Puistoiloa meillekin?

Haluamme mukaan!

Ongelmakäytöksiä ei muita paljonkaan ole..

Mutta puistossa ärisee silloin kun (moni roikkuu ja jatkuvasti) pepussa nenä kiinni, eikä loppua tule vaikka kuinka murisee ja näyttää hampaita, toiset koirat hetkeksi kavahta kun minun murahtaa, mutta sama meno jatkuu heti paikalla :( ...melkein jo purra alkaa, kun ei muu auta - se miettii.. ja pelkään, varmaan raivostuttavaa ja kyllä alkaa purijaksi kun ei mikään auta.

Alussa antoi pienenä haistaa ja oli suvaitsevainen käytökselle!

Jos se olisi mennyt ohikin joskus.
mutta se nenäpepussajuttu on oikeesti jatkuva puistossaolo asento,
loputon sessio, ei se siedä enää sitä..
Tuoksuukohan se ainiaan koska sitä EI ole steriloitu.
Aina, vaikka ei olis juoksuaikakaan. Sitä ehkä luulen.
Pitäisikö siksi steriloida, että voisi olla puistossa rauha maassa...uumoilen..

Kyllä kai maailmassa on muitakin steriloimattomia narttuja jotka temmeltävät huoletta koiapuistossa ilman että joku...eikun siis monet roikkuvat jonona pepussa kiinni asti?

Kyse on siis ajasta jolloin EI OLE juoksuaika nartulla

Ai niin, kiva on kun muut koirapuisto-ihmiset muut ihmiset neuvoivat että anna sen vaan äristä ehdottomasti. Mutta pelkään että se alkaa puremaan jos/kun...siis KUN ei taida pienen koiran ärinät tehota.

7

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuota,

      miksi menet puistoilemaan silloin kun siellä on muitakin jos koirasi ei siitä nauti? Valitse sellainen ajankohta jolloin voitte olla siellä kahden kesken. Kyllä tuo perseen haistelu kuuluu koiran sosiaaliseen elämään vaikka kaikki eivät sitä siedäkään. Ne jotka eivät siedä sitä pyrkivät karkottamaan lähentelijät ja vaikka vähän hampaita käyttäisivätkin, niin ei ne toisiaan tapa. Siis silloin kun koirat ovat päästään terveitä. Ja vihaisen koiran kanssa muutoinkaan ei ole asiaa puistoilemaan.

    • Pari tuttua kertoo että heiän nartut tuoksahtaa niin herkulliselle koko ajan että joka toinen koira on liian kiinnostunut...

      Sinne puistoon mentäessä kyllä kannattaa vähän katsoa ja valikoida keiden sekaan änkeää: osa niistä koirista ei välttämättä saa muuta ulkoilua, koulutuskin on vähän niin ja näin, se puistoilu on niiden ainoa sosiaalistumispaikka, niin jos päivän paras virike on hyväntuoksuinen narttu....

      On joo osa koirien käytöstä käydä nuuskimassa toisen persuusta, mutta voi niille opettaa ettei siinä tartte koko ajan roikkua tai kieltää sen. Jotkut ihmiset valvovat mitä koirat tekevät puistossa, toisille se on sitten jotain muuta, "eihän niitä tarvitse ohjata kun sehän on aidattu alue".

    • Itselläni

      Uros joka kovin kiinnostunut nartuista. Vaikka uskookin kun kiellän niin ei mene kauaa ennenkun on taas "hommissa". Paras tapa saada loppumaan on nimenomaan jos narttu murahtaa tai jopa puree. Eikä minun koira siitä suutu vaan ymmärtää jättää rauhaan.
      Uroskoirien omistajat usein tunnistavat tämän koska tämä on niin vahva vietti ettei ole enää koulutuksesta kiinni. Jotkut nartut kiinnostavat enemmän, jotkut taas vähemmän.
      Välillä tulee vastaan myös steriloituja narttuja jotka tuoksuvat hyvälle..

      • Toiset yrittävät tehdä kaikkensa ettei koira pure koskaan ketään, ei ihmistä, ei edes toista koiraa --ja jotkut tulee ja ANTAVAT tilanteen mennä niin pitkälle että toinen koira joutuu niin ahtaalle että sen on purtava puolustautuakseen --ja SE ON SALLITTUA?!

        WTF!?

        Tällaisten tapausten takia en käytä koiriani koirapuistossa.

        Selitellään vahvoilla vieteillä, vilkkaallla luonteella, opeilla ja uskomuksilla jotka ovat peräisin viime vuosituhannen alkupuolelta kouluttamisen jäädessä toissijaiseksi..


      • Itselläni
        Vitikonpaarustaja kirjoitti:

        Toiset yrittävät tehdä kaikkensa ettei koira pure koskaan ketään, ei ihmistä, ei edes toista koiraa --ja jotkut tulee ja ANTAVAT tilanteen mennä niin pitkälle että toinen koira joutuu niin ahtaalle että sen on purtava puolustautuakseen --ja SE ON SALLITTUA?!

        WTF!?

        Tällaisten tapausten takia en käytä koiriani koirapuistossa.

        Selitellään vahvoilla vieteillä, vilkkaallla luonteella, opeilla ja uskomuksilla jotka ovat peräisin viime vuosituhannen alkupuolelta kouluttamisen jäädessä toissijaiseksi..

        Se on koirien normaalia käytöstä. Ihmiselle se on kovin iso juttu jos koira puree toista. Koirille se on luonnollista ja tapa kertoa että toinen tulee liian lähelle, jos ei murisemista usko. Eikä narttu ole mitenkään ahdistunut vaan kertoo yksinkertasesti uroksille koska niiden pitää lopettaa.
        Jos ei halua koiran olevan ikinä ahdistunut tai joutua nahisteluun niin on parempi pysyä koirapuistoista pois, sillä kaikki koirat eivät sovi yhteen ja tämä voi johtaa hampaitten käyttöön.


    • puistoilija

      Meilläkin narttu murisee, eikä todellakaan siedä joitain koiria peräpuolessaan. Murisee, näyttää hampaita ja haukkuu, jos oikein pitkälle mennään. Näykkii ilmaa, mutta ei ole tähän mennessä yhtään koiraa purrut. Pahalta se monesti kuulostaa, mutta urokset pysyvät kyllä kauempana, kun tarpeeksi kovasti sanoo.

      Meillä narttu on steriloitu, joten juoksutuoksuja ei ole. Silti useat urokset ovat pohjattoman kiinnostuneita, kulkevat perässä eivätkä jätä rauhaan. Jotkut ryntäävät suoraan nuolemaan takapuolta. Saavat kyllä samantien palautetta toiminnastaan. Fiksummat koirat osaavat ensimmäisen ärähdyksen jälkeen kunnioittaa toisen omaa tilaa, ja väistävät. Osa koirista taas on niin itsepintaisia, että ei auta toisen varoittelut, ja poistumme sitten puistosta, jos ei narttu saa olla hetkeäkään rauhassa.

      Muutenkin on sen verran temperamenttinen narttu, että se ei siedä kaikkia koiria. Siinä vaiheessa, kun puistoilu on pelkkää murinaa, osataan kyllä lähteä pois. Jos meidän koira ei osaa käyttäytyä tai suhtautua, ei pilata muiden iloa ja ulkoilua :)

      • Juu, niinhän sitä normi-ihmiset lähteekin. Joillekin ihmisille taitaa olla tuo koirapuisto niin tärkeä sosiaalistumispaikka että siellä ollaan vaikkei koiria kiinnostaisikaan.

        Uroskoirien omistajana vastuuni on ohjata koiriani niin ettei muut puistoilijat siitä joudu kärsimään. Siellähän on kilttejä, ujoja, paljon pienempiä, arkoja ja alistuvia, ym, joita koirani eivät saa ahdistella, niillä muillakin kun on aivan täysi oikeus hengailla rauhassa siellä.

        Olen ollut aikuisen uroksen kanssa puistoilemassa, niin että siellä on yhtäaikaa samassa aitauksessa muita vahvoja uroksia, narttuja, pentuja, kääpiöstä tanskandoggiin, toistakymmentä koiraa ilman mitään ongelmia, koska omistajat ovat valvoneet koiriensa käytöstä ja ohjanneet niitä. Yhdessäolo on ollut rauhallista ja toivottanut kaikki tulijat tervetulleiksi.Tämähän ei ole mahdollista jos sinne tulee yksikin vahakantainen jäärä, jonka mielestä koirien tulee selvittää välinsä keskenään siitä kuka määrää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe