Pannari menee aina pipariksi!

möhläilijä

Tein eilen pannaria..päätin taas kokeilla josko onnistuis, mutta ei. Tein siis tämmöisellä ohjeella:
8dl maitoa
4munaa
1tl suolaa
2rkl sokeria
noin nelisen desiä vehnäjauhoja

Annoin taikinan olla vielä vähän aikaa. Laitoin uuniin, 200astetta ja tämä oli TUNNIN uunissa(kun 30min jälkeen ei ollut kypsä) ja lopputulos oli sama kuin aina: raaka! Mikä tässä nyt menee pieleen? Joka kerta se on pinnalta kauniin kullanruskea, mutta sisältä täysin raakaa. Olen kokeillut montaa eri ohjetta mm. leivinjauheella ja varmaankin viittä eri uunia. Eli vika ei voi olla muussa kuin paistajassa :D

13

7559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ohuelti

      Laita taikinaa ohuelti pellille, ei siinä muu auta. Paksua, siis pellillä paksu kerros, taikinaa ei kypsäksi saa, itse sain parhaan tuloksen ohuella taikinalla korkeahkossa lämmössä ruskeaksi ja sitten uuni pois päältä ja vielä jonkin aikaa siellä.

    • MaailmanParasPannari

      Maailman paras pannari: 8 dl maitoa
      2 munaa
      1 tl leivinjauhetta
      1 tl suolaa
      1 tl vaniljasokeria
      0,5-1dl sokeria
      4 dl vehnäjauhoja
      100 g sul.marg/voita
      Tätä paistan 200-225 ast 30 min ja on hyvää.

    • Jee jee

      8 dl maitoa
      4 munaa
      1,5 suolaa
      3 rkl sokeria
      n. 5dl vehnäjauhoja
      100g sulaa voita/marg. tai 1dl öljyä ( ei oliivi-öljyä se maistuu pannarissa)
      anna turvota puoli tuntia,
      lisää vielä 1 dl vissyä ja sekoita hyvin.
      Laita leivinpaperi uunipellille.
      Uuni kuumaksi 180 astetta ja paista n. 35-40min ainakin.
      (vanhassa uunissa ehkä kauemminkin jos lämpöä ei ole tarpeeks)

      Kauniin ruskea pannari ulos uunista. Anna jäähtyä 10 min. ja leikkaa annospaloiksi.

      Et voi olla onnistumatta!
      Jos pannari ei paistu tällä ohjeella = vain yks selitys, uunisi on rikki!

      • Jee jee

        Niin ja laita se uunipelti melko alas, ensimmäiselle tasolle kun saat!
        Pannarin kuuluu paistua altapäin hiukan enemmän, kyllä se pinta on aina kypsää.
        Käytä ylä- sekä alalämpöä paistaessasi pannaria.


      • möhläilijä
        Jee jee kirjoitti:

        Niin ja laita se uunipelti melko alas, ensimmäiselle tasolle kun saat!
        Pannarin kuuluu paistua altapäin hiukan enemmän, kyllä se pinta on aina kypsää.
        Käytä ylä- sekä alalämpöä paistaessasi pannaria.

        Olen tehnyt ennenkin tuolla maailman paras pannari-ohjeella ja aina se on epäonnistunut. Uunissa en usko olevan vikaa koska olen tosiaan käyttänyt useampaa uunia ja jokainen on jättänyt pannarin raa'aksi.. Täytyy vielä kokeilla tuota vissy versiota..


    • MaailmanParasPannari

      Pannari onkin vähän raa`an oloinen mutta eikös vehnäjauhot kypsy alle 10 minuutissa.

    • dirli

      Minusta pannarin kuuluu olla sisältä vähän vetelä. Jäähtyessään se sitten jähmettyy. Itse tykkään tehdä ilman leivinpaperia. Puhtaalle uunipellille reilu nokare rasvaa sulamaan uuniin. Kun rasva on sulanut kipataan taikina pellille ja paistetaan kauniin ruskeaksi 225 asteessa.

    • Aina onnistuu

      Paistolämpötila kuulostaa pieneltä, itse paistan aina 225C. Teen melko paksun taikinan, se kypsyy paremmin kuin liian löysä taikina.

    • AvuliasAatu

      Tee pannari joulunalla niin ei haittaa jos menee pipariksi.

    • Harjoitus tekee mest

      Pannari paistetaan kuumassa uunissa (250) ja mahdollisimman ylhäällä. Huomioi, että se kuplii kypsyessään ja voi ottaa uunin "kattoon" kiinni. Paista reippaan ruskeaksi.
      Jos on liian paksu, vähennä määrää >:D

    • dirli

      Juuri söin tuossa pannaria. Taas tuli niin hyvää että vie koelen. Siis ilman paperia, rasva sulamaan uuniin pellille sa taikina siihen kuumaan peltiin. Nam! Paistan aina 225 ja keskitasolla.

      • Mummu4

        1litra maitoa
        5dl vehnäjauhoja
        4 kananmunaa
        n.0,5tl suolaa
        vähän sokeria jos haluat, itse en laita koska pannari syödään makean hillon kanssa
        0,5-1dl voisulaa tai juoksevaa margariinia (Sunnuntai, Floora, Pirkka)
        Anna jauhojen turvota maidossa vähintään 20 min
        Lisää loput aineet
        Laita leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille, paista n.20min n.220 astetta, riippuen uunista.
        Pannarit ovat ohuita, eipä oo vielä koskaan epäonnistunut
        Minäkin laitoin ennen jopa litran taikinan yhdelle uunipellille, no siitähän tuli ihan kittistä eli pannukakusta tuli "pannukakku"


    • yritäuudelleen

      Anna taikinan levätä kunnolla (puolisen tuntia), jotta jauhot turpoavat. Kuumenna samalla pelti uunissa ja sulata voita sen pinnalla. Kaada levännyt ja turvonnut taikina tasaisesti kuumalle pellille ja laita uuniin noin 225 asteeseen 20-30 minuuttia. Valmis kun pinta on kohonnut ja on kauniin ruskea.

      Tärkein asia on oikeastaan se esikuumennettu pelti, jolle taikina kaadetaan - näin se pannari kypsyy kuohkean rapeaksi.

      Sama asia kuin Yorkshire puddingejen valmistamisessa - taikinaa kipataan kuumiin, voilla siveltyihin vuokiin ja laitetaan uuniin - munat saavat taikinan kohoamaan ja kuumuus ja rasva tekevät pinnasta rapsakan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe