Tämä on kamala maa

Hantta Nukka

Olen ollut työttömänä pian vuoden. Olen hakenut uutta työtä hullun lailla sen lisäksi, että opiskelen akateemista tutkintoa. Olen oman alani huippuosaaja. Minulla on näyttöä, koulutusta, kielitaitoa, hyvät suosittelijat.... Olen myös kohta 50-vuotias. Toisin sanoen liian vanha jo töihin tässä maassa, vaikka entisenä kovan tasón kilpaurheilijana kunto onkin parempi kuin puolta nuoremmilla... Harva juoksee maratoneja 3 kpl vuodessa.

Tämä on todella kamala maa. Tämä työttömyysaika on ollut ainakin minulle henk.kohtaisesti niin traumaattinen kokemus, että epäilen, vaikka töitä löytäisinkin, että en koskaan tule toipumaan tästä. Tai unohtamaan. Tai -niin oudolta kuin tämä ehkä kuulostaakin- antamaan anteeksi tälle maalle tätä nöyryyttämistä. Jos ihminen joutuu työttömäksi täysin ilman omaa syytää, eikä saa uutta duunia vaikka tekisi mitä... niin haistakoon v_ittu koko s--aatanan pa--ska maa.

Tämä on muuttanut koko persoonallisuuteni -tunnen vihaa, inhoa, raivoa, vihaan tätä maata niin paljon, että en kykene sitä sanoin ilmaisemaan. Vihaan v-ittupääpäättäjiämme ja kaikkia maailman Nalleja ym. ahneita paskoja, jotka kelaamalla kaiken omiin taskuihinsa ovat aiheuttaneet sen, että tänä päivänä ympäri maaimaa ihmiset ovat täysin kusessa. Tekee ihan mitä tahansa, niin oman itsensä elättämiseen ei anneta mitään mahdollisuuksia.

Jos joku v-itun päättäjä olisi käsieni etäisyydellä, kun tarjoaa työttömälle keppiä "kannustamisen" nimissä, tai vastikkeellista sosiaaliturvaa, niin en kyllä takaa miten käy.

40

1656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuus2

      Aloittaja puhuu täyttä faktaa ja olen täysin samaa mieltä.

    • uaintthatspecial

      Mikset mene puuhapajalle purkamaan tuota energia määrääsi niin kuin muutkin

      • taika---temppuilijat

        Näitä aikuisten päivähoitopaikkoja on pilvin pimein joka puun oksalla. On varaa mistä valita. Työttömästä otetaan kaikki irti ja pyöritetään kaikenlaisissa hokkuspokkus piliokkus taikatemppu aktivointitoimenpiteissä, joissa jokaisessa hoetaan samaa potaskaa.

        Työttömän on leikittävä mukana kun joku "viisas" on leikin keksinyt. Ihan samanlaista kun pienenä hiekkalaatikolla, paitsi erona että lapset tietää että se on leikkiä. "Aikuiset" on ihan tosissaan.


    • ei näin!

      Ulosannistasi päätellen siellä taitaa kirjoittaa tavallinen katkeroitunut suoritusportaan perusduunari, joka sai irtisanomislapun kouraansa YT-neukkareiden jälkeen. Jos oikeasti olisit huippuosaaja jolla on kykyä ja taitoa, niin olisit jo perustanut oman yrityksesi ja ruvennut takomaan rahaa. Älykäs huippuosaaja saa yrityksensä menestymään aina!

      Sinulta kuitenkin tuota älyä ja osaamista näyttää puuttuvan sen verran, että parempi jättää yrittäjyyden haasteet nuoremmille.

      • yritä rauhassa

        Ja millähän tavalla älykkyys ja osaaminen tekee automaattisesti menestyvän yrittäjän?????? Yrittäjyydessä on puhtaasti kyse siitä että osaa myydä vaikka jääkaappeja eskimoille, toisin sanoen, hyvä yrittäjä = hyvä kusettamaan ja puhumaan paskaa niin että suu vaahtoaa!!! Vaikka neroudessaan keksisi koneen jolla nälänhätä ratkaistaisiin niin ei sillä rikastu jos ei osaa sitä myydä!!!

        Älykkäät yleensä ovat niitä hiljaisempia ja introvertimpeja suoriutujia, joille yrittäjyys olisi myrkkyä.


      • Anonyymi
        yritä rauhassa kirjoitti:

        Ja millähän tavalla älykkyys ja osaaminen tekee automaattisesti menestyvän yrittäjän?????? Yrittäjyydessä on puhtaasti kyse siitä että osaa myydä vaikka jääkaappeja eskimoille, toisin sanoen, hyvä yrittäjä = hyvä kusettamaan ja puhumaan paskaa niin että suu vaahtoaa!!! Vaikka neroudessaan keksisi koneen jolla nälänhätä ratkaistaisiin niin ei sillä rikastu jos ei osaa sitä myydä!!!

        Älykkäät yleensä ovat niitä hiljaisempia ja introvertimpeja suoriutujia, joille yrittäjyys olisi myrkkyä.

        "Ja millähän tavalla älykkyys ja osaaminen tekee automaattisesti menestyvän yrittäjän?????? Yrittäjyydessä on puhtaasti kyse siitä että osaa myydä vaikka jääkaappeja eskimoille, toisin sanoen, hyvä yrittäjä = hyvä kusettamaan ja puhumaan paskaa niin että suu vaahtoaa!!! Vaikka neroudessaan keksisi koneen jolla nälänhätä ratkaistaisiin niin ei sillä rikastu jos ei osaa sitä myydä!!!"

        No, silloinhan voi sitten palkata myyntihenkilön hoitamaan markkinointia"

        Itse olen viittä vaille ylioppilas, töitä olen aina osannut tehdä (enkä ole koskaan ollut työtön) ja osaan lisäksi myydä. Hyväpalkkainen vakityö ja siinä sivussa autan erityisalan juristeja, jotka eivät ole oikeustieteellisestäkään saaneet tarvittavaa erikoistietämystä. Tulot hyvät ja molemmat työt mielekkäitä.

        Aloittajan ongelmana on vain se, että hän ei oikeasti ole älykäs. Lisäksi vielä pelkuri, ei ole mikään häpeä perustaa yritys, joka sitten jostain syystä kaatuu, ei minullakaan kaikki viritykset ole päättyneet onnellisesti, mutta sitten nuoltu haavoja muutama päivä ja aloitettu jotain uutta. Häpeä on elää yhteiskunnan elättinä vuosikausia, siihen tarvitaan vajakki!


    • 20+4

      Ei kannata luovuttaa. Valitettavasti sillä akateemisella tutkinnolla ei välttämättä ole paljonkaan merkitystä monen työnantajan silmissä.

      Huonoin tapa hakea töitä on hakea esimerkiksi netin työnhakupalstojen (esim. mol.fi) avoimiin työpaikkoihin, koska useimpiin niihin hakee monesti useita kymmeniä ihmisiä muutamassa päivässä.

      Työn (ja varsinkin sopivan sellaisen) saaminen on pitkälti sattumaa ja onnen kauppaa.

      Ei kannata olla katkera, eikä syytellä ulkopuolisia tahoja kun ei pääse töihin. Esimerkiksi tämän maan päättäjät on työttömyyden (ja kaiken muunkin) kanssa pihalla kuin lumiukot, mutta ei ne paljon esim. työllisyysasioihin voi vaikuttaa.

      Olisi ihan kiinnostavaa tietää minkä alan huippuosaaja olet...

    • tystnu

      Huoh. Joo, kyllä on niin hirveä maa. Paljonko saat tukiaisia sen lisäksi, että opiskelet ilmaiseksi? Ymmärrän kyllä mainiosti, että työttömyys kyrsii, mutta kyrsii myös tuo Suomen ainainen lyttääminen. Pistäkää nyt jumankauta asiat perspektiiviin. Täällä ei kukaan kuole kadulle nälkään, vaikka töitä ei olisikaan. Tajuatteko yhtään, että suuressa osassa Eurooppaa on työtilanne mitä sattuu? Ei se ole vain tämän maan vika, eikä tuo katkeruus kyllä auta yhtään.

      Jossainhan on vikaa, jollei HUIPPUOSAAJA saa millään töitä mistään? Rima liian korkealla, vai ulosannissa vikaa? Tai jos kerran on huippuosaaja, niin siitä vaan yritystä pystyyn ja työllistämään muitakin. Tai sitten lopetatte sen valituksen ja lähdette ulkomaille tarjoamaan huippuosaamistanne. Kukaan ei täällä käske olemaan.

      • 15768679

        Kuulepa, tysnu, olen kauppatieteiden opiskeliija (sivuaine matematiikka) ja tehnyt mm. tutkimusta suomalaisesta köyhyydestä. Voin kertoa sinulle, että ihmiset, jotka ilman omaa syytään joutuvat työttömyksi, eivätkä työllisty, vaikka mitä tekisivät, vajoavat yllättävän nopeasti keskitason osaajista (esim akateemiset) todellisen hätään. Se tulee yllättäen, odottamatta, ja täytenä järkytyksenä. Hyvistä työpaikoista, kohtuullisilta tai hyviltä tuloilta, ollaan ansiosidonnaisen päättyessä suuressa kusessa. Eikä ulospääsyä (toisin sanoen uutta työpaikkaa) näy, etenkin jos työttömyys on pitkittynyt iän, tai vaikkapa kovan kilpailun vuoksi harvoista työpaikoista. Ihminen joka on ollut tunnollinen, kunnollinen, hoitanut aina asiansa hyvin. löytää itsensä yhtäkkiä käytännössä yhteiskunnan ulkopuolelta, ja havaitsee, että ei enää kykene elättämään itseään, kun tuetkin lakkaavat. Kyllä nämä ihmiset ovat köyhiä. Ja kyllä näistä ihmisistä monet saattaisivat ilman leipäjonoja todellakin kuolla nälkään. Valtio ei heitä enää silloin käytännössä auta.

        Lisäksi voin vielä "lohduttaa" sinua ja kaltaisiasi sillä ennusteella, joka perustuu normaaliin kansantalousanalyysiin... Noin 10-15 vuotta ja Suomessa erittäin suuri osa ihmisiä elää kerjäläisen ansioilla. Itse kehottaisin lähtemään täältä pois niiin kauan kuin vielä on valmiutta siihen. Hyvän elämän edellytykset on syöty 10 vuoden sisällä, ellei satu kuulumaan eliittiin. Suomen ennusteita synkentää vielä sekin, että niissö ei ole mitenkään otettu huomioon esim. ympäristömuutoksia.

        Ja voin kertoa sinulle , että on ABSOLUUTTISEN TOTTA, että Suomessa todellakin huippuosaajakaan ei saa enää töitä, jos ikää on yli 50 v. Kun puhun huippuosaaajista tarkoitan niitä, joilla on näyttöä tuloksellisesta toiminnasta, esim. heidän nettohyötynsä yritykselle voidaan selkeästi mitata. Lisäksi voin kertoa sinulle myös, että noin 67 %:n todennäköisyydellä keskinmäärin sinä -kuten kaikki muutkin suomalaiset- joutuvat tällä hetkellä työttömiksi vähintään kerran elämänsä aikana. Ikävintä tässä tilastossa on se, että suurimmalle osalle heistä se tapahtuu noin 10-12 vuotta ennen varsinaisen vanhuuseläkeiän alkua ja sehän tarkoittaa juuri sirä köyhyyttä, josta jo kerroin aiemmin. Todennäköisesti siis sinullekin.

        Kun työttömys on rakenteellista eikä suhdanneluonteista, niin se todellakin tarkoittaa sitä, että on yksi vattenssvärd, kuka olet ja mitä osaat, kun työttömyys iskee.

        Joku päivä, hyvä tystnú, sinä vielä muistat mitä ennustin.


      • 57 vee
        15768679 kirjoitti:

        Kuulepa, tysnu, olen kauppatieteiden opiskeliija (sivuaine matematiikka) ja tehnyt mm. tutkimusta suomalaisesta köyhyydestä. Voin kertoa sinulle, että ihmiset, jotka ilman omaa syytään joutuvat työttömyksi, eivätkä työllisty, vaikka mitä tekisivät, vajoavat yllättävän nopeasti keskitason osaajista (esim akateemiset) todellisen hätään. Se tulee yllättäen, odottamatta, ja täytenä järkytyksenä. Hyvistä työpaikoista, kohtuullisilta tai hyviltä tuloilta, ollaan ansiosidonnaisen päättyessä suuressa kusessa. Eikä ulospääsyä (toisin sanoen uutta työpaikkaa) näy, etenkin jos työttömyys on pitkittynyt iän, tai vaikkapa kovan kilpailun vuoksi harvoista työpaikoista. Ihminen joka on ollut tunnollinen, kunnollinen, hoitanut aina asiansa hyvin. löytää itsensä yhtäkkiä käytännössä yhteiskunnan ulkopuolelta, ja havaitsee, että ei enää kykene elättämään itseään, kun tuetkin lakkaavat. Kyllä nämä ihmiset ovat köyhiä. Ja kyllä näistä ihmisistä monet saattaisivat ilman leipäjonoja todellakin kuolla nälkään. Valtio ei heitä enää silloin käytännössä auta.

        Lisäksi voin vielä "lohduttaa" sinua ja kaltaisiasi sillä ennusteella, joka perustuu normaaliin kansantalousanalyysiin... Noin 10-15 vuotta ja Suomessa erittäin suuri osa ihmisiä elää kerjäläisen ansioilla. Itse kehottaisin lähtemään täältä pois niiin kauan kuin vielä on valmiutta siihen. Hyvän elämän edellytykset on syöty 10 vuoden sisällä, ellei satu kuulumaan eliittiin. Suomen ennusteita synkentää vielä sekin, että niissö ei ole mitenkään otettu huomioon esim. ympäristömuutoksia.

        Ja voin kertoa sinulle , että on ABSOLUUTTISEN TOTTA, että Suomessa todellakin huippuosaajakaan ei saa enää töitä, jos ikää on yli 50 v. Kun puhun huippuosaaajista tarkoitan niitä, joilla on näyttöä tuloksellisesta toiminnasta, esim. heidän nettohyötynsä yritykselle voidaan selkeästi mitata. Lisäksi voin kertoa sinulle myös, että noin 67 %:n todennäköisyydellä keskinmäärin sinä -kuten kaikki muutkin suomalaiset- joutuvat tällä hetkellä työttömiksi vähintään kerran elämänsä aikana. Ikävintä tässä tilastossa on se, että suurimmalle osalle heistä se tapahtuu noin 10-12 vuotta ennen varsinaisen vanhuuseläkeiän alkua ja sehän tarkoittaa juuri sirä köyhyyttä, josta jo kerroin aiemmin. Todennäköisesti siis sinullekin.

        Kun työttömys on rakenteellista eikä suhdanneluonteista, niin se todellakin tarkoittaa sitä, että on yksi vattenssvärd, kuka olet ja mitä osaat, kun työttömyys iskee.

        Joku päivä, hyvä tystnú, sinä vielä muistat mitä ennustin.

        Kirjoittamasi pitää täysin paikkansa. Itse kuitenkin sain uuden ammatin kouluttautumisen jälkeen 56 vuotiaana viime vuonna. Ihmeiden aika ei ole siis ohi.


    • reilusuomi

      Viha on yksi vaihe. Älä jää vihaan, vaan käytä osaamistasi meidän kaikkien hyväksi ja auta korjaamaan maan huono johto. Siinä meillä työsarkaa riittää. Ennen kuin menetit työpaikkasi, et varmaan lotkauttanut korvaasi työttömien asemalle, vai mitä? Ei ketään kiinnosta, ennenkuin itse jotain pahaa kokee. Käytä tämä vasten tahtoasi sinulle sysätty aika oppimiseen. Opi, millainen maailma nykyään on, mitä muut kansalaiset jo tekevät asioiden korjaamiseksi, kuka sinä oikein olet ja mitä sinä voit tehdä.

      Kuuntele seuraavia henkilöitä, jotka nykyisessa elämäntilanteessasi osuvat nappiin. Huomaat, että kyse ei ole vain sinusta, vaan että koko maailma on samassa jamassa.

      Noam Chomsky, Howard Zinn, Chris Hedges, John Perkins. On paljon muitakin, joita löydät kyllä sitten kiinnostuksesi mukaan. Ja erilaista perspektiiviä antaa Anita Moorjani; hän koki kuoleman ja palasi, parantuen samalla syövästä, joka hänet oli ollut tappamassa. Hän palasi mukanaan uusi ymmärrys, että tärkeintä kunkin elämässä on nauttia tästä elämisen kokemuksesta. Elämä ei lopu kuolemaan. Ei ole tärkeintä koota rahaa, vaan tulla sellaiseksi ihmiseksi kuin sinut on tarkoitettu, ja ennen kaikkea nauttia elämästä.

      Palasin Suomeen, elätettyäni itseni ulkomailla vuosia. Heti työkkärin kynnyksen yli astuttuani sain kuulla suurinpiirtein olevani luuseri ja loinen ja asennevammainen ja liian vanha ja kaikkea tuota, mitä kuvailit. Minua se ei musertanut, vaan sisuunnuin. Perustin tämän blogin: http://reilusuomi.wordpress.com/kysely/

    • Maksa heti

      Koska maksat velkasi opinnoista ja saamistasi sosiaaliavustuksista.

    • Tämäkin vielä

      Joo mutta poliitikot vaan jatkavat taivaanrannan maalailuaan ja tienaavat tuosta maltaita eläkekertymyt.

      Mutta muutta eivät osaa kuin ehdottaa kurjuutta ja köyhyyttä työttömille äänestäjilleen.

    • 1341

      Ei ole mikään ihme, että sua ei palkata. Olet todella ylimielinen.

      • tarjokas

        Ei mitään, mihin työharjoittelu ei auttaisi. Kuusi kuukautta riittänee hyvin.


    • TosiUrkkiMies

      Heippa Hantta!

      Minä ainakin arvostan sinua ja ymmärrän kaltaisiasi laatuihmisiä.Jos olet todella olet laatuihminen,kuuntele mun neuvo.

      Sulla on sisukkuutta ja urheilutaustaa,varmasti sotilasarvoa ja kykyä haasteista kovimpaan: tunteiden pidättyväisyyteen !

      Eräs tärkein mitta -mitä kovimmatkaan jätkät ei aina tajua- on kyky sopeutua.sopeutua ja pitää mölyt mahassa.haastavampaa kuin juosta maratoni alle 4 tunnin,eikö olekin?

      Nyt ei ole töitä.rupea nauttimaan vapausesta. sossu ja kela maksaa mullekin 1500€ nettoa kuukaudessa.

      Sun pitää vaan tyhjentää tilit,piilottaa rahaa.opettele googlaa entistäkin paremmin,tee halpalentoja ulkomaille.

      Mutta mikä se työ sitten on,onko se joku miehuuden mitta??

      Koita nyt hyvä mies tajuta,työ ja toisten palvelu ei ole tärkeää!

      Tärkeämpää on vaikka opetella masturboimaan paremmin,opetella tanssimaan ja kaatamaan naisia.

      Käytöstavat,taitavat juttelut ja pääset usein sänkyyn naisen kaa,ja neuvottelutaidoilla ilman kondomia.

      Naiset voi usein arvostaa uramiehiä ja kovaa palkkaa. naisille voi aina valehdella olevansa it-alan konsultti ja varakas. niin mäkin teen ja saan todennäköisemmin seksiä.

      Eli,jos joillakin se työ itsessään on tärkeintä,ei raha, on se vakava sairaus. sellaset pellet työnarkomaanit saakin hajota ja vaikka kuolla periaatteineen....

    • elämän tarkoitus

      Toi oli hyvä tosiurkkimies, oot kyl täysin oikees:):) samaa teen minäkin mut hieman eri tavalla, mut sama periaate täälläkin. Työ ei ole elämän tarkoitus ainakaan mulla vaan elämästä nauttiminen heh ja sinun kuvaamallasi tavalla, mutta teen sen omalla tavallani hehe.. seksi vie ja taksi tuo eikun miten päin se meni...

    • TosiUrkkiMies

      Missä Hantta luuraa?
      Kohta on lähes 29 tuntia kulunut mun ekasta viestistä.

      Jos tää kertaalleen kehumani Hantta on kuvailemansa tosimies, niin luulis kyllä vastaavan pian ;).

      Niin mini kehuu itseään,mutta kun on näytön paikka....no kyllä mä uskon että Hantta on ryhdikäs kuvailemansa mies eikä feikki.

      mun aiemmat tekstit on totta ja olen todellinen ihminen kertomallani taustalla ja mielipiteillä.En valehtele vaikka anonyymejä täällä ollaan!

      Yhtä kaikki,työ ei tosiaan ole enää itseisarvo.On tärkeämpää oppia nauttimaan ainutkertaisesta elämästä.

      Mä kerroinkin jo mitä paheita mulla on...

    • sos. fob.

      "Olen oman alani huippuosaaja. Minulla on näyttöä, koulutusta, kielitaitoa, hyvät suosittelijat.... Olen myös kohta 50-vuotias. Toisin sanoen liian vanha jo töihin tässä maassa, vaikka entisenä kovan tasón kilpaurheilijana kunto onkin parempi kuin puolta nuoremmilla... Harva juoksee maratoneja 3 kpl vuodessa."

      Ei nyt millään pahalla, mutta vaikutat todella ylimieliseltä, korotat itsesi meidän tavallisten syrjäytyneiden ihmisten yläpuolelle.

      Jos olet niin etevä ja huippu kuin sanot olevasi, mikä sinua estää perustamasta omaa yritystä?

      Minulla sentään on sairaus, sosiaalinen fobia, jonka vuoksi mahdollisuuteni ovat erittäin rajalliset.

      • Anonyymi

        Sinä taas kuulostat alimieliseltä uhriutujalta. Hantta kertoi oman taustansa esittämään miten epäreilulta tuntuu kun on työkykyä ja yritystä jolla töitä pitäisi irrota, mutta ei saa. Se ei liity mitenkään oman itsensä korottamiseen kuin sellaisen lukijan silmissä joka kokee kaiken oman napansa ja uhriutumisen kautta. Toisin sanoen kateellinen sille jos jollakulla on enemmän koulutusta ja kokemusta. Jos sinulla olisi yhtään kykyä kokea empatiaa tajuaisit että Hantta ja sinä olette samassa työttömyyden veneessä, riippumatta taustoista. Miksi siis alat rakennella mielikuvitusmuureja ja kokemaan toista työtöntä ylimieliseksi?


    • Vihan maa

      Olen kanssasi samaa mieltä tästä paskasta maasta, ainoa mitä voit tehdä on pitää meteliä siitä miten ihmisiä hyväksikäytetään, nöyryytetään ja syyllistetään Ja vaikka kuinka huudat ja mesoat, siitä huolimatta ketään tässä massa ei kiinnosta toisen ihmisen ongelmat tai se, että kohdellaanko täällä ihmisiä tasa-arvoisesti .

      Olet akateeminen ihminen, voisitko esim. tehdä kansalaisaloitteen jonka avulla voitaisiin lopettaa TE-toimistojen pyörittämät orjamarkkinat, tutki kuinka paljon työttömiä on vuosittain työskentelemässä ilmaiseksi yrityksissä ja kuinka paljon verotuloja menetämme näiden takia yms. Yrityksissä työttömät joutuvat kuitenkin tekemään samaa työtä kuin muut palkkaa saavat työntekijät, eli työtä on mutta ei halua maksaa koska TE-toimistot tarjoavat toisenlaisen mahdollisuuden saada työt tehtyä.

      Jotain on tehtävä tälle maalle ja uskon että pienestä asiasta voi alkaa suuri muutos.

    • ptui!

      TE-:stä ja ns. orjatyölaista saamme kiittää Tarja ..ptui..Filatovia.

    • tuttua...

      Kuulostaa valitettavan tutulta. Olen jo yhden korkeakoulututkinnon suorittanut ja teen parhaillaan toista, koska ensimmäinen ei työllistänyt. Nykyisten opiskelujen oheen olen etsinyt koko ajan töitä, tuloksetta.

      Erinäisiä ilmaisia harjoitteluja ja työelämävalmennuksia olen ehtinyt tehdä jo useita. Jokainen näistä puljuista on ollut sellainen, ettei niillä ole selvästikään ollut aikomustakaan työllistää. Orjalle hommaa onkin sitten riittänyt sitäkin enemmän.

      Olen koulutettu, kielitaitoinen ja erittäin motivoitunut, mutta sillä ei tunnu olevan mitään väliä. Tutkintojani vastaaviin tehtäviin mulla on liian vähän työkokemusta eikä riittävän hyviä suhteita ja tutkintoja vastaamattomiin perusduuneihin olen useimmiten ylikoulutettu, mikä on työnantajan näkökulmasta ilmeisesti epäilyttävää (arvelevat kai, että lähtisin litomaan heti kun jotain parempaa tulee vastaan).

      Alkaa vähitellen jo oikeasti mennä usko ja luottamus tulevaisuuteen. Ja kyllä, minäkin tunnen noita samoja kiukun ja vitutuksen tunteita, varsinkin joka kerta kun kuulen kaiken maailman besserwissereiden väninää siitä, miten koulutus kannattaa ja miten töitä kyllä aina löytyy jne. Masennus alkaa olla sitä tasoa, että kohta en varmaan ole enää edes työkykyinen.

    • pientä ***tuilua

      On lottovoitto syntyä Suomeen!

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288337569641.html
      http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/04/03/suomi-on-maailman-toiseksi-onnellisin-maa/201226705/12

      No ei.. pikkasen vitsailin.. Kyllä se karu totuus on se että Suomi on täynnä juntteja joita lehtimiehet ohjailevat propagandalla.

      http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2014031118115421_ma.shtml

      Kaikkein parhaimpia ovat opettajat tai yritysjohtajat jotka edellyttävät oppilailta tai työntekijöiltä positiivisuutta. Aivan kuin sitä positiivisuutta saisi jostain tyhjästä. Ottaen huomioon sen kaiken negatiivisuuden mitä elämässä tapahtuu jatkuvasti.

    • Anonyymi

      Aloittaja on todella oikeassa. Mutta katkeruudelle ei kannata antaa kuitenkaan valtaa, se kääntyy helposti vain itseä vastaan.

    • Yrittäminen ei ole helppoa, mutta kyllä sillä aina itsensä työllistää. Yrittäjänä osaamistaan ei ole pakko myydä Suomessa, vaan koko EU on avoinna edessäsi. On jokseenkin turha valittaa, että Suomi ei tarjoa työtä huippuosaajalle, sillä se ei tarjoa työtä monelle muullekaan osaajalle, kuten ei mitään osaamattomillekaan.

      Työnsaannin hankaloittajana on usein hakijan ikä, mutta jos on pitänyt huolta kehitttymisestään alan kehittymisen rinnalla, ei sen pitäisi olla mikään este. Pikemminkin se on etu.

      Ikääntyneen työhakijan ja alanvaihtajan esteenä saattaa kuitenkin olla suppea alakohtainen tuttavaverkosto. Nimittäin yleensä alalle kuin alalle tullaan nuorena ja tuttavuudet syventyvät ajan kuluessa kuten verkostokin vahvenee. Mikäli tulet uutena tulokkaana alalle varttuneena, ei kukaan verkostossa oleva tiedä sinusta mitään. Sinun on siten aloitettava työuran mittainen tutustuminen alalla oleviin ihmisiin työurasi loppupuolella, mikä ei tietenkään ole etu työtä hakiessa.

      Jalansijan saaminen monellekaan alalle, jolla tarvitaan huippuosaamista, ei ole helppoa, mutta kun sen sillanpääaseman kerran saavuttaa, ei sellaisesta kukaan taistelematta luovu. Voit myöskin olla varma, että sellaisesta sillanpääasemasta ollaan valmiita taistelemaan viimeiseen mieheen, ja nykyään jopa viimeistä naista myöten.

      Mitään ei siis tulla tarjoamaan kuten Manulle illallista.

      • Anonyymi

        Siis perseitä nuolemalla ne duunit jaetaan tai sitten olet jonkun firman iskän poika saati muilla suhteilla pääset töihin. Muuten on tarjolla vain paskahommia ikuisiksi ajoiksi tai ainakin siihen saakka kunnes olet noin 40 ikäinen, jonka jälkeen ei enää palkata edes paskaduuneihin.

        Tällä sapluunalla kun mennään niin ei kannata vaivautua työelämään lainkaan ellei suhteita löydy ennestään.


    • Anonyymi

      Sinun olisi syytä kuunnella Filatovia ja hänen ajatuksiaan, sillä niissä on ohjeet miten yhteiskunta tulisi järjestää jotta työttömillä olisi hyvinvoint

    • Anonyymi

      Kuulemma ihan kamala maa, mutta silti täällä vielä punkkaat. Ihme hommaa.

      • Anonyymi

        poislähtö ei ole ratkaisu hinttapuli.
        jos joku tulee paskomaan maasi, niin ei karkuunlähtö ole ratkaisu
        vitun hinttapuli.

        naiuti paskastasi vielä kun voit hinttapuli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        poislähtö ei ole ratkaisu hinttapuli.
        jos joku tulee paskomaan maasi, niin ei karkuunlähtö ole ratkaisu
        vitun hinttapuli.

        naiuti paskastasi vielä kun voit hinttapuli.

        Lääkkeet vissiin jääneet ottamatta?

        Hinttapuli. Haha!


    • Töitä löytyy aina mutta onko ne soveliaita tai aina laillisia niin se on toinen juttu.
      Metsässä on vielä sieniä , mee kerään niitä , tienaa hyvin.

    • Anonyymi

      Juurikin näin. Suomi on paska maa ja pasekemmaksi vain tulee, kun seuraa juuri nyt näitä työsopimusneuotteluja.

      Muuttakaa ihmiset pois tästä paskamaasta sellaiseen maahan missä maksetaan normi palkkaa ja normi työehdoilla, Suomessa siihen ei enää ole mitään haluja.

    • Anonyymi

      Ei kannata ottaa asiasta itseensä. Suomessa talous on niin kuralla ja kilpailu niin kovaa että ei niitä työpaikkoja tahdo olla nykyään hyvillekkään tekijöille. Itse olen oman alani(teknologia) erityisosaaja mutta töitä ei ole tarjolla kuin keikkamuotoisesti juuri sen verran että saa ansiosidonnaiset tienattua. Ajattele asiaa positiivisesti, ainakin vapaa-aikaa riittää enemmän harrastuksille/perheelle ym.

    • Anonyymi

      Aloittajalla on väärä asenne. Työttömyys on ihan kivaa,kun sen oikein oivaltaa.

    • Anonyymi

      Jos et pidä Suomesta, niin pakkaa laukut, ja muuta muualle, vaikka Ruotsiin.

      • Anonyymi

        Päinvastoin ihan piruuttan kannattaa nostaa kaikki sossutuet mitä irti lähtee kun kerran on alettu vittuilemaan ihan Valtionkin taholta.


      • Anonyymi

        Akateemiset osaa jo useita kieliäkin puhua.


    • Anonyymi

      No ei kannata antaa vihan myrkyttää omaa mieltään, mutta muuten on ihan samat kokemukset kuin aloittajalla ja olen samaa mieltäkin. Täällä on jotain isomman luokan vikaa koko systeemissä. En osaa tarkkaan sanoa itsekään että missä vikaa on, mutta jossain oin vikaa ja pahasti. Ja minulla on se akateeminen tutkinto.

    • Anonyymi

      Kaikki ilmaistyöpaikat pitäisi ensinnäkin kieltää kokonaan. Joku oppisopimus- tai työharjoittelumahdollisuus pitäisi olla, mutta siitäkin pitäisi maksaa joku säädetty normaali palkka.
      TE-hallinto pitäisi erottaa täysin työpaikoista siten, että TE-hallinto vastaisi vain heistä jotka ovat oikeasti työttömiä.
      Samoin kaikki "työkokeilu" pois ellei kyseessä ole sitten ihan joku muutaman tunnin per viikko KOKEILU. Nythän työkokeilukin voi olla joissain paikoissa ihan normaali duuni.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe