Käykö KuPS:ille KalPaten?

PalloKene

Jalkapallokausi Suomen ylimmällä sarjatasolla on jälleen pyörähtämässä käyntiin. Kuopiolaisittain kaudesta ei ole luvassa taaskaan kultaa ja kunniaa, mainetta sekä mammonaa. Ennakkoveikkailuissa KuPS on rankattu sarjan alakastiin. Varsin aiheesta:
Missä KuPS:in maalitykit? Entä pitääkö puolustus, vai vuotaako kuin imukyvytön vaippa vanhuksen housussa? Maalivahtipeli, toimiiko vai ei? Entä valmennus, joko nykyisen päävalmentajan "eväät" on jo syöty?
KuPS leikkasi pelaajabudjettia rankalla kädellä viimevuodesta. Oletus on, että vaikka ollaan pienemmällä budjetilla liikenteessä, niin huonommin ei kuitenkaan pelata, vai tyydytäänkö het alkuun jo sijoihin 10-12?
Ketä kiinnostaa KuPS:in oletettavissa oleva konttaus (jälleen) tulevalla kaudella. Yleisö äänestänee jaloillaan (2800 katsojan saapuminen paikalle on jo fantastinen saavutus!) , aivan kuten erään kaupungissa toimivan jääkiekkoseuran räpellyksen yhteydessä. Toisaalta ihmisiä ei voi velvoittaa käymään peleissä, jos ne eivät kiinnosta paikkakuntalaisia. Paras tae yleisömenestyksestä olisi hemmetin hyvin pelaava, voittava joukkue. Liikaa pyydetty Kuopiossa?
Oheistuotteita (kalja muu tilpehööri) ei mene oikein kaupaksi katsojien vähäisyydestä (joukkueen huonosta menestyksestä) johtuen, se kaikki on myöskin pois seuran kassasta eli taloudesta.
Siis: ensin pitää kasata hyvä joukkue, sen jälkeen tulee ihmiset katsomaan pelejä, ja homma alkaa rullamaan positiiviseen suuntaan.
Neljä vuotta sitten KuPS saavutti hienosti ja yllättäenkin hopeaa. Sen jälkeen pelaaminen on ollut enemmän tai vähemmän taaperrusta, johon on kylläkin totuttu 80-luvun loppupuolelta lähtien. Niin, että onnistuminen on täälläpäin suurempi ihme kuin räpeltäminen!
Hakematta tulee mieleen siis KalPa, joka on myös kuopiolaisseura, joka on tottunut konttamaan omassa lirissään jo vuosikausien ajan, milloin enemmän milloin vähemmän. Valmista (lue:mestaruutta) ei ole tullut, vaikka sitä kuinka on (ilmeisesti?)yritetty.
Aiheellisesti voidaan kysyä, miksi Kuopiossa ei nähdä jalkapallon (sekä jääkiekon) mestaruusjuhlia nykypäivänä/aikana? Voiko kaikki olla vain rahasta (kalliista pelaajista, valmentajista) kiinni vrt. esim. HJK, vai muutenko täällä vain osataan asiat sählätä hyvistäkin palkioista päin prinkkalaa, kun kyse on jalkapallosta ja jääkiekosta ( ja monesta muustakin urheilulajista esim. lentopallo, koripallo)?
Onko Kuopio "KalPaten TAAS kävi" kaupunki nyt ja aina??

12

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PalloKene

      Voe voe, voe voe voe! Ei näytä hyvältä. KuPS taitaa tehdä samat jalkapallossa tälläkaudella, kuin KalPa jääkiekossa, siis "kalpat". Tässäkö kuopiolaisen palloilukulttuurin raadollinen nykykuva: pohjalla ollaan ja tukevasti, lajissa kuin lajissa.
      Haloo, missä mättää??

      • .....

        No eihän se noin mene. Välistä menee paremmin, välistä huonommin. Tosin hyvät kaudet on ainakin toistaiseksi aika lyhyitä.


      • PalloKene
        ..... kirjoitti:

        No eihän se noin mene. Välistä menee paremmin, välistä huonommin. Tosin hyvät kaudet on ainakin toistaiseksi aika lyhyitä.

        Lyhyt on myös maksavan katsojan pinna.


    • 3+10
    • ex-ahma

      Minkäläiset mietteet PalloKenellä on tällä hetkellä KuPS:in tilasta.Olisiko aika tarkistaa puheitaan ?

      • PalloKene

        PalloKene tarkistaa mielellään ennen sarjakauden alkamista kirjoittamaansa (ketjun avannutta) varsin pessimististä puhettaan.
        Ennusmerkit eivät olleet alkavalle pelikaudelle kovinkaan valoisat, ja sarjakauden alkupelit vahvistivat tätä ennakkokäsitystä.
        Päävalmentajan vaihtaminen avasi sitten kuitenkin pelillisen solmun paremmin kuin PalloKene, ja varmaan useampi muukaan osasi kuvitella.
        Tulee vaan mieleen, että JOS joukkueessa on kokoajan kytenyt nyt nähdynlainen potentiaali, mutta edellinen päävalmentaja ei sitä ole saanut ulos, niin useampi liigakausi on mennyt hopeakauden jälkeen aikalailla hukkaan juuri ko.päävalmentajan vuoksi. Tosin lienee turhan rankkaa kaataa kaikkea paskaa ex-päävalmentajan piikkiin, mutta ilmeisesti hopeakauden jälkeen hänen valmennuksellinen takkinsa tyhjeni, ja päävalmentaja olisi pitänyt vaihtaa jo huomattavasti aiemmin, eikä vaan odotella että kyllä se peli tästä vielä paranee kunhan odotellaan...KuPS:n pääomistaja antoi päävalmentajalla ehkä vähän liian kauan "luottoa"??
        Varmaan kaikki kuopiolaisen jalkapallon ystävät iloitsevat KuPS:n saamasta uudesta nosteesta uuden päävalmentajan siivittämänä. Kuinka pitkäaikainen tämä noste on, jää nähtäväksi.


    • Libero

      Kyllä oli muuten aivan käsittämättömän hieno peli KuPS:lta klubia vastaan. Kahden maalin takaa tultiin tahdolla ja osaamisella tasoihin eikä voittoakaan ollut kaukana. Katsomossa oli aivan huikea tunnelma ja toivottavasti mahdollisimman moni palaa katsomoon uudestaan.

      Keltaisten peli siis kulkee uuden valmentajan avulla paremmin kuin miesmuistiin. Mitalisijaa on omissa käsissä ja käden ulottuvilla. Olisi todella hienoa päästä nauttimaan ensi kesänä jälleen kansainvälisistä peleistä myös Kuopiossa.

      Jalkapallo on kuningaslaji ja onneksi me siinä myös nyt pärjäämme. KuPS:lle ei voi muuten koskaan käydä Kalpaten. Jalkapallossa jos jää viimeiseksi putoaa urheilullisista syistä divariin. Kalpaten voi sen sijaan käydä jääkiekossa, missä viimeinen ei tipu mihinkään vaan kabineteissa voidellut syötikäät keskenään sopivat urheilullisuudesta välittämättä Kuka nousee tai sitten ei.

      Nautitaan siis kesästä ja urheilun juhlasta niin Brasiliassa kuin Savon Sanomat Areenallakin. Banzai!

    • 1923

      Jeeeee...

      Juha Hakola palaa keltamustiin.. Nyt kaikki kattoon pelejä.

    • Köpi Äänekoski

      Kups tulee olemaan korkealla tällä kaudella ja jatkossakin.valtaisa juniorityö varmistaa asian.Samoin ensi kaudella Kalpakin on hyvä.lähtökohdat edelliseen kauteen ovat aivan erinäköiset.pelaajia on enemmän ja ne loukkaantumissumatkin kestetään paremmin.Kirjoittelin viime kauden alussa, vai oliko ennen kauden alkua, että Kalpa jää viimeiseksi.Se valitettavasti toteutui.Kupsille valmentajan vaihdos piristi peliä paljon.Toivon, että Kupsin ja Kalpan menestyksestä tulisi pysyvä ilmiö.Työtä sen eteen on ainakin tehty ja selvitty hankalista ajoista.Valtaisan hyvä juniorityö on pienten seurojen elinehto.Se on Kuopiossa aivan maamme kärkitasoa.Varsinkin jalkapallon puolella.Suuri hatunnosto molemmille joukkueille!Veikkaan, että kauden päätyttyä mestari on Sjk, hopeaa Hjk ja pronssia Kups.Veikkaan Kalpan runkosarjan sijoitukseksi sijaa 5.Laittakaa muutkin veikkauksia!

    • Libero

      Kyllä HJK vie mestaruuden. Olliksen lompakko on sitä luokkaa, että klubi pelaa ihan väärässä sarjassa. Tosin näyttää vähän siltä, että ei se juurikaan muualla pärjäisikään...

      SJK tulee toiseksi ja KuPS ottaa pronssia. Uusi valmentaja ja uudistunut pelitapa sekä Hakolan tulo ja Kujalan toipuminen takaavat tämän. Eikä taida Colleykaan mihinkään olla menossa.

      KuPS:n juniorityötä on maan parasta. Sekä A- että B-junnut ovat tällä hetkellä toisena omissa sarjoissaan ja vahvasti myös mestaruudessa kiinni. Harmi vaan, että paikallinen media ei tätä ole oikein oivaltanut!

      Hyvältä siis näyttää ja nyt pelejä tosiaan kannataa käydä katsomassa.

    • Libero

      Voittojen tiellä jatketaan ja peli näyttää tosi hyvältä. Eilen jälleen oli aivan mahtava tunnelma. Jatketaan samaa rataa ja kunhan ilmat kylmenevät, niin sitten katsotaan kenelle käy kalpaten ja kenelle ei.

      Oletkos PalloKene käynyt nauttimassa keltaisten esityksistä?

      • PalloKene

        Kyllä PalloKenekin on käynyt nauttimassa keltamustien esityksistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe