Lemmikkien pesu homealtistuksen jälkeen

Lissu 88

Olisiko jollain tietoa, millä aineella kissat ja koirat pitää pestä, kun muuttaa pois homeasunnosta?

4

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vertti-eetu

      Ahaa tänne oli tullut tällainen kysymys.

      Palataampa sitten "sorvin ääreen".

      Hyvä Lissu 88.
      Vastaan tuohon kuten Mirja Salkinoja-Salonen Puheenvuorossaan 6.9.2012 kun häneltä kysyttiin Eduskunnan Kansalaisinfossa näin:

      "Saanko kysyä, nyt kun on asiantuntija paikalla, että miten ne tilat pitäisi sitten putsata tuon remontin jälkeen"?

      Homeremontin jälkeen siis. (Vertin huomautus)!

      Mirja Salkinoja-Salosen lyhyt vastaus. "Ei ainakaan myrkyttämällä".

      En osaa tuohon antaa riittävän pätevää vastausta sinulle hyvä Lissu 88, mutta tiedän, että lemmikkieläimet ja pienet lapset ovat suuremmassa vaarassa homerakennuksessa lattiantason pölyissä kun raavat jätkät istuessaan keittiönpöydän ääressä ja naukkaillessaan kahvin kera kallista konjakkia.

      Jos oikein toimit ja vielä kyselet lisää joltakin homekoiraosaajalta / hoitajalta niin varmaan alkaa kirkastumaan kohdallasi ja ongelmat pikkuhiljaa väistyvät ajatuksistasi. En usko, että joudut luopumaan lemmikistäsi jos otat selvää asioista ja toimit pikaisesti. Sitä en osaa edes arvailla miten paljon lemmikilläsi on tai on ollut oireita ja kuinka pahoja.

      Sen voin sanoa, että ainakin kissoilla ja ehkä kaneilla myös altistuminen tapahtuu kahta eri tietä ainakin minuun verrattuna. Kissa ensiksikin saa hengityksen kautta mikrobeja keuhkoihinsa ja sitten lisää nuolemalla karvojaan ehkä nieltynäkin vatsalaukkuun. Minä en nuole karvojani en edes niitä harmaita. Vaimo niitä joskus silittelee ja sanoo, että "charmia" , mulle siitä on enempikin harmia ja selvä ennenaikasen vanhuuden merkki.

      Tässä yksi linkki mikä tietenkin kannattaa lukea.
      http://incat.fi/kissatietoa/kissaa-hankkimassa/kissan-pesuohje/

      Jos sinulla ja kissalla / lemmikilläsi on ollut oireita, niin luulisin niiden olevan samantapaisia mutta ei "tavanomaisia" vaikka sisäilmanäytteenottajat raporttiinsa niin usein raaputtavat näytteidensä tulosten olevan.

      Sitten jos haluaa rentoutua ja unohtaa hetkeksi homekatastrofin tuomat ongelmat, niin on hyvä ulkoilla vaikka lastensa- tai lastenlastensa kanssa tai parhaan kaverin vaikka sen lemmikin. Voi toki myös istahtaa rauhaan hetkeksi pois tietokoneen äärestä ja kuunnella hyvää musiikkia langattomista kuulokkeista jos sellaiset on. Tässä on yksi hyvä ja rauhoittava esitys:

      https://www.youtube.com/watch?v=1RR8zDTc0DE

      Tuolta se näyttää ja kuuluu kun antaa kaikkensa, tehdäkseen lähimmäisensä edes hetkeksi "onnellisiksi". Sitähän tämä elämä on "onnen etsimistä" tai "onnen onkimista" keinolla millä hyvänsä.

      Miss 007 tässä vähän ainakin yritin... Muuttaa tyyliäni. Vähän sisältä vielä pukkaa sitä vanhaa verttiä ;)

    • vertti-eetu

      Niin viestini sinulle Lissu 88 lyhyesti:
      Ei aineita missä on biosideja. Mieluummin vettä ja turvallisia pesuaineita tässä sinun tapauksessasi ainakin. Muusta en tiedä yhtään mitään, mutta kysy homekoiraomistajilta lisää.
      http://www.tukes.fi/biosidit

    • vertti-eetu

      Niin ja jos jatkan seuraavalla:

      Joku esitti lisäkysymyksen professori Mirja Salkinoja-Saloselle siinä tilaisuudessa eduskunnan Kansalaisinfossa 6.9.2012.

      "Mut onks otsooni..."?

      Mihin Mirja Salkinoja-Salonen vastasi: "Ei, ihan tavallinen siivous on paras ja vielä käyttää sellaisia aineita jotka eivät ole esimerkiksi herkistäviä".

      Tämän saman neuvon annan sulle Lissu 88 lemmikkisi puhdistamisessa ja pesussa, että ei mitään herkistäviä.

      Tässä illan vinkki kaikille jotka jotain näistä asioista todella jotain ymmärtävät.
      Ihan oikeasti eikä vain luule.

      Illan vinkki:
      Ise pesen huolella hiukseni nykyisin aina ennen kuin menen parturiin shampoo Suomalainen.

      Joku urpo varmaan nyt ihmeissään, mutta yhden kerran viime kesänä kävi siten, että en ehtinyt pestä hiuksia (asun sisäilmamyrkyllisessä asunnossa), niin, kun parturi (nainen) alkoi hiuksiani kampailemaan ja aloitti leikkausta, niin hän sai kovan yskänpuuskan ja joutui mkenemään heidän sosiaalisiin tiloihin. Sitten kun palasi takaisin oli silmät punaiset ja ilme aika tuskallisen näköinen.
      Nainen pyyteli anteeksi ja kertoi, että "Olen allerginen". Sen jälkeen olen aina pessyt hiukseni erittäin hyvin ja parturini ei ole saanut enää vastaavia allergiakohtauksia.

      Tuossa nyt esimerkki, että kyllä ne lemmikkieläimetkin on hyvä pestä ja oikein ennenkuin vie uuteen puhtaaseen asuntoon. Tämä tästä.

    • L. Ahteri

      Huomenta kaikille tasapuolisesti etenkin kumminkaima vertti-aatulle joka on näköjään "pimahtanut" totaalisesti myöhään eilen illalla. On sortunut kirjoittelemaan toisten kunnon kansalaisten nimimerkeillä ja sekoittaa- ja siirtelee heidän juttujaan aivan sekopäisesti tänne ja sinne. Tuskin muistaa eilisen klo 18.00 jälkeen paljoakaan, mutta sitä ne halvat viinat teettää ja jos vielä elää kansaneläkkeellä kituvan isoäidin antamien "murusten " varassa niin onhan se melko mahdoton tilanne. Ei siinä jää isoäidillä paljoa varoja mitä siirtää edes ruottiin edullisemman verotuksen takia. Kuten rahamiehet voivat sen tempun tehrä.

      No ei siinä mithän tämä litkujen läträäjä (arvelisin niin) on kirjoittanut siis näitä häirikköjuttujaan useilla eri nimimerkeillä ja yhteistä niissä jutuissa on "(Jumalansana)". Tuo sana esiintyy usein hänen kirjoituksissaan. On homekoiravihaaja ja vihaa mittaajia jotka mittaavat hiilidioksidia ja tekevät muita turhia kaasujen mittauksia. Mutta väliäkö hällä. Mielipiteitä mahtuu maalimaan.

      Olen nyt seurannut sinun kirjoitteluasi vähän aatu-parka ja tullut siihen johtopäätökseen, että sinä tulet poistumaan joukostamme melko pian. Pelkään jopa, että se tapahtuu liian pitkänä perjantaina. Sen verran pahasti ovat nuo halvat viinat ja / tai homeedesinfiointimyrkyt päähäsi vaikuttaneet. En ota osaa vaan olen surullinen puolestasi ja eritoten vertin, koska vertti-eetu se oikia menettää "kiihkeän" keskustelukumppanin ja mistä sellainen nyt äkkiä siihen hätiin löydetää ennen ylösnousuasi totaalisen sammumisen jälkeen.

      Jos niin hyvä säkä sattuis vielä käymään, että "ylösnousisit" aatu siitä vielä omille jaloillesi, niin olisihan se vertillekin hyvä uutinen pääsiäisen jälkeen.

      Kunnon keskustelukumppanit on nyt kyllä lujassa kun media pukkaa totuuksia yhtenään homekoulujen purkamisestakin. Hiljaseksihan se vetää juroimmankin karjun.

      Kaikki joutilaat kyttäävät nyt päästä homehommiin. Koulutukseen ei niinkään. Entiset asfalttimiehet kuulemma tai näiden palstan juttujenkin mukaan ja varmaan jonojen jatkoksi menee osa niistäkin joilta hyvä akateeminen jobi alta lähtee. Naisille sopii homekoirahommat hyvinnii. Meilläki on käyny homekoirabnainen. Huippuosaaja.

      Uusia työpaikkoja tulossa valtavasti raakenusalalle. Vai onko sittenkään kaikille tämän maan "huippuosaajille". Raha ratkaisee kuka halvimmalla tekkee. Näinhän se menee. 50 luvulla kuulin isojen poikien sanovan "Mene raksalle töihin jos et muuta osaa". Taitaa olla sama peli nyt homebusineksessa kun täällä näitä kateelistenkin juttuja lueskelee......

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe