Tarvitaanko kaupungissa kahta teknistä hallintoa?

Keskustelujen pohjaksi

Kaupungissa on kaksi teknistä hallintoa tilapalvelu ja tekninen toimi? Lisäksi Pieksämäen vesi hoitaa vesi- ja viemäriverkostot. Viranomaistehtäviä hoitaa Keski-Savon ympäristötoimi ja rakennusvalvonta ja Etelä-Savon pelastustoimi. Kaupunki säästäisi, jos teknisen tehtävät laitetetaisiin kaupungin liikelaitoksen hoidettavaksi ja viranomaistehtävät yhden ylikunnallisen hallinnon alle. Johtajatasolta pakkakustannuksissa tulisi huomattava säästö. Tällä tavalla tulisi käydä, joka hallintoala läpi.

Liikelaitos hoitaisi kiinteistöjen kunnossa pidot, kadut, mittaustoimet, jätehuollon, puistot, sadevesijärjestelmät, vesi- ja viemäriverkoston. Toinen vaihtoehto olisi ympäristökuntien yhteinen hallinnollinen toimielin. Tavoitteena yksi osaava ( ei pykälillä kikkaijija) johtotason henkilö teknisessä hallinnossa.

4

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä

      Jotenkin noin toiminta järjestetään kunhan tietyt henkilöt pääsevät ansaitsemalleen eläkkeelle.

      • Keskustelun pohjaksi

        Valitettavasti toiminta ei kehity, jos odotetaan, odotetaan... On ymmärettävää, että tulotaso pysyy korkeana ennen eläköitymistä, jotta eläke pysyy korkeana. Mutta pitkän tuökokemuksen omaavan luulisi olevan pätevä tekemään lisäansioita sivutöillä. Kaupunkihan on tarjonnut pitkän työuran ja on tältä osin hoitanut ansionsa työntekijää kohtaan. Kaupungilla on myös reserssipalveluyksikkö.


      • Eipä tehty mitään

        Muutaman virkamiehen olisi voinut laittaa eläkeputkeen hyvästä syystä vuosia sitten jos kuntalaisten edustajat olisivat valvoneet toimintaa tarkemmin.


      • Missä jallu luuraa
        Eipä tehty mitään kirjoitti:

        Muutaman virkamiehen olisi voinut laittaa eläkeputkeen hyvästä syystä vuosia sitten jos kuntalaisten edustajat olisivat valvoneet toimintaa tarkemmin.

        Nyt voitaisiin asia korjata yt-neuvottelujen ollessa käynnissä. Johtaja tasolla tulisi tarkistaa tehtävät, kun johtajatason tehtäviä ei ole riitävästi ja on aikaa puuhasteluun, vähenevät verokertymät eivät kohdennu silloin oikeuden mukaisesti ja resurssit ovat vajaa käytöllä. Varkaus on jo muuttanut organisaatiota prosessiorganisaatioksi. Seuraavaksi siellä tarkastellaan johtajatason resurssit ja henkilöiden osaamistaso. Eli Varkaus on jo siirtynyt kehittyvään organisaatiomalliin. Syksyllä alkaa Varkaudessa yt-neuvottelut ja silloin heillä on jo käyty henkilöstö läpi ja töitä tehdään neuvottelujen jälkeen uuden organisaation mukaisesti.

        Pieksämäellä on menty takapuoli edellä puuhun. Kaupungin kehitys yhtenäiseksi toimivaksi kokonaisuudeksi on ollut pysähdyksissä vuodesta 2007 asti. Kuntaliitoksen haavoja ei haluta avata, koska saman tehtävän säilyttäneet henkilöt joutuisivat opettelemaan uudet tehtävän tai tehtävä lopetettaisiin. Kaupungin talous ei korjaannu, vaikka koko tekninen ja tilapalvelun hallinto lopetettaisiin ja tämä tietää koko kaupungin hallinnon uudelleen järjestelyä. Ihmetyttää, että tilapalvelua pyörittää käytännössä kaksi henkilöä ja teknistä toimea pöyrittää viisi henkilöä? Talousarvion mukaan tilapalvelun läpi virtaa moninkertainen määrää euroja verrattuna tekniseen toimeen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe