Miten mukaan hiihtokisoihin?

Onko jo myöhäistä

Olen jo 34 vuotias nainen ja olen alkanut harrastamaan hiihtoa. Laji on tuntunut heti omalta ja olenkin miettinyt miten voin päästä mukaan hiihtokisoihin? Onko massahiihtotapahtumissa pärjääminen edellytys päästä esim joskus sm-kisoihin saakka vai onko jotain muita kisoja mihin voisin aluksi osallistua? Ikää vaan alkaa olla mutta olen kyllä koko ikäni harrastanut liikuntaa ja pelannut palloilulajeista sm-tasolla. Juoksua olen harrastanut muutamia vuosia ja koko ajan kehitys siinäkin. Nyt vaan olen tuohon hiihtoon hurahtanut täysin!!

10

2000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmm....

      Jos sm-kisoihin haluat, tulisi ymmärtääkseni liittyä johonkin seuraan ja hommata lisenssi.

      Voit kuitenkin osallistua vapaasti noihin massahiihtoihin (Finlandia, Pogosta, Savonia jne) ja muihin ei-kansallisiin kisoihin, joita on eri paikkakunnilla talvisin. Niitä minäkin olen kiertänyt viime talvina. Aloitin "kilpaurani" vasta 35-vuotiaana.

    • Siklitaavi

      Liity jäseneksi johonkin urheiluseuraan, jonka ohjelmassa on hiihto. Hanki sitten kilpailulisenssi, jonka voi lunastaa Hiihtoliitosta vain maksamalla se myös netin kautta. Lisenssin lunastettuasi sinulla on oikeus osallistua kansallisiin kilpailuihin. Siitä se lähtee. Jos menestystä kansallisista tulee, niin sitten ei ole mikään ongelma päästä myös SM-kisoihin.

      Siis. Jokainen halukas voi kilpailulisenssin hankkia. Ainoa edellytys on kuuluminen johonkin Suomen Hiihtoliiton jäsenseuraan. Et sinä liian vanha ole alkaa harrastamaan kilpahiihtoa. Myös veteraanitoimintaa on olemassa, jopa veteraanien MM-kisat. Myös veteraani-ikäinen saa osallistua yleiseen sarjaan, jos katsoo siinä sarjassa pärjäävänsä. Tuosta esimerkkinä on Sirkka Ehnrooth, joka vielä viisikymppisenä oman sanansa mukaan käy SM-kisoissa kiusaamassa nuorempiaan.

      • Onko jo myöhäistä

        Kiitos!! Mitä nuo kansalliset kisat sitten ovat? Tyhmiä kysymyksiä, mutta en juurikaan seuraa telkkarista urheilua..


      • kilpakuntoilija 60v
        Onko jo myöhäistä kirjoitti:

        Kiitos!! Mitä nuo kansalliset kisat sitten ovat? Tyhmiä kysymyksiä, mutta en juurikaan seuraa telkkarista urheilua..

        Mene hiihtoliiton sivuille, siellä osio maastohiihto/kilpailut, johan alkaa kansallisia löytyä varmaan 300-400 per kausi, valitettavasti tällä kaudella tuli peruutuksia lähes puolet. Sanoit iäksesi 34v eli ensi kaudella pääset ikänaisiin yli 35v esim. veteraanien sm hiihtoihin ei karsintoja tai muitakaan esteitä.

        Hiihtäjät tehdään kesällä,eikunharjoittelemaan, rullahiihtoa,sauvakävelyä,juoksua punttia. >Jos alat kilpailla vapaalla ja perinteisellä, kalustoa pitää olla paljon, eri keleille, pehmeelle alustalle, kovalle alustalle......Uusi kausi alkaa 1.5.2014, huipuilla miksei sinullakin.


    • hiihtäjä hämeestä

      komppaan edellisiä, ennakkoluulottomasti vaan. vaikee selittää mitä noi kansalliset kilpailut tarkottaa, mutta ne on johonkin sarjahiihtoihin verrattuna astetta kovemmat kisat joissa on yleensä hyvät palkinnot. esim tampereen talvikisat

    • Onko jo myöhäistä

      Kiitos, tämä avartaa!
      Täyttyä alkaa selvittelemään lisää! Juoksen maratoneja ja joskus ultriakin joten noiden lisäksi varmaan sitten hiihtoon tähtääviä kesätreenejä. Rullasuksia olen miettinytkin, ehkä se on seuraava hankinta. Nyt olen menossa Lapponian puolikkaille mutta odotukset eivät ole korkealla kun nyt on viikkokausia etten ole päässyt hiihtämään. Ja tosiaan juuriha olen vasta lajin aloittanut. Vapaata olen oikeastaan pelkästään hiihdellyt sen vähän mitä olen hiihtänyt. Voiteluista en tiedä vielä mitään mutta hyvät sukset ostin ja tykkään lajista ihan älyttömästi :) kaikki on uutta mutta kiva aloittaa joku juttu ihan nollista.

      • Siklitaavi

        Tulet huomaamaan, etteivät ne yhdet sukset kilpahiihtäjällä tule riittämään mihinkään. Eri keleillä luistaa erilainen suksi. Vesikeli, pakkaskeli, uusi lumi, vanha lumi, kova ja pehmeä latupohja... Kuitenkin ehkä kolmella suksiparilla pääsee alkuun, jos hiihtää vain yhtä tyyliä.

        Voitelu on sitten oma juttunsa. Seurat järjestävät yhdessä voidefirmojen kanssa tavallisesti yhden illan mittaisia voitelukursseja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ne ovat samalla markkinointitilaisuuksia, eikä kaikkea kannata hankkia, mitä esille tulee. Voiteisiin saa uppoamaan hirveästi rahaa, jos ei hieman suodata saamaansa tietoa. Voitelun pääperiaatteet siellä kuitenkin selviävät.

        Kansalliset kisoja seurat järjestävät ympäri maata todella useita. Niihin on osallistumisoikeus jokaisella Suomen kansalaisella, jolla on hankittuna kilpailulisenssi. Lisäksi järjestetään pienimuotoisempia piirikunnallisia kilpailuja. Esim seurojen sarjahiihdot usein ovat sellaisia.


    • hiihdetään

      Ap miten kulkee juoksu? Itsekin olisin kilpahiihdosta kiinnostunut ja saman ikäinen.

      • hiihdetään

        Lisään; asiassa arveluttaa eniten vaan tuo välinepuoli


    • hiihtomies jo 12 v

      1.) Liity johonkin hiihtoseuraan ja hanki lisenssi. Näin saat oikeuden kansallisiiin kisoihin ja osallistua SM kilpailuihin.
      2.) Harjoittele kesällä ja syksyllä hyvin. Olet harjoitellut ilmeisesti paljon maratonmatkoja varten. Huomaa että 10 km hiihto on täysin erilainen kuin maraton matka jossa maksimaalista hapenottoa ei tarvitse. Harjoittelun täytyy siis olla suorituskykyä parantavaa. Pelkkä PK jauhanta ei riitä kun hiihtokisa kestää 20 minuuttia.
      3.) Satsaa välineisiin. 3 paria vähintään per hiihtotyyli. Suosi ennakkotilausmahdollisuudet. Hyllystä harvemmin hyviä pareja löytyy. Lisäksi kannattaa jututtaa nykyisiä kilpailijoita josko heillä olisi vanhaa kalustoa myytävänä. Jos on, muista ensin testata ennen osto päätöstä. Harvemmin kukaan ykkösparista luopuu.

      4.) Harjoittelusta vielä. Naisissa on tällä hetkellä kärjen takana melko paljon tilaa, eli TOP 20 sakkiin hiihtäminen on melko mahdollista jos harjoittelee hyvin. Hiihdon rautalady, josta aiemmin mainittiin harjoittelee viikossa keskimäärin 10 tuntia ainoastaan, koska omaa hyvät pohjat, mutta harjoittelu on sitäkin laadukkaampaa. Siksi Sirkka hiihtää joka kisassa 15 parhaan joukkoon.

      5.) Onnea matkaan... Anna palaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe