Jääkaapin vian paikallistaminen

Koopee3

Alle neljä vuotta ongelmitta toiminut Beko jääkaappipakastin (nofrost) lopetti jäähdyttäm:isen, tarkempia tietoja tapauksesta

- kokeilin pitää reilun vuorokauden pois päältä, avasin ja tarkistin että kenno sisällä ei ole jäässä
- kun laittaa virrat päälle, pakastin osan tuuletin pyörii kuten pitääkin, kompressorikin ainakin yrittää käynnistyä ja lämpenee. En ole varma toimiiko kompressori kuten pitää, mutta ainakin se pitää hiljaista ääntä ja lämpenee kun pitää virrat päällä
- putkistosta kuuluu vähän pulputusta, mikä lienee normaalia
- yleisvaikutelma on että kaappi hurisee normaalisti, mutta ei vaan kylmene

Mistä lähteä selvittämään vikaa, mikä komponentti tms. ei toimi?

Jos en saa itse kuntoon helpoilla konsteilla, tilaan tietysti huoltomiehen, tai ostan uuden kaapin. Yritän lähinnä selvittää asiaa alkuun itse, näin pyhien aikaa ja jotta en tee myöhemmin väärää päätöstä.

5

9746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koala3

      Äkkiseltään luulisi, että olisi kylmäaineet vuotaneet. Tällöin kone käy, mutta kaappi ei jäähdy. Lämpiääkö kaapin takana oleva ritilikkö, eli lauhdutin yhtään? Onko se alhaalta yhtään lämmin? Jos aineet on karanneet, niin sen huomaa myös tuosta lauhduttimen lämmöstä. Sen pitäisi olla alaosastaan vielä vähä kättä lämpimämpi. Oletko kuunnellut kompressoria tarkemmin? Käykö se oikeasti koko ajan vai katkaiseeko se välillä? Jos katkaisee, voi vika olla myös kompressorissa joka katkeaa lämpösuojasta.

      Oli miten oli, korjaus tulee kalliiksi. Kylmäainetta pystyy lisäämään, mutta se ei poista vikaa eli vuotoa. Sitä ei tiedä kukaan kuinka kauan aineet pysyy sisällä ennen kuin vuotavat taas ulos. Vuodon korjausta tuollaiseen on pirun vaikea tehdä, ellei vuoto satu olemaan vaikka nestekuivaajassa. Höyrystimen vaihto on niin kallista, että taloudellisempaa vaihtaa koko kaappi.
      Jos on kompressorivika, niin korjaus maksaa varmasti ainakin 350e. Kylmäaineen lisäyksestäkin voi joutua maksamaan sen 200e kun asentaja joutuu juottamaan huoltonipan kompuraan yms.

      Uudet kodinkoneet on paskaa, ei voi mitään. Ota asentaja paikalle ja anna hänen antaa tuomio. Sitten vaan kaappi kierrätykseen.

    • Koopee3

      Kaappi on ollut nyt pari tuntia päällä ja kompressori on aika kuuma, polttaa jo kättä. Lauhdutin ritilä takana ei kyllä tunnu lämpenevän, eli olisko niin että jäähdytysprosessi ei toimi, mahdollisesti kylmäaineen vähyydestä tms. johtuen.

      Jostain luin että kaapin pitää olla päällä 12 tai jopa 24 tuntia, ennen kuin saavuttaa halutun lämpötilan, mutta järjellä ajatellen pitäisi sen kai parissa tunnissakin selvästi viiletä. Nyt jäähtymistä ei oikeastaan ole tapahtunut.

      • kuultua

        Korjausmies puheli jotain että venttiilivikakin voi olla.


      • koala3

        Kompressori kuumenee jos kylmäaineet puuttuu. Kompressori jäähtyy imukaasun avulla. Tällöin kompura tulee todella kuumaksi.

        Kompressori kuumenee myös jos se on jumissa. Tällöin kompressori ottaa suuren käynnistysvirran mutta moottori ei pyörähdä ja toiminta katkee kompressorin sisäiseen lämpösuojaan.

        Jos siitä kompressorista kuuluu tasainen pörinä koko ajan, niin kompressori on kunnossa, mutta kylmäaineen vähyydestä johtuen kaappi ei jäähdy ja kompressori kuumenee kun se käy koko ajan ja ilman kylmäainetta.

        Jos kompressori on jumissa, siitä kuuluu silloin tällöin pieni pörähdys, jonka jälkeen naksahdus kun kompressorin sisäinen lämpösuoja katkaisee sähkön.

        Asentaja selvittää tuon homman parissa minuutissa paikan päällä, että kummasta asiasta on kyse.


    • - n, älm älm'k

      Osta uusi, vievät vanhan samalla pois.

      Koneita, etenkään halpoja ei ole tarkoituskaan korjata nykyisin. Itse erehdyin tilaaman tyypin katsomaan pesukonetta. No juu, kuntoon saatiin, maksoi enemmän, kuin vastaava kone uutena. Oli muuten vielä käteismaksi, muu ei kelvannut, kuin raha, merkkiliikkeet voi omistaa luottokorttilaitteet, mutta tolla ei ollut silloin, vaikka ihan oikea firma olikin.

      Sama muuten pitsatakseilla. Melkein järkiään luottokorttikone joko rikki, unohtunut ottaa mukaan, kerran patteri oli lopussa. ei tosin ollut kuittivihkoakaan. Tolta pesukoneenkorjaajalta sentään sai kuitin.

      Niettä kone vaihtoon, osta vähän kalliimpi, toi sun merkki taattua halvinta mahdollista laatua. Ei merkkiplätkä oikein mitään takaa, mutta ei merkkikoneiden kannata laskea elinikää liian alhaiseksi, myyvät sen verran suuria määriä, että kehno maine voisi kostautua paljonkin. Ja samahan se kalliissakin on, periaatteessa pitäisi olla kestäviä, mutta hajoilee niitä siemenssejä ja muitakin, oletettua nopeammin.

      Meillä meinaan noin 20 vuotiaat kylmäkalusteet ja ollaan oltu jo useita vuosia hekisesti valmistauduttu niitten hajoamiseen. Ihmeesti kestäneet, merkki upo, että ihan hyvä suoritus tavalliselta merkiltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe