Kommunistien talousoppi - henkimaailman asia

Kommunistien taloustiede perustuu henkimaailman asioihin eikä kirjattavissa oleviin tuloihin ja menoihin.

Kommunistien taloustiede perustuu tavaran arvolle, jota kukaan ei ole koskaan pystynyt laskemaan yhdellekään valmistetulle tavaralle - eikä koskaan tule pystymäänkään.

Kerrohan marxin taloustieteeseen tukeutuen, että miksi varaosista itse koottu auto tulee paljon kalliimmaksi kuin sama auto tehtaassa koottuna?

Selitä myös marxin arvoteorian avulla, että miten samaan aikaan samoilla markkinolla myytävät samat tuotteet ovat erihintaisia vaikka ne myydäänkin arvostaan.
Katso ja hämmästy miten samaa tavaraa myydään eri hintaan:
http://www.vertaa.fi/matkapuhelin/nokia/lumia_925_nfc_lte/

Miten kyseisen puhelimen arvo voidaan koskaan laskea tietämättä jokaisen puhelimen myyntihintaa?

Niin, ei mitenkään! Joten marxin talousoppi perustuu henkimaailman asiaan - siis reaalimaailmasta poissaolevaan - kuten tavaran arvoon.

....................

35

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No, eikö palstan komukoilla ole mitään sanottavaa Kallen perusteltua heidän taloustieteensä perustuvan henkimaailman asioihin kuten tavaran arvoon sillä tavaran arvoa ei voida käytännössä laskea ja näin komulien talousopin soveltamiseen käytäntöön putoaa pohja pois - tai sitä ei ole oikeastaan koskaan ollutkaan.

      ...................

    • Joopajoo, tmv....

      Komulioppi on uskonto. Joten siitä voi puhua vain uskonnon tasolla, kuten olet varmaan huomannut.

    • No, löytyykö tuolle Kallen väitteelle kommunistien taloustieteen perustumista henkimaailman asioihin yhtäkään vasta-argumenttia?

      Haloo, punanutut, miten tavaran arvo lasketaan käytännössä????
      Vai onko kysymyksessä henkimaailman käsite?

      ..................

    • No, löytyykö mitään todisteita sille, että marxin oppien mukainen tavaran arvo on joskus pystytty reaalimaailmassa laskemaan yhdellekään tavaralle?
      Jos niin koska, missä, kenen toimesta ja miten?

      .......................

    • Massapostaan tähän viestini, koska massapostaaja antipunikki (h...p) on kovasti esiintynyt asiassa Marxin kumoajana.

      # antipunikki (h...p):
      "Kalle perustelee marx-tietäjän ja erikoisneron s.partacus vääristelevän marxin oppeja:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12145865"

      Antipunikki "housuunsapaskantaja" ajoi jälleen kätensä ...siihen. Sori lisänimityksestä mutta itse hän on sen luonut.

      Marxin työajan jaottelu on välttämätön ja lisätyöaika. Jos työaika kuvataan näin a.............b....c, niin a-b on välttämätön työaika ja b-c on lisätyöaika.
      Kysymys antipunikki (h....p):lle Missä Pääoman kohdassa työajan jaottelu tuodaan näkösälle.

      Miten työaika sopii kaavaan C=c v m?
      Välttämätön työaika a-b on c v eli tuotantokustannukset. Lisätyö b-c on m eli lisäarvo. Lisätyö on se työn osa, josta kapitalisti ei maksa mitään ja siitä muodostuu lisäarvo.
      Miksi näin? Marx toteaa, että olipa tuotanto työläisten tai kapitalistien käsissä, tuotantokalusto on uusinnettava eli kustannettava ja sen työläinen tekee välttämättömällä työajalla. Myös työvoiman on uusinnettava itsensä ja sekin tehdään välttämättömällä työajalla. Riiston olemus tulonmuodostuksessa ei ole tuotantokaluston ja työvoiman uusintamiskustannukset. Riiston olemus on maksamaton työ, lisätyö.
      Kapitalisti maksaa näennäisesti tuotantokaluston ja työvoimakustannukset. Käytännössä työvoima kustantaa työllään sekä c että v. c v muodostavat tuotantokustannukset ja ne tulevat kustannettua työläisen välttämättömällä työajalla.

      Tavaran arvo C on kuitenkin c v m. Se on tuotantokustannukset ja kapitalistin saama lisäarvo m. Se arvo-osa muodostuu työprosessin aikana, jonka työläinen luo tuotantokustannusten lisäksi mutta joka jää lyhentämättömänä kapitalistille eli on maksamatonta työtä.
      Pystyisiköhän ap ottamaan esille Pääomasta kohdat, joissa asiaa on käsitelty?

      s.partacus:
      ” Jos oletetaan että 10 tuntisessa työpäivässä työläisen itsensä uusintamiseen kuluu 4 tuntia, tuotantovälineiden uusintamiseen toiset 4 tuntia, lisätyöajaksi tulee 2 tuntia ja jonka rahallinen arvo jää kapitalistille.”

      Tässä on vain välttämätön työaika ja lisätyöaika. Ei muuta. Esimerkissä kymmentuntisessa työpäivässä lisätyöaika olisi 2 tuntia ja välttämätön työaika 8 tuntia. Täysin Marxin näkemyksen ja todellisuuden mukainen.
      Välttämätön työaika luonnollisesti jakautuu kahteen osioon; tuotantokaluston ja työvoiman uusintamiseen. Juridisesti työvoima kustantaa tuotantokaluston uusintamisen mutta omistus kapitalismissa siirtyy kapitalistille.

      ps. Tämäkin tarina on esitetty useaan kertaan aikaisemmin.
      Katsoin tarpelliseksi vastata vihdoin jälleen tehtyjen kymmenien massapostausten jälkeen.
      Antipunikki on todella se, minkä lisänimen on itselleen antanut. #

      • Niin, kyllä sinun kykysi ymmärtää marxin oppeja ovat todella vaatimattomat.
        Vaikka Kalle sinulle asian melkein rautalangasta taivuttaa niin ei mene oppi perille. Miten ihmeessä olet onnistunut sotkemaan marxin opin täysin sekaisin ja kuitenkin luulet niistä jotakin ymmärtäväsi. Mutta - huomaatko - viestissäsi ei ole taaskaan yhtäkään marx-lainausta lähdetietoineen tukemassa sinun sairaita tulkintojasi. Joten mahdatkohan olla ihan tosissakaan näiden viestiesi kanssa ja leikit vain täysin tolloa kommunistia palstalla. Olisiko asiat näin - vai olisiko todellakin niin, että et todellakaan ymmärrä mitään marxista?
        Vai tökkiikö sinulla luetun ymmärtäminen todella näin pahasti?

        Väitit näin:
        "Välttämättömään työhön kuuluu faktisesti työvoiman uusintamisen lisäksi tuotantokaluston uusiminen."

        Ei kuulu.
        Näin sanoo marx kehrääjän työnteosta kapitalistin palkatessa hänet töihinsä:
        "Niinpä siis hän panee kehrääjän tekemään työtä. sanokaamme, 12 tuntia päivässä. Niiden 6 tunnin lisäksi, jotka kehrääjän palkka eli hänen työvoimansa arvon korvaaminen vaatii, kehrääjän on siis työskenneltävä vielä 6 tuntia, joita minä nimitän lisät yön tunneiksi, ja tämä lisätyö olennoituu lisäarvossa ja lisä- tuotteessa."
        Kehrääjä tekee 12 tuntia töitä ja hänen palkkansa vastaa 6 tunnin työn tulosta ja näin hän tekee myös 6 tuntia lisätyötä eli lisäarvoa.
        Tässä nyt ei jäänyt sekuntiakaan työajasta työkalujen kulumisen korvaamiseen mutta ne sisältyvätkin tekijään "c" ja itse kehrääjän työn tulokset ovat "v" ja "m".

        Nyt olisi sinun vuorosi esittää jokin marx-lainaus, jossa marx kertoo työkalujen kulumisen sisältyvän tekijään "v" tai "m" mutta ei tekijään "c". Nyt ei enään riitä sinun sairaat marx-väärennökset vaan nyt tarvittaisiin vihdoinkin faktaa asiasta.

        Onko sinulla esittää mitään muuta kuin sairaat marx-tulkintasi väitteesi tueksi?
        Kalle on marx-lainauksin lähdetietoineen kumonnut väitteesi joten kyllä sinun on nyt myönnettävä katkera tappiosi tai esitettävä marx-lainus tukemaan sairasta käsitystäsi asiasta.

        "ps. Tämäkin tarina on esitetty useaan kertaan aikaisemmin.
        Katsoin tarpelliseksi vastata vihdoin jälleen tehtyjen kymmenien massapostausten jälkeen."

        Niin varmasti onkin mutta ei vale toistamalla totuudeksi muutu. Yritähän nyt löytää jokin marx-lainaus lähdetietoineen tukemaan sairaita marx-tulkintojasi. Kalle tuossa osoitti yhdellä marx-lainauksella, että marxin mukaan työpäivään ei sisälly sekuntiakaan työssä kuluneiden työkalujen korvaamiseen.

        .....................


    • No, miten on?
      Tietääkö kukaan, että miten tavaran arvo lasketaan reaalimaailmassa vai onko kysymyksessä täysin henkimaailman käsite?

      .............................

      • Tavaran arvo on niin moniselitteinen asia jotta sitä ei matemaattisin keinoin voi laskea mutta hinnan voi. Otetaan esimerkiksi kulta, kultaisen vihkisormuksen arvo voi olla mittaamaton sen sitoessa kaksi ihmistä yhteen elämän ajaksi mutta ei se sen hintaan vaikuta tipan tippaa, sen hinta on nykyään romukullan grammahinnalla laskettavissa.

        Laskettu hinta on tuotantokustannusten hinta lisättynä mahdollisella ja itse asiassa välttämättömällä katteella. Laskettu hinta pätee vain uudella tuotteella ja käytetyn tavaran hinta taas on kiinni siitä miten paljon ostaja suostuu siitä maksamaan.

        Tosin tuo laskettu hintakin vaihtelee koskapa varastoja ei nykyään nopean kehityksen vuoksi paljoakaan voida pitää. Parhaiten tuo vaihtelu näkyy alennusmyynneissä kun lapussa lukee norm. hinta 100€ nyt 50€. Varastossahan tavara menettää hintaansa ja arvostustaan koko ajan kun ympäröivässä maailmassa kehitys varsinkin tekniikan osalta rientää vauhdilla. Se mikä koskee tekniikkaa koskee myös hyvin pitkälle muotia.

        Otetaan esimerkki, känny joka on tullut kauppaan vaihdossa, minkä arvoinen se on vuoden ja kahden uuden kännysukupolven jälkeen? Se on jätettä eli pitää myydä heti sopivaan hintaan.


    • Työeläkeläinen:
      "Laskettu hinta on tuotantokustannusten hinta lisättynä mahdollisella ja itse asiassa välttämättömällä katteella. "

      Kymmenen pistettä. Saman havaitsi myös Karl Marx 1800 luvulla.
      Yrityksessä on puhdas voitto kulujen jälkeen, joihin kuuluu mm. tuotantokaluston lainan lyhennykset, raaka-aineet yms. ja työvoimakulut.
      Puhdas voitto ei ole sama kuin yrittäjätulo. Yritys maksaa, mitä maksaa, valtiolle veroa, voi jättää osan voitosta uusiin investointeihin, kassakin täytyy pitää vakavaraisena.

      Yrityksen tarkoitus on tuottaa voittoa. Siinä ei ole mitään väärää, jos se tuotetaan normaaleilla työehdoilla ilman työvoiman hiostusta.
      Tarkasteluun jää se osuus, joka jaetaan sijoittajille ja mikä on puhtaasti työvoiman tuottama mutta ei saa sitä itselleen.
      Voitto ei ole ylimaallinen ja tuntematon suure. Sen pitää syntyä ja se realisoituu markkinoilla.

      Siteeraus on aitoa Marxia.

      • Siteeraus ei ollut tippaakaan Marxia vaan Työeläkeläistä! Tuirhaa sinun on pyrkiä minusta Marxin reinkarnatiota tekemään!

        Ilman sijoittajia ei koko yritystä olisi, sen perustaminen vaatii sijoituksia ja on todella kohtuullista jotta siitä maksetaan. Ilman tuota osuutta sijoiittajille tuskin kukaan rahojaan yrityksiin sijoittaisi, sijoittaisitko sinä s.p?


      • No, miten on?
        Tiedätkö sinä, että miten tavaran marxin oppien mukainen arvo lasketaan reaalimaailmassa vai onko kysymyksessä täysin henkimaailman käsite?

        .............................


      • Höpöjä punikki, taasko valehtelet vai etkö todellakaan osaa marxia?

        Missä marx on sanonut jotakin edes tähän viittaavaa:
        "Laskettu hinta on tuotantokustannusten hinta lisättynä mahdollisella ja itse asiassa välttämättömällä katteella. "

        Ja lainaus marxin opista lähdetietoineen mukaan.

        .....................


    • Oletko kysynyt itseltäsi mistä sijoittajien raha tulee. Taivaastako vai aiemmin tehdyn työn tuloksista ja ovatko sijoittajat tehneet itse esim. 500 milj. euron sijoituksen edestä sitä aikaisempaa työtä.

      Pienyrityksissä on hieman toinen tilanne. Siellä omistaja on myös yrityksensä työntekijä ja hän on voinut lähteä työmiehestä (-naisesta) liikkeelle panttamaalla asuntonsa, säästönsä ym.

      "Ilman sijoittajia ei koko yritystä olisi, sen perustaminen vaatii sijoituksia ja on todella kohtuullista jotta siitä maksetaan. Ilman tuota osuutta sijoiittajille tuskin kukaan rahojaan yrityksiin sijoittaisi, sijoittaisitko sinä s.p? "
      Vastoin tahtoasi noin se kapitalismissa on. Tässäkin olet samaa mieltä Marxin kanssa.

      • Näin meillä vapaassa maailmassahan me emme aloittaneet eilen ja sijoitusvarallisuutta on joillekin kertynyt järkevän taloudenpidon ansiosta. Yleensä sitä ei viikoissa eikä edes vuosissa hankita vaan se on pitkäjännitteistä taloudellista suunnittelua ja järkevää toimintaa.

        Toisin on tietysti jälkikommunismissa kuten olemme nähneet tuossa rajan takana jossa 20 vuotta sitten ei kukaan omistanut mitään ja nyt on useita miljardöörejä. Siinä pitää ihmetellä miten kommunismi on opettanut moista politiikkaa jäsenilleen?

        Minua ei tippaakaan kiinnosta mitä mieltä sinun ihanteesi on mistäkin asiasta mutta näyttää, ainakin sinun kertomanasi Marxkin jossain kohden olleen oikeassa. Yksi tai kaksi oikeaa ei kuitenkaan edes lotossa anna jättipottia vaan pitää olla enemmän oikein. Kuten kaikki tiedämme yritykset hoitaa taloutta marxilaisittain on aina päätynyt katastrofiin tai konkurssiin. Minä en ole tehnyt yhtään taloudellista konkurssia elämäni aikana.

        Harva nyt sijoittaa 500 miljoonaa, ainakaan euroina. Rahaa kuitenkin löytyy pienemmissä erissä kun perustetaan osakeyhtiö ja myydään osakkeita jotka sitten voidaan viedä pörssiin. Jos rahaa tarvitaan tuo mainitsemasi summa niin osakkeita vain pitää olla runsaasti ja homma hoituu. Jos firmalla alkaa mennä hyvin niin osan osakkeista myymällä voi saada sijoituksensa takaisin odottamaan uusia kohteita. Noin toimii järkevä talouspolitiikka!

        Todella moni pienempi yrittäjä on hankkinut pääomansa kiinteää omaisuuttaan vakuutena käyttäen ja silloin -90 luvun lamassahan niitä mökkejä meni alihintaan joukoittain ja yrittäjät jäivät vielä velkaa. Mielestäni riskit eivät saa olla liian suuria mutta jotain on uskallettava jos aikoo saada jotain muutakin aikaan kuin krapulan.


      • Etkö sitä tiedä?
        No, sijoittajien alkupääoma voi olla kotoisin menestakin eri lähteestä kuten perintöä, ryöstösaalista, lottovoitto, kovan työn tulosta, jne, jne.

        Jos sijoittajan sijoitukset kasvavat niin voitto tulee tietenkin jonkun yrityksen voitoista, jonka se on tehnyt valmistamalla tavaroita halvalla ja myymällä ne voitolla.

        No, miten on?
        Tiedätkö sinä, että miten tavaran marxin oppien mukainen arvo lasketaan reaalimaailmassa vai onko kysymyksessä täysin henkimaailman käsite?

        .............................


    • Vanha kunnon

      Kaikkea on mahdollista laskea jopa hintojakin kun myydään kestämätöntä kallista merkkirihkamatuotetta halpatuotannosta valmiina uutuutena entisen maineella.
      Nykyään menee niin et vanha kunnon on usein parempi kun uusi ja kallis.
      Vaikka ois samanmerkkinen.

    • tuppu

      Pöljät kommunistit pystyivät sentäs ennustamaan virtuaalirahan. Se on paljon se. Vielä tyhmemmät Marxit näkivät ja analysoivat osakeyhtiöt kapitalismin kehityksessä yksilökapitalismin seuraavava muotona.Mutta mitä tuli sen jälkeen?

    • Eikö yksikään punanuttu tiedä, että miten tavaran arvon voi laskea reaalimaailmassa?
      Miten marxin talousoppia sitten voisi käyttää oikeassa elämässä mihinkään muuhun kuin kommunistien kurittamiseen?

      Siihen tarkoitukseen se sopii oikein mainioisti.

      ................

    • pontu

      "Eikö yksikään punanuttu tiedä, että miten tavaran arvon voi laskea reaalimaailmassa?"

      Mielestäni kommarit ovat esittäneet sen satoja kertoja.
      Pääomakulut, tuotantovälineet ja raaka-aineet, työvoimakulut ja voitto. Kunkin tavaran arvo syntyy yrityslaskennassa likipitäen työn arvon mukaan. Kilpailu markkinoillla tasaa yli- ja alihintoja ja synnyttää keskimäärin työn paljouden arvoutta vastaavan hinnan.
      Mikäli pörssissä tai muualla syntyy virtuaalirahaa yli työn arvojen ja se vaihtelee suuresti lyhyellä aikavälillä, rahamaailma sotkeentuu ennenpitkää omiin jalkoihinsa
      ja syntyy tuotantolama tai finanssikriisi tai molemmat.

      • Sinun mielestäsi siis palstalla on kerrottu, että miten tavaran arvo lasketaan reaalimaailmassa.
        Kerrohan sitten, että miten se tapahtuu, tai jos et itse asiaa ymmärtänyt niin linkitä viestiin.

        Minkähän takia et selviydy kummastakaan tehtävästä?
        Johtuisiko siitä, että tavaran arvoa ei todellakaan pystytä reaalimaailmassa laskemaan.

        ....................


    • TIKKAMESTARI!

      HEI!

      Nyt Toveri Työkkäri ja Toveri AP sekä Toveri AvaraKatsanto pitää huomata se, että Valtiollinen Talous- ja Yhteiskuntapolitiikka perustuu tieteellisiin teorioihin, malleihin ja kaavoihin. Onhan nytkin pakko sanoa, että TELLUS-planeetan valtioiden Talous- ja Valtiopolitiikka perustuu teorioihin ja vielä siten, että näiden teorioiden KÄYTÄNTÖ ovat Mallit ja Kaavat siis MATEMATIIKKA.

      Me voimme vain sen todeta, että nykysin Talouspolitiikka perustuu ikävä kyllä Äärimmäisen Epärealistiseen ja Epäloogiseen Talous- ja Yhteiskuntateoriaan siis Odotuksilla Täydennetty Klassikkomalli eli Uusklassinen Talousoppi rp:hen.

      On nyt ainakin minulla jonkinlaisena ekonomistina ollut se ongelma, että nykytaloustiede ei kerro meille yhtään mitään siitä, että miten elinkeinoelämä kehittyy siis talousennusteet ja VALTAVIRTA ovat ympyräistä sekoilua. Nyt eräänä esimerkkinä voimme mainita sen talousennusteen, joka kuvasi sitä tilannetta, että mitä Suomessa elinkeinoelämässä 1990-luvulla tapahtuu tai voisi tapahtua. Kun 1990-luku Suomessa alkoi, niin Talousennusteet ennakoivat sellaista, että talous kasvaa Suomessa noin kahdeksan prosenttia vuoden aikana, mutta kävikin siten, että talous aleni kahdeksan prosenttia.

      Voimme nyt todeta sen, että jos taloustieteelliset teoriat, mallit ja kaavat eivät varoita yhtään mitään elinkeinoelämän ongelmista, niin voimme kai nyt kysyä sitä, että mitä hyötyä Yhteiskunta- ja Taloustieteestä voisi olla varsinkin, kun Pihtiputaan mummot kahvin poroistaan pystyvät ennustamaan Elinkeinoelämän kehityskuviot paljon paremmin kuin Ekonomistit käppyröistään.

    • horisko

      Sä et sitten ole nähnyt yhtään yrityksen kirjanpitoa. Sääli.
      Sitäpaitsi kaava C = c v m on reaalinen, koska se sisältää kaikki tavaran tuottamiseen kuuluvat osaset. Yhtälön oikealla puolella olevat arvot syntyvät työläisen työn tuloksena.

      • Niinhän se on marxin oppien mukaan - henkimaailmassa.
        Mutta miten on asian laita reaalimaailmassa?

        Kerrohan, että miten tavaran marxin oppien mukainen arvo lasketaan reaalimaailmassa sillä tavaran myyntihinta ei aina vastaa sen arvoa.
        Sinä voit ottaa selville tekijät "c" ja "v" mutta sekä "C" että "m" ovat aina kaikille tuntemattomia.

        Pystytkö kertomaan?
        Et varmasti pysty sillä siihen ei pysty kukaan muukaan.

        .................


      • "Sitäpaitsi kaava C = c v m on reaalinen, koska se sisältää kaikki tavaran tuottamiseen kuuluvat osaset."

        Niin, se on kyllä henkimaailman laskukaava sillä siinä on aina ainkani kaksi tuntematonta, C ja m.
        Tavaran myyntihintakaan ei auta meitä eteenpäin tavaran arvon laskemisessa sillä samaa tavaraa myydään eri hinnoin samaan aikaan samoilla markkinoilla, lue ja hämmästy miten Lumia hinta vaihtelee:
        http://www.vertaa.fi/matkapuhelin/nokia/lumia_925_nfc_lte/

        Eikö olekin ihmeellistä. Tuo sivustohan oikeastaan osoittaa marxin olevan väärässä oppeineen!!
        Tiedätkö miten?
        Kalle voi tehdä asiasta uuden aloituksen, jossa keskustelemme tuolla sivustolla ilmenevästä marxin oppien virheellisyydestä.

        ......................


    • TIKKAMESTARI!

      HEI!

      Nyt Toveri AP pitää muistaa se, että on olemassa Makroteoria siis Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R' ja Tuotantopääoma siis R-T...P...T'-R'.

      Mikroteoria1 siis Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä Lisäarvo. Nyt Pysyvä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet. Vaihteleva Pääoma on yhtä kuin Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.

      Mikroteoria2 on Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä Lisäarvo. Kiinteä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet. Liikkuva Pääoma on Työvoimakustannukset sekä Raaka- ja Apuaineet. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Kiinteä ja Liikkuva Pääoma. Me voimme vielä todeta sen, Apuaineet pitävät sisällään myös Energian.

      On olemassa vielä KÄYTTÖARVO ja VAIHTOARVO. Nyt Käyttöarvo on se HYÖTY, jonka Kuluttaja uskoo saavansa ostamastaan tavarasta tai palvelusta. Vaihtoarvo on kaksijakoinen siis Rahayksikkö- ja Työtuntimääräinen.

      Ymmärtääksemme on Tavara- ja Palveluasiassa HYVÄ ottaa ensiksi tarkastelun kohteeksi Rahayksikkömääräinen HINTA, ja josta on suhteellisen helposti mahdollista laskea Pysyvän ja Vaihtelevan Pääoman osuudet sekä myös Lisäarvo. Kun me nyt tiedämme sen, että mikä on Työtunnin Hintataso aritmeettisena keskiarvona laskien ja kun jaamme tällä keskiarvoisella Työtuntihinnalla Pysyvän Pääoman Hintaosuuden, niin saamme Työtunneissa laskien Pysyvän Pääoman osuuden, ja kun vastaavasti jaamme keskituntihinnalla Vaihtelevan Pääoman osuuden, niin saamme työtunneissa laskien Vaihtelevan Pääoman osuuden, ja kun toimimme vastaavasti Lisäarvon kohdalla, niin saamme Lisäarvon osuuden Työtunneissa laskien. Nyt ehkä Teitä Toverit AP, Työkkäri, PSillanpää ja Kyselijä X yllä oleva tarinointi ehkä vähän auttaa ongelmissanne kuten myös sellaista Henkilöryhmää kuin AvaraKatsanto.

    • Niin, ei kai siinä auta muu kuin tunnustaa Kallen olevan oikeassa ja tavaran marxin oppien mukaista arvoa ei kukaan koskaan tule pystymään laskemaan.

      Myyntihinta ei auta meitä eteenpäin sillä jopa samaa tavaraa myydään eri hinnoin samanaikaisesti samoilla markkinoilla.
      Ei sinun Kallea tarvitse uskoa vaan voit ihan itse ihailla esimerkiksi Lumian erilaisia hintoja:
      http://www.vertaa.fi/matkapuhelin/nokia/lumia_925_nfc_lte/

      Eikö olekin ihmeellistä. Tuo sivustohan oikeastaan osoittaa marxin olevan väärässä oppeineen!!
      Tiedätkö miten?
      Kalle voi tehdä asiasta uuden aloituksen, jossa keskustelemme tuolla sivustolla ilmenevästä marxin oppien virheellisyydestä.

      ......................

    • LINNAMESTARI!

      HEI!

      Nyt koska ei ole olemassa sellaista kuin Yleinen Tasapainohinta vaan vain ja ainoastaan ns. TASAPAINOHINTA, ja jos me haluamme määrittellä jonkin tavara- tai palveluryhmän hintatasoa yleisemmin niin aritmeettista keskiarvoa siis Aritmeettista Keskiarvoa. Tietävätkö Toverit AP, Työkkäri, Kyselijä X, PSillanpää sekä SINIMUSTAT sitä, että mitä tarkoittaa Aritmeettinen Keskiarvo ja Geometrinen Keskiarvo? Jos HE eivät tiedä, niin olisiko liikaa pyydetty se, että HE ottaisivat esille ATK-verkosta sellaisen kohdan kuin Matematiikka ja Tilastotiede sekä sieltä vielä kohdan Aritmeettinen Keskiarvo?

      Me voimme vielä todeta sen, että jos olisi olemassa sellainen asia kuin YLEINEN TASAPAINOHINTA, niin tämä tarkoittaisi sitä, että Klassikkomallin Oletusten mukainen tilanne olisi myös arkipäivää Elinkeinoelämän piirissä. Nyt kun näin ei ole asian laita, niin voimme todeta sen, että on olemassa vain TASAPAINOHINTA siis se HINTA, jolla Tavara tai Palvelu vaihtaa haltijaansa tai omistajaansa yksittäisessä kauppatapahtumassa.

      Jos me nyt haluamme tutkia jonkun tavara- tai palveluryhmän hintatasoa, niin tutkimuksessa on pakko käyttää apuna aritmeettista keskiarvoa. Kun näin on asiat, siis on vain olemassa TASAPAINOHINTA, niin me emme voi tarkastelussa käyttää tutkimustoiminnan apuna Uusklassinen Talousoppi rp:tä vaan Materialistinen Historiakäsitys LD:ssä tai Pääomakirjan Arvolakimalli LD:ssä rp:tä.

      Tuliko nyt asiat Hyvät Toverit AP ja Työkkäri edes jotenkin paremmin ymmärretyksi? Te tiedätte ilmeisesti sen, että mitä eroa on käsitteillä YLEINEN TASAPAINOHINTA ja vain TASAPAINOHINTA.

    • Ei taida yksikään punanuttu tietää, että miten tavaran arvo lasketaan reaalimaailmassa!
      Marxin talousoppi perustuu siis henkimaailman käsitteelle - tavaran arvolle.

      ..................

      • Timo Espoosta

        >> Marxin talousoppi...


    • kemos

      Aloituksen väittämät ovat puuta heinää. Niissä ei käsitellä lainkaan tavaratuotannon yleisiä lakeja.

      • Niinkö?

        Kerrohan, että miten tavaran arvo lasketaan reaalimaailmassa. Stä ei ole toistaiseksi kukaan pystynyt kertomaan joten jos sinä sen tiedät niin olet ansainnut Nobelin palkinnon.

        .........................


    • rasakka

      Sitä ei tarvitse laskea. Jokamies voi nähdä, että osaset eivät kasaannu tai raaka-aine kasaannu ellei ihmiskäsi- ja aivo ole mukana.

      • Niinkö?
        Eikö marxin talousoppia pysty soveltamaan käytäntöön?

        "Jokamies voi nähdä, että osaset eivät kasaannu tai raaka-aine kasaannu ellei ihmiskäsi- ja aivo ole mukana. "

        Tukkipuun raaka-aine - pystyssä seisova komea mänty - kasaantuu metsässä täysin ilman ihmiskäden tai -aivon mukana oloa.

        ...................


      • jep jep
        antipunikki kirjoitti:

        Niinkö?
        Eikö marxin talousoppia pysty soveltamaan käytäntöön?

        "Jokamies voi nähdä, että osaset eivät kasaannu tai raaka-aine kasaannu ellei ihmiskäsi- ja aivo ole mukana. "

        Tukkipuun raaka-aine - pystyssä seisova komea mänty - kasaantuu metsässä täysin ilman ihmiskäden tai -aivon mukana oloa.

        ...................

        Timo Espoosta21.4.2014 11:240 SULJE
        >> Marxin talousoppi...


    • jesse proletaari

      aloitus:
      "Kerrohan marxin taloustieteeseen tukeutuen, että miksi varaosista itse koottu auto tulee paljon kalliimmaksi kuin sama auto tehtaassa koottuna?"

      Typerä kysymys. Sarjatuotannossa liukuhihnatyössä työn tuotantovoima vähentää huomattavasti työn paljoutta ja alentaa (auton) tuotteen hintaa.
      Koneellinen suurtuotanto ja työn tuottavuuden kohoaminen ovat perussyitä kapitalismin voittoon feodalismista.
      Marx on oikeassa edistyksen olevan työn paljouden alentumisessa tuotetta kohti.

      jep jep:
      "Ja lisäksi: Ne on kirjoitettu 150v takaperin, jolloin valtioiden ja silloisten yritysten talousasiat olivat kuin toisesta maailmasta."

      Eipä voisi enemmän mennä metsään kuin tässä. Kaikki meni.
      Tekniikka ja teknologia ovat muuttuneet. Tavaratuotannon talouslait eivät ole muuttuneet muuten kuin että Marx käsitteli hyvin vähän monopoleja ja finanssipääomaa, koska ne olivat vasta muodostumusvaiheessa. Viimeksi mainitut ovat ovat tietysti puute, jos niin halutaan sanoa, mutta Marx ei ollut ennustajapoppaukko ja kirjoitti sen mikä oli nähtävissä ja ennusti monopolien syntymisen pääomien kasaantumislain perusteella.

      Yritystaloudessa on edelleen kaksinkertainen kirjanpito. Siellä eritellään eri tavoin mutta eritellään kuitenkin pääomakulut, työvoimakulut ja voitto. Talouden osasista voidaan tehdä apukirjanpitoja. Ennakkolaskelmia uuden tuotteen kustannuksista tehdään ja toteutumista seurataan.
      Ja mikä tärkeintä. Kapitalisti, yrityksen kustannuslaskenta, osaa laskea tuotannon/tuotteen hinnan niin että voittoa tulee. Jos jatkuvasti lasketaan väärin, yritykselle tulee noutaja.
      Kapitalistisen yrityksen päämäärä on täsmälleen sama kuin 1600 luvulla. Sen tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe