Kotikatsomo blackout

Mutinaa-muminaa

En muista koskaan katsoneeni mitään muuta kotimaista leffaa, jossa äänitys olisi ollut näin heikkotasoista.Lopetin katsomisen kesken, koska en kertakaikkiaan saanut selvää näyttelijöiden puheesta.Etenkin Jenni Banerjeella liikkui vaan huulet ja kuului outoa, käsittämätöntä muminaa ja mutinaa.
Irina Björklundinkaan puheesta ei saanut mitään selvyyttä.Ismo Kallio oli ainoa, joka puhui selvästi.Kuinka tälläisiä ihmellisiä molotuksia pistetään tv ykkösellä pilaamaan sunnuntai-iltaa?Eikö leffan tekijät osaa hommiaan, vai puhuuko näyttelijät tosiaan näin epäselvästi?

14

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heikkoa on todella

      Joo samaa ihmettelin minäkin ja luulin jo, että kuulossani olisi jotain vikaa!

    • Jäi katsomatta

      Minäkin epäilin jo kuuloani, niin kummalliselta näyttelijöiden puhe kuulosti.Laitoin lisää volyymiä telkkuun, eikä auttanut sekään.
      Pyysin kavereitakin kuuntelemaan.Olin oikeassa.Kaikki sanoi, että ei saa mitään selvää ainakaan JB:n mutinasta eikä oikein muistakaan.Tiedetäänköhän tästä ongelmasta ylellä?Jos tietävät, miksi näyttävät tälläistä?

    • Raimo Salmi

      Ei äänityksessä/äänittäjässä (tässäkään) elokuvassa mitään vikaa ollut. Huonosta puheesta ei äänittämällä saa hyvää. Eikä Yle tietenkään voi tehdä siitä millään keinolla parempaa kuin se on. Jos kokki polttaa keittiössä ruoan pohjaan ja laittaa siihen liikaa suolaa, ei kenellekään tule mieleen epäillä, että tarjoilija ei osaa hommiaan, vai kuinka?

      Ja vielä vastaus esitettyyn kysymykseen: kyllä, monet erityisesti elokuvissa esiintyvät suomalaiset näyttelijät puhuvat noin huonosti.

      • kackaa katsojille

        Huono on tarjoilijakin jos vie selvästi palanutta ruokaa asiakkaalle. Sama ylelläkin, ei tuollaisia ohjelmia pitäisi laittaa mihinkään ohjlman suoltoon ainakaan kotimaassa. Myyköön ohjelmansa ulkomaill, siellä mokat eivät haittaa, kun eivät muutenkaan ymmärrä suomea. Voivat käänttää tekstit tai dubbaukset niinkuin parhaiten miellyttää.


    • e5b346

      Ihan samaa mieltä, varsinkin se Banerjee, vai mikä se oli, puhui kuin olisi ollut kiviä suu täynnä, ei mitään selvää saanut. Sama kyllä vaivaa lähes kaikkia nuoremman polven naisnäyttelijöitä. Laura Birn esimerkiksi mumisee jotain käsittämätöntä joka leffassa.

    • tilitantti

      Katsoin kaukosäädin kädessä. Laitoin ääntä kovemmalle että kuulisin puheen. Silti en kaikkea kuullut. Ja vähän väliä rämähti musiikki niin kovaa että varmasti naapurit kuulivat ennen kuin ehdin hiljentää ääntä.
      Tuskallista katsottavaa :(

    • Katsojan korvin

      Eräiden nuorten suomalaisten näyttelijättärien pitäisi mennä, tai suorastaan joutua puheterapiaan.
      Muutamat heistä puhuvat, huulet omituisesti, luonnottomalla tötteröllä.Suu ei liiku puhuessa tarpeeksi.Turpeat pusuhuulet kun on muotia hollywoodissakin.

      Joidenkin puhe kuulostaa myös siltä, kuin suussa olisi, liian paksu ja kankea, tai halvaantunut kieli, joka ei oikein pääse kunnolla puhuessa liikkumaan.
      Tai, kuin suussa olisi, todellakin jotain ylimääräistä, esim kiviä, kuumia perunoita.
      Ehkä pieneen suuhun on kasvaneet liian suuret, tai jotenkin ulkonevat hampaat.Suun ja hampaiden, koko ja muoto aiheuttaa tälläisiä puhevikoja.

      Julkisuutta saaneet nuoret näyttelijättäret haluavat selvästi myös diivailla puhuessaan.
      Eli tällöin puhe on, leuhkankuuloista epäselvää venyttelyä ym kikkailua.Esimerkkinä diivailupuhetyylistä naisillakin, joku tälläinen Remu Aaltosen puhetyyli, josta harva saa mitään selvää.

      Eräällä epäselvästi puhuvalla suomalaisnäyttelijättärellä on tapana pitää puhuessaankin suunsa aina leveässä hymyssä.Huulten kuuluisi liikkua puhuessa, eikä olla jähmettyneessä hymyssä.
      Ehkä hän pelkää, ettei naama näytä tarpeeksi edustavalta, ellei pidä suutaan tässä luonnottomassa kestohymyssä.
      Sellaisesta puheesta ei saa selvää.

      Kokeilkaapa puhua liikuttamatta juurikaan huulianne.
      Pidätte suunne vaan koko ajan hymyssä.
      Puheterapiaan mars! ko.näyttelijäneitoset, ennen kuin tulette julkisuuteen ja menette leffarooleihin molkottamaan ja mongertamaan.Leffatähtitehtailijat voisivat, silmiensä lisäksi myös avata korvansa.

    • opetus pielessä

      Puheilmaisu joutui näyttelijäkoulutuksessa taka-alalle Jouko Turkan myötä 1980-luvulla. Silloin opetettiin ilmaisemaan tunteita ylitsepursuavalla kehonkielellä sekä ähinöillä ja puhinoilla, ei sanoin. Vanhoissa suomalsielokuvissa puhututaan h y v i n ja selkeästi.

    • Ömmönmömmön

      Kesken jäi leffan katselu täälläkin ala-arvoisen äänen takia. Kummallinen tyyli tosiaan, että puhutaan nopeasti ja sanoja henkäillään kevyesti ulos. Lauseen loput nieleskellään. Ja välimusiikit pauhaavat täysillä.

    • ja saha soimaan

      Kuka lie toiminut elokuvan äänimiehenä, siinä koko tyräyksen alku ja juuri. Sellaiset tyypit joutaisivat lapiotöihin, jos eivät muuta ymmärrä.

      • suksikaa jo wittuun

        Ja viimekädessä se kai on ohjaaja tai tuottaja joka päästää pas*at markkinoille. En tosin elokuva-alasta mitään ymmärrä mutta joku kai se yrittää rahat kerätä kaikista mokista huolimatta. Ihmettelen vaan, että miksi ei jollain jälkiäänityksillä paranneta tilannetta. Todennäköisesti kai on halvempaa päästää kansan syville riveille sitä pascaa kuin ruveta pelleilemään joidenkin korjausten kanssa. Ahneudella ei mitään rajaa. Kuten ei korketasoisella taiteellakaan, joksi kyseinen pläjäys tekijöiden mielestä lasketaan.
        Ja höh!


      • mummunmum

        Ei se puheen selkeys ole äänityksestä kiinni. Sitä en tosin tiedä, mikä on äänimiehen vastuu yleensä puheen ymmärrettävyydestä. Luulisin, että tärkeämpi asema on ohjaus, editointi ja tuotantolinjalla.

        Kotiteatterissa on onneksi mahdollisuus lisätä puheen volyymia nostamalla keskikaiuttimen leveliä. Se valitettavasti tietysti lisää myös kaikenlaisten kilahdusten ja kolahdusten äänenvoimakkuutta, jos ne kuuluu molemmista stereokanavista. Dolby Digital 5.1 auttaisi asiaa.


    • Mummummu

      Nyt jäi Kohtaamisia -elokuva muutaman minuutin jälkeen kesken ja katsomatta. Jälleen kerran eräs neito mumisee niin ettei saa mitään selvää. Melkoinen kontrasti vastanäyttelijään verrattuna.

    • Kilpi Keiju

      Hölpön pölpön, ei ole rahaa kunnolliseen äänen jälkikäsittelyyn, se kun maksais saman verran kuin sen suomalaisen tekeleen tekeminen. Jos suomileffa tehdään miljoonalla niin ei siinä ääneen satsata kuin mitä miniminä saadaan aikaan. Ja ohjaajien taso on niin surkea, ettei ne ymmärrä tällaisia asioita. Pääasia on se surkea dialogi jota esim. tv-sarjassa Virta satuin kuulemaan, aivan naurettavaa paskaa jostain munakarvoista, aaaahhhahha.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe