"Uusiutunut Lapin Kansa" - mitäs tykkäätte?

pena...

Sisältö samaa höttöä ja isoja kuvia, mutta isommalla tekstillä. Siis kokonaisuudessaan lukemista on vähemmän - sekä yhdentekeviä juttuja että niitä harvoja kiinnostavia artikkeleita. Ja mainoksia tuntee olevan yhä suurempi osuus LK:n sivuista.

21

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Candlelight supper

      Just! Samaa mieltä. Isompi kirjasinkoko, yksi palsta vähemmän, sivujakin 4 vähemmän kuin aiemmissa numeroissa. Aamulehden pitäisi mielestäni olla jo 5 aikaan lukijalla, nyt täällä Kemijärven keskustassa lehti tuli 6.30. Ja tilaushinta tietenkin vain nousee, vaikka pitäisi minun matematiikkani mukaan laskea, koska laatu ja palvelu ovat laskeneet myös.
      Tätä menoa lehden voi aivan hyvin lukea työpaikallakin, tilauksen lopettaminen menee harkintaan kyllä.

    • En maksa enää

      Eikös Penalla vielä ole sytyttänyt , että sen tilauksen voi perua.
      Lapin kansasta keskusteltaessa lähes jokainen toteaa lopettaneensa tai suunnittelevansa tilauksen lopettamista.
      Luetpa sitten Lapin kansaa , Pohjolan sanomia tai Kalevaa , niin jutut ovat miltei samat , jopa mainoksetkin ovat samoja.

    • Kriittinen mies

      Ei lehti kyllä parantunut vähääkään vaikka lehden tekijät meille niin kehuvat ja hehkuttavat. Ollut omia kehuja jo useamman päivän lehdessä. Toimitussihteeri oli laatinut oikein ylistysarikkelin maanantain lehteen.Nekin ärsyttävät.

      Iso vihreä palkki urheilusivujen yllä, jossa ilmoitettiin, että kyseessä urheilusivut.
      Lukioiden älyn aliarviointia. Johan tuon nyt tollompikin huomaa erikseen ilmoittamatta.

      Edelliset sääkartat oli huomattavasti selkeämmät. Vaatii taas tottumista uusiin.

      Nyt kun lehti painetaan Oulussa ja tehdään ympäri Suomea kootuista jutuista, Alma Media passitti ihmisiä kortistoon. Niinhän tekevät kaikki firmat nykyisin, se on ajan henki. Halvalla pitää tehdä ja aina vain enemmän. Oulun painotaloon tuskin palkattiin yhtään ihmistä lisää. Aina vain pienemmän joukon selkänahasta revitään tuotto joka alalla.

      Tilauksen olen maksanut syyskuun loppuun ja taidan minäkin liittyä tilaamattomien joukkoon. Johan tuota tuli 40 v ja lehti vain huonnee sekä hinta nousee. Vaikka kun maalaisjärjellä ajattelee niin kustannustehokkuuden pitäisi noilla toimin paranua ja sen pitäisi näkyä tilaajahinnassa. Toisin käy, valitettavasti.

    • molokki4

      Köykäänen on lehti tai lehdykkä kuinka vain sitä itse kukanen haluaa kutsua. Tyhjää täynnä lehti. Itse lopetin tilauksen vuonna 2006. Eikä ole tullut mielenkään tilata kun sen voi lukea ilmaiseksikin niin monessa paikkaa.

    • voijuku

      Voi heleskatti taas tämänkin lauantai (5.4.14) Lapin kansaa. Ensimmäisen sivun molemmin puolin Tanja Poutiaista ja lottojuttua ja 3. sivu onkin jo mainoksia täynnä ja seuraavilla sivuilla sitä iänikuista kaivosasiaa. jne. Minun mielestä tämä uudistettu Lapin kansa on huonompi kuin entinen. Kattokaapa miten paljon on sivuja täytetty isoilla kuvilla! Sukeltajista, Anssi Kelasta ym.

      • Hoipertelua

        Lapin Kansan painaminen siirrettiin siis Ouluun, täältä Rovaniemeltä. Miksi Lapin Kansa ei nyt, viimeistään nyt, ryhtynyt kehittämään digilehteä? Kehityspanostukset kohdistuvat vanhanaikaisesti paperilehteen.

        Sanomalehdet eivät ymmärrä tässä maassa sähköisen lehden mahdollisuuksia. Jokaisessa taloudessa on jo tietokone. Ne joilla ei ole, voisivat printata lehtensä jossain yhteisellä kylätalolla.

        Tietokoneettomien sukupolvet kuolevat ensimmäisenä, koska ne ovat iäkkäimpiä.


      • afdg

        Tanja Poutiaisesta taas iso kuva ETUSIVULLA! Voi kiesus sentään.


      • Mirjami 123
        afdg kirjoitti:

        Tanja Poutiaisesta taas iso kuva ETUSIVULLA! Voi kiesus sentään.

        Oli tosiaankin Tanjan kuva etusivulla ja sisäsivuillakin vielä kolme lisää. Minulle olis kyllä kepeästi riittänyt se yksi etusivun kuva. Onhan Tanja nyt kyllä etusivun arvoinen, hyvä paikkakunnan esiintuoja ja upea ura. Paljon turhemmatkin ne on koko sivun kuvissa.

        Minua kyllä näppii uudistuneessa Lapin Kansassa muut seikat. Köykäinen sisältö, isot otsikot ja violetin värin päällä oleva teksti, josta ei saa selvää. Samoin ne vaaleanvihreällä painetut otsikot urheilutulossivuilla. Sääkartat aivan ala-arvoiset.

        Pieneltä tabletilta en halua alkaa lehteä lukemaan, tietokoneen näytöltä kylläkin. Pitää katsoa vielä jonkin aikaa jatkuuko tilaus ja missä muodossa. Oppii kait sitä ilman lehteäkin olemaan ja saahan vuositilauksen hinnalla vaikka mitä muuta.

        Yhteenvetona: Ei lehti uudistuksen myötä parantunut.


      • Koski Katu
        Mirjami 123 kirjoitti:

        Oli tosiaankin Tanjan kuva etusivulla ja sisäsivuillakin vielä kolme lisää. Minulle olis kyllä kepeästi riittänyt se yksi etusivun kuva. Onhan Tanja nyt kyllä etusivun arvoinen, hyvä paikkakunnan esiintuoja ja upea ura. Paljon turhemmatkin ne on koko sivun kuvissa.

        Minua kyllä näppii uudistuneessa Lapin Kansassa muut seikat. Köykäinen sisältö, isot otsikot ja violetin värin päällä oleva teksti, josta ei saa selvää. Samoin ne vaaleanvihreällä painetut otsikot urheilutulossivuilla. Sääkartat aivan ala-arvoiset.

        Pieneltä tabletilta en halua alkaa lehteä lukemaan, tietokoneen näytöltä kylläkin. Pitää katsoa vielä jonkin aikaa jatkuuko tilaus ja missä muodossa. Oppii kait sitä ilman lehteäkin olemaan ja saahan vuositilauksen hinnalla vaikka mitä muuta.

        Yhteenvetona: Ei lehti uudistuksen myötä parantunut.

        Meinasin just äsken perua tilaukseni mutta ajattelin sitten, että katotaan vielä tämä kuukausi josko alkais tulla parannusta lehteen. Ja niinku moni on sanonut, Lapin kansan "journalismi" perustuu yhä enemmän yhä isompien kuvien käyttöön. Jos se ei muutu, ainaki minun tilaukseni loppuu lähiviikkoina.


    • Myötähäpeää

      Jos jotain positiivista pitää löytää Lapin Kansan uudistamisesta, sen lukaisee/selaa entistä nopeammin läpi. Jääpä muuhun aikaa. Aamulla lehteä ei ehdi katsoa, kun jakoaikaa myöhennetty, mutta aurinkoiset iltapäivät jää enemmän itselle. Vielä enemmän saa aikaa muuhun kun lopettaa koko tilauksen ja plussana vielä säästyneet eurot.

      Uskookohan se Lapin Kansan oma väki, että lehti uudistui ja parempi? Sen lauluja laulat kenen leipää syöt -muualta saneltua muutokset. Hävettäis olla tekemässä paranneltua Lapin Kansaa.

    • myy1

      lopetan koko lehden ei sillä tee mitään, ihan on mennyt paska lehdeksi. en ikinä enää tilaa lapin kansaa kun tulee oulusta.

    • Ei voi olla totta!

      Olipa töppäys uutislehdeltä! Eilen illalla tuli televisiosta Teema-kanavalta henkilökuva Lapin Kansan valokuvaajasta Jussi Leinosesta.

      http://areena.yle.fi/tv/2180620


      Lapin Kansa ei maininnut ohjelmaa (ainakaan lähetyspäivänä maanantaina) printtilehdessä sanallakaan, ei myöskään Lapin Kansan nettisivuilla. Eikä edes Facebookissa. Ja ohjelma oli sentään kuin pitkä mainos maakuntalehdelle! Olen hyvin hämmästynyt. Julkisuus ja markkinointi eivät kelpaa julkisuudesta ja myynnistä elävälle kaupalliselle tuotteelle.

      Puolituntisessa henkilödokumentissa oli paljon Rovaniemen kaupunkimaisemia ja katunäkymiä ja melkoinen katras rovaniemeläisiä ihmisiä. Se oli hyvin kiinnostava tv-ohjelma lappilaisesta näkökulmasta.

      Lapin ja Rovaniemen asiat eivät kiinnosta Lapin Kansaa. Taas se nähtiin.

      Uskomatonta, mihin Alma Median maakuntalehtien yhteisaineisto johtaa. Siihen, että lehti on täynnä sellaista, joka ei ole tarkoitettukaan lappilaisille.

      Näitä vastaavia kömmähdyksiä lehdessä on ollut muitakin. Otetaan pieni, mutta kuvaava esimerkki. Kun on esimerkiksi hyötysivuilla on esitelty ja vertailtu jotakin tuoteryhmää, on valtakunnallisestikin kiinnostava rovaniemeläinen yritys (joka on myös maahantuoja) jäänyt esittelystä kokonaan pois. Tässä tulee mieleen eräs kasvorasvaesittely.

      Nykyinen toimintatapa johtaa siis siihen, että lehti pimittää lappilaisilta lappilaista tietoa. Kiitos siitä. (Vähän minua sapettaa.)

      • Gottonborg

        Lehden tekijät?

        No katos ku pukkaa pitämättömät talvilomat päälle ja sen jälkeen pääsiäislomat, sairauslomat ja pekkaset. Ei niin ku oikein jaksais innostua jostain paikallisuutisten kuvaajista. Kuvia on muutenkin niin maailma täynnä. Some hoitaa keskustelut, mainonnat ja lehden tekee Alma Manun länsimedian etelän toimipisteet. Tosin sunnuntain lehteen täytyy laittaa joku paikallisen vainajan kuolinilmoitus. Muutama jemmassa oleva kolumni otetaan vanhoilta pieruilta ja ne pari mainosta, eipä niitä juuri enempää olekaan enää tänäpäivänä. Paitti eilen maanantaina oli volkkarin mainoslehti, sen takia jäikin aika köykäiseksi se kakkos-osa but so what?


    • Yrittävät opettaa

      Aivan erityisesti Lapin Kansassa ärsyttää se, että pääkirjoitustoimittajat opettavat meitä ihmisiä eräissä asioissa. He katsovat olevansa velvollisia opettamaan esimerkiksi sitä, kuinka meidän pitää suhtautua kaivoksiin ja alan bisnekseen. He antavat ymmärtää, että he tietävät niin paljon paremmin.

      Mutta sitäpä en usko. Eivät he tiedä, mutta kovasti luulevat tietävänsä.

      Heidän tietojensa perusteeksi en oikein keksi muuta kuin pöhöttyneen asenteellisuuden.

      Vanhanaikainen opettaminen ja neuvominen on naurettavaa. Lapin Kansa koettaa usein sanella näissä kaivoksia koskevissa jutuissaan. Höh. Hölmöä.

    • Entinen tilaaja

      Vielä pari vuosikymmentä sitten Lapin Kansaa tuli tilattua ja luettuakin. En nyt oikein käsitä mikä hyöty siitä tänä päivänä on muille kuin vanhuksille jotka eivät nettiä käytä. Netistä luettavat uutiset ovat painetussa Lapin Kansassa päivän-pari myöhemmin "uutuutena."

      Voisin ajatella tilaavani kyseisen lehden vieläkin jos siihen tehtäisiin yksi merkittävä parannus tilaajille. Olisiko mahdollista tilata Lapin kansa pelkästään lauantai-sunnuntai numeroina? Viikonloppuna olisi aikaa lukea paperilehteäkin. Jos vielä toimitus täyttäisi nuo viikonlopun lehdet pääasiassa lappilaisilla uutisilla ja juttuja olisi paikallisista asioista ja ihmisistä niin oikein hyvä.

    • Ihmethysh

      Nyt pääsiäisen aikaan ilmestyi 'sunnuntain' lehti laatikkoon jo lauantaina. Olivatkohan sunnuntain uutiset varmasti ajan tasalla?

      • Hyvä LK

        Kerrankin lehti on hyvissä ajoin tilaajilla.

        Ja taas valitetaan.


      • ,kgy
        Hyvä LK kirjoitti:

        Kerrankin lehti on hyvissä ajoin tilaajilla.

        Ja taas valitetaan.

        Hyvä, puolusta vaan työpaikkaas.


      • Pitäkää lehtenne ;)
        ,kgy kirjoitti:

        Hyvä, puolusta vaan työpaikkaas.

        Tuli käytyä pitkästä aikaa tuolla Lapin Kansan tilaussivustolla. Yllätyin myönteisesti, sinnehän oli tullut mahdollisuus tilata vain viikonlopun lehdet. Aloin jo tekemään tilausta, kunnes tutkin hintoja.

        Mielenkiintoinen hinnoittelu, sanoisin. Jos tilaat Lapin Kansan joka päivä kotiisi se maksaa 2kk jaksolta 60,00 euroa. Jos taas haluat lehdestä vain la-su numerot kotiisi on hinta 36,00 euroa. Kyse on määräaikaistilauksista, 2kk jakso.

        Saat kotiisi noin neljäsosan kuukauden lehdistä ja maksat niistä liki kaksi kolmasosaa jatkuvaan tilaukseen verrattuna. Kappalehinnaltaan tulee kalliimmaksi tilata viikonlopun numerot kuin ostaa ne irtonumeroina kiskalta. Tyydyn jatkossa edelleen käymään kiskalla sunnuntaisin ja haen sieltä Lapin Kansan sunnuntainumeron samalla kun veikkaan. Eikä maksa kuin 8 euroa/kk.


    • tits titsi

      Oli hyvä sunnuntain lehti ko oli tissin kuvia,ei siinä kyllä muuta ollukaan.

    • pettynyt999

      LAPIN KANSAN kestotilaus päättyi meidän perheesssä lopullisesti.

      Onneton lehti alle 10% lapin uutisia ja nekin voi lukea netistä ja loput AlmaMedian täytettä.... En tilaa enää lapinkansaa.....ikinä. Eikös se painettakin nykyisin Oulussa ja painojälki ja fontti tosi syvältä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe