Lastenkodista pian ulos

En katkera ole

Hei,

Olen täyttämässä alle 2 viikon kuluttua 18 vuotta eli täysi-ikäinen. Olen asunut lastenkodissa 11 vuotta vanhempieni takia. asuin aluksi ns. vastaanottovankilassa, jossa oli tähän aikaan itseni ikäisiä lapsia. Noin 9 vuotta sitten muutin tähän lastenkotiin AKA vankilaan.
11 vuotta ovat olleet täyttä paskaa. Lastenkodissa hyviä muistoja ei ole, asukkaat vaihtuneet tiheään tahtiin itseäni lukuunottamatta ja suuri osa ohjaajista olleet vittumaisia. Vaikenen nykyisille - , sekä tuleville kavereilleni menneisyydestäni lastenkodissa. Yläasteelta jääneet kaksi kaveria tietävät minun asuinpaikkani, mutta se ei heitä haittaa.

Olen muuttamassa toukokuussa vuokrakämppään Länsi-Helsingin slummiin ja tällä hetkellä se vituttaa. Koko elämäni ajan poljettuna olleena muutan slummiin, vaikenen menneisyydestäni - onneksi on perhettä jäljellä vielä. Yhteyksiä minuun pitää 3 sukulaista joihin ei lukeudu äiti taikka isä.

Lastenkotiin jouduin vanhempien huume-, lääke- ja alkoholiriippuvuuksien takia noin 8-vuotiaana. Pian täysi-ikäisenä ilman menneisyyttä muutan slummiin vasten tahtoani. Pahin pelkoni on, että viina ottaa vallan. En ole juonut humalaa kuin 5-6 kertaa elämäni aikana, mutta tätä vitutuksen määrää ei voi edes sanoin kuvailla. Voisin vuodattaa vaikka viikon yhtäjaksoisesti, mutta skipataan se.

En ole katkera lastenkodille, ohjaajille, vanhemmilleni taikka sukulaisilleni jotka joskus minuun pitivät yhteyttä. Haaveeni on päästä ulkomaille opiskelemaan oikeustiedettä lukion jälkeen. Lastenkodista en ole mitään saanut, ehkä hieman henkisesti iäkkäämpi saatan olla.

5

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -----

      ok

      • Lykkyä tykö

        Hei otsikkosi on virheellinen. Kerrot että et ole katkera, mutta olet sitä mitä vahvemmin. Toki katkeruutesi on täysi ja hyväksyttävä syy eli Sinulla on OIKEUS
        katkeruuteesi.

        Mutta kirjoituksestasi huomaa, että olet keskivertoa älykkäämpi. Todella fisku tyyppi.
        Sinulla on hyviä ja kunnianhimoisia suunnitelmia. Arvaat ja tiedätkin mistä ne johtuu.
        Juuri nuoren ihmisen kovasta elämästä. Eli ei Sinua lannistetaan vaan tiedät mitä tahdot. Toki toi alkoholigeeni vaanii myös Sinua, jonka olet saanut synnyin lahjaksi vanhemmiltasi. Saattaa olla, että joudut taistelemaan sitä vastaan koko ikäsi.
        Joskus varmaan olisi hyvä purkaa koko lapsuusajan kokemukset jonkun ymmärtävän aikuisen kanssa. Se saattaisi helpottaa pahaa oloasi. Esim. Mielenterveysseuran asiantuntijan kanssa. Löydät tiedot netistä. Palvelu ja keskustelu on maksuton. Toki muitakin tahoja on mm. kaupungin nuorisotoimisto jne.
        Olen itsekin ollut pari vuotta lastenkodissa toki 3-4 vuoden iässä, joten muistot ovat hatarat, mutta myös osittain ikävät. Toki mullekin voit kirjoittaa master-x ät wippies.fi


    • Hei!
      Hienoa kuulla, että sinulla itselläsi tuntuu olevan varsin terve suhtautuminen elämääsi ja valoisa asenne tulevaisuuden suhteen. Onko sinulla ketään, jolle voisit kertoa avoimesti taustoistasi? Muista, ettei historiassasi ole mitään hävettävää ja se on osa sinua. Itse en ainakaan pidä lastenkodissa kasvanutta ystävääni yhtään sen huonompana kuin ketään muutakaan. Olisiko taustoista hyvä käydä juttelemassa esimerkiksi koulun kuraattorin kanssa? Heillä on vaitiolovelvollisuus ja heiltä voisit saada menneisyytesi käsittelyyn apua.
      Muista, että viina ei ota valtaa, jos sitä valtaa ei sille anna. Ihminen valitsee aina itse tiensä, eikä mitkään edellisen kirjoittajan "alkoholistigeenit" saa sinua juomaan. Pidä juominen kontrollissa ja etsi parempia kohteita purkaa ketutusta. Itse esimerkiksi löysin urheilusta itselleni henkirei'iän vaikeampina aikoina.

      Valoisaa kevättä Miisa & Sari

      • Lykkyä tykö

        Siinä Miisa ja Sari ovat kyllä oikeassa, etteivät geenit Sinua juota. Enkä todella edes sitä tarkoittanutkaan. Ilmaisin vähän huonosti sanomani. Nyt vain on niin, että jos on
        noita juomageenejä, niin niiden kanssa pitää todella olla varuillaan, ettei käy niin, että viina vie mennessään. Toki kaikki ovat vaarassa, mutta taipumus vie helpommin mukaan ne joilla se geeni on kuin ilman niitä. Jatkuva pieni kaljottelu jo voi viedä mennessään. Krapularyyppy jne. Tunnen asian.


    • njp

      Hei! oon 17 vuotias, ja oon itsekkin asunut nyt 6 vuotta eri laitoksissa ja mul meinaa olla aika sama tilanne, ois tosi kiva jutella enemmänki sun kans!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe