Mazda 323F hyvä ensiautoksi?

mädstä

Olis tarjolla veljen vanha mazda 323f eli tämä läppävaloilla oleva malli. Vm 91, ajettu 300tkm, juuri tehty jakopää kytkinremontti. Muutamia kertoja olen ajellut tällä sorateillä, (koska ei vielä ole korttia niin ei viiti asfaltilla ajella) Huomaa sen ainakin että ei mielellään tällä ajelis siellä päin koska tärisee ja ajotuntuma jotenkin epävakaa..( voiko olla että pitäs fixailla jotain autosta?) Mutta ulkoisesti onhan tuo hieman ''urheillullinen'' kyllähän tuo ihan ok asfaltilla on ajaa mutta kyllähän tuota ku ajo veljen nykysellä almera vm02 niin ajo tuntuma siinä paljon parempi :D hieman kyllä mietityttää että pitäskö vaan suoraa joku muu auto ostaa.. Jos teillä jotain kokemuksia tästä autosta niin kertokaa...

7

2168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei läppiä

      Ei kannata .Osta uudempi 323f.2000 vuosmallia tai uudempi.Saat edulisesti on kova peli.

    • 323F -90

      Ei kannata ostaa uudempaa Äffää, siinä ei ole sellaista ajamisen iloa niin kuin luukkulampussa.

      Kannattaa käyttää Matukan renkaat tasapainotuksessa ja koko auto nelipyöräsuuntauksessa, ajettavuus paranee kummasti.

      Itellä -90 323F 1.6 kaasarikoneella, ajettu 250000km. Mun mielestä Äffä on parempi ajaa kuin monet uusimmatkin autot eikä pitäisi nelipyöräsuuntauksen jälkeen olla epävakaa ajettava. Suorituskykykin on tosi hyvä ykskutoselle koneelle, siinä jää Almerat puremaan pölyä :D

    • Otti ja vaihtui sit

      Ostin juuri pari päivää sitten vm.-03 olevan Mazda 323F:n, 1,6-litraisella koneella.
      Liikkeen kautta, eka omistajalta ja 57tkm ajettu. Mielestäni oli löytö, vielä tuohon hintaluokkaan, millä tehtiin kaupat.
      Kiinnostais vain kuulla rehellisiä ja asiallisia käyttökokemuksia ko automallista.
      Ilman mitään merkkifanaattisuutta tai sit vastaavasti ilman tällaista "Miksi sä tollasen menit ostaan, kun mersu olis parempi?"-tasoista huutelua.
      Sen verran lähipiirissä on ollut ja on näitä matukoita (osa on ollut ammattiauto-käytössäkin), että tiedän kyllä merkin olevan aikaslailla varmatoiminen perusauto, mutta kuitenkin..Mihin näiden kanssa kannattaa varautua?
      Hieman janoisempi tuntuu olevan kuin mun edellinen, samankokoisella koneella ollut farkku-Nissan, vaikka tästä ei ole ihan niin isosti otettu tehoja irti, mutta ei tämäkään kulutus mua kaada.
      Ja Nipponissa nyt ei kuitenkaan ollut ilmastointia, kun tässä taas on, ja välityksetkin varmasti on enemmän kierroksia vaativat matukassa kuin nipponissa mut kuitenkin..
      Ajoltaan tää kyllä tuntuu pirun hyvältä.
      Tosi vakaa ajettava, näin pieneksi autoksi varsinkin ja pirtsakkakin kyllä on. Että tientukkeena ei tarvitse olla, jos nyt muutakaan:)

      • sdfkjgioer

        Ruostuminen lienee todennäköinen ongelma lähiaikoina, onhan autosi jo yli 10v vanha. Takalokasuojan kaaret, kynnyskoteloiden takapäät, alustan kotelopalkit takapenkin alla, takaiskaritornien yläpäät, niitä ennen vielä joustintuen ylälautaset. Suolakura muhii siellä ylhäällä sokkeloissa kaikessa rauhassa, ei niitä saa pestyäkään mitenkään pois jollei sitten irrota iskaria silloin tällöin ja puhdista ne paikat.

        Tekniikaltaanhan Mazdat on lujia mutta luulen että tekniikan puolesta ensimmäiseksi tulee vastaan obd ongelmat, joku happitunnistin tms. voi mennä ja antaa vikakoodeja jolloin se valokin rupeaa palamaan eikä autoa hyväksytä katsastuksessa.


    • empiies

      Itselläni oli pari 323F Mazdaa BJ kopalla ja hyviä autoja ne oli. Ainut asia mikä vaivasi oli 6-vaihteen puuttuminen,myös 2.0 sport mallista.
      Mitään tekniikkaan liittyvää ongelmaa ei tullut vastaan mutta se ruoste kyllä iskee näihin autoihin eli suojausta vaan jos auto vielä hyvä siiven kaarista ja takaluukun alareunasta.Myös konepellin yläosa herkkä ruostumaan sisältäpäin.
      Samassa merkissä olen pysynyt jo parikymmentä vuotta,nyt Mazda 6 MPS alla jo viidettä vuotta.

      • Otti ja vaihtui sit

        Just, ok.
        On kyllä pelleiltään (kuten koriltaan muutenkin) kuin uusi.
        Tuo happitunnistimen sohahtaminen taitaa olla aika yleinen vika 2000-luvun vehkeissä ylipäätään..Hyundaissa ja Opelissa ainakin näyttäisi olevan myöskin tuo sama ainakin.
        Nuo ruostepaikat on hyvä tietää etukäteen, Nipponissa on nuo etulokarit ensimmäiset, kun mätänevät nopeasti aika uusistakin ilman kunnollista suojaamista ja ovien reunatkin olivat toinen ongelmakohta.
        Niin nyt tietää matukan vastaavt ongelmakohdat.
        Toinen on tuo nokkahihna, millainen vaihtovälisuositus? Vien kyllä tämän huoltoon tässä lähiviikkoina, jolloin voin varmistaa vielä asian, mutta olisihan tuo kiva tietää jo nyt.
        Edellinen vaihto huoltokirjan mukaan on tehty 16tkm sitten, vuonna 2010 auton ollessa 7v vanha.
        Itsekin ajan sen verran vähän (7000-8000km/vuosi), että mullakin taitaa tuo aikaraja tulla ensin täyteen hihnanvaihdon suhteen..
        Kiitos etukäteen asiainfosta:)


    • Klirks!!:(

      Mulla on tuollainen BJ-koppainen pikkumatukka vm.-03, tämä ns facelift-malli.
      Tässä hiljattain huomasin, että joku on kolhaissut takavaloumpiosta tämän pinnan rikki ja nyt sitten olisi tarve hommata ko takavalo.
      Ainoa vain, että tähän facelift-malliin saa noita takavaloumpioita Mazdan kautta ja se maksaa aikas paljon mun mielestä ja sanoivat Deltassakin suoraan että on pirun arvokas. Vakuutuksiin taasen ei kannata laittaa, lähtee kuitenkin 20% bonuksista pois 150€ omavastuulla.
      Olisiko kenelläkään purkuosana ko umpiota tai vaikka molempia, voisin ottaa sen toisenkin(tämä hajonnut on oikean puolen umpio). Tai sitten tietoa, mistä purkaamolta tms saisi järkevään hintaan?
      Tässä mallissa takavalosetissä vilkut pakki- sumuvalo on pyöreät ja erillään toisistaan, eli ei sovi tämän edellismallin valot siihen, missä nämä em valot on palkkina sivulta sivulle. Tai kai ne sais sovitettua tuohon, mutta en tahdo sellaista viritystä. Sama, kun noita tuning-valoja saisi halvemmallakin kuin näitä orkkiksia, mutta en haluaisi nyt toisaalta niitäkään. Kuitenkin muuten vakionäköinen auto ja haluaisin sen pitää sellaisena.
      Niin juu, mä asun Turussa ja tosiaan, jos jollakin vaikka on takapihallaan tän mallin 323f Mazda purkukunnossa, niin hyväkuntoiset umpiot ostan mielelläni järkevään hintaan.
      Kiitos etukäteen infosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe