Kuinka opettaa käskyjä?

temppuilija2

Eli siis, aikuinen seropinarttu kyseessä.

Olen opettanut sille käskyjä kyllä, osaa kauniisti istua, mennä maahan, nousta ylös, käydä sivulle, odottaa ovella kunnes saa luvan mennä ulos yms.

Mutta mitään muuta ei osaa pelkästä sanasta kuin istua. Ja istuu varmaankin vain sen takia, kun on huomannut että istumalla saa kivoja asioita. Niin ja osaa se nousta ylöskin kun sanoo "ylös".

Olen huomannut, että vaikka olen jauhanut samoja käskyjä samalla äänensävyllä, se tarvitsee käsimerkin, että osaa. Ja monesti käsimerkit ovat kovinkin isoja ja selkeitä. Esimerkiksi sivulle se osaa mennä vain, jos ohjaan sen siihen namilla. Olen opettanut sen niin, että tulee vasemmalle sivulle edestäpäin, tekee pienen ympyrän ja istuu alas katse samaan suuntaan kuin minulla.

Maahan se menee monesti vasta kun hyvin selkeästi osoittaa alaspäin.

Olen yrittänyt myös opettaa sitä leikkimään kuollutta, mutta se on vielä alkuvaiheessa. Saan sen namilla ohjattua oikeaan asentoon. Siitä uskoisin, että se ehkä joskus ensi vuonna oppii menemään seisaaltaan kyljelleen vihjesanasta, ehkä.

Oppivatko kaikki koirat noudattamaan käskyjä pelkistä sanoista? Vai onko jotkut koirat sellaisia, että ne eivät koskaan opi sanoja, vaan pelkästään käsimerkit.

Niin, olen varsinaisesti kouluttanut koiraa vasta pari kolme kuukautta, että voihan se olla, että ajan kanssa se oppii yhdistämään sanat tekoihin...

Olisi niin mahtavaa saada koira sivulle pelkällä sanalla, nyt kaunista suoritusta hieman vesittää se selkeä ympyrä, jonka teen kädellä. Seuraaminen on kyllä niin alkuvaiheessa vielä, että namin on oltava kädessä, muuten se ei viitsi seurata. Mutta heti pysähtyessä istuu alas samantien.

Maahan-käskykin sen pitäisi tietää. Joskus menee ilman sen suurempia käsimerkkejä, joskus ei riitä edes se, että naputan lattiaa namilla.

Odottaa se osaa kyllä aivan mahtavasti. Voin käskeä sen istumaan, josta palkitsen sen, ja sitten nostan sormen ylös ja sanon odota. Voin käydä toisessa huoneessa, ja se istuu ja odottaa. Voin melkein käydä yläkerrassa, mutta en luota siihen, että se olisi vielä täysin paikallaan, joten ennenkuin se ehtii liikahtaa, kutsun sen luokseni.

4

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oppii koirat

      3 kk koulutukselta ei pidä vielä liikoja odottaa. Kaikki koirat oppii käsimerkit ja sanat parhaat koirat riittävällä opetuksella osaavat totella katsomistakin. Kyllä koira sivulle tulee käskemällä läpsäytät vaikka reiteesi samalla kuin käsket sivulle namia ja toistoja. Harjoita aktiivisesti koiraasi päivittäin.

    • Se oppiminen

      riippuu kyllä paljon siitäkin mitä rotuja nartussasi on. Ja kolmessa kuukaudessa ei täydellistä suoritusta varmaan saa kuin joillekin paimenkoirille ja silloinkin saa olla aika mestari opettamassa. Jatka vaan edelleen käsimerkeillä plus äänellä ja muista että jos joku sävy ei toimi, niin toisella sävyllä käsky voi mennäkin läpi. Kyllä ne ennenpitkää ainakin osin toimii pelkällä pyynnöllä.

    • Dhlnbg

      Meillä on osalle tempuista käsimerkki, osalle ei. Yks mitä ollaan nyt yritetty kitkeä pois on se kun se oppi menemään maahan silleen että mulla oli nyrkki maassa, ja nyt menee maahan vain jos nyrkki on maassa. Eli ollaan tehty niin että aina kun annan maahan-käskyn niin laitan nyrkin hetkeksi mut otan aina pois kun rupee menee maahan. Toivotaan et sen sais pikkuhiljaa opetettua pelkälle käskysanalle. Osassa tempuista on käsimerkkejä mut ne on helppo tehä niin ne ollaan jätetty mut tota maahan laittamista varten pitää itekin mennä maahan et saa käden lattiaan niin sen takia kitketään sitä pois :D

    • Saulin omistaja

      Me ollaan opetettu koiraamme näin

      istu;Vie namipala koiran nenän eteen,koira istuuluonnollisesti ja anna käsky.Pikkuhiljaa namin voi jättää pois

      maahan;Opeta ensin istuminen kunnolla.Sitten viet nämia melko hitaasti alas päin samalla pois päin koiran kuonosta oppii pikku hiljaa(muosta käsky

      Paikka;Emme ole opettaneet.on oppinut itse mutta voit jäädä esim lenkillä seisomaan ja kun koira pysähtyy sanot paikka.

      Sivulle:Tämäkin on opetettu pikkuhiljaa lenkkeillessä.Ohjaa koira hihnan avulla tien viereen ja sano sivulle

      lisäksi koira osaa mm.Tänne,ei ota,ei tule,hyppää(sohvalle)Ylä femma,kja jotain muuta ja ollaa opettamassa pikku hiljaa että yli(Tien toiselle puolelle silloin kun koira ilman hihnaa)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe