Huono iho vaikuttaa huomattavasti itsetuntooni

kuolema

Huono iho vaikuttaa taatusti kaikkien itsetuntoon enemmän tai vähemmän, mutta vaikuttaako se kenelläkään yhtä paljon kuin mulla. Esim. huono iho rajoittaa mua melkein kaikessa mitä teen tai jätän tekemättä ja itsevarmuus ja kaikki huolettomuus on aivan nolla. Nyt varsinkin huomaan itse, kun vähän aika sitten ihoni oli vielä tosi hyvässä kunnossa, naamaa pestessä iho tuntui ihanan sileältä eikä oikeasti juurikaan ollut finnejä kuin vain kuukautiskierron mukaan muutama. Ja nyt vähitellen iho on mennyt taas aivan kurjaksi, en tiedä mikä laukaisi sen. Oliko se vatsa vaivat (en syönyt hyvin), aurinko (iho on alkanut rasvoittumaan päivän mittaan entistä enemmän), menkat tai mikä tahansa muu. Vaikka ongelma on melko lievä niin mun itsetuntoon vaikuttaa aivan helvetissti. :( Pahinta on kun en osaa olla ajattelematta asiaa ja olen kokoajan niin epävarma ja välillä tuntuu niinkin epävarmalta (kuulostaa naurettavalta) että olen yhteiskunnan hylkiö ja kaikki vieroksuvat mua jos olen vaikka kaupassa tms. Epävarmuus näkyy myös siinä etten osaa olla omaitseni ja mietin mitä muut minusta ajattelee. Kun iho on hyvässä kunnossa niin näitä ongelmia ei ole ja kuljen ihmisten joukossa huolettomasti enkä vaivaa päätä typerillä asioilla niinkuin nyt.
Yritän nyt kuitenkin positiivisesti ajatella että tämä on nyt vain joku väliaikainen ja ohimenevä kriisi ihossa ja iho palaa taas pian normaaliksi. Muuten tulen kyllä ihan hulluksi ja varmaan alan voida henkisesti pahoin.

Mutta arvostan suuresti niitä jotka kamppailevat oikeasti todellisen akne-ongelman kanssa eivätkä siitä huolimatta anna huonon itsetunnon näkyä ulospäin ja pystyvät olemaan kauniita ja itsevarmoja.

18

1049

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain elämää

      Nujerra akne!
      http://www.nujerraakne.fi/

      Aknesta voi parantua!
      https://www.booky.fi//tuote/varpu_tavi/aknesta_voi_parantua_/9789529993383?kb=1&gclid=CMCJuKHA1rgCFaV4cAodvDMAjg


      Kuuntele alla oleva ohjelma:

      03.11.13

      Osa 1/5 (5:31)
      Osa 2/5 (5:20)

      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      Myös liiallinen hoitaminen on haitaksi iholle.

      Monet kosmetiikkatuotteet on niin täynnä hajusteita ja kemikaaleja, että vain pahentavat oireita.

      Toinen on ruokavalio, millä on todellakin hirveesti merkitystä, miten iho voi. Iho on ihmisen suurin elin, joten EI ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa, vaikka niin kuvittelisi.

      Kannattaa lukea niiden juttuja joilla oikeesti on kokemusta eli nuo ylläolevat linkit.

      Ja ehdottomasti synteettiset monivitamiinit pois!
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm


      Antioksidantit aknen hoidossa
      http://www.raikasweb.com/antioksidantit-aknen-hoidossa


      Itse käytän rasvaiselle iholleni näitä enkä mitään muuta.

      http://www.lumene.com/fi/kasvot/deep-cleansing-gel-cleanser

      http://www.lumene.com/fi/kasvot/ihohuokosia-supistava-kasvovesi

      löytyy citymarket edullisesti

      EI RÖÖKII

      Ainoastaan uinnin jälkeen iho kuivuu, kun käyn kuumassa suihkussa. Ja sen jälkeen laitan Aqualan L voidetta (apteekista halvalla). Marketissakin on vastaavia hajusteettomia ja allergiatestattuja esim. Erisan ja LV

      Meikkivoidetta tai puuterii en laittais ku se vaan tukkii ihohuokoset, vaikka mainokset mitä lupaa. Mulla tukkii ja sitten naama kukkii.

      Meikkaa silmät, niin mielestäni riittää ja antaa ihon hengittää.

      Mutta kokeile, mikä sul sopii.

      Kesällä voikin ruskettaa kasvojaan, niin vielä vähemmän tarvii meikkivoidetta tai puuteria.

      Vettä janoon 1,5-2 litraa päivässä. Aloita aamusi vedellä 5-8dl.

      "Yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista vähentää elimistösi kuormitusta on vaihtaa kaikki käyttämäsi kosmetiikka mahdollisimman puhtaisiin, luomulaatuisiin tuotteisiin.

      Kylmäpuristettu kookosöljy ja laadukas aloe vera-geeli riittävät lähes kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin ihonhoitoon liittyen. Samalla kuormitat vähemmän sekä omaa elimistöäsi, että luontoa. Ja säästät todennäköisesti vielä rahaakin."
      https://www.facebook.com/sundviksami

    • ahdistaa

      hei!

      itselläni on sama ongelma! ihan kuin olisit lukenut minun elämästäni! Minulla on koko ajan kauhean paha olla kun mietin koko ajan miltä ihoni näyttää, peittelen sitä ja muuta.

      • kuolema

        Helpottava kuulla etten ole ainut jolla on samoja ongelmia. Tai no, eihän tämä ongelma olisi jos ei itse tekisi tästä näin ongelmallista. Kun vaan kykenisi olemaan varma omaitsensä vaikka naama yrittää sanoa muuta. Ja itsekritiikistä ja muusta turhasta pitäisi päästä eroon.
        Oon yrittäny miettiä kysymyksiä yrittääkseni helpottaa oloani, esim. "minkä takia en voisi olla tyytyväinen/iloinen huonosta ihosta huolimatta?" ja "miks annan ihon vaikuttaa mun elämään?" ....Elämässä on kyllä vakavempiakin ongelmia, mutta en vain voi sille mitään että finnit vaan vaikuttaa muhun :/


      • moi76362
        kuolema kirjoitti:

        Helpottava kuulla etten ole ainut jolla on samoja ongelmia. Tai no, eihän tämä ongelma olisi jos ei itse tekisi tästä näin ongelmallista. Kun vaan kykenisi olemaan varma omaitsensä vaikka naama yrittää sanoa muuta. Ja itsekritiikistä ja muusta turhasta pitäisi päästä eroon.
        Oon yrittäny miettiä kysymyksiä yrittääkseni helpottaa oloani, esim. "minkä takia en voisi olla tyytyväinen/iloinen huonosta ihosta huolimatta?" ja "miks annan ihon vaikuttaa mun elämään?" ....Elämässä on kyllä vakavempiakin ongelmia, mutta en vain voi sille mitään että finnit vaan vaikuttaa muhun :/

        nii in! käytän varmaan puolet päivästäni vältellessä peilejä ja tuntuu että kaikilla ystävilläni on täydelliset ihot, vaikka omaani ei edes voi akneksi luokitella. kamalan näköinen mielestäni silti.


    • acnenaama

      Juu on se vaan niin epäreilua ihonkunnolla on oikeasti aika suuri merkitys elämänlaatuun ainakin omaani. Iho ei oo ollu hyvässä kunnossa n 3 vuoteen :( masentaa todella paljon. Hävettää myös kun ei meikilläkään oikeen pysty peittämään. Olisin muuten ihan tyytyväinen ulkonäkööni mut aknen takia punasia laikkuja ja finnejä ympäri naamaa.En voisi kuvitella edes seurustelevani tämän takia. Oma iho kuvottaa jo itseänikin :'((

      • kuolema

        Ootteko te muuten käyttäny ikinä Basironia? Mä käytin sitä iholle jätettävää voidetta joskus 2-3viikon kuurina ja se oikeasti autto ja ihosta tuli just sellainen sileä ja ihana ja olin niin onnellinen!! Mut taas iho on menny samanlaiseksi kuin ennen tota kuuria :(
        Päätin et käyn ostamas sen pesugeelin ja iholle jätettävän voiteen jos niistä sais kaiken tehon irti ja ihon sais taas ihanaksi eikä tarvis murehtia! Mut jotkut sanoo et toi basiron toimii vaan kerran :/ ja aurinkoa pitäis välttää mut aika hankalaa tähän aikaan vuodesta. Ainaki aion koittaa muuten en pysty oleen, nytki yön aikana tullu uusia näppyjä otsaan perkeleee :(


    • Aloe Vera

      Aloe Vera tuotteista moni on saanut apua. Käy lukemassa tuotteista lisää www.foreverliving.fi tai kirjoita minulle suoraan sähköpostiin os: [email protected]. Olen itsenäinen jälleenmyyjä Foreverlivingissä, toimin Nastolassa, mutta toimitan tuotteita kaikkialle Suomessa.

    • "stressi-iho"

      On tullu kokeiltua montaakin eri konstia hoitaa ihoa kuntoon.Voisin sanoa et viimesimmät 15v. olen enemmän tai vähemmän kärsinyt aknen oireista niin fyysisistä kuin henkisistä.Sen olen vaan huomannut et mitä enemmän tuosta stressaa sitä pahemmaksi iho tuntus muuttuvan.Voimakkaita akne lääkkeitä en ole suostunut käyttämään vaikka lääkäri niitä on joskus niitä määrännytkin.Koska akne on lievä lukuun ottamatta ennen armeijaa syömääni lääkekuuria josta oli hetken apua.Lääkkeen merkkiä en enää muista enkä välitäkkään muistaa koska siitä ei ollut hirveästi apua.Olen kohta 30v. mies ja akne alkoi pikkuhiljaa kehittymään ylä-aste aikoihin.Tottakai se on vaivannut ja välillä tuntunut toivottomalta päästä aknesta eroon.Pyrin syömään mahd. terveesti ja tupakointia olen vähentänyt sekä kaikkein eniten olen pyrkinyt vähentämään stressiä se tuntuis olevan aknen pahimmista aiheuttajista.

    • tilda87

      moi! mulla ei auttanut kuin e-pillerit, koska tää akne on vissiin hormonien aiheuttamaa. :P 15 vuotiaana oli paha akne, ja se pysyin poissa n.25 vuotiaaksi asti kun söin pillereitä (diane nova) nyt kun jätin pillerit n.puoleksi vuodeksi pois akne palasi tosi pahana :( aloitin pillerit uudestaan, mutta taitaa tässä aika kauan mennä ennen kun iho olisi edes suhteellisen ok. :(((
      Ja kaikkea on kokelitu proactivesta ruokavalio muutokseen mutta eipä vaikuta.... Kai pitää odottaa että hormoni tasapaino palaa taas normaaliksi. Mutta mulla on nyt arpien ja finnien ollessa tosi pahana auttanut eniten meikki itseluottamus ongelmaan. Itseluottamus on ihan ok jos iho on meikattuna. :) Joten ennen kun sinä saat pois itse finnit ja arvet, suosittelen että harjoittelet peittämään niitä taitavasti... :)

      Dermablendiltä tuli hyvä akne iholle tarkotettu meikkivoide , mulla on vaan niin vaalea iho että vaaleinsävy näytti oranssilta (mutta ehkä sulle auttaisi? ), Mutta mulla on käytössä Max factorin lasting performans meikkivoide ja siihen päälle joe blascon peiteaineet (red neutralizer ja special red neutralizer) sitten vielä puuteria päälle niin peittää tosi hyvin :) Ei pysy ihan koko päivää, mutta iho näyttää ihan kivalta ja kaikki aina ihmettelee että mikä akne muka sulla on. :) toki kotona ollessani en käytä mitään meikkiä jotta iho saa vähän hengittää... mutta mulla etenkin toi joe blascon super peittävän peitevoiteen ansiosta iho näyttää lähes arvettomalta.

      Juu ja vielä yksi super hyvä vinkki minkä olen huomannut. Jos hymyilee ei finneihin ja arpiin itsekään kiinnitä huomiota niin paljon. :) katso peiliin hymyile ja sano olen ihana ihminen ja pidän itsestäni.kun säteilet iloa ja hymyä ja ihmiset hymyilevät sinulle takaisin , tunnet itsesi kauniiksi :) auttaa oikeasti enemmän kuin mikään basiron tai proactive tai muut ! tsemppiä et ole yksin!

    • tilda87

      ja Vihcy on muuten siis tuon dermablend tuote sarjan merkki. ja mulla puolestaan aurinko auttaa akneen... :o Oikein odotan taas kesää kun tuntuu et se on ainut aika vuodesta kun voi olla lähes finnitön. Mulla aurinko haalentaa arpia kun ruskettuu ja kuivattaa finnejä... On tää akne outo sairaus kun tuntuu että kaikilla toimii erikeinot sen nujerrukseen. :O Osa vannoo basironin nimeen osa e-pillereiden ja osa taas ei ole saanut kummastakaan noista apua vaan vaikka ruokavalio muutoksesta. Keksisipä joku lääkeen jolla kaikki rumat aknet saataisiin pois kauniiden ihmisten iholta :(

    • Anonyymi

      Hei! Ihan sama homma mulla! Oon vasta tosi nuori (13v) mutta mun lievää akneihoa on silti vaikea näyttää kellekkään. Ahdistaa mennä kouluun, kun kavereilla on täydellinen iho. Ahistaa tehä ylipäätänsä mitään, koska aattelen mitä muut miettii. Ravaan myös kokoajan peilin edessä, ja toivon että joskus näkisin kauniin sileäposkisen tytön. Mut ihan turhaan. Ketään ei kiinnosta miltä näytät! Tiiän, se on vaikeeta kasata itsevarmuutta, mutta pitää yrittää!

      • Anonyymi

        Kirjoitit tuossa loppupuolella aika hyvän asian.
        Nimittäin, " ketään ei kiinnosta miltä näytät!".

        Senhän voi kääntää ajatuksena niin päin, että ei ketään varmaan kiinnostakaan näyttävätkö poskesi akneiholta vai ovatko ne sileät.
        Olet joka tapauksessa se sama, varmasti kiva, nuori tyttö. Ja ikätoverit varmaan ymmärtävät, että tuossa iässä finnit ja akne vaivaavat aika monia.

        Etkä ole ainoa maailmassa, et edes Suomessa, etkä varmaan omalla paikkakunnallasikaan, joka kärsii samanlaisesta aknesta.
        Kun murrosikä/nuoruus menee ohi, niin poskesi palaavat luultavimmin kauniin sileiksi.
        Älä mieti, että toivosi olisi turha, sillä turha se ei ole. Jaksa elää toivossa. Tsemppiä.


    • Anonyymi

      Mulla on ruusufinni ja koronan tuoman maskin käyttö aiheutti oikeaa poskeen aknen tai jonkun ihottuman.Iho on jatkuvasti rikki.Ei kerkee parantuu kun maskia täytyy käyttää kun menee kodin ulkopuolelle.Jos sais edes viikon olla ilman maskin käyttöä niin iho ehtis jotenkin paranee.Ruusufinni aiheuttaa mulle vaan punoitusta mutta maskien käytön jälkeen posken iho rikki.Tosin eipä sitä kukaan tuolla esim. kaupassa tiedä kun maski peittää.

      Mä oon sinut ruusufinnin kaa mutta toi rikkinäinen iho vähän mietityttää että jääkö tohon poskeen arpia kuhan iho toivottvasti joskus pääsee paranee.Neoamiseptilla iltasin aina puhdistan.

      • Anonyymi

        Oletko käynyt lääkärillä ruusufinnin takia ?
        Siihen on olemassa omat lääkkeet ja rasvat, reseptillä.

        Ne paremmat dropit voisivat ainakin ehkäistä sen , ettei iho arpeutuisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko käynyt lääkärillä ruusufinnin takia ?
        Siihen on olemassa omat lääkkeet ja rasvat, reseptillä.

        Ne paremmat dropit voisivat ainakin ehkäistä sen , ettei iho arpeutuisi.

        Olen muutama vuosi sitten ja sain reseptin Rosazoliin,jota käytän kaksi kertaa viikossa kuten lääkäri määräsi. Huomaan vaan aina kun ottaa maskin pois ,että iho tuntuu oudolta.Aina ei jaksa pestä päivällä kasvoja kun tulee kotiin.Välillä huuhtelen vedellä mutta ei sitä jaksa joka päivä monta kertaa päivässä vedellä huuhdella. Kyllä tota ihoa kutittaa poskesta ja välillä sitä väistämättä koskee vaikka pyrin etten mitää bakteereja veis rikkinäiseen ihoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen muutama vuosi sitten ja sain reseptin Rosazoliin,jota käytän kaksi kertaa viikossa kuten lääkäri määräsi. Huomaan vaan aina kun ottaa maskin pois ,että iho tuntuu oudolta.Aina ei jaksa pestä päivällä kasvoja kun tulee kotiin.Välillä huuhtelen vedellä mutta ei sitä jaksa joka päivä monta kertaa päivässä vedellä huuhdella. Kyllä tota ihoa kutittaa poskesta ja välillä sitä väistämättä koskee vaikka pyrin etten mitää bakteereja veis rikkinäiseen ihoon.

        Mä en meikkaa ja ole koskaan meikannut,koska mun iho on herkkä kaikelle ylimääräiselle kemikaalille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä en meikkaa ja ole koskaan meikannut,koska mun iho on herkkä kaikelle ylimääräiselle kemikaalille.

        Tiedän, ettei aina jaksa kasvojaan pestä, mutta nyt sulla olisi tärkeää kasvoja vedellä huuhdella useamman kerran päivässä.
        Ja nimenomaan juuri kotiin tullessa, kun oot saanut maskinkin otettua pois, olisi kasvojen huuhteleminen hyväksi.

        On hyvä, että kuitenkin pidät huolta, ettei bakteereja pääse kasvoihin, ja toinen hyvä asia on se, kun et käytä meikkiä.

        Mä oon itse viisikymppinen, ja mullakin kasvoissa iho vähän kärsii maskin käytöstä.
        Huomaan siitä, kun ei ole vuosikausiin ollut finnejä ku ihan satunnaisesti, ja nyt maskin käytön myötä on tullut vähän enemmän finnejä.

        Maski hautoo kasvoja, ja sama hengitetty ilma pyörii siellä maskin sisällä.
        Sen takia itsekin huuhtelen kasvot aina kun tulen jostain kotiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedän, ettei aina jaksa kasvojaan pestä, mutta nyt sulla olisi tärkeää kasvoja vedellä huuhdella useamman kerran päivässä.
        Ja nimenomaan juuri kotiin tullessa, kun oot saanut maskinkin otettua pois, olisi kasvojen huuhteleminen hyväksi.

        On hyvä, että kuitenkin pidät huolta, ettei bakteereja pääse kasvoihin, ja toinen hyvä asia on se, kun et käytä meikkiä.

        Mä oon itse viisikymppinen, ja mullakin kasvoissa iho vähän kärsii maskin käytöstä.
        Huomaan siitä, kun ei ole vuosikausiin ollut finnejä ku ihan satunnaisesti, ja nyt maskin käytön myötä on tullut vähän enemmän finnejä.

        Maski hautoo kasvoja, ja sama hengitetty ilma pyörii siellä maskin sisällä.
        Sen takia itsekin huuhtelen kasvot aina kun tulen jostain kotiin.

        Täytyy alkaa ottaa tavaksi huuhdella kasvot aina kun tulee kotiin,jos on joutunut käyttää maskia. Mulla on ollut koko ikäni huono iho.Olen kohta jo 45-vuotias. Ruusufinnin kaa pärjää mutta tää ihottuma on ihan uutta,josta mulla ei ole aikasempaa kokemusta.Joten saa nähä kuhan korona loppuu joskus että jättääkö arpia. mä en ole pinnallinen vaikka nainen olenkin.
        Ehkä mä eniten pelkään ettei toi mun poski tulehdu pahemmin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe