Eksän tunteet sekaisin

Hämmentynyt

En tiedä mitäköhän ihmettä eksäni oikein haluaaa minusta. Mies tosiaan jätti täysin yllättäen minut lähes 3 vuoden suhteen jälkeen n. 2kk sitten. Ero tuli hänellekkin yllätyksenä sillä kaikki oli hyvin ja suunnittelimme yhteistä kesää. Yhtäkkiä miestä alkoi kuitenkin ahdsistaa ja hän koki kaipaavansa vapautta ja haluavansa olla yksin. Ero oli minulle raskas ja itkin paljon. Luulin löytäneeni sen oikean. Sovimme kuitenkin yrittävämme ystävyyttä. Näimmekin noin kerran viikossa eron jälkeen. Tapaamiset johtivat aina seksiin ja minun itkuiseen tilitykseen miksei mies ota minua takaisin. Välillemme tuli riitaa ja päätimme olla hetken pitämättä yhteyttä.
Saimme riitamme sevitettyä ja aloimme taas viestitellä. Pian näimme taas n. 1-2 kertaa viikossa. Seksi jäi yhteisestä sopimuksesta pois kun totesimme sen mutkistavan asioita liikaa. Mies kuitenkin jatkuvasti kertoo kuinka kaipaa sitä. Olemme siis nähneet ihan kavereina, katselleet leffoja ja viestitelleet päivittäin paljon.

Kun viikko sitten näimme katsoimme kainalokkain leffaa ja oleskelimme. Yhtäkkiä mies totesi kuinka on ikävöinyt tälläista ja alkoi itsekkin ihmetellä miksei meillä voisi olla enempää. Pian hän kuitenkin säikähti omia ajatuksiaan ja työnsi minut pois läheltään. Sanoi puhuneensa sekavia ja lähtikin pian kotiin. Jatkoimme viestittelyä ja olimme kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tänä viikonlppuna näimme pariin kertaan. Ensimmäisellä kerralla olimme vähän kainalokkain ja lähekkäin, toisella kerralla ei ollenkaan. Mies lähti toisella kerralla taas nopeasti kotiin vaikka oli itse halunnut tulla. Myöntää usein myös itsekkin ettei tiedä mitä haluaa minusta, mutta kokee että tarvitsee nyt aikaa olla sinkkuna ja mennä vapaasti poikien kanssa. Mitä ihmettä pitäisi ajatella tästä kaikesta ja miten saisin miehen tajuamaan menetyksensä ja etten ikuisesti voi olla miehen pompoteltavista hänen oman fiiliksensä mukaan...

14

2032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lottamari<3

      Kerron sinulle syyn.

      Sinulle kävi niin kuin minulle kävi. Mies ihastui ja rakastui yllättäen toiseen ja hämmentyi tilanteesta, kun ei tiennyt mitä tehdä. Uusi ihastus vei haluja toisaalle, mutta aika sinun kanssasi oli sekin ollut niin hyvää, että ei olisi siitäkään halunnut luopua. Ainoaksi vaihtoehdoksi oli alkaa jälleen olemaan elämään yksin, kun ei tiennyt mitä tehdä.Lopulta uusi ihastus vie voiton, koska vanha ei tunnu enää siltä, koska uuteen rakastuminen alkaa päivä päivältä viemään enemmän ajatuksia ja aikaa. Lopulta jäät ihmettelemään miten tässä näin kävi, mies liukuu vaan pois, kun tunteet pikkuhiljaa kuolee.

    • Hämmentynyt

      Olisipa syy noin yksinkertainen, mutta kun ei ole. Tiedän sataprosenttisella varmuudella, ettei kyseessä ole toinen nainen. Nyt tietenkin epäilette miten voin olla varma asiasta. Kuitenkin olen täysin varma, syitä en sen enempään nyt ala tähän kertomaan. Jos kyseessä olisi joku toinen olisi myös oma päätökseni helppo, enkä yrittäisi edes mitään miehen kanssa. Silloin välit olisikin helppo vain katkaista... Joten lisää mielipiteitä pyydän

      • lottamari<3

        On sillä ajatuksissa kuitenkin toinen, johon on ihastunut vaikka ei sitä tunnusta ja vaikka sitten ei tämän kanssa olisikaan tullut mitään, kaipaa silti sitä ja ei voi enää elää sinun kanssa,kun tunteet sinuun on kuolleet ja tunteet on sen uuden luona.

        Eivät ne tunnusta, mutta kolmas pyörä siellä taustalla on...jossain osassa näytelmää, ei ne muuten muutu..usko pois. Ne kuviot voi olla joskus monimutkaisiakin,,.toinen voi olla varattu ja joutuvat salaa tapaamaan,,tai ihan mitä vaan...


      • exn kaa
        lottamari<3 kirjoitti:

        On sillä ajatuksissa kuitenkin toinen, johon on ihastunut vaikka ei sitä tunnusta ja vaikka sitten ei tämän kanssa olisikaan tullut mitään, kaipaa silti sitä ja ei voi enää elää sinun kanssa,kun tunteet sinuun on kuolleet ja tunteet on sen uuden luona.

        Eivät ne tunnusta, mutta kolmas pyörä siellä taustalla on...jossain osassa näytelmää, ei ne muuten muutu..usko pois. Ne kuviot voi olla joskus monimutkaisiakin,,.toinen voi olla varattu ja joutuvat salaa tapaamaan,,tai ihan mitä vaan...

        Ei tuollaisessa aloittajan kuvaamassa tilanteessa taida sillä kolmannella olla paljoa merkitystä..
        jokainen ero sisältää "ruoho on viheriämpää aidan toisella puolella"-vaiheen, johon saattaa liittyä ihastuminen, mut tää ihastuminen ont arkoitettu palvelemaan vain eron vauhdittamista.
        Väilaikainen suhde todennäköisesti kuolee kun ero on saavutettu ja ihminen on vapaa..
        sitten alkaa eroprosessi ja surutyö.


    • dfghjklghj

      Hän tuntee syyllisyyttä siitä, että jätti sut. Sitten haluaa tapailla sua kavereina, jotta saisi itselleen paremman olon ja kokisi sun voivan paremmin kanssa. Tuskin enäää ottaa sua takaisin. :(

    • Just!

      Hei hämmentynyt.
      Olen ollut samassa tilanteessa itsekin. Kuvioissa ei ollut toista naista. Niin ei aina tarvitse olla, vaikka lottamari sydänkuvioineen niin sinulle väittääkin.
      En muutenkaan oikein ymmärrä häneen tapaansa ruotia toisten suhteita "ammattilaisena" ja väittää miehen tunteiden sinua kohtaan kuolleen. Mistä hän sen voi tietää?!
      Minä en tiedä, sinä et tiedä eikä lottamari sitä todellakaan tiedä.
      Älä siis välitä. Ainoa joka tietää tunteistaan on miehesi.
      Ja vaikuttaa siltä, että hän on nyt jollain tavalla kadoksissa.

      Kuten sanoin, en tiedä. Voin vain kertoa sinulle oman tarinani.
      Mieheni käyttäytyi samalla tavalla. Erona se, että hän ei kaivannut vapautta tai halua olla yksin. Hänen tunteensa vain olivat muuttuneet. Ei hän sitä sen enempää selitellyt.
      Tietysti minäkin itkin ja tivasin sitä "oikeaa" syytä tai mikä oli hänen tunteensa tappanut. Ei se auttanut.

      Päätin tehdä jotakin. Annoin hänelle aikaa ja mikä tärkeintä, annoin sitä aikaa itselleni. Vaikka itkun kanssa pakotin itseni ulos "nauttimaan" keväisistä päivistä, niin minä tein sen. Itkun kanssa löin treenivaatteita kassiin ja pakotin itseni salille. Joka kerta, kun tv:stä tuli meidän ohjelma, halusin viskata koko hemmetin laitteen seinään ja purskahdin itkuun. Itkun jälkeen vaihdoin kanavaa. Kömpiessäni yksin sänkyyn, itkin joka yö.
      Sitten tapahtui jotain..
      Yksi päivä huomasin, että lähtiessäni ulos lenkille minä hymyilin. Ollessani salilla huomasin nauttivani siitä paljon.
      Tutut tv ohjelmat eivät saaneet minua parkumaan. Iso sänky näytti houkuttelevalta, saisinhan sukeltaa sinne yksin ja nukkua vaikka poikittain.

      Aloin siis elämään ja nauttimaan ajastani. En keskittynyt vain ajattelemaan häntä.
      Ai mitä minulle kuuluu nykyään? Olemme palanneet yhteen ja olemme onnellisempia kuin koskaan ennen.
      Mikä johti eroon aikaisemmin? No.. ei ainakaan se toinen nainen!!

      Pointtina tässä kaikessa oli se, että mitä vain voi tapahtua tässä elämässä. Kukaan ei tiedä mitä seuraava päivä tuo tullessaan..
      Tekin voitte palata yhteen, tai sitten ette. Mutta kaikki tiet ovat auki!
      Muista pitää huolta itsestäsi. Sinä olet arvokas ja kaunis ihminen kaikin puolin ja ansaitset elämääsi kaikkea hyvää!

    • Hämmentynyt

      Kiva kun ymmärsit tilannettani Just. Harmi jos lottamarin näkökulma on noin suppea, ettei voi ymmärtää muita vaihtoehtoja olevan. Itse haluaisin uskoa meillä olevan vielä mahdollisuus johonkin hyvään. Olemme erittäin läheiset vieläkin ja kumpikin haluaa viettää aikaa yhdessä. En vain ymmärrä miksi mies ei halua tätä tällä hetkellä kun kuitenkin haluaa viettää enemmän kuin mielellään aikaa kanssani. Myöntää tuntevansa myös fyysistä vetoa minua kohtaan ja sanoo myös ettei välttämättä löydäkkään mitään parempaa enää ikinä. Turhauttaa tälläinen välitilassa olo kun ei osata olla erossa mutta silti ei voida olla yhdessäkään miehen mielestä. En ymmärräv mihin hän nyt tarvitsee niin paljon tuota omaa aikaa ja yksinoloa jos kuitenkin haluaa viettää aikaa kanssani joka viikko...

    • melindarrrr

      Onko Hämmentynyt tilanteeseesi tullut mitään selkoa?
      Täällä samantyyppinen tilanne meneillään. Mies jätti, mutta haluaisi silti olla ystävä, nähdä 1-2krt viikossa, harrastaa seksiä (mistä myös luovuimme juuri sen aiheuttaman mielipahan takia). Tulee aika hyväksikäytetty olo aika-ajoin. Mies tulla viipottaa miten häntä huvittaa, näemme aikapitkälti kun hänelle sopii... Pitäisi kai osata itse laittaa stoppi tälle, mutta tunteet ovat vielä voimakkaita häntä kohtaan. Tosin en pääse eteenpäin tässä tilanteessakaan.

      • hmHämmentynyt

        Valitettavasti en ole itsekkään saanut selkoa tilanteeseen. Minulla täysin samoin kuin kuvailit, näemme kun miehelle sopii ja oloni on välillä aivan kamala. Tunnen itseni huonoksi kun en kokonaan kelpaa ja tuntuu kuin mies hyvöksikäyttäisi minua, vaikka en ikinä olisi voinut kuvitella hänen tekevän niin. Välillä on ollut läheisempiäkin kausia kun olemme nähneet lähes päivittäin, toisinaan taas on ollut viikkokin ilman yhteydenpitoa. Nämä hiljaiset viikot tuntuvat kaikista pahimmilta kun vain mietin miksei mies ota yhteyttä, kun edellisviikolla meillä oli taas niin hauskaa yhdessä. Monta kertaa olen päättänyt että nyt katkaisen välit, mutta aina olen lopulta sortunut taas samaan vanhaan. Vieläkään en tiedä mitä mies minusta haluaa ja erosta on jo useita kuukausia. Hankaloittaa vielä kun on yhteinen kaveripiiri ja sitäkin kautta joutuu jatkuvasti tekemisiin eli täysi välien katkaisu ei tunnu onnistuvan millään. En ymmärrä mikä näiden miesten pakonomainen tarve olla ystävä eron jälkeen oikein on. Jos on päättänyt erota ni eikö jättäjänä pitäisi silloin yrittää antaa toisen toipua rauhassa ja itsekkin pystyä elämään ilman toista, kun kerran on ollut niin varma päätöksestään jättää.


    • mari_minttu

      Mies haluaa yrittää olla väkisin ystävä heti eron jälkeen, koska hän todennäköisesti potee huonoa omaatuntoa sun jättämisestäsi ja haluaa että todistat miten hyvä tyyppi hän on ja ettei hän ole tehnyt mitään pahaa suostumalla kaveruuteen vaikka olisitkin rikki erosta. Älä siis tee sitä virhettä kun et siihen selvästi ole valmis. Katkaise ennemmin välit ja tee selväksi että hän on loukannut ja satuttanut sua etkä ole valmis minkäännäköiseen kaveruuteen. Ei ole sinun tehtäväsi parantaa jättäjän mieltä. Kärsiköön omantunnontuskista itekseen, yritä sinä toipua ja näyttää hänelle että pystyt olemaan onnellinen ilman häntä elämässäsi. Yhteisille kavereille kannattaa vaan suoraan kertoa, ettet halua nyt viettää exän seurassa aikaa ja jättää väliin yhteiset tilaisuudet ainakin joksikin aikaa. Kyllä hyvät ystävät ymmärtävät.

    • kaisamarika

      Joo munkin eksä jätti mut ihan tosta vaan kahden vuoden seurustelun jälkeen viime kesänä ja kuitenkin väkisin halusi että ollaan kavereita. Aluksi suostuinkin siihen , että yritetään kaveruutta, kunnes tajusin, ettei mies varsinaisesti kaivannut ystävyyttäni. Hänellä oli kai vain huono omatunto suhteen yhtäkkisestä päättämisestä. En jaksanut alkaa pönkittämään hänen itsetuntoaan ja mieltään vaan katkaisin välit kokonaan. Aluksi se oli vaikeaa, mutta parin kuukauden jälkeen huomasin etten enää tuhlaa ajatuksiani mieheen. Olo oli paljon parempi ja pääsin erosta huomattavasti helpommin yli kun en yrittänyt ystävyyttä. Mies yritti ottaa useasti yhteyttä (lähinnä kännissä) mutta en vastannut hänen puheluihinsa ja viesteihinsä enää. Nyt minulla on uusi poikaystävä ja asiat on paremmin kuin koskaan. Jos eksäni näkisin jossain, voisin kyllä moikata ja ehkä käydä small talkia, mutta on ollut hienoa huomata etten kaipaa kyseistä ihmistä kyllä yhtään elämääni, vaikka aluksi tuntui, etten ikinä selviä erosta hengissä. Tsemppiä!

      • Mirj61

        2v.suhteemme katkesi,koska alussa mies valehteli.pidin asoita sisälläni liian kauan,puhumattomuus kipeistä asioista oli meidän ongelma.pikkuhiljaa masennuin,jätin vastaamatta viesteihin ym.Lähdin hakemaan ammattiapua,itsetuntoani oli loukattu,lamaannuin täysin,mutta rakkaus häntä kohtaan ei kuollut.Pitkän tauon jälkeen otin yhteyttä ja kerroin kaiken mikä oli johtanut tähän pisteeseen.Hän oli löytänyt jo uuden,eli aika nopeasti.Ymmärsi,että miten oli satuttanut minua.Tapasimme,olin shokissa joten puhumisestani ei tullut juuri mitään.Jäin hänen vireensä yöksi,seksiä oli myös.Kirjoitti vielä erokirjeen,jossa mm.halusi olla ystäväni,hän on sinut itsensä kanssa.Vastasin,onko se rakkautta kun petät,valehtelet uudelle ystävällesi..taisi kolahtaa mieheen.Yhteyttä en enää pitänyt,aloin pikkuhiljaa toipumaan.Kunnes vähän aikaa sitten mies otti yhteyttä,ajattelee minua päivittäin,haluaa tietää miten jaksan,halusi myös tavata,koska on syyllinen asioihin.Tunteita kun on,tavattiin,juteltiinhän kertoi mm,ettei ole ketään kohtaan tuntenut näin voimakkaasti.Kuten en minäkään.Sanoi,että rakastaa minua,on vain niin paljon asoita kesken mm.uusi suhde,jolle ei varmasti kerro meidän tapaamisia ym.Olin jo toipumassa hänestä,mutta tuo tapaaminen aukaisi kaikki syvät haavat.Tuli tunne,että halusiko vain syyllisyyden taakkaansa keventäänähdä livenä miten oikeasti voin.
        Soitti vielä jälkeen päin,ettei kai hän pahentanut oloani.En tiedä mitä ajatellahänen annan olla rauhassaan vaikka pysyikin että et häiritse vaikka pidän yhteyttä.
        Rakkaus ei kuole,on anteeksi antoa,nöyryyttä selvittää tunteeni häntä kohtaan.
        Tunnen itseni kynnysmatoksihyväksikäytetyksi ,itsetunto romahti täysin.
        Kirjoittamista olen harkinnut,kertoakseni mitä hänen käyntinsä,sanansa,jätti jälkeensä......murtuneen sydämmen.


    • veskari

      Milä on miehesi horoskooppi :0? ?..onko jousimies?
      Ihan näin by the waaay.. 8)

    • exn kaa

      Eronneen silmin: Toi on tyyypillistä..
      Itse jätin miesystäväni, tai hän jätti minut koska en enää kesääkohti halunnut pitkittää suhdetta, jossa en tiedä mitä haluan toiselta.
      välit viilenivät, yhteydenpitoa piti hiljentää jotta saisin tilaa miettiä ..
      mies kiihtyi ja kiihtyi, vaati minua tekemään päätöksen , tein sitten.
      Mutta välittömästi eron jälkeen alkoi kaipuuntunne, eniten säälitti erota siksi, koska toimiva seksi.
      Sitä on yllättävän vaikea jättää taakseen, vaikka tietää haluavansa olla sinkku, vapaa, mutta kuka haluaisi olla yksinäinen ja ilman läheisyyttä?. Toisessa pitäisi olla jokin maatakaatava vika, jotta eroaminen olisi helppoa.Valitettavasti useat meistä valitsee kumppanin vuosiksi eteenpäin, ja hyvin valittua puolisoa on vaikea jättää, vaikka suhde ei toimisikaan.

      Edes toisen löytäminen ei ole vastaus koska eihän uuden ihmien kanssa toimi niin hyvin, kuin usean vuoden harjoittelu entisessä suhteessa o takana. Jos löytää uuden liian nopeaa, pääsee vertaamaan edellistä ja sitä uutta tuorein muistikuvin, ja väistämättä se uusi jää tappiolle jos entinen on hyvin koulutettu ja valittu.
      Sex with ex on ikäänkuin riippuvaista käytöstä, että mennään sen mieliteon perässä. Jättäjälläkin on tunteita, yleensä jättäjän osa on vaikeampi.
      ei malteta luopua saavutetusta edusta, ja kärsiä seksinpuute ja ikävä samalla kun tilalle tulee vapaus. Ihminen haluaa tietenkin molemmat.
      jos toi seksi on sulle mukavaa, ja haluat sitä jatkaa, iin senkun vaan, mutta vaikuttaa siten ettei tule sen aikana toivuttua ja hankittua uutta tilalle. Ei kukaan ihastu uuteen ihmiseen tai pysty vaihtaman lennosta kumppania, jos vielä sextailee jatkuvasti exän kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe