Moraalitonta kepupolitiikkaa turkistarhauksessa ja sen tukemises

Entinen tarhaaja

Uusien turkistarhojen perustamiseen myönnetään nykylainsäädännön perusteella 25 000 euron avustus aloittaessa. Tämä on aivan käsittämätöntä jo yksin siltä kannalta, että se vääristää kilpailun alalla aiemmin toimineiden yrittäjien kannalta, joilla ei ole ollut tähän tukeen mahdollisuutta. Saati että pitäisikö yleensäkään mitään yritystoimintaa tukea. Toiset ovat rahoittajina, ja toiset keräävät tuet. Sama investointituissa, joissa on alaraja muttei ylärajaa. Järjetöntä, lähentelee kommunismia. Lisäksi tiedän tapauksia, joissa saman tarhan omistus on vaihtunut kolmekin kertaa saman perheen sisällä, jolloin on saatu keploteltua jopa 75 000 euroa veronmaksajien rahoja samaan talouteen, ja ihan laillisesti. Mutta onko se moraalisesti oikein, onkin toinen juttu.

Joten tällaisen kepulointipolitikoinnin jäljiltä ei liene kenellekään epäselvää miksi aiemmista 1980- luvun puolella toimineista yli 5000 pienestä perhetilasta on tullut tuhansien eläimien keskitysleirejä, ts. eläintehtaita.

Syy ei ole tarhaajissa. Elannon hankkimiseksi monen on ollut pakko sopeutua jolloin näistä yli 5000 tarhasta on jäänyt jäljelle noin 1000 eläintehdasta. Mutta on mukana toki myös keinottelijoita, ja henkilöitä, joilla on vähän turhan läheiset suhteet erään tietyn puolueen kansanedustajiin.

Entisenä tarhaajana voin vakuuttaa, että mitä enemmän eläimiä sulla on hoidettavana, sitä vähemmän aikaa jää yksittäisen eläimen hoitoon. Tähän on turha väittää vastaan nykytarhaajien, koska noin 30 vuoden kokemuksella tiedän tasan tarkkaan mistä puhun.

Pyydänkin nyt teitä eläinaktivisteja, Vihreitä ja muita joille eläinten hyvinvointi on tärkeää, puuttumaan näihin epäkohtiin.

Lopuksi: vaikkapa 100 sukupolvenvaihdosta vuodessa kertaa 25 000 euroa = 2 500 000 euroa veronmaksajien rahoja.

14

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jagdpanther

      Yleensä ne rahat menee saman tien investointeihin yms... Tuetaan muutaki yrittäjyyttä joten miksei tarhausta? Miten tällä alalla keinottelet, kerro mullekki?

      • Entinen tarhaaja

        Pikkusen laveampaa ajattelua kiitos.


    • Entinen tarhaaja

      Suurimmat alan toimijat luovat jo fasiliteetteja Venäjän puolelle, ja pitkällä ovat niissä hankkeissa. Sehän nyt on ollut jo 1990- luvulta asti selvää, että EU:n alueelta tämä elinkeino lakkaa ennemmin tai myöhemmin.

      Ydinkysymys nyt on se, että vieläkö annetaan tätä julkista rahoitusta tähän elinkeinoon, joka on jo tuhoon tuomittu. Ehdottomasti ei mielestäni. Antaa tästedes markkinavoimien hoitaa loput.

      • asdfasdf

        onko tämä taas niitä viherhörhöjen omia mielipiteitä joita esitetään totuutena,tuotakin tarhauksen loppumista on huudettu iät ja ajat jopa lakialoite toisten elämään puuttumiseksi on tehty,aloite jonka takana piti olla koko Suomen kansa vaikka siellä oli todellisuudessa vain alle kaksi prosenttia kansasta.
        jokatapauksessa tarhausta ei ole vieläkään kielletty eikä varmasti tulla tällaisessa tilanteessa kieltämäänkään.
        mutta eläinaktivismi voi loppuakin,oliko se kirsi kultalahti yksi näistä alkuperäisistä kettutytöistä joka on aikoinaan todennut että ei oikein enää kiinnosta aktivismi millään tapaa...


    • Entinen tarhaaja

      Ne henkilöt joiden tarvii tietääkään, tiedätte kyllä kuka olen. Ottakaa yhteys, tiedätte kyllä mistä minut löytää :) Annoin tämän 4 vuotta kepulaisille oikoa ne virheet, mitä tässä elinkeinossa on tehty. Mutta ei, eipä ne mitään saa ahneudelleen ja läpikotaiselleen kieroudelleen.

      Jos tarvitsetsette konsulttiapua, niin tiedän täsmälleen mitä tehdä, rohkeasti vaan yhteyttä.

      Mutta minkä teet tälle vastapuolelle. Eivätpä nuo oikaise tapojaan. Mutta olisin heinä äärimmäiseen huolissaan nyt kun ovat saaneet vihamiehikseen niin äärivasemmiston, äärioikeiston kuin meidät pientarhaajatkin.

      Mutta kun tyhmiä ja ylimielisiä ovat, minkä tässä enää teet :)

      • Jagdpanther

        Ei uusnatseja niin montaa ole että niistä vaaraa olis. Vassarit onki sitte asia erikseen... Sanoisin että kukin pitäkööt oman pesänsä puhtaana. Ei se välttämättä tarkoita että isommilla tarhoilla asiat olisivat huonosti vaikka se todennäköisempää onkin ku työtekijöiden välinen kommunikaatio ei välttämättä toimi aina.


    • entinen ulos ja alas

      Hyvä että saavat hieman starttirahaa aloitukseen, turkistarhaus on hyvä ja kannatettava elinkeino.

    • asdfasdf

      ei kukaan kiellä sinuakaan perustamasta uutta tarhaa.

    • pipero

      Hienoa kädenvääntöä pojat! Minulla ei oikeastan ole mitään lisättävää tähän ketjuun, mielestäni kaikki ovat oikeassa. Kunpahan lämpimikseni näppäimiä paukuttelen.
      Uskon kuitenkin että jos tarhaus suomessa kiellettäisiin niin eihän se toki ongelmaa poistaisi. Elinkeino vain siirtyisi maihin missä eläimillä olisi paljon huonommat oltavat.
      Yritystuki ei vääristä kilpailua jos se suunnataan oikein. Ei tarhaajat ole veronkiertjiä vaan tekevät rehellistä työtä.
      Mitä sanotte marokko- ja turkkilaisista pizzerioista jotka aloittaessaan saavat 3:n vuoden ALV- vapauden? Yrityksen aloittaessa nimenä on Mohammedin pizza,; 3:n vuoden päästä se myydään serkulle ja nimi vaihtuu Mohan Pizzaksi. Tämä on todellisuutta. Joku voisi laskea montako miljoonaa veromarkkoja nämä mutak'uonot pöllivät meiltä.

    • Entinen tarhaaja

      Ei muuta kuin lisään loppuun sen joka jäi pois edellisistä.

      Omaa tyhmyyttään kepulaisjohtoiset hallitukset ovat aikoinaan luoneet nämä maatalouden ( ja turkistarhauksen ) investointitukijärjestelmät, joissa investointitukien saantiin on olemassa alarajat, mutta ei ylärajoja. ( Eli esimerkiksi 2000 euron tukea ei saa, mutta 2 miljoonan euron tuen kyllä, älytöntä! ) Perusteluina on ollut tehokkuuden tavoittelu. Mutta ainakin minä ottaisin ennemmin ne työpaikat, kuin sen tehokkuuden tavoittelun. Tehokkuusajattelu johtaa ennenpitkää siihen, että meitä on täällä maapallon päällä 7 miljardia ihmistä liikaa, kaikki ilman työpaikkoja ja toimeentuloa.

      Tämän tukipolitiikan seurauksena on syntynyt niin suuria eläintehtaita, että ne näkyvät jo avaruuteenkin asti. Navetat on hehtaarien laajuisia, työvoimaa ei tarvita ja maataloudessa kaikki on kohta koneistettu.

      Turkistarhauksessa tilanne on koneistamisen suhteen sikäli vielä hieman toivollisempi ja lohdullisempi, sillä eläimien koosta ja luonteesta johtuen työ on edelleen pitkälti manuaalista. Ja työtavat ovat vähän alkeellisemmat.

      Mutta kokonaisuudessaan maatalouden eri yritysmuotojen edustajien on enää 10- 15 vuoden päästä turha itkeä tämän talouden alasajoa Suomessa. Itse olette tämän sotkun pikavoittoja toivovalla politiikallanne luoneet. Ja tyhmyyttänne menneet kaupunkipuoludeiden virittämään ansaan, jolla on ollut tarkoitus tuhota maaseudun työpaikat.

      Olisiko maajussien edustajat eduskunnassa kannattanut joskus vähän käyttää aivojakin?

      Ja edustajilla tarkoitan kepulaispoliitikoita. Maatalous- ja tarhausyrittäjien on ollut pakko toimia niiden lakien mukaan jotka on annettu, heidän mahdollisuutensa vaikuttaa on rajoittunut näihin muutamiin suurtilallisiin ( = korruptio).

      Lypsyrobotit eivät äänestä, ja turkistarhaus on taas EU: n mittakaavassa niin pieni elinkeino, että se lakkaa väistämättä jossain vaiheessa.

      Ja vieno toive äärivasemmistolle ja -oikeistolle. Älkää pilatko sitä ainoaa elämäänne hyökkäämällä maataloustyrittäjien ja tarhaajien kimppuun. Koska nämä alat Suomesta kuitenkin politiikan vuoksi loppuvat verrattain nopeasti, ei kannata sen takia ottaa itselleen elinkautista tuomiota.

    • isoa pitää olla

      Hyvä kun riittää turkista myyntiin, ei napeilla pelaamalla maahan valuuttaa saada.

    • gfdjsksdg

      Totta. Suurilla tiloilla työvoima koostuu virolaisista, ukrainalaisista ja vietnamilaisista halpatyöntekijöistä. Että se siitä suomalaisten työllistävyydestä.

    • sellaista nykyään

      Että oikein halpatyöntekijöistä. kotimaisia työntekijöitä ei maatiloille enää saada, joten ulkolaiset on ainoita, jotka suostuu maataloustöihin. Palkasta ei siinä ole kyse, vaan siitä, että laiskat vätykset eivät viitsi raskasta työtä tehdä.

      • Tarhaajana 34 vuotta

        Ei poista sitä tosiasiaa, että entiset perhetilat on Suomen rajojen sisällä itse oma tyhmyyttämme kepuloinnilla globalisoitu halpatyömarkkinoiksi ulkomaisille työntekijöille.

        Vihreät ja Vasemmisto, lopettakaa tämä kepulointi pls, saatte tulituen persuilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe