Hollolassa tai Mynämäellä.

    • Osaamisen taso

      Jokainen tietää, ettei heikompaa ainesta koskaan tarvita. Vain hyvät ovat työssä. Jonkun täytyy tehdä, tuottaa ja myydä, sekä huoltaa automaatiokin.

    • marjatilallinen

      Osaajille on töitä, vätyksille ei. Näinhän se on ollut. Nyt vain tuntuu että vätystely on lisääntynyt eikä työ maita. Marjat poimivat idästä tulevat.

      • töttöröö

        Haha, joku lattiatason duunari taas ihan paniikissa, kun pelkää menettävänsä suojatyöpaikkansa.


    • LisääMaahanmuuttajia

      Tarvitsemme siis miljoonia maahanmuuttajia, jotta ei tule työvoimapulaa. Jotta voimme saada houkutelluksi maahanmuuttajia, meidän tulee toimia nopeasti, kun Suomi on vielä luottokelpoinen.

      Maahanmuuttajia tarvitaan siis paljon ja nopeasti. Koska maahanmuuttajat itse eivät työllisty vaan vasta ehkä heidän lapsensa, lukutaidolla tai koulutuksella ei ole väliä. Suomen kokoisen Japanin väkiluku on yli 100 miljoonaa joten Suomesta ei tila lopu. Energiaa voimme tuottaa rajattomasti ydinvoimalla.

      • keinottelun idea

        - afrikasta on tuotu väkeä suomeen koka ne toimivat apuvälineinä verovarojen siirrossa asumisella keinotteluun. - E-suomen asuntopajatsoon näin työnnetään asumistuki- sossu . kela rahaa ..... ja se on suurta bisnestä
        Lepäävä pakolainen on arvokas tulonsiirtoväline.
        - näin saadaan e-soumen asunto keinottelu kuumennettua... --- ei vaan kerrota, että kantaväestö maksaa keinottelun, veroina ja kalliina asumisena...........................


    • 174575478

      Heh, jos pystyisin salaa valmistamaan androideja tai ihan eläviä keinoihmisiä, jotka voisi ohjelmoida osamaan vaikka mitä niin voisin tehdä rahaa itselle aikapaljon kun ne tekisi tietenkin asiakkalta laskutettavan työn ilman mitään kuluja.

    • työ on orjuutusta

      Työ rahantekomielessä joutaisi jo pikkuhiljaa historiaan. Parasta olisi, että he, jotka haluavat lisätienestejä, voisivat tehdä töitä harrastusmielessä, ja ne, joille töitä ei ole, saavat kansalaispalkkaa. Se, että jotain yksitoikkoista paskatyötä pitää paahtaa jossain paskasessa tehtaassa vain siksi, ettei työtä ole vielä saatu automatisoitua, on pelkkää orjuuttamista.

      • dfhgjhkgj

        Kansalaispalkkaan on varaa. Täytyy vaan ottaa raha sieltä, missä sitä liikaa on, eli rikkaimmilta. Perusturva on oltava. Tai ihan minimissään, köyhien on annettava elää repsottavissa mummonmökeissään ilman pakottamista kymmenien tuhansien jätevesisyteemiremontteihin, yhä kasvaviin kiinteistöveroihin ja muuhun sellaiseen. Ihmisen perusoikeus on vapaus. Verotus on vain keino koota rahaa yhteiseksi hyväksi. Suomessa verotusta käytetään tulojen siirtoon köyhimmiltä rikkaimmille, suomalaisilta muunmaalaisille, Suomen valtiolta ulkomaisille pankeille ja EU:lle.


    • Ryöstämään!!!?

      - - - Täytyy vaan ottaa raha sieltä, missä sitä liikaa on, eli rikkaimmilta. - - -
      Paljonko tuollaisesta ryöstöstä rahaa saisi?
      Kenet pitäisi ryöstää, jotta rahaa tulee?
      Mitä rikoslaki sanoo ao. ryöstöstä?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe