Alkoholistiäidin kanssa tappelu ja riehuminen

säälittävä ihminen

Eli olen täysi-ikäinen tyttö, olen lapsesta asti asunut erään sukulaiseni perheen luona sijaiskodissa, koska vanhempani eivät minusta osanneet huolehtia. He ovat alkoholisteja ja heillä on mielenterveysongelmia. Isä myös väkivaltainen.

Olen aina molempia vanhempia tavannut vähän väliä, nyt aikuisuuden kynnyksellä huomaan että en enää tule toimeen äitini kanssa. Hänestä on tullut entistä höperömpi (hän on aika vanha ja juonut vuosikausia rankasti mielenterveysongelmat) eikä hän todellakaan koskaan ole ollut minulle mikään kunnon äitihahmo... Hänelle ei voi koskaan kertoa ongelmia, koska hän stressaantuu niistä niin paljon. Hän myös puhuu vain omista huolistaan ja on todella raskasta seuraa tämän vuoksi.

Emme tule toimeen keskenämme enempää kuin muutaman päivän tätä nykyä. Jossain vaiheessa äiti on ihan mahdoton ja suuttuu minulle mitättömästä asiasta, mitä minä en siedä, ja alamme huutaa toisillemme. Tämä johtaa usein tappeluun, jossa minä haukun ja uhkailen häntä. Minulla ei ole lainkaan kunnioitusta vanhempiani kohtaan, ja suoraan sanottuna eivät he sitä ansaitsekaan. Äiti on silmissäni tätä nykyä lähinnä onneton vanha juoppo, jolta en kestä minkäänlaista päänaukomista, komentelua, mutten myöskään mitään tunteiden osoituksia, kuten itkemistä. Nämä saavat minut raivoisaksi.

Viime kyläily hänen luonaan oli ekat päivät ihan mukavaa, leivottiin yhdessä jne. Mutta sitten jouduimme tappeluun mitättömästä asiasta, äiti huusi ja rupesi heittämään vettä päälleni kun oli pesemässä hampaita. Minä aloin rikkoa tavaroita, suoraan sanottuna sain hirveän kaaoksen aikaan kokoa asunnossa. Hakkasin vessan oveen pari reikää ja sotkin keittiön, kaadoin kaappeja, revin valokuvia ja kortteja sekä tuhosin täysin taulun, jonka olin maalannut äidille ja hän oli sitä monta päivää kehunut. Lisäksi uhkaan aina hakata tai tappaa äitini, tönin häntä, haukun kaikella mahdollisella tapaa. Tällä kertaa myös itkin ja syytin siitä, millaisen lapsuuden olen saanut kokea ja millaista helvettiä hän on elämästäni tehnyt.

Menin sitten vain nukkumaan, äiti siivosi sotkujani ja myös pyyteli anteeksi kaikesta. Minä häivyin aamulla, hän ei mulle sanonut mitään. Tiedän, millaisissa omantunnon helvetillisissä tuskissa äiti elää harvasen päivä, kun on ollut huono äiti, molemmille lapsilleen. Hän on yksinäinen ja sairas. Häntä myös kummittelevat traumat koko elämänsä varrelta; köyhä lapsuus, väkivaltainen insesti-isä, kylmä äiti, julmat sisarussuhteet, alkoholismi, raiskaukset, väkivaltaiset miehet. Tiedän että hänen elämänsä on ollut alusta tähän päivään saakka yhtä kurjuutta. Hänen on helpompi elää kun työntää ikävät muistot pois.

Haluaisin olla hänelle mukava, että hänellä olisi edes vähän iloa elämässään enää. Mutta en vain pysty. Olen itsekin niin ailahteleva, sekaisin, vihainen, katkera, lapsellinen, vähän masentunut ja toivoton tapaus. Enkö tule enää ikinä äitini kanssa toimeen?

2

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+57

      Kannattaa varmaan vähentää äidin tapaamista ja ottaa välimatkaa jottei tilanteet päädy tuohon.

    • Minunkin mielestä kannattaa rajoittaa vierailuja äidin kanssa, ainakin lyhentää jo senkin takia että tilanne saa sinutkin käyttäytymään agressiivisesti. Uskon että varmaan tekisi mieli hakata ja lyödä, koska äiti on ollut ja on kaikkea muuta kuin tuki ja turva. Itsekin samanmoisesta perheestä lähtöisin ja nyt aikuisena on jollain lailla antanut anteeksi (kummatkin kuolleet jo) olen joskus vieläkin äärettömän vihainen vanhemmilleni, miten he ovat voineet olla niin paskoja omia lapsia kohtaan, itse en äitinä en voi edelleenkään ymmärtää, vaikka tiedän alkoholismin olevan sairaus

      Olen itse näiden asioiden kanssa taistellut milloin enemmän ja vähemmän. Yhden virheen olen tehnyt, minun olisi pitänyt aiemmin hakeutua terapeutille enkä vasta reilu 40 vuotiaana. Asioista puhuminen helpottaa todella paljon ja meillä on paljon sielunkumppaneita. Parasta mitä on voinut tehdä omassa elämässä on se ettei itse ole jatkanut samaa mitä vanhemmat ja sitä voi olla ylpeä.

      Toivon sinulle voimia kohdata asiat mitä ei voi enää muuttaa, mutta voit itse tehdä elämästäsi onnellisemman. Sua on kohdeltu todella väärin ja se pitäisi joskus antaa anteeksi jo itsesi vuoksi.

      Kaikkea hyvää sinulle elämässäsi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe