vuokralainen tilas putkirempan

putket uusiks

Omistan omakotitalon, joka on vuokrattuna.
Vuokralainen sitten meni ja tilas putkiremontin joltain kiertelevältä kaupustelijalta mitään ilmoittamatta tai kyselemättä.
Oikeuttahan sillä ei ole tuollaisia tilauksia tehdä. Yhtäkkiä vain lasku tulla tupsahti postilaatikkoon. Luulin ensin huijauslaskuksi ja otin yhteyttä rempan tehneeseen firmaan. Sieltä vahvistettiin, että remppa on tilattu. Soitin vuokralaiselle ja hän totes tyynesti että remppa on tehty ja hän sen oli tilannu.

Kuluttajaneuvoja käski vain neuvotella remppafirman kanssa. Tässä vaiheessa sain vain kopion sopimuksesta, jolla putkiremppa on tilattu.

Ymmärrän putkiremontin tehnyttä firmaa; se on työnsä tehnyt ja haluaa siitä rahansa. Mutta onko niillä mitään vastuuta tarkastaa että remontin tilaaja on myös kiinteistön omistaja tai muuten oikeutettu tilaamaan?

Kiinteistön omistajanahan remontit kuuluu mun maksettavakseni, mutta entä jos todellista putkirempan tarvettakaan ei ole ollut mutta asiasta ymmärtämätön vuokralainen on saatu kuitenkin vakuuttuneeksi sen tarpeellisuudesta?
Ensimmäinen info asiasta oli mulle tuo lasku postilaatikossa.

Onko mitään kokemuksia miten asiassa kannattaisi edetä?
Todellista remontin tarvetta ei siis ollut ja mahdolliset putkirempat tilaisin kyllä puolison veljen putkifirmalta jos niille tarvetta olisi.

16

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Remontit tarpeen

      Onhan hyvä että vuokralainen kantaa vastuuta talosi kunnosta. Teillä vuokranantajilla kuin sitä järkeä ei tunnu liikaa olevan.

      • ohutlcxsa

        Putkiremottit tehdään VAIN silloin, kun tulee VESIVAHIKO, jolloin VAKUUTUS MAKSAA, siksihän SE on otettukin, niin uusitaan koko putkisto samalla kertaa.


      • Hohhoijakkaa99
        ohutlcxsa kirjoitti:

        Putkiremottit tehdään VAIN silloin, kun tulee VESIVAHIKO, jolloin VAKUUTUS MAKSAA, siksihän SE on otettukin, niin uusitaan koko putkisto samalla kertaa.

        Ei vakuutus korvaa vanhuuttaan hajonneita putkia.


    • Hepomatti32

      Voit ilmoittaa sille putkifirmalle, että laittavat laskun remontin tilaajalle. Putkifirma sitten riitelee remontin tilaajan kanssa maksuista. Putket kuuluvat sinun maksettavaksesi vain jos olet remontin tilannut tai vuokralaisen siihen valtuuttanut.

      Sinulla ei ole suoranaista velvollisuutta maksaa mitään vuokralaisen tilaamaa. Tai jos naapurin Eki käy ostamassa auton ja laittaa laskun sulle, niin maksatko?

      Muutenkaan vuokralainen EI SAA tehdä tuollaisia remontteja - periaatteessa vuokrsopimuksen purun paikka. Ainoastaan aivan pakottava tarve (esim. vettä suihkuaa lattialle) oikeuttaisi vuokralaisen tilaamaan putkimiehen paikalle, mutta siinäkin tapauksessa vain sulkujen tekemiseen. Esimerkiksi jos vaikka vettä ei tulisi ollenkaan, niin vuokralainen ei saa tilata korjaajaa vaan se on vuokranantajan tehtävä.

    • Äimän Käki

      Voiko tää olla enää totta?! Mistä näitä aivokääpiö-vuokralaisia oikein riittää...?! Mitä helkkaria liikkuu vuokralaisen päässä, jos ja kun mennään tilaamaan PUTKIREMONTTI vuokrattuun asuntoon/taloon?!?!?!?!

      • Hepomatti32

        Joo jos tuollainen olisi luvallista ja vielä omistajan laskuun, niin aika monessa kämpässä tehtäisiin kylpyhuoneremonttia tai vaihdettaisiin keittiönkaapit :-)


    • näin on

      Tilaaja maksaa.

    • ei epäselvyyttä

      Tilaaja maksaa.

    • tilaaja maksaa

      Ei sinun tarvi tuota maksaa. Tilaaja, eli vuokralainen sen joutuu maksamaan. Ota huomioon että sinua ehkä kusetetaan, putkifirma voi olla vuokralaisen kaveri tms.

    • 16+6

      Juuri näin, tilaaja maksaa AINA

    • Tilaaja

      Jääkaappi hajosi. Vuokralainen osti uuden ilmoittamatta ja sopimatta asiasta kanssani. Eikä sitten todellakaan ollut edullisin versio. Lähetti sitten laskun kaapista ja kuljetuksesta. Soitin hänelle ja käskin mennä pankkiin maksamaan omat laskunsa, ei ne minulle kuulu. Hän ei oikein meinannut tajuta voittaneensa juuri jääkaapin. Sen hän saa viedä menessään.
      Toi putki homma onkin jo vaikeampi kun vuokralainen ei voi viedä putkia muuttaessaan :)
      Vuokralaisten kannattaisi olla hyvin varovaisia tehdessään omatoimisia remontteja. Kustannukset tulee heille täysimääräisenä maksettaviksi.

    • Töttöröö!

      Onneksi Suomessa ei voi kolmannen osapuolen nimiin tilata yhtään mitään.

      Tilaaja maksaa.

    • asdfdasfadsfdsad

      Minäkin olen kuullut että jos vuokralainen itse tilaa jonkun palvelun kämppään, niin vuokralainen maksaa. Sama periaate on myös jos joku on luvattomasti parkkeeranut auton ruutuusi ja tilaat hinurin, niin itse se hinuri (tilaaja) on se maksettava.

    • mnvfchjk

      Kyllä tässä tapauksessa, tilaaja maksaa.
      Vuokralaisella EI ole OIKEUTTA tehdä tälläisiä päätöksiä vuokra-asunnossaan.

      Jos / kun viet asian OIKEUTEEN olet vahvoilla ja voitat.

    • Musta Cola 116

      Sinulla voi olla vielä uskomattomia käänteitä vastassasi. Tulipa vaan mieleeni, että minkähänlainen ammattitaito ja -etiikka tällä kiertelevällä kaupustelijalla lienee. Putkethan ovat ihan piilossa, joten et millään voi tietää, mitä siellä on. Aikahan sen sitten näyttää...

      Varaudu vetämään sekä firma että vuokralainen oikeuteen talosi pilaamisesta ja sen aiheuttamista korjauskustannuksista. Eri asia tietenkin on, saatko niiltä koskaan mitään.

      En haluaisi maalata piruja seinillesi, mutta näin siinä saattaa käydä.

    • Tällainen tsäänssi

      Tietysti tässä putkiremppa-tapauksessa voi toimia siten, että maksaa sen putkiremppalaskun itse, laittaa kotitalousvähennyksiin (ja muihin verovähennyksiin), MUTTA pistää vuokrankorotuksen vireille välittömästi. Onhan talo nyt tietysti arvokkaampi vuokrakohde, kun siinä on putkiremppa tehtynä! Samaiseen tönöön saa muuten nyt parempaa asumistukeakin tuon putkirempan takia.... ja jos ne ääliöt vuokralaiset on asumistuen piirissä, niin kelahan sen loppukädessä maksaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe