AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Miten kuvat saa pienemmiksi?

Miten kuvat saa pienemmiksi?

11 Vastausta 14 222 Lukukertaa
Auttakkaa! Miten saan pienennettyä digikuvani, jotta voisin ne liittää kotisivuilleni. Nykyiset kuvani veivät niin paljon tilaa, ettei niitä mahtunut kuin reilu kymmenen geocitiesiin. Mulla on paint shop pro 8.0 Mut en osaa käyttää sitä :)

Kuvan koko webbiin

Image size -komento muistaakseni avaa ikkunan jossa noita kuvan kokoja muutellaan. Anna siellä kuvalle uudet mitat (leveys ja korkeus) niin saat pienennettyä.

Webiin muuten riittää kuvan resoluutioksi 72dpi:tä. Sen saat asetettua myös tuossa samassa ikkunassa kuin kuvan muun koon.

yleensä

Image/size ja annetaan sopiva koko pixeleinä.
Ei siihen kannata tuumia sotkea. Tulee vain turhan vaikeaksi.

Jos näytön koko on vaikka 1024 niin puolen näytön levyinen kuva on n. 500 pixeliä.
Ohjelmat osaa säätää automaattisesti toisen suunnan kun toisen antaa.

kysyttävää resoluutiosta

Ok, tein PhotoImpactilla kokeen, säädin kuvakoon 640x480, tallensin kuvan kahdesti samalla jpg-pakkauksella 100% mutta käytin eri resoluutiota. Käytin 72dpi ja 300dpi, kuvan tiedostokoossa ei ollut kuitenkaan mitään eroa, WTF?
Kuvan senttikoot kyllä muuttuu.

Tässä mun vinkit

Kuvan leveyden kannattaa olla esim välillä 400-600 pixeliä ja korkeuden 300-500. Silloin kuvan näkee kokonaan kaiken kokoisilla näytöillä. Tuon kokoinen kuva painaa jpg-muodossa alle 100 kiloa. Resoluution pitäisi olla se jo aiemmin mainittu 72 pistettä tuumalle (dpi).

En tunne ohjelmaasi, mutta esim Photoshopissa "Save for web" -toiminto on hyvä ja sillä näkee pakkauksen vaikutuksen heti. Pakatessa kuvan paino pienenee, mutta pakatessasi liikaa, laatu huononee. Itse käytän kuvasta riippuen arvoja 80-100%. Yleensä 80%:lla muutosta ei näe silmin.

lisää resoa

Katsos tämän palstan aloitussivulta (aihelista) kuvaa, jonka vieressä on teksti "Keskustelut uudistuivat -mukana myös haku". Naamankuvan koko on siinä 170*120 pixeliä.
Ei siinä tuumista mitään puhuta.

Jos teet kuvan, jonka koko on 100*100 pixeliä riippuu sen koko näytöllä siitä, mikä tarkkuus sinulla on näytölle säädettynä.
Tuumilla ei ole siinä mitään tekoa.

Kun muutat kuvan kokoa niin ruksaa Constrain niin kuvan mittasuhteet säilyy vaikka koko nuuttuu.

en tarkoittanut sitä

tiedän toki kuvan mittasuhteet pikseleinä, esim. 640x480 pikseliä. Mutta se pikseliä tai pistettä/tuuma (dpi=Dots Per Inch) resoluutio on eri asia, se on kuvan tarkkuutta kuvaava arvo. Nettiin tai muuten vain ruudulla katsottavalle kuvalle riittää 72 tai 96dpi resoluutio mutta tulostaessa kannattaa käyttää ainakin sitä resoa jolla se kuva alunperin on skannattu tai kuvattu ja säätää tarvittaessa kuvan koko senttimetreinä mutta ei isommaksi kuin alkuperäinen kuva.

DPI:n muuttaminen ei vaikuta kuvan kokoon pikseleinä ruudulla mutta tulostaessa se muuttaa kuvan kokoa senttimetreinä mitattuna.

Tiedostokokoahan saa tottakai muutettua jpg-pakkauksen määrää säätämällä.

Äärimmäisen simppeli tapa

on käyttää Microsoft Powertoys Image Resizer -ohjelmaa (edellyttäen että käyttis on XP).
Tuolta http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx sivun oikeasta reunasta lataat. Asentuu hiiren kakkosvalikkoon, ja voit valita valmiista neljästä eri koosta, ja tarvittaessa muokata kokoa.

jpeg-haavoittuvaisuus

mikkisoftan räpellykset on täynnä tietoturvareikiä, jopa jpeg kuvilla voidaan kone kaapata... :/

mistä

paint shop pro 10 laittakaa suora linkki ku oon kokeillu kaikkee mut aina niihin pitää rekistöröityy ja ne sanoo englanniks sähköposti ja sit salasana niin mistä saan suoran linkin?? AUTTAKAA!
 /   /  /  / Miten kuvat saa pienemmiksi?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta