Parson russelinterrierin koko?

isoparson

Aloin tässä huvikseen lueskelemaan Parsonyhdistyksen rotumääritelmää ja mittailin samalla omaa 5-vuotiasta parson urosta ja tuo on kyllä rutkasti isompi, mitä rotumääritelmässä on määritelty.

Esim.
- ihannekorkeus uroksilla 36cm, meidän poika on 42cm
- keskikokoisten käsien pitäisi ylettyä etujalkojen takaa yhteen, meillä ei miehenkään kädet yllä
- paino 5-10kg, meidän poika 10-12kg

Ihan sopusuhtaiselta tuo kuitenkin omaan silmään näyttää, mutta hurjasti isompi, mitä rotumääritelmässä sanotaan. Minkä kokoisia teidän parsonit siis on, ollaanko me ainoat isokokoiset? :D

30

1751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • euhdbbfhb

      Kyllähän se kuullostaa aika isolta, mutta mitäpä siitä :) Meillä koirat on hivenen pienempiä, uros 35 cm ja narttu 32cm. Painoja en ole mitannut, mutta aika solakoilta näyttää. Isoimpia parsoneita mitä tiedän on melkeinpä 45cm, joten hajontaa koossa löytyy. Onneksi tällä hetkellä rodun keskiarvo on varmaankin pienenemässä :)

    • metsäsätäjä

      Luolakoiraksi tuo koko on jo liikaa mutta kotikoirana menee :)

      Nykyään parsonien koko yleensä sopiva luolakoirametsästykseen.

      • metsäsätäjä

        Ja luonne yleensä hyvä siihen käyttöominaisuuksiltaan eli hyvä koko ja kovuus ratkaisee.

        Kotikoirina tietenkään koolla ei merkitystä mutta jalostuksellisesti kyllä..toki aina voi noita ylimääräisiä ei metsästykseen sopivia kotikoiriksi ottaa :)
        Mutta tärkeintä että menee siihen mihin oikeasti jalostettu ensisijaisesti.


    • euhdbbfhb

      Kyllä neljäkakkosellakin pyytää paikoista riippuen. Eihän se tosin ihanne ole ja mielellään sitä pienempää työkoiraksi ottais, jos sais valita. Itse monen kokoisen kanssa metällä käyneenä ei koskaan ole jäänyt elukat koon takia pesään, ihan muista syistä kylläkin :)

    • gguigigguiog

      http://www.sll.fi/ajankohtaista/liitto/2012/maa-ja-metsatalousministeriolle-lausunto-metsastysasetuksen-muutoksesta

      Suomen luonnonsuojeluliitto lopettaisi luolakoirapuolen ja niin moni muukin jos oikeasti tietäisi tämän kaltaisen huvimetsästyksen oikeat piirteet riistan ja koiran kannalta. metsästyspuoli on meillä vahva ja jyrää kaiken eettisyyden ja keksii kainkenalisia syitä miksi tälläinen huvimetsästys ei ole hupia vaan muka riistanhoitoa. Todellisuuspohjaa ei kuitenkaan ole metsästäjien väittämälle

      Englanti(rodun kotimaa) ja Tanska jo lopettanut mäyrän metsästyksen.

      Näin pitäisi meilläkin valveutua. Ja lopettaa koiratappeluun verratava eläinten tappaminen. Harrastaminen ei voi olla syy tappamiseen.

    • euhdbbfhb

      No tuo liitto nyt tekisi paljon muutakin typerää jos sille antaisi vapaat kädet. Kannattaa varmaan sinunkin ottaa selvää minkälaisia vaikutuksia vieraslajien leviämisellä on meidän luonnolle ja minkäkaisia säädöksiä siitä on ihan meidän eläinsuojelulaissa. Joten se siitä huvimetsästyksestä.

      • euhdbbfhb

        vieraslajien vastustamisesta puhutaankin Luonnonsuojelulaissa
        (1096/1996). Eläinsuojelulaissa taas eläimen lopetuksesta, joka luolametsästyksessä toteutetaan ihan sääntöjen mukaan.


      • gguigigguiog
        euhdbbfhb kirjoitti:

        vieraslajien vastustamisesta puhutaankin Luonnonsuojelulaissa
        (1096/1996). Eläinsuojelulaissa taas eläimen lopetuksesta, joka luolametsästyksessä toteutetaan ihan sääntöjen mukaan.

        Kummallista kun metsästäjät on ne jotka vieraslajit on tuonut riistakseen. Valkohäntäpeura ja fasaani istutetuja samoin kanadanmajava(erehdyttiin kun kanta yritettiin elvyttää metsästäjien liiallisen metsästyksen takia kanta hupeni liian pieneksi ja tarvitsi elvytystä, myös söpö siili on tuotu vaikkei metsästystarkoituksessa ;)

        Ainoa laji jota SLL vastustaa on minkki.

        Ja luolakoirapuolen lopettaisivat epäeettisenä. Tanska ja englanti tehnyt näin.

        Et taida olla perehtynyt asiaan vieraslajeista. :)

        Mäyrä ja kettu ei ole vieraslajeja jotka on ne tyypillisimmät metsästettävät luolakoiratyylillä.

        SLL:
        "Luolakoirien käyttö ainakin kettua ja mäyrää vastaan pitäisi kieltää."

        Mäyrä on hyötyeläin ei vieraslaji. Ja ravinto koostuu eniten kastemadoista sitten vasta muusta ravinnosta..pienpetotutkija tutki ruokavaliota ja linnuille ei ollut vahingoksi sillä harvemmin syö linnunmunia.

        Ja tämäkin kuvaa hyvin vammoja..ell lausunto:
        http://www.jrtcgbsf.fi/artikkelit/vamma.htm
        "Luolan asukas ei useinkaan suostu lähtemään noutajan matkaan vapaaehtoisesti, vaan pikemminkin yrittää vastustaa kaikin keinon. Tosiasiassa kyseessä on sananmukaisesti kyse elämästä ja kuolemasta. Vaikka koira saisikin luolan asukkaan matkaansa, kärsii noutajakin usein, enemmän tai vähemmän. Luolan asukas puree ja raapii koiraa, usein seurauksena on ainakin haavoja. Luolassa tappelu aiheuttaa ihon hiertymistä. Tavallisesti vahingoittuvat eniten silmäkulmat ja eturaajojen kulmikkaat ulokkeet kuten kyynärpäät. Vakavammissa tappeluissa voi syntyä myös lihas-, jänne- tai jopa luuvauriota."

        Söpöä viihdettä luolakoiraleikit


    • euhdbbfhb

      Ensinnäkään ainakaan Englannissa luolakoiralla metsästäminen ei ole kiellettyä. Se on höpö puhetta! Enkä usko että Tanskassakaan. Jos viittaat tässä mäyränpyynti kieltoa niin se on totta, mutta ei siellä mitään täyskieltoa ole. Ei pidä vääristellä asioita!

      Ja en sitten tiedä, mistä vetäsit että tarkoitin kirjoituksellani vieraslajiesta kettua ja mäyrää? En minä ole niistä puhunut.

      Hyvää luettavaa illaksi: http://jagareforbundet.se/Documents/Mardhundprojekt/FactSheet_supikoira_raportti_2011_6.pdf

      Itseäni eniten hirvittäisi kannan kasvun lisääntymisessä erilaisten tautien leviäminen. Raivotauti yhtenä ja sitten uusi tulokas myyräekinokokkoosi, jota jo tavattuna Ruotsissa. Ei ole mitään leikkiasioita vaikka sinusta näillä on metsästäjien mielestä hyvää viihdearvoa.

      "Myyräekinokokki tarttuu
      ihmiseen suun kautta ketun, supikoiran,
      suden, koiran ja kissan ulosteista tai niiden saastuttaman veden, sienten ja marjojen välityksellä. Taudin mahdollisesti levitessä Suomeen marjoja ym. luonnonantimia ei voisi enää syödä keittämättä
      niitä. Myyräekinokokin aiheuttama tauti on hengenvaarallinen eikä siihen ole
      olemassa rokotetta. Tautia ei myöskään voida poistaa kokonaan leikkaamalla"

      Kuullostaapa hauskalta....

      • hirvestäjä

        Englannissa mäyrän metsästys on kielletty ja samoin Tanskassa. Ja hyvä niin.

        Turhaa viihdettä hyötyeläinten kustannuksella. Eri asia on hirvestys ja peurapyynti jossa asiaa voi edes perustella jotenkin kuten eettisellä lihalla.

        Kanalinnut jättäisin rauhaan myös tällä hetkellä.

        Perehdy paremmin. :)


      • gyttuyiyuouo

        "Itseäni eniten hirvittäisi kannan kasvun lisääntymisessä erilaisten tautien leviäminen. Raivotauti yhtenä ja sitten uusi tulokas myyräekinokokkoosi, jota jo tavattuna Ruotsissa. Ei ole mitään leikkiasioita vaikka sinusta näillä on metsästäjien mielestä hyvää viihdearvoa"

        Hmm uskallatko olla ihmisten kera ihmisten sairaudet tarttuu helpoiten toiseen ihmiseen ja lihastakin voit saada loisia ja pöpöjä ;)

        Rabiesta ei ole suomessa tällä hetkellä.

        ""Myyräekinokokki tarttuu
        ihmiseen suun kautta ketun, supikoiran,
        suden, koiran ja kissan ulosteista tai niiden saastuttaman veden, sienten ja marjojen välityksellä. Taudin mahdollisesti levitessä Suomeen marjoja ym. luonnonantimia ei voisi enää syödä keittämättä
        niitä. Myyräekinokokin aiheuttama tauti on hengenvaarallinen eikä siihen ole
        olemassa rokotetta. Tautia ei myöskään voida poistaa kokonaan leikkaamalla"
        "
        Tiedätkö mikä tätä levittää koiratkin myös..;)

        "Ihmiseen myyräekinokokki voi tarttua ketun tai koiran ulosteen, ulosteen saastuttaman veden tai marjojen välityksellä, tai koiran turkkiin tarttuneista munista. Ihminen voi myös toimia madon väli-isäntänä. Useimmiten ihmisen immuunijärjestelmä kykenee eliminoimaan loisen toiminnan, jolloin ainut havaittava oire on vasta-ainetason nousu. "

        Mukavaa kun koira tonkii luolissa ja myyräjahdissa niin se siun parsionisi ja pikku kissassi voi sen siulle tuoda. Pitäisikö nekin lopettaa " ;)

        Mäyrä ja supi pitää myyräkannat kurissa samoin pöllöt jms..kannattaisi luonnon hoitaa myyrätaudit. Ja jos haluaa varmistaa niin ei päästä koiraansa ja kissaansa joka paikkaan tonkimaan ettei tuo loista mukanaan.


    • ParsonParson

      Itellä n. 34cm korkea ja 7,5 kg painava pitsuparsoni täällä. ;)

      • ytuyiuyiy

        Vietkö luolille? Hyvä koko.


    • ParsonParson

      Se sairastaa SARDS:sia...muuten veisin... :/ ja toi on siis poitsuparsoni eikä pitsuparsoni :DD

      • ParsonParson

        Se on siis sokea... :`(


      • oikealuolastaja
        ParsonParson kirjoitti:

        Se on siis sokea... :`(

        No mitä tollaisella koiralla tekee?..lopettaisit etkä kiusaisi sitä..ja hanki uusi niitä saa loppujen lopuksi halvalla kun sanoo että menee sen kanssa metsälle ja hakee hieman vanhemman josta halutaan jo eroon makso mitä maksoi.
        Ja kun vakuuttaa niin ei mene edes sekään raha hukkaan kun saa uuden jos käy huonosti.

        Niin itsekin teen jos koira turha ja jos ei voi antaa edes pois sairauden takia.

        Ei metsästyskoiriin kannata liikaa kiintyä tai niitä jää vaan turhaan nurkkiin roikkumaan.


    • ParsonParson

      En halua hankkiutua rakkaasta perheenjäsenestä eroon sen takia että koira olisi "turha". Ja miten niin "kiusaan" sitä? O_o kauheaahan se on jos hyvän ja kiltin koiran lopettaa vain koska se on sairas eikä voi käydä metsällä. Se saa nauttia elämästään sellaisena kuin se on! Se on sitäpaitsi vasta alle kolmen vuoden.

      • gtytuyutuiiy

        Luuletko että metsästäjät olisi jättänyt koiraa henkiin ei todellakaan. Moni ei ajattele metsästyskoirien tilanteita miten niille käy metsästäjien kera. Jos ei toimi metsällä niin ne menee automaattisesti kuoppaan. Ja kun yksi metsästäjä oli armelias että antoi ns.riistavapaan koiran kotikoiraksi niin sanoi että pihan perällä se on ollut tarhassa että sisälle ei metsästyskoiria oteta ja lapsilleen on sanonut ettei niihin pidä kiintyä. Ne on käyttövälineitä ei lemmikkejä.

        Mutta sokean ne lopettasisivat ainakin. Ja vakuutus niillä on jotta saa uuden tilalle jos ja kun sattuu jotain ikävää.

        Ja harvoin metsästäjillä koirat elää sen jälkeen kun koira tulee vanhoiksi koska ei kykene metsälle..koirien lukumäärä elinaikana on eri metsästäjillä kuin lemmikin pitäjillä.

        Tässä todellisuus
        http://aksa.fi/luolametsalla-ollut-koira-kuoli-luolaan-tunteja-kestaneesta-pelastusyrityksesta-huolimatta/

        http://www.jrtcgbsf.fi/artikkelit/vamma.htm

        "Se sairastaa SARDS:sia...muuten veisin... :/ "

        Itse en todellakaan suosi tuollaista tappomeininkiä ja kokeisiinkin on sey yrittänyt puuttua vaikka kuinka monta kertaa ja sll mäyrän tappamisen lopettamiseksi.

        Jos koirista ja luonnosta välittää ei luolille edes koeluolille koiraansa vie. Omat koirani olleet ihan muussa käytössä toko ja haku ja en niitä riskeeraa kyllä tuollaisen brutaaliin toimintaan. Sen verran arvokkaita koiria. Tosin ei kaikki kasvattajatkaan anna koiriaan luolille kuten erään kalliin tuontikoiran tuoja sanoi..kuulemma moni olisi halunnut sen laittaa luolille niin emäntä ai antanut ja hyvä niin että piti päänsä..ja koiralla paremmin olosuhteet.

        Koirat kun ei ole leluja ei edes metsästysleluja joita tappeluttaa ja katsoo onko kovuutta..

        Älä vie luolille edes tervettä.. :(


        "Se sairastaa SARDS:sia...muuten veisin... :/ "


      • gtytuyutuiiy
        gtytuyutuiiy kirjoitti:

        Luuletko että metsästäjät olisi jättänyt koiraa henkiin ei todellakaan. Moni ei ajattele metsästyskoirien tilanteita miten niille käy metsästäjien kera. Jos ei toimi metsällä niin ne menee automaattisesti kuoppaan. Ja kun yksi metsästäjä oli armelias että antoi ns.riistavapaan koiran kotikoiraksi niin sanoi että pihan perällä se on ollut tarhassa että sisälle ei metsästyskoiria oteta ja lapsilleen on sanonut ettei niihin pidä kiintyä. Ne on käyttövälineitä ei lemmikkejä.

        Mutta sokean ne lopettasisivat ainakin. Ja vakuutus niillä on jotta saa uuden tilalle jos ja kun sattuu jotain ikävää.

        Ja harvoin metsästäjillä koirat elää sen jälkeen kun koira tulee vanhoiksi koska ei kykene metsälle..koirien lukumäärä elinaikana on eri metsästäjillä kuin lemmikin pitäjillä.

        Tässä todellisuus
        http://aksa.fi/luolametsalla-ollut-koira-kuoli-luolaan-tunteja-kestaneesta-pelastusyrityksesta-huolimatta/

        http://www.jrtcgbsf.fi/artikkelit/vamma.htm

        "Se sairastaa SARDS:sia...muuten veisin... :/ "

        Itse en todellakaan suosi tuollaista tappomeininkiä ja kokeisiinkin on sey yrittänyt puuttua vaikka kuinka monta kertaa ja sll mäyrän tappamisen lopettamiseksi.

        Jos koirista ja luonnosta välittää ei luolille edes koeluolille koiraansa vie. Omat koirani olleet ihan muussa käytössä toko ja haku ja en niitä riskeeraa kyllä tuollaisen brutaaliin toimintaan. Sen verran arvokkaita koiria. Tosin ei kaikki kasvattajatkaan anna koiriaan luolille kuten erään kalliin tuontikoiran tuoja sanoi..kuulemma moni olisi halunnut sen laittaa luolille niin emäntä ai antanut ja hyvä niin että piti päänsä..ja koiralla paremmin olosuhteet.

        Koirat kun ei ole leluja ei edes metsästysleluja joita tappeluttaa ja katsoo onko kovuutta..

        Älä vie luolille edes tervettä.. :(


        "Se sairastaa SARDS:sia...muuten veisin... :/ "

        Lisään vielä että tämä kasvattaja oli aiemmin kasvattanut käyttökoiria mutta muuttanut tilanteen tämän koiran suhteen.


    • ParsonLove<3

      Itselläni on uroskoira ja uroskoirien korkeus on n. 36-38cm.(?) Mutta herrani ei kasvanut sen enempää kuin sen narttujen koon eli jokunen 32-33cm :D. mutta eihän se mitään haittaa! Jotkut koirat kasvaa korkeimmiksi ja jotkut sitten jäävät vähän lyhkäsimmäksi(:

    • euhdbbfhb

      Jopas gtytuyutuiiy kirjottaa taas aikamoista soopaa. Meillä metsästetään, koirat silti lemmikkejä ja elävät meillä ihan niin pitkään kun luoja suo. Harrastuksiin kuuluu paljon muutakin ja sanoisin että koirat elävät ihan täysipainoista elämää sohvalla maaten ja metsässä lenkkeillen. Joka porukassa on niitä jotka pilaa muiden maineen, mutta sen yhden mielipiteiden takia on turha tehdä mitään yleistyksiä koko porukasta. Itselläni lähipiirissä paljon metsästäjiä, enkä tunne yhtään edellä mainitun tapaista koiran omistajaa, onneksi :)

    • euhdbbfhb

      Hirvestäjä kirjoitti: "Englannissa mäyrän metsästys on kielletty ja samoin Tanskassa. Ja hyvä niin.

      Turhaa viihdettä hyötyeläinten kustannuksella. Eri asia on hirvestys ja peurapyynti jossa asiaa voi edes perustella jotenkin kuten eettisellä lihalla.

      Kanalinnut jättäisin rauhaan myös tällä hetkellä.

      Perehdy paremmin. :) " **No pitäisikö sinun sitten opiskella luetun ymmärtämistä, sillä näinhän juuri kirjoitin. Mäyränpyynti kielto on, mutta joku tuolla kirjoitti että Englannissa sekä Tanskassa ei saisi luolametsästää ollenkaan. Se on pötypuhetta!

      Ja ihan uskallan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja jopa tonkia niitä paskasia luolia ja latojakin, ei pöpöt sinällään pelota. Itseäni harmittaisi vaan suunnattomasti, jos luonnosta kerätyt sienet ja marjat saastuisivat. Ja kyllä, koirat ja kissat levittävät myös myyräekinokokkoosia. Nyt Ruotsissa sitä on tavattu ketuissa ja näin suuri supikoirakanta mahdollistaisi täällä Suomessa tuon taudin oikein hyvän leviämismahdollisuuden. Ja voipi olla, että tartuntoja voi saada myös nekin lemmikit, jotka eivät pääse tonkimaan minkäänlaisia pesiä eikä koloja. Ketut ja supit pyörivät ihmisten pihoissa ja jopa kaupungeissa, joten sitä kautta ne voivat altistaa ne sohvashampioonitkin sekä perheen lemmikkikisut ja misut. Mutta onneksi niitä ei tappaa tarvitse, niinkuin tämä yksi kirjoittaja ehdotti. Myyräekinokokkoosiin on ihan toimiva matolääkitys: http://www.scanvet.fi/tiedotteet/uusi-laajakirjoinen-matolaake-koirille-prazitel-plus-tabletti .
      Ja kannattaa googlata myyräekinookkoosi sillä netistä löytyy paljon tietoa kyseisestä loisesta. Asiantuntijat sanovat, että on ihan ajan kysymys milloin meiltä ensimmäinen tautitapaus löytyy. En ihan jättäisi tätä mäyrien, kettujen tai pöllöjen harteille.

      • hirvestäjä

        Ei kaikkea voi poistaa oman pelkonsa takia vai pitäisikö nyt ebolaviruksenkin takia poistaa kaikki ihmiset samalla logiikalla.

        Vaara on todella pieni..ja ennemmin metsästäjien mantraa omille metsästystarpeille.

        Luolakoirapuoli on hävinnyt Tanskasta ja Englannissa mäyrän kohdalla koska mäyrä on rauhoitettu eläin siellä kettua ei koske.

        Mutta on kuitenkin eettisesti huono asia tuo luolakoirapuoli sekä koiralle että riistalle. Ja sinällään voisi sen täysin poistaa.

        "Itseäni harmittaisi vaan suunnattomasti, jos luonnosta kerätyt sienet ja marjat saastuisivat" joopa joo..ei ne kuule ole saastuneita voit olla huoletta ;) Itsekin poimin ihan huoletta mutta se mihin voit kiinnittää huomiota niin älä poimi raskasmetallialueilta eli tehtaiden ja ajotien varrelta.


    • euhdbbfhb

      Itse metsästän RIistäkeskuksen ja metsästäjäliiton eettisten ohjeiden mukaan. Sama lopputulos on luolametsästyksessä kuin hirvimetsästyksessäkin ja samoin voi koiralle käydä yhtä hassusti molemmissa metsästysmuodoissa. Miten se on eettisesti hyväksyttävämpää kun hirvi tappaa koiran? Siksikö, että sen lihan voi syödä? Aina kun koiran löysää, on se pahin mahdollinen vaihtoehto olemassa. Riskit on kaikkialla.

      • hirvestäjä

        Kyllä riskit on suuremmat luolakoirapuolella. Ja vastaa maan alla olevaa koiratappelua jossa riistaeläin ja koira tappelee kirjaimellisesti elämästä ja kuolemasta.

        Usein koira joudutaan kaivamaan ja aina ei onnistu.

        http://www.jrtcgbsf.fi/artikkelit/vamma.htm

        Ja on myös vaara että riistaeläin jää luolaan haavoittuneena.

        Hirvestäjänä näen kyllä luolakoiran ihan eri kalibeerin hommana. Ja katson mäyrän metsästyksen lähinnä viihteenä jolla ei ole mitään hyvää merkitystä sillä mäyrästä ei ole minkään sortin harmia edes eli siinä olen samaa mieltä kuin sll että mäyrä on lähinnä hyötyeläin mitä tulee myyräkantoihin). Ja on epäeettistä sitä metsästää vain huvin vuoksi. Enkä kyllä riskeeraisi koiraanikaan. Minulla kun on sekä metsästyskoiria että terrieri ihan vaan seurana..lähinnä otettiin se lasten koiraksi ja sellaiseksi saa jäädäkin.

        Muutenkin pidän tärkeänä että lajeja ei vedetä liian alas ja myös tarkasti harkitaan mitä metsästetään ja miksi..nyt mennään liian suurille lajikantojen vähennyksiin ja ongelmia on tullut liikaa myös hirvikantoihin..eli metsästystä pitäisi kehittää maltillisempaan ja järkevämpään suuntaan. Ja luonnonsuojelutavoitteet ensinnä ja sitten vasta metsästys.


    • euhdbbfhb

      "Ja on myös vaara että riistaeläin jää luolaan haavoittuneena."

      Ja joka syksy meille soitellaan jäljestysapua haavakkohirville/peuroille. Osa liikenneonnettomuuden, osa metsästystyksen aikaansaamia. Valitettavasti kaikkia ei löydetä ja ne jää kitumaan metsiin. Sellasta se vaan on.

      "Ja on epäeettistä sitä metsästää vain huvin vuoksi"

      Todella, itsekkään en tee sitä huvin vuoksi vaan sille on ihan perustellut syyt.

      • hirvestäjä

        On silti helpompaa löytää haavoittunut hirvi metsästä kuin luolaston perukoilta joihin ei koirakaan päässyt vaan jouduttiin kaivamaan sekin esiin.

        "Todella, itsekkään en tee sitä huvin vuoksi vaan sille on ihan perustellut syyt."

        Niin varmaan mutta yhtäkään syytä et sitten keksinyt kummasti mäyrän tapolle.. ;)


    • euhdbbfhb

      Tiesitkö, että Englannissa on alettu antamaan joillekkin henkilöille erityislupia mäyränpyyntiin? Se miksi näin on, on yksi syy siihen miksi kantaa pitää pitää jollain tavalla kurissa. Siinä onkin iltapuhdetta selvitellä asioita ihan ite niin ei tarvii meikäläisen täällä keksiä kenenkään tapoille mitään syitä ;)

      Henk.koht. itselläni tuo mäyränpyynti ei ole niin tärkeää kuin supikoiran pyynti. Käydään toki poistamassa niitä rakennuksien alta, jos apua pyydetään. Mäyrä nimittäin saa aikaseksi aikamoista tuhoa, lattioita rikkoutuu ja uunit notkahtelee kun niiden antaa tarpeeksi mellastaa. Itse kyllä ymmärrän tälläisten rakennusten omistajia. Mäyrätuhot saattavat käydä aika kalliiksi.

    • hirvestäjä

      Tiesitkö että englannissa ei ole suurpetoja jotka pitää kantoja kurissa ;)

      Ei voi verrata asioita muihin maihin jos ei ole tietoa.

      Ja on eri asia lähteä karsimaan suuria kantoja välttämättömyyden nimissä kuin huvimetsästää kantoja täällä suomessa pieniksi. Kun meillä ekosysteemi on ihan erilainen..ja ilveksiä ahmoja ja susiakin on niitä luontaisesti karsimaan. Ja kannat mäyrillä pystyy olemaan huomattavasti suuremmat.

      Viihteen vuoksi metsästäminen kun ei ole kunniakasta missään nimessä ja liian paljon meillä metsästetaään viihdearvojen takia ei todellisten asioiden takia.

      Myös riistalaskennat perustuu metsästysmiesten näkemyksiin ja sinne pitäisi saada taho joka on puolueeton ja katsoo asiat kokonaisvaltaisemmin. Myös hirvien suhteen sillä nekin on nyt geneettisesti huonossa jamassa. Vaikka sitten pitäisi pyssy laittaa sivuun. Tärkeintä on jatkuvuus ei lyhytnäköisyys.

      Mäyrän metsästykseen ei ole suomessa kuin viihdearvoa.

      "Mäyrä nimittäin saa aikaseksi aikamoista tuhoa, lattioita rikkoutuu ja uunit notkahtelee kun niiden antaa tarpeeksi mellastaa. Itse kyllä ymmärrän tälläisten rakennusten omistajia. Mäyrätuhot saattavat käydä aika kalliiksi. "

      Joopa joo aikas hyvin keksit juttuja hatusta.. alkaa olemaan jo huvittavaa. Kun et keksi perusteluja ja et tunnu tietävän lajeista metsästyksestä mitään.

    • euhdbbfhb

      "Joopa joo aikas hyvin keksit juttuja hatusta.. alkaa olemaan jo huvittavaa. Kun et keksi perusteluja ja et tunnu tietävän lajeista metsästyksestä mitään.!

      Miten mulla on susta ihan samanlainen fiilis :D Se mitä täällä olet luolametsästyksestä selitellyt niin meikäläiselle on ollut hyvää viihdearvoa. Kiitos siitä ja hyviä jahtejä syksyn hirvimetälle. Toivotaan hyviä osumia ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe