Päikkärit ja lapsi hereillä

aakknn

Minkä ikäinen teidän lapsi on ollut, kun olette uskaltaneet ottaa päikkärit lapsen ollessa hereillä. Että luotatte ettei lapsi vahingoita itseään eikä muutakaan kun nukutte. Silloin siis kun vain sinä ja lapsi olette kahdestaan kotona. Uskon että jotkut ei ehkä saakkaan nukutuksi päikkäreitä vaikka haluaisi, niinkun itsellä olisi varmaan vaikeuksia.

8

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • atlal

      Eikö sun lapsi nuku enää päikkäreitä että voisit itse nukkua samaan aikaan? Meillä on vasta yksi vähän yli yksivuotias lapsi, mutta en voi kuvitellakaan että tosi moneen vuoteen menisin itse nukkumaan silloin kun lapsi on hereillä. Ehkä sitten kun meneen kouluun mutta sillon sitä on varmaan jo itsekin töissä ;)

    • mnii

      Lapsi on touhunnut jostain reippaan vuoden ikäisestä itsekseen pätkiä, kun ollaan puolitorkuttu tai jopa torkuttu. Ei ole suurempia tapahtunut. On onneksi luonteeltaan varovainen, eikä kiipeä esim. hyllyille, vaikka tykkääkin kiipeillä. Piirretyt päälle, niin leikkii nätisti. On sitä kerran löydetty veitsellä puukotetut omena ja appelsiini, ja kerran tuli haava, mutta veitset pistettiin sitten niin ylös, ettei saa, eikä ole toistunut. Riippuu paljon lapsen luonteesta, milloin uskaltaa. Lapsi tykkää olla itsenäinen, ja siihen hänet kasvatamme. Nyt reippaan kaksi, riehakas tenava, joka oppii omat rajansa itse kokeilemalla.

      • kuulostaa niin

        hullulta ettei kyllä tositarina.


      • vauvana
        kuulostaa niin kirjoitti:

        hullulta ettei kyllä tositarina.

        Meillä ei oo pinnistä ollut, vaan on nukuttu tytön kans perhepetillä lattialla, yöunet ja päikyt.. Niin eipä tuota koskaan tiedä kumpi elämä herää. Asunto pitää vaan tehdä turvalliseksi.


    • yksin kotona

      Meillä lapsi oli "yksin kotona" 2-vuotiaasta kun vanhemmat kävivät esim.saunassa. Siis samassa asunnossa oltiin, mutta lapsi ei tullut mukaan saunaan vaan jäi leikkimään yksin. Yhtä hyvin oltaisiin voitu nukkua tms. Telkkari on yllättävänkin hyvä lapsenvahti pieniä aikoja, siis jos lapsi on rauhallinen eikä keksi mitään pahoja tms vaarallisia juttuja yksinollessaan.
      Nyt 4v haluaisi jäädä jo yksin kotiin kun vanhemmat käyvät kaupassa, mutta vielä ei olla niin pitkäksi aikaa jätetty kotiin, n15-20min on ollut kotona yksin kun vanhemmat kerrostalon pihalla, kellarissa tms.

    • aakknn

      Ehkä mä oon liian ylisuojeleva. Tyttö siis 3 vuotta ja kyllähän se pitkiä aikoja telkkaria kattelee, että vois sen laittaa päälle kun nukun. Ja kotikin on turvallinen. Sitä vaan pelännyt jos lapsi vaikka kaatuuu pahasti ja menettää tajuntansa enkä kuule kaatumista, jos ei kerkiä parahtamaankaan kovin kun heti menee taju. Mutta voihan näinkin käydä aamulla kun mä nukun, ja tyttöhän herää lähes aina ennen mua ja herättelee mut.

      • kaikkee voi sattua

        Ei voi heittäytyä ylivarovaiseksi. Entäs jos käy huono tuuri ja suihkussa ollessasi lyöt pääsi ja menetät tajuntasi? Entä jos äiti kaatuu siellä suihkussa ja isä menee auttamaan ja kaatuu myös? Hmm.. Pitäiskö pienen kanssa olla väh 3 tai neljä aikuista! :-) meillä kohta 4v on yksin kotona 5-10min kun käyn pyykkituvalla tms.. Ja leikkii myös takapihalla nyt yksin.


    • kolmen äippä

      Minulla on kolme jo teini-ikäistä tyttöä, jotka pieninä tapasivat neljän aikoihin aamuyöstä jokainen ilman syytä herätä. Miehen kanssa laitoimme sitten muksuille teletapit pyörimään ja takaisin nukkumaan. Mies lähti ennen kuutta töihin, tuikkasi mukulat takaisin nukkumaan ja lähti töihinsä. Sitten kahdeksan aikaa nousin tyttöjen kanssa ylös päivän touhuihin. Ei siinä ikinä suurempia tapahtunut, saattoi olla joskus keittiön alakaapeista pari keksiä kateissa, muttei sen kummempia. Kyllä kolmevuotiaan tohtii puoleksi tunniksi jättää yksin hereille katselemaan elokuvaa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe