Anette Olzon – kukkamekko ja kumiteräsaappaat

Jurrin Ykä

Nightwish tarvitsi Anetten, hänelle oli tilaus 2006. Ymmärrän täysin soittajia heidän valitessaan Anette Blyckertin Tarja Turusen saappaisiin. Soraäänistä huolimatta fanit odottivat jotain muuta kun dramaattista sopraanoa, keltaisilla kaavuilla ryyditettynä. Sitä jotain muuta he myös saivat, silloinen hyväntekeväisyysbiisi ”Eva” toisia itketti - monia vitutti. Eva oli hyvä avaus Anetelle. Biisi viitoitti Holopaisen sitä toista puolta koskettavien melodioiden tekijänä. Sitä myös, että Nightwish ei ole mikään tiettyyn genreen sidottu bändi. Anette oli tietoinen ja osin tiedostamaton vastavoima naiviin paatokseen ja mahtipontisuuteen, joka sävytti Nightwishin silloista tavaramerkkiä. Tämän loi jo diivaksi edennyt Tarja Turunen ja tätä tuubaa oli Tuomaksen korvat täynnä, siksi tämä hentoääninen nainen.

Dark Passion Play jaThe Poet and the Pendulum on pysähdyttävä, tunnetilojen ääriä hakeva biisi. Kun lähdetään siitä, että mimmi tuli aivan eri genreen ja hänellä oli kuukausi aikaa perehtyä Dark Passion Playn materiaaliin, suoritukselle on kaikkine virheineen nostettava hattua. Tämä kaikki oli Nightwishin murroksen aikaa, Tuomas ja pojat näyttivät, että bändi menestyy ilman keulilla keikkuvaa diivaa.

Dark Passion Play turnee oli Anetelle helvetti maanpäällä, toki siitä sai myös klooriaa sekä vähän rahaa, vaatteita unohtamatta. Peppi Pitkätossu helvetissä, kuten Tuomaksen slogani kuului. Turnee repi Anetten muutenkin häilyvän minän hermoromahduksen partaalle, loppuun palaminen oli mitä ilmeisin. Solistin paikka Nightwishin kaltaisessa bändissä on fyysisesti myös henkisesti raskas jota lisäsi vielä muutamien fanien toistuvat herjat. Jos oma ego on pieni ja vintissä vajautta, sitä itsetuntoa saa JuuTuubissa lyömällä lyötyä.

Nightwishin konsertit olivat Anetten aikaan faneille jännityksen paikka, miten mimmi selviää lauluistaan ja mitä se nyt on taas keksinyt päälleen. Tuosta kostyymien kirjosta ja vaatekappaleiden epäpukevuudesta tuli Anetten tavaramerkki. Enkä tuo naisen luonteen ailahtelevaisuus ilmentyi jo silloin vaatetuksessa, kenkiä unohtamatta. Anette ei shokeerannut tai halunnut sitä, kuten Madonna tai Lady Gaga, hänen kostyymiensä kirjo sai faneissa aikaan lähinnä myötähäpeää.

Anette ei ole mikään pitkäjänteinen puurtaja, häntä vie eteenpäin naisen logiikka ja vaistot. Perhe ja lapset ovat hänelle pakotie tylystä showmaailmasta se antaa hänelle iän myötä paljon enemmän kun entisen metallisolistin titteli. Tämän on Anette ilmeisesti myös huomannut, koska on tehnyt pesäeroa entiseen. Anette on hyvä laulaja oikeilla biiseillä, se jatkaako hän laulajana riippuu hänestä itsestään ja perheestään.

Tuo Anetten aika Nightwishissa oli erilainen niin hyvässä kun pahassa. Anette ei missään tapauksessa ollut huono laulaja, hän joutui olosuhteiden pakosta laulamaan biisejä, johon hänellä ei ollut eväitä. On väärin syyttää naista tästä, minusta pitää katsoa kokonaisuutta ja tässä valossa Anetten aika Nightwishissa oli ihan kelvollinen.

*

3

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juuri näin

      Molemmat Aneten kanssa tehdyt levyt ovat hyviä ja Anette laulaa hyvin. Keikoilla oli sitten vähän arpapeliä, joskus meni paremmin ja joskus huonommin.
      Minusta Aneten paras aika oli 2009 keväällä, kun he muutaman kuukauden tauon jälkeen lähtivät Euroopan kiertueelle. Silloin Anette oli jotenkin löytänyt itsevarmuutensa. Hän ei ollut enää sotkuinen vaan tyylikäs, pukeutui pikkumustiin ja hiukset ja meikki olivat ladylike. Hän myös lauloi hyvin ja esiintyi varmasti.

    • Yllinkyllin

      Hyviä kommentteja, vaikka olenkin eri mieltä monessa kohdin. Anette oli aivan loistava valinta Dark Passion Playta laulamaan, ja vaikka hän niinsanotusti kehittyi Imaginaerumiin mennessä, ei hän siinä NIIN paljon paremmalta kuulosta. Kyllä nuo taidot on kuultavissa DPP:lläkin, kun vain osaa kuunnella. Se, että Anetten äänestä nousi niin valtava haloo, oli juuri tuon Tarja-vertailun tulosta. Klassinen äänenmuodostus ei taas ole mielestäni koskaan sopinut mihinkään rockbändiin koskaan kuin korkeintaan satunnaisena tehokeinona.

      Itselleni on näiden kukkamekko- ym. outfit-skandaalien vuoksi syntynyt metallipäistä varsin ahdasmielinen kuva. Kun muu bändi (minun mielestäni) näytti suurinpiirtein kiteeläisestä pystymetsästä revityltä, niin muotitietoinen Anette designvaatteineen sai paskaa niskaan ja naamalle. No, kyllähän hän henkkaa ja maukkaakin käyttää.

      Onneksi Nightwishissä on uusi nahkaan ja niitteihin pukeutuva goddess, vaikka tuollainen gameofthrones-muoti nyt ei ainakaan tyylikästä ole.

      Tässä joulukiertueen örkkilaumassa Floor näyttää kyllä viehättävältä...ja annetaan armo myös Joacim Cansille.

      https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQA4F6ymkrEzqnaO&w=377&h=197&url=http://distilleryimage4.ak.instagram.com/0be817286a8711e38dc40e2d7db6bbc0_7.jpg&cfs=1&sx=0&sy=30&sw=612&sh=320

      • Örkki

        "muotitietoinen Anette designvaatteineen"... Repesin tuolle totaalisesti ja putosin tuolilta. No, oikeasti jokseenkin merkityksettömiä nuo pukeutumis- ym. ulkonäköjutut, laulu- ja esiintymistaidothan ne tärkeitä on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe