Voisitteko puolustaa aseilla tilaanne?

haltseis

Jos huomaisitte että vaikka navetassanne tai turkistarhallanne on yöllä joku, niin voisitteko osoittaa tunkeilijaa aseella? Voisitteko ampua kohti jos lähtisi karkuun?

21

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkk'''

      Minä kyllä kävisin tyhjentämässä näiden "vieraiden" renkaat (tietysti venttiilistä) ja jäisin odottamaan poliisin tuloa paikalle. Se tosin kestäisi, mutta hyvää se pieni kävelylenkki "vieraillekin " tekisi.
      Aseita tietysti saa käytää vain itsepuolustukseen.

    • oleveliveljelle

      Kohti ampumisesta voi tunkeilija vahingoittua vakavasti tai jopa kuolla. Se on jopa vellihousu-Suomessa tuomittava teko. Ampujalle voisi hyvinkin rapsahtaa pari vuotta ehdonalaista. Se taas tarkoittaa, ettei sinä aikana saa poistua maasta, joten jää pariksi vuodeksi ne Thaimaan seksilomat viettämättä.
      Itse hoitaisin asiani niin, että siellä navetassa olisivat asiat kunnossa ja eläimet hoidettuina. Vierailijat olisivat tervetulleita tutustumaan virka-aikana. Yöllä eläimetkin tarvitsevat omaa rauhaa.
      Turkistarhausta en harjoittaisi. Vaikka jäisi sitten se mersu ostamatta. En itsekään haluaisi kyyhöttää koko kurjaa elämääni verkkopohjaisessa kopperossa. En siis alista mitään enkä ketään muutakaan sellaiseen. "Se, minkä te teette yhdelle näistä pienimmistä, sen te teette minulle" sanoi Jeesus. En ole uskonnollinen, mutta olen solidaarinen. Puhumattakaan, että minkki on sen luokan tuholainen, ettei sitä olisi koskaan pitänyt tuoda tänne. Sekään ei ole minkkipoloisen syytä, vaan ihmisen.

    • Muamuija

      Tuskin nyt ase ensimmäiseksi käteen osuisi, jos lähtisi tunkeilijan henkilöllisyyttä srlvittämään. Onhan noita tunkeilijoita käynytkin, yksi talutettiin navetasta hortoilemasta autoon, ajettiin kotiinsa ja keitettiin vielä kahvit, että on jotain syönyt ennenkuin sammuu sänkyynsä. Toisten henkilöllisyyttä ei ehditty selvittää, kun yöllä kuultiin että auto ajoi pihaan ja navetan eteen, sytyteltiin kaikki pihavalot ja päästettiin pahaääninen koira irti, auto lähti ilman esittäytymistä. Seuraavalla viikolla tuli mavettavideoita julki, meiltä ei kuvanneet jos lie meinanneetkin.

    • näin on

      Voisin, mutta en tee niin.
      Ei ne asiat ampumalla parane.

    • no-no

      voi nujasodan tyylini harkkiseipäillä ja puukoilla ja puntareilla ja muilla virvokkeilla..mutta ei aseilla ei edes tyhjillä,,se olisi kaamea rikos..

    • sätmän

      Meillä kävi takavuosina noita kutsumattomia vieraita ja vielä yöllä!!
      Mutta nyt ei ole vuosiin tavattu, kun tuolla navetan nurkalla on 90 kiloa koiranlihaa yksissä nahoissa odottelemassa. Ja kun hauva tarvitsee liikuntaa, niin päästän sen aina yöksi irti. En ole vieraita tavannut navetan kamerasta, enkä muutenkaan. Löpökin on pysynyt tankissa ja muutkin romppeet ovat saaneet olla rauhassa. Toimiva turva. Suosittelen.

    • näin se on

      jos koiras puree jotain oot syytteessä ja käräjillä tulee vankeustuomio

      • sätmän

        Tien päässä on kyltti : koiran vartioima alue, koira vapaana. Toimii, asiasta on varoitettu ja koira on omalla pihalla. Ja aitakin löytyy, joten tunkeilija tulee omalla vastuulla ja tietää vaarasta. On tarkistettu poliisilta, on laillista.
        Sillehän minä en voi mitään jos pimeässä ei kylttiä näe, mutta on siellä ja puhelinnumerokin löytyy mihin soittaa, jos tulee pihaan niin ettemme huomaa.


      • höpöhöpöhöäpö

        Ei tule vankeutta, mutta koiran voi joutua lopettamaan jos käräjäoikeus niin päättää.

        Ei siitä mitään rangaistusta tule, jos joku yö-kulkija omin päin luvatta tunkeutuu toisen kiinteistöön ja saa koiran kimppuunsa.


    • räpsy

      niin harmillisia nuo tunkeilijat ovatkin, kannattaa silti varautua raastupa reissuun jos koira käy kiinni.

      monilla noilla järjestöillä on juristeja antamassa ilmaista oikeusapua ja periaatteesta voivat lähteä haastamaan ihan hakeakseen huomiota.

      • näin se vaan on

        Niinpä, mutta tuskin isännälle mitään tulee, jos yöllä luvaton kulkija joutuu koiran puremaksi, ei isäntä mitään virhettä ole tehnyt jos vartiokoira puree luvatonta kulkijaa, mutta koiran voi joutua lopettamaan.


    • Highlanderit pihalle

      Ei virkavalta virka-aikaa noudata. Naapuriin tuli tarkastus-eläinlääkäri talviaamuna puoliviisi. Isäntä ajoi koneen tien tukkeeksi ja soitti poliisin paikalle. Ei viitsinyt mennä itse puhuttelemaan.

    • LaumaKaukkari

      Oikean rotuinen koira on paras vahti. Aidattu alue ja varoituskyltit niin tunkeutujan oma vika. Toki koira on hyvä opettaa vain pysäyttämään asiaton tunkeilija eikä raatelemaan. Joskus ne koiran vietit vain vie eikä sille mitään voi.

      • sätmän

        Valitettavasti nämä navettakulkijat eivät ole sisäistäneet sitä asiaa, että navetta kuuluu kotirauhan piiriin jos on samassa pihassa kodin kanssa. Kenelläkään ei ole sinne asiaa ilman lupaa. Jopa poliisilla pitää olla etsintälupa. Näin juttu menee, ilman virkavaltaa navettaan ei mennä, vaikka mikä olisi jos isäntä sanoo ei.
        Ja jos koira on aidatulla alueella ja siitä on varoitettu, niin silloin saa tunkeutuja nuolla haavansa itse, koska tulee luvatta kotirauhan piiriin.
        Koiran lopettaminenkaan ei tule kysymykseen, koska tällaisessa tapauksessa tunkeutuja on se joka teki ensin väärin.
        Ja niinhän tuo karvakasa on koulutettu, että se katkaisee tien tulijalta, mutta ei pure. Miten uhkarohkea haluaa olla, niin sehän se ratkaisee, miten tarina jatkuu, mutta jos ihminen on normijärjellä varustettu ja vastassa on yhdeksänkymmenkiloa kaukkaria, niin älyää pysyä paikoillaan. Kaukkari kyllä ilmoittaa kuuluvasti, että jokin on pielessä. Kokemuksen syvällä rintaäänellä.


    • tosi tarina

      Jos on treenannut itsepuolustuslajeja vähänkin enemmän esim. karatea, koira ei mahda mitään: tähdätty isku tai potku selkärankaan, ja se on poikki. Yksi suomalainen lääkäri teki kerran ihan harjoittelematta entisen yhdestä sussarista, joka hyökkäsi hänen kimppuunsa, toista kättä puremaan, niin iski toisella vaistonvaraisesti selkärangan poikki. Se oli televisiossakin, uutisissa.

      • näin se menee

        Periaatteessa näin, mutta näin oikeana armeijan koiramiehenä vaan totean, että koira on niin nopea ettei sitä vaan ehdi oikein iskeä, siinä vaiheessa kun koira jo on kiinni, niin sitä voi yrittää taltuttaa, mutta vaatii kyllä aika kovan luonteen mieheltä, ei ihan joka pojalta onnistu.

        Kyllä mies koiralle pärjää, jos tietää miten pitää toimia.
        Mutta sitä en tässä kerro miten se tehdään, menkää armeijaan niin siellä se sitten opetetaan, miten vartio tai jälkikoira hiljennetään.


    • Toimen mies

      Ei se mikään ihme rambo ollut, neurologian professori. Sen verran määrätietoinen kyllä että koiran omistaja -sveitsitär -hiukan pahastui, mutta mies otti siltä rintsikat ja sitoi pahan verenvuodon kädestään.

    • Käskyttämälläkö?

      Kyllä voin ampua, jopa kohti. En ymmärä nykyajan jokamiehen oikeuksien
      toitottamista. Koti on koti eläimilläkin, eikä sinne mennä luvatta.

      ps. Kuinka suuria sankareita oli sodan sankarivainajat, he osuivat
      kuulan tielle.

    • auuuuuuuuuuuuuuu!

      Susikoira on hyvä pihavahti. Vielä kun sen opettaa ottamaan kiinni aktivistia munista niin sellainen kyllä tehoaa. Naisaktivistia voisi haukata kädestä. Olisiko se ollu jotain..yli 300kg neliösentille kun susikoira puraisee..niin se puristusvoima. Aattele jos jäisi pallit väliin!

      • näin se menee

        Oikein opetettu koira puree aina siihen käteen, jossa on työkalu, puukko, keppi tai joku muu väline, millä sitä koiraa voisi vahingoittaa.


      • vaanmievaan
        näin se menee kirjoitti:

        Oikein opetettu koira puree aina siihen käteen, jossa on työkalu, puukko, keppi tai joku muu väline, millä sitä koiraa voisi vahingoittaa.

        Kivääri on. Olen tottunut nukkumaan morsmaikon kaa. Aina kuusi panosta lippaassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1163
    Aihe