Ohitustilanteeseen apua

Tianna

Vuoden ikäinen laumanvartija sekoitus poika joka kulkee kuin unelma hihnassa sivulla, tottelee kaikki käskyt kerrasta ja on muutoinki kunnioittava alkoi 7kk iässä haukkua remmissä, en alussa puuttunut tilanteeseen kun koira ei vetänyt toista kohtaan tai riehtonut eli hihna löysällä sivulla mentiin mutta toista nykyisin!
Ei mielestäni aggressiivistä että kimppuun haluaisi.
Voiko murkkuiän piikkiin laittaa? Pois sen käytöksen joka tapauksessa haluan mutta netit on täynnä erikeinoja ja haluaisin laumanvartija ihmisiltä keinoja jotka on todettu toimivan. Liikuntaa saa todella paljon ja aivojumppaa ja tottelevaisuutta eli mistään liikunnanpuutteesta ei kyse ole. Ihan vastikään sen kastroin, mutta ihan kuin olisi pahentanut tilannetta? Siinä kohtaa haukku muuttui että olen joutunut kiristämään sivulle mistä tietenkin syttyy enenpi eli keinoa toimia toisin siinä tarviaisi.

4

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei taida täältä löytyä selvännäkijää, joka varmasti voisi koiraa näkemättä kertoa taatusti toimivan keinon. Esim. määräävää, vahtiva koira lisää haukkua, kun sitä rajoitetaan hihnalla, tosin saman voi tehdä arkakin koiran, kun se ottaa kierroksia, eikä taluttaja saa koiraa rauhoittumaan ajoissa.
      Nuoren koiran kanssa voi ajoittain joutua tuplaamaan tekemiset, jotta sen saa taas hallintaan. Pahinta on jäädä odottelemaan ja antaa ei-toivottujen piirteiden vahvistua.

    • meilläkin ongelmaa

      Meidän uroskoira on juuri sellainen määräävä koira, joka haluaa raivota kaikille lähimaille sattuneille uroksille. Miten tuollaisen saisi talttumaan? Löysää hihnaakaan ei voi lähiohituksissa pitää, ettei se syöksy ohitseni toiseen kiinni. Ja viisaat neuvoo ettei poiskaan saa kääntyä, ettei koira huomaa isännän välttelevän vastaantulijoita.

    • Herzog

      Ohi mennään, hihna lyhyellä ja kielletään koiraa rähisemästä.
      Kun se olisikin noin yksinkertaista.
      Koira aika nopeasti kehittää sellaisen affektin, ettei mikään sana mene perille.

      Ota mukaan keino kiinnittää koirasi huomio. Meillä sellaisena toimi lelu. Pysyimme kadun toisella puolella, kauempana ja tarjosin pehmo-oravaa koiralle purtavaksi. Se houkutti niin, että vieras koira unohdettiin.

      Ainakin alussa on syytä pitää välimatkaa, ettei rähinä ala. Mitä useammin koira rähisee, sitä tehokkaammin sellainen käytös vahvistuu, joten välimatkan ottaminen on varmasti se pienempi paha. Ja kun koira tottuu siihen, että toisista koirista pysytellään etäällä, se ei odotakaan kiihtyneenä lähikontaktia.

      Kun koira näkee vieraan koiran, se katsoo sinuun odottavasti, että onko leikkihetki? Jos vilkuilee toista koiraa, voi kieltää ja korjata, ja kiinnittää huomion leluun. Vähitellen voi lelun käytön jättää pois, koirakin siihen alkaa kyllästyä. Sitten kuitenkin on korvat auki ja koira taas kuuntelee käskyjäsi.
      Näin meillä onnistuneesti lopetettiin remmirähinä.

    • Näinhän se yleensä

      käy, mutta jaksa jatkaa vanhoja oppeja. Itselläni toinen koira tulee just kaksivuotta ja nyt alkaa taas kuulemaan ja jopa tottelee. Toinen koirani on jo yli kuusivuotias ja sekin alkoi olemaan ns. ihanteellinen käytöksen ja tottelevaisuuden suhteen siinä kolmen vanhana. Tosin aloittajalla on vaativa koira, mitä muuta siinä on kuin laumanvartijaa. Laumanvartijahan on nimensä mukaisesti vartija, jonka tehtävä on suojella laumaansa. Ne ovat aika omapäisiä sillä omassa työssäänhän ne päättelevät itse ja hoitavat työtään ajaen uhkatekijät pois ja jo useasti pelkkä olemus riittää. Olenkin aina ihaillut ja joskus haaveilinkin laumiksesta, mutta onneksi tutustuin enemmän rotuun ja totesin ettei ikinä tule olemaan minun koirani ellen omista isoa tilaa jossa saisi tehdä töitään. Ehkä kuonopantakin auttaisi nyt noissa ohitustilanteissa. Sitäkin voi käyttää väliaikaisesti ja luopua sitten kun koira ymmärtää, että OHI mennään ilman rähinöitä. En usko leikkauksen vaikuttaneen luonteeseen, vaan jää ne hormooni jutut pois. Itselläni ollut elämäni aikana viisi koiraa, joista nyt menossa neljäs ja viides. Kaikki koirani olen leikkauttanut eikä se ole vaikuttanut koiriin muuta kuin positiivisesti. Meillä tuo murkkuikä kesti siis melkeinpä vuoden ennen kuin alkoi kunnolla hellittämään. Tuntuikin tänäänkin lenkki ihan ihanan ihmeelliseltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe